Dobry Fryzjer w Poznaniu - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-07, 16:55   #2551
hanus86
Przyczajenie

Dot.: Fryzjer Poznan

witam
za miesiąc mam połowinki i będą one w klimacie lat 20-30 chodzi mi o fryzurę w z tego czasu(fala na glowie np), czy któras z Was czesała się już kiedys tak i czy możecie mi polecić jakiegoś fryzjera, który tak by mnie uczesał w tym klimacie
będę wdzięczna za odp
pozdrawiam
hanus86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 18:23   #2552
Nicolette5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irmina Sta Pokaż wiadomość
Nicolette,

Jesli masz tak samo jak ja nadwrażliwość na rudy, odcień w swoim farbowanym blondzie to polecam Ci szczerze Adama Z GAWW (tego który teraz ma swój salonik na Wildzie w kompleksie SPOT - tu wielkie dzieki dla forumowiczek za cenne info). Zarówno za czasów GAWW jak i teraz ładnie krył mi ciepłe pasma (powstałe po wielu nieudanych kolryzacjach i od słońca) przy czym teraz twierdzi że robi to lekką (nie niszczącą włosów, i na krótko nakładaną) farbą o specjalnych siwo zimnych, ale nie brudących włosów właściwościach.
NIe wiem czy o to Ci chodzi (bo miałaś balejaż, i chyba chciałabyś do niego wrócić) i czy to dobrze opisałam, a także jak długo ta lekka farba mi się nie wypłucze (z poprzednich dwóch farbowań byłam bardzo zadowolona, ale to nie ten sam produkt ten jest innej firmy), ale zabieg jest świetny w efekcie, i teraz już znów żadna czerwień, pomarańcz, ciepły blond, żółć, ani rudy sie nie przebija i to w żadnym świetle. Włosy nie są matowe jak po fioletowych płukankach. Jak dla mnie poszukiwania idealnej koloryzacji chyba się skończyły pełnym sukcesem.

Dałaś mi nadzieję, bardzo Ci dziękuję Kiedyś chodziłam do Adama i byłam bardzo zadowolona, później do Sebastiana, bo nie mogłam zgrać się czasowo z Adamem. Właśnie o to mi chodzi, wrócić z rudego do balejażu z blond pasemkami. Pewnie będę musiała się troszkę przemęczyć z tą rdzą na głowie, żeby nie zniszczyć włosów, ale na pewno pójdę do Adama. Słucha co się do niego mówi, doradzi i świetnie ścina. Dobrze, ze wiemy gdzie ma swój salonik

Edytowane przez Nicolette5
Czas edycji: 2009-02-07 o 21:22
Nicolette5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 09:49   #2553
hanus86
Przyczajenie

witam
za miesiąc mam połowinki i będą one w klimacie lat 20-30 chodzi mi o fryzurę w z tego czasu(fala na glowie np), czy któras z Was czesała się już kiedys tak i czy możecie mi polecić jakiegoś fryzjera, który tak by mnie uczesał w tym klimacie?
będę wdzięczna za odp
pozdrawiam
hanus86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 15:04   #2554
magribi
Raczkowanie

eeee każdy dobry fryzjer (poczytaj temat to takich znajdziesz) ... ewentualnie dla pewności możesz przynieść zdjęcie o co Tobie chodzi.
magribi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 19:02   #2555
natalli
Zadomowienie

GG do natalli

Cytat:
Napisane przez aussie31 Pokaż wiadomość
kolezanka byla w Ekstrakcie u Sebastiana, MA bosko dobrany kolor! az mi oczy wyszly na wierzch , napatrzec sie nie moglam dzis. ja na pewno tez sie wkrotce wybiore.... jak uzbieram troszke kaski i wlosy podrosna- dla takiego efektu co dzis widzialam -warto!
dziewczyny jakie sa ceny w tym salonie ?
natalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 22:21   #2556
aussie31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalli Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie sa ceny w tym salonie ?
hey kol ma wlosy za ramiona troszke i placila za farbe plus jasnejsze pasemka i podciecie ok 250zl ( normalnie placi do 300). najlepiej zadzwonic i sie dopytac w salonie. niestety nie mam numeru ale jak wrzucisz w google powinno sie cos znalezc pozdrawiam

"You're every line, you're every word, you're everything" _________________________ ________________
aussie31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 05:43   #2557
natalli
Zadomowienie

GG do natalli

Cytat:
Napisane przez aussie31 Pokaż wiadomość
hey kol ma wlosy za ramiona troszke i placila za farbe plus jasnejsze pasemka i podciecie ok 250zl ( normalnie placi do 300). najlepiej zadzwonic i sie dopytac w salonie. niestety nie mam numeru ale jak wrzucisz w google powinno sie cos znalezc pozdrawiam
dzięki bardzo za odpowiedz ale widze ze to nie moja półka cenowa a szkoda ..
natalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 07:35   #2558
karolinka1979
Przyczajenie

Witam drogie Panie Z wielką radością mogę polecić Panią Martę z Passi na ul.Jugosłowiańskiej. Z moich brązowych włosów zrobiła piękny blond . Poleciła mi po rozjaśnianiu regenerację lisap która sprawia cuda. Po czterech wizytach moje włosy są błyszczące i wreszcie mają kolor o jakim marzyłam.GORĄCO POLECAM A i dodam że za kolor strzyżenie i ułożenie zapłaciłam 160 zł.

Edytowane przez karolinka1979
Czas edycji: 2009-02-09 o 07:53
karolinka1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 08:12   #2559
karolinka1979
Przyczajenie

Dot.: prośba o radę

Ja też miałam tam robiony brąz , po dwóch tygodniach wyglądał okropnie i wróciłam do blondu który zrobiła mi Pani Marta z passi. Z tego co wiem pracuje na świetnych farbach które się nie wypłukują a włosy się pięknie błyszczą ale na pewno poleci szampon do farbowanych. Genialnie strzyże nr tel.662 066958.pozdr.
karolinka1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 09:54   #2560
kati
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Jagoda1982 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odradzam salon , a raczej galerie urody-La Lumiere w Poznaniu.xxxx
Poszłam tam skuszona reklamą-15%rabatu do końca sierpnia.
Wchodze.Salon super jeżeli chodzi o wystrój.Ale pustka totalna. I tu sie super kończy. Pani fryzjerka znudzona, niechlujnie ubrana(jak na taaaki salon)pelerynka smierdziała potem.
mam długie włosy z grzywka. Poprosiłam o podcięcie końcówek+ grzywa.
cała operacja trwała około 15minut!!! bez mycia. pani była wręcz zdziwiona ze pytam o mycie?!na szczotce było pełno blond kudłów-nie moich bo mam czarne
efekt obcięcia? nadal go nie widze. sama bym to lepiej zrobiła
a cena?! z rabatem-68 zł!!!!!!!!!!!
chyba dużo się zmieniło od czasu kiedy tam byłaś... ja odwiedziłam galerię La Lumiere krótko po nowym roku (bo poleciła mi ją znajoma, która była tam u kosmetyczki) i byłam bardzo zadowolona. Fryzjerka, o której piszesz chyba dawno już tam nie pracuje, bo żadna z dziewczyn nie pasuje do twojego opisu. Ja byłam właśnie u fryzjerki, wysokiej, szczupłej brunetki i byłam super zadowolona. Do fryzury, która zresztą trzymała się całą impreze dostałam w prezencie gratisowy makijaż. Nadal korzystam z tego salonu i POLECAM WSZYSTKIM WIZAŻYNKOM!!!
kati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 17:45   #2561
aksa6666
Przyczajenie

Witam,
na ulicy Katowickiej jest mnostwo salonow fryzjerskich czy znacie ktorys z nich? Mozecie kogos polecic? Czesc salonow jest nowych... potrzebuje kogos kto zrobi mi ladne naturalne rozjanienie brazowych farbowanych wloasow... moje naturalne to blond... nie jestem przekonana czy chce do niego wrocic ale na pewno chcialabym rozjasnic to co mam na glowie w tej chwili...
czy mozecie mi kogos polecic?
aksa6666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 18:24   #2562
igasss
Raczkowanie

hej
ja polecam Bartka z salonu MONO. salon jest na mostowej
bardzo sympatyczny pan miła atmosfera i super fryzurka.
igasss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:37   #2563
milka8686
Zadomowienie

Czesc Niedawno szukałam dobrego fryzjera i w poszukiwaniu natchnienia trafiłam na wizaż (tak, duuuzo osob nawet niezalogowanych czyta Wasze rady). Bardzo zachwalałyście Adama z GAWW/ Czesanki,a więc poszłam tym tropem i strzał w dziesiątke- bardzo ładnie dopasowane cięcie,a co więcej świetnie się w nim czuje. Oprócz tego b. sympatyczny i kontaktowy człowiek( a nie zmanierowany jaśnie pan fryzjer). Pozdrawiam
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:42   #2564
myszka_sko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka8686 Pokaż wiadomość
Czesc Niedawno szukałam dobrego fryzjera i w poszukiwaniu natchnienia trafiłam na wizaż (tak, duuuzo osob nawet niezalogowanych czyta Wasze rady). Bardzo zachwalałyście Adama z GAWW/ Czesanki,a więc poszłam tym tropem i strzał w dziesiątke- bardzo ładnie dopasowane cięcie,a co więcej świetnie się w nim czuje. Oprócz tego b. sympatyczny i kontaktowy człowiek( a nie zmanierowany jaśnie pan fryzjer). Pozdrawiam
a mogłabyś napisać jak kształtują sie tam ceny?
Stary 2009-02-10, 19:48   #2565
milka8686
Zadomowienie

O, wlaśnie, cena- zapomniałam o tym napisać. Za cięcie i modelowanie długich od 70-100 zl, w zależności od ich gęstości 9 tak mi powiedział)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 19:50   #2566
milka8686
Zadomowienie

Dwa razy wyslałam to samo Ledwie zaczęłam,a już robię bałagan

Edytowane przez milka8686
Czas edycji: 2009-02-10 o 19:51 Powód: powtorzenie wiadomosci
Stary 2009-02-11, 18:38   #2567
kasztancio
Przyczajenie

witam być może to o co chcę zapytać już gdzieś tu jest, ale nie mam zbyt wiele czasu,by przeczytać wszystko. Sarii możesz mi podać adres i nr telefonu do nowego salonu Tomka? dziękuję z góry
kasztancio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 20:49   #2568
iga9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka8686 Pokaż wiadomość
O, wlaśnie, cena- zapomniałam o tym napisać. Za cięcie i modelowanie długich od 70-100 zl, w zależności od ich gęstości 9 tak mi powiedział)
A możesz podać nr telefonu do Adama z Czesanki? Jakoś nie zauważyłam bezpośredniego kontaktu do tego salonu. Z góry dzięki
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 23:55   #2569
milka8686
Zadomowienie

Hej! Bezpośredniego też nie znam. Po prostu zadzwoniłam do SPOTu ( http://www.spot.poznan.pl/pl/kontakt)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 09:49   #2570
Olalalala
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasztancio Pokaż wiadomość
witam być może to o co chcę zapytać już gdzieś tu jest, ale nie mam zbyt wiele czasu,by przeczytać wszystko. Sarii możesz mi podać adres i nr telefonu do nowego salonu Tomka? dziękuję z góry
to jest strona Tomka www.tomaszbetlej.pl
ja bylam u niego w poniedziałek i jestem bardzo zadowolona:eh em:
maiłam robiony elumen i podcinanie włosków no i śliczne ułożenie
gorąco Go polecam wszystkim chodzę do niego już ponad rok a widać dopiero że na swoim chłopak odżył
Olalalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:28   #2571
zuzannaaa
Raczkowanie

a p.Tomek pracuje tam sam czy przypadkiem można trafić na kogoś innego?
odnośnie strony, którą podałaś -czym różni się fryzjer stylista od kreatora artystycznego?
zuzannaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:12   #2572
Olalalala
Przyczajenie

narazie Tomek jest sam wiec trafisz napewno do Niego. A pozniej dzwoniac i umawiajac sie na wizyte powiesz ze chcesz sie zapisac do Tomka
co do cen to nie jestem pewna wiec nie chce Cie wprowadzic w blad
ja ta stronke dostalam dopiero po wizycie w salonie ale jak juz bede wiedziala napewno to dam znac
Olalalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 14:47   #2573
lilu27
Przyczajenie

Dziewczyny ratunku Moze ktoras z Was zna sebastiana krukowskiego? Bylam u niego w salonie doroty idziak na koscielnej Miesiac temu dowiedzialam sie ze juz tam nie pracuje Kiedys pracowal w manhattanie na promienistej
lilu27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 18:39   #2574
Papryczkaa
Zakorzenienie

panie Tomku, może pan w końcu przestanie reklamować swój salon..
chyba nikt się na to nie nabierze, a wręcz przeciwnie, na mnie działa to wręcz odpychająco i na pewno do pana nie zajrzę

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 19:04   #2575
201607211724
Konto usunięte

Papryczkoo a wiesz że ja przez ten wątek chyba zdołam wreszcie włosy zapuścic?

odechciewa się
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 23:44   #2576
magribi
Raczkowanie

hihihi nie wiem dlaczego, ale jak zobaczyłam kolejne osoby z 1 postem, zachwalające cudownego Tomka o tym samym pomyślałam
magribi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 13:18   #2577
zuzannaaa
Raczkowanie

To forum chyba właśnie jest po to by zadawać pytania i uzyskiwać informacje nt. fryzjerów w Poznaniu. Widzę, że moja poprzednia wypowiedzieć bezpodstawnie została potraktowana jako reklama salonu, w którym nigdy nie byłam. Dlatego też logiczne się wydaje, że o niego pytam. A to że akurat wypowiedź ta stanowiła pierwszy post to przypadek. Każdy kiedyś zaczynał na tym forum. I żeby uzbierać, tyle postów jak Wy, trzeba spędzić tu trochę czasu.
Więc nie traktujcie wszystkich początkowych wypowiedzi jako autoreklamy! Życzę trochę dystansu do sprawy. W następnych postach postaram napisać się o moich doświadczeniach z poznańskich salonów.
Stary 2009-02-14, 19:35   #2578
yyyuper1
Przyczajenie

Hej dziewczyny Ogólnie to wyjście do fryzjera również jest dla mnie bardzo trudne, dlatego szukam odpowiedniego fryzjera. Ogólnie to przeczytalam wszystkie wypowiedzi, zajęło mi to dwa dni, ale warto było i w ten sposób mam kilka typów: Magda z Destiney, Grzegorz Superson, Krzysztof z VC oraz ten Adam, który ma teraz własny salon a pracował dla GAWW. Jak myślicie, które najlepiej obetnie długie cieniutkie włosy, mam juz w sumie opatrzona fryzure: bardzo mocno wystopniowana fryzurka z grzywka. I jak kształtują się ceny u tych fyzjerów? Mogłybyście podać mi tak około ile by każdy z nich wziął za tą przyjemność ?
Pozdrawiam serdecznie
yyyuper1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 21:51   #2579
zuzannaaa
Raczkowanie

nie korzystąłam z usług wyżej wymienionych fryzjerów, wiec niestety nie mogę pomóc..

Jakieś 1,5 roku temu byłam w salonie Emistyle na Mickiewicza nieraz już wspominamy w tym wątku. Więcej go nie odwiedziłam. Chyba z tego powodu, że jakoś nie byłam zachwycona po tej wizycie. Chciałam delikatnie skrócić włosy i je mocno wycieniować. Trafiłam do p. Pauliny. Na początku wizyta sprawiała wrażenie bardzo profesjonalnej, pani spytała czego oczekuje, niby coś doradziła. Jednak efekt okazał się taki, że ścięła moje włosy dość mocno, ledwo mogłąm je związać, wycieniowała je może na długości 7mm czyli prawie wcale. Miałam wrażenie że w ogóle nie zrozumiała co mówiłam na poczatku wizyty i czego oczekuję,. Z następną wizyta u fryzjera czekałam pięć miesięcy, tak żeby dało się coś zrobić z moją fryzurą i żeby znowu nie była za krótka.

w październiku znowu coś mnie podkusiło, żeby tam się udać, tyle że do innego fryzjera, okazało się jednak że nie ma miejsc. Może to jakich znak, wiec dalszych prób zaniechałam.
Parę dni później zadzwonili do mnie z tego salonu i zaprosili na wizytę, bo zwolniło się miejsce. Podziękowałam.

Nie widziałam na forum jeszcze żadnych informacji o Fryzjernii na Strzałkowskiego. Prowadzi ją p. Magda. Byłam tam z polecnia koleżanki. Bardzo sympatyczna atmosfera, właścicielka to konkretna babka z poczuciem humoru, a najważniejsze, że widać, że lubi to co robi.
Byłam tam trzy razy, najbardziej zadowolona byłam z pierwszym, dlatego teraz właśnie mam problem z decyzją do kogo pójść. Zastanawiam się czy tam wrócić.
Pani Magda przekonała mnie do krótkich włosów, zazwyczaj nosiłam takie przed ramiona, ona zaproponowała a’la boba. Z tyłu odkryć szyję, z przodu dłuższe do linii brody. Bardzo dobrze czułam się w tej fryzurze.
Później z drugim i trzecim razem cięcie było podobne, tyle że różnica między przodem a tyłem była już mniejsza, i może to sprawiało że nie do końca jestem usatysfakcjonowana.
Nie korzystam z innych usług nić strzyżenie, ale mogę napisać, że pani Magda bardzo przykłada się do swojej pracy, zawsze dopieszcza fryzurę i proponuje coś nowego.

W listopadzie byłam w salonie Laurent na dąbrowskiego u p.Darii.
pierwsze co mi się nie spodobało to to że obsługiwała jeszcze druga klientkę w trakcie mojej wizyty. Ta kobieta miała położną chyba farbę, siedziała na fotelu obok mnie i fryzjerka do niej na chwilę podeszła coś poprawiać, a poza tym cały czas z nia rozmawiała. Taka jakby mnie ta mnie było, tylko w sumie sama moja głowa.
Jednak nie mogę zarzucić nic, jeśli chodzi o wykonanie fryzjerki do mojej fryzury. Zrobiła to co prosiłam – skróciła delikatnie, mocno wycieniowała.
Włosy bardzo dobrze mi się układały w sumie przez dwa miesiące.

macie jakieś informacje nt. salonów HairPlay na Asnyka, Frida na dąbrowskiego, metamorfozy na kościelnej albo Dorota Idziak tez na Kościelnej?
albo możęcie polecic jakeigoś frzyjera od krótkich fryzur?

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2009-02-15 o 15:18 Powód: posty pod postami/korzystaj z opcji edycji i multicytowania.
Stary 2009-02-16, 16:36   #2580
kinesja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yyyuper1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Ogólnie to wyjście do fryzjera również jest dla mnie bardzo trudne, dlatego szukam odpowiedniego fryzjera. Ogólnie to przeczytalam wszystkie wypowiedzi, zajęło mi to dwa dni, ale warto było i w ten sposób mam kilka typów: Magda z Destiney, Grzegorz Superson, Krzysztof z VC oraz ten Adam, który ma teraz własny salon a pracował dla GAWW. Jak myślicie, które najlepiej obetnie długie cieniutkie włosy, mam juz w sumie opatrzona fryzure: bardzo mocno wystopniowana fryzurka z grzywka. I jak kształtują się ceny u tych fyzjerów? Mogłybyście podać mi tak około ile by każdy z nich wziął za tą przyjemność ?
Pozdrawiam serdecznie

Witaj!!

Z czystym sumieniem moge Ci polecic Adama - facet szanuje zdanie klientki i obcina bardzo zachowawczo jesli sobie tego zyczysz i np. nie chcesz wlosow obciac za bardzo. Mowisz : scinamy 2 cm - i masz wlosy krotsze o 2 cm.
Dla mnie to bardzo wazne, bo zazwyczaj trafialam na fryzjerow, ktorzy podazali za wlasna wizja, nie zwracajac uwagi na zastrzezenia osoby najbardziej zaintersowanej.
Ja mam wlasnie mniej wiecej taka fryzurke o ktorej piszesz: grzywka, cieniowanie - w sumie sandard czesto spotykany na ulicach
I Adam obcina mi wlosy tak,ze sie ladnie ukladaja nawet do 2-3 miesiecy po wizycie .
U pozostalych Panow nie bylam, wiec od siebie nic wiecej nie moge dodac.
Natomiast moja znajoma odwiedza regularnie wychwalanego Krzysztofa i musze przyznac, ze wyglada bardzo przyzwoicie - ale ma krotka fryzure, wiec ciezko mi ocenic czy obcina lepiej czy gorzej niz Adam.
Ale ja fryzjera nie zmienie - jestem bardzo zadowolona

Pozdrawiam !!!

Edytowane przez kinesja
Czas edycji: 2009-02-16 o 16:37
kinesja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości