|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
Gienek pytal mnie jedynie kiedy mialam ostatnią miesiączke i tyle.. nie wiem właśnie czy z obliczen dni tak powiedzial czy tez z usg.. bo nawet nie powiedzial ile ma moja kruszynka mm tylko jaki wiek :-( ale jeżeli chodzi o tego terbielika to ja rowniez mam nadzieje, ze te tabletki co zaczelam brac pomogą go wchłonąc i bedzie wszystko dobrze ![]() ![]() I ja również bardzo szczerze gratuluje upragnionego bobaska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Raczkowanie
|
Witam, ja jestem chyba dziwny przypadek - miesiączki dalej nie mam, już 8 dni, 2 testy robiłam i wszystko negatywne, objawów żadnych jak na miesiączkę - nic
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3874 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny. Od wczoraj przeglądam Wasze forum i zapragnęłam do Was dołączyć. Tak ciepło wypowiadacie się na temat ciąży, wspieracie w problemach-może i mi pomożecie. Od niecałych 2 lat staramy się z mężem o dzieciatko (zwłaszcza po tym jak lekarz odkrył u mnie na jajniku torbiel endometrialną). Torbiel usunełam. Od dwóch lekarzy dowiedziałam się że przez tą endometriozę mogę być bezpłodna a jedynym lekarstwem na pozbycie się tej endo.. jest zajście w ciaże (czyli błędne koło). Ile ja łez wypłakałam (jak co miesiąc dostawałam miesiączkę) to wyobrazić sobie moga tylko te osoby co mają podobny problem. 2 lata starań (obecnie mam 29 lat)
9 lutego miałam dostać nieszczęsną miesiączkie i na razie nic- zrobiłam 2 testy i wyszły pozytywne (BOŻE JAK SIE CIESZE),we wtorek ide do lekarza-bardzo się boję. Kochane powiedzce mi czy wierzyć w te testy? Boję się że to jest tylko w mojej głowie, że je sobie uroniłam prosze pomóżcie |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w Twoim przypadku, jestem niemalże przekonana, że się udało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w Twoim przypadku, jestem niemalże przekonana, że się udało ![]() ![]() Wierzę, że Wam się udało, tym bardziej, że po takim długim czasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana moje gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3878 |
Przyczajenie
|
jesteście kochane
![]() Zaraz wróci mój mąż z pracy i wtedy mu powiem....hihihi napiszę Wam jutro jak zareagował. buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zadomowienie
|
dziewczyny na początku tego tyg. zrobiłam test. pisałam już o tym, że wyszła druga ale bardzo blada kreska. kolejny test obiecałam sobie zrobić 14 lutego, no ale nie wytrzymałam i zrobiłam dziś. no i co? znów druga blada kreska ale powiem wam, że jakoś nie ufam tym testom (kindertest) i jakoś trudno mi w to uwieżyć. dziś kupiłam quick vue, jutro z rana zrobie. już nie mogę się doczekać wyniku. ale trochę się też boję, że w tym nie będzie drugiej kreski...
wiem co czujesz filipia, bo choć widac tą drugą kreskę to targają wątpliwości czy ten wynik testu napewno jest poprawny??? zyczę Tobie, aby lekarz to potwierdził! |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA ![]() Mam nadzieję, że ten drugi test rozwieje Twoje wątpliwości ![]() Daj znać jutro co i jak, buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 |
Zadomowienie
|
cherubinka dzięki za słowa otuchy
![]() mam nadzieję, że jutro wszystko będzie już jasne i oczywiście dam znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny POMOCY!!!!!
![]() jestem przesło tydzień po okresie , w srodę zrobiłam test i w czwartek poszłam potwierdzićwynik do lekarza... jestem w ciąży.... przed momentem, po kąieli zaczęłam krwawić.... nie wiem co to oznacza....i bardzo sie boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
w jakiej wodzie sie kapalas letnia czy goraca??? duzo tej krwi..??
#3886 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zadomowienie
|
boli Ciebie brzuszek?
na wszelki wypadek jutro pójdź do lekarza |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na twoim miejscu juz teraz bym sie wybrala na pogotowie, tam napewno ktos cie zbada i w razie czego pomoze.... zadnego krwawienia sie nie bagatelizuje i trzeba jak najszybciej isc do lekarza, jesli nie masz mozliwosci teraz to z samego rana lec do przychodni.... chodzi o dobro twoje i twojego maluszka.... krwawienie nie musi oznaczac najgorszego, czasami jest tak ze kobieta w pierszych miesiacach ciazy lekko krwawi co nie jest grozne... ale nalezy skonultowac to z lekarzem trzymam kciuki ![]()
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-02-13 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zadomowienie
|
spytaj też lekarza czy można się kąpać w wannie, bo z tego co słyszałam wskazany jest prysznic
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
dokladnie kochana musisz wybrac sie do lekarza..
jesli krwawienie ustapilo moga pojawic sie u ciebie brazowe... plamienia..-co bedzie oznaczalo ze wszystko sie tam oczyszcza .. idz do lekarza zeby sie upewnic.. ze wszystko wporzatku... ![]() sorejna mozna jak najabrdziej kapac sie w wannie.. ![]() ale w letniej wodzie.. kapiel w wannie bardziej rozluzni i zrelaksuje przyszla mamusie.. jednak trzeba pamietac o ty,m zeby kapiel nie trwala dluzej niz 15 minut... ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-13 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3892 |
Zadomowienie
|
widzicie, a ja żyłam w mylnym przekonaniu
![]() liwlinea daj znać jak teraz się czujesz, czy wszystko ok Dziewczyny zrobiłam dziś ten Quick test...i....wyszła wyraźna druga kreska! teraz już chyba nie mam podstaw by nie wierzyć... ![]() a jeśli chodzi o moje objawy. to juz po tyg. od naszej pierwszej próby czułam niesamowite pragnienie i dziwny ból w dole brzuszka. po miziankach polało mnie w środku, widocznie już wtedy coś się działo. potem co chwila chłodziłam do wc i miałam wzdęcia. nadal nie wierzyłam tym bardziej, że od 4 dni bolałmnie brzuch i cycuchy tak jak na okres i co chile sprawdzałam czy nadszedł, a tu nadal nic... na razie nie mam żadnych mdłości ale nie czuję się też głodna. zobaczymy co bedzie dalej. na razie chce mieć potwierdzenie od lekarza. aha przypomniałam sobie, że byłam bardzo nerwowa a potem targałay mną wyrzuty sumienia za tą złość i wieczorami ryczałam w poduszkę. Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-02-14 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Przyczajenie
|
Witajcie powiedziałam wczoraj mężowi
![]() Dziewczyny juz tak sie wkręciłam,że chciałabym wykrzyczeć to całemu swiatu,ale poczekam do wtorku by pójśc do lekarza.Boje się że wszystko to okaże sie snem i jutro sie obudzę. sorejna widzę ze jesteś takim niedowiarkiem jak ja. Wierzę że nam się uda i innym dziewczynom też Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Zadomowienie
|
mój był moim wyznacznikiem czy widać drugą kreskę czy nie. ale dawałam mu do zrozumienia, że to raczej wątpliwe i jakieś felerne testy z przeceny kupiłam. dziś go obudziłam i pokazałam wyraźna drugą kreskę i wiesz co powiedział: widzisz jak mi wszystko wychodzi
trochę inaczej planowałam przekazać tą wieść mojemy: kolacja..świece (14 luty w końcu) i malutkie buciczki, no ale nie wytrzymałam!!! dobrze, że mamy facetów, na których można liczyć i którzy potrafią się cieszyć z tego powodu, że zostaną tatusiami...a nie uciekają gdzie pieprz rośnie przed odpowiedzialnością... |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zadomowienie
|
[quote=sorejna;10973760]widzicie, a ja żyłam w mylnym przekonaniu
![]() liwlinea daj znać jak teraz się czujesz, czy wszystko ok Dziewczyny zrobiłam dziś ten Quick test...i....wyszła wyraźna druga kreska! teraz już chyba nie mam podstaw by nie wierzyć... ![]() a jeśli chodzi o moje objawy. to juz po tyg. od naszej pierwszej próby czułam niesamowite pragnienie i dziwny ból w dole brzuszka. po miziankach polało mnie w środku, widocznie już wtedy coś się działo. potem co chwila chłodziłam do wc i miałam wzdęcia. nadal nie wierzyłam tym bardziej, że od 4 dni bolałmnie brzuch i cycuchy tak jak na okres i co chile sprawdzałam czy nadszedł, a tu nadal nic... na razie nie mam żadnych mdłości ale nie czuję się też głodna. zobaczymy co bedzie dalej. na razie chce mieć potwierdzenie od lekarza. aha przypomniałam sobie, że byłam bardzo nerwowa a potem targałay mną wyrzuty sumienia za tą złość i wieczorami ryczałam w poduszkę.[/quo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najpiękniejszy prezent na Walentynki ![]() Piszesz, że byłaś nerwowa, a później dręczyły Cię wyrzuty sumienia. Ja teraz mam tak samo. Właściwie jestem z natury nerwową osobą i wszystko przeżywam na zapas ![]() ![]() ![]() Filipa, aż łezka się kręci na samą myśl ...masz rację, to cudowne mieć kogoś takiego przy swoim boku, który tak samo jak my pragnie dzieciątka i traktuje je jak owoc Waszej miłości ...a nie idzie, gdzie pieprz rośnie ![]() Buziaczki dziewczynki, cieszę się Waszym szczęściem ![]() ![]() Liwlinea, trzymam mocno kciuki, aby nie było to nic groźnego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brzuszek jeszcze cie bedzie bolal tak jak na @ ![]() ![]() ale idzie sie przyzwyczaic... potwierdzisz u lekarza i dopiero bedzie radosc... ja robilam 2 testy i uwierzyc nie moglam... moj tz sie cieszyl a ja plakalam bo dla mnie bylo to niemozliwe ![]() jak tylko zobaczylam malenswto na usg poczulam taka radosc ze myslalam ze rozniose caly swiat ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jak tylko zobaczylam malenswto na usg poczulam taka radosc ze myslalam ze rozniose caly swiat ![]() ![]() ![]() TRZYMAM KCIUKI dziewczynki ![]()
![]() |
#3897 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny!
cherubinka, ja też z natury jestem nerwus, ale wtedy moje zachowanie przekraczało już wszelkie granice. przyznam, że musiałam parę razy łyknąć ziołowe tabletki uspokajające, by innym nie robić przykrości. a jeśli chodzi o 8 marca to powiem Wam, że wówczas moi rodzice mnie zmajstrowali 29 lat temu ... ![]() pakusia, nie wytrzymałam i powiedziałam siostrze ![]() dziś przeczytałam ulotkę tabletek, które łykam. witamin i magnezu. muszę je odstawić. zostaje mi tylko kwas foliowy. Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-02-14 o 17:27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 |
Zadomowienie
|
Witam przyszle mamy
![]() ![]() ![]() ![]()
#3899 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Kobietki
![]() Mam do Was małe pytanko;/ Mam dziewczyne z ktora uprawialem peeting w sylwestra... Troche sie boje o to, czy nie jest w ciaży...;( byl to jej 14 dzien cyklu... Czekalismy na ten pierwszy okres po tych wybrykach i sie doczekalismy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli masz wątpliwości spytaj po prostu swojego lekarza. znalazła dla Ciebie str. z kalendarzem ciąży, wejdź tam i sprawdź jakie zmiany teraz w Tobie zachodzą. http://www.babyboom.pl/ciaza/kalenda..._trymestr.html no i koniecznie pogadaj ze swoim facetem, on powinien Ciebie teraz wspierać a nie wypominać, że jesteś jakaś bee. głowa do góry wszystko będzie dobrze ![]() powodzenia Piotrek, jak na moje nie masz się co martwić, wątpliwe aby Twoja dziewczyna była w ciąży ![]() ale na przyszłość starajcie się uważać z pieszczotami, szczególnie po wytrysku no i pomyślcie o jakimś zabezpieczeniu. pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.