|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Ja mam również ciemną linię na brzuchu to się nazywa linea nigra, ale nic konkretnego nie znaczy po prostu skóra ciemnieje w tym miejscu, tak jak ciemnieją brodawki...
Ja chyba coraz częściej czuję stukanie od środka, w piątek może uda nam się zobaczyć płeć!A ja tak chciałabym chłopaka... |
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że tak późno ale melduję się cała i zdrowa po wizycie u gin
![]() Dzidzia miała mierzone tętno, obwód główki, długość kości udowej i obwód brzuszka. Lekarka powiedziała, że wszystko jest ok. A na usg załapała się jeszcze moja mama i była w szoku Zdziwiło ją najbardziej to, że dzidzia się rusza!!!!! ![]() Ja dostałam receptę na żelazo, bo mam słabą hemoglobinę i przed następną wizytą mam sobie zrobić glukozę. Aha i ważymy 168 g. I jeszcze nie wiadomo co mi tam w brzuchu siedzi Ale to dopiero 17 tydzień ![]() Dziękuję, że trzymałyście za mnie kciuki ![]() No i jeszcze zapomniałam dodać, że pani doktor kazała czekać na pierwsze ruchy dziecka i zapamiętać datę, bo mam jej o tym powiedzieć na następnej wizycie. Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-02-16 o 19:05 |
|
|
|
#843 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cieszę się, że dobre wieści po wizycie No i że udało się wejśc dośc wcześnie jak na te warunki w poczekalni. Zasługa mamusi ![]() A płci Pani dr nie dojrzała?
|
|
#844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mowisz zapamietac datę.......ja czekam na ten dzien......
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą o tyle dobrze, że nie było przedemną dużo ciężarnych , a dwie dziewczyny weszły razem.Niestety pani doktor nie dojrzała płci, chociaż bardzo sobie wypatrywała oczy
|
|
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
frida110 przyjemnie czyta się takie wieści
Super, elegancko, świetnie !!!
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przeważnie wysyłają zawiadomienie i o stawieniu się na komisję, gdzie lekarz orzecznik sprawdza zasadność wystawienia zwolnienia. Tylko w przypadku ciężarówek nie bardzo ma jak badać , przeważnie wysyłają wtedy dokumenty do gina z prośbą o wypełnienie. No i kółko się zamyka ![]() Malga cały czas myślimy o Tobie Frida gratuluję dobrych wieści i cieszę się razem z Tobą A ja leżę i nie mogę się ruszać, objadłam się jak prosie
|
|
|
#848 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
DZiekuje dziewczynki ![]() ![]() ![]() A to ja sie tu pozale pokocilam sie dzis z Pawlem i sie nie odzywa do mnie...hehehe Jak bym byla w ciazy to bym zrozumaila ze on tez moze miec podobne zachwania ale w tak..? HEHEH Niezlego mam narzeczonego?? co? hehehe o i humor mi dopisuje
|
|||
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
frida 110 gratuluję wizyty
Kurcze jakieś wstydliwe te nasze dzieci, chociaż najbardziej płeć interesuje wszystkich bliskich ![]() Bardziej ciekawią mnie pierwsze ruchy i zupełnie nie wiem czego się spodziewać, czy to będzie puknięcie, kopniak czy tylko bulgotanie ![]() Właśnie chciałam się Was zapytać jak z wagą? bo moja nadal stoi w miejscu a brzuszek rośnie, apetyt mam taki sobie raczej za dużo nie jem. Czytałam że powinnam już przytyć, może to kwestia indywidualna? Na ostatniej wizycie doktorek powiedział, że mam się nie objadać bo 80% ciężarnych za bardzo tyje w ciąży, prawda to?
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przytyłam już ok 10 kg (21 tydzień), ale jak mówię o tym rodzicom i znajomym to nie wierzą i się śmieją, że chyba mi się wydaje a ja się naprawdę nie objadam - mam apetyt większy niż przed ciążą (nie wytrzymuję bez posiłku nawet drobnego całego dnia w pracy - co kiedyś się zdarzało albo nie zasnę z pustym żołądkiem choćbym padała z nóg - kiedyś sen był dla mnie ważniejszy i mam większą chęć na słodkie, a przed ciążą nie jadłam nic słodkiego) oczywiście nie znaczy to, ze zjadam całą czekoladę, albo 10 pączków, czy pół bochenka chleba, ale po prostu częściej odczuwam głód i tylko wtedy jem ale już się martwię, ze się w drzwi nie zmieszczę
|
|
|
#852 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja też trochę zabiegana, dziś odwiedziłam w szpitalu nowonarodzonego obywatela. Byłam też w niedzielę oglądać wóżki z TZ...i zgłupiałam jeszcze bardziej: 1) mój pierwszy hit czyli Jane odpada, bo kółka piankowe, bez amortyzacji podobno zupełnie nie radzą sobie na nierównym terenie. 2)Emmaljungen-mój drugi pewniak nie ma skrętnych kół, wcale! ![]() 3) rozważamy Musty i X-Landera, ale ten pierwszy jest ciężkawy więc powoli szala przeważa na korzyść tego drugiego, szczególnie jak zobaczyłam nową edycję 2009 http://www.x-lander.com/limitededition2009/Wklejam też zaległe foty z zakupów |
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak mam nadzieję, że już dużo nie przytyję nie chciałabym wyglądać jak słonica - już teraz jest mi ciężko robić pedicure i malować paznokcie u stóp ale się już poważnie przestraszyłam i nie jem wszystkiego na co mam ochotę...
|
|
|
#855 |
|
BAN stały
|
śliczne te ciuszki
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę spytać ile kosztuje to cudo?
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już widze Adasia w tym niebieskim ile kosztuje...razem z fotelikiem Maxi Cosy jakieś 2300 czy 2500 akurat w tym sklepie, gdzie pytaliśmy. Nie pamiętam oddzielnej ceny za gondolę i spacerówkę, bo od razu spytaliśmy sprzedawczyni ile by nas wyniosło wszystko razem. Tylko, że chyba te akcesoria są juz w cenie, ale nie dam sobie za to głowy uciąć
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie oblukałam modele z 2008 i na allegro zestaw czterokołowy kosztuje ok 1800 zł, a te modele z 2009 pewnie jak się pojawią na allegro to będą miały ceny zbliżone do sklepowych - muszę pochodzić po sklepach
|
|
|
#859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#860 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ale najwazniejsze ze wszystko ok no i fajnie, ze budowa do przodu mam nadzieje, ze kiedys tez mnie to czeka ![]() chociaz po obecnych przebojach z samym remontem tak mam dosc, ze chyba kupie gotowy dom Cytat:
![]() ![]() ![]() : bedzie dobrze
|
|
|
#861 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
super wiesci ![]() ![]() ![]() ![]() ja mysle, ze gin juz dojrzala kto tam w brzuszku siedzi ale nie jest pewna, lekarze teraz nie chca mowic jak nie sa pewni bo tyle jest pomylek
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski, melduje się po wizycie.
Dzisiaj nie było kolejki, wogóle nie czekałam. Na początku rutynowe badanie (wszystko ok), potem analiza wyników, cisnienie, waga. I długo oczekiwane USG. Dzidzius bardzo ruchliwy, wiercił się niesamowicie. Zdrowiutki. Pani doktor wszystko dokładnie pomierzyła, pooglądała. I pyta się: "To jak pani mysli, co tam w brzuszku siedzi?" Więc ja na to, że CHŁOPAK a ona sie smieje i pokazauje siusiaka W całej swej okazałości. Nawet nie wiecie jak się z TŻ-tem cieszymy bo bardzo chcielismy synka. Od dzisiaj jest już JAKUB (Kubuś).
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-02-16 o 21:42 |
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wózki czy ubranka? ![]() Cass, wiesz coś? ![]() O, widzę, że dopisałaś,gratulacje!!
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-02-16 o 21:48 |
|
|
|
|
#864 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwileczkę. Wizytę miałam na 16:30 a dopiero wróciłam
takie było opóźnienie ![]() U nas wszystko ok Nagraliśmy film aparatem z usg Dzidziuś już jest taki duży, że nie widać już go w całości tak fajnie jak na poprzednich wizytach Gin stwierdziła, że stawia na dziewczynkę, ale głowy nie da sobie urwać, więc znów miesiąc czekania
|
#865 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() :![]() chlopaki rzadza hehe a tak w ogole - to dlaczego kazdy ma to co chcial a ja nie ![]() Cytat:
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje !!! No właśnie
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki wizaż mi sie na stacjonarmym naprawił
chciałam juz podłączac laptopa ale tak na próbe napisałam kawałek wiadomości i jest wszystko sprawne Byłam dzisiaj po pracy na małych zakupkach, oczywiście rzucały mi si w oczy tylko ciuszki dla chłopców no nie wiem dlaczego? Kupiłam 6 par skarpetek z froty (była w Pepco przecena, z 9,99 na 4,99), 2 body z długim rękawem, 2 pieluchy flanelowe (takie kolorowe). A po wizycie odpiedzilismy Tesco i kupilismy taka bluzeczkę zieloną, i komplet już typowo dla chłopaka ( pajacyk, body z długim rękawem, buciki, czapeczka i śliniaczek). Aha i dla mnie koszulę rozpinana na guziki (do karmienia) i 5-pak szortów Postaram się wkleic zdjęcia zakupów.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

to bedzie miesiac juz i jakos tak smutno...
, przeważnie wysyłają wtedy dokumenty do gina z prośbą o wypełnienie. No i kółko się zamyka 

HEHEH

nie chciałabym wyglądać jak słonica - już teraz jest mi ciężko robić pedicure i malować paznokcie u stóp
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)