![]() |
#901 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#902 |
Przyczajenie
|
Dzieńdoberek.
![]() Zainspirowana waszymi codziennie tak starannie skomponowanymi posiłkami, stwierdziłam, że ja też tak chcę.. ![]() ![]() ![]() ![]() IŚ: owsianka-4 łyżki płatków, bananek, mleko 2% IIŚ: bułka żytnia z ziarnami z kiełbaską i ogórkiem kiszonym, jabłko O: polędwica, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaczki, deser-2 jabłka P: serek wiejski, garść orzechów włoskich K: 2 jajka na miękko, ogórek kiszony |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Rozeznanie
|
Monika( mam nadzieję, ze się nie pomyliłam
![]() ( na wasze jadłospisy)
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-02-16 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci, że całkiem fajny jadłospis ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
U:
Iśn- wieeeeelka buła z ziarnami, posmarowana prawdziwym masełkiem, na to sałata, ser, szynka, warzywka, 3 jaja na twardo z majonezem, herbata i jabłko kinder chocolate ![]() IIśn- bułka maślana z kremem, serek wiejski z kawą (słodzony), banan paczka m&m's-ów ![]() O- zupa pomidorowa z ryżem na rosołku wczorajszym, ziemniaczki smażone z 2 jajami sadonymi, papryka marynowana i buraczki, kompocik kawwwwaaaa z mlekiem, mars P- bułka słodka z jagodami, 2 delicje, kieliszek likieru cytrynowego ![]() ![]() K- 4 kanapki (pieczywo białe,4 całe, czyli 8 tkz połówek)z masełkiem i pieczenią cielęcą-na 2 chrzan, na 2 majonez, herbata, parówka z majonezem i kromka chlebka teraz twaróg 250gr z dżemem jabłkowym i płatkami śniad
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Rozeznanie
|
Rrrrr
![]() śniadanie:5łyżek owsianki, zalane mlekiem(2%) + trochę jogurtu naturalnego + jabłko W szkole: 2 razowce z polędwica i pomidorem + jabłko Obiad: pierś z kurczaka gotowana + sałatka(pekińska, pomidor, ogórek kwaszony, papryka, jogurt naturalny) Przekąska: jogurt naturalny(około200g) z cynamonem i łyżka musli +około20g orzechów Kolacja: 2 jajka, plaster polędwicy, pół pomidora Dziękuje bardzo za poprzednie oceny ![]() ![]()
Edytowane przez ewelina* Czas edycji: 2009-02-16 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Kolejne me R
![]() Ś: Dwie kromki ciemnego pieczywka na zakwasie z homo naturalnym, jedna z dżemem niskosłodzionym, druga z polędwicą, pomidorem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Kiwi. Herbata. SII: Dwa zawijańce z dużch plastrów polendwicy z indyka, bielucha paprykowego i papryki. Mandarynka. Kawa z mlekiem. O: Cycek kurzy i skrzydełko pieczone z czoskiem i ziołami, duszone pieczarki z cebulą, jajko sadzone (bez tłuszczu) P: kefir, 4 orzechy włoskie K: Wieśniak z kilkoma oliwkami i cebulą. Po raz kolejny poproszę o ocenę ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2009-02-16 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
co do tych ligtow to jak pisalam wyjadam zapasy z "diety". Platkow wcale nie jest malo bo to w sumie daje 8 łyzek. podwieczorku nie jadam bo dlugo spie i wczesnie chodze spac wiec sniadanie jem ok 9 drugie ok 12 obiad ok 15 a kolacje ok 19. i jeszcze raz podkreslam moim glownym celem nie jest tyc tylko czuc sie lepiej! (waze ok 49kg)
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
Mam kilka pytań do osób które się znają conieco na rzeczy.
![]() -jaka jest kaloryczność siemienia lnianego, ponieważ w różnych miejscach jest bardzo duż rozbieżność w tej kwestii - rano na czczo muszę pić taki kleik z siemienia(tzn.2łyżki zalane na noc wrzątkiem i rano jeszcze gotowane trochę)na chory żołądek.i jak liczyć kaloryczność tego??? Bo jeśli spożywałabym razem z ziarenkami to chyba liczyłabym tak jakbym po prostu zjadała to siemie.A jeśli pije sam ten kleik to ile z tego siemienia tam się wygotowało...?Ma ktoś pojęcie??? -i jeszcze jak to jest z domowej roboty adwokatem/ajerkoniakiem? Bo wiadomo, że daje się tam dużo żółtek i cy ich wartości odżywcze, zdrowotne pozostają w nich?czy też po zmieszaniu z alkocholem traci się dobrodziejstwa żółteczek??? Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź, za co będę bardzo wdzięczna. ![]() Ach i przepraszam za O.T.-a. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
a z czym go zjadłaś?
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#914 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zadomowienie
|
jak już napisałam pomysł na wieśniaka z kawą "zrodził" się w niedzielę kiedy przglądałam wątek "Serek wiejski..." i tam właśnie jakaś wizażanka nap, że je go w ten sposób
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuj jeszcze dorzucić do tego: aromat kokosowy lub migdalowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
R z prosba o ocene
![]() Sn: bulka pelnoziarnista ,jedna polowka z serkiem wiejskim i tunczykiem,druga polowka z danio warzywnym, dwie mandarynki 2sn:resztki serka wiejskiego lekkiego z 1sniadania z jablkiem i cynamonem O:piers z kurczaka gotowana na teflonie,brokuly,2cebule uduszone P:kefir lekki o%piatnicy,migdaly kalifornijskie 10sztuk,4plastry wędliny zkurczaka K:chudy twarog,kilka plasterkow wedliny z kurczaka bardzo prosze o ocene
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-02-17 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Rozeznanie
|
Wczorajsze U:
1) Owsianka na mleku z bananem, słonecznikiem i rodzynkami, bułka maślana z masłem i miodem, twaróg wymieszany z kefirem i cukrem waniliowym-taka papka na talerzyku. 2)Bułka maślana z masłem, serek homo waniliowy. Kawa ricore z mlekiem i cukrem waniliowym 3)Talerz łazanek z kapustą, mięsem mielonym i kechupem.Po-pomarańcza i 3kostki gorzkiej 4) Chrupki kukurydziane -FLIPS z takim królikeim(cała paczka) i serek homo jabłko z cynamonem 5)3grzanki z żółtym serem i papryką,2jabłka PO: jogurt naturalny z miodem, cynamonem i zmiażdżonym bananem, pomarańcza
![]() |
#920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
wczorajsze Peeeeeeeeee /Martynka!
![]() Iśn: owsianka na mleku 3,2% z budyniem śmietankowym, crunchy bananowo-czekoladowym, białymi rodzynkami, mieszanką studencką i garścią suszonej żurawiny + 3 łyżki kremu nugatowo-toffi ![]() IIśn: 1. wieloziarnista bułka 100g z serkiem topionym z ziołami, żółtym serem, szynką, papryką konserwową i sosem do hamburgerów; kubuś 2. duże ciastko francuskie z marmoladą posypane cukrem; monte drink, banan 3 /fakultety/. danio warzywny pomidor-papryka, grahamka 60g, cappuccino waniliowe o: zabielana zupa kalafiorowa z mięsem i warzywami; pieczony kurczak faszerowany wątróbką, 'ryż czerwony' (ze smażoną cebulką, przecierem pomidorowym, cukrem i solą), szpinak w sosie czosnkowo-śmietanowym; kupna sałatka z majonezem; leon d: podwójna gorąca czekolada z syropem karmelowym, imbirem i pianką z mleka; duży kawał serniko-makowca; tabliczka ( ![]() p: 3 kromy ciepłego chlebka z chrupiącą skórką z gruubą warstwą masła; ryba w sosie salsa (280g); herbata z cytryną i cukrem micha bigosu z mięskiem; 2 kromy chleba k: rogal 150g z sezamem z masłem, jakąś dobrą szynką i sałatą; 2 jajka na twardo z duuużą il. sosu tatarskiego; herbata z hibiskusa z cukrem pół wielkiej paczki wafelków orzechowych w polewie z mlecznej czeko i kilka lukrowanych pierników korzennych z nadzieniem truskawkowym ...dzisiaj mam jeszcze większą ochotę na słodkie, aaaaa. teoretycznie, data okresu się zbliża, więc kto wie? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#922 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#923 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
aaa uwielbiam Twoje posty!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#926 |
Rozeznanie
|
funky87Dziś już dużo lepiej, co prawda nadal łaczysz tłuszcze z ww, ale juz sporadycznie. Pomyśl nad węglami do obaidu lub jesli nie to np. skrop sałtkę oliwą i masz dodoatkowe NNkt .
![]() ![]() Czy serek homogenizowany(taki z biedronki lub lidla) naturalny jest lepszy od jogurtu naturalnego? Nie wiem czy mogę kupić. Jak często można jeść owsiankę?
#927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Rozeznanie
|
Jak miło to słyszeć, polubiłam owsiankę
![]()
#929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() może jeszcze ja się dopiszę ![]() COŚ (wychodzi na U) <tak a propos, Vana, nie byłam krótko na P ![]() 1. dwie grahamki; jedna z masłem orzechowym i dżemem brzoskiwniowym, druga z masłem, serem żółym, szynką i keczupem, miseczka twarogu z dzęmem brzoskw. i masłem orzechowo-kokosowym ![]() 2. naturalny z musli morelowym :P (standard), cappuccino milka orzechowe, dwa paski gorzkiej, kilka migdalow w czeko jabłko 3. barszcz czerowny z krokietem, ziemniaczki, buraczki, wątróbka drobiowa w jakimś dobrym sosie ![]() deser; 3bit intensimo, kawa 4. orzeszki felix w miodzie - dużo, banana coffee (mleko + łyżka cukru + łyżka rozpuszczalnej + banan - zmiksowane) 5. będzie zapewne pyszny żytni chlebek z czymś, moze sobie zrobie jajecznicę ![]() a po jakies owocki ![]()
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-02-17 o 17:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ostatnio jakies owsiankowe śniadania, Vana i Nasturcja wczoraj, ja dzisiaj ![]()
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-02-17 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.