Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-16, 16:50   #4801
Marika 86
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Hej mamusie
przepraszam że się dawno nie odzywałam z dzidzią wszystko ok kopie coraz bardziej dzisiaj dzisiaj dostałam pod żebra aż mnie zabolało, robiłm analizę moczu w wyszły mi sladowe ilości białka i ciągle mi sie chce siku dzwoniłam do lekarza kazał mi brać urinal mam nadzieje że pomoże ale ja tak boje sie brać jakiekolwiek leki
dowiedziałam się ze szpital w którym miałam rodzić z którego mam lekarza mają remontować i nie skończą przed moim porodem i nie wiem co mam teraz zrobic bo nie wiem gdzie mnie przjma mam mieć cesarke a przecież przed zabiegiem trzeba zrobić badania serca i wogóle bo to jak operacja i co mam pojechac do którego kolwiek szpitala w termin i powiedziec że chce rodzić ? a jak mnie nie przyjmą ? albo nie będą chcieli zrobić cesarki nie wiem co zrobić zastanawiam się czy nie zmienić lekarza ale to tak głupio po połowie ciąży a ten lekarz jest fajny i nie chciałabym z niego rezygnować wizytę mam 24 to musze z nim porozmawiać
poszłam za waszym przykładem i zaczęłam kupować na allegro ciuszki zamówiłam pierwszą partię zobaczymy co przyjdzie
Marika 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 16:55   #4802
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

zagladam do was na chwilke z domku, gotuje wlasnie obiadek

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Nicola, ja bym wybrałam model XA, ten X3 ma strasznie duże te koła, widziałam go na żywo i są naprawdę wielkie. XA też ma spore ale przednie są nieco mniejsze więc dla mnie wygląda zgrabniej. Ja się pewnie na niego zdecyduję, kolorek jasnozielony z nowej kolekcji 2009.
gosikk to bardzo cenna uwaga, xa widzialam live ane tego x3 nie, no wiec odpada przez te wielkie kola. Ja wybieram tez z tej nowej kolekcji ale szary

Manolita trzymajcie sie i wracajcie szybko do zdrowia. Mialam Cie nawet dzisiaj popytac troche o wozki jako pierwsza specjalistke, ale dziewczyny juz mi pomogly. Dbajcie o siebie i zdrowiejcie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Nicola - śliczny rysunek... Nie wiedziałam że 6 latki już tak ładnie rysują
Malgosia no jestem z niej taka dumna, a te zdolosci to po tatusiu

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
nicola a ja mam zakaz noszenia stringow w pozna jesien, zime i wczesna wiosne ze wzgledu na moj pecherz a jakos ostatnio i tak wole szorty
Kuroikaze no to wspolczuje kloptow z pecherzem, kiedys tez to mialam bardzo dlugo. Trzeba dbac,zwlaszcza zima. Ja znow jak zakladam pelne gatki to czuje sie jakos tak strasznie grubo i mam wrazenie, ze moj tylek jest jeszcze wiekszy, w stringach czuje sie o pol milimetra szczuplejsza

Cytat:
A myślicie że w ciąży można peeling kawowy robić? Mam ochotę na popołudnie piękności Strasznie kusi mnie żeby włosy zakręcić....
Malgosia, nie wiem czy peeling kawowy polega na czyms specjalnym, nigdy takiego nie robilam, ale robie w ciazy inne peelingi, spokojnie mozna je robic, konsultowalam to zreszta z kosmetyczka, zrob sobie dzisiaj male spa

Pedze konczyc obiadek, buziolki

Edytowane przez nicola2002
Czas edycji: 2009-02-16 o 16:59
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 17:12   #4803
poiglot91
Zakorzenienie

ja juz po obiadku..
kochane. .. co wam sie stalo? hhehe
ja to sie balam wejsc ogolnie dzis na forum mysle''ale bede miala czytania''a tu prosze..
kochane wymeczone po walentynkowym wieczorku..
pakusi nawet nie ma..
sashki tez
ciekawe jak rozaliantka
Stary 2009-02-16, 17:23   #4804
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja jestem i na bieżąco Was czytam, na bieżąco się o Was martwię, jak coś nie tak i na bieżąco się cieszę. tylko nie piszę na bieżąco, wybaczcie
u nas bez rewelacji, wszystko po staremu, ostatnio oglądaliśmy na żywo wózki i łóżeczka, no i zmienił się typ. owszem, nadal tako ale tym razem nie jumper ino rapid http://www.2o2.pl/p,pl,0979,wozek-gl...apid-tako.html
jeśli chodzi o łóżeczko, tż wymyślił takie http://www.bajka.istore.pl/sklep,320...,515803,0.html i pewnie tak będzie.
za plecami gotuje mi się kalafiorowa i bób (bób to pozostałość po Małgosi, bo ja jakoś reaguję z duuużym opóźnieniem )
generalnie ciągle nie mam syndromu wicia gniazda, może też dlatego tu nie piszę - bo nie szukam ubranek, nie robię listy i generalnie nic nie mam
uściski dla wszystkich, szczególnie dla Sashki
brzuszki co jeden to ładniejszy )
ps. pomysł z numerami na priv to bardzo dobry pomysł ja na razie mam tylko numer Esti
Bobik jest pyszny

Ja wiem rumiankowa, że my cały czas o zakupach gadamy, ale mimo to pisz sobie z nami

Jak się ma Małgosia ?

Wózek fajny, a powiedz mi jeszcze - ile waży?

No i łóżeczko tez niczego sobie

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
Malgosia no jestem z niej taka dumna, a te zdolosci to po tatusiu

Malgosia, nie wiem czy peeling kawowy polega na czyms specjalnym, nigdy takiego nie robilam, ale robie w ciazy inne peelingi, spokojnie mozna je robic, konsultowalam to zreszta z kosmetyczka, zrob sobie dzisiaj male spa

Pedze konczyc obiadek, buziolki
Moje to lepiej niech zdolności manualne ma po mnie bo tatuś to... masakra...

No peeling kawowy to zaparzone fusy z kawy które się miesza z żelem pod prysznic.. i masuje całe ciało. Zastanawiam się tylko czy ta kofeina z kawy nie przeniknie przez skórę?

Dlatego pytałam.

Poiglot - mnie też aż dziw bierze że dzisiaj tu tak spokojnie.... Ciekawe co dziewczyny porabiają...

Mój tż mnie właśnie wkurzył, bo chciał ze mną tv pooglądać, ale z nim się nie da bo przełącza cały czas i mnie wkurza strasznie.... bo jak zaczynamy jeden film oglądać, a po drodze "zaliczamy" 5 innych programów i nigdy nie kończymy tego co zaczęliśmy...

Dlatego wróciłam do Was.

No i co z tego że przyjechał tylko na godzinę do domu bo zaraz leci na trening...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 17:50   #4805
rumiankowa
Zadomowienie

Małgosiu, Małgosia ma się dobrze dziękujemy
ostatnio trenuje chyba boks i akrobatykę, wczoraj pół wieczora tż przeleżał z ręką na moim brzuchu i bananem na twarzy
wózek waży - wg tego co znalazłam na necie - 21kg, wg tego, co mówiła pani w sklepie - 15 tż podnosił i stwierdził, że sobie poradzi
ten wózek to spacerówka, wszystko to co widać zamiast gondolki jest nosidełko wkładane do spacerówki.
ale najlepsze ma amortyzatory
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 17:59   #4806
Wtajemniczenie

21 kilo O kurcze.... No ja na 3 piętro to bym rady nie dała... Fajnie wygląda, podoba mi się zielony.

Oj Małgosia to by się z moim Antosiem nadała.. Ale mój rozrywkowy chłopiec, bo wieczorami lubi szaleć najbardziej... żeby mu tylko tak na nastoletnie lata nie zostało Wczoraj wieczorem chyba 1,5 godziny skakał, kopał i boksował....

A jak Ty się czujesz?
Stary 2009-02-16, 18:18   #4807
rumiankowa
Zadomowienie

ja też na trzecie. ale w planach mam noszenie jedynie nosidełka z dzieckiem, tż jak wracał będzie z pracy będzie wnosił wózek na górę, a jak będzie wychodził do pracy, będzie wózek znosił całkiem sympatycznie się składa, więc będzie OK
faktycznie Gosia z Antosiem stanowiliby świetny zespół moje dziecko jest spokojne przez większość dnia, który spędzam w pracy, za to w domu szaleje na całego
a ja czuję się świetnie przekroczyłam już setkę ;p odrobinę zaczynają mi puchnąć nogi. jak wspominałam jakiś czas temu, 7 lutego miałam bal integracyjny firmowy. wyskakalam się i wytańczyłam za wszystkie czasy, wszyscy tylko patrzyli na mnie i chyba bali się, że urodzę na sali byliśmy do końca, tj. do 4.30 i było naprawdę świetnie
ps. Małgosia chyba wie, że o niej mówimy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 18:22   #4808
Wtajemniczenie

A niech się patrzą, ważne że ty czułaś się na siłach i miałaś ochotę na tańce...

Pogłaskaj Małgosię od Dużej Małgosi

Mój bardzo dużo kopał jak siedziałam w pracy, teraz wiem że go gniotłam i było mu niewygodnie przez jego ułożenie. W dzień mam z nim spokój, a wieczorki są nasze

Trzymaj się kochana cieplutko i uważaj na siebie i na córeczkę...
Stary 2009-02-16, 18:37   #4809
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam
Przepraszam ze zagladam do Was i wam mieszam szyk atku, ale mam mały problem i nie wiem do kogo sie zgłosic, a Wy jestescie starsze jelsi chodzi o wiek ciązy oczywiscie
Jestem w 18 tygodniu w zasadzie to 17 tydzien i 1 dzien, ale wczoraj spotkało mnie cos dziwnego cos co do tej pory nie miało miejsca.
Mnianowicie zakuło mnie w brzuchu ale hmm nie w okolicach pepka, ani kolo macicy tylko na srodku brzucha właściwie to z boku brzuchapo lewej stronie ale na wysokosci pępka i bol jakby schodzil w doł do macicy, mialam tak dwa razy w przeciagu 5 minut z tym ze te drugie ukłucie było mocniejsze na tyle, że musialam sie zatrzymac idac z spem.
Mam pytanko czy ktoras z Was miala cos podobnego, wizyte mam dopiero 25 i nie wiem co mam myslec i jestem przerażona, poniewaz w 6 tygodniu mialam poronienie zagrazające, i jestem do dzis na duphastonie.

Jeszcze raz przepraszam za wcinanie sie

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 18:40   #4810
Wtajemniczenie

Gizmiątko - nie mam pojęcia... ale jeżeli się nie powtórzyło to chyba nie masz się co martwić.
Stary 2009-02-16, 18:44   #4811
rumiankowa
Zadomowienie

Gizmiątko, mi zdarzały się tylko takie bóle w dole brzucha bliżej pachwiny jak szłam szybko. do tego stopnia, że musiałam się zatrzymać. ale przytrafiło mi się to może ze cztery razy, więc trudno mi powiedzieć, czego mogło to dotyczyć.
wiesz, jeśli cokolwiek Cię niepokoi, to na wszelki wypadek przejedź się do szpitala. do wizyty pozostał ponad tydzień, więc pewnie i tak przez cały ten czas będziesz się denerwowała...
ale podobnie jak Małgosia uważam, że nie powinno być to nic złego.

ps. Małgosiu - pogłaskałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 18:48   #4812
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Gizmiątko, mi zdarzały się tylko takie bóle w dole brzucha bliżej pachwiny jak szłam szybko. do tego stopnia, że musiałam się zatrzymać. ale przytrafiło mi się to może ze cztery razy, więc trudno mi powiedzieć, czego mogło to dotyczyć.
wiesz, jeśli cokolwiek Cię niepokoi, to na wszelki wypadek przejedź się do szpitala. do wizyty pozostał ponad tydzień, więc pewnie i tak przez cały ten czas będziesz się denerwowała...
ale podobnie jak Małgosia uważam, że nie powinno być to nic złego.

ps. Małgosiu - pogłaskałam
dziekuje za bardzo szybki odzew
Wiecie jak to jest jestem przerazona, ja tez dosc szybko szlam, ale bol hmm byl od połowy brzucha i siegal do dolu do pachwiny, byc moze faktycznie nie ma sie czym denerwowac jeszcze raz dziekuje za odpowiedz

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-16, 18:54   #4813
Jaga1111
BAN stały

Cytat:
A teraz ja w 24 tygodniu:

I mój dzidziuś dawno temu z łapkami do góry...
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
O dzięki za info!! Ja zażywam Asmag B6 i średnio mi pomaga. Spróbuję ten Slow Mag B6
Śliczny brzuszeck
Też suuuper

A to mój w 22 tc.

Ja na walentynki zrobiłam babeczki z Dr Oetkera i owocową sałatkę. Często to robię, ale na nic lepszego nie wpadłam A poza tym nie mogę długo stać Wygląda jakby w niej był tylko banan i mandarynki, ale tam były jeszcze ananas, jabłko, pomarańcz i to wszystko oblane miodem Na obiad zrobiłam kurczaka po meksykańsku I tyle W przyszłym roku mam nadzieję, jakoś zaszaleć na Walentynki.
Od Męża dostałam taki kojec do leżeniaRewelacja!!! Polecam. Suuuper wygodny.
http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html

Czy ktoś wie co u Rozaliontki? Kontaktowała się z kimś? Trzymam kciuki cały czas
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
a kiedy Ty pierwszy raz zobaczylas taka kulke pod skora?? w 27 tygodniu???

a moze ja za duzo siedze przy kompie i dlatego mam tak nisko brzusio....
kiedys jak bylam na usg prenatalnym to lekarz powiedzial ze dzidzie mam nisko ze mi tam w sam dol macicy sie wciska...i chowa sie tam ... moze to dlatego...hmmm
same ocencie....
tylko nie zwracajcie uwagi na majtki, ledwo co sie juz w kazde mieszcze :P
Piekne brzuszki macie aj juz nei pamietam kiedy mialam taki ehhehe
zycze udanych dalszych tygodni ciazy....
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 18:55   #4814
Wtajemniczenie

a w pachwinie.... tak to może boleć. Rozciągają Ci się mięśnie. To tak miałam, tyle że mi promieniowało do pośladka....

Antoś się obudził i kopie jak szalony.....
Stary 2009-02-16, 18:56   #4815
Marika 86
Raczkowanie

ja miałam takie silne kłujące bóle po prawej stronie tak w okolicy jajnika ale to prawdopodobnie kłopoty z pęcherzem bo wyszło mi białko w moczu
Marika 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 19:00   #4816
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Małgosia - kurcze nie wiem co na to inne dziewczyny ale może byśmy stworzyły taką priv. listę nr. telefonów, bo poumieramy tu z zamartwiania sie o inne dziewczyny jak długo się ktoś nie odzywa to zaraz wpadamy w panikę i zastanawiamy się czy wszystko jest aby ok. I z porodóweczki by się zawsze dało cynk co i jak.
jak najbardziej jestem za

Cytat:
Napisane przez Marika 86 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
przepraszam że się dawno nie odzywałam z dzidzią wszystko ok kopie coraz bardziej dzisiaj dzisiaj dostałam pod żebra aż mnie zabolało, robiłm analizę moczu w wyszły mi sladowe ilości białka i ciągle mi sie chce siku dzwoniłam do lekarza kazał mi brać urinal mam nadzieje że pomoże ale ja tak boje sie brać jakiekolwiek leki
dowiedziałam się ze szpital w którym miałam rodzić z którego mam lekarza mają remontować i nie skończą przed moim porodem i nie wiem co mam teraz zrobic bo nie wiem gdzie mnie przjma mam mieć cesarke a przecież przed zabiegiem trzeba zrobić badania serca i wogóle bo to jak operacja i co mam pojechac do którego kolwiek szpitala w termin i powiedziec że chce rodzić ? a jak mnie nie przyjmą ? albo nie będą chcieli zrobić cesarki nie wiem co zrobić zastanawiam się czy nie zmienić lekarza ale to tak głupio po połowie ciąży a ten lekarz jest fajny i nie chciałabym z niego rezygnować wizytę mam 24 to musze z nim porozmawiać
poszłam za waszym przykładem i zaczęłam kupować na allegro ciuszki zamówiłam pierwszą partię zobaczymy co przyjdzie
a nie masz innego szpitala w pobliżu mogłabyś się tam przejść i wszystko byś wiedziała

Cytat:
a ja czuję się świetnie przekroczyłam już setkę ;p odrobinę zaczynają mi puchnąć nogi. jak wspominałam jakiś czas temu, 7 lutego miałam bal integracyjny firmowy. wyskakalam się i wytańczyłam za wszystkie czasy, wszyscy tylko patrzyli na mnie i chyba bali się, że urodzę na sali byliśmy do końca, tj. do 4.30 i było naprawdę świetnie
ps. Małgosia chyba wie, że o niej mówimy
najwazniejsze, że czuliście się z maleństwem na silach balować
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 19:09   #4817
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
a w pachwinie.... tak to może boleć. Rozciągają Ci się mięśnie. To tak miałam, tyle że mi promieniowało do pośladka....

Antoś się obudził i kopie jak szalony.....
uspokoiłas mnie moze po prostu bolalo mnie od pachwiny do srodka brzucha a nie odwrotnie dziekuje slicznie

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-16, 19:35   #4818
poiglot91
Zakorzenienie

gizmiatko ja tez mialam kilka razy taki bol ze nie moglam sie ruszyc ..
ze cos czasem zaboli zakluje.. to normalne
Stary 2009-02-16, 20:18   #4819
Aguśkaa83
Zakorzenienie

no ja juz po wizycie babci (mojej mamy)...znow moj synek siedzial jak myszka pod miotla a teraz kopie jak szalony on to ma loty, ciekawe czy jak sie urodzi to tez przy innych bedzie taki niesmialy a w domu urwisek

Wiecie co stwierdzilam, ze moja 50-letnia mamusia wyglada lepiej ode mnie i mlodziej..... czuje sie taka brzydka, opuchnieta i jakas tak ble ...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 20:21   #4820
poiglot91
Zakorzenienie

agusia!!
nie mozesz nawet tak pisac a co dopiero myslec..
nie jestes brzydka ani opuchnieta

za to glupiutka -owszem

zebyscie zobaczyly ja wyglada moj palec.. po zdjeciu pierscionka zareczynowego (a dokladnie przenioslam go na drugi palec)..
zamiast pierscionka zareczynowego.. mam wielkiego strupa i luszczaca sie skore.. w tym miejscu a afuujj tak spuchly mi paluszki
Stary 2009-02-16, 20:27   #4821
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
agusia!!
nie mozesz nawet tak pisac a co dopiero myslec..
nie jestes brzydka ani opuchnieta

za to glupiutka -owszem

zebyscie zobaczyly ja wyglada moj palec.. po zdjeciu pierscionka zareczynowego (a dokladnie przenioslam go na drugi palec)..
zamiast pierscionka zareczynowego.. mam wielkiego strupa i luszczaca sie skore.. w tym miejscu a afuujj tak spuchly mi paluszki
kochana jestes ... ale i tak swoje widze

hmm mi palce jeszcze nie spuchly, ale buzie mam jak ksiezyc wrrr
SZYMONEK

Stary 2009-02-16, 20:30   #4822
sashka20
Rozeznanie

Dobry wieczor mamuski
Mialam dzis manie sprzatania. Wysprzatalam wszystko, a teraz padam na paszczka. Po poludniu odwiedzila mnie sasiadka z coreczka. Przyniosla mi ogromny kawalek tortu.
Przyszly dzis dwie paczuszki z alllegro Ubranka. Jutro wstawie foty.
Aaa.... mam siare od dwoch dni i to jeszcze ile... Tez macie????

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
swietnie
zachowal sie jak moj bo przeciez wiesz ze mamy tego samego tzcika
i teraz jeszcze bedziemy miec tego samego synka
heheheeh
Oczywiscie, ze mamy tego samego Tzcika
Faktycznie... nasi synkowie bede mieli tak samo na imie. Bedzie dwoch Kubusiow

Cytat:
A ja mam do Was kochane pytanie: Czy moze mi sie pojawic jeszcze kresa na brzuchu??? Czy raczej jak do tej pory sie nie pojawila, to juz nie bede miala?
Mi ta kreseczka jakos sie zaczela pokazywac w 20-21 tygodniu. Wiec Tobie sie chyba juz nie pokaze

Cytat:
A teraz ja w 24 tygodniu:

I mój dzidziuś dawno temu z łapkami do góry...
Piekny brzusio
Ciesze sie z gardziolkiem lepiej

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

A to mój w 22 tc.

Czy ktoś wie co u Rozaliontki? Kontaktowała się z kimś? Trzymam kciuki cały czas
Sliczny brzuszek
Wlasnie... Jak tam Rozaliontka??? Mam nadzieje ze wszystko z nimi w porzadku.

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina, mam nadzieję że to ostatnia wizyta u tego dupka Za 2 tygodnie startuję do nowego. Z juniorem ok, rośnie jaki na drożdżach, waży już ok 1024g Rany, strasznie dużo jak na koniec 27 tygodnia, żeby mi kolos nie urósł Co do poziomu glukozy gin nie widzi problemu, stwierdził że na razie nie ma co powtarzać badania bo po co...oczywiście lepiej nie jeść słodyczy bo po co komu puste kalorie (mówiąc to wciągał pączka ). Poczekam te 2 tygodnie i zobaczę co nowy powie, badanie powtórzę tak czy inaczej ale na razie tylko dietka... Buuu ja chcę coś słodkiego, tak mi się dzisiaj chce Aha, wiecie może co oznacza na usg pomiar ASD ? Bo odbiegał mi od pozostałych o 2-3 tygodnie. szukałam w necie i znalazłam tylko że ASD to ubytek w przegrodzie międzyprzedsionkowej serca...O co w tym chodzi? Skoro kończę 27 tydzień a ten pomiar wskazuje na koniec 24 to co, za wolno ten ubytek zanika czy co...Pytałam gina ale oczywiście ten kretyn powiedział że to dla mnie nieistotne... rany,jak ten gość mnie wkurza...Aha, zmierzył mi łaskawie długość szyjki -4,5 cm... Hmmm 3 tygodnie temu w szpitalu było 4, czyżby jakiś cud i się wydłużyła...Ogólnie jestem wkurzona bo jak zwykle czuję się niedoinformowana
Gosik twoj syncio ma prawidlowa wage jak na ten tydzien ciazy W 27-28 tygodniu bobasek powinien miec 1000-1100gram, wiec sie nie martw.
Nie pomoge Ci w sprawie tego pomiaru. A ten twoj lekarz to jakis balwan Zmien go jak najszybciej.

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
cześc Dziewczyny.

U nas nie za wesoło Noc mieliśmy straszną Synek w nocy wymiotował 6 razy, w tym raz na swojego tatę / bo spią teraz razem / W nocy prawie nic nie spałam, dopiro nad ranem przysnęło mi sie trochę. Gardło ma całe czerwone, angina wstretna Gorączka, ale dobrze ,ze wymioty przeszły.

Ja też nienajlepiej się czuję, gardło mnie troszke pobolewa
Tydzień zaczął nam się nie za wesoło. a takie plany miałam
Ojej.... wpolczuje choroby synka. Niech szybciutko wraca do zdrowia. Mam nadzieje, ze Ciebie to ominie. Trzymajcie sie cieplo

Cytat:
dziewczyny, ja jestem i na bieżąco Was czytam, na bieżąco się o Was martwię, jak coś nie tak i na bieżąco się cieszę. tylko nie piszę na bieżąco, wybaczcie
u nas bez rewelacji, wszystko po staremu, ostatnio oglądaliśmy na żywo wózki i łóżeczka, no i zmienił się typ. owszem, nadal tako ale tym razem nie jumper ino rapid http://www.2o2.pl/p,pl,0979,wozek-gl...apid-tako.html
jeśli chodzi o łóżeczko, tż wymyślił takie http://www.bajka.istore.pl/sklep,320...,515803,0.html i pewnie tak będzie.
za plecami gotuje mi się kalafiorowa i bób (bób to pozostałość po Małgosi, bo ja jakoś reaguję z duuużym opóźnieniem .
generalnie ciągle nie mam syndromu wicia gniazda, może też dlatego tu nie piszę - bo nie szukam ubranek, nie robię listy i generalnie nic nie mam
uściski dla wszystkich, szczególnie dla Sashki
brzuszki co jeden to ładniejszy )
ps. pomysł z numerami na priv to bardzo dobry pomysł ja na razie mam tylko numer Esti
Rumiankowa no nareszczie sie odezwalas Juz sie martwilam.
Mmm... ja wczoraj obzarlam sie bobikiem Pychotka.... Ale za to dzis mam mega smierdzace gazy
Calkiem bym zapomniala.... szykuje Ci sie ziecio

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 20:36   #4823
poiglot91
Zakorzenienie

agusia .. jak widzialam cie na zdjeciach to wygladasz slicznie.. naprawde i mowie to jak najbardziej szczerze:ehem :
mozliwe ze czasem mozemy byc popuchniete..
ale ja sobie powiedzialam... i mojemu tz.. ze ja na miss swiata ani na pokaz mody sie nie szykuje tylko do porodu hehe..
po porodzie pewnie bede wygladala tak brzydko ze ojej
wczoraj wyobrazilam sobie siebie taka blada w naczynkach popekanych i z powylewanym bialkiem w oczach od wysilku hahaha
Stary 2009-02-16, 20:40   #4824
Aguśkaa83
Zakorzenienie

sashka witaj, my kobietki to z tym sprzataniem mamy przechlapane... musimy i nikt nie zrobi tego lepiej esti pojawila sie pozniej kreseczka, ale moze nie bede jej miala

poiglot to jest retusz kochanie te zdjecia hihih
a po porodzie to ja juz zapowiedzialam ze nie chce zeby mnie ktokolwiek odwiedzal ze znajomych dopiero moze po 2 tygodniach kiedy zejda obrzeki i wszystko dojdzie do normy, a najlepiej jakby pierwsze odwiedziny byly jak minie okres pologu
ja wlasnie czekam na wiosne niech juz przyjdzie bo chcialabym sie opalic troszke nooo taka blada tez jestem strasznie juz jak wampirzyca wygladam a po porodzie to juz wogole bedzie dramat horror w jednym
SZYMONEK

Stary 2009-02-16, 20:42   #4825
michaela
Raczkowanie

Witam mamuski
Mielismy dzis na basen jechac i na miejscu sie okazalo ze zmienili godziny otwarcia ale tylko w poniedzialki od 15tej bo rano grupy szkolne przychodza oj ale bylam zla Na pocieszenie tz zabral nas do sklepu dzieciecego i kupilismy ciuszki dla synka komplecik niebieski oraz dzinsy

No i jeszcze jedna zalamka od tzta brat bierze slub cywilny oczywiscie fajnie i ciesze sie ale termin wybrali super na 30tego kwietnia a ja mam termin na 12 maja Zadzwonil sie zapytac czy przyjdziemy a skad ja mam teraz wiedziec czy niebede akurat na porodowce i ogolnie jak sie bede czula no i jesli juz pojdziemy to bede musiala jakies ciuszki kupic bo przeciez w dzinsach niepojde co prawda bedzie tylko kilka osob obiad i kawa w chinarestaurant ale jakos wygladac trzeba, zwalszcza ze rodzinka od modej potrafi starsznie dogryzac a ciuchy tylko markowe bo te z tanich sklepow to smierdza i oni nawet tam niewchodza a ja w tych sklepach czesto cos kupuje i jestem zadowolona a orgilnalne ciuszki to tez czasem zwykle szmatki +metka wiec ja zawsze zwracam uwage na material oki wyzalilam sie troszke to mi lepiej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07794.jpg (34,9 KB, 13 załadowań)
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 20:43   #4826
poiglot91
Zakorzenienie

poiglot to jest retusz kochanie te zdjecia hihih
a po porodzie to ja juz zapowiedzialam ze nie chce zeby mnie ktokolwiek odwiedzal ze znajomych dopiero moze po 2 tygodniach kiedy zejda obrzeki i wszystko dojdzie do normy, a najlepiej jakby pierwsze odwiedziny byly jak minie okres pologu
ja wlasnie czekam na wiosne niech juz przyjdzie bo chcialabym sie opalic troszke nooo taka blada tez jestem strasznie juz jak wampirzyca wygladam a po porodzie to juz wogole bedzie dramat horror w jednym [/quote]
opalic sie w ciazy? chyba nie wolno co?
chociaz powiem wam ze moja stuknieta ciocia na tarasie lezala i sie twardo opalala.. dla mnie to glupota.. no ale co tam
ja tez chetnie bym sie opalila.. ale pewnie sie nie opale zabardzow te wakacje bo jak?
Stary 2009-02-16, 20:46   #4827
sashka20
Rozeznanie

Cytat:
no ja juz po wizycie babci (mojej mamy)...znow moj synek siedzial jak myszka pod miotla a teraz kopie jak szalony on to ma loty, ciekawe czy jak sie urodzi to tez przy innych bedzie taki niesmialy a w domu urwisek

Wiecie co stwierdzilam, ze moja 50-letnia mamusia wyglada lepiej ode mnie i mlodziej..... czuje sie taka brzydka, opuchnieta i jakas tak ble ...
Moj synek to tez tylko dokazuje przy mnie i Tzcie Raz tylko pokopal moja mamusie jak przylozyla reke do brzusia.

Aguska jestes sliczna kobietka w ciazy Jak tak mozesz mowic o sobie???
Jeszcze raz napiszesz, ze jestes jakas ble czy cos tam to dostaniesz ode mnie bacika

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość

Mi tez popuchly paluszki Niedlugo to bede musiala posciagac wszystkie pierscionki z paluchow.

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 20:47   #4828
Bercia2000
Zadomowienie

Hej kochane
ja miałam ciężki dzień a i noc nie zapowiada sie rózowo
pisałam Wam że mój synek strasznie marudził wczoraj płakał za tatą a dzis przed południem dostał gorączki i mówił że boli go gardło,głowa, nogi,brzuch byłam z nim u lekarza choć czuł sie juz lepiej i dobrze zrobiłam bo po południu trzęsło go z zimna miał gorączke okazało się ze ma grype
śpi bidulek juz od dawna strasznie sie poci przebieram go co chwile pierwszy raz ma grype zawsze przeziębienie angina itd.
boje sie że mnie zarazi a tak będzie skoro śpi ze mną ale nie zostawie go samego bo musze mierzyc mu temperature przykrywać , przebierac wiadomo ja to tam przeżyje ale czy to maluszkowi nie zaszkodzi jak mnie to grypsko wezmie tfu tfu ...
zmykam do łóżeczka bo padnieta jestem

aha przyszły moje sexy majtochy i ten rożek powiem Wam że bardzo jestem z niego zadowolona zamawiałam u tego samego sprzedajacego

http://www.allegro.pl/item543775818_...j_bawelny.html

ja mam ten niebieska żyrafka

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 20:51   #4829
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Calkiem bym zapomniala.... szykuje Ci sie ziecio
długą drogę będzie miał Kubuś do Gosi
ale miłość nie zna przeszkód

michaela, mam wstępny termin na 15 maja, a 13 czerwca ślub bierze mój rodzony brat (i jednocześnie nasi świadkowie ). i mam zamiar być
a sukienkę kupiłam sobie już jakiś czas temu, zapłaciłam 140 zł z przesyłką, sukienka jest z babefielda, więc firmowa i bardzo mi się podoba zaliczyłam już w niej jedną imprezę (firmowy bal), drugą zaliczę w tą sobotę (obiad po ślubie przyjaciół) i trzecia będzie ta po porodzie
Stary 2009-02-16, 20:51   #4830
poiglot91
Zakorzenienie

bercia
wspolczuje cioby synkowi szybko przeszlo..
biedactwo musi sie meczyc...

sashka
obie pobijemy asguske

a palce puchna strasznie.. ale jak pozmianialam miejscapierscionkow to juz sie nie odparzaja..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości