|
|
#4891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
ja nie mam nic z rozmiaru 56 ostatnio tak patrzylam i mam wszystko na 62... kurcze musze pokupic jeszcze rozmiar 56... ale to jak bede miec juz mieszkanko wynajete...Cytat:
|
|
#4892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
skrzatek24 ten atlantic ma plastik dosłownie wszędzie! jest jak toledo i xA, ale dla mnie i dla kuzynki (która go dostała miesiąc temu od teściów) wadą jest ten plastik przy przednich kółkach.. to jest super wózek do miasta, tam gdzie są normalne chodniki i nie ma "wertepów".. hihi..
|
|
|
|
|
#4893 |
|
Wtajemniczenie
|
Seona bardzo ładna kanapa
Małgosiu i bardzo dobrze daj znać jak smakowały ziemniaczki pakusia baw się dobrze sashka skurcze porodowe nie przyrównywałabym ze skurczami łydek... są zupełnie inne Aguśka mi nie robi się mdło i nie boli mnie brzuch ale nie jest to przyjemne uczucie ![]() A co powiesz na to jak w czasie porodu i w czasie silnych skurczy mój kochany mąż dostał polecenie od położnej żeby masować mi sutki bo wtedy wydziela się oksytocyna i sprawniej poród przebiega brrr myślałam że go tam trzasnę![]() sashka piękne te ciuszki Małgosiu kochana nie mam pojęcia co Ci by pomogło na gardełko ![]() dziewczynki piszecie o odstawieniu witamin...powiem Wam że ja już w pierwszej ciąży dowiedziałam się od kilku położnych że dziecko robi się wielkie od przyjmowania witamin i my nadmiernie tyjemy poza tym puchnięcie też dają witaminy (nie naturalne czyli z owoców i warzyw .... tylko te sztuczneja ani w pierwszej ciąży ani teraz ani trochę nie puchnę ale każdy robi co uważa
|
|
|
|
#4894 |
|
Raczkowanie
|
aha.. co do tych nr. to jestem za! prześlę wam swój , tak jak Esti
lecę.. bo ciacho czeka hihi |
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu o te leki rzeczywiscie lepiej zapyatc lekarza albo ew. farmaceuty...
esti a czy mozesz porownac to takie niefajne uczucie do skurczow podczas porodu???? a z tym masowaniem brodawek straszne to ja juz pomalu sobie wyobrazam co sie czuje podczas porodu ale wiadomo ze chodzilo o przyspieszenie porodu ale to musi byc okropne...
|
#4896 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśkaa - zabraniam Ci wyobrażania sobie porodu!
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
sashka skurcze porodowe sa gorsze
o wiele gorsze no niestety musi skurcz bolec tak nas skonstuowano ale gwarantuje przezyjesz i szybko zapomnisz ![]() Seona kanapa mis ie rowniez podoba ![]() Esti jak by moj maz mial mi sutki masowac to bym chyba zabila hihihi Moj maz mial mnie za rece trzymac i bron boze nie dotykac Malgosia na gardlo plukanki z wody cieplej z sola bardzo pomagaja i nie szkodza Esti potwierdzam to co piszesz pamietacie jak pisalam ze bralam tabletki i tylam jak glupia ?? Teraz owszem witaminki biore ale oslabina dawke czyli zamiast 2 razy dziennie tylko raz i co ?? Wyniki w normie waga do zaakceptowania ![]() Wielkosc dziecka raczej nie idzie w parze z witaminami to raczej sprawa genetyczna ale reszta jak najbardziej tak ![]() JA dzis odpoczywam , glowa przeszla za to podbrzusze boli i mala mi wariuje w brzuchu dyskoteka ona chyba wcale nie spi hihihi
Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-02-17 o 16:36 |
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu hihih ale to silniejsze ode mnie:P
podtrzymuje pytanie: Czy macie cos takiego ze bardziej teraz w ciazy rumienicie sie bez powodu???
|
#4899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie, ja się nie czerwienię |
||
|
|
|
#4900 |
|
Raczkowanie
|
ja też dzisiaj miałam taki silny skurcz a kiedys jak mnie złapał to pare dni nie mogłam normalnie chodzić pytałam lekarza co z tym robic to kazał pić sok pomidorowy, jeść czekoladę i pic kakao
Edytowane przez Marika 86 Czas edycji: 2009-02-17 o 17:23 |
|
|
|
#4901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja na ból gardł brałam tantum verde w pastylkach SORKI ŻE POST POD POSTEM Edytowane przez Marika 86 Czas edycji: 2009-02-17 o 17:22 |
|
|
|
|
#4902 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi przyszedł Pan naprawiać telewizor....
|
|
|
|
#4903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka ja też teraz nie wyobrażam sobie tego masażu
to było straszne![]() Ja się nie rumienię chyba w ogóle muszę używać różu![]() już nic nie piszę o porodach Kathi a u mnie w rodzinie dzieci między 3300-3800 (ja ważyłam 3750) u mojego TŻ-ta też duże dzieci bo TŻ chyba 3800 a jego brat 4200. A moja Julka 2560 ja nigdzie więcej o tym nie czytałam ale położna mówiła że to też wpływa na wagę dziecka :noniewi em:a no i jeszcze dodam że mimo że witaminki biorę raz na jakiś czas całą morfologię mam świetną ![]() sashka a te skurcze to z braku magnezu i potasu czyli pomaga to co pisała marika i banany nie zgadniecie co robię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PĄCZKI ![]() ![]() ![]() właśnie czekam bo mi ciasto musi wyrosnąć
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-02-17 o 18:01 |
|
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dziekuje za odpowiedz ![]() o oczkach czytalam ze wlasnie w tym okresie moze cos takiego z oczkami sie dziac, ze wydaja sie suche.... pisze dalej ze mozna stosowac "sztuczne lzy": http://www.babyboom.pl/ciaza/kalenda..._trymestr.html
|
|
#4906 |
|
Raczkowanie
|
o mamo Esti jak Ci się chce tak pichcić podziwiam cię ja to mam ochote na faworki ale nic mnie nie zmusi żeby dzisiaj zrobić
dzisiaj byłam w smyku i kupiłam fajne śpioszki w paseczki za 12.40 zł także chyba nie drogo ![]() a ja mam słaba morfologię 11,2 maiłam wcześniej ponad 13 a teraz tak mi spadła mimo że biorę witaminy
Edytowane przez Marika 86 Czas edycji: 2009-02-17 o 18:09 |
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
esti Ty ostatnio to tyle slodkosci zrobilas
wiesz Twoja Julcia i tż zamienia sie w ciasteczko niedlugo hihi ![]() a wiecie co..... zauwazylam ze wlosy mi w ciazy bardziej sie kreca niz przed...swoje zawsze mi sie lekko krecily i falowaly a teraz normalnie jak u baranka loki mi sie robia blee..... ![]() nie podoba mi sie to i suszarkolokowka je mecze zeby troszke rozprostowac hmm... ale z ciekawosci poszperalam w necie i kobitki pisza ze np wlasnie po urodzeniu prostuja im sie wloski albo jeszcze bardziej kreca... moja mama mi wczoraj powiedziala ze dziecko czasem mamie zabiera krecone albo proste wlosy...ciekawe o co tu chodzi ![]()
|
#4908 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Jeszcze raz dziękuje Wam wszystkim za ciepłe przyjęcie. Od razu poczułam sie tu swojsko
Cytat:
Nie wiem czy zaglądasz czasem na Lubelskie żonki - tam tez sporo panien młodych 2007 i 2008 oczekuje na maleństwo, więc zapraszamy Cytat:
![]() Wózek - zielony!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co widze chłopcy chyba opanowali mamusiowe forum Bardzo ładne ubranka. Ja wariuję na punkcie małych ciuszków - nie ma tygodnia, żebym czegoś nie kupiła Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4909 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
my dzisiaj byliśmy w Lidlu, bo też mieli mieć ubranka, ale nie uświadczyłam niczego co by przypominało jakiś ciuszek ![]() możesz mnie też dopisać do swojej listy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ad. 2 słodkie te ubranka Cytat:
za to mąż ważył równe 3 kg i miał 52 cm. Siostra też nie była jakimś wielkoludem, bo ważyła 3030 i miała 53 cm, brata nie liczę, bo się urodził w 7 miesiącu ![]() Wklejam Wam nasze dzisiejsze zakupki: 2 koszulki na 62 cm i 68 cm i pajacyk na 52 cm
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Naprawione
Sorki ale ja się cieszę bo po ponad 3 tyg. mam telewizor.... Ale i tak wolę WIZAZ... Malutka - słodkie to polo z autkiem... cudne
Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-02-17 o 20:19 |
|
|
|
#4911 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
My z tztem po obiadku. Mialam dzis na obiadek roladki schabowe w sosie serowym z Winiary Pomysl na
Robilam pierwszy raz. Pyszniutke bylo. Cytat:
A z tym gardziokiem to powinnas isc do lekarza zeby to obejrzal. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ad.2. Ja tez wlasnie chce cos wiekszego kupic w Biedronce. W rozmiarze 56 i 62 mam dosc. Jedynie musze dokupic jakies spodnie, dresik i sweterki. Bo nie mam nic wysciowego w tych rozmiarach. Ad.3. Moj Tz do mnie ostanio powiedzial: "Kochanie ty przestan kupowac te ubranka, zacznij kupowac jakies kosmetyki, smoczki, buteki, kocyki" Ma racje. Ja non stop tylko kupuje ubranka Jedynie ostatnio pokupowalam kilka pier****.Cytat:
Pakusiu za duzo w tym rozmiarze 56 nie kupuj, bo one na dlugo nie starcza. Ja mam wlasnie duzo w tym rozmiarze i sie boje, ze moja dzidzia urodzi sie duza i i wogole ich nie ubierze. Cytat:
Ad.2. Dziekuje Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzis normalnie nie moge chodzic, doslownie kuleje. Mam tak obolala lydke, ze hej. Ja biore magnez 1 raz dziennie.A to ja i Kubus 1 i 2 robione dzisiaj. Za dwa dni zaczynamy 30 tydzien 3 koncowka 28 tygodnia. 4 27 tydzien.
|
|
#4912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4913 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ad. 2 Cytat:
|
|
#4914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.. a ja wczoraj zrobiłam 100 - o zgrozo - pierożków ruskich.. (pyyszne mi wyszły ), a dzisiaj zastało mi tylko 20.. skubana rodzinka wszystko wcięła.. ja ledwo 8 w siebie wcisnęłam a mój synuś ( zaznaczam że ma 3 latka) zjadł dzisiaj 12!! normalnie szok.. mały odkurzacz za pączki też sie pewnie wezmę, w czwartek- na świeżo- chociaż osobiście wolę jednak faworki- różyczki hihi.. Co do witaminek to ja od początku ciąży zużyłam jedno opakowanie witamin..(100) i teraz mam tylko witaminki w owocach.. bo prawda jest taka że przy takiej dawce witaminek-kapsułek (czyli codziennie kilka tabletek różnego rodzaju) można sobie zniszczyć wątrobę, tak jak ja miałam przy pierwszej ciąży.. i synka urodziłam w 37 tygodniu.. a spokojnie mogłam póżniej gdyby nie cholestaza.. ważne że synuś urodził się zdrowy
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
sashka wlasnie o to mi chodzilo, takie nagle napady goraca na twarzy ze czerwona sie robie a tez przed ciaza nie mialam czegos takiego...
ale wyczytalam ze to normalne brzuszeczek slodziutki ale Ty zgrabniocha jestes ![]()
|
#4916 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tesciowa ostatnio mi powiedziala ze tz jak sie urodzil to wazyl ponad 4,5kg i mial 61cm rany jak nasz synek taki bedzie wielki to ja tam padneCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4917 |
|
Przyczajenie
|
"Nicola ja tez polecilabym Ci jak juz Xlandra XA bo ma skretne kola, a to jest wygodniejsze, przynajmniej dla mnie
) Ale XA jest naprwde wporzo "Witam, chcialam Was zapytac o wózek, kupiłyscie juz? Jak tak to czym sie kierujecie przy wyborze? Lepszy wielofunkcyjny czy może osobno gondole potem spacerówke? Jak dlugo macie zamiar wozic malenstwo w gondoli? Pomóżcie jestem zielona w tym temacie wiem ze taki watek jest przerabiany osobno, ale zależy mi na "świeżych" opiniach |
|
|
|
#4918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja kupilam wozek gondole+spacerowke ma skretne kola przednie calosc da sie wyciagnac ze stelaza i obrucic,regulowana raczka, godnola wazy 15kg a spacerowka12kg(mieszkam na parterze i niemam schodow wiec sie tym zbytnio niekierowalam) kupilam wozek polegajac na swej intuicji poniewaz opini onim nieczytalam niema go chyba w sprzedazy w polsce i mam nadzieje ze sie sprawdzi
|
|
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka dziękujemy za pomoc
A mogę spytać w którym szpitalu będziesz rodzić?
|
|
#4920 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

ostatnio tak patrzylam i mam wszystko na 62... kurcze musze pokupic jeszcze rozmiar 56... ale to jak bede miec juz mieszkanko wynajete...
Zaparzę rumianej trochę popiję letniego i może mniej będzie boleć.
hihi..
brrr myślałam że go tam trzasnę
hihi 

:noniewi em:
a wogole snil mi sie seksik z tżtem, w sumie juz z miesiac sie nie psytulalismy tak blisko przez ta infekcje...ale jutro ide do gina to go zapytam o to czy moge, czy wszystko juz ok???
hihi..