|
|
#2491 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Cytat:
Bardzo dziekuje za odpowiedz i za rady....Tylko...hmmmm.... myslalam intensywnie i stwierdzilam, ze chyba jednak wolalabym roze Moze pomaranczowe, albo takie czerwono-zolte? Pasowalyby to mojej sukienki?(https://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=2017287&d=1233932583)Bardzo Was prosze - EWALENO i inne dziewczyny moze macie jakies pomysly na raczej niewielkie bukiety z roz w tym kolorze? Przytaczam moja pierwsza prosbe z opisem, zeby nie trzeba bylo szukac: Cytat:
Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-02-23 o 14:47 |
||
|
|
|
#2492 |
|
Przyczajenie
|
Ewalena, bardzo dziękuję za tradę, właśnie myślałam o takim mocniejszym akcencie
) ponizej bukiecik którego "fason mi odpowiada" i ewentulanie kolor taki jak pisalaś czyli mocny róż![]() pozdrawiam |
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Czy mogłabym prosić Ciebie EWALENO o pomoc przegladam ten wątek już godzinę a Twoje rady wydają sie niezwykle trafione
![]() moja suknia ponizej otulona falbanami, ja mam 170 cm wzrostu, rozmiar 36/38 i jestem raczej szczupła i proporcjonalna bede miałą lekko zakrecone włosy częsciowo rozpuszczone do tego 2,5 m welon. sukienka jest w kolorze złamanej bieli Będe bardzo wdzieczna za pomoc
Edytowane przez janeta Czas edycji: 2009-02-18 o 11:47 |
|
|
|
#2494 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hej ) a może połączenie róż z cantadeskami?? znalazlam taki bukiecik, kolory takie jak opisałaś, myslę że bukiet jest naprawdę fajny.pozdrawiam Edytowane przez szczepka1 Czas edycji: 2009-02-16 o 13:09 |
|
|
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
To wiązanki i przypinki które wykonałam dla walentynkowej Pary.
Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-02-16 o 17:02 |
|
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
Super, świetne połączenie
|
|
|
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Raczkowanie
|
A ja natknelam sie wczoraj na taki, moze komus sie przyda:
|
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
Ja też kocham ten bukiet, bo to mój ślubny, i wyglądał naprawdę prześlicznie
Choć pół roku po ślubie, ale musiałam to napisać - lepiej późno niż wcale . Nie wiem, czy uda mi się wkleić zdjęcia mnie z bukietem.Jeszcze raz - dziękuję Ci, Ewaleno, za pomoc i przepiękny oraz świeży bukiet (bez wspomagania, które otrzymałam w postaci strzykawki i preparatu, trzymał się prawie 2 tyg.). Ponieważ zdjęcia nie chcą sie załączyć ;(, podaję namiary: strona 50 wątku, post 1486. Edytowane przez arinitti Czas edycji: 2009-02-17 o 14:39 Powód: dopisek |
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za miłe słowa - mnie też bardzo się ten bukiet podobał - moim zdaniem miał niezwykły kolor idealnie pasujący do właścicielki. |
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam problem, otóz przejrzałam już tysiace stron z bukietami slubnymi, nie moge znalesc takiego, jaki by mi odpowiadal w 100 procentach..
![]() ![]() ja mam suknie w ksztalcie litery a, poszerzana na dole http://www.kolekcjaemma.pl/photos/253d_829.jpg oto ona a tz bedzie mial garnitur taki grafitowy pewnie swiecacy, takie mu sie podobaja, jeszcz eie kupilismy chcialabym bukiet rozowy taki ala zwizajacy z rozowymi rozami mogabyc mieszane z kremowymi, do tego w rozyczkach chcialabym krysztalki i na raczce za ktora trzymam bukiet chcialabym wstazke tak pleciona na przemian, a z drugiej strony podobaja mi sie takze kulki bukiety cos takeigo jak mam w avatarze, no i kurcze nie wiem jaki bylby najlepszy ile wczesniej musze taki bukiet i strojenie auta zamowic ?? |
|
|
|
#2502 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Proszę pomóżcie mi, wiem jaką chcę wiązankę. Uwielbiam białe tulipany i chcę z nich wiązankę. Prostą, delikatną, jak na zdjęciu i tu potrzebuję waszej pomocy. Chcę ja zrobić sama ale jak poczytałam to Ewalena piszesz że potrzeba specjalnych preparatów do utrzymania ich w ładnej formie. Czy możesz mi napisać dokładnie jakie to preparaty, kiedy powinnam kupić kwiaty, jak kwiaty przygotować. Bardzo dziękuję za każdą pomoc
|
|
|
|
#2503 |
|
Raczkowanie
|
Ewaleno, czy mogłabym Cię prosić o pomoc w doborze bukietu ślubnego, pisałam wcześniej - Mój post 2493
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam wszystkie PM
|
|
|
|
#2504 |
|
Raczkowanie
|
agus87 a może coś takiego?
A co do twojego pytania kiedy zamawiać, to myślę że najpierw trzeba poszukać dobrej, sprawdzonej kwiaciarni.Trzeba tam iść, pogadać o dostępności kwiatów,cenie, bukiecie i dekoracji na samochód i można zapytać pani kwiaciarki kiedy należy ostatecznie podjąć decyzję i zamówić kwiaty. Zazwyczaj jest to 2-3 tygodnie przed ślubem. |
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli chodzi o kwiaciarnie to mam sprawdzona u siebie w miescie, zawsze tam zamawiamy bukiety, kupujemy wszystkie kwiaty jakie nam trzeba, i jestem bardzo zadowolona jesli chodzi o cene to chyba porownywalnie do innych kwiaciarni w moim miescie dziekuje |
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2507 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Chciałabym poprosić Was o pomoc. Jaki bukiet proponujecie do tej sukienki? Suknia jest biała, ja jestem niziutka, mam włosy koloru ciemny blond. Bardzo mi się podobają pomarańczowe bukiety a szczególnie kalie, tylko nie wiem czy będą pasowały. Czekam na wasze opinie i rady Edytowane przez ninka111111 Czas edycji: 2009-02-19 o 20:58 |
|
|
|
#2508 |
|
Przyczajenie
|
A to był mój bukiet ślubny z ukochanych cantedeskii ![]() oraz przypinka Pana Młodego |
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka wlasnie chcialam!
|
|
|
|
|
#2510 |
|
Rozeznanie
|
Ewaleno, Forumowiczki Pomcy!
Jestem w kropce bo nie wiem jaki kolor bukietu wybrać. szczerze mówiąc to nie mam gustu ani za grosz w tej sprawie. zastanawiałam sie nad białym ale teraz wydaje mi się że za dużo w ogóle tej bieli będzie. ja jestem ciemną blondynka z pasemkami w kolorze blond, oczy niebieskie, sukienka jest biała. Mój TZ jest ciemnym blondynem oczy niebieskie , granitur koloru czarnego z takimi delikatniutkimi paseczkami, do tego ma śnieżnobiałą kamizelkę. Dziewczyny a szczególnie ty Ewaleno pomożcie |
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
ewalenka super te walnetynkowe bukiety - troche jak krolowej sniegu, przypinka młodego cudniasta!
Ale mi osobiscie bardziej podoba się bukiet świadkowej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() natalkos21 jaki kolor zamówiłaś kwaitów do swojego bukietu?
|
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
To jest piękna suknia na której sporo się dzieje, zalecam wtedy tradycyjne bukiety okrągłe najlepiej bez zieleniny (chyba że zielenina przystrzyżona do formy tworzącej kulę) bo to najlepiej się sprawdza w myśl zasady "mniej znaczy więcej ..klasy, elegancji, szyku itp"
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Rozeznanie
|
Proszę bardzo oto sukienka
ps.Ewaleno a jakie kwiaty proponujesz? |
|
|
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
Ze wskazaniem na 2-gi - bez cantadeski na górze.
|
|
|
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje Ewaleno bardzo! bukieciki śliczne, rozumiem że u mnie kolor powinien być taki jak na zdjjęciach...
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Ewaleno, a co być doradzia do kiecki jak na załączonej symulacji? Ślub w sierpniu.
Jestem wysoka, długie blond włosy, oczy szare. Kreacja jak widać nie tradycyjna, ślub też nie tradycyjny, choć kościelny, obiad w restauracji zamiast weselicha. Zdecydowanie podoba mi się look minimalistyczny, kolory ograniczone do minmum. Włosy będa swobodnie rozpuszczone, ewntualnie upięte w koczek a la primaballerina, bez żadnych ozdób. Z biżuteri przewiduję perły. Aha, sukienka z tyły ma taką jakby falbankę - mini tren. |
|
|
|
#2518 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Bukieciarki
![]() Jako, że i ja stanęłam przed trudnym wyborem bukietu, poproszę Was bardzo serdecznie o radę. Zatem mam 168 cm wzrosu, zielone oczy, włosy ciemny blond. Rozmiar 36, szczupła, wręcz trochę brak mi "kobiecych" kształtów Do tego raczej dziewczęcy, żeby nie powiedzieć dziecięcy typ urody.Suknia biała, w miarę prosta. Materiał "schodzi" się na lewym biodrze. Na piersiach koronka z bardzo delikatnymi wrzosowymi akcentami, w takim samym kolorze zdobienie na dole z boku. Zdjęć niestety nie posiadam... No i cóż do tego? Moje preferencje to bukiet z jednego rodzaju kwiatów, prosty, kwiaty jak najmocniej "zbite" ze sobą. Czekam na sugestie, również takie odbieające od tego co sobie wymyśliłam, gdyż to tylko moje "widzimisię", którę zresztą może się jeszcze sto razy zmienić. Pozdrawiam i wielkie uzanie za ciężką pracę na tym forum! |
|
|
|
#2519 |
|
Raczkowanie
|
Ewaleno, DZIEKUJE za odpowiedz- jestes niezastąpiona
)))Ja mówiąc szczerze właśnie o czymś takim myślałam ![]() czy jeśli zmieszam trzy pastelowe kolory (róż, ecri i biały) to nie bedzie za dużo? I czy możesz zdradzić gdzie znajduje się Twój salon? dzięki bardzo |
|
|
|
#2520 |
|
Przyczajenie
|
Koleżanki forumowiczki!
Mam 166 cm wzrostu, rozmiar 42 (więc jestem "przy sobie"), typ urody zima, szatynka, suknia biała. Młody 170 cm wzrostu, czarny garnitur, koszula, kamizelka biała. Mam kilka bukietów na oku - prosze o wasze sugestie. Czy taki bukiet pasuje????? p.s. Licze na opinię ewalena
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

Moze pomaranczowe, albo takie czerwono-zolte? Pasowalyby to mojej sukienki?(
) ponizej bukiecik którego "fason mi odpowiada" i ewentulanie kolor taki jak pisalaś czyli mocny róż

. Nie wiem, czy uda mi się wkleić zdjęcia mnie z bukietem.