|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
![]() ja jestem w 20 tc i mój dzidziuś też tak kopie, zwłaszcza rano i wieczorem że nie mogę zasnąć. |
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie trzymam! Jak za wszystkie dziewczyny! Cytat:
Svinecka nie strasz tak tym dentystą Ja teraz chodzę w miare regularnie, ale kiedyś zęby mi się strasznie sypały - teraz są w lepszym stanie i nawet się nie psują ... ale na dole nie mam już 5
|
||
|
|
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jechaliśmy na końcu. Pan prowadzący ciągnik przejechał po fragmencie asfaltu i spod naszych metalowych płozów leciały iskry![]() Wyglądaliśmy jak na rakiecie Potem płozy wygięły się...i tak oto zapłakani zostaliśmy bez saneczek. ![]() ![]() Ależ mi się dziś na wspominki zebrało ![]() Cytat:
![]() Sama nie wiem jak poród przeżyję, kiedy mdleję gdy mi krew pobierają ![]() Ale do dentysty jednak pójdę Tylko muszę znów znaleźć kogoś sprawdzonego, bo na ostatnim bardzo się zawiodłam
|
||
|
|
|
#755 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Aniu moje zeby w pierwszej ciazy tez byly ok - dopiero jak urodzilam to sie posypaly
i niestety nie jestem jedynym przypadkiem wiec na zeby trzeba w ciazy uwazac zreszta - zawsze trzeba
|
|
#756 |
|
Ola-Unhola
|
Tak tak, zgadzam się. O zęby trzeba dbac. Chodzi też o zdrowie naszego dzidziusia w brzuszku. Próchnica szkodzi bąbelkowi i może powodowac jego problemy z rozwojem. "Spływa" przez krwioobieg.
http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51230,84639.html krótka odpowiedź, ale jest ![]() Zaraz biorę się za porządek w szafkach z dokumentami. Taki mam plan
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-16 o 11:12 |
|
|
|
#757 | |
|
Raczkowanie
|
dziendobry
![]() ja się w końcu wyspałam mamy teraz tydzień wolnego w pracy, więc będę mogła sobie poleniuchowac i porobic rzeczy na które normalnie w tygodniu nie mam siły i czasu, bardzo się cieszęCytat:
idę teraz posprzatac trochę a potem zabieram się za rysowanie portretu koleżance ![]() miłego dnia mamusie i udanych wizyt
|
|
|
|
|
#758 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jadam tylko jeden rodzaj, drobiowy od Dudy, bo mi tylko ten smakuje. Cytat:
. Są hodowane tylko w celach konsumpcyjnych i nikt z tego tragedii nie robi. Ja słyszałam, że szczególnie dla chorego dziecka dobry jest rosołek z gołębia , a jest ich w bród i łatwo je będzie złapać ![]() Uhh, jak ja kocham gołąbki ![]() Cytat:
, bo ona przecież piła a ja to w ciąży wymyślam ![]() Sparzać jajka przed rozbiciem, myć mydłem owoce przed zjedzeniem ... mam po prostu nierówno pod sufitem ![]() Cytat:
![]() Serek biały też lubię o wiele bardziej niż przed ciążą. Na słodko, na ostro, mogę jeść ciągle ![]() Cytat:
A ja to nawet lubię chodzić do dentysty , dentystę mam fajnego, trochę sadystycznego, co się nie cacka, ale nie narzekam. I pewnie dlatego w paszczy mam komplet zębów, co w moim wieku i w Polsce nie należy chyba do normalnego stanu rzeczy ![]() i trzymam kciuki za mamy idące dziś do lekarza
|
|
|
#759 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ogolnie musze wyrwac wszystkie osemki bo nie mieszcza mi sie w szczece a gorne mi sie strasznie psuja
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez uwazam na to co jem , ale bez nadmiernej przesady!
|
|
#761 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tak mamy jadly wszystko ale to dlatego, ze nauka i technika nie byly tak do przodu jak dzis i po prostu o wielu rzeczach nie wiedzialy
przeciez to, ze np nie mozna jesc miesa surowego czy jakis tam innych rzeczy to nie jest jakis tam wymysl tylko po prostu te rzeczy zawieraja np jakies tam bakterie, ktore moga cos tam spowodowac nie musza ale moga i warto wiedziec o tych zagrozeniach milion kobiet zje i nic sie nie stanie a jedna zachoruje wiec jesli mamy taka wiedze i mozemy sie ustrzec przed niektorymi rzeczami to po co narazac siebie i dziecko to tylko kilka miesiecy wiec mozna wytrzymac bez niektorych rzeczy
|
|
#762 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja sie strasznie boje rozstepow... wiem ze jak mi brzuchol nagle zacznie rosnac to bede je miala... na szczescie narazie idzie to baaardzo powoli Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dziewczyny trzymam za wizyty u ginkow
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny za szybko piszecie, nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać...
![]() Także trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. aha miałam się pytać, czy któraś z Was ma już tą kreseczkę na brzuszku? Bo ja ostatnio zauważyłam ją u siebie. Jest jeszcze mało wyraźna ale pokazałam ją TŻ-towi to sie biedak przestraszył bo myślał, że to cos złego. Oczy zrobił jak pięciozłotówki i naślinił palucha i zaczął mi to ścierać bo myślał, że to krew mi z pępka pociekła Ale się usmiałam. Kurcze żebyście widziały jego minę... oj te chłopy, oni tak mało wiedza o ciąży
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znowu kilka różnych wersji
|
|
|
#765 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Agata z tym wychodzeniem to zalezy od pory roku....ogolnie jest przyjete, ze 7go dnia dziecko sie zaczyna wietrzyc na balkonie, ogrodzie badz przy otwartym oknie a 10go dnia na pierwszy spacer - ja tak zrobilam z malym bo urodzil sie zima
ale my rodzimy w lecie to co innego - jesli bedzie cieplutko to bede wychodzic od razu po powrocie ze szpitala EDIT: Cass ja w pierwszej ciazy krechy w ogole nie mialam i teraz pewnie tez nie bede
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz jaki kochany ![]() Ja nie mam, jeszcze ...
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama mowi ze jak urodzila mojego brata 25 lat temu, w lipcu - byly mega upaly.....kladla do wozka i wozek na podworko pod drzewko, zeby w cieniu i wozek przykrywala taka siateczka, zeby jakies owady nie pogryzly i tak sobie smacznie spal w tym wozku , robila tak do konca lata poki cieplo bylo........
|
#768 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
spacer
|
|
#769 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja jak z malym chodzilam na spacery i wracalam juz do domku a on dalej spal to zostawialam jeszcze wozek na ogrodzie i sobie smacznie w nim spal, zarowno latem jak i zima
|
|
|
#770 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a w lecie wlasnie szybciej
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
dzwonil przed chwila ten serwisant z Agaty i powiedzial ze wraca wlasnie od dyrektora i zadecydowali ze zamienia nam ten komplet na nowy
mamy jeszcze czekac na oficjalna decyzje.........tylko ze nie wiadomo czy bedziemy miec ten sam czy musimy wybrac jakis inny........ ale wazne ze zamienia!!!!!!!!! widac mocno trzymalyscie kciuki!!!
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
"Kiedy i na jak długo można wyjść z noworodkiem na spacer?
To zależy od pory roku W lecie można wyjść już na początku drugiego tygodnia życia i nie ma konieczności ograniczenia czasu przebywania dziecka na dworze. Trzeba tylko między godziną 11 a 14 unikać miejsc silnie nasłonecznionych" link: http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51264,49025.html
|
|
#773 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ehh te wszystkie gazetowe, internetowe i ksiazkowe teorie....
![]() kazde dziecko jest inne i zadne nigdy nie chowa sie ksiazkowo mowie Wam - jako doswiadczona mama a w lecie - jesli jest upal to uwazam, ze zadne ograniczenia nie sa potrzebne, skoro na dworzu nawet cieplej jak w domu to co za roznica ja urodzilam sie w lipcu i od razu bylam na spacerkach
|
|
#774 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mi tak zawsze lekarka radziła. Ja rodziłam koniec marca, a pierwsze werandowanie zrobiliśmy 10 dni po urodzeniu. A gdy miał dwa tygodnie poszliśmy na spacerek. A że teraz będzie sierpień to planuję wyjśc na spacer po tygodniu. Połowę tego tygodnia i tak spędzę w szpitalu, a kolejne 3-4 dni będę przyzwyczajała się do nowej sytuacji, dochodziła do siebie i ogarniała 4 osobową rodzinkę
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-16 o 11:49 |
|
|
|
|
#775 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
co za roznica czy dziecko ma 10 dni czy dwa tyg - w sumie zadna jak moj maly sie urodzil to byla minusowa temperatura a juz po tygodniu spal w lozeczku na ogrodzie i zyje ![]() teraz jak urodze, bedzie cieplo i oczywiscie bede juz sprawna to wyjde najszybciej jak sie da tez bedzie 4osobowa rodzinka do ogarnieca
|
|
|
#776 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
To tak jak ze wszystkim, każdy lekarz jest inny, każde dziecko, każda mama... Trzeba dostosowac tak, aby było jak najlepiej A dla takiego noworodka, różnica wieku liczona w dniach jest bardzo duża. A 4 dni, to prawie połowa tego co już jest na świecie ![]() Zabieram się do tych papierów, takie mam postanowienie, więc do roboty
|
|
#777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale nie sądzę, żebym na drugi, czy nawet trzeci dzień po porodzie była w stanie iść z dzieckiem na spacerek ![]() Będę się przyzwyczajać do nowej roli i nie w głowie będą spacerki
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-02-16 o 11:57 |
||
|
|
|
#778 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a powietrze napewno dobrze wplywa na maluszka zgadnijcie co jem!! kapuche kiszona!!!!!!! aaaa zjadlam juz chyba z kilogram jednak kwasne
|
|
|
#779 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wrr... Znów mi cytaty pouciekały...
Aniu u Ciebie zima, a ja się spytam: "A co to jest zima?" . Nie denerwuj się TŻ-em, tym bardziej, że poszło o głupotę, czasem taka karma jest , pogodzicie się na pewno. Szefa też miej w nosie, jak taki mądrala z niego. Dzidzia najważniejsza i jej spokój Svinecka, współczuję bardzo bólu zęba, chyba to jeden z najgorszych bóli. Skierka, zaglądaj częściej, tu jest fajnie . 23-go będziemy trzymać kciuki za USG ![]() zioła, od małego lubiłaś kwiatki, co? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę, fajna ta Twoja Zuzia ![]() Cytat:
Z szałwią nie pomogę, bo nie wiem Cytat:
Daj znać, jaka duża jest już Twoja dzidzia i czy jest chłopcem, czy dziewczynką, czekamy . Kciuki oczywiście będą .A jak u nas będzie synek, to też Kubuś Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#780 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale jak wyjdziesz po trzech dniach, zanim sie ogarniesz w domku, zanim przestanie Cie bolec krocze czy rana na brzuchu to i tak bedzie gdzies 6-7 dzien wiec przy dobrej pogodzie nie widze przeciwskazan zeby juz wyjsc z pociecha EDIT: Miramej, mozna miec znieczulenie, ale jakby nie bylo wyrwanie zaba to stres ![]() tymbardziej, ze ja musze miec nacinane dziaslo ehh przeraza mnie to
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-02-16 o 12:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

Ja chce już wiosnę!! Od rana mam zły humor, na nic ochoty.
(ewentualnie Bartuś)
oczywiscie trzymam!
Ja teraz chodzę w miare regularnie, ale kiedyś zęby mi się strasznie sypały - teraz są w lepszym stanie i nawet się nie psują ... ale na dole nie mam już 5
Jechaliśmy na końcu. Pan prowadzący ciągnik przejechał po fragmencie asfaltu i spod naszych metalowych płozów leciały iskry

Ja jadam tylko jeden rodzaj, drobiowy od Dudy, bo mi tylko ten smakuje. 

mam po prostu nierówno pod sufitem 

. Kciuki oczywiście będą