|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Rozeznanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
![]() ![]() zastanawiam sie - serek wiejski kontra acivia naturalna ![]() ja pijam cole light ale nieczęsto i nie więcej niż szklanke
![]() wracam do Dukana 64 - 62 - 60 - 58 ![]() cel ostateczny - 55 kg ![]() 58 - 57 - 56 - 55 Edytowane przez natalaplo Czas edycji: 2009-02-13 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() PS:niedługo dopiszę się do listy, tylko spiszę dokładnie, ile było,ile jest i ile chcę, aby było ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
karmen20 to jestesmy bardzo podobne
![]() ![]() mfifi, bylo 58,2 - jest 56,5 - bedzie 51-52 |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#305 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() u mnie na wadze po 1 dniu 0,5 kg mniej ![]() ![]() ![]() milego dnia, zajrze pozniej ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Wtajemniczenie
|
Magdaleno! ale Ci zazdroszcze ;( ojej
![]()
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
ja polecam ten serek (chyba wlasnei o nim wyzej wspominalyscie) http://www.piatnica.com.pl/prod_twarog_wlekki.htm ja do niego dodaje peczek drobnego szczypiorku i caly maly jogurt naturalny danone (bakoma ma paskudna konsystencje, od ktorej robi mi sie niedobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czuje jak zaczynaja bolec mnie wszystkie kosci ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dla mnie najgorsze są wieczory jak wróce z pracy wtedy mi sie chce jeśc i jeść ![]() ![]() Chociaz mam przesyt jajek maksymalny;D to dziś ja sniadanie jedno wszamałam:P z sosem musztardowaym i nawet mi smakowało:P hehe
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
A ja zgrzeszyłam...zjadłam kromkę chleba z dżemem truskwkowym
![]() ![]() Asiulek Wawa mam 4 dzień 1 etapu i piję colę - słodki smak podnosi na duchu.a co do tych bułeczek to jak wcześniej napisałam - skusiłam się na chlebek i wierz mi nie opłaca się (chociaż to nie koniec świata)!!bądź dzielna |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Rozeznanie
|
Moje drogie wszystko jest możliwe, tylko trzeba uwierzyć we własne możliwości i powiedzieć sobie UDA mi sie!! pokaze jeszcze sobie i innym na co mnie stać. Pozytywne myślenie i nastawienie do sprawy bardzo ułatwia...
A kiedy zachce sie wam cos słodkiego czy inne łakomstwa, trzeba sobie powiedzieć - czy znow chce jeśc to co przyczyniło sie miedzy innymi to tego jak teraz wlaśnie wyglądam ![]() Nie wiem , może tylko sie tak łatwo mówi , ale ja zawsze byłam urodzona optymistka i taka dewiza życiowa jest moja odwieczną "przyjciółką" ![]() a najlepsza na głod jest chyba woda ![]()
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
własnie o to chodzi, ze na tej diecie ja np nie czuje sie głodna,ale organizm chyba daje znac, ze czegoś ma mało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zadomowienie
|
Też niestety dzisiaj zgrzeszyłam zjdałam kawałek ciasta pani walewska no ale trudno zdarzyło się powiesić się nie powiesze postaram się więcej tego nie robić ale taki jest człowiek łatwo go skusić :P
Mam nadzieje że nie będzie aż tak tragicznie przez głupotkę i liczę ze wszystko będzie dobrze szło
#314 |
Raczkowanie
|
Jeszcze Ja tylko że zaczynam od niedzieli bo byłam chora
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
U mnie waga stoi.Nie ważę się już,bo się zdołuje :/.
#316 |
Zadomowienie
|
mloda_to_glupia- 173cm - było 86- jest 79,7- będzie 66- zostało 13,7
topcia06- 163cm - było 73- jest 70- będzie 60- zostało 10 natalaplo- 173cm - było 77- jest 71- będzie 59- zostało 14 Kasandra18- 163cm - było 95- jest 91- będzie 60- zostało 31 wendi99- 168cm-było 63-jest 61,5- będzie 56- zostało 5,5 Arugifa -173cm- bylo 70 -jest 66 -będzie 53 - zostało 13 Kasssikk19 było 80 kg jest 73,5 kg będzie 55 kg 88niezapominajka88 było 70 jest 69,5 będzie 58 kg Fertka było 78 jest 78 będzie 68 Ewelka88 było 60 jest ? będzie 50 Karmen20 było 57 jest 57 będzie 50 mimee było 98 jest 97 będzie 78 Marzena100 było 92 jest 89,5 będzie 60 mififi było 58,2 jest 56.5 będzie 51-52 Rajskie mniam było 73 jest 73 będzie 60 aktualizacja tabelki
#317 |
Wtajemniczenie
|
pocwiczylam dzis godzine cardio, mialo byc dluzej,ale jakies przeziebienie mnie chwyta
![]() dzis zjadlam m.in. jogurt naturalny z otrebami owsianymi, chudy twarog, makrele wedzono, pier z kurczaka gotowana, mleko 0%
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
czesc wszystkim
![]() Kasikk19 mnie nie ma na liscie ,ale to dlatego ze nie mam wagi(zgroza) ale napisz:rea-waga nie wiadoma ale chudnie. Dziewczyny ja dzis mam 5 dzien i kryzysowy nic mi nie smakuje ,wszystko rosnie w ustach nawet na ulubiona herbatke zielona nie mam ochoty.tez tak mialyscie????mam nadzieje ze to przejsciowe bo jutro mam zamiar wprowadzic polowli pomidorka i ogoreczka i dalej chudnac hahahah Dzieki za wspaniale przepisy przydadza sie Ide teraz do wanny jak nie zasne w niej ani w lozku wroce do Was paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
Ja też mam kryzys jedzeniowy, z tym że mam ochotę na wszystko tylko nie proteiny
![]() ![]() Marzena100 ile dni zamierzasz poświęcić na pierwszy etap?pytam bo mamy podobną ilość kg do zrzucenia, a mam zamiar 10 dni wytrwać a ty? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Przyczajenie
|
do jasnej ciasnej musze sie wreszcie zwazyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
A ja dzis z czystej przekory postanowiłam wejśc na wage
![]() ![]() ![]()
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
a ja sie dzis zwazylam, zaczelam dopiero 3 dzien pierwszej fazy, a na wadze mam 4 kg mniej, a jem tyle ile chce, choc przyznam ze juz mnie miesko nie kreci, tak jak dawniej.. a dzis czuje sie okropnie, wszystko mnie boli, mysle ze to taki przelomowy dzien, musze go przetrwac...
![]() ![]() ![]() milych walentynek dzieczynki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
[quote=AsiulekWawa;1097265 3]a ja sie dzis zwazylam, zaczelam dopiero 3 dzien pierwszej fazy, a na wadze mam 4 kg mniej, a jem tyle ile chce, choc przyznam ze juz mnie miesko nie kreci, tak jak dawniej.. a dzis czuje sie okropnie, wszystko mnie boli, mysle ze to taki przelomowy dzien, musze go przetrwac...
![]() ![]() ![]() Gratuluję!!4 kg w 3 dni to naprawdę oszałamiający wynik ![]() ![]() U mnie 5 dzień pierwszej fazy i następny kg mniej czyli już - 2kg. Miałyście dziewczyny rację - niepotrzebnie się martwiłam. a wczoraj oprócz tej kanapki popełniłam jeszcze dwa grzeszki: 1. dwa kawałeczki serka brie 2. dwa plasterki pomidora no jakoś tak mi to nie zaszkodziło skoro waga w dół ruszyła,ale obiecuję się poprawić ![]() Miłego weekandu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() u mnie po 2 dniu 1,1 kg mniej ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
super dziewczynki, ale laski bedziemy niebawem
![]() dzieki za gratulacje mimee ![]() tak mi sie nasunelo kilka uwag: -w najblizszym tygodniu wypada "tlusty czwartek" ![]() -mozna pic herbatke owocowa sage? gdzies na forum poczytalam,ze nie,bo zawiera owoce,ale mysle ze nie ma co popadac w skrajnosci ![]() - wczoraj tak strasznie pachniala mi papryka konserwowa,mmmmm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zadomowienie
|
witajcie dziewczynki !!!!
czytam wasz wątek i chyba coraz bardziej kusi mnie zeby wyprobowac ta diete!!! ogolnie nie jestem zwolenniczka zadnej diety bo uwazam, że żeby schudnąc to po prostu trzeba zacząc racjonalnie jesc w małych ilosciach, ograniczyc słodycze i białe pieczywo, a także unikac wszystkiego co smazone+ duuuzo ruchu ostatnio zaczełam uwazac na to co jem i do tego zaczełam intensywnie sie ruczac (3 razy w tyg. siłownia po ok.2 godz) hmmm no i teraz się zastanawiam, ale zawsze trudno mi było wytrzymac na jakiej kolwiek konkretnej dziecie, gdzie podany jest konktetny jadłospis ![]() ![]() ![]()
![]() |
#327 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No ja też mam zamiar wytrwać 10 dni. Myślę, że się uda, bo mi pasuje ta dieta i nic a nic nie grzeszę. U mnie po czterech dniach 3 kg. Dzisiaj idę do mamy na imieniny. W sumie to się nie martwię, bo mama i siostra też są na tej diecie od 2 dni i mają być też dania specjalnie dla nas. Szkoda tylko, że nie można napić się drinka, ale cóż utrata wagi najważniejsza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, prześledziłam cały Wasz wątek i aż cięzko uwierzyć, że ta dieta przynosi takie efekty w tak krótkim czasie! zacząłam się poważnie zastanawiać nad jej przeprowadzeniem, z tym że mam kilka pytań.
Otóż, jak się czułyście w powiedzmy 4-5 pierwszych dniach? wiadomo, że w każdej diecie te dni są przełomowe, bo organizm przyzwyczaja się do innego sposobu odżywiania i to dla niego szok. Kolejną rzeczą, która mnie martwi, to efekt jojo...zazwyczaj, kiedy traci się wagę w tak ekspresowym tempie, równie szybko nadrabia się straty plus dostaje kilka kg gratis ![]() ja zaczynam powoli popadać i w obsesje i depresję...jeszcze nigdy nie ważyłam tyle co teraz (prawie 80kg, mam 170cm wzrostu) i mimo, że staram się ograniczać z jedzeniem, jeść regularnie i regularnie ćwiczyć to nic nie przynosi rezultatu a wręcz przeciwnie- mam wrażenie że jeszcze bardziej tyję! proszę Was dziewczyny bardzo o odpowiedź, jeśli to możliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do twojego wrażenia tycia to może jakieś zdrowotne problemy??Bo przy takim stylu jak opisałaś - regularne jedzenie i ćwiczenia - to dziwne,że waga rośnie. A może jakieś hormony bierzesz? Pozdrawiam i zapraszam do dietkowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Jak Wy pięknie gubicie te kilogramy, brawo !!!
![]() Ja jutro mam ważenie.. ehh miałam też zacząć dietę od jutra, ale mało co mam w lodówce ;DDD Więc najpierw chyba zrobię zakupy i dopiero dietka ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 13 (0 użytkowników i 13 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.