|
|
#4411 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals
Cytat:
Cytat:
Rozważymy, rozważymy
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
||
|
|
|
#4412 |
|
Raczkowanie
|
Kochane pilnie pomocy !!!!! zamawiałam na stronie i podczas płatności paypalem wywaliła się strona pp - rezultatem jest potwierdzone zamówienie - bo dostałam maila, ale nie zapłacone. za nic do cholery nie mogę znaleźć nr konta ani możliwości powrotu do płatności.
Pomóżcie proszę !!!!!! kombinowałam, kombinowałam aż dałam radę ![]() przepraszam za zamieszanie. pierwsze zamówionko zrobione ))))))
Edytowane przez cwos Czas edycji: 2009-02-13 o 07:34 Powód: komentarz |
|
|
|
#4413 | |
|
sophisticated
|
Cytat:
pomógł powrót do koszyka, (tylko nie klawiszem, a naokoło, przez stronę główną ) otwierałam zamówienie i tam był inny odnośnik do payala i wtedy załapywało już
|
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- w wypowiedziach które czytałam przewijało się kilkakrotnie że EDM źle doradził kolor prasowańca acz zwykle konfuzja dotyczyła Fair Yellow i Golden Fair.Swoją drogą tak pomieszanych zdjęc jak są na stronie prasowańców EDm to ze świecą szukać, juz mogliby naprawdę nic nie wklejać a nie takie bzdury.. |
|
|
|
|
#4415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie tak jak piszesz spróbowałam i dało radę - ale stresik był przez chwilę |
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam, że wcale nie było to łatwe hehe ![]() Efektem są dwa zamówienia, jedno jaśniejsze - to co przyszło, drugie ciemniejsze - idzie ![]() Ja normalnie prawie zemdlałam z wrażenia i przeżyłam orgazm dobierając się do paczki ![]() ![]() Święta prawda, że jak trzeba na coś czekać, to chce się to 100x bardziej ![]() Jeśli chodzi o pędzle ja się po prostu w nich ZAKOCHAŁAM ... ! ![]() w najbliższym zamówieniu będzie: Flat Top Angled Blush Brush Long Handled Kabuki (drugi) 2 x Eye Shadow Brush Eye Kabuki Brush (drugi) Cytat:
![]() Tak, są ciut za jasne, chociaż nie mogłam się oprzeć i dziś znów randka z Sunkissed ![]() Jestem niepoprawna - było takiej siły, która powstrzymałaby mnie od wykonania dziennego makijażu tylko EDM. Jak mi się coś zwarzy w robocie, to będzie wesoło ![]() W każdym razie nałożyłam dziś:
Cytat:
Zobaczymy jak będą się prezentować pod koniec dnia
Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2009-02-14 o 09:26 |
|||
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynyyy....a nie ma moze gdzies opisu tych kolorów po francusku albo po włosku?? jakos mój inglisz nie za bardzo i nie bardzo mam jak z opisów zajarzyc co je co
![]() ![]() ![]() i o miałabm mec tak na dzin dobry? mówicie o jakis bazach, etc a mi sie płakac juz chce.....pomożcie...i na dokłądke moje wiszące wiecznie przycyu maleństwo zaczyna sie budzic...ehhhh czasu nie ma na nic....pozdrawiam
|
|
|
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj ciąg dalszy testowania kolorów podkładów, niestety ale niezbyt trafiłam...
Fairly Light za różowy(moja twarz od razu wyłapuje minimum różu w podkładzie)ale stopień jasności OK Golden Light za pomarańczowy i ciut za ciemny...Teraz będę próbować z Buff Fairly Light Neutral, i może Golden Fawn?
|
#4422 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Everyday Minerals
Cytat:
Cytat:
http://www.cennik.poczta.lublin.pl/p...cn_08_form.php Po jego wypełnieniu i potwierdzeniu robi się plik PDF, który można wydrukować i najlepiej z tym iść na pocztę. Jest to oficjalny druk dopuszczony do obrotu, coś takiego można też na pewno pobrać na poczcie do ręcznego wypełnienia. O niektóre dane trzeba by zapytać EDM (np. urząd nadania, masa przesyłki), ewentualnie może dziewczyny są w stanie podać nazwę urzędu nadania z nalepki na paczce. "Kwota podanej wartości" to, z tego co się orientuję, kwota zamówienia, przynajmniej u mnie tyle podali, koszt wysyłki nie był doliczony. Adres nadawcy jak na stronie EDM: Everyday Minerals P.O. Box 41779 Austin, TX 78704 Myślę, że warto spróbować. Jak się przyjdzie z takim papierem, to panie z poczty będą miały obowiązek się tym zająć. Po coś w końcu ten druk stworzono - musi istnieć jakaś forma reklamacji przesyłki zagranicznej, również ze strony adresata. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-02-13 o 11:23 |
||
|
|
|
#4424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może daj faktycznie szansę Fawn (ale on naprawdę jest żółty) ale ponoć Linen się umie dostosowywać więc może też? |
|
|
|
|
#4425 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
ktory jest ciemniejszy/jasniejszy a ktory mniej/bardziej zolty/rozowy ? |
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
otóz.....cera raczej tłusta, szczególnie strefa T..dosc wrazliwa, srednia tendencja do alergii, zdarza sie ze mnie cos uczuli,niestety, ogromna tendencja do zapychania, czesto wyskakuja jakies czerwone pryszczusie, rozszerzone pory, obecnie sie kwasze wiec jest lepiej i wagierki z noska znikaja ale pewnie wroca
na policzkach niewielkie plamki po daaawnych ,,niedoskonałosciach'' ale da sie ukryc:p do tej pory nie znalazłam dla siebie podkładu idealnego, testuje juz od x lat, narazie najchetniej siegam po kryjaco-matujace, najchetniej musowe np estee lauder ideal mat-poki co ulubiony , na to puder sypki, nie uzywam rozu tylko ziemie egiptu, no i korektor rzecz jasna-raczej bezowo-cielisty, cere mam dosc jasna, rozowawa, opalam sie na czerwono co przechodzi w delikatny brazik, jesli na tej podstawie mozecie cos mi doradzic to bede bvardzo wdzieczna kofane jestescie
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fawn jest porównywalnie jasny jak Fairly Light? a miałaś może do czynienia z Fairly Light Neutral? Z tego co widzę na zdjeciach to FLN jest takim czyściutkim beżem... boję się uzyskać efektu żółtaczki na twarzy chociaż szyję mam żółciusieńkąteraz zastanawiam się jaki wziać trzeci podkład, bo co do Fawn i FLN jestem niemalże pewna że muszę spróbować... a Linen wydaje mi się być za jasny dla mnie
|
|
#4428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Moge tylko powiedzieć że na mnie był zbyt różowy, Linen solo też jest nieodpowiedni (jestem typem zdecydowanie ciepłym) ale na pewno Linen dla mnie jest lepszy => L. ma mniej rózu a więcej żółci niż FL. Nie moge ich już skonfrontować (FL poszedł w dobre rece), ale jasnośc miały zbliżoną - dość jasne, coś a la najjasniejszy ze sklepowych , wg EDM II-III w kolejności.Sugarfree - nie, nie miałam Fairly Light Neutral - wtedy już wiedziałam że ta kategoria nie dla mnie może pastereczka albo cathy doradzą Ci coś spośród tych średnich odcieni, ja niestety niezbyt się orientuję
Edytowane przez jmw Czas edycji: 2009-02-13 o 12:21 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4429 |
|
Rzabbocop
|
napisz jakiego odcienia uzywasz
|
|
|
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
Cwos ja też właśnie dziś zrobiłam sobie pierwsze zamówienie na EDM. Wprawdzie jedynie darmowe sample ale baaardzo się cieszę
![]() Z spraw "technicznych": - paypala nie musiała powiązywać z zadną kartą, czy numerem konta. Jedynie założyłam sobie konto na PP i przelałam na nie pieniądze ze zwykłego konta (doszły w ciągu 1 doby-aż sama w to nie wierzę) - za przesyłka wyniosła mnie 5,40$ a dolar ciągle w górę
|
#4431 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
czyli wychodzi ze Linen moze byc jednak za zolty dla mnie
|
|
|
|
|
#4432 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
, i będę już prawidłowo pisać posty, obiecuję , pomyślałam też że może podkład też zmieszam z kremem, na próbę przynajmniej i pastereczko faktycznie jeszcze może pooglądam więcej na you tube...dzięki za rady i czym jest primer? - będę wdzięczna za przypomienie, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Raczkowanie
|
Rzabba, parę stron temu wklejałam zdjęcia właśnie z Linen, Fairly Light i Fairly Light Neutral
może one Ci pomogą
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec kochane kobiety dostalam przesylke z EDM
![]() pedzel wspanialy!, kojarzy mi sie z kitka malutkiego, kochaniutkiego kroliczka oczywiscie juz je wytestowalam i chyba light natural (mat) dla mnie za ciemny tak ciut ciut...light natural glow juz bardziej mi pasuje poczatkowo mi sie nawet zolty wydawal! korektor niezly ale podkresla mi ciut zalamania pod oczami zal mi pedzelka ze juz nie bialy narazie testuje zobaczymy co to bedzie dalej!
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
mam kolor outdoor beige 03 ale czasem go mieszam z kremem bo jest ciupinke za ciemny, mam teraz tez manhattan perfect cover sand 22 i ten kolorek bardzop mi spasował choc przechodzi w roz, jest jeszcze maybelline affinitone 24 golden beige i ten kolor wydaje mi sie najbardziej dla mnie odpowiedni, taki naturalny bardzo ale zupełnie nie wiem jak to przełozyc na mineralne kolorki
jak tak was podczytuje to czuje sie strasznie zagubiona...
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczeta, jestem amatorem w swiecie cieni. Chce zamowic cos do kresek i delikatnych prob mocniejszego makijazu piwnych oczu. Waham sie miedzy Cypress, In the Garden i Starry Eyed. Co radzicie? Strasznie podoba mi sie Mystic Night, ale obawiam sie, ze z tym kolorem juz na pewno sobie nie poradze...
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za rade
A co mozecie powiedziec o firmie RHEA??
|
|
|
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
To pytanie na ogólny wątek mineralny. Poszukaj tam odpowiedzi.
|
|
|
|
#4440 |
|
Przyczajenie
|
Ma któraś z Was może do odsprzedania podkład, formuła intensive, kolor golden LIGHT???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

najbliższymi odpowiednikami są Cool - Fair Medium i Cool - Multitasking Neutral (acz osoba używająca 

i ciut za ciemny...

kofane jestescie

poczatkowo mi sie nawet zolty wydawal! korektor niezly ale podkresla mi ciut zalamania pod oczami
jak tak was podczytuje to czuje sie strasznie zagubiona...