Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 5 :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-14, 00:16   #2251
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 5 :)

hallo hallo
ja znów nocą ale ostatni goście wyszli o 22.30 od południa się gości schodzili
Krystianek powiedział że urodzinki miał udane bo było dużo gości i dużo prezentów a i tak wszyscy nie byli
A my mu jeszcze w nocy zrobiliśmy niespodziankę i przystroiliśmy mu pokój balonami i jak rano wstał to się zaskoczył
i jeszcze mi powiedział ( bo już od tygodnia liczył nocki ile do urodzin) że już wszystkie nocki przespał a gości nie ma

Taka sobie ja bym też dziecka nikomu nie dała na noc do tej pory to nawet Krystianek nigdzie nie był na noc ja bym nie zasnęła bez niego a on też by nie został
A co dopiero takie maleństwo
starszego to tak bo on już duży chłop jeździ każdego roku gdzieś

Nie wiem jak komuś może w ogóle taki pomysł przyjść do głowy

mi zawsze puf tak żartuje że sobie weźmie jednego albo Karolka albo krystianka ale ja mu zawsze odpowiadam że nie że ma sobie zrobić jak chce jeszcze takie małe mieć a jak nie pomaga to głupią rozmowę to zaczynam się z niego naśmiewać że chyba mu już uschnął albo sobie przyczasnął że nie jest w stanie sobie zrobić
to zawsze pomaga

niewiem oczym jeszcze pisaliście bom jeszcze nie nadrobiła
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 00:38   #2252
dorbar
Wtajemniczenie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 5 :)

Heloł Dziewczyny.
Nie miałam wcześniej czasu by wejść. Popijam sobie właśnie drugie karmi, nie wiedziaąłm, ze karmi jest takie dobre a szczególnie to os masku kawy, pychotka
Ciesze się, ze Mateuszek się podoba
Mój brat u nas dzisiaj spi, padnięty jest chłopak, w sumie to bratowa to bardzp długo rodziła jak by licząc czas od odejśćia wód płodowcych to 16 godzin, ale dobrze jej poszło
Jutro jadę ją odwiedzić i zobaczyć Mateuszka.Kurzosławo tak, to jest ta, zktórą nie miałam zbyt dobrych stosunków, ale od czasu jak nie mieszkamy razem to jest dużo lepiej .
Anitko doszła dzisiaj płyta i smoczek, dziekuję Ci barzdo, szkoda tylko, że moje dvd nie chce odtwarzoć płyty i na kompie będę musiała oglądać, moje dvd nie odtwarza płyt podwójnych

Judi pokoik super, a TYmek wymiata.

Chwalę inne dzieciaczki również:Majeczkę, Liliankę, Hubercika, Nastke, mam nadzieje, ze nikogo nie pominełam jeśli tak to przepraszam.

Nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać.
Stary 2009-02-14, 00:40   #2253
kristi75
Zakorzenienie

no to narobiłam
chwalę w hurcie wszystkie dzieciaczki słodzinki przepiękne
Hubercik słodko na filmie wyszedł i jaki rozgadany
dorbar gratuluję bratanicy

no i nie wiem co jeszcze
zmykam spać dobrej i spokojnej nocki życzę

kurcze ostatnio to ja zawsze ostatnia jestem
Stary 2009-02-14, 08:16   #2254
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Dzień dobry babeczki

U nas noc przespana.wstałam tylko do małej o 3,a potem definitywna pobudka o 7.Ale o tej 3 jak do niej zajrzałam to się gadzina cała rozkopała i na dodatek zdjęła sobie sama kalesony i strasznie zmarzła

Kristi super że urodzinki Krystianka się udały

Dzisiaj walentynki.
My z tz-tem tego nie świętujemy.Bo jak to sam tż kiedyś stwierdził ze mną to on ma walentynki każdego dnia

Poza tym od wczoraj nieustanie pada śnieg Mam już dość tej zimi.
Dzisiaj chyba też sie nigdzie nie ruszam

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 08:31   #2255
mrówk@
Raczkowanie

cześć
właśnie napisałam posta i zniknął

Moje dzieciątko zalicza pierwszą drzemkę bo dzień zaczeliśmy parę min po 6. Odkąd wróciłam do pracy wszystko się rozregulowało a głównie pory snu. W dodatku grześ jest baardzo marudny. Może to zęby bo możliwe żeby tesknił? Mama mówi że on często robi się smutny i rozgląda się jakby czegoś szukał. Dużó go nosi na rękach mimo moich próśb żeby nie, ale mówi że nie ma wyjścia bo on piszczy.

Jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam ale widziałam Lili i Hubka.Alez oni są cudni i tacy sprytni. Mój tak nie robi Nawet zaczynam się martiwć czy wszystko ok. Bo jest do tyłu w porównaniu z Waszymi dziećmi. Wiem że porównac trzeba unikać że kazde dziecko rozwija się w swoim tempie ale sie martwie.

I juz po drzemce

A ja nawet zapomniałam że dziś walentynki, tż tez. Pojechał do pracy i wróci po 20, takie to moje waletynki będą.

Edytowane przez mrówk@
Czas edycji: 2009-02-14 o 08:33
mrówk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 09:55   #2256
maladT
Zakorzenienie

hej ja tylko na chwilę....nadrobię po sprzątaniu

laski jeżeli możecie to głosujcie na klub mojej mamy.... można oddać 1 głos dziennie... Głosuj na Gaudium www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 09:55   #2257
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
ja wlasnie skonczylam resztki winiacza z cola... cholewcia pusta butla zostala. moge sobie jeszcze zrobic grzanca z piwa- wlasnie robilam dla M i straaasznie mi posmakowalo. albo w lodowce wodeczka jeszcze jakas jest i soczek bananowy . w sumie napilabym sie beherowki, ale toniku niet...wiec mam ciezka decyzje, coz tu wypic? chyba z lenistwa slabego drinka se walne...w koncu dziecie trza nakarmic jeszcze wieczorem

Judi pokoj cudny. Mam od razu pytanie, jaka masz inglesine? Siostra ma chyba jeszcze zwykla parasolke tak? Dzis bylam w sklepie ogladac wozki i w sumie jedyne co jeszcze jakos sie powozilo, to wlasnie inglesina ew. maclaren- ale on nie pasuje mi wizualnie. nie ma w sklepach niestety juz maxi cosi taxi, a jego najbardziej chcialabym kupic, tylko ze nie bardzo tak w ciemno kupowac.

Leonko Normalnie te oczy malej wymiataja!
inglesina espresso Veronko
http://www.allegro.pl/item552140662_...ol_safari.html

kurde tyle miałam nadrabiania ze jak skońćzyłamm to Tymek obudził się z pierwszej drzemki
Pamiętam focisze Maji cisnącej kupę
Nastuli jak pięknie siedziała
i Natalki ssącej kostkę
No nic, u nas świat zasypany, wezmę małego na drugą drzemkę na spacer bo na polu jest pięknieeeeee, śniegu tyle już dawno nie było. Chyba kiilka lat temu normalne zasypało nas..
ja Walentynki mam gdzieś, mamy z tz ciche dni. w ogóle jakoś dla mnei przereklamowane to
lecę bo wyjec wzywa

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 10:06   #2258
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej Kochane

Ogromnie dziękujemy za komplemenciki dla Olgierci

Nastusia już Cię zaprzyjaźniłam, zapraszam do oglądania

Ponadrabiałam Was kochane, zaraz pędzę robić kolejne pranko. Dziś Ola tak mnie obsikała ja ściągam pampka a ta jak nie strzeli z takim ciśnieniem...

Taka sobie współczuję serdecznie, bardzo dobrze, że się nie daje. Co za kretyński pomysł!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja bym w życiu dziecka nie zostawiła na noc z taboretem, czy na kilka nocy, nawet jak będzie starsza! Ani myślę.

Wiecie mój łobuz zasnął wczoraj po 22, prawie o 22:30... szlag mnie już trafił, pizgłam ją do łóżka wzięłam krzesło. Siadłam sobie obok... i po 5 minutach spała!!!!!!!! chyba mam nowy sposób Dziś wypróbuję ponownie

Dziewczyny mam takiego doła pogodowego, że coś niesamowitego. Taaaaaaaaaaaaaak bym chciała, żeby ten przewstrętny śnieg się rozpuścił, nie mogę już na to patrzeć, cały czas dosypuje, u nas już góry śniegowe powstają. Koszmar.

Za chwilę TŻ leci do sklepu po jakiś parę pierdołek, jogurciki dla Olci i jakieś owocki, bo mi się pokończyły. W ogóle to siedzimy w domu bo jest tak wstrętnie... ech co za pogoda Koszmarność
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 10:15   #2259
dudipopka
kobieta za ladą

siema
żm sie wczoraj wnerwiła na tzta i polazłam spać o...22 bez seksu kurzosławo
to nic że do 3 rno żem chodiła do bobasa.........
a tż zaspał dziś do roboty obudził sie o.5 rano a że musiał leciec na inny autobus bo jego dzis nie jechał to nie zdążył na niego.... przyleciał do chaty i pjechał o 7 razem z sąsiadem który jechał do pracy do Torunia a dobrze mu tak
gotuje dla mlodej i sącze kawe...coś mi mała od rana od wstania czyli od 8.30 marudzi......
cha i w 2 oczku ma ropkę.........ale ponoć okulistka tz powiedziała ze ropka może sie przenieść na 2 oko węc na razie lussssssssssss

a i wszelakie bobasy sfotografowane czy nie chwale bo to wątek wyjątkowo urodziwych dzieci!!!!!!!!!!

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 10:36   #2260
Judi21_84
Zakorzenienie

kurde moją mamę coś zbiera a musimy dzisiaj na zakupy jechać i sie zastanawiam co grsze, wziąć małego do gipermarketu czy zostawić z mamą któą zaczyna pobolewać gardło i czasem kaszle... nosz kicha jakich mało

Stary 2009-02-14, 10:42   #2261
dudipopka
kobieta za ladą

moje dziecie dziś se ...............siedziało
podparłam ja poduszkami i poszłam do kuchni wracam a ta..........siedzi gryzie smoka i ogląda bajke

żeby jutro mieć czas
````kękę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 10:45   #2262
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Ania czy to mleko nan2r jest gęściejsze przez ten ryż?
tak, jest ciutke gesciejsze, bo ma w sobie kaszke ryzowa

my dzis nocke udana mielim, mlody zasnal o 20.00 wstal 5.30 bo mial gile w nosie, wyjelam mu ich tyle ze o raju pol fridy zawalilam

potem pospalismy jeszcze troszke bo mlody byl dalej spiacy, ten katar to troche wrzod na dupie, strasznie meczy mi dziecko, choc nic mu nie jest..
wlasnie go bujam na kolejna drzemke, bo bawil sie w lozeczku turystycznym i sie zmeczyl, wiec zaczal marudzic... a jestem pewna ze to przez katarek...

fak! ja chce wiosne, mam dosyc tej pogody, zarazek, wirusów, wiecznego przytlumienia i szarowy..!!

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 10:45   #2263
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

judi zrob tak jak ja ostatnio, malego zostawilam z TZ w aucie, a ja sama smignelam na zakupy

It is what it is

Stary 2009-02-14, 10:50   #2264
dudipopka
kobieta za ladą

która z was już dawała makaron młodemu?? jak dam troszke do rosołku nic sie nie stanie?

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-02-14, 10:56   #2265
wersta
Zakorzenienie

heloł
śniegu po pół łydki tutaj mój brat ulepił dla zochy bałwana śmiesznie wygląda taki stary chłop jak sam lepi

ee no drinkujecie, a mi się coś ostatnio nie chce muszę zacząć trenować od nowa

wiecie, ja w wakacje pewnie zostawię zochę u rodziców na kilka dni dlatego często przyjeżdżam, żeby czuła się jak u siebie ale jutro już powrót do domu
skoczę dziś po ten fotelik do samej stolycy
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 11:05   #2266
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
która z was już dawała makaron młodemu?? jak dam troszke do rosołku nic sie nie stanie?
ja dawalam rosol z makaronem i jadl ze smakiem

It is what it is

Stary 2009-02-14, 11:11   #2267
Judi21_84
Zakorzenienie

kurde wy tu o makaronie, jogurcikach a ja mam podejrzenia ze Tymek ma uczulenie na gluten normalnie się załamię. Od czasu jak je biszkopty widzę przy oku uczulenie, robi mu się ranka a pod wieczór ma wypieki na policzkach, od jutra nie będę dawała mu biszkoptów i zobaczymy czy zacznie to znikać

Stary 2009-02-14, 11:14   #2268
dudipopka
kobieta za ladą

właśnie jej ugotowałam rosłek królewski-kurczaczek marchweka pietruszka por i groszek zielony oraz makaronik
boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzśn ieg sypie

judi a wypieki to może masz za cieplo i mu za ciepło?

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-02-14, 11:18   #2269
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja też dawałam z rosołkiem, odrobinkę jeden raz... w ogóle to ja dużo, pewnie za dużo temu dziecku daję bo jemy już jajecznicę zaraz mnie kula szpiegula wytropi i będę mieć prze.srane. Taką na parze, moja mutter też mi taką robiła. Nie dużo kilka łyżeczek, nio ale jemy.

Kochane, widzę że mamy tak samo z tą pogodą. Naprawdę już nie mogę, a jak widzę że dalej sypie to mam ochotę a tu takie boldy po odśnieżaniu... kiedy to się teraz rozpuści?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 11:21   #2270
dudipopka
kobieta za ladą

nie wiem ja wole dać makaron nawet bym dała jajecznice na parze jakbym wiedziała jak ja zrobić niż taką kurna parówkę czy kabanosa nawet do ciumkania więc kasia nie peniaj

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-02-14, 11:22   #2271
jowisz
Zakorzenienie

u mnie młoda ma już ciut ładniejszą buzię choć wciąż trochę szorstkawą. ale i tak jest niebo lepiej, bo po 3 dniach wcinania słojów u teściowej brzydko wyglądała.

czekam na zdjęcie szafy od małża, już skręcił, teraz będzie ją jakoś do przedpokoju transportował.

sypnęło nam tu śniegiem, blee. nie cierpię takiej chlapy. no ale na spacer wyjdę, młoda pośpi a potem pojadę z nią do cioci na kawę (w sensie, że wózkiem pojadę bo mam tu babcię i siostrę mamy parę bloków dalej )

Jola ja też często małą z małżem w samochodzie zostawiam i sama idę na zakupy.

co do kataru to Iga w nocy też podejrzanie charczała i cała w strachu jestem, że się zacznie.

edit. u mnie dziś zupa marchew-cukinia-brokuł-groszek-cielęcina. dopiero będę mielić

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2009-02-14 o 11:24
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 11:25   #2272
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
u mnie młoda ma już ciut ładniejszą buzię choć wciąż trochę szorstkawą. ale i tak jest niebo lepiej, bo po 3 dniach wcinania słojów u teściowej brzydko wyglądała.

czekam na zdjęcie szafy od małża, już skręcił, teraz będzie ją jakoś do przedpokoju transportował.

sypnęło nam tu śniegiem, blee. nie cierpię takiej chlapy. no ale na spacer wyjdę, młoda pośpi a potem pojadę z nią do cioci na kawę (w sensie, że wózkiem pojadę bo mam tu babcię i siostrę mamy parę bloków dalej )

Jola ja też często małą z małżem w samochodzie zostawiam i sama idę na zakupy.

co do kataru to Iga w nocy też podejrzanie charczała i cała w strachu jestem, że się zacznie.

edit. u mnie dziś zupa marchew-cukinia-brokuł-groszek-cielęcina. dopiero będę mielić
jak temu pocharkiwaniu towarzyszy duzo kichania to bankowo sie zacznie...

It is what it is

Stary 2009-02-14, 11:45   #2273
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
właśnie jej ugotowałam rosłek królewski-kurczaczek marchweka pietruszka por i groszek zielony oraz makaronik
boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzśn ieg sypie

judi a wypieki to może masz za cieplo i mu za ciepło?
właśnie też myśłałam, że od ciepła... dzisiaj zjadł trochę biszkopta i zoabczymy czy wieczorem będą wypieki...jutro biszkopta niedostanie i będę nadal obserwowała. aha co do rosołku kurakowego-tymek ma uczulenie na kurczaka
ja wam cyknę fotki z okna bo Tu Jowiszek pisze ze ciapa u niej idę cykać

uaktualniłam album i tam też dodałąm focisze zimy u nas-bałam sie na forum bo jeszcze ktoś by skumał gdzie mieszkam hehe (ktoś obcy) of kors

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2009-02-14 o 12:25
Stary 2009-02-14, 13:12   #2274
Mijalea
Zakorzenienie

Judi kurcze szkoda, jesli sie okaze, ze to gluten

My biszkopta bedziemy dzis testowac

Wy tu o makaronkach, a ja mam wyrzuty, bo przez nieuwage kupilam dzis malemu obiadek po 8mym misiacu, a tam byly takie wieksze juz kawalki warzyw. Dalam mu, bo nic innego nie mialam, a teraz sie boje czy go brzuszek nie rozboli. Ale jak czytam o waszych wksperymentach to mi przechodzi

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 13:13   #2275
dudipopka
kobieta za ladą

no tak wekend to se nie popisze
rosołek rewelacja!!!szamała jak wariatka a jak przy tym gadała
reszte se doprawłam i zjadłam

u mnie śnieżycy ciąg dalszy/.....................
moje dziecie sie kłuci ze mną ja jej mówie powiedz mama a ta dada i wkółko macieju

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-02-14, 13:23   #2276
ver_ona
Zakorzenienie

U nas śnieżycy na szczeście nie ma, ale troszkę śniegu leży. Najcieplej teżnie jest pewnie z -2 będzie. Kupiłam dziś wózek, taki jak chciałam http://allegro.pl/item550715548_woze...taxi_citi.html

Mam nadzieję, że będzie ok. Dla następnego malca też się przyda, bo można do niego wpinać fotelik ktory mamy samochodowy.

U nas w końcu dziecie wrocilo do swojego normalnego spania. Obudzil się o 6:45 na jedzonko i ostatecznie kolo 10 wstalismy. Niestety ma lekki katar i kaszle (w sumie pewnie odkasluje to co mu zleci do gardla, bo ma gesty katar) Biedny sie troszke meczy, ale na szczescie temp. nie ma i nie wyglada na chorego. Dobrze, ze maluszki jakos tak niezle przechodza te choroby.
Nic mi się nie chce dziś robić. Obiad by się przydało jakiś przygotować, ale jakies 40min temu dopiero śniadanie bylo i mi sie nie chce :p .
Stary 2009-02-14, 13:27   #2277
dudipopka
kobieta za ladą

weronka gratulacje --wrezscie kupiłas to co chciałaśzdaj relacje z jazdy

żeby jutro mieć czas
````kękę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 13:59   #2278
kristi75
Zakorzenienie

dziendoberek

ja się tylko przywitam idę zaraz do taty na urodzinową kawkę bo dziś ma urodziny a jutro będzie impreza

robiłam sobie włosy tzn fryz i psikło mi lakierem do oka
teraz mi cały czas łzawi szczypie i widzę przez mgłę

do później
Stary 2009-02-14, 14:20   #2279
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hello babki

Ola drzemie to korzystam u nas sypie nieprzerwanie

Ver_Onko gratuluję udanych zakupów

Dostałam od małża serduszko z cyrkonami i łańcuszek siem nie spodziewałam ;P
Stary 2009-02-14, 14:24   #2280
dudipopka
kobieta za ladą

dacie wiare że myszon mi grasuje???????

żeby jutro mieć czas
````kękę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości