|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Cytat:
a ja się lenie dzisiaj nadal leżę w łóżku oglądam ddtvn i czytam wizaż
|
|
#3002 |
|
Rozeznanie
|
rodzina na swoim
oooo ja wiem tyle o tym, że my juz nie możemy wziąśc takiej opcji, moje kochanie sprawdzał to i powiedzial, że mamy kredyt studencki i nie mozemy teo wziasc, bo taki kredyt bierze sie raz w zyciu czy jaos tak, a to jest na zasadach kredytu studenckiego...łagodna opcja kredytu juz nam przepadła, ale jakos sobie poradzimy ![]() co do "stukania sie" dla mnie to zadem brak szacunku, nas juz wszyscy traktuja jak małżenstwo, do tego jestesmy dorosli, a sami rodzice w naszym wieku mieli juz kilkuletnie dzieci i dla nich to normalne ze razem "śpimy" ![]() no a teraz to juz nie jestesmy za sciana a na górze, na pięterku wiec spoko! (ale oczywiscie nie szalejmy wtedy tak jak bysmy chcieli)kasia ja tez oglądam ddtvn
Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2009-02-15 o 10:05 |
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zaczęłam wkładać nasze fotki do albumu bo wszystkie mam w kompie, a teraz mam zamiar zrobić taki albumik
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-02-15 o 10:04 |
|
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
No ale Kasia to wtedy nie kredyt na dom tylko na nowe mieszkanie z tego co czytam...
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3006 |
|
Rozeznanie
|
oo Kasia albumik robisz
![]() kurcze a my mamy tyle zdjec do wywołania, ale czekamy z kasa, bo w styczniu płacilismy zaliczki (sporo wyszlo) a w lutym na szkole .... PS.moja Rybka nie zgrała mi zdjec z wczorajszego dnia i nie mam co wkleić na NK ![]() -----> rodzina naswoim" -no my juz sie tym nie interesujemy bo skoro mamy studencki...ale wy jesli nie macie to warto korzystac z takich dogodnych opcji
Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2009-02-15 o 10:12 |
|
|
|
#3007 |
|
Wtajemniczenie
|
Kredytu nie będzie można przeznaczyć na dowolne mieszkanie. Państwo dofinansuje tylko te nowo budowane. I to wyłącznie w blokach, w których będzie ich co najmniej osiem. Ponadto ustawa określi maksymalną powierzchnię mieszkań nazwanych roboczo "społecznymi". Prawdopodobnie będzie to 50 m kw. Jednak w przypadku rodzin wielodzietnych dopuszczalny byłby 25-metrowy "nadmetraż". Oczywiście można będzie kupić mieszkanie większe. Ale państwowo dopłacałoby odsetki tylko do 50 m kw., nadwyżkę w metrażu rodzina musiałaby sfinansować sama, np. zaciągając drugi kredyt na komercyjnych warunkach (łączenie dwóch typów kredytów byłoby dopuszczalne!). A oto propozycje innych ograniczeń. to z takiej strony http://www.max-profit.com.pl/kredyty/rodzina.php |
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3009 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no faktycznie troszkę głupio gdyby pobrali się krótko przed Wami.. mi by było przykro że ja mam wyznaczoną datę slubu a tu nagle ktoś z mojego rodzeństwa wyskakuje 2 miesiące przed nami..to już bym wolała te 2 miesiące żeby pobrali się po Nas ![]() Cytat:
bo nie miałam czasu nic więcej upichcić, a pizza to taka szybka sprawa jest![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dostałam duży bukiet 5-ciu róż i serduszko Rafaello a mieliśmy sobie nic nie lupowac ale wiedziałam że coś się swięci to też kupiłam małe slodkości![]() Cytat:
rzadko kiedy mamy "wolną chatę" i nie wiem czemu się kaśka tak zbulwersowała, bo jak np się mieszka z rodzicami to przecież też się "to robi" jak są rodzice![]() Cytat:
no i ostatnio też uzupełnialismy sobie album i już jest zapełniony 200 zdjęć a zdjęcia są ułozone chronologicznie ja uwielbiam oglądać zdjęcia, bo potem fajnie mieć taką pamiatke już do końca życia, pokazywać dzieciom i wnukom i swoim dzieciom tez będziemy robić albumy od narodzin
|
||||||
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że rodzice są na wakacjach![]() ja mam na pierwszej stronie nasze zdjęcia jak bylismy malutcy ![]() dziewczyny co myślicie o suknie Annais Aveno? ![]() http://www.annaisbridal.pl/pl/kolekcja.php?k=aveno
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-02-15 o 11:50 |
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
witam,
mi tez walentynki sie udały chiciaz siedzielismy w domu bo samochod odmowił posłuszenstwa ![]() Cytat:
chociaz nie moj styl,
|
|
|
|
|
#3012 |
|
Adwokat diabła
|
walentynki udane
)Kasia, będę tutaj częściej obiecuje!
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
tak wogole to miałam pisac ze od soboty zaczynamy chyba chodzic na kurs przedmałzenski
ide na obiadek |
|
|
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ale my się nie pukaliśmy, tylko wygłupialiśmy tak w ubranku, bez tego typu emocji Tylko sie wygłupialiśmy i z tego było tyle śmiechu A co do tych zabaw, gdy rodzice sa za ścianą, to jeśli można to robić tak, by nic nie usłyszeli, to jest OK. Niestety u mnie ściany sa cieńkie i nie mogłabym sie skupic nad tym... ![]() A co do sukni Annais, to jest prześliczna Zaraz poszukam swoich zdj tej sukni na normalnych dziewczynach (nie modelkach) i je tu wkleję...
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-02-15 o 16:07 |
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również melduje się po Walentynkach, a zarazem znikam do TŻ
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3017 |
|
Rozeznanie
|
To było jedno serduszko do podzielenia na dwie osoby. I niestety nie pokażę bo już zjedliśmy
![]() Fajne mieliśmy Walentynki. Moje kochanie na początku dało się nabrać, że robiłam spaghetti, ale jak zobaczył w tym grzybki, to już wiedział, że kupiłam. Próbowałam mu powiedzieć, że na moim talerzu nie ma grzybów, że tylko jemu dałam, ale on za dobrze mnie zna i wie, że nie usmażyłabym ani nawet jednego grzyba. No ale i tak był bardzo zadowolony i dostałam za tą kolację dużo buziaków. Deserek już ledwo co zmieścliliśmy, ale tak cudnie to serduszko wyglądało, że... nic z niego nie zostało ![]() Potem byliśmy w kinie na Ciekawym przypadku Benjamina Buttona. Bardzo fajny film. Gdyby ktoś się wybierał, to polecam. No a potem, to już typowo walentynkowo, winko i takie tam ![]() ![]() ![]() A moja siostra była na koncercie walentynkowym w filharmonii i było losowanie nagród i wygrała jakieś ekskluzywne zabiegi kosmetyczne w bardzo dobrym salonie. |
|
|
|
#3018 |
|
Rozeznanie
|
Kasia, ta sukienka o wiele lepiej wygląda na zwykłej dziewczynie - nie modelce, nawet nawet
![]() a ja już jestem po kolacji, zrobiłam naleśniki z brzoskwiniami zjadłam tylko dwa, więcej nie mogłam, całe szczęście jest przed 18.00 więc jeszcze może spalę te kalorie
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam po Walentynkach
![]() Muszę przyznać, że były bardzo miłe Byliśmy z moimi koleżankami na pizzy a potem na imprezie. Dowiedziałam się, że kumpela hajta się w październiku Podczas imprezy było losowanie nagród i wygraliśmy... kolacje we dwoje przy świecach w restauracji Cytat:
|
|
|
|
|
#3020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mojej mamie się chciało i zrobiła takie z serem na słodko mniam mniam a teraz oglądamy kabaret Ani Mru Mru
|
|
|
|
|
#3021 | |||||
|
Zakorzenienie
|
pożegnała!!!!!
Cytat:
Do tego sos czosnkowy i frytki, bon apetit![]() ja tez lubie Palikota Nie zacytowało mi się, gratuluje tz i premii rocznej![]() mój bejb pisał, cv jak cv, trzeba pościemniac jak się nie ma jeszcze nic bankowego, jak to jeszcze aktualne to moge Ci zarzucić czymś jak mam na dysku ![]() Cytat:
MOja pierwsza to badania rynku, druga agencja pr, trzecia agencja pr i czwarta dział komunikacji w szwajcarkim banku ale tam zaszalałam z kasą i w ogóle mi nie zależało, więc pokozaczyłam i mnie nie wzięli po drugim etapie odpadłam Ale wiem dzięki temu czego nie powinno sie mówić i jak rozegrac rozmowę![]() A co tżtka to on jest kozak, teraz właśnie mamy małe zawirowania z tymie dwiema propozycjami, jeszcze zobaczymy co z tego będzie ale tz mówił, że poszuka za granica jeszcze chyba, bo nie wie czy na to się decydować. Mój tz tak samo jak Twój - zawsze po rozmowę dostawał propozycje, teraz do tego stopnia się spodobał, że juz dwa razy dzwonili czy sie zdecydował ![]() Cytat:
Olej ich, co będziesz sobi enrwy psuć![]() Cytat:
![]() czasem trzeba Cytat:
![]() no więc jak widać wróciłam!!!!!!!!!!! Było superowo, normalnie przesuper i cudnie że o ja ![]() Wkleję Wam pare fotek, bo nam przefajne wyszły, warto zainwestowac w lustrzanke Walentynki kozackie Skończyły sie dziś rano i były do tego stopnie intensywne, że nie mogłam rzęs pomalowac ,bo mi ręka drżałaEdytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-02-15 o 20:21 |
|||||
|
|
|
#3022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edit: Wizaż mi się popsuł. Uśmieszki się nie pokazują
Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-02-15 o 20:44 |
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
HEj Ja też się melduję.. Nie chce mi się teraz specjalnie pisac, bo jestem zmeczona... ale powiem Wam tylko tyle... The Best Valentine's Day ever
![]() detaile jutro
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłałam Wam ekstrakt z Pragi na gmaila ![]() Elitka no cos sie wizaż popsuł, bo to co ja napisałam zacytowało się jako Karlain, dziwne. Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-02-15 o 21:22 |
|
|
|
|
#3025 |
|
Wtajemniczenie
|
OOO widzę że kolejne zadowolone po Walentynkach
Kubusewa właśnie czekamy na relację o perełeczkach ![]() Samoa zdjątka faktycznie śliczne My z TŻtem też planujemy lustrzankę, ale dopiero po ślubie jako że na tych wakacjach dopiero sobie cyfróweczkę sprawiliśmy i też w sumei zdjęcia ok są..A ja się przygotowuję psychicznie do rozpoczęcia kolejnego semestru na studiach :/ |
|
|
|
#3026 |
|
Rozeznanie
|
jej dziewczyny a ja normaie czuję się jakbym w ciąży była
piersi bolą, brzuszek boli a poza tym mam mega superowy nastrój![]() muszę się wstrzymać z tym do sierpnia 2010 oj te instynkty budzą się same kiedy chcą , u mnie już od 2 lat narazie z rozsądkiem podchodzę do tego, choć mamy z moim Kochanie nową opcję ![]() mianowicie idę na 2 kierunek zaocznie i to troche potrwa, wiec albo możemy mysleć o bejbi, żeby po weselu się urodziło, czyli bym po slubie pochodziła w ciązy , urodziła i siedziała z maleństwem w domciu żeby podrosło a w miedzy czasie bym jezdzila na zjazdy co 2 tyg. i po skonczeniu studiów poszła do pracy z jednej strony to jest dobra mysl, bo ja bym była z malenstwem w domciu i robiła studia a moje Kochanie tylko by pracowało i na czas zjazdów by się zajmował bejbikiem praca??? do czasu slubu mogłabym przeciez pracować , kontynuując po slubie w ciazy ile sie da, nie przemęczając organizmu...jakas lekka praca by sie przydała, taka , której na stałe bym nie wiązała ze sobą potem bym siedziała w domku do porodu i dalej do skonczenia studiów (dzidzia podrosnie) to i do pracy mozna by isc Co wy na to, poradźcie cosik, chodzi tez o wiek, mnie przeraża to, że duzo par ma tak późno dzieci (oczywiscie kazdy robi tak jak mu pasuje, niczego nie potepiam ) ale sama chciałbym miec wczesniej zeby jeszcze drugie w miare w czasie miec, nie za późno
|
|
|
|
#3027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co Ty powiesz na takie macierzyństwo? http://deser.pl/deser/1,83453,627864...est_ojcem.html Ja mam zamiar mieć pierwsze dziecko tak gdzieś w wieku 28 lat, a drugie może 31-32. Może to i późno, ale Ja teraz nie mieszkam z TŻ i zaraz po ślubie to Ja chcę się nacieszyć moim TŻ, bo teraz się widzimy tylko w weekendy. Dziecko planuję tak z dwa lata po ślubie. No i chcę się teraz dużo uczyć zawodu, żebym mogła po macierzyńskim od razu wskoczyć na dawne stanowisko. Zobaczymy co z tego wyjdzie, może wrócę na pół etatu jak jedna dziewczyna teraz tak wróciła? No i może uda mi się zrobić tak, że na macierzyńskim będę w domu pracowała, ale nad tym to jeszcze muszę się poważnie zastanowić, bo jak się za to wezmę, to później będę musiała kontynuować i pytanie czy mi się będzie chciało jak już wrócę do pracy.Karlain, to dobrze dla zdrowia (twojego i dziecka) być młodą mamą. Jeśli masz zamiar pracować w zawodzie, w którym nawet jak zaczniesz pracować trochę później, to bez problemu się wdrożysz, to masz fajny pomysł.
Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-02-15 o 23:50 |
|
|
|
|
#3028 |
|
Rozeznanie
|
niby młoda -ale troszke dla mnie za poźno, w 2010 bede miec 25 lat,
zanim urodze moze wiecej, zalezy na kiedy planowac zajscie w ciąże, bo można juz przed slubem, ale wtedy musze na siebie uważać w ciązy, po pierwsze zdrowa dieta, zero alkoholu na weselu - to wiadomo- czyli nie pobawie sie tak jakby można było na weselichu - ale nie jest to najważniejsze dla mnie ![]() pojawia sie tez pytanie czy da sie rade? finansowo tez? niby stypendium za 5 się ma od kilku lat to zawsze jest coś, na te studia by było, ale dziecko jak sie urodzi to bedzie wydatek (czytałam) ok 700zł /m-c -jak będzie bezproblemowo![]() wlasnie chodzi o to zeby teraz powaznie porozmawiac o tym z moim Kochanie, nie ma co czekac z ta rozmowa bo wtedy tez inaczej bedziemy myslec, a nie zyc tylko chwilą o weselu rozmawialismy juz od kilku lat i zamiast salę zamawiać to dopiero zmówilismy ja w 2008 (chcielismy lato, wiec tylko 2010 moglismy bo 2009 zajete wszystko) cieszymy sie z tego bardzo owszem, ale wypadła kwestia drugich studiów, które mi sa na bank potrzebne, wtedy bede miała 2 porzadne kierunki i szerokie mozliwosci (praca w zawodzie mnie satysfakcjonuje) a ze mozna teraz je zaocznie studiowac (dzieki temu ze mam ten 1-wszy kier.) to pozytywnie sie nastawiłam, ale wtedy jestem na 2 lata po slubie uwiązana (stad pomysł dzidzi na te dwa lata )
|
|
|
|
#3029 |
|
BAN stały
|
Hello
![]() Wychodzę za mąż 4.09.2010 fajnie, ze jes taki wątek...będę tu wpadać często
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
A M z TŻ mieliśmy walentynki po raz drugi w niedziele i ciągle Nam siebie mało, coś pięknego ![]() Miłego dzionka dziewuszki.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

Czasem trudno jest.. Wiadomo, że wy macie łatwiej jak TŻ w domku jest z siostrą sam...

po pół roku znajomości i to z lenistwa bo mu sie nie chce nawet się postarac... ide o zakład że będzie na tyle wygodny że przepędzi laskę do jubilera niech sobie sama pierscionek wybierze (nie wspólnie-sama bedzie wybierac!) a ta panna będzie sikać po majtkach że niby tak ją kocha- a on mi ostatnio powiedział że sie nie zakochał ale to dobra dziewczyna więc lepiej taka mieć niż na jakąś cholere trafić
jest mi bardzo smutno z tego powodu... zawsze myślalam że będę mieć fajną szwagierkę i będziemy sie przyjaźnić ale dziś już wiem że się przeliczyłam w swych optymistycznych marzeniach... mam nadzieję że jak już się zaręczą to się ożenią raz dwa a nie miesiąc przed nami
Bo już ostatnio takiego doła złapałam, że nic mi sie nie chciało... ale już jest OK 

)

a co powiedzial Twojemu TZowi?