Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-16, 12:20   #2491
popscene
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX

Ja na samym początku zrobiłam awanturę "o kuchnię". Bo wracałam z pracy o 15 a tam teściówka, która odwiedza babcię codziennie i na dodatek obie rozsiadały się w kuchni, no i jak tu gotować Zrobiłam haję i teraz jak wchodzę do kuchni w porze obiadowej to babcia wychodzi
Na szczęście z tym praniem też mi nikt nie mówi, ale wiesz o co chodzi Samba - fajnie zorganizować sobie kuchnię po swojemu. Fajnie jak się mieszka z osobą, która chce się dogadać i jakoś pomóc we wspólnym życiu. Bo jak ja zwracałam uwagę na to że śmierdzi, bo babcia smażyła pączki, to wyszłam na niegodziwca. Na dodatek wiadomo, że gazy idą do góry a my mieszkamy na piętrze. No i jak człowiek zwraca uwagę na to, to nie po to, żeby komuś dopieprzyć i zrobić na złość, tylko po to żeby lepiej się razem mieszkało. Pieprzą farmazony, że ten dom jest nasz, ale tak naprawdę nic się nie można odezwać, bo od razu płacz i obraza.
Stary 2009-02-16, 12:26   #2492
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Czesc Klion nie wiedziała, ze tak sie powinno zrobić ale fakt, pewnie jak wrócę z urlopu to wszyscy będą składac zyczenia i miło by było poczęstować ciachem. Najlepiej kup jakieś dwa rodzaje i pokrój na 80 kawałków. Każdy niech się częstuje czym chce.
U nas niestety tak to się odbywa. Mnie też to się nie podoba, ale zwyczaj jest zwyczaj, trudno się wyłamać. A u Was dziewczyn jak jest z poczęstunkiem w pracy ?
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 12:27   #2493
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Mam jeszcze jedno pytanie- czy my dostaniemy wtedy obrączki z TEGO złota? Bo nie chcielibyśmy...
Stary 2009-02-16, 12:29   #2494
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
U nas niestety tak to się odbywa. Mnie też to się nie podoba, ale zwyczaj jest zwyczaj, trudno się wyłamać. A u Was dziewczyn jak jest z poczęstunkiem w pracy ?
Ja nie mam takiego problemu, bo jest nas tylko 4 osoby w firmie + prezes i wszystkich zapraszam na wesele

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 12:31   #2495
kliwia
Zakorzenienie

Justyna Raczej nie dostaniecie z tego zlota.
Ja wątpię w to by nasze obraczki byly z naszego, choc nie wiem Zwrot dostalismy z czyjejs innej obraczki, choc moglismy czekac na przetop tego naszego. ale nie chcialo nam sie. Wiec w zasadzie nie wiem jakto jest

klion no ja raczej dla calego urzedu ciasta nie przyniose Ale dla kolezanki z biura, kierownika i jeszcze dwoch babeczek z wydzialu owszem
Tż tez zaniesie mala blache - dla kieronwika i kolezanek z biura. i Nikogo wiecej.
80osob to lekkie przegiecie.
Ja bym na twoim miejscu przyniosla ciasta dla tych najblizszych wspolpracownikow. Nie jestes organizacja charytatywna by czestowac caly zaklad pracy.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 12:38   #2496
popscene
Wtajemniczenie

Nam zrobił obrączki z tego samego złota, zwrot dostaliśmy z tego co daliśmy. Wszystko dokładnie rozpisane ile złota zużyto, ile się wypaliło i cały rachunek się zgadza.
Stary 2009-02-16, 12:39   #2497
eliame
Raczkowanie

Cześć wszystkim!

Mnie tylko weekend nie było a Wy tu tyle naskrobałyście
Mi weekend minął na imprezowaniu. Mi i TŻ było to potrzebne bo już dawno nigdzie nie wychodziliśmy.
W piątek byłam na próbnej fryzurze. Wiedziałam, że ta moja fryzjerka robi świetne fryzury gładkie i dlatego chciałam spróbować coś innego, falowanego, takiego romantycznego.
Zwróciłam babeczce uwagę, ze to na czym mi zależy to na trwałości fryzury, bo znając mojego TŻ przy tańcu to mnie nie raz w głowę ręką zachaczy...
Od fryzjerki wyszłam taka nijaka, nie wiem nadal czy taka falowana fryzura mi pasuje. Aa u fryzjerki byłam umówiona na godz. 12. O godz 18 fryzura mi się zaczęła rozpadać i sama musiałam ją ratować wsuwkami. Fakt później fryzura wytrzymała do 5 nad ranem, no ale gdyby mi się to w czasie ślubu stało to zabiłabym!!!

Ogólnie fryzura taka niedopracowana była. Ewidentnie coś przy niej zostało sknocone.
Zdjęcia wkleję później bo z aparatu jeszcze nie zrzuciłam.

W piątek TŻ kupił garnitur do pracy i wywalczyliśmy zniżkę na kolejne zakupy, czyli kolejne oszczędności się szykują

eliame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 12:42   #2498
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Mam jeszcze jedno pytanie- czy my dostaniemy wtedy obrączki z TEGO złota? Bo nie chcielibyśmy...
My jak dawalismy swoje zloto, to mielismy niecale 12 g, na obraczki poszlo 9 g, zostalo niecale 3 g to po prostu nam obnizyli cene obraczek, za komplet wyszlo nas 718 zl, i obraczki byly robione z ich zlota, bo pan powiedzial ze wola dac swoje sprawdzone zloto
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 12:48   #2499
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eliame Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!

Mi weekend minął na imprezowaniu. Mi i TŻ było to potrzebne bo już dawno nigdzie nie wychodziliśmy.
W piątek byłam na próbnej fryzurze. Wiedziałam, że ta moja fryzjerka robi świetne fryzury gładkie i dlatego chciałam spróbować coś innego, falowanego, takiego romantycznego.
Zwróciłam babeczce uwagę, ze to na czym mi zależy to na trwałości fryzury, bo znając mojego TŻ przy tańcu to mnie nie raz w głowę ręką zachaczy...
Od fryzjerki wyszłam taka nijaka, nie wiem nadal czy taka falowana fryzura mi pasuje. Aa u fryzjerki byłam umówiona na godz. 12. O godz 18 fryzura mi się zaczęła rozpadać i sama musiałam ją ratować wsuwkami. Fakt później fryzura wytrzymała do 5 nad ranem, no ale gdyby mi się to w czasie ślubu stało to zabiłabym!!!

Ogólnie fryzura taka niedopracowana była. Ewidentnie coś przy niej zostało sknocone.

W piątek TŻ kupił garnitur do pracy i wywalczyliśmy zniżkę na kolejne zakupy, czyli kolejne oszczędności się szykują
Mi sobotnia fryzurka trzymała się całkiem dobrze - fakt, ze fale zaczęły się rozprostowywać, ale upięcie było nienaruszone po całonocnych tańcach Jestem w sumie z niej zadowolona
To czekamy na fotki później

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 13:00   #2500
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
To byłoby piękne zaprosić tylko niektórych ... niestety u mnie jest chyba inaczej. Częstuje się wszystkich dla mnie to jakaś masakra. Nie chcę dać każdemu po kawałeczku ciasta, bo tak to się tu robi na urodziny, ale nie chcę też wywalić mnóstwa kasy na kołocze dla 50 osób (+80 Tż). wszystko w miarę fajnie udaje mi się zorganizować a w tej kwestii nie potrafię nic wymyśleć
a jak inni to organizuja?? kupuja dla kazdego kolacza czy po kawalku ciasta?? Ja uwazam ze kolacz to przesada, ogolnie ciasto dla calego biura to przesada, no ale skoro wszyscy tak robia to glupio by bylo zebys ty zrobila inaczej bo wtedy to Cie obgadaja niezle Najlepiej zastanow sie jak to bylo jak ktos inny sie hajtal i odgap

U mnie w hotelu na szczescie pracuje tylko okolo 15 osob (hotel ekonomiczny - nie mamy restauracji np) dlatego ja planuje kupic jakis tort lub ciasto tortowe i jakiegos szampana i tym poczestowac i koniec Zreszta miesiac wczesniej kolezanka sie hajta wiec zobacze co ona wymysli

Ale ja mam jeszcze inny problem bo juz teraz mamy pelne oblozenie w hotelu na pol wrzesnia 2009, nie wiem co sie bedzie odbywac w katowicach, ale te rezerwacje sa juz poplacone i w ogole malo prawdopodobne, zeby mialy nie dojsc do skutku...a ludzie ciagle jeszcze dzwonia o te terminy... i nasz szef powiedzial ze urlopy to mamy brac w lipcu i sierpniu... a ja sobie wymyslilam ze czwartek, piatek przed weselem chce urlop okolicznosciowy, a po weselu 2,5 tygodnia zwyklego i troche zaczynam watpic ze go dostane ;/ ale cholera jasna jak rezerwowalam termin wesela to nawet jeszcze hotelu nie bylo, ani w nim nie pracowalam...poza tym jakbym zarezerwowala termin na sierpien to byloby jeszcze gorzej bo jak juz wspomnialam wtedy tez sie hajta jedna dziewczyna z recepcji Takze musza mi dac urlop bo jak mi nie dadza to skladam wypowiedzenie i nie bedzie ciasta

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
P.S. Dostałam moją halkę jest bombowa ma dwie fiszbiny, ale wyjęłam obie i super trzyma kształt, wiec chyba pójdę bez rusztowania
a gdzie ja zamawialas?? Bo u mnie w salonie sa 2 opcje: kupic (ktos wie ile to w salonie kosztuje?) lub wypozyczyc... i zastanawiam sie co z tym fantem zrobic bo pewnie na allegro duzo taniej to wyjdzie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Ja na samym początku zrobiłam awanturę "o kuchnię". Bo wracałam z pracy o 15 a tam teściówka, która odwiedza babcię codziennie i na dodatek obie rozsiadały się w kuchni, no i jak tu gotować Zrobiłam haję i teraz jak wchodzę do kuchni w porze obiadowej to babcia wychodzi
Na szczęście z tym praniem też mi nikt nie mówi, ale wiesz o co chodzi Samba - fajnie zorganizować sobie kuchnię po swojemu. Fajnie jak się mieszka z osobą, która chce się dogadać i jakoś pomóc we wspólnym życiu. Bo jak ja zwracałam uwagę na to że śmierdzi, bo babcia smażyła pączki, to wyszłam na niegodziwca. Na dodatek wiadomo, że gazy idą do góry a my mieszkamy na piętrze. No i jak człowiek zwraca uwagę na to, to nie po to, żeby komuś dopieprzyć i zrobić na złość, tylko po to żeby lepiej się razem mieszkało. Pieprzą farmazony, że ten dom jest nasz, ale tak naprawdę nic się nie można odezwać, bo od razu płacz i obraza.
kurde Ty to jestes bojowa Ja tak za bardzo to nie umiem zwrocic tesciowi uwagi..nie chce wyjsc na jakas niewdziecznice, bo wiem ze tesciu sie stara itd... Czasem mi sie wydaje ze na serio jestem niesprawiedliwa, niewdzieczna itd... ale ja juz po prostu chcialabym miec swoje 4 sciany, moc se decydowac co dzisiaj zjem i nie musiec sie tlumaczyc, i robic wszystko po swojemu, bez glupich komentarzy i wtryniania bo to mi podnosi cisnienie...zreszta kazda z nas pewnie by tak chciala...

Cytat:
Cześć wszystkim!

czekamy na zdjecia
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 13:02   #2501
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
klion no ja raczej dla calego urzedu ciasta nie przyniose Ale dla kolezanki z biura, kierownika i jeszcze dwoch babeczek z wydzialu owszem
Tż tez zaniesie mala blache - dla kieronwika i kolezanek z biura. i Nikogo wiecej.
80osob to lekkie przegiecie.
Ja bym na twoim miejscu przyniosla ciasta dla tych najblizszych wspolpracownikow. Nie jestes organizacja charytatywna by czestowac caly zaklad pracy.
Trudno przynieść ciasto tylko najbliższym skoro na prezent zrzucają się wszyscy. Jak już pisałam taka jest u nas tradycja, to nie jest moje widzi-mi-się. Chciałam jedynie wymyślić coś skromniejszego niż paczka z ciastem.
Stary 2009-02-16, 13:05   #2502
kliwia
Zakorzenienie

samba nie maja obowiazku dac Ci urlopu.Nietstey
W lisaferrera nowa halka kosztuje 250 zl
Wypozyczenie 70zl.

klion a moze taki u[pominek w pudeleczku jak daje sie gosciom na odchodne?
Pudeleczko kartonowe, mozesz zrobic sama z szablonu. a w sordku sukkiereczki jakies ?

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-02-16 o 13:06
Stary 2009-02-16, 13:05   #2503
popscene
Wtajemniczenie

Samba, tylko Ty jesteś w innej sytuacji. Bo Wy od samego początku nie zamierzaliście mieszkać z Twoim teściem na zawsze. A nam wmawiano, że ten dom będzie nasz. Więc od razu inne nastawienie. Bo Tobie jest przykro, że nie możesz do końca swobodnie się czuć a nam jest przykro, że tak naprawdę nikt nam przed remontem nie powiedział, że będą takie problemy, bo wtedy poszukalibyśmy innej alternatywy. Niestety wdepnęliśmy w to gówno i trzeba będzie to wszystko jakoś posprzątać

Klion78, może jakieś symboliczne paczki z cukierkami?

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-02-16 o 13:06 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 13:08   #2504
klion78
Zadomowienie

Cytat:
klion a moze taki u[pominek w pudeleczku jak daje sie gosciom na odchodne?
Pudeleczko kartonowe, mozesz zrobic sama z szablonu. a w sordku sukkiereczki jakies ?
Cytat:
Dziękuję za propozycję muszę o tym pomyśleć. Może zamiast cukierków jakieś ładnie lukrowane ciasteczka
Stary 2009-02-16, 13:09   #2505
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za propozycję muszę o tym pomyśleć. Może zamiast cukierków jakieś ładnie lukrowane ciasteczka
Też można
Stary 2009-02-16, 13:20   #2506
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
samba nie maja obowiazku dac Ci urlopu.Nietstey
W lisaferrera nowa halka kosztuje 250 zl
Wypozyczenie 70zl.
noo wiem ;/ ale mam nadzieje ze jakos dadza, bo nie bedzie zbyt fajnie... Chce jechac w podroz poslubna a nie przedslubna Zreszta jest nas 5 na recepcji, kazda chce min. 2 tyg urlopu wiec tego sie nie da zmiescic w 2 miesiacach bo by byla masakra... no zobaczymy jak to wyjdzie...na razie o tym ze mamy brac urlopy w lipcu i sierpniu slyszalam od osob trzecich...

Cytat:
Samba, tylko Ty jesteś w innej sytuacji. Bo Wy od samego początku nie zamierzaliście mieszkać z Twoim teściem na zawsze. A nam wmawiano, że ten dom będzie nasz. Więc od razu inne nastawienie. Bo Tobie jest przykro, że nie możesz do końca swobodnie się czuć a nam jest przykro, że tak naprawdę nikt nam przed remontem nie powiedział, że będą takie problemy, bo wtedy poszukalibyśmy innej alternatywy. Niestety wdepnęliśmy w to gówno i trzeba będzie to wszystko jakoś posprzątać

no wiem, jak porownam Twoja i moja sytuacje to jednak Ty masz chyba gorzej...szkoda ze nie macie kuchni do wlasnej dyspozycji, kuchnia i lazienka to chyba 2 miejsca w ktorych najczesciej dochodzi do spiec... ja juz wywalczylam telewizor i internet u nas w pokoju i wlasciwie jakbysmy mieli jeszcze kuchnie i lazienke do wylacznej dyspozycji to moglabym tu mieszkac A wy co planujecie z tym "fantem" zrobic??
Stary 2009-02-16, 13:27   #2507
popscene
Wtajemniczenie

Mamy dwa pomysły, nadbudowa albo rozbudowa domu
Nadbudowa będzie tańsza i zostanie nam trochę działeczki z tyłu domu, ale wejście będzie jedno. Ale jak już będziemy mieć swoją kuchnię i jadalnię to wspólne wejście jakoś przeżyję. Do tego dodatkowe 2 pokoje na dobudowanym pięterku.
Rozbudowa droższa (poszerzenie domu o jakieś 4 m), ale architektonicznie ciekawsze rozwiązanie + osobne wejście.
W sumie bardziej interesuje mnie to pierwsze rozwiązanie, bo lepiej wziąć kredyt 100 000 na 15 lat niż 200 000 na 25 No i wtedy skończy nam się spłata po naszej 40stce a nie po 50tce, to chyba lepsza perspektywa No i będzie można wtedy zainwestować w coś innego
Wczoraj kombinowaliśmy, że na emeryturze będziemy podróżować. Chcemy przejechać stany wzdłuż i wszerz, ja jeszcze chcę zobaczyć Chiny, Indie, podróż koleją transsyberysjką itd

Zmieniło się prawo budowlane Nie trzeba już załatwiać pozwoleń, tylko złożyć projekt z oświadczeniami i innymi papierkami w urzędzie gminy i można działać

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-02-16 o 13:29
Stary 2009-02-16, 13:34   #2508
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Trudno przynieść ciasto tylko najbliższym skoro na prezent zrzucają się wszyscy. Jak już pisałam taka jest u nas tradycja, to nie jest moje widzi-mi-się. Chciałam jedynie wymyślić coś skromniejszego niż paczka z ciastem.
Ja przyniosę ciasto dla osób pracujących ze mną i w moim najbliższym otoczeniu. Łącznie będzie to jakieś 20-25 osób.
A u Ciebie jak to wygląda? Te 50 osób sprosisz do jakiejś sali i będzie taka mała bibka?

Raczej na prezent nie będą się zrzucać, więc nie będę przesadzać z tym poczęstunkiem, tak tylko symbolicznie dla każdego po kawałeczku.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 13:35   #2509
eliame
Raczkowanie

Dziewczyny zdjęcia są tutaj ----> http://www.oryginalne-rosliny.yoyo.pl/zdj/index.php

Jeśli mogę prosić to nie usuwajcie zdjęć (nie chce mi się tej opcji usuwać), dodawać jak chcecie to możecie :P
3 pierwsze zdjęcia to fryzurka z bliska, 4 sesja pijacka (nie brać na serio), dwa ostatnie to fryzura na gładko robiona przez tą samą fryzjerkę.
Kurde zmniejszałam zdjęcia, a i tak długo się ładują. Poproszę o cierpliwość przy ładowaniu.

Popscene z tym prawem budowlanym to tak nie dokońca prawda, bo niby składasz wniosek i dawaj budować, ale jakoś wszystkim nie akceptują tych wniosków i tak trzeba normalnymi procedurami budować..

Edytowane przez eliame
Czas edycji: 2009-02-16 o 13:40 Powód: dopisek
eliame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 13:41   #2510
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy dwa pomysły, nadbudowa albo rozbudowa domu
Nadbudowa będzie tańsza i zostanie nam trochę działeczki z tyłu domu, ale wejście będzie jedno. Ale jak już będziemy mieć swoją kuchnię i jadalnię to wspólne wejście jakoś przeżyję. Do tego dodatkowe 2 pokoje na dobudowanym pięterku.
Rozbudowa droższa (poszerzenie domu o jakieś 4 m), ale architektonicznie ciekawsze rozwiązanie + osobne wejście.
W sumie bardziej interesuje mnie to pierwsze rozwiązanie, bo lepiej wziąć kredyt 100 000 na 15 lat niż 200 000 na 25 No i wtedy skończy nam się spłata po naszej 40stce a nie po 50tce, to chyba lepsza perspektywa No i będzie można wtedy zainwestować w coś innego
Wczoraj kombinowaliśmy, że na emeryturze będziemy podróżować. Chcemy przejechać stany wzdłuż i wszerz, ja jeszcze chcę zobaczyć Chiny, Indie, podróż koleją transsyberysjką itd

nooo lepsza perspektywa kredyt na 15 lat niz na 25 zdecydowanie...wspolne wejscie tez bym przezyla Ja tez bym chciala sobie popodrozowac, no ale na razie to na bardziej przyziemne cele trzeba zbierac ale kiedys kto wie... Na razie to planuje podroz poslubna do Chorwacji... chcialabym przy okazji odwiedzic znajomych w Slowenii (bylam tam na stypendium) i pokazac mezusiowi Bosnie Tylko sie zastanawiam jak to zrobic bo zeby moc sobie to rozplanowac jak chcemy to musimy jechac samochodem, a samochodem troche sie boje, bo tam strasznie kradna samochody ;/ Moja kolezanka byla na stypendium w Zagrzebiu i jej chlopak przyjechal do niej na sylwestra, zaparkowal na parkingu przed akademikiem, rano mieli jechac cos tam zwiedzac, a tu rano auta nie ma.... ;/ i troche sie obawiam zeby to nas nie spotkalo

A w ogole to chcialabym moja kolezanke ze Slowenii zaprosic na wesele, ale kurcze u mnie w domu nie mam za bardzo mozliwosci bo mam tylko 3 pokoje (w bielsku) jeden mamy, 1 brata i jeden moj. Takze musialabym jej wynajac hotel... i za bardzo nie wiem na ile dni musialabym jej go wynajac zeby jej sie oplacalo przyjechac i zeby potem nie wyszla jakas sytuacja ze ona jedzie tu tyle km a ja po 2 dniach mowie spadaj?? W ogole to jest troche taka niezreczna sytuacja bo ona juz kiedys mi mowila ze chce przyjechac na moje wesele, zreszta chciala tez zobaczyc polske... tylko ze jesli przyjedzie do Polski na moje wesele to ja nawet nie bede miala czasu jej nigdzie zabrac na wycieczke bo wiadomo ze przed weselem bede zabiegana...
Stary 2009-02-16, 13:41   #2511
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Popscene z tym prawem budowlanym to tak nie dokońca prawda, bo niby składasz wniosek i dawaj budować, ale jakoś wszystkim nie akceptują tych wniosków i tak trzeba normalnymi procedurami budować..
Ale chodzi o to, że sporo oszczędzasz na czasie. A wniosków nie zaakceptują do końca jak rzeczywiście coś nie będzie pasowało/spełniało kryteriów. Myślę, że jak przygotuje się wszystko jak należy, to nie powinno być problemów.

Samba, ja myślę że jak jej wytłumaczysz, że nie będziesz miała za bardzo czasu, żeby się nią zająć, to ona to zrozumie. Sama podejmie wtedy decyzję, czy przyjeżdżać czy też nie.
My też swego czasu mieliśmy plan, żeby kupić taki bilet, co upoważniałby do podróżowania po całej Europie pociągiem, żeby dać sobie na luz z prowadzeniem auta, ale taki bilet jednak trochę kosztuje
Raczej pojedziemy w góry jesienią, za upałami nie przepadamy

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-02-16 o 13:44 Powód: dopisek
Stary 2009-02-16, 14:14   #2512
agus87
Zakorzenienie

bardzo mi przykro nawet nie mam kogo doprosic, nie mam zadnej przyjaciolki, a najlepsza kolezanka jest w norwegii i ze wzgledow finansowych nie moze przyleciec
i wyjdzie na to, ze ode mnie bedzie 30 osob z orkiestra a od tzta 40
Stary 2009-02-16, 14:15   #2513
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a gdzie ja zamawialas?? Bo u mnie w salonie sa 2 opcje: kupic (ktos wie ile to w salonie kosztuje?) lub wypozyczyc... i zastanawiam sie co z tym fantem zrobic bo pewnie na allegro duzo taniej to wyjdzie
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1853279
kupiłam u tego sprzedawcy. ceny są super a po slubie spróbuję ją sprzedać.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 14:17   #2514
kliwia
Zakorzenienie

agus glowa do gory ode mnie z rodziny bedzie tylko 6 osob
znajomych liczymy jako wspolnych. i tez myslimy zeby kogos doprosic, ale z miejscowych, zeby nie musiec placic za nocleg.
Stary 2009-02-16, 14:19   #2515
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nooo lepsza perspektywa kredyt na 15 lat niz na 25 zdecydowanie...wspolne wejscie tez bym przezyla Ja tez bym chciala sobie popodrozowac, no ale na razie to na bardziej przyziemne cele trzeba zbierac ale kiedys kto wie... Na razie to planuje podroz poslubna do Chorwacji... chcialabym przy okazji odwiedzic znajomych w Slowenii (bylam tam na stypendium) i pokazac mezusiowi Bosnie Tylko sie zastanawiam jak to zrobic bo zeby moc sobie to rozplanowac jak chcemy to musimy jechac samochodem, a samochodem troche sie boje, bo tam strasznie kradna samochody ;/ Moja kolezanka byla na stypendium w Zagrzebiu i jej chlopak przyjechal do niej na sylwestra, zaparkowal na parkingu przed akademikiem, rano mieli jechac cos tam zwiedzac, a tu rano auta nie ma.... ;/ i troche sie obawiam zeby to nas nie spotkalo
Może znajomi mają garaż i przechowają auto kilka dni?
A w ogole to chcialabym moja kolezanke ze Slowenii zaprosic na wesele, ale kurcze u mnie w domu nie mam za bardzo mozliwosci bo mam tylko 3 pokoje (w bielsku) jeden mamy, 1 brata i jeden moj. Takze musialabym jej wynajac hotel... i za bardzo nie wiem na ile dni musialabym jej go wynajac zeby jej sie oplacalo przyjechac i zeby potem nie wyszla jakas sytuacja ze ona jedzie tu tyle km a ja po 2 dniach mowie spadaj?? W ogole to jest troche taka niezreczna sytuacja bo ona juz kiedys mi mowila ze chce przyjechac na moje wesele, zreszta chciala tez zobaczyc polske... tylko ze jesli przyjedzie do Polski na moje wesele to ja nawet nie bede miala czasu jej nigdzie zabrac na wycieczke bo wiadomo ze przed weselem bede zabiegana...
Rzeczywiście kiepska sprawa. Chyba, że poznasz ją ze znajomymi i oni się nią zajmą? Chociaż nie wiadomo jak ona to może odebrać... bo przyjeżdża taki kawał drogi głównie do Ciebie, a Ty ją zostawiasz samą... Ale chyba zrozumie, że nie będziesz miała czasu na zajęcie się nią przez organizację ślubu.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 14:30   #2516
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Rzeczywiście kiepska sprawa. Chyba, że poznasz ją ze znajomymi i oni się nią zajmą? Chociaż nie wiadomo jak ona to może odebrać... bo przyjeżdża taki kawał drogi głównie do Ciebie, a Ty ją zostawiasz samą... Ale chyba zrozumie, że nie będziesz miała czasu na zajęcie się nią przez organizację ślubu.
no wlasnie ja bym wolala, zeby przyjechala kiedy indziej jak bede miala wiecej czasu zeby sie nia zajac i cos jej pokazac, a nie zostawic sama sobie... No ale ona kilka razy wspominala ze chcialaby przyjechac na wesele takze chyba ja zaprosze
Stary 2009-02-16, 14:34   #2517
myszka_maj
Zakorzenienie

witajcie kochane... Boze jak mi tego brakowało. Otóz pewein czas temu cos mi sie popsuło w kompie i nie mogłam odpowiadac na posty, mogłam was tylko podczytywac, niemaiałam mozliwości ani czasu poprosic o rade informatyka, teraz miałam chwile czasu i wzięłam sie za to sama i udało sie NAPRAWIŁAM i znów moge z wami pisac... ciekawe czy mnie jeszcze ktoś pamięta

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-02-16 o 14:37 Powód: :)
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 14:37   #2518
princessa0121
Raczkowanie

Hej witajcie w poniedziałek troszke dola mam ale lepiej niz wczoraj
princessa0121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 14:39   #2519
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agus glowa do gory ode mnie z rodziny bedzie tylko 6 osob
znajomych liczymy jako wspolnych. i tez myslimy zeby kogos doprosic, ale z miejscowych, zeby nie musiec placic za nocleg.
ale my nawet nie mamy znajomych..
tzn mamy, ale to jest rodzina zarazem, a nasi przyjaciele to beda liczeni do tza strony, no i ode mnie na poprawiny jedynie,
bo mysle, ze az tak blisko nie jestesmy, zeby na wesele prosic.
Stary 2009-02-16, 14:52   #2520
motley
Zadomowienie

Cytat:
ja też myślę, że fajniej byłoby dać jakieś słodkości w ładnych pudełeczkach albo woreczkach tiulowych. My z TŻ musimy też przygotować jakiś poczęstunek dla wszystkich pracowników bo on jest prezesem więc nie wypada inaczej U nas to będzie jakieś 40 osób.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
bardzo mi przykro nawet nie mam kogo doprosic, nie mam zadnej przyjaciolki, a najlepsza kolezanka jest w norwegii i ze wzgledow finansowych nie moze przyleciec
i wyjdzie na to, ze ode mnie bedzie 30 osob z orkiestra a od tzta 40
Przykro jest jak goście odmawiają ale tym, że od TŻ będzie więcej osób zupełnie się nie przejmuj. My nawet nie policzyliśmy ile od niego a ile ode mnie zapraszamy... jakie to ma znaczenie? W końcu po ślubie wszyscy będą jedną rodziną a znajomi wspólni, więc po co się nad tym zastanawiać? Głowa do góry

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości