Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-16, 10:28   #751
musicman
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Mariola gratulacje dobrych wyników u gina

A w ogóle dzisiaj ważny dzień...kilka z nas ma wizytę...ja o 19.30 Jestem ciekawa co tam u Zuzi slychać...kopie codziennie i to szaleńczo...ale jednak troszkę strachu jest...to już nasz 21 tydzień więc dzisiaj prawdopodobnie połówkowe usg będzie robione...Trzymajcie kciuki proszę
Ja już trzymam za pozostałe brzuszki które dzisiaj mają oględziny

Uciekam bo jeszcze się z Mamą umówiłam że ich odwiedzę...
Miłego dnia i od wieczorka...
trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze
ja jestem w 20 tc i mój dzidziuś też tak kopie, zwłaszcza rano i wieczorem że nie mogę zasnąć.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 10:31   #752
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Dzień dobry wszystkim Mamom i ich brzuszkom

Zapytam na pewno

Może mąż jeszcze nie czuje bo dzidzia nie kopie tak mocno..ale Ty przecież możesz już czuć

Ania nie przejmuj się...na pewno mu przejdzie...mój Tż to nawet konkretnego powodu nie miał...wstał lewą nogą i przez to cała niedziela do bani...i tylko twierdził że humoru nie ma...więc się praktycznie w ogóle nie odzywał co mnie do szewskiej pasji doprowadzało...a jak go zaczepiałam to kłótnia...ehhh Ci Tż-ci

Svinecka a może po prostu paracetamol weź...np. apap bo go mozemy, bez przesady z ilością...ale jak tak Cię boli to weź...

Witamy po przerwie
Będe wdzięczna, ja mam wizyte dopiero na 25, wiec jeszcze troche czasu, dzis juz mnie nie kuło. wiec nie wiem czy to jakis nerwobol czy cos. Zreszta dzien jeszcze młody i zoabczymy co bedzie, jesli sie bedzie to powtarzac to bede musiala złozyc wczesniejszą wizyte.

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 10:37   #753
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Kiedy ta zima sie skończy?! Ja chce już wiosnę!! Od rana mam zły humor, na nic ochoty.

Ale pocieszam się, że dzisiaj zobacze maleństwo. Napewno sporo urosło ( na ostatnim usg miało 5,47 cm) a teraz pewnie ok 13 cm

I co najważniejsze mam nadzieję, że poznamy płeć. Z tej wróżby chińskiej wychodzi, że będzie chłopaczek I lepiej żeby tak było bo to już jest Kubuś (ewentualnie Bartuś)

Trzymajcie kciuki o 18.15
oczywiscie trzymam!
Jak za wszystkie dziewczyny!
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

no u nas znowu snieg pada, trzeba bedzie isc z malym na sanki po przedszkolu

ale wiecie co Wam powiem?? mam strasznie kochanych tesciow....w piatek tesciowa zadzwonila, zebym ubrala malego bo wezma go z mezem na sanki do parku, pol dnia ich nie bylo, najpierw sanki a potem u tesciow w domu sie z nimi bawil, w sobote tez go zabrali na sanki i do domku a wczoraj rano jak wstalismy u TZ to tesciowa pierwsze co mowi do TZ: "odwiez Anie i wez malego pojdziecie z ojcem na sanki do parku przed pojechaniem do mieszkania"

normalnie nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to, ze tescie NIE SA dziadkami malego - bo jak wiecie TZ nie jest ojcem malego, mam dziecko z pierwszego zwiazku a jego ojciec to palant

tak wiec TZ wzial sobie "babe z dzieckiem" a jego rodzice zaakceptowali mnie w 100% a malego kochaja jak wnuka, zabieraja go, tesciowa ciagle mu cos kupuje i w ogole sa kochani, a jakby nie bylo to obce dziecko
a jego prawdziwi dziadkowie nawet nie dzwonia do wnuka, zreszta tak jak i tatus
nooo tesciów masz wymarzonych

Svinecka nie strasz tak tym dentystą Ja teraz chodzę w miare regularnie, ale kiedyś zęby mi się strasznie sypały - teraz są w lepszym stanie i nawet się nie psują ... ale na dole nie mam już 5

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 10:42   #754
zioła
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnGe Pokaż wiadomość
Witam w poniedziałek
W piątek w radiu stwierdzili: Lepszy piątak 13-tego niż poniedziałek 16-tego Coś w tym jest
U nas zima jak z bajki, śniegu po kolana i nadal sypie. Trzeba na sanki dziewczyny
Z saneczkami moje ostatnie wspomnienie jest ciut tragiczne. Ostatni mój kulig to było, kiedy miałam 7 - może 8 lat i mieliśmy z bratem piękne saneczki na czerwonych metalowych płozach. Jechaliśmy na końcu. Pan prowadzący ciągnik przejechał po fragmencie asfaltu i spod naszych metalowych płozów leciały iskry
Wyglądaliśmy jak na rakiecie
Potem płozy wygięły się...i tak oto zapłakani zostaliśmy bez saneczek.
Ależ mi się dziś na wspominki zebrało

Cytat:
hehe mamy tchorza na watku
ale tak na serio, idz mowie Ci, z tym nie ma zartow
ja w pierwszej ciazy olalam sprawe a jak urodzilam to zeby zaczely mi sie kruszyc masakra zostawialam kawalki w bulce
skonczylo sie tym, ze mam teraz 4 korony
teraz chodze juz regularnie
Pewnie,że macie tchórza!
Sama nie wiem jak poród przeżyję, kiedy mdleję gdy mi krew pobierają
Ale do dentysty jednak pójdę Tylko muszę znów znaleźć kogoś sprawdzonego, bo na ostatnim bardzo się zawiodłam
Stary 2009-02-16, 10:59   #755
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Aniu moje zeby w pierwszej ciazy tez byly ok - dopiero jak urodzilam to sie posypaly
i niestety nie jestem jedynym przypadkiem wiec na zeby trzeba w ciazy uwazac
zreszta - zawsze trzeba
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:07   #756
UnholyOne
Ola-Unhola

Tak tak, zgadzam się. O zęby trzeba dbac. Chodzi też o zdrowie naszego dzidziusia w brzuszku. Próchnica szkodzi bąbelkowi i może powodowac jego problemy z rozwojem. "Spływa" przez krwioobieg.

http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51230,84639.html
krótka odpowiedź, ale jest

Zaraz biorę się za porządek w szafkach z dokumentami. Taki mam plan

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-02-16 o 11:12
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:08   #757
kasiuuulka
Raczkowanie

dziendobry
ja się w końcu wyspałam mamy teraz tydzień wolnego w pracy, więc będę mogła sobie poleniuchowac i porobic rzeczy na które normalnie w tygodniu nie mam siły i czasu, bardzo się cieszę

Cytat:
hej dziewczyny

w koncu mam net ale nie wiem na jak dlugo bo cos jest z kablem i raz dziala a raz nie

mialam straszne walentynki poszlam na noc do TZ ale akurat pech chcial ze zlapal mnie ogromny bol zeba (znowu 8 sie wyzyna) i cala noc mialam meczarni, nie zmruzylam oka, trzymalo mnie az do wczoraj wieczora tak mocno, ze skakalam po scianach TZ kupil mi jakies homeopatyczne przciwbolowe i zel na zabkowanie dla dzieci i troche pomoglo i w koncu zasnelam i dzisiejsza noc jakotako przespalam
ciagle czuje ten bol zeba, nie taki mocny ale czuje, mam nadzieje, ze przejdzie w koncu bo sie wykoncze

zaraz zabieram sie za nadrabiania bo widze, ze chyba trzeba bedzie skladac jakies gratulacje
Svinecka.. z tym zębem to współczuje bo mam teraz dokładnie to samo! od tygodnia umieram przez ten ból..teraz juz nawet powoli przechodzi,ale kilka dni temu to nie mogłam normalnie buzi otworzyc żeby coś zjeśc. najgorsze jest to ze tak średnio co pół roku ten ząb mi wyrasta stopniowo i boli strasznie. chyba też bede musiała wybrac się na wyrywanie bo zwariowac mozna.

idę teraz posprzatac trochę a potem zabieram się za rysowanie portretu koleżance

miłego dnia mamusie i udanych wizyt
kasiuuulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:10   #758
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
...
- unikać domowych pasztetów i pasztetów, które nie są puszkowane;
...
Czyli, że co? sklepowe można Ja jadam tylko jeden rodzaj, drobiowy od Dudy, bo mi tylko ten smakuje.

Cytat:
...
Mój tata co roku hoduje króliki, mam cały zamrażalnik w nich (mamie się nie zmieściły w jej i przechowuję) ale nie jem od jakiś 10 lat, bo od razu mi się przypomina jakie fajne, pluszowe były i jak się z nimi bawiłam jak mała byłam podobno dla małego dziecka dobrze ugotować zupkę na króliku...wiele moich znajomych tak robi
...
Nie chcę być złośliwa, ale w sumie to większość zwierzątek przed zabiciem jest fajna i milusia. A takie jagniątko, czy cielątko . Są hodowane tylko w celach konsumpcyjnych i nikt z tego tragedii nie robi.

Ja słyszałam, że szczególnie dla chorego dziecka dobry jest rosołek z gołębia , a jest ich w bród i łatwo je będzie złapać

Uhh, jak ja kocham gołąbki szczególnie rano jak się tłuką po parapecie i robią pod siebie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a mi sie wydaje ze to wszystko jest jakies dziwne.......te odkrycia naukowe, ze to wolno, a tego nie......
kiedys nie bylo takich informacji i kobiety w ciazy jadly wszystko i rodzily zdrowe dzieci!!
...
tak naprawde to chyba nic nie powinno sie jesc w ciazy bo teraz wszedzie chemia wala!!
zapytajcie chociazby waszych mam o to........ja pytalam swoja i powiedziala ze pierwsze slyszy o takich rzeczach, ona jadla wszystko i jestem zdrowa!!!
Coś w tym musi być, moja mama np. była wielce zdziwiona jak jej powiedziałam, że nie będę piła mleka takiego "prosto od krowy" , bo ona przecież piła a ja to w ciąży wymyślam

Sparzać jajka przed rozbiciem, myć mydłem owoce przed zjedzeniem ... mam po prostu nierówno pod sufitem

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
pewnie panikujemy trochę z tym pasztetem, jednak z drugiej strony słyszałam, że w szpitalu potrafią dać na obiad po porodzie rzeczy zabronione karmiącym matką , takie które powodują np kolkę u dziecka
w sumie cieszę się, że póki co największą ochotę mam na ser biały
Czy to można już zakwalifikować jako obsesję

Serek biały też lubię o wiele bardziej niż przed ciążą. Na słodko, na ostro, mogę jeść ciągle , chociaż ser żółty jest bardziej wartościowy, ale i bardziej kaloryczny

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
...
Sama nie wiem jak poród przeżyję, kiedy mdleję gdy mi krew pobierają
Ale do dentysty jednak pójdę Tylko muszę znów znaleźć kogoś sprawdzonego, bo na ostatnim bardzo się zawiodłam

A ja to nawet lubię chodzić do dentysty , dentystę mam fajnego, trochę sadystycznego, co się nie cacka, ale nie narzekam. I pewnie dlatego w paszczy mam komplet zębów, co w moim wieku i w Polsce nie należy chyba do normalnego stanu rzeczy

i trzymam kciuki za mamy idące dziś do lekarza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:18   #759
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
dziendobry
ja się w końcu wyspałam mamy teraz tydzień wolnego w pracy, więc będę mogła sobie poleniuchowac i porobic rzeczy na które normalnie w tygodniu nie mam siły i czasu, bardzo się cieszę

Svinecka.. z tym zębem to współczuje bo mam teraz dokładnie to samo! od tygodnia umieram przez ten ból..teraz juz nawet powoli przechodzi,ale kilka dni temu to nie mogłam normalnie buzi otworzyc żeby coś zjeśc. najgorsze jest to ze tak średnio co pół roku ten ząb mi wyrasta stopniowo i boli strasznie. chyba też bede musiała wybrac się na wyrywanie bo zwariowac mozna.

idę teraz posprzatac trochę a potem zabieram się za rysowanie portretu koleżance

miłego dnia mamusie i udanych wizyt
no ja mam dokladnie to samo - od paru lat juz srednio co pol roku sie wyzyna po kawalku, tyle ze teraz mialam przeboje z nim miesiac temu a teraz znowu

ogolnie musze wyrwac wszystkie osemki bo nie mieszcza mi sie w szczece
a gorne mi sie strasznie psuja
Stary 2009-02-16, 11:20   #760
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

Coś w tym musi być, moja mama np. była wielce zdziwiona jak jej powiedziałam, że nie będę piła mleka takiego "prosto od krowy" , bo ona przecież piła a ja to w ciąży wymyślam

Sparzać jajka przed rozbiciem, myć mydłem owoce przed zjedzeniem ... mam po prostu nierówno pod sufitem
widzisz twoja mama tez najwyzraźniej jadla wszystko......a my teraz sie martwimy czy głupia mandarynka nie zaszkodzi!!
ja tez uwazam na to co jem , ale bez nadmiernej przesady!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:23   #761
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

tak mamy jadly wszystko ale to dlatego, ze nauka i technika nie byly tak do przodu jak dzis i po prostu o wielu rzeczach nie wiedzialy

przeciez to, ze np nie mozna jesc miesa surowego czy jakis tam innych rzeczy to nie jest jakis tam wymysl tylko po prostu te rzeczy zawieraja np jakies tam bakterie, ktore moga cos tam spowodowac
nie musza ale moga
i warto wiedziec o tych zagrozeniach

milion kobiet zje i nic sie nie stanie a jedna zachoruje

wiec jesli mamy taka wiedze i mozemy sie ustrzec przed niektorymi rzeczami to po co narazac siebie i dziecko

to tylko kilka miesiecy wiec mozna wytrzymac bez niektorych rzeczy
Stary 2009-02-16, 11:28   #762
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Też jestem w szoku
A tu zdjęcia dumnego tatusia

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...cle2233878.ece
słyszałam w radiu ale zdjecia tatusia i mamusi mnie powalily

Cytat:
Napisane przez euphoria87 Pokaż wiadomość
ja sie smarowalalm specjalnym serum eveline na rostepy. ale przezucilam sie na zwykła oliwke dla dzieci
kolezanka kosmetyczka radzila mi ze jak juz beda to spirytusem je... podobno znikna...
ja sie strasznie boje rozstepow... wiem ze jak mi brzuchol nagle zacznie rosnac to bede je miala... na szczescie narazie idzie to baaardzo powoli

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Mi koleżanka na początku ciąży powiedziała, że pasztetu nie można i nie jem, ale ostatnio tak mi się chciało Ogólnie lubię pasztety
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o jedzenie, to o wszystkim słyszałam i przestrzegam oprócz pasztetów. Mój lekarz też tego nie wymienił wśród serów, tatarów itp. Muszę się go podpytac, szczególnie, że ja pasztet bardzo lubię, szczególnie z ogóreczkiem.
ja jem bo uwielbiam zwlaszcza jak UnholyOne

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
moja mała spała pod leciutkim kocykiem urodzila sie 12 lipca a na 1 spacer po 5 dniach wyszła w bodziaku na króki rękawek plus spadenki i przykryta pieluszką i jeszcze miała cieniutką bawełnianą czapeczkę bywały takie dni ze na spacery była ubierana tylko w body plus czapeczka bo nawet jak wychodziliśmy an spacery po 15 to było 28 stp w cieniu.......
po 5 dniach??? Tez bym chcial od razu prawie wyjsc na spacer ale slyszalam ze dopiero po 2 tyg mozna...

i dziewczyny trzymam za wizyty u ginkow
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:30   #763
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny za szybko piszecie, nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać...

Także trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Wszystko będzie dobrze.

aha miałam się pytać, czy któraś z Was ma już tą kreseczkę na brzuszku? Bo ja ostatnio zauważyłam ją u siebie. Jest jeszcze mało wyraźna ale pokazałam ją TŻ-towi to sie biedak przestraszył bo myślał, że to cos złego. Oczy zrobił jak pięciozłotówki i naślinił palucha i zaczął mi to ścierać bo myślał, że to krew mi z pępka pociekła Ale się usmiałam. Kurcze żebyście widziały jego minę...
oj te chłopy, oni tak mało wiedza o ciąży

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:32   #764
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
...
po 5 dniach??? Tez bym chcial od razu prawie wyjsc na spacer ale slyszalam ze dopiero po 2 tyg mozna...
...
A ja czytałam, że letnie dziecko można już kilka dni po porodzie zabrać na spacer.
I znowu kilka różnych wersji

Stary 2009-02-16, 11:32   #765
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Agata z tym wychodzeniem to zalezy od pory roku....ogolnie jest przyjete, ze 7go dnia dziecko sie zaczyna wietrzyc na balkonie, ogrodzie badz przy otwartym oknie a 10go dnia na pierwszy spacer - ja tak zrobilam z malym bo urodzil sie zima

ale my rodzimy w lecie to co innego - jesli bedzie cieplutko to bede wychodzic od razu po powrocie ze szpitala

EDIT: Cass ja w pierwszej ciazy krechy w ogole nie mialam i teraz pewnie tez nie bede
Stary 2009-02-16, 11:36   #766
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
...
czy któraś z Was ma już tą kreseczkę na brzuszku? Bo ja ostatnio zauważyłam ją u siebie. Jest jeszcze mało wyraźna ale pokazałam ją TŻ-towi to sie biedak przestraszył bo myślał, że to cos złego. Oczy zrobił jak pięciozłotówki i naślinił palucha i zaczął mi to ścierać bo myślał, że to krew mi z pępka pociekła Ale się usmiałam. Kurcze żebyście widziały jego minę...
Dobre
Widzisz jaki kochany

Ja nie mam, jeszcze ...

Stary 2009-02-16, 11:37   #767
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

moja mama mowi ze jak urodzila mojego brata 25 lat temu, w lipcu - byly mega upaly.....kladla do wozka i wozek na podworko pod drzewko, zeby w cieniu i wozek przykrywala taka siateczka, zeby jakies owady nie pogryzly i tak sobie smacznie spal w tym wozku , robila tak do konca lata poki cieplo bylo........

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-16, 11:39   #768
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Dziewczyny za szybko piszecie, nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać...

Także trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Wszystko będzie dobrze.

aha miałam się pytać, czy któraś z Was ma już tą kreseczkę na brzuszku? Bo ja ostatnio zauważyłam ją u siebie. Jest jeszcze mało wyraźna ale pokazałam ją TŻ-towi to sie biedak przestraszył bo myślał, że to cos złego. Oczy zrobił jak pięciozłotówki i naślinił palucha i zaczął mi to ścierać bo myślał, że to krew mi z pępka pociekła Ale się usmiałam. Kurcze żebyście widziały jego minę...
Ja też już mam kreseczkę, jeszcze nie taką mega ciemną ale jest

Cytat:
A ja czytałam, że letnie dziecko można już kilka dni po porodzie zabrać na spacer.
I znowu kilka różnych wersji
W lecie dziecko szybciej wychodzi na spacerek. Najpierw balkonik i przyzwyczajanie, a po tygodniu 10 dniach można iśc już na pełnometrażowy spacer
Stary 2009-02-16, 11:39   #769
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
moja mama mowi ze jak urodzila mojego brata 25 lat temu, w lipcu - byly mega upaly.....kladla do wozka i wozek na podworko pod drzewko, zeby w cieniu i wozek przykrywala taka siateczka, zeby jakies owady nie pogryzly i tak sobie smacznie spal w tym wozku , robila tak do konca lata poki cieplo bylo........
dziecko ogolnie lubi spac w wozku, nawet w zimie

ja jak z malym chodzilam na spacery i wracalam juz do domku a on dalej spal to zostawialam jeszcze wozek na ogrodzie i sobie smacznie w nim spal, zarowno latem jak i zima
Stary 2009-02-16, 11:40   #770
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ja też już mam kreseczkę, jeszcze nie taką mega ciemną ale jest

W lecie dziecko szybciej wychodzi na spacerek. Najpierw balkonik i przyzwyczajanie, a po tygodniu 10 dniach można iśc już na pełnometrażowy spacer
tak jak piszesz to mozna isc juz zima - po 7dniach wietrzenie a na 10ty dzien spacer

a w lecie wlasnie szybciej
Stary 2009-02-16, 11:42   #771
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dzwonil przed chwila ten serwisant z Agaty i powiedzial ze wraca wlasnie od dyrektora i zadecydowali ze zamienia nam ten komplet na nowy
mamy jeszcze czekac na oficjalna decyzje.........tylko ze nie wiadomo czy bedziemy miec ten sam czy musimy wybrac jakis inny........
ale wazne ze zamienia!!!!!!!!! widac mocno trzymalyscie kciuki!!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-16, 11:42   #772
eleeri
Zakorzenienie

"Kiedy i na jak długo można wyjść z noworodkiem na spacer?
To zależy od pory roku

W lecie można wyjść już na początku drugiego tygodnia życia i nie ma konieczności ograniczenia czasu przebywania dziecka na dworze. Trzeba tylko między godziną 11 a 14 unikać miejsc silnie nasłonecznionych"

link:
http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51264,49025.html

Stary 2009-02-16, 11:46   #773
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ehh te wszystkie gazetowe, internetowe i ksiazkowe teorie....

kazde dziecko jest inne i zadne nigdy nie chowa sie ksiazkowo

mowie Wam - jako doswiadczona mama ze mozna w zimie po 10 dniach isc na spacer - tylko cieplo malucha opatulic

a w lecie - jesli jest upal to uwazam, ze zadne ograniczenia nie sa potrzebne, skoro na dworzu nawet cieplej jak w domu to co za roznica

ja urodzilam sie w lipcu i od razu bylam na spacerkach
Stary 2009-02-16, 11:47   #774
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
tak jak piszesz to mozna isc juz zima - po 7dniach wietrzenie a na 10ty dzien spacer

a w lecie wlasnie szybciej

Mi tak zawsze lekarka radziła. Ja rodziłam koniec marca, a pierwsze werandowanie zrobiliśmy 10 dni po urodzeniu. A gdy miał dwa tygodnie poszliśmy na spacerek.
A że teraz będzie sierpień to planuję wyjśc na spacer po tygodniu. Połowę tego tygodnia i tak spędzę w szpitalu, a kolejne 3-4 dni będę przyzwyczajała się do nowej sytuacji, dochodziła do siebie i ogarniała 4 osobową rodzinkę

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-02-16 o 11:49
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:50   #775
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Mi tak zawsze lekarka radziła. Ja rodziłam koniec marca, a pierwsze werandowanie zrobiliśmy 10 dni po urodzeniu. A gdy miał dwa tygodnie poszliśmy na spacerek.
A że teraz będzie sierpień to planuję wyjśc na spacer po tygodniu. Połowę tego tygodnia i tak spędzę w szpitalu, a kolejne 3-4 dni będę przyzwyczajała się do nowej sytuacji, dochodziła do siebie i ogarniała 4 osobow rodzinkę
a mi lekarki wszystkie mowily, ze mozna po tygodniu wietrzyc niezaleznie od pory roku

co za roznica czy dziecko ma 10 dni czy dwa tyg - w sumie zadna

jak moj maly sie urodzil to byla minusowa temperatura a juz po tygodniu spal w lozeczku na ogrodzie i zyje

teraz jak urodze, bedzie cieplo i oczywiscie bede juz sprawna to wyjde najszybciej jak sie da

tez bedzie 4osobowa rodzinka do ogarnieca
Stary 2009-02-16, 11:55   #776
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
a mi lekarki wszystkie mowily, ze mozna po tygodniu wietrzyc niezaleznie od pory roku

co za roznica czy dziecko ma 10 dni czy dwa tyg - w sumie zadna

jak moj maly sie urodzil to byla minusowa temperatura a juz po tygodniu spal w lozeczku na ogrodzie i zyje

teraz jak urodze, bedzie cieplo i oczywiscie bede juz sprawna to wyjde najszybciej jak sie da

tez bedzie 4osobowa rodzinka do ogarnieca

To tak jak ze wszystkim, każdy lekarz jest inny, każde dziecko, każda mama...
Trzeba dostosowac tak, aby było jak najlepiej

A dla takiego noworodka, różnica wieku liczona w dniach jest bardzo duża. A 4 dni, to prawie połowa tego co już jest na świecie

Zabieram się do tych papierów, takie mam postanowienie, więc do roboty
Stary 2009-02-16, 11:56   #777
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
ehh te wszystkie gazetowe, internetowe i ksiazkowe teorie....
...
a w lecie - jesli jest upal to uwazam, ze zadne ograniczenia nie sa potrzebne, skoro na dworzu nawet cieplej jak w domu to co za roznica

ja urodzilam sie w lipcu i od razu bylam na spacerkach
Cytat:
...
A że teraz będzie sierpień to planuję wyjśc na spacer po tygodniu. Połowę tego tygodnia i tak spędzę w szpitalu, a kolejne 3-4 dni będę przyzwyczajała się do nowej sytuacji, dochodziła do siebie i ogarniała 4 osobową rodzinkę
Opinii jest tyle co portali internetowych

Ale nie sądzę, żebym na drugi, czy nawet trzeci dzień po porodzie była w stanie iść z dzieckiem na spacerek
Będę się przyzwyczajać do nowej roli i nie w głowie będą spacerki

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2009-02-16 o 11:57
Stary 2009-02-16, 11:57   #778
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
To tak jak ze wszystkim, każdy lekarz jest inny, każde dziecko, każda mama...
Trzeba dostosowac tak, aby było jak najlepiej

A dla takiego noworodka, różnica wieku liczona w dniach jest bardzo duża. A 4 dni, to prawie połowa tego co już jest na świecie

Zabieram się do tych papierów, takie mam postanowienie, więc do roboty
tak tylko, ze jak na dworzu jest 25 stopni to nie widze problemu zeby wyjsc na dwor
a powietrze napewno dobrze wplywa na maluszka

zgadnijcie co jem!! kapuche kiszona!!!!!!! aaaa zjadlam juz chyba z kilogram
jednak kwasne
Stary 2009-02-16, 11:59   #779
Miramej
Zakorzenienie

Wrr... Znów mi cytaty pouciekały...

Aniu u Ciebie zima, a ja się spytam: "A co to jest zima?" . Nie denerwuj się TŻ-em, tym bardziej, że poszło o głupotę, czasem taka karma jest , pogodzicie się na pewno. Szefa też miej w nosie, jak taki mądrala z niego. Dzidzia najważniejsza i jej spokój . I baw się dobrze na kolacji

Svinecka, współczuję bardzo bólu zęba, chyba to jeden z najgorszych bóli.

Skierka, zaglądaj częściej, tu jest fajnie . 23-go będziemy trzymać kciuki za USG

zioła, od małego lubiłaś kwiatki, co?

Cytat:
Witam poniedziałkowo

Co do śpiworków, to planuję zakup, ale noworodka raczej nie będę w niego ubierała. Po pierwsze dlatego, że będzie lato i troszkę może byc w nim za gorąco. A po drugie dlatego, że taki maluszek to się w nim "utopi". Poczekam aż skończy kilka miesięcy.

Trzyman kciuki za wszystkie wizyty i oczywiście czekam na wieści
I ja sobie tę radę zapiszę w swoim zeszyciku

Cytat:
A w ogóle dzisiaj ważny dzień...kilka z nas ma wizytę...ja o 19.30. Jestem ciekawa co tam u Zuzi slychać...kopie codziennie i to szaleńczo...ale jednak troszkę strachu jest...to już nasz 21 tydzień więc dzisiaj prawdopodobnie połówkowe usg będzie robione...Trzymajcie kciuki proszę
Ja już trzymam za pozostałe brzuszki które dzisiaj mają oględziny
Trzymamy za wizytę, fajna ta Twoja Zuzia

Cytat:
ja nie chce wlasnie usuwac zebow w ciazy bo strasznie sie boje i nie chce narazac Marcelka na tak wielki stres

dziewczyny a nie wiecie czy w ciazy mozna plukac buzie szalwia? na opakowaniu jest napisane, ze jest nie wskazana dla kobiet w ciazy ale to chyba w wersji do picia??
A w ciąży nie można mieć znieczulenia? Z szałwią nie pomogę, bo nie wiem .

Cytat:
Cześć dziewczynki
Kiedy ta zima sie skończy?! Ja chce już wiosnę!! Od rana mam zły humor, na nic ochoty.

Ale pocieszam się, że dzisiaj zobacze maleństwo. Napewno sporo urosło ( na ostatnim usg miało 5,47 cm) a teraz pewnie ok 13 cm

I co najważniejsze mam nadzieję, że poznamy płeć. Z tej wróżby chińskiej wychodzi, że będzie chłopaczek. I lepiej żeby tak było bo to już jest Kubuś . (ewentualnie Bartuś)

Trzymajcie kciuki o 18.15
Cass, no ja też mam dość może nie zimy, bo tu zimy brak, ale tych szarości, ble...
Daj znać, jaka duża jest już Twoja dzidzia i czy jest chłopcem, czy dziewczynką, czekamy . Kciuki oczywiście będą .

A jak u nas będzie synek, to też Kubuś

Cytat:
ale wiecie co Wam powiem?? mam strasznie kochanych tesciow....w piatek tesciowa zadzwonila, zebym ubrala malego bo wezma go z mezem na sanki do parku, pol dnia ich nie bylo, najpierw sanki a potem u tesciow w domu sie z nimi bawil, w sobote tez go zabrali na sanki i do domku a wczoraj rano jak wstalismy u TZ to tesciowa pierwsze co mowi do TZ: "odwiez Anie i wez malego pojdziecie z ojcem na sanki do parku przed pojechaniem do mieszkania"

normalnie nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to, ze tescie NIE SA dziadkami malego - bo jak wiecie TZ nie jest ojcem malego, mam dziecko z pierwszego zwiazku a jego ojciec to palant

tak wiec TZ wzial sobie "babe z dzieckiem" a jego rodzice zaakceptowali mnie w 100% a malego kochaja jak wnuka, zabieraja go, tesciowa ciagle mu cos kupuje i w ogole sa kochani, a jakby nie bylo to obce dziecko
a jego prawdziwi dziadkowie nawet nie dzwonia do wnuka, zreszta tak jak i tatus
Svinecka, bardzo się cieszę, że trafiłaś na takich wspaniałych ludzi

Cytat:
Ja idę do lekarza dopiero za 4 dni.Będziemy mierzyć mu nosek i bardzo się denerwuję
Ja przez to już przechodziłam, ale trzeba być dobrej myśli, będziemy Cię tu wspierać i strach przeganiać

Cytat:
Svineczko, nawet nie wiesz jak chciałabym aby któraś z Was napisała:
nieeeeeeee..., no coś ty ziołaaaa, nieeeeeee idź...nie musisz
Ja też się boję dentysty, bez znieczulenia ani rusz, dotknąć się nie dam

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
ja jestem w 20 tc i mój dzidziuś też tak kopie, zwłaszcza rano i wieczorem że nie mogę zasnąć.
Szczęściara

Cytat:
tak mamy jadly wszystko ale to dlatego, ze nauka i technika nie byly tak do przodu jak dzis i po prostu o wielu rzeczach nie wiedzialy

przeciez to, ze np nie mozna jesc miesa surowego czy jakis tam innych rzeczy to nie jest jakis tam wymysl tylko po prostu te rzeczy zawieraja np jakies tam bakterie, ktore moga cos tam spowodowac
nie musza ale moga
i warto wiedziec o tych zagrozeniach

milion kobiet zje i nic sie nie stanie a jedna zachoruje

wiec jesli mamy taka wiedze i mozemy sie ustrzec przed niektorymi rzeczami to po co narazac siebie i dziecko

to tylko kilka miesiecy wiec mozna wytrzymac bez niektorych rzeczy
Podpisuję się wszystkimi kończynami pod tym, co napisałaś

Cytat:
U mnie kreseczki nie. A TŻ jaki troskliwy

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:59   #780
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Opinii jest tyle co portali internetowych

Ale nie sądzę, żebym na drugi, czy nawet trzeci dzień po porodzie była w stanie iść z dzieckiem na spacerek
Będę się przyzwyczajać do nowej roli i nie w głowie będą spacerki
no na drugi czy trzeci dzien napewno nie pojdziesz bo bedziesz w szpitalu
ale jak wyjdziesz po trzech dniach, zanim sie ogarniesz w domku, zanim przestanie Cie bolec krocze czy rana na brzuchu to i tak bedzie gdzies 6-7 dzien
wiec przy dobrej pogodzie nie widze przeciwskazan zeby juz wyjsc z pociecha

EDIT: Miramej, mozna miec znieczulenie, ale jakby nie bylo wyrwanie zaba to stres
tymbardziej, ze ja musze miec nacinane dziaslo ehh przeraza mnie to

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-02-16 o 12:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości