|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Małgosiu ziemniaczki obrane
poiglot nie przejmuj każdemu czasami coś nie wyjdzie |
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
esti ja robie podobnie takie ziemniaczki, tylko nie gotuje ich wczesniej a wrzucam obrane i umyte, jak male to cale a jak wieksze to kroje je w cwiartki i smaze na malusim ogniu przez ok 40 minut, troszke podlewam delikatnie woda...a z przypraw dodaje jeszcze rozgnieciony czosnek no i tez przyprawe do frytek i ziemniakow...pycha
![]() poiglot no ja pamietam jak mowilas o tej guli co sie wystraszylas, to jesli to bylo trzy tyg temu to bylas w 26 tyg, wiec ja juz powinnam niebawem zoabczyc tez ![]() Malgosiu mamy inne brzuszki, Ty masz taki pelniejszy od gory Ci idzie a ja mam tak tylko na dole i tam najbardziej rosnie, jest taki szpiczasty jakis...hmm
|
#4773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja pierwszego żółwika pod skórą zauważyłam już jakieś 2-3 tygodnie temu (czyli 22-23 tc), od tego czasu Nicola cały czas poluje na nie, żeby siostrzyczkę pogłaskać ![]() poiglot no worries ![]() Ja się jeszcze mieszczę w stringi, te sznureczki jakoś lepiej się naciągają
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() krytykuje czasem .. wiaodmo jak to facet.. ale poskarzylam sie ostatnio tesciowej.... ![]() i wiecie co .. az w szoku bylam jak uslyszalam co ona powiedziala powiedziala zebym mu nic nie dawala do jedzenia jak bedzie narzekal a jak bedzie sie spoznial do domu zebym go spakowala ![]() powiedziala rowniez zebym mu wybila z glowy ten pomysl o nazwaniu naszego synka Filipek.. tylko zebym nazwala go Ryan.. tak jak chce bo ladnie a wiec jestem bardzo zadowolona.. bo balam sie ze ona strasznie za nim bedzie.. ale jednak tak nie jest.. jak poszedl moj tz z kjolega mecz ogladac i zadzwonila do niego siostra i sie zapytala gdzie jest i gdzie ja teraz jetsem itp.. jak tz powiedzial ze jest na meczu a ja w domu to mu niezla awanturke zrobila.. ![]() ![]() ![]() takze nie ukrywam swojego zadowolenia ![]() dziewczyny jak bita smietana nie chce leciec.. tzn ze juz sie nie nadaje.. tzn nic sie nie da z tym zrobic i pewnie nadaje sie do smieci co? kurde taka mam ochote a leciec nie chce ![]() ide do sklepu dokupic troche wiecej fasolki szparagowej znowu dzis robie tak mi pasmakowala... ![]() i po jakies ciacho
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-16 o 14:11 |
|
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
nicola dziekuje
ale wiesz jak to jest, zawsze nam sie wydaje ze cos jest nie tak![]() poiglot grzeczna tesciowa
|
#4776 |
|
Zadomowienie
|
esti1984 - no nasza kuchareczka już zapodaje przepisy, ja tez czasem robie coś podobnego, mój Tż uwielbia takie rzeczy, a przyprawa do ziemniaków jest the best, ja bez niej obiadku nie mam
, zawsze ją dodajemy.poiglot91 - yyyyyyyyyy........ a jak tam pewna zabawa? wypaliła? mówiłam Ci że Tż się nie oprze i teraz to on Cię molestuje, tak że nie będziesz miała co narzekać w tej kwestii, a obiadki niewypały nawet najlepszym się zdarzają. Ja byłam na takim weselu gdzie jedzenie było przerąbane bo jak się okazało kuchareczka miałą jakiś problem i zapominała o wszystkim co było na gazie i w taki sposób na obiad były rozgotowane klusie, przypalony sos i przesolony rosół, rewelka az wręcz młoda pani się poryczała jak tego spróbowałą.Małgosia - mi mój brzusio tez by mógł stanąć na jakiś czas, bo będę wnet wyglądała jak ta z 8-raczkami w brzusiu .Aguśkaa83 - ja tak czuje wypychanko od 26 tygodnia, rewelacyjne uczucie serio, przyciskasz rękę i czujesz jak dzidzia sie wypycha albo przepływa pod Twoją ręką, lepsze to niż kopniaczki zobaczysz .Kathi75 - mi tez tak szczerze jest coraz ciężej, łapie się na tym że jak przejde po schodach to łapie mnie lekka zadyszka, a prędzej tak nie miałam .Seona - miodzio brzuszek malutka_24 - on często mnie namawia na paradowanie w takich łaszkach, ale ja nie lubię w nich spać, mało wygodne jak dla mnie, ale czasami zrobie mu przyjemność i się w nie ubiorę i wtedy wiadomo jak to się kończy A ja siedzę w tej pracy i sie nudzę, od czasu do czasu gadam z koleżankami, jemmmm owocki, gram w gry i czekam na koniec |
|
|
|
#4777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Małgosia, ja trochę z własnego doświadczenia, bo moja córcia ma 6,5 lat, na ostatnie urodziny, oprócz zabawek typu lalki polly, littlest petshop (te akurat bardzo lubi) dostała kilka "zabawek" edukacyjnych, a najbardziej podobał mi się taki zestaw biały kucyk pony wykonany z gipsu do tego pędzel i farbki do pomalowania go, naprawdę super sprawa, mała była zachwycona. Można takie kupić w np. Smyku. A poza tym fajna książka typu moja pierwsza encyklopedia itp. to też bardzo fajny prezent
|
|
|
#4778 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka z czosnkiem też czasami robię ..... pyyyycha
poiglot i dobrze że masz taką teściową jak wstrząśniesz śmietaną i nie leci to znaczy że już ją całą zjadłaś ![]() marika bidulko a Ty w pracy ale mi zrobiłaś ochotę na buraczki....uwielbiam jemoja córcia sama zasnęła z główką wygiętą do tyłu zaraz wkleję zdjęcia do albumu
|
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
marika no wlasnie tego wypychanka sie nie moge doczekac...wydaje mi sie ze juz powinnam czuc wrrr
moze za tydzien...
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od gina, mam nadzieję że to ostatnia wizyta u tego dupka
Za 2 tygodnie startuję do nowego. Z juniorem ok, rośnie jaki na drożdżach, waży już ok 1024g Rany, strasznie dużo jak na koniec 27 tygodnia, żeby mi kolos nie urósł Co do poziomu glukozy gin nie widzi problemu, stwierdził że na razie nie ma co powtarzać badania bo po co... oczywiście lepiej nie jeść słodyczy bo po co komu puste kalorie (mówiąc to wciągał pączka ). Poczekam te 2 tygodnie i zobaczę co nowy powie, badanie powtórzę tak czy inaczej ale na razie tylko dietka... Buuu ja chcę coś słodkiego, tak mi się dzisiaj chce Aha, wiecie może co oznacza na usg pomiar ASD ? Bo odbiegał mi od pozostałych o 2-3 tygodnie. szukałam w necie i znalazłam tylko że ASD to ubytek w przegrodzie międzyprzedsionkowej serca...O co w tym chodzi? Skoro kończę 27 tydzień a ten pomiar wskazuje na koniec 24 to co, za wolno ten ubytek zanika czy co... Pytałam gina ale oczywiście ten kretyn powiedział że to dla mnie nieistotne... rany,jak ten gość mnie wkurza...Aha, zmierzył mi łaskawie długość szyjki -4,5 cm... Hmmm 3 tygodnie temu w szpitalu było 4, czyżby jakiś cud i się wydłużyła... Ogólnie jestem wkurzona bo jak zwykle czuję się niedoinformowana ![]() Małgosia, śliczna piłeczka Gabi, jaki duuuuuży. Nie męczą Cię duszności? Bo ja się boję że jak mi też taki duży urośnie to się uduszę ![]() Nicola, ja bym wybrałam model XA, ten X3 ma strasznie duże te koła, widziałam go na żywo i są naprawdę wielkie. XA też ma spore ale przednie są nieco mniejsze więc dla mnie wygląda zgrabniej. Ja się pewnie na niego zdecyduję, kolorek jasnozielony z nowej kolekcji 2009. Seona, fajny brzusio układam się na niej do snu i katuję ten nieszczęsny lewy bok... Już mnie bolą kości biodrowe po tej stronie ![]() Poiglot, ależ ten Twój TŻ jest wytrzymały mój by już dawno wpadł w ciężką depresję, tyle czasu bez seksu. A brzuszek pewnie faktycznie zmienia kształt w zależności od ułożenia dziecka.Aguśka, mnie się wydaje że nie masz wcale nisko brzuszka, mój też uwypukla się głównie na dole, młody tam siedzi
|
|
|
|
#4781 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Facet jak facet, czasem nie do wychowania, ale trochę poszantażować można i trochę podszkolić ![]() Ad 2 Pewnie teściowa zna swojego syna doskonale i sugeruje Ci że powinnaś być dla niego twarda.... I się słuchaj teściowej bo mądrze gada... Ad 3 Śmietana do kosza raczej ![]() Ad 4 Kup sobie nową śmietanę Ad 5 No lalka barbie może być, ale boję się że trafię na taką którą już ma... ![]() I tak mi się jeszcze przypomniało, kiedyś wyczytałam że mężczyźni bardziej cenią i szanują kobiety zołzowate, które potrafią postawić na swoim i mają swoje zdanie. (oczywiście nie taki herod baby, ale z umiarem). No i działają one na nich bardziej... hmmm podniecająco. Mogą być (udawać) nieadowolonych w danym momencie, ale kobieta powinna być ich partnerem a nie podwłaną. Cytat:
Wiesz jak to jest z ciuszkami - lepiej za dużo niż za mało... Zresztą dopiero przy używaniu okaże się czy nam lepiej się sprawdzają bodziaki czy koszulki, pajace czy śpiochy.... a mi się nie widzi w tydzien po porodzie po sklepach latać... Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4782 |
|
Raczkowanie
|
Załączam rysunek mojej Nicoli, który powiesiłam dzisiaj w pracy nad biurkiem. To dla fanów Madagaskaru
![]() czasami bardzo wam zazdroszczę, że nie musicie chodzić do pracy....
DZIĘKUJĘ Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-02-16 o 14:56 |
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
cześc Dziewczyny.
U nas nie za wesoło Noc mieliśmy straszną Synek w nocy wymiotował 6 razy, w tym raz na swojego tatę / bo spią teraz razem / W nocy prawie nic nie spałam, dopiro nad ranem przysnęło mi sie trochę. Gardło ma całe czerwone, angina wstretna Gorączka, ale dobrze ,ze wymioty przeszły.Ja też nienajlepiej się czuję, gardło mnie troszke pobolewa Tydzień zaczął nam się nie za wesoło. a takie plany miałam
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że szybko Wam przejdzie |
|
|
|
|
#4785 |
|
Wtajemniczenie
|
gosiks - ty weź do tego pacana nie chodź, bo on Ci wodę z mózgu robi i Cię niepotrzebnie denerwuje. I jeszcze cham pączka jadł...
![]() Nicola - śliczny rysunek... Nie wiedziałam że 6 latki już tak ładnie rysują ![]() Esti - córa cudna.. jak mi się marzy córeczka... Urodę ma po mamusi, Wasz tŻ to szczęściarz... manolita - biedaczku... postaraj się nie zarazić... Biedny synek |
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
brzuś dziękuje za komplemenciki 1. rozstępy? faktycznie narazie odpukać ani sztuki nie mam co wieczór duuuża porcja oliwki bambino na brzuś i uda i piersiaki i pupę i ubranko po minucie i spać! i (odpukać) skutkuje 2. nie mam duszności bo całą ciążę brzuś mam bardzo nisko a im "dalej w las" tym niżej, więc nie dusi ani płuc ani przepony ani zeberek (kochana dzidzia wiedziała gdzie sie ułożyć )zmykam na placki węgierskie bo mój A. mi zrobił |
|
|
|
#4787 |
|
Wtajemniczenie
|
gabriellaale brzuszek
sliczny taki juz duuuzy ale cala reszta to chudziutka Aguska mi sie wydaje ze brzuszek na swoim miejscu ja ta gulke czulam juz bardzo dawno, jeszcze przed kopniaczkami. a teraz czuje najczesciej jak mi glowke z lewej strony wypina. wiec jak na razie jest zle ulozony.kazda jest inaczej zbudowana wiec kazda bedzie miec inny brzuszek ![]() Małgosia sliczny brzuszek a modeli lalek teraz bardzo duzo, masz szanse kupic taka ktorej nie ma moze jak lubi to kup jej takie mazidla dla małych dziewczynek.nicola a ja mam zakaz noszenia stringow w pozna jesien, zime i wczesna wiosne ze wzgledu na moj pecherz a jakos ostatnio i tak wole szorty ![]() esti o tak potweirdzam takie ziemniaczki sa super! ja co prawda nie przyprawiam, ale tak robione ( w sensie obgotowane i usmazone) smakuja o niebo lepiej niz frytki ![]() a ta Twoja corcia to sliczna i przekochana ![]() zeby moje dziecko takie było ![]() seona sliczny brzuszek ![]() poiglot to super ze tesciowa nie jejst calkiem za Twoim TZtem hihi przepraszam ale to zdanie z bita smietana mnie troche rozsmieszylo, to takie slodkie ![]() kup sobie nowa skoro z tamtej nie leci ![]() gosikk moj podobno wazy 1200 gram a jestem tez w 27 tyg, ale podobno waga z usg nie jest tak do konca wiarygodna. Nie mow ze lekarz jak bylas na wizycie przy pacjentce wcinal paczka? ![]() a ja dzis poszlam szukac prezentu dla TZta i nic... nie znalazlam nic kompletnie, chciałam portfel to u mnie w miescie zadnego nie ma jeszcze myslalam ze do domu nie dojde tak mnei kregoslup zaczal bolec a ja na walentynki dostalam 3 ladne roze i 2 wuzetki (zjadlam obie naraz...) wieczor walentynkowy byl taki sobie bo moj maz ogladal film z moim bratem a ja poszlam spac... ale za to wczoraj...
|
|
|
|
#4788 |
|
Wtajemniczenie
|
Manolita biedaki uwazajcie na siebie
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no comments...Dokładnie, facet mnie wyprowadza z równowagi i sama nie wiem co i kiedy robić On widać wychodzi z założenia że co by nie było jakoś będzie...
|
|
|
|
|
#4790 |
|
Wtajemniczenie
|
A myślicie że w ciąży można peeling kawowy robić? Mam ochotę na popołudnie piękności
Strasznie kusi mnie żeby włosy zakręcić....gosik - wiesz, lekarza to chyba im wcześniej mienisz tym lepiej. Niektórzy nie lubią jak kobieta w zaawansowanej ciązy zmienia... Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-02-16 o 15:18 |
|
|
|
#4791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh... Co do Twojego Skarba to duzy jest juz gratulacje ![]() A szyjke masz dluga... co do asd to nie wiem co to ale ubytek przegrody miedzyprzedsionkowej jest wada i powinno to wyjsc podczas badania prenatalnego ( tak mi sie wydaje) no ale to musialabys jakiegos lekarza zapytac, tylko nie tego fagasa. No a moj mlody to jakos ten dol sobie upatrzal ![]() Cytat:
Cytat:
ciekawa jestem tej gulki, kiedy to bedzie....
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Małgosia
- o rany a ja co innego pierwsze przeczytałam nie peeling tylko pe... ale ze mnie zboczuch, jedno po głowie łazi gosikk_s - to miałaś straszną wizytę rzeczywiście, ten lekarz to jakiś skończony matołek, i jeszcze perfidnie pączka wdupiał no nie w głowie się nie mieści, ja bym chyba takiemu gębę sprala. Może lepiej zmień tego idiotę, pokazał jaki jest super w swoim fachu, nie ma co. kuroikaze - nie wiem jaki typ preferuje Twój Tż, ale mój sportowy więc zazwyczaj kupuję w big starze bo sa fajne lub w adidasie. No Ci nasi faceci sami nam w dupki kalorie pakują, mój ma to samo, chyba chca nam osłodzić te nasze ciężkie życie ciężaróweczek gabriellao0 - nie no zabiłaś mnie Gabi, ale bym wszamała takiego placka po węgiersku, jedno z moich ulubionych dań. No to też masz kucharzyka w domku, tak jak ja .manolita - ojej ale was dopado dziadostwo, biedny ten Twój synuś. Ta pogoda nam nie służy, bo takie epidemie panują. Życzę powrotu dl zdrówka synkowi i żebyś Ty się bardziej nie pochorowała i maluszek. Trzymajcie się esti1984 - nio ja już po pracy prawie, Tż dzwonił że już na mnie obiadek czeka, bo kończy. On to potrafi być czasem kochany. Kupie mu za to piwko Aguśkaa83 - kochana, ja bym wolała miec tak niżej brzuszek bo tak wysoko śmiesznie wygląda, ja nadal macicę mam wysoko, nie wiem kiedy sie obniży, już w 25 tygodniu powinna się obniżyć a u mnie nic się nie rusza w tym kierunku. |
|
|
|
#4793 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się położyłam do córci i chwilkę przekimałam
![]() Aguśka ja bardzo szybko czułam i widziałam te wystające gulki Gosik po Twoim brzusiu nie widać żeby synuś taki duży był Nie mam pojęcia co to jest ASD Ale dobrze że zmieniasz ginanicola zdolna córcia ![]() manolita ojej współczuję żeby na Ciebie nie przeszło. Bidny synek ![]() marika ale Ci dobrze jak ja pracowałam to też nie musiałam gotować TŻ robił obiadkimuszę lecieć do sklepu bo jutro mam gości przyjedzie chłopak mojej siostry z ojcem (służbowo dostawczym autem) i zabiorą stół który chcę oddać mojej mamie więc muszę posprzątać ładnie i coś na żarełko na jutro wymyślić ![]() --------------------------- dziękuję za miłe komentarze co do córci Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-02-16 o 16:10 |
|
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
esti1984 - Esti to chłopy poczują niebo w gębie, Ty takie dania serwujesz że oczy z orbit wyskakują
hehe. A jak się czuje Twoja siostrzyczka?A co tam się dzieje z boszenką, mediane, villa i całą resztą naszej bandy? |
|
|
|
#4795 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się zastanawiałam co się z niektórymi dziewczynami dzieje, ale nie mam pojęcia. Do Mediane pisałam na prv, ale nie dała znaku życia...
|
|
|
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
Małgosia
- kurcze nie wiem co na to inne dziewczyny ale może byśmy stworzyły taką priv. listę nr. telefonów, bo poumieramy tu z zamartwiania sie o inne dziewczyny jak długo się ktoś nie odzywa to zaraz wpadamy w panikę i zastanawiamy się czy wszystko jest aby ok. I z porodóweczki by się zawsze dało cynk co i jak.
|
|
|
|
#4797 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie ok...
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Boszenka moze neta nie ma mam nadzieje ze u niej ok.Ona wrocila do Polski.
|
|
|
|
#4799 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciłam od mamy z obiadku
Byliśmy dzisiaj w tesco na małych zakupkach, zrobiłam pranie i je rozwiesiła, umyłam naczynia i normalnie tak mnie lewe biodro napitala, że musiałam się położyć więc sobie z laptopem na nóżkach pewnie, że się wciśniesz Cytat:
![]() ad. 2 jak na mój gust to nie masz wcale nisko brzusia Cytat:
![]() Cytat:
dla teściowej i siostry, bo obydwie mądrze gadają Cytat:
Cytat:
a z tym ASD to niestety nie pomogę Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4800 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, ja jestem i na bieżąco Was czytam, na bieżąco się o Was martwię, jak coś nie tak i na bieżąco się cieszę. tylko nie piszę na bieżąco, wybaczcie
u nas bez rewelacji, wszystko po staremu, ostatnio oglądaliśmy na żywo wózki i łóżeczka, no i zmienił się typ. owszem, nadal tako ale tym razem nie jumper ino rapid http://www.2o2.pl/p,pl,0979,wozek-gl...apid-tako.html jeśli chodzi o łóżeczko, tż wymyślił takie http://www.bajka.istore.pl/sklep,320...,515803,0.html i pewnie tak będzie. za plecami gotuje mi się kalafiorowa i bób (bób to pozostałość po Małgosi, bo ja jakoś reaguję z duuużym opóźnieniem )generalnie ciągle nie mam syndromu wicia gniazda, może też dlatego tu nie piszę - bo nie szukam ubranek, nie robię listy i generalnie nic nie mam ![]() uściski dla wszystkich, szczególnie dla Sashki brzuszki co jeden to ładniejszy )ps. pomysł z numerami na priv to bardzo dobry pomysł ja na razie mam tylko numer Esti
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
aż musiałam posta poprawić

Rany, strasznie dużo jak na koniec 27 tygodnia, żeby mi kolos nie urósł
). Poczekam te 2 tygodnie i zobaczę co nowy powie, badanie powtórzę tak czy inaczej ale na razie tylko dietka... Buuu ja chcę coś słodkiego, tak mi się dzisiaj chce
Pytałam gina ale oczywiście ten kretyn powiedział że to dla mnie nieistotne... rany,jak ten gość mnie wkurza...Aha, zmierzył mi łaskawie długość szyjki -4,5 cm... Hmmm 3 tygodnie temu w szpitalu było 4, czyżby jakiś cud i się wydłużyła...

dla teściowej i siostry, bo obydwie mądrze gadają