|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część VI
Cytat:
i to http://www.allegro.pl/item553780343_..._naczynka.html Nie tych kwasów PHA to sie nie boje bo one działaja dobrze na naczynka. Tego Cliniqua nie miałam ale mam w kompakcie mineralny almost powder makeup teint poudre naturel i moim zdanie lepszy od tego Diorka lepsze krycie i wogóle.....jego mozna gąbeczka jako podkład (ja tak robie) albo pędzelkiem jako puder (tak jeszcze nie próbowałam). ale ja sucha jestem to oil-free nie uzywam |
|
|
|
|
#1292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nusia - dopiero w weekend będę może w stolicy, trzeba było dać znać wcześniej to bym wczoraj zabalowała po szkoleniu i poczekała na Ciebie |
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, zamowię ale nie teraz bo limit mi sie wyczerpał
23 jeszcze mam tą wizyte u tej lekarki to dopytam o naczynka..co proponowałaby na ich kurowanie Nusia znów Cie malo będzie a na szkoleniu masz dostęp do neta ? Malus spoko -wytrzymam hi hi..Z TZ sie pokłóciłam własnie wyszedł wielce obrażony Zazdrosny o to ze klikam z Wami i jak to on słodko ujął mniej mnie dla niego ostatnimi czasy... rano,wieczór,we dnie w nocy..lece do Was a nie do mężusia...no pewnie jeszcze przytaknąć to mi wielbłąda bedzie kazal ciągnąć![]() |
|
|
|
#1294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój juz nic nie mówiTo ja wypróbuję co to warte to co zamowiłam - a ty powiesz co twoja lekarka zaproponowała I BIORĘ SIĘ ZA ROBOTĘ wrrrrrrrrrrrr |
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Markowe np ten mineralny Dior,nie doc ze drogie paskudy to jeszcze nie spelniają swojej roli albo my mamy buziole nieodpowiednie hi hi...Wazne czy Custom kryje jakoś nobliwie a mieszanie kolorow visażyści tez tak robia mieszając ze soba dwa odcienie i nakladaą taki podklad na twarz..Wez probaska Clinique superlift oil free przy okazji i powiesz mi jak Ci sie podoba ja mam 07 honey
|
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy reakcji na słońcew po tym nie bedzie (kwasy) i czy plamki dodatkowe nie wyjdą?nie boisz sie?juz mnie kusi kliknąc kup teraz na te naczynka kolo nosa chodz bym maziała
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
Cześć cosmitki. Ja po wczorajszej masce nadal mam buraka, rano miałam troche podpuchnięte pod oczami teraz troche zeszło, ale nadal czuje się tak jakbym się zjarała za mocno na słońcu. Dzisiaj jeszcze hydroK a na wieczór pierwszy raz cos2. Jestem na wychowawczym więc mam super warunki na cosmelan, choć dziecko jak wiadomo jest bardzo absorbujace.
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
efekt bedzie super zobaczysz..kazda z cosmelanek przechodzila przez mękę by potem objawic światu piękne lico mnie to nie dane przez zbyt kruche naczynka opisuj nam efeky |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Rozeznanie
|
witam was cieplutko
![]() ![]() ![]() na chorubska duzo wit c duze dawki 1000 za mało na dzien w czasie choroby wiecej aplikuj( z polecenia buczki)Buczka nas poinformowała ze nalezy brac najlepiej ten kwas - czysta wit c -mieszac z np sobie z sokiem jabłkowym musielibyscie cofnąc sie do 4 czesci tam opisała jak zazywac ale naprawde sa efekty a ja przed ciążą nei miałam żądnych plamek mogłam plackiem lezec na solarce lub słoncu a w tracjie ciazy wyszły plamy po pierwszej ciazy idealnie zeszły po drugiej zostały na dłuzej nie robie cosmelanu na razie - nie wiem czy w ogole zrobie- mam nadzije ze plamy zbleedna ( ale jestem naiwna co? hehe) Edytowane przez wiiniii Czas edycji: 2009-02-17 o 10:44 |
|
|
|
#1304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy dobrze zacytowałam. To mój pierwszy raz. |
|
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
No nawet mi wyszło pojedyncze cytowanie, nie złośćcie się dziewczyny bo ja się dopiero ucze.
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie chce mi sie cofać nie smarujesz niczym plamek?thiospot?neostrada czy cos podobnego? eee same nie zejdą moje tez po ciążowe i małpy ani patrzą sobie zniknąć..och wierzyc w czarodziejską różdzę..szats prast..hokus pokus świat dzieciństwa byl taaaaki beztroski Jak dzieciaczki?lepiej?a to malutkie znosi nadal dzielnie zastrzyki?moj maly tez bral w okresie chyba mial 7 mcy i na widok tej kobiety zanosił sie placzem
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od złego pisania na tym forum jestem ja..niestety adhd w naciskaniu i sto myśli na minute a do tego chędz podzielenia sie z dziewczynami owocuje pisaniem post pod postem no ale nadrabiam urokiem osobistym he he nie rozumieja rangi problemu
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego nie wiem? Czas na kawke..południe sie zbliża..DZIEWCZYNY KAWA????
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Magda_M_1973;110162 53]Hej Ola mnie do czasu pigmanormienia super pomógł mi pelethrokrem zlikwidował prawie wszystkie (oprócz kilku wiekszych na skrzydełkach nosa) daje go pod krem bo trochę ściąga ale za te pieniążki i wielką tube warto popróbować zawze na nogi możesz zuzyć
MAGDA - LASECZKO, czy ten krem stosowałaś na buźkę??? pytam, bo w ulotce jest informacja, że to tylko do nóg ja mam dość dużo naczynek na policzkach (po kwasach) i cały nos czerwony....
|
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
Plamy zazęły mi wyłazić jakieś 3 lata temu.Pojawiły się wtedy takie małe pod oczami i pod prawą brwią. Poszłam wtedy ja głupia na dermabrazje. A to było nic w porównaniu z tym co mam teraz. Niestety po tym zabiegu musiałam za tydzień wracać do pracy. Taka śliczna chodziłam przez miesiąc bez makijażu wyobrażacie sobie. Na szczęście nie mam kontaktu z klientem i tylko współpracownice mnie widziały. Jak tylko strupy zaczeły zasychać i schodzić zaczęłam paprać kolorówką, chyba za wcześnie. Filtrów nie lubiłam więc plamy zaczeły wyłazić coraz bardziej. Brałam oczywiście tabsy, słońce zawsze lubiłam na solarium też się czasem poszło zwłaszcza przed sylwestrem. Przez ostatni rok moje plamiska się pogłębiły strasznie. Chć słońca unikałam jak ognia.
|
|
|
|
#1311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i zaczęłam stosować filtry - nie ma wyjścia jak się jest na tym forum - prędzej czy później czeka człowieka taki obskok, że lepiej się zacząć stosować do zaleceń - głównie dr Buczysława nie ma litości, ale mnie właśnie ona zmobilizowała. A gdzie w ogóle jest Buczka????
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzieciątko często widziało mame bez makijażu więc mój burak jej na razie nie przeraził. Wczoraj jak miałam brazowa maske na twarzy to tak dziwnie na mnie patrzyła.
|
|
|
|
#1314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lekko plamiasta - mnie bratowa farmaceutka w czerwcu to przyniosła i kazała na buzie |
||
|
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
pelethrokrem ?????? a cóż to znowu???prosimy o więcej
|
|
|
|
#1316 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie gdzie nasza kochana Buczka i reszta starych cosmelanek? Dawno was dziewczyny nie było. Nie zostawiajcie nas samym sobie. Kogo mam się radzić? Wiedza teoretyczna to za mało.
|
|
|
|
#1317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dołożyć. Jego pod krem aplikuje i kosztuje ok 20 zł
|
|
|
|
|
#1318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://kopalniawiedzy.pl/witamina-C-...-rak-5394.html kwas askorbinowy |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale samo wchlanianie,zapach i efekty sa takie jakich inne kremidla nie poczynily na mojej buzi..Wygrana w totka mi sie marzy skromnie 5 poprosze i heja na truskawe,allegro..Biother musie kupic i nie tylko..Cliniqua polozylam.Efekt:lepszy od Diora!!! ale nie kryje zupelnie przebarwien chodz kolor ma fajny..lubim takie Madzia Ty z tego Diora jesteś zadowolona? Malus to ja Ci kremiki wysle na przebarwionka..z svr,cos z biodermy bo Ty i tak nic mocniejszego nie mozesz(dzidzia)to chociaz tak..He he TZ dzis z paczką dla Molly naginał(a zrobil sie kartonik z leksza)..to pewnie i to sie skonczy..zazdrośnik jeden..Wojnę wypowiadam facetowi..
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Lekko plamiasta;11018909]
Cytat:
takze ![]() ![]() wydaje mi sie ze to co Magda znalazla na allegro(link wcześniej) jest faaajne na te nasze naczynka Madzius Ty predziutko aplikuj to na buzke i zdaj nam relację..ale znając siebie nie doczekam do tego i juz pewnie dzis tez zakupię |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

Probowałas podklad Clinique super lift oil-free?
No wlaśnie ten co sie miesza dwa kolory to jest Custom Creations
jak bedziesz miała mozliwośc przetestowac na buzi to daj znać jaki efekt
a na szkoleniu masz dostęp do neta
własnie wyszedł wielce obrażony
Zazdrosny o to ze klikam z Wami i jak to on słodko ujął
mniej mnie dla niego ostatnimi czasy...
mój juz nic nie mówi
visażyści tez tak robia mieszając ze soba dwa odcienie i nakladaą taki podklad na twarz..Wez probaska Clinique superlift oil free przy okazji i powiesz mi jak Ci sie podoba

opisuj nam efeky