|
|
#2131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXVI)
Cytat:
Ja serduszka przeznaczyłam dla OI, chociaż czasem zdarza się pożyczać je Venezii Dla innych zapachów (np. BC, Angel, Coco edp, Euphoria) przeznaczyłam np. emotkę z cieknącą ślinką ![]() Cytat:
Cholernie mnie korci zakup suchego olejka OI, ale pojęcia nie mam o działaniu tego specyfiku Wiem, że kiedyś Tymena kupiła olejek Ambre Sultan, ale już nie pamiętam co o nim pisała. Czy w przypadku takiej mikstury zapach jest trwały, czy raczej znika prędko ? Domyślam się, że trzeba odczekać kilka chwil zanim nałoży się ubranie, bo zapewne olejek musi wchłonąć w skórę, ale jak wygląda stroną zapachowa ?
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Wskakuję zaraz pod prysznic i będzie... BC.
"Smaka" mi narobiłyście
|
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy fakt, że Twojemu kamykowi jest teraz bardzo dobrze pociesza Cię choć trochę? ![]() Cytat:
![]() Za chwilę chyba będzie FdB. Wąchane z próbki niby mnie nie odrzuca jak ostatnio, ciekawe, jak będzie w połączeniu z moją skórą
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej wersji AS jest bardziej spożywczy, więcej w nim cynamonu i jest wysłodzony. Mocno w klimacie OI i za każdym razem mówię sobie, że powinnaś go poznać ![]() To nie jest olejek, tylko płynna baza, która wsiąka z prędkością światła a na skórze zapach trzyma się 12 godzin. Dziwi mnie tylko, że nie jest dołanczany do niej atomizer bo płyn leje sie sie po rękach ![]() Podeślij mi adres, bo jak zwykle mam burdel w PW. Edytowane przez tymena Czas edycji: 2009-02-12 o 20:49 |
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Angel la Rose
tak jak pora dnia czy pora roku. Teraz mam ciag na słodycze |
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Caly pracowity dzien- (jak to czwartek u mnie), pachnialam ulubionym duetem: Samsara+LouLou.
Teraz probowalam oszacowac, jak przebiegalaby ewentualna akcja, pt.: "fotografuje swoj zbior flaszek" i w rece wpadly mi Joop! Femme- alez one swietne, dla mnie b. nowoczesne- wydaja sie proste, surowe, jakby ktos wlal do karafki ingredienty, (cierpka bergamote, ulepny jasmin, migdalowe tonka, miodna wanilie, swieza paczule, oleista ambre oraz zamszowe pizmo) i pomieszal je paleczkami z drewna sandalowego i cedru. Piekne.... |
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znam,ale od dawna mam ochote poznacA tak na marginesie, zazdroszczę odwagi do stosowania takich mixów Jestem zbyt zachowawcza. Zawsze mysle co inni myslą, co czują czując mnie.A w temacie Angel la Rose |
|
|
|
|
#2139 |
|
To ja :)
|
"dotyk slonia", czyli jedno musniecie ampuleczka (sephorowa probka)
![]() Cynamonik wszedzie wokol
|
#2140 |
|
Wtajemniczenie
|
Wieczornym Daim Blond.
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Daleko nie uciekniesz... jutro
Cytat:
Szkoda, ze LouLou juz nie mam A Samsara edp czy edt? Wybrownilam sie na dobry sen. |
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie moich miksow, tylko teoretycznie wydaja sie kontrowersyjne. LouLou pachna na mnie... mna sama, tzn. dokladnie tak, jak moja czysta skora, po kapieli w (dowolnym) perfumowanym plynie/zelu, chocby Nivea; slodkawo i aksamitnie. Dlatego lubie uzywac ich w charakterze bazy, pod inne orientalne perfumy, jak Samsara wlasnie ![]() MSkladaczku- Samsara EdT
Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-02-12 o 21:42 |
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Pojęcia nie miałam, żę olejkowe wersje mogą być takie trwałe ![]() PS. Jak miło, że o mnie myślisz używając tego specyfiku
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2009-02-12 o 22:03 Powód: Dopisek :) |
|
|
|
|
#2144 |
|
BAN stały
|
świeżo po kąpieli- pora na wieczorne pachnienie
duuuuuuużo Dzing! i kapkę Avignonu i Jaisalmera na łapkach czuję się pięknie pachnąca
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Za niedługo zmykam spać, ale nie mogłam oprzeć się pokusie i zapodałam sobie kropelkę AS edp na łapkę, zobaczymy czy rano nadal na moim nadgarstku będzie gościła smuga zapachu
Swoją drogą dawno go nie czułam i przyznać muszę, że piękny jest
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
Vanille Cannelle z odleweczki od Madziczki
![]() Przepiękny jest!! Zaraz dostanę nocnego ślinotoku albo przez sen nie daj Bóg ugryzę sie w nadgarstek
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej odlewce zostało jakieś kilkanaście ml, a bardzo go lubię - szczególnie kiedy mam jazdy Nie wiem, czemu tak![]() ![]() Po kąpieli nie pachnę już niczym, nawet balsam mam bezzapachowy ![]() Mam lekki ścisk żołądka - tata ma dziś przyjechać z pracy, od godziny nie odbiera telefonu. Usiłuję wymyślić wszystkie racjonalne powody. Naprawdę bardzo się staram ![]() Właśnie przyjechał - miał wyciszony dźwięk. Dostał ochrzan tygodnia ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-02-12 o 22:38 |
|
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj Cocon, dziś Pink Sugar (znowu
chyba muszę go gdzieś schować tymczasowo bo ludzie mnie zaczną kojarzyć z cukiernią )
|
|
|
|
#2149 |
|
To ja :)
|
Chanel Chance do snu -jakos mnie na tyle nudzi ten zapach, ze az usypia...
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
Czułam potrzebę duuużej słodyczy...więc cóż by innego jak nie Słoń?
Katuje się przed snem
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Ambre Extreme. Słony posmak po niej mam.
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
na noc L LL
|
|
|
|
#2153 | |
|
BAN stały
|
Zapewniam, że jeszcze nikt nie zemdlał
![]() Pfff I tak nie chciałem do niego przystąpić ![]() Ejwonowym ---> KLIK Mam to samo Zastanawiam się, jak inni ludzie odbierają moje perfumy/co o nich myślą/czy nie pachnę zbyt ekspansywnie itd. Czasami dochodzi nawet do tego, że zaczynam się krępować swoją obecnością w autobusie np. ![]() Cytat:
![]() --- Odnośnie telefonu - 1 sierpnia przeżyłem chyba najgorsze 2 godziny życia Rodzice pojechali do babci (jakieś 200 kilometrów stąd) - średnio jedzie się 3 godz. Po jakiejś "nadprogramowej" godz. dzwoni ciocia, że dzwoniła zdenerwowana babcia, że ich jeszcze nie ma. Dzwonię na komórkę - nikt nie odbiera. Pierwszy raz, drugi, trzydziesty siódmy... Przez jakieś 2 godz. odchodziłem od zmysłów, przerabiając wszelkie możliwe scenariusze. W końcu postanowiłem zadzwonić do babci, a Bóg mi świadkiem, jak bardzo się bałem, że usłyszę "nie ma ich". No ale byli, dwie zadowolone z siebie cholery "Po drodze wstąpiliśmy do ciotki Jadwigi, a komórkę miałam w samochodzie" Krzyczałem i ryczałem jednocześnie.
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
dziś był Addict Eau Fraiche
(a w głowie Jasmin Noir Bvlgari )
"Mrs.Dalloway said she would buy the flowers herself." --- 'and with the way they talk, and with the way they smile' http://www.youtube.com/watch?v=LETsi4eAtho Edytowane przez kokakola Czas edycji: 2009-02-13 o 00:02 |
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak kropelka Liliowego Aniołka na nadgarstku
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#2156 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Nie pachnę. Jest mi cholernie źle, męczę się sama ze sobą.
Jestem sama jak palec, jeszcze mi to wykrzyczał w knajpie tydzień temu... Źle się czuję w tym społeczeństwie, nie pasuję, nie chcę być. I jestem cholernie zakochana, ale po trzykrotnym pobiciu wolałabym w ogóle już nie żyć, bo uczucia się nie zmieniły. Nie wiem kogo bardziej nienawidzić, siebie czy jego... Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2009-02-13 o 01:12 |
|
|
|
#2157 |
|
BAN stały
|
Fenris...
![]() Kurde... naprawdę nie wiem, jak Cię pocieszyć/pomóc...
Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2009-02-13 o 01:15 |
|
|
|
#2158 |
|
BAN stały
|
nie mam siły... MUSZĘ się wykuć na jutro słówek z niemca a jeszcze nie umiem ani jednego słówka... niestety nie mogę sobie pozwolić w obecnej sytuacji nawet na dwójkę, choć bardzo bym chciała móc...
na prawde nie wiem czym mam się pocieszyć. Na dodatek zgubiłam gdzieś cocona... po prostu wyparował! musiałam zostawić gdzieś flakonik, bo w domu nigdzie go nie ma ;( no to poszedł się... chyba zapodam sobie flowerbomb extreme, choć nie lubię... pachnie mi to jak przeokropnie słodka modelina... ale jakoś tak dziwnie nastrój poprawia ![]() kurcze no, zamulił mi komputer i dwa takie same posty się wysłały. Najmocniej przepraszam ![]() Podobno na myślenie dobra jest zielona herbata. strasznie ciężko jest myślec o tej porze a tym bardziej sie czegoś nauczyć
Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-02-14 o 17:05 Powód: post pod postem |
|
|
|
#2159 |
|
BAN stały
|
Gothic, nauka słówek z niemca to czysta przyjemność
Nie, nie jestem szalony
|
|
|
|
#2160 | |||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Łojezusie! papug, co Tobie?! Przestań się miotać, bo padniesz ogłuszona i wszyscy pomyślą, żeś martwa. ![]() Nima to nima. Przeca na zdrowy rozum powinno być, skoro jest edt i ekstrakt. Cytat:
![]() Cytat:
Podobnie jak Ty, staram się nie przesadzać ze skrótami, ale mam świadomośc, że internet jako medium równie często ułomne jak język potoczny, bez skrótów i kodów sie nie obejdzie. Póki więc są stosowane z umiarem i w sposób, który nie utrudnia komunikacji (jak u Ciebie na przykład No, alkohol wysusza włosy dośc mocno. Choć ja mam suche i bez tego. ![]() I taki mam plan. Zamierzam żyć wiecznie, albo zginąć próbując. ![]() Cytat:
Ja też. Następnego dnia po pierwszym niuchu miałam już flakon w domu. ![]() Cytat:
Pojechał odwieźc Mamę do domu późnym wieczorem. Czekam godzinę, drugą. Dzwonię - głucho. W końcu budzę mamę i pytam czy wyjechał do domu. Odpowiedź brzmi: tak. Czekam dalej, obie się denerwujemy, ja widzę na telefonie. Po jakichś czterech godzinach, kiedy miałam już dzwonić na pogotowie z pytaniem, czy jakiegoś wypadku nie było, dzwoni królewna: - Dzwoniłaś? - No jasne, że dzwoniłam! Okazało się, że miał awarię w pracy i nie przyszło mu do glowy, żeby uprzedzić, że pojeszie. Kiedy dzwoniłam do mamy uspokoić ja, że wszystko w porządku po rpostu beczałam z ulgi... W kazdym razie Królewna więcej mi tak nie zrobił... Cytat:
Zastanów sie tylko, czy wolisz przedłużać w nieskończonośc swoje męczarnie z nim, czy pocierpieć bez niego i mieć szanse na to, że kiedyś cierpiec nie będziesz musiała... Ściskam dodając sił. ![]() Cytat:
Wmawiam sobie, że to lubię. Że to pasjonujące, że kręci mnie jak "niewiemco", że robię to z pasją i radością. I wiesz co? Tak jest łatwiej. I życie staje się przyjemniejsze. ![]() Trzymam kciuki za skuteczną implantację słówek w Twojej głowie.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Dla innych zapachów (np. BC, Angel, Coco edp, Euphoria) przeznaczyłam np. emotkę z cieknącą ślinką 
Wiem, że kiedyś Tymena kupiła olejek Ambre Sultan, ale już nie pamiętam co o nim pisała.

A otoczenie? Raz na jakiś czas mu nie zaszkodzi 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie znam,ale od dawna mam ochote poznac
Jestem zbyt zachowawcza. Zawsze mysle co inni myslą, co czują czując mnie.

)
Krzyczałem i ryczałem jednocześnie.