|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzis dokupilam cynk..teraz lykam juz 8 tabletek;czyli wspomniany cynk 50mg,3 capsulki wiesiolka,2 pigulki ze skrzypu,multivitamine i biotyne.Pokonczylam juz pierwsze butelki (oprocz cynku oczywiscie) i narazie nie widze roznicy,ale na rezultaty chyba trzeba czekac dluzej.
Aha i dodam jeszcze ze wlosy czasem plukam ocetem i faktycznie sa ladniejsze... Edytowane przez Vahina Czas edycji: 2009-02-15 o 00:06 |
|
|
|
#2853 |
|
Przyczajenie
|
o to mi chodziło. Więc mówisz że tego badania się nie wykonuje? Wystarczy testosteron. Jeśli testosteron jest w normie to DHT też powinno być?
|
|
|
|
#2854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sigila,
Jeżeli masz łysienie androgenowe to wypadną, eśli nie, to raczej powinny się utrzymać, ale Loxon należy odstawiać powoli tzn. nie z dnia na dzień. Można np. zmniejszać ilość psiknięć lub przerzucić się na 2%. Strau Sheep Cytat:
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie znam we wtorek ide do 3 lekarzy. juz byłam nie raz i słyszałam diagnozy- 1. ze mam geste wlosy-czułam sie jak wariatka, która nib sobie cos wmówiła 2.moze mam anemie-wyniki wyszły jednak idealne 3.łuszczyca-kótrej drugi i trzeci dermatolog nie wykrył 5. łojotok 6.przejsciowe wypadanie -powinno minac-nie mineło... itd itp i pytanie do WAS DZIEWCZYNY!!! JAK ZDOBYC BEZPLATNE SKIEROWANIE NA BADANIA HORMONALNE LEKARZE SA NIECHETNI I OD KOGO OGÓLNEGO, GINEKOLOGA, DERMATOLOGA ???? JESTEM ZAŁAMANA |
|
|
|
|
#2857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Vahina Czas edycji: 2009-02-15 o 22:20 |
|
|
|
|
#2858 |
|
Raczkowanie
|
czasem i mnie się wydaje , że wariuję...niby mam powód wypadanie włosów po operacji ale ile to może jeszcze trwać
boję się iść do fryzjera a chodziłam co miesiąć, boję sie farbować a robiłam to co 3 miesiące do wiosny będę biała wszyscy mi mówią to normalne przy długich włosach że wypadają....jasneeeeeeee: baba:
|
|
|
|
#2859 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() Moja sytuacja wygląda tak: jako dziecko miałam bardzo liche włosy i przez długi czas takie były. Jednak często ścinałam włosy i w końcu zaczęły gęstnieć. Pamiętam jak 1.5 roku temu miałam bardzo grube włosy. bardzo była z nich zadowolona. może był to efekt ścięcia, ale naprawdę było ich dużo.![]() Nie używałam wtedy prostownicy. Jednak gdy włosy zaczęły odrastać (mialam do długości uszu) zaczęły się też wywijać![]() ( przez pocieniowanie) i zakupiłam prostownice(prostowalam tylko wywinięte końcówki-nigdy całe włosy).Tego lata miałam włosy prawie wszystkie równej długości ale jak to kobieta zmienna jest nie podobało mi się to strasznie i pocieniowałam. Używam obecnie często lakieru do utrwalenia wymodelowania po suszeniu włosów.(i to chyba też je osłabia) Zawsze po myciu nakładam piankę żeby były ładniejsze.No i nadal prostuję końcówki (już nigdy nie wycieniuję włosów!! ) Jednak ostatnio wydaje mi się, że dużo ich straciłam... Uzywałam maski WAX ale w ogóle nie miałam czasu na to i trochę to zaniedbałam... Proszę poradźcie co mam robić. Bardzo zależy mi na gęstych włosach, powinnam takie mieć po tacie, który ma bujną fryzurę... Chciałabym też żeby były długie ( dolna warstwa sięga do długości zapięcia z tył od stanika , górna zaś tylko prawie do ramion...Może gdybym obcięła włosy albo podcięła końcówki było by lepiej? Już nie wiem co robić ![]() przez te włosy mam codziennie doła, widzę co się z nimi stało.... help!
|
|
#2860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I ja też się do tego dołączam. U jakiego lekarza można załatwić takie badania.... byłam kiedyś u dermatolog , powiedziała ze mam przecież gęste i tak samo się czułam... Czy oni nie widzą problemu? Teraz już mi wszystkie wypadną i wtedy jedynym wyjściem będzie przeszczep albo worek na głowę... przepraszam Was dziewczyny za to zrzędzenie ale z nikim innym nie mogę o tym pogadać, bo zawsze zostaję zgaszona;(
|
|
|
#2861 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... może zaczęły wypadac przez złe żywienie? Czasem zmiana nawyków żywieniowych drastycznie odbija się na kondycji włosów... Albo stosuj Belisse- mi bardzo pomogła gdy zaczęły wypadac włosy. Poza tym dosc często jest tak ze w okresie jesienno-zimowym niestety nasze włosy wypadają..
|
|
|
|
#2862 |
|
Raczkowanie
|
DSC_0172-1.jpg
O to 1/3 moich wlosow.Mialam ich 3 razy tyle...teraz zostalo miniumum. Edytowane przez Vahina Czas edycji: 2009-02-15 o 23:05 |
|
|
|
#2863 |
|
Raczkowanie
|
A co to takiego to Belisse? i ile kosztuje?
NO może i to kwestia jedzenia, ale wydaje mi się, że się zdrowo odżywiam. Tyle że prawie w ogóle nie jem słodkiego i jasnego pieczywa, za to jem jogurty, musli, ciemne pieczywo oraz wasa, owoce i warzywa. Ostatnio tylko schudłam ok 2 kg bo się ograniczam z jedzeniem... chcę byc nie tyle co chudsza ale zgrabniejsza, mieć ładniejsze nogi. i może waga 43 kg przy 164 cm wzrostu to nie az tak duzo ale ja się źle czuję...
|
|
#2864 |
|
Raczkowanie
|
Belissa to preparat wpływający na włosy, paznokcie i cere- cos podobnego do Capivitu. Dziewczyno!!- 43 kg?!! Byc moze to jest przyczyna wypadania włosów- przy takim wzroście masz niedowagę... A dla pewności zrób sobie badanie krwi i sprawdz czy przypadkiem nie masz anemii... Oczywiście nie życzę tego
|
|
|
|
#2865 |
|
Raczkowanie
|
miałam niedawno robione te badania i wszystko w porządku
heh 43 kg... no niedawno było 45 ale staram się utrzymać poniżej 45. ale to nie jest mało ok. 2 lata temu schudłam z 48 kg na 39 wtedy do zaczynały się komentarze "ty masz anoreksje itp" a ja tylko kolacji nie jadłam i przez wakacje tak wyszło...wtedy jednak byłam blisko anemii...Teraz zapewniam że wszystko jest ok jeśli chodzi o te wyniki Dzianna przejdę się do apteki i porównam sobie tą Belissę z moimi tabletkami
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest źle mowię Ci, ja po wypadnięciu włosów miałam ich o 75% mniej niż TY masz w tej chwili. i wcale nie rzuca się w oczy to że masz przeżadzone włosymoje teraz mi odrosły, poł roku walki za mną i mam już przy czubku gęste (jakieś 5-6cm mają te nowe włoski) ale i te stare zrobiły się grubsze więc jest dobrze
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#2867 |
|
Zadomowienie
|
Ogólny nie może dać skierowania na inne hormony poza TSH, najprędzej dostaniesz od ginekologa. Dermatolodzy niechętnie dają.
Moja dermatolog też nie stwierdziła przyczyny wypadania... Hehe sama sobie diagnozę mogę postawić na podstawie innych badań i chorób i Wasze wypowiedzi. Edytowane przez trinee Czas edycji: 2009-02-15 o 23:17 |
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz obciąć tak pare cm. Ja zaszalałam obciełam 10-20 cm (specyfika fryzury;p) i jest optycznie więcej włosów, dużo dało
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty pewnie masz długie i śliczne włoski jakbym ja tyle obcięła to wiele by nie zostało...największy problem jest z tym, że tych włosów "najdłuższych, czyli nie pocieniowanych) jest niedużo i pewnie niewiele to mi da... a jak obetnę więcej, żeby chociaż mniej więcej wyrównać je na całej długości, żeby wszystkie były równe, t znowu będę dłuuuugo czekać na to, aby urosły
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2870 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak ci sie wzomocnily?Apropo moje wlosy sa cienkie z natury ale mialam ich zawsze sporo....Teraz dopiero przypadkiem dostrzeglam ze wlosy sie lekko swieca,hmm to moze dzieki tym 8 pigulkom ktore lykam ![]() Cytat:
Wiesz to zalezy ile masz wzrostu...bo jesli masz naprzyklad 165 to 45 to juz niedowaga ale jak masz powiedzmy 155 to akurat... Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-02-16 o 09:51 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z opcji edycji i multicytowania. |
||
|
|
|
#2871 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To niestety masz niedowage,ja jak sie odchudzalam to stracilam stopniowo prawie wszystkie wlosy,a gdy jadlam urozmaicone posilki to sporo osob mnie sie pytalo co robie ze mam takie geste wlosy,wiec z doswiadczenia wiem ze racjonalne odzywianie niewatpliwie wplywa kondycje wlosow. Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-02-16 o 09:50 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z opcji edycji i multicytowania. |
|
|
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm Vahina ja mam włosy raczej ani strasznie grube ani cienkie, bo grube i rzadkie ma moja mama dosłownie jak grube żyłki, moje są inne. nie są takie idealnie proste i "żyłkowate"
co do wagi to nie wiem co lepsze. Przytyć i się gorzej czuć z powodu figury, czy nie przytyć i źle się czuć z powodu lichych włosów... chyba już zawsze bedę jednym wielkim kompleksem.... ![]() To dobranoc bo chyba brak snu i stres też wpływają na kondycję włosów. . . a ostatnio sen 5h na dobę to jednak mało... ale na szczęście mam ferie więc tylko korzystać
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-02-16 o 09:52 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z opcji edycji i multicytowania |
|
|
|
#2874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
|
|
#2876 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Vahina, proszę nie pisać posta pod postem, trzeba korzystać z opcji edycji i multicytowania.
|
|
#2877 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
chociaż jestem jeszcze młoda to mogłabym się po części do wątku podpiąć, bo włosy zaczęły mi wypadania od częstego prostowania włosów.. niestety na końcach są suche ale tak bardzo zależy mi na tym żeby je zapuścić, że robię loki (warkoczem lub papilotami chociaż ten sposób o wiele rzadziej). wypadają ale chyba mniej niż wam, mogę ocenić na 60-80 dziennie.. przy czesaniu głównie i jak zaczynam się niby bawić;/ wtedy najbardziej. odstawiłam prostownicę, już od 5 miesięcy nie prostuję. używam jedwabiu do włosów i odzywki w sprayu Gliss Kur.
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na wypadanie włosów pomogło:
- odstawienie szamponu z SLS - Seboradin Niger Lotion - Merz Spezial Haar Activ (efekty były u mnie kiedyś, gdy go używałam, a od miesiąca bierze go moja Mama której włosy leciały strasznie, i on zahamował wypadanie i wywołał prawdziwy "baby boom" nowych włosów - więc polecam
|
#2880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

Jednak często ścinałam włosy i w końcu zaczęły gęstnieć. Pamiętam jak 1.5 roku temu miałam bardzo grube włosy. bardzo była z nich zadowolona. może był to efekt ścięcia, ale naprawdę było ich dużo.
Nie używałam wtedy prostownicy. Jednak gdy włosy zaczęły odrastać (mialam do długości uszu) zaczęły się też wywijać
Zawsze po myciu nakładam piankę żeby były ładniejsze.No i nadal prostuję końcówki (już nigdy nie wycieniuję włosów!!

i wcale nie rzuca się w oczy to że masz przeżadzone włosy
jakbym ja tyle obcięła to wiele by nie zostało...
bo chyba brak snu i stres też wpływają na kondycję włosów. . . a ostatnio sen 5h na dobę to jednak mało... ale na szczęście mam ferie więc tylko korzystać