|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Finał czy też never ending story:) Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 IV
Cytat:
a co asparginu, ile tabletek naraz wciągacie?? Ja łykam, więc efekt inny
|
|
#32 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jaki masz rozmiar tych ciuszkow? Ja mezowi kazalam kupic tiny baby w mothercare, ale tez sa za duze... juz sie poddalam, bedzie lezal w zaduzych az urosnie... Cytat:
|
||
|
|
|
#33 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Wasze mają wiecej miejsca więc stąd u Was te silne kopniaki![]() Cytat:
Te z Pl rozmiar 56 są maciupkane jak mogą być mniejsze?jeju nie wyobrażam sobie tego
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
bo to jest tak emzetka:
early baby tiny baby newborn 0-3 ale tak za dużo maciupkich ciuszków nie kupujcie bo raz dwa i maluszek Ci wyrośnie zobaczysz
|
#35 | |||||||
|
Zadomowienie
|
No ładnie, zostawić Was na chwilkę nie można, bo się przenosicie na nowy wątek
a ja musiałam męża do pracy wysłać i doczytać resztę postów. Za kare będziecie musiały czytać moje odpowiedzi na posty z poprzedniej części ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziś już lepiej, chociaż też mam lekkie zawroty głowy, ale ciśnienie w normie (mam w domu aparat więc mierze co jakiś czas kontrolnie). Właśnie się zastanawiam czy te zawroty to nie od zatok przypadkiem, bo coś mi się nie chce katarek skończyć po przeziębieniu, ale ja tak zawsze miałam bo problemy z zatokami mam od dziecka niestety wizytę mam za tydzień w czwartek, ale jakby były jeszcze jakieś przeboje z ciśnieniem, to przychodnię z lekarzem rodzinnym mam 2 bloki dalej ![]() Cytat:
dla mnie te kąpiele to troche będą stresujące chyba, taką kruszynkę utrzymać, no ale w końcu mąż się zdeklarował, zobaczymy jak sobie będzie radzić ![]() Cytat:
a może warto postraszyć komputer, że się go wymieni na nowszy a ten odda dzieciom na pastwe losu?? zobaczysz, jak zaraz zacznie super śmigać ![]() Cytat:
mniaaaam ciasto marchewkowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiolka śliczny brzusio ![]() ufff pewnie w tym czasie nastukałyście z pół strony jeśli nie więcej noooo to teraz obiecane fotki robione wczoraj 37t5d
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
WITAM W NOWYM WĄTKU W PIĄTEK 13EGO
A TERAZ BIORE SIĘ ZA NADRABIANIE BO MNIE DWA DNI NIE BYŁO JASTINADA- NIE WIEM KTO TYTUŁ WĄTKU WYMYŚLIŁ ALE WYMIATA ZANKA- OK LECE DO STAREGO WĄTKU |
|
|
|
#37 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo ![]() Cytat:
doktorska fajnie ![]() Cytat:
i że do nas zaglądasz Biedactwo z tym dupskiem masz problem, ale niedługo się zagoi A i pozdrów Zosię od nas i uściskaj sms-owo od nas ![]() Cytat:
wszystkie maluszki tak maja, dopiero później zmienia się kolor tęczówki ![]() Cytat:
niedobra mama ![]() A tak na poważnie, to wytrwałości zycze i cierpliwości z karmieniem małego i za szybko sie nie poddawaj Nie daj się Wiesz co, ja kupiłam i newborn i 0-3 i mnie się wydaje, że sa takie same
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
sija - brzucholek śliczny wow
ale Ci zostało niedługo do porodu - nawet nie wiedziałam a to już tuż tuż!!!gotowa jesteś?masz już wszystko?
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc zobaczymy![]() Poza tym mam tyle ciuszków niebieskich więc jak będą miały niebieskie to fajnie ![]() Co do rozmiarów to przyznam Ci rację , to chyba zależy od firmy ja mam parę tych early born i jak porównuję do tej samej marki np 0-3 to jest różnica ale nie jakaś kosmiczna
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
No w końcu, bo już myślałam, że zapomniałaś
![]() Śliczny brzuchol i jaki ogromniasty
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny patrzcie co znalazłam na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=ALwev...eature=related ładnie gościu wymiata z tą babką a lepiej jak się jej dostanie hahaha no nie mogę
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A brzunio śliczny! jeju, juzCi współczuję ![]() a ja poszłam jednak wózkiem i dość ciężko mi sie wracało. Ale po drodze zahaczylam o szkołę i wracałam z Jackiem. No i zrobiłam kilka zdjęć, Mazrenęposadziłam na śniegu i zdj wyszły pierwsza klasa. Najśmieszniejsze, że Jackowi poszła gumka w spodniach i w pewnym momencie je zgubil i wywinął orła ![]() ![]() ![]() ALe zdj nie zdąrzyłam mu w tym czsie zrobić. Był oby bezbłedne. Mało się przez niego nie posiusiałam, bo oczywiście mała zołza mi po pęcherzu nawala... Jak zgram zdj o wstawię.
|
|
|
#43 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam już wszystko, poza smoczkiem-uspokajaczem, który mam nadzieję, nie będzie potrzebny ![]() sama też jestem prawie naszykowana, dziś dopakuję reszte rzeczy do torby, chociaż nie wiem jak ją zamknę (przez te podkłady co tyle miejsca zajmują) W końcu zdecydowałam spakować 3 torby - jedna jest taka mniejsza - to forma dużej kosmetyczki - tam mam wszelkie kosmetyki i inne "akcesoria", druga podróżna - tam są pieluszki, podkłady, figi, koszule, szlafrok, ciapy i tym podobne, trzecia - mała torba z rzeczami na wyjście - a do niej przyczepiona karteczka "poza tym trzeba zabrać: płaszcz, czapke, szalik, buty, fotelik+folie ochronną" bo ubranka wierzchnie w szpitalu nie zostaną (depozyt jest czynny od poniedziałku do piątku a na porodówce są wypisy i w weekendy)Cytat:
już się nad taczką ostro zastanawiam
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#45 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
toś Ty jeszcze nie poszła
ale masz zbieranie![]() Cytat:
Gratuluję ubycia wagi,tak trzymaj ![]() Cytat:
a nie jak słoniątko![]() Cytat:
3 sztuki dziennie + kalipoz czyli jeszcze więcej potasu,normalnie przawdziwy ćpunek ze mnie i mojej córci![]() Cytat:
oj zatoki.......wspólczuję.. .całkiem możliwe że to właśnie stąd te problemy z głową... a zdjęcia żurnalowa mamusia super,świetna figura a brzuszek cudny szczypior--->niech CIe tam Emilka do listy dopisze![]() Inka wracaj do nas na forum,cała i zdrowa i jeszcze na chwilę w dwupaku
|
||||
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Twoich Skarbów to śmiesznie masz z tymi dzieciakami - mi też się marzy taka gromadka - w sumie nieźle zaczeliśmy więc wszystko zmierza w dobrym kierunku ![]() Cytat:
w sumie jak się tak zastanowię to mi pewnie też przyda się coś więcej niż ta jedna marna torba jaką kupiliśmy w sumie to ciuszków więcej muszę zabrać dla dzieciaków hmm zdecydowanie się nie zmieszczę.W weekend spakuję to zobaczymy. ja nie mogę oglądam to parę razy i nie mogę się przestać śmiać ja powoli znikam z forum mąż wraca z pracy to akurat wyciągnie mi pranie z pralki przyniesie na góre to powieszę i może coś szybko upichcimy i trzeba się brać za robotę dalej![]()
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
no to zamknęli tamten wątek
![]() ale macie tempo 3 godziny i tyle stron! Jastinada mój gin. pracuje w szpitalu ale go raczej nie okrada bo ja te "wyprawkę" jak piszesz dostaje co wzytę i za każdym razem są tam inne gazety i inne próbki itd. Byłam już u niego z 10razy. Ile musiałby tego nakraść? Dla mnie i dla innych ciężarnych .A czy u nas w szpitalu "dają cokolwiek na wyjście" to nie wiem. ------------------------------------------------------------------------ Byłam w pracy na godzinkę poplotkować sobie. Matko co sie tam dzieje! Az się wracać nie chce! Same narzekania i płacze. Zwalniają, przesuwają, degradują straszne .
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nie było mnie wczoraj - i co widzę - nowy wątek? No, no Jasti, świetny tytuł!!!! ![]() W najbliższych dniach będę rzadko odwiedzać forum, bo na weekend przyjeżdżają goście. Napiszę Wam tylko, że byłam wczoraj na ktg, wszystko super, nie ma najmniejszego skurczu. Tylko trochę mnie "podlewa", bo pewnie szyjka nie wyrabia. Byle do środy, bo we wtorek mam ostatnie usg ![]() A, dowiedziałam się wczoraj, że w karcie mam wpisany tp na 5 marca, a nie na 10 (?) Już się sama pogubiłam
Edytowane przez gosiunia22 Czas edycji: 2009-02-13 o 13:19 |
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle dziewczyn już przy wylocie jest aż trudno w to uwierzyć, że czas tak szybko leci!!!Miłego weekendu dla wszystkich wypocznijcie sobie ładnie i udanych WALENTYNEK ![]()
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kobieto, ja musze sie wybierać zawsze z małą, więc nie tak hop siup...
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#52 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Bardzo ladny brzusio Cytat:
teraz widac czarno na bialym kto i jak urodzil ![]() Mam nadzieje, ze szybko wroce ![]() Cytat:
![]() Piekny brzuszek, i juz tak nie daleko do konca Kurde to juz wiem czemu u mnie sie tyle dzieje. r Cytat:
. jedna z rzeczmi dla mnie i Laury, a druga z kosmetykami Cytat:
![]() Sonera, napewno dzieciaczki beda wieksze ja za was mocno kciuki trzymamMusialam cos napisac, bo potem bym nie nadrobila. U nas jak zaczelo sie walic, tak wszystko. Ja mam za soba kolejna wogole nie przespana noc. Wygladam jak zombie. Do tego pies mi znow zachorowal i od dzis jest razem ze mna na natybiotykach. Chcialabym, zeby ten koszmar sie juz skonczyl
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
SoNeRa posikałam się w majtasy przez Ciebie
![]() Cocci dawaj zdjęcia uwielbiam oglądać zdjęcia![]() Gosiunia to już ostatnia prosta??co?? a dlaczego Ty też jesteś wpisana u lutowych mamuś??coś się zmieniło w między czasie z terminami??Raspi
Edytowane przez jastinada Czas edycji: 2009-02-13 o 13:38 |
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie co? Zapomniałam Wam wczoraj napisać....
Dostaję co miesiąc 160 euro dodatku na dziecko, to od państwa na małoletnie dziecko... No i ostatnio wzięłam wyciąg z banku, a tam brak tej wpłaty za dwa ostatnie miesiące (chyba, jak nie za trzy), no i dzwonię pół dnia, żeby się dowiedzieć o co chodzi.... pięć razy rozmawiałam z automatem (o zgrozo po 10 minut ), no ale w końcu połączyłam się z panem, przedstawiłam sytuacje, pan sprawdził moje dane w systemie i z wielkim zdziwieniem pyta, czy ja nadal przebywam w kraju na to ja, że tak...No to pan połączył mnie z kierownikiem, pani stwierdziła, że oddzwoni za 15 min no ale oddzwoniła...Okazało się, że ktoś (podobno ja) wysłał do nich zawiadomienie (list) 4 grudnia, że wyjeżdżam z kraju i wracam do Polski ...Dlatego zawiesili wypłatę tego dodatku.... albo ktoś mnie nie lubi i sobie jaja zrobił, albo maja wielki burdel i próbują jakoś zamotać... A ja dopiero po fakcie zaczęłam myśleć i w sumie to przecież mogłam poprosić o przesłanie kopii tego rzekomego listu Ale jak będę wysyłała zaświadczenia i potwierdzenia mojej obecności poprosze o przysłanie kopii tego listu... zobaczymy...Ale ludzie to czasami potrafią, co??? A gdybym nie pobrała wyciągu z banku, nawet bym o tym nie wiedziała.... bo nic, żadnego pisma nie przysłali.... chociaż z drugiej strony, do kogo mieli wysłać, skoro według nich opuściłam wyspę... ![]() Raspberry biedactwo
Amelka 06/04/2009 WDF 93...83...73...70... 65...63![]() -28 kg Edytowane przez Judy_21 Czas edycji: 2009-02-13 o 13:39 |
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podobno najmniejszy rozmiar ciuszkow to jest 48 cm tak sie w szpitalu dowiedzialam wlasnie od dziewczyny ktora urodzila bliźniaczki, jedna miala 47 cm druga 46 cm i ona wlasnie kupowala ciuszki na 48 i 50 cm to sa takie nietypowe rozmiary a typowe to wlasnie od 56 sie zaczynaja sija moj tz to najlepiej jak sobie tylko popatrzy jak ja robie wszystko przy malym i ewentualnie cos poda, przyniesie, potrzyma no i mleko podgrzeje w podgrzewaczu.....taki cwaniak odwazny jest!! A taki madrala z niego byl! Jak pierwsze dni sobie nie radzilam to mi powiedzial ze nie ja pierwsza i nie ostatnia ze przeciez to jest LATWE a ja marudze ze nie daje rady!!!! To mu powiedziala ze skoro to jest takie latwe to niech laskawie sie weźmie za robote i pokaze jakie to jest latwe! To jak mu kaze pampersa zmienic to mowi ze on popatrzy, kaze mu malemu dac butelke to peka i mowi ze mi to idzie lepiej! A taki madry byl ze to wszystko jest przeciez łatwe!! Az mi sie noz w kieszeni otwiera ze zlosci, wczoraj dalam mu malego na rece bez rozka to siedzial z nim i nawet sie nie ruszyl taki spekany i sztywny byl ze jak sie poruszy to cos sie stanie haha, 2 minuty i juz wymiekł! Ale nie ma tak latwo! Niech no tylko wroci z pracy to bedzie sie zabieral za zmiane pampersa i karmienie
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-02-13 o 13:46 |
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
SIJA-brzuszek już niziutko
BUZIACZEK-słodziak ten twój synek EMZETA-jak to nie zmierzyli ci małego???? i gdzie sa jakies fotki ![]() MONIX-mogłabyś zdradzić przepis na to ciasto marchewkowe......please ZANKA- wygoi się..... poród przeżyłaś to i z tym dasz radę JASTINADA-rozwalasz mnie tymi tekstami o fredce.. ![]() A u mnie hu....samopoczucie od dwóch dni łóżko w głowie helicopter krzyż mi wysiadł na maksa dzisiaj 4 rano myślałam że nie dam już rady nic nie pomaga z nerwów zapaliłam papierosa po tylu miesiącach.... najgorsze jest to że nie mogę spać od dwóch dni.a jeszcze dzisiaj listonosz przyniósł mi list z urzędu z zapytaniem czy ja już urodziłam czy jeszcze nie bo oni nie wiedzą co z moim macierzyńskim to kto ma wiedzieć.... |
|
|
|
#57 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() miałam tyle odpowiedzi ale wszystko zapomniałam...a jeszcze część ze starego wątku, część z tego i już w ogóle mam mętlik.Poza tym śpiąca jestem Ja jestem u mamy i za jakieś 30 min wybieram się do ginki...ciekawe o której wrócę.Wyniki badań odebrałam i kwas moczowy mam Ok...ogólnie wszystko w normie tylko oczywiście ten nieszczęsny Hematokryt i Hemoglobinę ale to się już przyzwyczaiłam....a!no i jeszcze cieżar moczu jest za mały ale mniejsza o większość.Jak po wizycie to napiszę Wam już pod wieczór ![]() Dodam jeszcze, że golenie się udało ![]() poszło całkiem sprawnie![]() jastinada ja wiedziałam, że Ty się nie obrazisz
|
||
|
|
|
#58 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jasti - ja pytałam, ale chyba nie zauważyłas - można obok ropzakowanych dodac jeszcze tydzięń ciąży?
|
|
|
#59 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo mi przykro,bo jakby mnie przy tym wszystkim jeszcze dorwało jakies choróbsko to chyba bym sobie w łep strzeliła...życzę powrotu do dobrej konycji i przespanych nocy,a listonosza zastrzel![]() Cytat:
i pewnie teraz mają Zonka komu wysyłali pieniądze a słać nie powinni dobrze,że masz się na baczności![]() no to daj zanć co tam,na pewno wszystko ok,trzymamy no chyba że Pani powie: Pani Alinko ale Pani ma rozwarcie na 7 cm:ekk: idziemy rodzić![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Alex głowa do góry, to pewnie hormony szaleją, nie daj im się
Cocci no właśnie pani oddzwoniła po 15 minutach, może wcześniej troszkę zagmatwałam... przepraszam... A Ty Cocci jesteś na NK??? bo cosik znaleźć nie mogę ![]() Jastinada i Alkamor to obie dzisiaj wizytę macie??? Powodzenia i żadnych porodówek
Amelka 06/04/2009 WDF 93...83...73...70... 65...63![]() -28 kg Edytowane przez Judy_21 Czas edycji: 2009-02-13 o 14:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

przykro mi bardzo,ale uwierz bardzo CIe lubimy

a Wasze mają wiecej miejsca więc stąd u Was te silne kopniaki
a ja musiałam męża do pracy wysłać i doczytać resztę postów. Za kare będziecie musiały czytać moje odpowiedzi na posty z poprzedniej części 
dziś już lepiej, chociaż też mam lekkie zawroty głowy, ale ciśnienie w normie (mam w domu aparat więc mierze co jakiś czas kontrolnie). Właśnie się zastanawiam czy te zawroty to nie od zatok przypadkiem, bo coś mi się nie chce katarek skończyć po przeziębieniu, ale ja tak zawsze miałam bo problemy z zatokami mam od dziecka niestety 

bardzo
93...83...73...70...
65...63

i jeszcze na chwilę w dwupaku
na to ja, że tak...
z nerwów zapaliłam papierosa po tylu miesiącach....
Ja jestem u mamy i za jakieś 30 min wybieram się do ginki...ciekawe o której wrócę.Wyniki badań odebrałam i kwas moczowy mam Ok...ogólnie wszystko w normie tylko oczywiście ten nieszczęsny Hematokryt i Hemoglobinę ale to się już przyzwyczaiłam....a!no i jeszcze cieżar moczu jest za mały