|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: jaki kolor drzwi?? | |||
| jasne, kontrastujące ze ścianą (beż) |
|
3 | 15,00% |
| w kolorze ściany (bordo/czerwień) |
|
1 | 5,00% |
| ciemne, w kolorze mebli (ciemny brąz) |
|
16 | 80,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
jaki kolor drzwi przy takich ścianach? pomóżcie!
Dziewczyny potrzebuję pomocy!
) <lizus >Jestem właśnie w trakcie wykańczania pokoju, ściany pomalowane, meble są... z takich 'większych rzeczy' zostały mi tylko drzwi nie wiem jaki kolor wybrać ![]() pokój jest duży, ale długi, na krótszych ścianach są drzwi i na przeciwnej okno, przy dłuższych stoją meble ściana na której są drzwi jest w kolorze 'dzikie wino' z duluxa, reszta 'caffe late' (w załączniku), meble w kolorze wenge no i nie wiem! ja planowałam na drzwi bardzo ciemny brąz (taki jak meble), ale pare osób mi odradza i proponuje raczej jasne (beżowe/kremowe) kontrastujące ze ścianą, jest też opca żeby były mniej więcej w kolorze ściany - nie jestem za bardzo przekonana do tych jasnych, tym bardziej że drzwi są stare, trochę obite, dlatego nie chciałabym ich podkreślać kontrastującym kolorem i w dodatku psuć sobie czerwień - drzwi w kolorze ściany - boję się że wyjdzie wielki czerwony nijaki kwadrat, - ciemne - ktoś mi mówił że ta czerwień mi się przy niej 'zgubi' i że ściana w całości będzie za ciemna w porównaniu z resztą pokoju rozpisałam się ale bardzo liczę na waszą pomoc! ps. ściany są troszke jaśniejsze niż w załączniku, zdjęcie było robione przy słabym świetle i jeszcze w trakcie malowania Edytowane przez ..::anvastra::.. Czas edycji: 2008-10-12 o 08:09 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: jaki kolor drzwi przy takich ścianach? pomóżcie!
Hej.Mam takie same meble jak ty
i kolor scian ecru i dzrzwi wenge wygladaja fantastyczniePrzemaluj na jasny kolor ,wtedy bedzie efekt z tym czerwonym to bardzo ciemno |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Hej.Mam takie same meble jak ty
i kolor scian ecru i dzrzwi wenge wygladaja fantastyczniePrzemaluj na jasny kolor ,wtedy bedzie efekt z tym czerwonym to bardzo ciemno Postaram sie wysłać zdjęcia z mojego mieszkanka ale to pod koniec miesiaca bo wtedy będą dzrzwi własnie ,,wenge" |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
A dasz radę zrobić zdjęcie tak, żeby było i trochę ścian i drzwi widać? Bo może coś by się komputerowo zrobiło
...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
widzisz dobry pomysł
to tak na szybko cos przerobiłam mniej więcej... (zdjęcie jeszcze z czasu remontu stąd te folie i gniazdka )a i jeszcze dodam, że pokój ogólnie jest duży i raczej nowoczesny (meble, kanapa) - niestety nie mam jak zrobić zdjęcia tego co już mam ![]() ale ogólny klimat chciałam zostawić jednak odrobinkę młodzieżowy a dodatki tkaniny itd w takim trochę orientalnym klimacie no i , a czerwona ściana miała być takim mocnym ciemnym akcentem - m.in. dlatego te jasne drzwi jakoś tak mi nie pasują no ale z drugiej strony jeśli drzwiami miałabym sobie zepsuć ogólny wygląd pokoju to już wole te jasne ![]() no ale co radzicie?
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() meble stoją właśnie przy jasnych ścianach, na tej z drzwiami uwaga miała się skupiać jednak na kolorze ścian, nie chciałabym go sobie zepsuć jasnymi drzwiami to czekam na twoje zdjęcia
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
i nikt nie pomoże?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Z trojga złego najlepiej wyglądają te ciemne - bedą pasować do mebli, choć lepiej by było, gdyby pasowały do podłogi raczej, ale nie wiem jaką masz podłogę.
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm .... Czerwony odpada od razu. Wenge są trochę za ciemne, a jasny z kolei już mi się z doorsem w wenge gryzie ;P Powiedz mi, czy drzwi to takie jak na zdjęciu? Bo jeżeli mieszkasz sama, to możnaby pozaostać przy samych framugach, one wtedy mogą być ciemne. Ew. może lepiej drzwi z szybą? Jakąś mleczną??
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale drzwi w tym kolorze jeszcze przy tej ścianie były by okropne
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jasne może nie gryzłyby się z całym pomieszczeniem, ale z tą ścianą, trochę z meblami no i z samymi drzwiami (stare, rochę poobijane, także nie ma czego eksponować :/) jak na razie nie mam możliwości zminić drzwi, także i opcja z szybą odpada
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Teraz to już chyba póxno na zmiany, trzeba było ścianę z drzwiami pomalować na ten jasny kolor, a tą jasną na czerwono - wtedy lepiej by było dobrać drzwi kolorystycznie do podłogi.
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
tylko wtedy miałabym te ciemne meble na czerwonej ścianie także tak źle i tak niedobrze
![]() (bo tą drugą krótszą ścianę prawie całe zajmuje okno)musiałabym całkiem zrezygnować z czerwieni ![]() a przed remontem zrobiłam sobie symulacje w jakimś programie do projektowania i tam wyglądało fajnie, ale teraz w rzeczywistości już niestety mniej ![]() także teraz musze kombinować nie co zrobić żeby było fajnie tylko co zrobić żeby nie było głupio |
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wiesz, nie było potrzeby od razu CAŁEJ ściany robić na czerwono
Można było wrobić jakiś większy akcent, kawałek ściany, pas właśnie w tym kolorze lub jakąś przetartą czerwień, farbę z efektem pękania, czy coś w tym stylu.... . No ale po fakcie to łatwo się mówi Więcej głosów masz na ciemne drzwi i wydaje mi się iż mimo że zaciemną pomieszczenie to będą lepsze jak te jasne. Zawsze możesz trochę to rozjaśnić jakimiś dodatkami, lampą stojącą lub czymś w tym stylu ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
To zrób tak przemaluj ściany na jasny kolor, a tylko jedną dłuższą zostaw czerwoną, tę, na której nie będą stały ciemne meble, tylko na ten przykład łóżko.
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
ale ta ściana jest fajna
do całości pokoju pasuje tylko tych drzwi nie przewidziałam kraajanka - problem w tym że nie mam takiej ściany, przy jednej i drugiej stoją meble, a i łóżko jest ciemne (na krótkich ścianach jest okno i drzwi, dlatego meble mogą stać tylko przy tych długich)Izumi - pokój mimo tej czerwonej ściany i bardzo ciemnych mebli nie wydaje się ciemny, bo te dominujące ściany i podłoga są jasne, a dodatkowo ożywiają go zasłony, dywan i większość dodatków które są w takim pomarańczowo/rudym w dodatku pokój jest duży i jasny, chciałam go nawet bardziej przyciemnić niż rozjaśnić (uprzytulnić i dać mu trochę taki klimat jak lubie) tak przynajmniej miało być, a okaże się czy tymi drzwiami nie przedobrzę ![]() dzięki dziewczyny za pomoc! wkleję zdjęcia jak już będzie gotowe
Edytowane przez ..::anvastra::.. Czas edycji: 2008-10-16 o 11:51 Powód: nadużywanie emotów :p |
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
To zrób ciemne drzwi, podłogę zawsze możesz przykryć dywanem
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
mam juz wstawione drzwi
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
ja wybrałabym te ciemne jakos najbardziej mi sie podoba
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Ja właśnie tez polecałam ciemne,ja mam wenge tak jak kolor tych mebli bo akurat takie mam w salonie,i drzwi wygladaja wspaniale
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
ja tez jestem za ciemnymi Wenge zwłaszcza modyfikowane bardzo ładnie wygląda, a jesli za bardzo Ci nie odpowiada to Porta w swoich fornirach modyfikowanych ma cos co się nazywa Palisander ciemny kolor i powienien pasowac dzo czerwonej ściany. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

) <lizus
>

i kolor scian ecru i dzrzwi wenge wygladaja fantastycznie