|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cytat:
Tak, nie będzie mnie tu. Zajrzę czasem i pogratuluję zafasolkowanej, ale nie będę się już wypowiadać na forum. Nie jest ono już moje. Ściskam Was. |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Jestem zupełnie nowiutka na forum. Planujemy z mężem poczęcie maluszka w drugiej połowie roku ![]() ![]() No i się przygotowujemy. Fajnie, że jest takie forum ![]() ![]()
|
|
|
|
#4083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje Ci za wszytskie dobre rady i za cieple slowo ![]()
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widze ze jestes z mojego ukochanego miasta oooo.....i juz sie rozmarzyłam
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przykro , ze Wasze sprawy tak sie potoczyły , ale wierze że ktos facetowi przywali patelnią w łeb i doprowadzi do pionu. przepraszam za skrajną szczerośc ale jestem za bardzo wrażliwa na cudze nieszczęscie, życze Ci zeby sie wszystko poukładało po Twojej myśli i wpadaj tu jak najczęściej bo choc nie jestem tu z Wami zbyt długo to zdązyłam Was polubic do tego stopnia , ze nie wyobrażam sobie zycia bez wizazu |
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Raczkowanie
|
Kraków kocham o kazdej porze roku w deszcz i w slońce, mam do tego miasta ogromny sentyment i czesto tam przyjezdzam na weekend
|
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
a ja powoli tęsknie za morzem...moi rodzice mają działkę w pobierowie i już nie mogę się doczekać maja, kiedy zacznie się sezon.
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
nie wiem o co chodzi z kropka,bo nie doczytałam ale moge sie domyslec trzymaj sie kochana ano ci faceci ...
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję zafasolkowanym
![]() a poza tym mam tylko jedno do napisania, szczerze bez owijania w bawełnę: jakbym dorwała Kropeczki męża, to tak bym mu przyłożyła że posrał by się od razu i zmądrzał na miejscu! niech spada na drzewo, Kropeczka zasługuje na kogoś kto jest ideałem, kto będzie ją chronić i wspierać, a nie ma być z kimś kto jest pierdołą!
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4091 |
|
Raczkowanie
|
eh.. coby facet zmądrzał to cudu czasem trzeba, zwykłe wstrząsy nie pomogą.. a tak poza tym to złapałam doła... Mam właśnie nieodpartą ochotę na dobre towarzystwo, dobre wino, jego duże ilości i na brak kaca następnego dnia.. Ktoś ma ochotę się dołączyć??
chciałabym tak po prostu upić się, w gruncie rzeczy to przeciwwskazań nie ma.. cykl stracony, @ jak się nie spóźni to za tydzień.. nic tylko używać życia... Idę spać, może mi się % przyśnią i do rana mi się odechce.., pa |
|
|
|
#4092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam drugi test i było to samo, na początku nic a poźniej bardzo bladziutka kreska. Poroniłam 6 grudnia więc zastanawiam się czy to nie miało jakiegoś wpływu na wynik testu, albo to żeczywiście było juz przeterminowane. Zrób bete bedziesz pewna.
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
cześc dziewczyny , dzis ja jestem pierwsza . jak tam humorek w niedzielny poranek
ja troszeczke nie wyspana ,pobalowaliśmy troszeczke |
|
|
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
Ulcia ja się napiję
kawusia z mlekiem mniam Ja mam humor dobry bo i wieczór wczoraj był milutki z przytulankami :P
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam czasem "słabe" dni ...i myślę że wszystko jest do kitu...ale staram się wierzyć że będzie lepiej
|
|
#4096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
oj kropko trzymaj się kochana
U mnie walentynki minęły pod znakiem bólu @... winka sobie nie popiłam, ale to sobie jeszcze odbijemy pizza własnej roboty wyszła pyszna no, ale ten ból brzucha... nIe miał się akurat kiedy przypałętać tylko w walentynki...Jeszcze tylko mniej radosny akcent mojego posta. Wiecie co, jak byłam w pierwszej ciązy to moja koleżnka miał termin porodu wyznaczony na dokładnie ten sam dzień co ja, potem wg usg jej sie termin przesunął - ja się już tego nie doczekałam. Ja miałam termin na 14 lutego i wiecie co? Ona wczoraj urodziła. Cieszę się, naprawdę, ale po prostu jakiś żal mam w srodku. Nie do niej, nie do dziecka... Nawet nie wiem do kogo... Po prostu trochę zalu jest i tyle. Ale przejdzie mi ![]() A dzisiaj wstałam z bólem brzucha i do tego jeszcze gardło zaczeło mnie boleć...
|
|
#4098 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Ale Wy jesteście poranne duszki ![]() Ja dopiero przed chwilka zwlekłam się z łóżeczka Wczoraj długo posiedzieliśmy z TŻ ,a potem troszkę przyjemności a dzisiaj wielki ból głowy w sumie nie wiem od czego Ale wieczór był udany mam nadzieje,że każda z Was miała wspaniały wieczór ![]() Kropka trzymaj się jesteśmy z Tobą Nic mi się nie chce,mam strasznego lenia dzisiaj i jeszcze na dodatek ten ból głowy Dobra kończę zaglądnę później do Was Gratulacje dla Wszystkich zaciążonych A pozostałe do dzieła ![]() będzie dobrze mam taką nadzieję A jeszcze jedno ja też jestem z okolic Krakowa i bardzo tęsknię za nim (
Edytowane przez edzia Czas edycji: 2009-02-15 o 11:33 |
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Znowu zaczyna mnie jakiś dół brać
znowu przyplątało się jakieś chorubsko. Pewnie znowu nici z dzidziusia. Już przestaje w to wierzyć że może sie udac w tym miesiącu. Wczoraj w walentynki nawet udało sie jakoś spontanicznie wybrać na narty, nawet fajnie było, ale myslałam że uda nam sie spedzić jakoś miło wieczorek razem. A tu zjechała sie rodzinka Tż-ta. przesiedzielismy z nimi. Raczej ja sam przesiedziałam bo on mi gdzies uciekł. Poszłam sama spać, on przyszedł po kilku piwkach i juz nici z przytulania ![]() Dziisiaj rano tez juz gdzies wypalił. Zostawił mnie samą w łóżeczku, a ja biedna sama zchorowana. Smutno mi. Właśnie teraz jak powinniśmy sie starać on ma to gdzieś. Ja nie chce nic mowic na ten temat, bo wtedy to sie stanie bez sensu, takie z przymusu. .... i jeszcze ta głupia choroba.... płakać mi się chce.
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
i...... MĄŻ
![]() Mój przynajmniej jest dla mnie Najlepszym Lekiem.. Jak on się pojawia to od razu mam lepszy humorek ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4101 |
|
Rozeznanie
|
Gocha głowa do góry
![]() TŻ jak tylko wróci to nagadaj mu a Ty sama w domku jeszcze na dodatek schorowana siedzisz Trzymaj się cieplutko i nie daj się chorobie |
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
gooha głowa do góry
ja póki co rezygnuje bromka daje spokoj na 3 miech,bo mam kurs nie to,e nie bede sie starac,po prostu teraz kurs,a jak bedzie niespodzanka to dobrze ![]() jak zakończe kurs to wtedy wibieram sie juz donowego gina i bedziemy myslec o innych badaniach,te 3 miechy tak jakby odpuszczam,ale nie bede sie zabezpieczac czas pokaże co bedzie
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za wsparcie.
Dalej sama siedze w pokoju dalej mi smutno.We wtorek idę do gin. i boje sie co bedzie dalej. Jestem na zwolnieniu od listopada. Boje sie ze nie bede mogla dalej przeciagac tego zwolnienia. Okropnie boje sie powrotu do pracy ![]() Tam pewnie nawet nie wiedza ze poronilam. Ostatnio nawet przyszła mi wypłata 100% bo chyba nie zauwazli na zwolnieniu ze nie jestem w ciąży. Wiem ze wszystkie moje rzeczy sa juz posprzatane z biurka, jak tylko przyjde to dostane wymówienie. W firmie nie przypuszczają ze zjawie sie wczesniej (pracodawca chciał mnie zwolnić , a jak sie dowiedział o ciąży sam zaproponowal zebym przesiedziała ciąże na chorobowym) Boje sie, nie wiem czy mam zadzwonic wczesniej ze wracam do pracy, poprosu przyjsc jakgdyby nigdy nic. Podobno po dłuższym zwolnieniu trzeba robić jakies badania dodatkowe. Wiecie cos o tym?? jeszcze bede miala 2 tygodnie wypowiedzenia, takze nie wyobrazam sobie tego. Chodzic do pracy jak nie mam nawet juz mojego stanowiska. Trudno juz sie pogodzilam ztym ze nie uda mi sie z tą ciąża. Co byście zrobily na moim miejscu? Ciągnąć jeszcze zwolnienie przez 2 miesiace?? zeby dociagnąć do pół roku na zwolnieniu?? Już mi głupio nawet przd lekarzem tak go prosic o to zwolnienie, ale pieniadze drogą nie codzą, a przyznam, że mam dobra wypłate. NIe wiem co robić?
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem nie ma co już dużej przedłużać tych zwolnien bo rzeczywiście głupio przed lekarzem...i gdy następnym razem będzie jakaś taka sytuacja może już sie nie zgodzić na danie zwolnienia... a co do pracy...Skoro dostarczyłaś im zwolnienie to wiedzą kiedy Ci się ono kończy...Choć dzeń wczesniej zadzwoniłabym do pracy że przyjdę następnego dnia. Jeżeli dadzą Ci wymówienie to jakoś te 2 tyg. będziesz musiała się przemęczyć A co do stanowiska...wracając z chorobowego nie może być tak że nie ma dla ciebie stanowiska..Muszę wyznaczyć dla Ciebie stanowisko o podonych obowiązkach...Podobnym statusie ...
|
|
#4105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wkurzają mnie tacy pracodawcy! co bym zrobiła na Twoim miejscu? o ile czujesz się na siłach by iść do pracy, to zadzwoniłabym wcześniej do pracodawcy, jeśli mimo to dostaniesz wypowiedzenie nie patyczkowałabym się i dalej poszłabym na zwolnienie. ale jeśli nie chcesz prosić o nie swojego ginekologa to może odwiedź...psychiatrę - przedstaw swoją sytuację i myślę, że nie będzie problemu z kolejnym zwolnieniem. ale bądźmy dobrej myśl, bo mimo wszystko nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny. Odpuszczam w tym cyklu mierzenie temperatury, badanie owu, itd... Wrzucam na luz. Wcale nie musze zajsc w ciaze w tym cyklu. A ze jeszcze pare rzeczy mam na glowie, to przynajmniej mam inne zajecia niz liczenie dni i mierzenie tempki, obserwacje itp itd... pozdrowienia
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zeby odrazu na 5 dc była taka wysoka? nawet dla pewnosci zrobiłam test bo krwawienie utrzymywało sie tylko 2 dni a nastepne 2 dni to były małe plamienia ale test utwierdził mnie w przekonaniu ze jednak nie ale musze wam sie pochwalic ze dzis na giełdzie kupiłam sobie spodnie zrobiłam pierwszy krok zeby nie myślec wyłacznie o ciązy a teraz ide odśniezac- akcja łopata |
|
|
|
|
#4108 |
|
Wtajemniczenie
|
malinko
czuję się juz dobrze, jutro mam kontrolę u lekarza - mam nadzieje, że maleństwo też się dobrze czuje ściskam Cię mocno i życzę wytrwałości w oczekiwaniu
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się na wątku. Wczoraj mieliśmy na kolację zupę miso i sushi (oczywiście bezpieczne dla ciąży), a dzisiaj byliśmy na pysznych, okropnie słodkich ciastkach
Ciężko wracać do normalnego życia po tygodniu niewychodzenia z domu. Zmęczył mnie dzisiejszy spacer.
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Witam was
Jeżeli mogę chciałabym dołączyć do wątku - od teraz zaczyna starać się o dzidziusia. 3 miesiące temu poroniłam i myślę, że organizm już wrócił do normy, nie daje mi zresztą żadnych złych znaków, więc chciałabym znowu zajść w ciążę. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

Ale wieczór był udany mam nadzieje,że każda z Was miała wspaniały wieczór