|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Małgosiu ziemniaczki obrane
![]() poiglot nie przejmuj każdemu czasami coś nie wyjdzie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
esti ja robie podobnie takie ziemniaczki, tylko nie gotuje ich wczesniej a wrzucam obrane i umyte, jak male to cale a jak wieksze to kroje je w cwiartki i smaze na malusim ogniu przez ok 40 minut, troszke podlewam delikatnie woda...a z przypraw dodaje jeszcze rozgnieciony czosnek no i tez przyprawe do frytek i ziemniakow...pycha
![]() poiglot no ja pamietam jak mowilas o tej guli co sie wystraszylas, to jesli to bylo trzy tyg temu to bylas w 26 tyg, wiec ja juz powinnam niebawem zoabczyc tez ![]() Malgosiu mamy inne brzuszki, Ty masz taki pelniejszy od gory Ci idzie a ja mam tak tylko na dole i tam najbardziej rosnie, jest taki szpiczasty jakis...hmm ![]() ![]()
#4773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja pierwszego żółwika pod skórą zauważyłam już jakieś 2-3 tygodnie temu (czyli 22-23 tc), od tego czasu Nicola cały czas poluje na nie, żeby siostrzyczkę pogłaskać ![]() poiglot no worries ![]() Ja się jeszcze mieszczę w stringi, te sznureczki jakoś lepiej się naciągają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() krytykuje czasem .. wiaodmo jak to facet.. ale poskarzylam sie ostatnio tesciowej.... ![]() i wiecie co .. az w szoku bylam jak uslyszalam co ona powiedziala powiedziala zebym mu nic nie dawala do jedzenia jak bedzie narzekal a jak bedzie sie spoznial do domu zebym go spakowala ![]() powiedziala rowniez zebym mu wybila z glowy ten pomysl o nazwaniu naszego synka Filipek.. tylko zebym nazwala go Ryan.. tak jak chce bo ladnie ![]() a wiec jestem bardzo zadowolona.. bo balam sie ze ona strasznie za nim bedzie.. ale jednak tak nie jest.. jak poszedl moj tz z kjolega mecz ogladac i zadzwonila do niego siostra i sie zapytala gdzie jest i gdzie ja teraz jetsem itp.. jak tz powiedzial ze jest na meczu a ja w domu to mu niezla awanturke zrobila.. ![]() ![]() ![]() takze nie ukrywam swojego zadowolenia ![]() dziewczyny jak bita smietana nie chce leciec.. tzn ze juz sie nie nadaje.. tzn nic sie nie da z tym zrobic i pewnie nadaje sie do smieci co? kurde taka mam ochote a leciec nie chce ![]() ide do sklepu dokupic troche wiecej fasolki szparagowej znowu dzis robie tak mi pasmakowala... ![]() i po jakies ciacho ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-16 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
nicola dziekuje
![]() ![]() poiglot grzeczna tesciowa ![]()
#4776 |
Zadomowienie
|
esti1984 - no nasza kuchareczka już zapodaje przepisy, ja tez czasem robie coś podobnego, mój Tż uwielbia takie rzeczy, a przyprawa do ziemniaków jest the best, ja bez niej obiadku nie mam
![]() poiglot91 - yyyyyyyyyy........ a jak tam pewna zabawa? wypaliła? ![]() Małgosia ![]() ![]() ![]() Aguśkaa83 - ja tak czuje wypychanko od 26 tygodnia, rewelacyjne uczucie serio, przyciskasz rękę i czujesz jak dzidzia sie wypycha albo przepływa pod Twoją ręką, lepsze to niż kopniaczki zobaczysz ![]() Kathi75 - mi tez tak szczerze jest coraz ciężej, łapie się na tym że jak przejde po schodach to łapie mnie lekka zadyszka, a prędzej tak nie miałam ![]() Seona - miodzio brzuszek ![]() malutka_24 - on często mnie namawia na paradowanie w takich łaszkach, ale ja nie lubię w nich spać, mało wygodne jak dla mnie, ale czasami zrobie mu przyjemność i się w nie ubiorę i wtedy wiadomo jak to się kończy ![]() A ja siedzę w tej pracy i sie nudzę, od czasu do czasu gadam z koleżankami, jemmmm owocki, gram w gry i czekam na koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Małgosia, ja trochę z własnego doświadczenia, bo moja córcia ma 6,5 lat, na ostatnie urodziny, oprócz zabawek typu lalki polly, littlest petshop (te akurat bardzo lubi) dostała kilka "zabawek" edukacyjnych, a najbardziej podobał mi się taki zestaw biały kucyk pony wykonany z gipsu do tego pędzel i farbki do pomalowania go, naprawdę super sprawa, mała była zachwycona. Można takie kupić w np. Smyku. A poza tym fajna książka typu moja pierwsza encyklopedia itp. to też bardzo fajny prezent
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Wtajemniczenie
|
Aguśka z czosnkiem też czasami robię ..... pyyyycha
![]() poiglot i dobrze że masz taką teściową ![]() ![]() ![]() jak wstrząśniesz śmietaną i nie leci to znaczy że już ją całą zjadłaś ![]() marika bidulko a Ty w pracy ![]() ![]() moja córcia sama zasnęła z główką wygiętą do tyłu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
marika no wlasnie tego wypychanka sie nie moge doczekac...wydaje mi sie ze juz powinnam czuc wrrr
![]() ![]()
#4780 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od gina, mam nadzieję że to ostatnia wizyta u tego dupka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Małgosia, śliczna piłeczka ![]() Gabi, jaki duuuuuży. Nie męczą Cię duszności? Bo ja się boję że jak mi też taki duży urośnie to się uduszę ![]() Nicola, ja bym wybrałam model XA, ten X3 ma strasznie duże te koła, widziałam go na żywo i są naprawdę wielkie. XA też ma spore ale przednie są nieco mniejsze więc dla mnie wygląda zgrabniej. Ja się pewnie na niego zdecyduję, kolorek jasnozielony z nowej kolekcji 2009. Seona, fajny brzusio ![]() ![]() ![]() Poiglot, ależ ten Twój TŻ jest wytrzymały ![]() Aguśka, mnie się wydaje że nie masz wcale nisko brzuszka, mój też uwypukla się głównie na dole, młody tam siedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Facet jak facet, czasem nie do wychowania, ale trochę poszantażować można i trochę podszkolić ![]() Ad 2 Pewnie teściowa zna swojego syna doskonale i sugeruje Ci że powinnaś być dla niego twarda.... I się słuchaj teściowej bo mądrze gada... ![]() Ad 3 Śmietana do kosza raczej ![]() Ad 4 Kup sobie nową śmietanę ![]() Ad 5 No lalka barbie może być, ale boję się że trafię na taką którą już ma... ![]() I tak mi się jeszcze przypomniało, kiedyś wyczytałam że mężczyźni bardziej cenią i szanują kobiety zołzowate, które potrafią postawić na swoim i mają swoje zdanie. (oczywiście nie taki herod baby, ale z umiarem). No i działają one na nich bardziej... hmmm podniecająco. Mogą być (udawać) nieadowolonych w danym momencie, ale kobieta powinna być ich partnerem a nie podwłaną. Cytat:
![]() Wiesz jak to jest z ciuszkami - lepiej za dużo niż za mało... Zresztą dopiero przy używaniu okaże się czy nam lepiej się sprawdzają bodziaki czy koszulki, pajace czy śpiochy.... a mi się nie widzi w tydzien po porodzie po sklepach latać... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Raczkowanie
|
Załączam rysunek mojej Nicoli, który powiesiłam dzisiaj w pracy nad biurkiem. To dla fanów Madagaskaru
![]() czasami bardzo wam zazdroszczę, że nie musicie chodzić do pracy....
![]() DZIĘKUJĘ Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-02-16 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
cześc Dziewczyny.
U nas nie za wesoło ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też nienajlepiej się czuję, gardło mnie troszke pobolewa ![]() Tydzień zaczął nam się nie za wesoło. a takie plany miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Wtajemniczenie
|
gosiks - ty weź do tego pacana nie chodź, bo on Ci wodę z mózgu robi i Cię niepotrzebnie denerwuje. I jeszcze cham pączka jadł...
![]() Nicola - śliczny rysunek... Nie wiedziałam że 6 latki już tak ładnie rysują ![]() Esti - córa cudna.. jak mi się marzy córeczka... Urodę ma po mamusi, Wasz tŻ to szczęściarz... manolita - biedaczku... postaraj się nie zarazić... Biedny synek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() brzuś dziękuje za komplemenciki ![]() 1. rozstępy? faktycznie narazie odpukać ani sztuki nie mam co wieczór duuuża porcja oliwki bambino na brzuś i uda i piersiaki i pupę i ubranko po minucie i spać! i (odpukać) skutkuje 2. nie mam duszności bo całą ciążę brzuś mam bardzo nisko a im "dalej w las" tym niżej, więc nie dusi ani płuc ani przepony ani zeberek (kochana dzidzia wiedziała gdzie sie ułożyć ![]() zmykam na placki węgierskie bo mój A. mi zrobił ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Wtajemniczenie
|
gabriellaale brzuszek
![]() ![]() ![]() Aguska mi sie wydaje ze brzuszek na swoim miejscu ![]() kazda jest inaczej zbudowana wiec kazda bedzie miec inny brzuszek ![]() Małgosia sliczny brzuszek ![]() ![]() nicola a ja mam zakaz noszenia stringow w pozna jesien, zime i wczesna wiosne ze wzgledu na moj pecherz ![]() ![]() esti o tak potweirdzam takie ziemniaczki sa super! ja co prawda nie przyprawiam, ale tak robione ( w sensie obgotowane i usmazone) smakuja o niebo lepiej niz frytki ![]() a ta Twoja corcia to sliczna i przekochana ![]() zeby moje dziecko takie było ![]() seona sliczny brzuszek ![]() poiglot to super ze tesciowa nie jejst calkiem za Twoim TZtem ![]() hihi przepraszam ale to zdanie z bita smietana mnie troche rozsmieszylo, to takie slodkie ![]() kup sobie nowa skoro z tamtej nie leci ![]() ![]() gosikk moj podobno wazy 1200 gram a jestem tez w 27 tyg, ale podobno waga z usg nie jest tak do konca wiarygodna. Nie mow ze lekarz jak bylas na wizycie przy pacjentce wcinal paczka? ![]() a ja dzis poszlam szukac prezentu dla TZta i nic... ![]() ![]() ![]() a ja na walentynki dostalam 3 ladne roze i 2 wuzetki ![]() wieczor walentynkowy byl taki sobie bo moj maz ogladal film z moim bratem a ja poszlam spac... ale za to wczoraj... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Wtajemniczenie
|
Manolita biedaki uwazajcie na siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Wtajemniczenie
|
A myślicie że w ciąży można peeling kawowy robić? Mam ochotę na popołudnie piękności
![]() gosik - wiesz, lekarza to chyba im wcześniej mienisz tym lepiej. Niektórzy nie lubią jak kobieta w zaawansowanej ciązy zmienia... Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-02-16 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh... ![]() Co do Twojego Skarba to duzy jest juz gratulacje ![]() A szyjke masz dluga... co do asd to nie wiem co to ale ubytek przegrody miedzyprzedsionkowej jest wada i powinno to wyjsc podczas badania prenatalnego ( tak mi sie wydaje) no ale to musialabys jakiegos lekarza zapytac, tylko nie tego fagasa. No a moj mlody to jakos ten dol sobie upatrzal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4792 |
Zadomowienie
|
Małgosia
![]() ![]() gosikk_s - to miałaś straszną wizytę rzeczywiście, ten lekarz to jakiś skończony matołek, i jeszcze perfidnie pączka wdupiał no nie w głowie się nie mieści, ja bym chyba takiemu gębę sprala. Może lepiej zmień tego idiotę, pokazał jaki jest super w swoim fachu, nie ma co. kuroikaze - nie wiem jaki typ preferuje Twój Tż, ale mój sportowy więc zazwyczaj kupuję w big starze bo sa fajne lub w adidasie. No Ci nasi faceci sami nam w dupki kalorie pakują, mój ma to samo, chyba chca nam osłodzić te nasze ciężkie życie ciężaróweczek ![]() gabriellao0 - nie no zabiłaś mnie Gabi, ale bym wszamała takiego placka po węgiersku, jedno z moich ulubionych dań. No to też masz kucharzyka w domku, tak jak ja ![]() manolita - ojej ale was dopado dziadostwo, biedny ten Twój synuś. Ta pogoda nam nie służy, bo takie epidemie panują. Życzę powrotu dl zdrówka synkowi i żebyś Ty się bardziej nie pochorowała i maluszek. Trzymajcie się ![]() esti1984 - nio ja już po pracy prawie, Tż dzwonił że już na mnie obiadek czeka, bo kończy. On to potrafi być czasem kochany. Kupie mu za to piwko ![]() Aguśkaa83 - kochana, ja bym wolała miec tak niżej brzuszek bo tak wysoko śmiesznie wygląda, ja nadal macicę mam wysoko, nie wiem kiedy sie obniży, już w 25 tygodniu powinna się obniżyć a u mnie nic się nie rusza w tym kierunku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Wtajemniczenie
|
A ja się położyłam do córci i chwilkę przekimałam
![]() Aguśka ja bardzo szybko czułam i widziałam te wystające gulki ![]() Gosik po Twoim brzusiu nie widać żeby synuś taki duży był ![]() ![]() ![]() nicola zdolna córcia ![]() manolita ojej współczuję żeby na Ciebie nie przeszło. Bidny synek ![]() marika ale Ci dobrze ![]() ![]() ![]() muszę lecieć do sklepu bo jutro mam gości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --------------------------- dziękuję za miłe komentarze co do córci ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-02-16 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zadomowienie
|
esti1984 - Esti to chłopy poczują niebo w gębie, Ty takie dania serwujesz że oczy z orbit wyskakują
![]() A co tam się dzieje z boszenką, mediane, villa i całą resztą naszej bandy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Wtajemniczenie
|
Też się zastanawiałam co się z niektórymi dziewczynami dzieje, ale nie mam pojęcia. Do Mediane pisałam na prv, ale nie dała znaku życia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zadomowienie
|
Małgosia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie ok...
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
Boszenka moze neta nie ma mam nadzieje ze u niej ok.Ona wrocila do Polski.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciłam od mamy z obiadku
![]() Byliśmy dzisiaj w tesco na małych zakupkach, zrobiłam pranie i je rozwiesiła, umyłam naczynia i normalnie tak mnie lewe biodro napitala, że musiałam się położyć ![]() ![]() pewnie, że się wciśniesz ![]() Cytat:
![]() ad. 2 jak na mój gust to nie masz wcale nisko brzusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z tym ASD to niestety nie pomogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, ja jestem i na bieżąco Was czytam, na bieżąco się o Was martwię, jak coś nie tak i na bieżąco się cieszę. tylko nie piszę na bieżąco, wybaczcie
![]() u nas bez rewelacji, wszystko po staremu, ostatnio oglądaliśmy na żywo wózki i łóżeczka, no i zmienił się typ. owszem, nadal tako ale tym razem nie jumper ino rapid http://www.2o2.pl/p,pl,0979,wozek-gl...apid-tako.html jeśli chodzi o łóżeczko, tż wymyślił takie http://www.bajka.istore.pl/sklep,320...,515803,0.html i pewnie tak będzie. za plecami gotuje mi się kalafiorowa i bób (bób to pozostałość po Małgosi, bo ja jakoś reaguję z duuużym opóźnieniem ![]() generalnie ciągle nie mam syndromu wicia gniazda, może też dlatego tu nie piszę - bo nie szukam ubranek, nie robię listy i generalnie nic nie mam ![]() uściski dla wszystkich, szczególnie dla Sashki ![]() brzuszki co jeden to ładniejszy ![]() ps. pomysł z numerami na priv to bardzo dobry pomysł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.