|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyżykowy bakcyl
Zimowa kraina!
![]() ![]() ![]() ![]() Jak nostalgicznie i jaka dbałość o wszystkie szczegóły obrazka! Od razu przypomniał mi sie polski krajobraz. Ten obraz jest idealny... ... na upalne lato! To teraz skoro masz juz jesien i zimę na obrazie, to moze dwie kolejne pory roku cykniemy, co? Jak wszystkie zawisną na scianach to dopiero bedzie wernisaż!
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2009-02-16 o 14:43 |
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Danusiu ,obrazy piękne
![]() ![]() ,a za wystawę będę trzymała kciuki ![]() ![]()
|
|
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz, jak tak będziesz mówić, to ja tu co pięć minut będę wchodzić, aby zostać tak pięknie powitaną
![]() A tu nie o pamięć chodzi, tylko o fakt, że tyle duszyczek przewija się przez Twój wątek w poszukiwaniu nowych cudeniek, że już trudno się zorientować kto po raz pierwszy, a kto nie Bądź co bądź, mnie jest miło ![]() Powodzenia we wszystkich obowiązkach życzę, wystawa na pewno będzie wspaniała. A te dwa obrazy robią niesamowite wrażenie... Jeszcze jak pomyślę, że będą wisieć w jednym pokoju... Toż jak tam się wejdzie to nie będzie wiadomo na co patrzeć Piękne
|
|
|
#1114 | |||
|
Zadomowienie
|
Ojoj!!!! Dziewczyny, chyba nieźle namieszałam pisząc tak chaotycznie o wszystkim na raz.
Jeszcze raz - mieszkam w województwie zachodniopomorskim - tematem cyklu wystaw organizowanych przez pracowników naszego Muzeum, jest "moje miasto" ; - I wystawa zatytułowana była "Mój nowy dom" i obejmowała lata 1945 - 1956. Dla ludzi, którzy po wojnie tu się osiedlili, to był właśnie "nowy dom" i stąd taki tytuł. Ci, często przecież, nie znający się wcześniej, ludzie, zaczęli tworzyć nową społeczność. Każdy z nich dla swego "nowego domu" robił to, co najlepiej potrafił. I tak mój Tato, który potrafił grać na wielu instrumentach /przed wojną pracował jako organista/ , skupił wokół siebie ludzi, tak jak i On, kochających muzykę. Powstał ponad 40-osobowy chór męski, trio żeńskie, męski kwartet, zespoły grające muzykę taneczną. Koncertowali, brali udział w wielu festiwalach i odnosili sukcesy. Właśnie dokumenty, zdjęcia, dyplomy itp. pamiątki z tego okresu zbieram, aby przekazać je organizatorom wystaw. - Następna wystawa, będzie dotyczyła kolejnej dekady życia naszego miasta. To nie moje prace będą pokazywane na tych wystawach. Cytat:
Bety Nisi ![]() Cytat:
- mam trzy ściany, na których mogą wisieć obrazy, całą długość czwartej /5,20m/, zajmuje okno i drzwi balkonowe. "Bukiet bzu w wazonie" i "Bukiet polnych kwiatów", wisząc na ścianie na przeciwko okna, będą symbolizowały wiosnę i lato.Aniu .Cytat:
- od samego początku mojej obecności na Wizażu spotkałam się ze szczerą chęcią pomocy i wielką życzliwością Wizażanek. Bardzo się cieszę, że tu trafiłam. Mogę cieszyć oczy Waszymi wspaniałymi pracami, nauczyć się czegoś nowego i w ogóle jest mi z Wami dobrze.A to symbole wiosny i lata.
|
|
|
#1115 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się w zupełności z tym, co napisałaś... Wiele tu dobrych duszyczek, wiele możliwości doskonalenia swej twórczości i nauki nowych rzeczy... Piszesz, że możesz uczyć się od innych - ale wspaniałe jest i to, że ktoś może uczyć się od Ciebie
![]() Przepiękny powiew wiosny i lata w Twych krzyżykach. Śliczne obrazy. Jednego jestem pewna - prawcowita i zdolna z Ciebie osóbka
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ tęsknię za wiosną
Ty mi ją kochana przybliżasz
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne wiosenno-letnie hafty
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Dzozefino, piekne kwiaty, obejrzałam też zdjęcia Twojego taty w Twoim albumie, bardzo mi sie podobają, jestem pod ogromnym wrażeniem,wystawa na pewno będzie wielkim przezyciem, pozdrawiam
p.s. czy Ty Dzozefino próbowałaś kiedyś malować ? |
|
|
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Podziwiam kolejne prace, tyle ich napłodziłaś, że wystawę spokojnie tylko Twoimi można by wypełnić.
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
Obrazy sa boskie!!!! Podziwiam sa przepiekne!!!!
Mój wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post35563595 Z powodu awarii Wizażu znikło wiele zdjęć na moim wątku!Nie wiem czy uda mi się je uzupełnić dlatego zapraszam na mój blog gdzie można wiele z nich pooglądać. http://ulla6-ullasooakclaybabysandmore.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
Wspaniałe obrazy
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Danusiu ,wspaniałe hafty
,wprost nie mogłam oderwać od nich oczu ....
|
|
|
#1123 |
|
Raczkowanie
|
Dżozefino, ħafty, jak zwykle
piękne.W moim albumie zamieściłam schemat serwetki, może Cię zainteresuje. Jesteśmy z tego samego województwa Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Danusiu ,dla Ciebie pączuś
![]()
|
|
|
#1125 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich pięknie
Od paru dni jestem trochę zalatana po gabinetach lekarskich, dentystycznych i jakichś tam urzędach do spraw..... i mam już dosyć. Czekając na wiosnę, najlepiej mi się siedzi w domu z robótką w ręku, albo przy komputerze. Ale cóż, jak mus, to mus! [quote=Cath_;11016059]Zgadzam się w zupełności z tym, co napisałaś... Wiele tu dobrych duszyczek, wiele możliwości doskonalenia swej twórczości i nauki nowych rzeczy... Piszesz, że możesz uczyć się od innych - ale wspaniałe jest i to, że ktoś może uczyć się od Ciebie ![]() Przepiękny powiew wiosny i lata w Twych krzyżykach. Śliczne obrazy. Jednego jestem pewna - prawcowita i zdolna z Ciebie osóbka [/quote/]Cath - dziękuję.Nisi - ja też bardzo tęsknię za zielenią, tą wiosenną, bo nigdy potem nie jest już tak piękna.Betinaa - dziękuję.Cytat:
Stewka - owszem, próbowałam, ale jak w zeszycie do religii mojej córki, narysowałam osiołka, to za każdym razem, na wspomnienie tego dzieła, ona i jej ojciec /a mój mąż/ tarzają się ze śmiechu . Mówili, że mi się epoki pomyliły, bo jak się rodził Jezusek, to dinozaury już dawno wyginęły. I tak, zanim się jeszcze zaczęła, skończyła się moja kariera artysty plastyka Za to mój Tato byłby chyba dumny ze swojej prawnuczki. Ona rysuje. Cytat:
- w każdym z nas drzemie "coś", trzeba tylko bodźca odpowiedniego dla "naszego cosia", wtedy praca i chęć da wyniki.Ulla - dziękuję.Dota - dziękuję.Cytat:
- dziękuję. Podoba mi się serwetka. Wzór ściągnęłam, wydrukuję sobie jutro. Witaj Krajanko!!! Aniu - Ty nie możesz oderwać oczu od moich haftów, a ja od Twoich pączusiów , choć sama wyglądam jak wieeeellllki pąąączuuuś!Od mojej wnusi dostałam w prezencie dwie z jej prac. Myślę, że pradziadek byłby z niej dumny.
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez tak myślę, na pewno byłby dumny, super rysunki, ile wnuczka ma lat?
|
|
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj powiało wiosną i latem
Aż by się chciało tego słońca, ciepła i letniego wietrzyku mmm. A tu za oknem śnieg- chociaż w końcu zima.Obrazki jak zawsze fantastyczne, wręcz idealne. A coś słodkiego dzisiaj po sobie zostawiam,choć już późna pora http://paczekdlaciebie.pl/370609
Edytowane przez honka' Czas edycji: 2009-02-19 o 22:59 Powód: literki |
|
|
|
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
U Was wszyscy zdolni, swietne rysunki wnusi, wyobraźnia pracuje. To pewnie ilustracje bajek (baśni?), bardzo klimatyczne i emocjonalne
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdolną masz wnuczkę. Pradziadek na pewno byłby dumny, bo dziewczyna na prawdę ma talent
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Niesamowite prace podarowała Ci wnuczka
Talent ma dziewczyna nieziemski Pięknie - byleby się tylko rozwijała dalej
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
Wow. Przepiękne prace wnuczki! Widzę, że talent u Was jest przekazywany z pokolenia na pokolenie
Pradziadek na pewno byłby z niej niezwykle dumny. Ma talent dziewczyna.
|
|
|
#1133 |
|
Moderatozaur
|
Puszynka jest naprawdę urocza
Na widok obrazów oczywiście opadła mi szczęka, są piękne... No a dla wnuczki ogromne brawa. Sarenka mi szczególnie przypadła do gustu, chociaż te wszystkie szczególiki na drugim obrazie również robią wrażenie. Gratulacje dla Was obu
|
|
#1134 |
|
Wtajemniczenie
|
Danusiu wspaniałe prace dostałaś od wnuczki
.To pewne,że pradziadek byłby z Niej dumny.Fakt talent to wy macie w genach |
|
|
|
|
#1135 |
|
Konto usunięte
|
Ja jak zwykle po cichutku sobie oglądam Twoje prace. Śliczne obrazki wyhaftowałaś. Bardzo dokładne, mają swój urok
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-przepiękne !Sarenka i smoczyca są pięknie namalowane. Pradziadek byłby dumny z prawnuczki . Ty na pewno też. Ogromne brawa dla młodej artystki ![]() Edytowane przez Alkmina Czas edycji: 2009-02-20 o 18:20 |
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
Rysunki namalowane przez wnuczkę są niesamowite. Talent na pewno odzidziczony w genach. Pradziadek zapewne tam "na górze" jest bardzo dumny.
![]() Powodzenia w bieganiu po "gabinetach", bo jest bardzo potrzebne, coś wiem na ten temat.
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Wow! jakie swietne prace, obie!
jakie piekne kolory kwiatów i wazonów! tez z bzem - świetny! kocham fiolety! a rysunki wnuczki juz zdradzaja talent to rysowania. oby tak dalej a bedzie z niej niezła malarka
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Danusiu ,zdolną masz wnusię i to bardzo
Wspaniały prezent dostałaś od wnusi ![]() ![]() Proszę pogratuluj jej ![]() ![]() klask i:
|
|
|
#1140 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Boża Krówko
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję pięknie, że jesteście. Jeśli można się podzielić przyjemnością z życzliwymi ludźmi, to tak jakby się miało podwójną przyjemność. Przybyło trochę krzyżyków na obrazku "Tańczącej dziewczynki", a także zaczęłam szósty, z 18 elementów serwetki "Romb".
Nie bójcie się Krzyżykowego Bakcyla - on zaraża pozytywnie. Sprawdźcie - zapraszam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...68#post6862168 Pozdrawiam serdecznie Edytowane przez Dzozefina Czas edycji: 2009-02-20 o 21:24 Powód: literówka |
|||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

... na upalne lato!
Jak wszystkie zawisną na scianach to dopiero bedzie wernisaż! 

piękne.
.
, choć sama wyglądam jak wieeeellllki pąąączuuuś!
niewędrujący albumik
hop do mnie