|
|
#4681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
na 6Nie zamykam do końca buzi przez to, znaczy zęby mi się nie stykają minimalnie... ale myślałam, że to po to, bo będą boleć jak się złączą ![]() Usta mam większe przez to Takie bardziej wydatne
|
|
|
#4682 |
|
Raczkowanie
|
Paulinka dzielna jestes! ja na sama mysl o wyrwaniu zeba panikuje i od razu pow. Dr ze nie chce miec narazie usuwanego zeba-on i tak stwierdzil,ze teraz jeszcze za wczesnie
ja zadnego cementu nie mialam... czy tego chcecie czy nie wklejam fote z moim aparatem-wiecie czy to damon3 czy2?Dr i tak mi dal godzinny wyklad z zakresu ortodoncji,a zapomnialam o to zapytac![]() to dziaslo miedzy jedynkami, ponoc gdyby bylo przyciete, to powstalaby blizna,a ponoc wtedy trudniej byloby sprawic,ze jedynki zblizyly sie do siebie PS. czuje sie jak maly potworek,ale pewnie o tym juz wspomnialam hihi Edytowane przez zuza1133 Czas edycji: 2009-02-15 o 22:52 |
|
|
|
|
#4683 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję,że to minie,ale jak po każdej wizycie tak będzie,to chyba nie bardzo to minie ![]() A dzisiaj przydarzyła mi się śmieszna sytuacja Byłam bardzo zaspana, bo wczoraj wiadomo- walentynki ,nieprzespana nocka, mała imprezka... Dzisiaj chciałam trochę odespać. Rozbieram się więc do drzemki- wyjmuję szkła kontaktowe, sciągam ubranie, zdejmuję gumkę do włosów, kolczyki i po chwili złapałam się na tym, że chciałam aparat też ściągnąć do spania hahaha, dopiero zajarzyłam jak złapałam go porządnie ręką i zdziwiłam się, że nie schodzi byłam strasznie zaspana,ale śmiałam się sama do siebie ![]() Poza tym teraz mnie tak dziąsła swędzą okropnie grrrrrrrrrr......
|
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Raczkowanie
|
Tak,delikatnie myję w tych okolicach
A Damona kto ma? Ja No tak koło 11 będę miał Lecę coś zjeść bo potem może być trudno |
|
|
|
|
#4686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzis juz mi ta dziura juz nie przeszkadza,ale gryzc to czuje ,ze jeszcze dlugo nie bede-zrobilam sobie wypasionego omleta na sniadanie |
|
|
|
|
|
#4687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za słaby aparacik :P SE k800i 3,2MPix OK,nażarty i napity jestem Lecę samochód wyprowadzić i jedziemy z mamą do banku a później kierunek orto |
|
|
|
|
|
#4688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4689 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#4690 |
|
Przyczajenie
|
Hej, mam pytanie, wicie może, czy jest taki aparat,który jest w stanie wyciągnąc przednie zęby do przodu? (chodzi o jakies 2 mm) może wyciąg zewnętrzny? Jak pytałam mojego ortodonty, to pierw powiedział,że sie da,ale mi przednia warga sie do przodu wypcha, a jak powiedziałam,ze mi to nie przeszkadza, bo własnie z profilu wygląda jak by byla ona w tyle z bardzo, to on zacząl mówic ,ze sie nie da , bo mi mogą zęby z szyjek powyskakiwac, ale ja mu zbytnio nie ufam z tego względu ze juz 3 lata mam aparat, miałam jednego zęba w tyle poza lukiem zębowym i powiedział ,ze najlepiej go będzie wyrwac, bo tak będzie najszybciej, a tego i tak nie widac będzie , bo jest zm tyłu , no , to sie zgodziłam, myślałam,że tam poprostu zosatnie taka szpara kilumilimetrowa, tyle,że om mi przesunął wszystkie zęby na drugą strone, a potem sie dziwił,że mi przeszkadza ,ze srodek mam przesunięty o jakies 4 mmm i teraz mi je przesuwa od roku spowrotem piłując zęby z przeciwnej strony, a jak poszłam na wizyte do innego ortodonty, bo byląm na wakcjach, to powiedział,że nie wie jakim cudem on tak zrobił , jak kazdy ortodonta mi powie,ze jak sie juz usuwa zęby , to z każdej str po jednym heh ;/ 120 zł miesięcznie przez 3 lata + 2500tys za aparat a zęby wyglądają gorzej niz na początku ;(
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i to na szczęscie da radę zrobić.. Nie wspominając, że czekam mnie przez niego kolejny rok leczenia. Ale już trudno.. tyle się namęczyłam więc rok to dla mnie nic . Więc moja rada: idż jeszcze na jakąś konsultacje bo nie jest powiedziane, że orto chce wyłudzić troszkę kasy
|
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja mam Damon'a 3.
![]() nareszcie obkkupilam sie w dobre szczoteczki,ktore porzadnie myją. mam tez paste, jak ja mowię :peelingujaca. ma takie fajne duze dorbiny, u mnie jednak ciezko sie one rozupuczaczja, ale myje tak jak trza.
|
|
|
|
|
#4693 |
|
Raczkowanie
|
No i jestem Aparaciarzem
Hehe,dobrze mi się kojarzy ta nazwa bo wujek do mnie mawiał "Ty to jesteś niezły aparat" Dostałem kupę ulotek i broszurek a do tego szczoteczkę z rowkiem i wycior Wosku nie dostałem bo skończył im się Ale coś czuję że nie będzie mi potrzebny. I pierwsza moja "wpadka" z aparatem,czuję że na zęby coś napiera ale nie boli mnie jak zamykam szczękę no to na pewniaka mandarynkę sobie zacząłem jeść xD Jak mnie zęby nie zabolały... Nawet mandarynki,tak mięciutkiej zjeść nie mogę ^^ Tzn. zjeść,zjem ale tak delikatnie gryząc. Nie mam założonych żadnych pierścieni,same zamki i drucik(grubość to 14 bo o taki asystentkę poprosiła). Brat podsumował mnie,masz uśmiech jak Brzydula ![]() Ale się rozpisałem ^^ |
|
|
|
|
#4694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja nigdy nie wiem jakiej grubosci dają mi drut moze na kolejnej wizycie (7marzec) uslysze ;pmasz taki w pełni metalowy ? |
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Raczkowanie
|
A no mam,cały metal tylko po środku mały czerwony kwadracik
A u mnie następna wizyta 24 marca o 16 |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dasz nazwę? bo ja mam taką pastę w żelu do aparatów stałych..ORTHOKIN, ale chciałabym znależć tą z drobinkami
|
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
ten mały czerowny kwadracik niebawem Ci odpadnie
![]() 24 marca... hmm szybko jakoś, ja miałam prawie po 2 miesiącach :P pamietam jak nie moglam buzi domknąć :lol2:, musialam reka sobie pomagac hahaha ![]() ![]() naprawde, do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic. ![]() rozgwiazda: SIGNAL MICRO-GRANULES. ![]() zazwyczaj nie kupuje innych past niz blend-a-med,ale "nowosc" mnie skusila. ;p Edytowane przez ariva Czas edycji: 2009-02-16 o 14:56 |
|
|
|
|
#4698 |
|
Raczkowanie
|
Odpadnie? To źle,fajny jest
A wizyta szybko? No może tak,ale będę miał pewność że wszystko działa cały czas jak należy |
|
|
|
|
#4699 |
|
Rozeznanie
|
ja dzis odebrałam wyniki badań krwi i sa idealne i dzis robiłam sobie prześwietlenie stawu skroniowo żuchwowego, radiolog powiedział ze prawdopodobnie będę musiała miec usuniętą 8 a potem aparat na poprawe zgryzu.....oj czeka mnie długie leczenie bo mam jeszcze pare ząbków do naprawy....tak to jest jak to sie robi na sam koniec. ale mysle ze jakoś przez to przejde
|
|
#4700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4702 |
|
Rozeznanie
|
mam fajną stronkę do tych co nie mogą znależć np. wosku.. lub szczoteczek do aparatu
Mam nadzieję, że komuś się przyda.. bo mi się podoba to urządzenie do płytki nazębnej |
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozgwiazda,podaj adres jak możesz. |
|
|
|
|
|
#4705 |
|
Rozeznanie
|
o rany.. dobra jestem hiih.. zapomniałam
Poniedziałek i człowiek po weekendzie nie może dojść do siebie
|
|
|
|
|
#4707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to czekam na recenzję z płynu jak będzie fajny to też sobie kupię
|
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
ok, to za jakies 5-6 dni bede miala go w domu... ;p
oby mnie od samego poczatku zapach nie zniechecil ![]() baby! 300 postów i kolejny wątek
Edytowane przez ariva Czas edycji: 2009-02-16 o 18:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

życzę Ci tego samego
na 6
Takie bardziej wydatne

Mam nadzieję,że to minie,ale jak po każdej wizycie tak będzie,to chyba nie bardzo to minie
Byłam bardzo zaspana, bo wczoraj wiadomo- walentynki ,nieprzespana nocka, mała imprezka... Dzisiaj chciałam trochę odespać. Rozbieram się więc do drzemki- wyjmuję szkła kontaktowe, sciągam ubranie, zdejmuję gumkę do włosów, kolczyki i po chwili złapałam się na tym, że chciałam aparat też ściągnąć do spania 
grrrrrrrrrr......

fot0: #

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)