|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III
Cytat:
, no cóż, może jeszcze wystawią.Nawet z kosztami przesyłki to niewygórowana cena ![]() Szkoda, że sprzedawca nie ma w asortymencie dodatkowo kosmetyków do włosów ![]() Nie, ale wiesz... ja zawsze jestem otwarta na nowości!
|
|
|
#2702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślicie, że to właśnie od tego oleju rycynowego nakładanego 1 x w tyg. tak mi się przetłuszczają włosy... ? Naczytawszy się znowu złożyłam dziś zamówienie w doz na olej ze słodkich migdałów, z ogórecznika + olejek z drzewa herbacianego. Jakby do odżywki Joanny wzmacniającej (seria z apteczki babuni) dolać kroplę tego olejku i wmasować w skórę głowy a na włosy położyć taki mix olejowy - co myślicie ? Dało by mi pozytywne skutki? Wiele osób pisze o problemach ze zmyciem oleju - jak wy poznajecie, że ollej nie zmył się z włosów - daje się to "wyczuć"? I jakim szamponem zmywacie oleje - bo ja bym chciała ten z rzepą w Evy ze wzgl. na SLS już odstawić - tylko nie wiem czy Babydream lub Joanna z apteczki babubni zmyje mi olej ![]() Będę wdzięczna za podpowiedzi
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bijcie mnie, ale musze zaprzyjaznic sie z prostownica...
Po prostu moja fryzura mnie do tego zmusila...
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
ja Cie rozumiem
|
#2705 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.A prostownica-to pujście na łatwiznę i niemy krzyk włosów - tylko nie bijcie za to co napisałam .To tak jak z komórkami-teraz sobie bez nich godziny nie wyobrażamy, a kiedys ich nie było - a jakoś sie komunikowaliśmy
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak ma sie wybór nie prostowac i byc w depresji i w takim stanie isc do pracy (mam stanowisko gdzie codziennie duzo ludzi mi sie przewija), albo wyprostowac i miec lepsze samopoczucie to ja wole to drugie ![]() kiedys próbowalam nie suszyc - u mnie to tragedia ![]() nie prostuje codziennie a prostownice kupilam porządną plus ochrona. Niszczą sie pewnie ale co dzis nie niszczy włosów? ![]() Jedyne co to nie farbuje bo juz nie moge ![]() Duzo inwestuje w maseczki, odżywki, oleje i jakos dają rade
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem bo tez między ludźmi pracuję
Dobrze że przynajmniej masz wypasiony sprzęt i wiesz że o taki włos trzeba mega dbać, bo co niektóre dziewczyny to dopiero jak spalą włosy to myślą co tu zrobić, bo juz nawet włosy prostować sie nie chcą, miałam coś podobnego kiedys na głowie-spalone kołtuny, jak zafarbowałam, potem rozjasniłam i farbę znowu nałozyłam jednego dnia-brrrrrrrrr ale to juz przeszłość-błedy w młodości sie zdarzają
|
#2708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej że pieczołowicie o nie dbamy powinny się układać tak jak chcemy, a jak nie to cóż same się prosiły o tą prostownice
Wiele dziewczyn krępuje pojawiać się na ulicy z nie umalowaną twarzą. Za to z krzywymi nogami chodzą jak gdyby nigdy nic. Edytowane przez doruś Czas edycji: 2009-02-19 o 09:28 |
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie - ile mniej więcej kosztuje olek sezamowy? Idę dzisiaj do sklepu ze zdrową żywnością (jedynego w moim mieście) bo coś mi się tak kojarzy, ze chyba go tam widziałam i nie chciałabym przepłacić
|
|
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
olej sezamowy jest w azjatyckiej ofercie LIDLA za 9.99 250 ml. czy jakos tak. Fajnie pachnie.
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest tez olej arachidowy , ktory oczywiscie kupilam ale ten juz nie pachnie...
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
tak, do włosów
cyt. Okład arachidowy Składniki: 1 żółtko, 25 g oleju arachidowego, l łyżeczka do kawy soku cytrynowego. Przygotowanie: Na łaźni wodnej lekko podgrzewa się olej arachidowy. Następnie powoli, kroplami, rozprowadza się go w żółtku, mieszając ciągle oba składniki. Na koniec, stale mieszając, dolewa się do nich sok cytrynowy. Zastosowanie i działanie: Olej arachidowy ma tę właściwość, że daje się doskonale emulgować przez cholesterol zawarty w żółtku. W wyniku tego powstaje ładny, przylepny okład, który dobrze nadaje się do pielęgnacji tłustych włosów i skóry na głowie. Włosy należy najpierw lekko umyć i podsuszyć, a następnie rozłożyć okład równomiernie na całych włosach, również u ich nasady i wmasować go. Okład trzyma się w cieple pod czepkiem kąpielowym. Czas działania okładu wynosi 30 minut.
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Aha
![]() W sumie nie mam tłustych włosów - tłustą mam tylko skórę a włosy suche - więc arachidowy chyba nie dla mnie
|
|
|
|
#2717 | |
|
|
Cytat:
Ja przynajmniej tak to rozumiem. Więc w tym przypadku, jak zresztą w każdym, gdzie mówi sie o tłustych włosach, chodzi o wyregulowanie i oczyszczenie skóry. Sam olej natomiast nie powinien wysuszać, bo nie zawiera substancji o takim działaniu.
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn z moimi włosami jest tak, że myję je co dwa dni, skóra głowy jest tłusta, ale reszta włosów jest sucha i sianowata Nawet jeśli nie mylabym włosów przez kilka dni i całkowicie by mi się przetłuściły to w dotyku i tak byłyby suche ![]() Póki co mam kokosowy, ze slodkich migdałów i wybiorę się na poszukiwania sezamowego Wydaje mi się, że w moim zielarskim widziałam ten olej - może być? http://www.oleofarm.com.pl/pl_olej_sezamowy.php Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2009-02-19 o 12:13 |
|
|
|
|
#2719 | |
|
|
Cytat:
Ten sezamek fajny. Pijaczki oliwy mogłyby z powodzeniem łykać go jako zamiennik, bo zawiera sporo NNKT
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadal bierze ![]() Co masz na mysli mówiąc "łykać' bo chyba nie pić? ![]() |
|
|
|
|
#2721 |
|
Rozeznanie
|
Brrr... Nie mogłabym pić oliwy - tak bezpośrednio łyżeczką
Za to drożdże owszem ![]() Siedzę z olejkiem kokosowym na głowie - nie pachnie, rafinowany A takie miałam nadzieję aromaterapii Nałożyłam tylko pół łyżeczki bo nie chcę przedobrzyć - po myciu WAX (polski)Ciekawa jestem efektu ![]() Olej sezamowy w Lidlu??? A jest dostępny regularnie? |
|
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
Pić pić, oliwę z oliwek pije się w różnych przypadkach-jak ktoś ma wysoki cholesterol tez polecam
![]() Nie pytaj się, tylko leć
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zapomnę jak dawno, dawno temu, ponad 10 lat bedzie, moja mama zmusila mnie do wypicia lyzki oleju rycynowego - w celu, do którego tej olej jest przeznaczony - alez to było ohydne...
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2009-02-19 o 13:12 |
|
|
|
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
Miała któraś, bo kusi mnie:
1. http://sklep.biovitus.pl/index.php?main_page=produ ct_info&cPath=3&products_ id=441 2. http://sklep.biovitus.pl/index.php?m...roducts_id=439 3. http://sklep.biovitus.pl/index.php?main_page=produ ct_info&cPath=3&products_ id=436 4. http://sklep.biovitus.pl/index.php?m...roducts_id=432 ciekawe czy skład jest taki czy pominięto co nieco ![]() bo piękne zapewnienia
Zapuszczam, nie farbuję i wzorowo pielęgnuję loki już od 26.12.2007 r. ![]() Edytowane przez kosmarka Czas edycji: 2009-02-19 o 13:10 |
|
|
|
#2725 |
|
Rozeznanie
|
Nie pytaj się, tylko leć
Nie kupię bo właśnie dzisiaj kupiłam w zielarskim olejek kokosowy Trzeba go szybko zużyć ![]() Finlora - mi też kojarzy się wypicie łyżeczki jakiegoś oleju - trauma
|
|
|
|
#2726 |
|
|
Pić, pić, moja Droga
Można nasączyć sobie bułeczkę albo kawałek chleba w celu poprawienia "przyswajalności dogębowej" ![]() Są też gotowe mieszanki smakowe do sosów sałatkowych, tak więc można coś wybrać Coś mało tego olejku. Ja jednorazowo zużywam jakieś 25 ml. On łatwo schodzi z włosów, nie ma raczej obaw o przedobrzenie.
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktore wybieraja sie dzisiaj do Lidla mam do Was goraca prosbe
Czy moglybyscie rzucic okiem na sklad dzieciaczkowego szamponu, ktory ma byc teraz w ofercie promocyjnej? http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...0220.p.Szampon (pisalam o nim w innym watku, ale tutaj toczy sie dyskusja o Lidlu, wiec pozwalam sobie zapytac )
|
|
|
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak uda mi się zrobić zdjęcie to wkleję potem
, a jak nie uda mi się to zobaczę jak się sprawa z detergentami przedstawia
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po cichutku licze, ze sklad bedzie bardzo fajny i znow zamiast wyprobowac Hippa kupie cos tanszego Narazie jednak czekam niecierpliwie na relacje i z gory dziekuje za fatyge |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

, no cóż, może jeszcze wystawią.

Zdecydowanie włosy potrzebują odrobiny odżywki bez spłukiwania 
Po prostu moja fryzura mnie do tego zmusila...
.

jest tez olej arachidowy , ktory oczywiscie kupilam ale ten juz nie pachnie...