Ostatnio testowałam cz.II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-13, 22:25   #751
trigonella
Rozeznanie

Dot.: Ostatnio testowałam cz.II

Dziś testowałam Palisander CdG, muszę przyznać, że oczekiwałam porażającej (w pozytywnym sensie) kamforowej chmury i trochę się zawiodłam. Początek jakiś mało wyrazisty i słabo wyczuwalny co zaowocowało serią dopsików. Później już było lepiej, zapach nabrał mocy i okazał się być bardzo przyjemnie żywicznym, na tym etapie bardzo przypominał mi Tumulte PH. Na pożegnanie Palisander obdarował mnie aromatem ciepłego, słodkiego drzewa sandałowego podobnego w odbiorze do Gucci Envy PH. Podsumowując, było miło ale raczej nie kroi się stały związek, tym bardziej że Tumulte i Envy PH stoja u mnie na półce. Dalej szukam kamfory idealnej.

Where is your God
trigonella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 22:40   #752
Polly_
grozi wypollizowaniem

Palisander-- zapach jest na mnie zdecydowanie meblarski terpentynę czuję. Nie podoba mi się to,że wychodzi jakaś kwaskowata nuta. Poza tym na mnie okazał się dośc nietrwały, ale może za mało zastosowałam. Na pewno będą dalsze testy.

Belle en Rykiel--jakoś nie potrafię się ustosunkować. Jest słodki i ma nutę jakiegoś soku roślinnego spodziewalam się chyba czegoś innego. jest odrobinę podobny do Gaultier2. Nie czuje w tym zapachu nic co powinno tam byc, a już na pewno nie czuję mandarynki ani kadzidła, może faktycznie jest heliotrop i paczula. Mało sie rozwija, po prostu stopniowo gasnie. ogólnie rzecz biorąc jest jakis niewyraźny. Nie jest brzydki ale miłości raczej nie bedzie.
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 23:18   #753
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trigonella Pokaż wiadomość
Dziś testowałam Palisander CdG, muszę przyznać, że oczekiwałam porażającej (w pozytywnym sensie) kamforowej chmury i trochę się zawiodłam. Początek jakiś mało wyrazisty i słabo wyczuwalny co zaowocowało serią dopsików. Później już było lepiej, zapach nabrał mocy i okazał się być bardzo przyjemnie żywicznym, na tym etapie bardzo przypominał mi Tumulte PH. Na pożegnanie Palisander obdarował mnie aromatem ciepłego, słodkiego drzewa sandałowego podobnego w odbiorze do Gucci Envy PH. Podsumowując, było miło ale raczej nie kroi się stały związek, tym bardziej że Tumulte i Envy PH stoja u mnie na półce. Dalej szukam kamfory idealnej.
A Midnight poison?
Dla mnie to czysta kamfora
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 01:05   #754
camelia111
Zakorzenienie

Pink Sugar. O matko! Spodziewałam się bardziej subtelnej słodyczy, w stylu flowerbomb, a tu spalony karmel
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 08:45   #755
MoniaK
Zakorzenienie

Cinema edt już wcześniej podchodziłam do niej kilka razy ale nie zachwyciła mnie. Wczoraj ponowiłam testy i chętnie przygarnęłabym jakąś małą pojemność. Muszę polować na pozostałe wersje, bo nie znam
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 10:55   #756
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
Pink Sugar. O matko! Spodziewałam się bardziej subtelnej słodyczy, w stylu flowerbomb, a tu spalony karmel
Subtelna słodycz to ostatnia rzecz,jaką powiedziałabym o PS.Kocham go

Testowałam nową sezonówkę Escady-pyszności .Koktajl ananasowo-bananowy z truskawkami.Ojjj coś czuję,że w najbliższej przyszłości trafi do mojej kolekcji...

Edytowane przez burn-it-up
Czas edycji: 2009-02-14 o 10:57
burn-it-up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 21:46   #757
porzeczki
Zadomowienie

Carramba! nie zdążyłam. Ale i tak pieruńsko droga była. Poczekam trochę a zapewne pojawią się mniejsze pojemności.

A testowałam sobie dziś Mimosa Pour Moi L'Artisana. Pachnie zupełnie jak klej do papieru. Taki klej "Szkolny". Nie wiem jak to możliwe, ale takie mam skojarzenia

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 22:02   #758
trigonella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
A Midnight poison?
Dla mnie to czysta kamfora
Niestety na mojej skórze to wyłącznie róże umoczone w paczuli, a ja pasjami róż nie znoszę .

Where is your God
Stary 2009-02-14, 22:41   #759
edytapa68
Zakorzenienie

Black Cashmere- kalafonia+ Iso zMolecule01

Ewidentnie czuję Molekuły.Czuję się trochę oszukana,czuję czystą chemię molekuł 1, szkoda...
W gazecie młodzieżowej, jako dodatek,były perfumki, pełne Molekuł. Czy to już obsesja,czy jestem teraz,po testach z czystym Iso...,bardziej wyczulona na ten zapach.
Wolę jednak szypry...

Edytowane przez edytapa68
Czas edycji: 2009-02-14 o 23:10
Stary 2009-02-15, 12:44   #760
Polly_
grozi wypollizowaniem

Musc Ravageur- cóż to za zapach przedziwny! Odpycha mnie,ale ciagle muszę wąchać nadgarstek, to taki odruch jak draznienie językiem bolącego zęba.
Jest naprawdę nieprzyzwoity! Poczatek kojarzy mi się z burdelem z początku wieku...potem kojarzy mi się coraz bardziej współcześnie, ale dalej w tym klimacie. Gdybym kiedyś wybierała się na orgię sado-maso pachniałabym Musc Ravageur!
Stary 2009-02-15, 13:03   #761
Anuschka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Musc Ravageur- cóż to za zapach przedziwny! Odpycha mnie,ale ciagle muszę wąchać nadgarstek, to taki odruch jak draznienie językiem bolącego zęba.
Jest naprawdę nieprzyzwoity! Poczatek kojarzy mi się z burdelem z początku wieku...potem kojarzy mi się coraz bardziej współcześnie, ale dalej w tym klimacie. Gdybym kiedyś wybierała się na orgię sado-maso pachniałabym Musc Ravageur!
Często chadzam ;-))
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 14:01   #762
renia30
Zakorzenienie

Cytat:
Dalej szukam kamfory idealnej.
Również poszukuję kamfory w perfumach, wielkie nadzieje wiązałam z The Spirit of the Tiger. Kamfora tu jest ale trwa naprawdę krótko. Midnight Poison mam właśnie dla kamfory, jednak wciaż mi jej mało.

Może ktoś poradzi - co testować.

renia30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 15:17   #763
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renia30 Pokaż wiadomość
Również poszukuję kamfory w perfumach, wielkie nadzieje wiązałam z The Spirit of the Tiger. Kamfora tu jest ale trwa naprawdę krótko. Midnight Poison mam właśnie dla kamfory, jednak wciaż mi jej mało.

Może ktoś poradzi - co testować.
Reniu a znasz Hinoki? czuję w nim kamforę bardzo wyraźnie - mogę przesłać Ci próbkę ja też szukam zapachów kamforowych podbitych kadzidłem ale jest ich zdecydowanie za mało...powiadasz midnight poison - niestety nie czuję w nim nic poza różą i paczulą, brrr

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 16:31   #764
renia30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
Reniu a znasz Hinoki? czuję w nim kamforę bardzo wyraźnie - mogę przesłać Ci próbkę ja też szukam zapachów kamforowych podbitych kadzidłem ale jest ich zdecydowanie za mało...powiadasz midnight poison - niestety nie czuję w nim nic poza różą i paczulą, brrr
Znam Hinoki (dziekuję bardzo za ofertę próbki ) - jednak kadzidło niestetyy nie dla mnie... W MP na kamforę pierwszy mi zwrócił uwagę Małż, tylko, ze on kamfory nie lubi hihi....

renia30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 17:07   #765
taka taka
Zakorzenienie

Gaiac Micallef - skończyłam dużą próbkę( DorotoCoco ) i fascynuje mnie ten zapach, ale go nie rozgryzłam, szukam większej odlewki, żeby dokładniej potestować
czy ja mam omamy, czy to zapach kamelein
raz pachnie jak na mnie jak MR, raz jak klasyczaTheorema, innym razem jak letnia Theo, a zaraz po aplikacji do złudzenia przypomina HdE
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 17:34   #766
trigonella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie przyłączyć się do rozmowy o kamforowych zapachach , właśnie wczoraj testowałam Hinoki CdG (ze względu na domniemaną kamforowatość ) moje wrażenia są takie : kamfora jest ale tylko na początku i szybciutko znika, zostaje duuużo żywicy i końcówka w obłoku sandałowca. Oczywiście sa to moje subiektywne odczucia odnośnie tego zapachu .

Where is your God
Stary 2009-02-15, 18:22   #767
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Anuschka Pokaż wiadomość
Często chadzam ;-))
rób zapasy!

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
Gaiac Micallef - skończyłam dużą próbkę( DorotoCoco ) i fascynuje mnie ten zapach, ale go nie rozgryzłam, szukam większej odlewki, żeby dokładniej potestować
raz pachnie jak na mnie jak MR, raz jak klasyczaTheorema, innym razem jak letnia Theo, a zaraz po aplikacji do złudzenia przypomina HdE
myślałam że ja mam dziwną skórę

Cytat:
Pozwolę sobie przyłączyć się do rozmowy o kamforowych zapachach , właśnie wczoraj testowałam Hinoki CdG (ze względu na domniemaną kamforowatość ) moje wrażenia są takie : kamfora jest ale tylko na początku i szybciutko znika, zostaje duuużo żywicy i końcówka w obłoku sandałowca. Oczywiście sa to moje subiektywne odczucia odnośnie tego zapachu .

Brzmi bardzo ciekawie

Ja zaeaz przystepuję do testó porównawczych!

Nowa OI contra stara OI
Stary 2009-02-15, 18:30   #768
zeldee
Raczkowanie

Wczoraj testowałam E. Lauder Youth Dew Amber Nude,
dla mnie koszmar !
Początek nawet fajny, taki bogaty, "coca-colowy", zabawny
Ale po kilku minutach wyszły na mojej skórze plastikowe kwiatki
Kojarzyły mi się natrętnie z Lou Lou.
Ja nie przepadam za nutami plastiku, kwiatki tez najczęściej
Chyba nie będę powtarzać testów, bo ten plastik trwał i twał i trwał
i nie poczułam już nic z obiecywanych orientalnych klimatów.

Dziś nacięłam się na Black Orchid T. Forda.
Mi zazwyczaj z kwiatkami nie po drodze.
Szczególnie drażnią mnie białe kwiaty, jaśmin, ylang-ylang.
Jeśli są gdzieś "schowane" w nutach, to jeszcze ok.
Ale ylang-ylang w Black Orchid dziś mnie niemal zabiło.
Czyłam tę słodko-mdlącą nutę od pierwszej do ostatniej chwili.
Wwiercala się w nos i nie pozwalała poczuć żadnej innej nuty, strasznie zaborcza była.
Dopiero po kilku godzinach poczułam jakby nute czekolady, ale kwiatki wciaż atakowały... brrrrr....
Ku przestrodze kwiatko-alergikom perfumeryjnym

zeldee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 19:49   #769
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Na mojej skorze robi sie on bardzo slodko drzewny i przypomina mi skrzyzowanie klasycznej Theoremy z Cedrem YR
Bardzo trwaly
Stary 2009-02-15, 22:15   #770
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zeldee Pokaż wiadomość
Wczoraj testowałam E. Lauder Youth Dew Amber Nude,
dla mnie koszmar !
Początek nawet fajny, taki bogaty, "coca-colowy", zabawny
Ale po kilku minutach wyszły na mojej skórze plastikowe kwiatki
Kojarzyły mi się natrętnie z Lou Lou.
Ja nie przepadam za nutami plastiku, kwiatki tez najczęściej
Chyba nie będę powtarzać testów, bo ten plastik trwał i twał i trwał
i nie poczułam już nic z obiecywanych orientalnych klimatów.
Troche ten Twój opis zniechęcił mnie do Lou LOu a juz miałam klikać w ciemno Muszę się zastanowic Gdybym chociaz miała próbkę, ale nie ma na allegro
Stary 2009-02-15, 23:03   #771
zeldee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Troche ten Twój opis zniechęcił mnie do Lou LOu a juz miałam klikać w ciemno Muszę się zastanowic Gdybym chociaz miała próbkę, ale nie ma na allegro
Na allegro w miarę regularnie bywają miniatury LouLou, sama na taką kiedyś trafiłam.
LouLou ma wiele wielbicielek, wiem ;-) Ale nie jest to zapach do zakupów w ciemno

zeldee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 00:08   #772
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Mi bardzo przypomina Theo Leggero.
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 18:52   #773
Kota
Zakorzenienie

W Sephorze dzisiaj dostałam wprost szału. Podobało mi się wszystko, wszystko co testowałam- któryś tam raz z kolei. Entuzjazm wzbudziło Kenzo Amour EDP w złotym flakonie, opanował mnie szał na Lolitę EDP i Midnight, szalenie spodobała mi się Figa M Jacobsa- w końcu dorwałam tester.
Przebojem dnia stało się jednak Palazzo.

Nie wiem, co zostanie z tego szału uniesień- zdaje się że wrócę w stare koleiny pożądania Shalimara, L, Carona....i jakiejś cytryny lub innego cytrusa. I Etry.
Ale fajny był taki przypływ entuzjazmu, ostatnio czułam się zapachowo zblazowana
Stary 2009-02-16, 19:45   #774
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
W Sephorze dzisiaj dostałam wprost szału. Podobało mi się wszystko, wszystko co testowałam- któryś tam raz z kolei. Entuzjazm wzbudziło Kenzo Amour EDP w złotym flakonie, opanował mnie szał na Lolitę EDP i Midnight, szalenie spodobała mi się Figa M Jacobsa- w końcu dorwałam tester.
Przebojem dnia stało się jednak Palazzo.

Nie wiem, co zostanie z tego szału uniesień- zdaje się że wrócę w stare koleiny pożądania Shalimara, L, Carona....i jakiejś cytryny lub innego cytrusa. I Etry.
Ale fajny był taki przypływ entuzjazmu, ostatnio czułam się zapachowo zblazowana

z tydzień temu miałam to samo ( niby zaczełam z perfumami niedawno ale już jestem "po przejściach" : faza na przyprawy zapachy "poważne" mocne eleganckie _ Prada , potem przejścia ze słodziakami, Angelami, Lolitami, waniliami cynamonami , potem odsładzanie masowe EdM i inne byleby nie słodko, tylko zimno gorzko kwaśno grejpfruty w kazdej postaci ( zapachy i jedzenie) a potem w rzeczonej Sephorze jak ściana płaczu nic nic kompletnie nic zero wzruszenie, zero emocji zero fascynacji, obojętność, a teraz .....

znów szał znów wszystko jest piękne, a w szczególności podeszłam do

Lolity edp właśnie to jest jak flashback chodze po sklepie wącham nadgarstek ludzie się patrzą ja się nei potrafię opanować a czuję lato w sadzie owocowym szczególnie wieczorem i nocą gorące i jakby po spożyciu za dużej ilości piw karmi słodkie ale odurzające
Midnight - do pary jakby kolejna faza, etap "dojrzewania" mniej słodka bardziej dorosła
Amoura złotego również który kiedyś w czasach obojętności był jedynie namiastką budyniu z czymś tam ale ostatnio zapachniał delikatnym orientem
Burbery - zaczęłam od jednego skończyłąm na wszystkich i Brit Gold mnie zbajerował - był taki słodko rześki zmrożony ? poncz?

a potem

na domiar "złego" polazłam do drogerii no name i .... Puma Woman szara.

Ja już chyba zawsze będę zataczać takie koła zapachowe. Nie byłoby w tym nic złego gdyby nie to że czas leci do przodu nie do tyłu i po chorere rączki mi łapią zapachy dla licealistek. Lubiłam lata kiedy tym wszyscy pachnieli ale dziwi mnie to bo nie miewałam dotąd sentymentu do zapachów.

Szał minie to pewne ale co pozostanie ? sportowe Pumy - jogging i wiatr we włosach
cytrusy - cierpkie soczyste zapachy bez słodyczy ( uwieeeelbiam)
słodkie chmurki ( flowerbomb)
maliny HC

czyżbym tak juz musiała z każdej parafii coś mieć bo jeśli tak to

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2009-02-16 o 19:47
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 14:33   #775
Murszafka
To ja :)

Dzing! -jeszcze nie wiem z czym dokladnie, ale zle mi sie kojarzy
Molecule 01 -zupelnie na mnie nie pachnie

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 15:03   #776
kropka75
Zakorzenienie

Po 3 latach przerwy na nowo testowałam Scenta. Znalazłam swoją starą recenzję i poszłam przed lustro puknąć się w ten durny łeb.
Przecież on piękny jest. Na mnie lekko słonawy, podchodzi pod Elixir des Merveilles, tylko jeszcze do tego ma cudne drewienka i po chwili znika słoność EdM i ujawnia się urocza herbatka. Mniam.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 15:24   #777
Murszafka
To ja :)

Black Cashmere -a fuj, propolis, wosk pszczeli -cos takiego...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo

Edytowane przez Murszafka
Czas edycji: 2009-02-18 o 15:27
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 15:30   #778
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Ralph Lauren- dwa zapachy, nazw nie podam, na pewno nie Notorious, bo ten znam. Oba do siebie podobne, słodkie, rześkie, energetyczne, ale bardzo nudne i płaskie. Tylko dla wielbicielek słodziaków.
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 16:17   #779
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Oj, tak, zgadzam się. Też to ostatnio testowałam. Niezłe paskudztwo

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 17:08   #780
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez KasiaxQ Pokaż wiadomość
Oj, tak, zgadzam się. Też to ostatnio testowałam. Niezłe paskudztwo

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości