|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() Problem polega na tym, że chyba gdyby nie to że nie umiem oprzeć się pokusom nie musiałabym sie odchudzać ![]() Na diecie czuje się wspaniale, tak lekko i chyba tylko to mnie trzyma i do tej pory nie zjadłam nic niedozwolonego, a takze nic imitujacego slodycze(probowalam zorbic ptasie powachalam i wyladowalo w koszu). Produkty które spozywam ograniczaja sie do piersi z kurczaka(której już na marginesie nie mam), oliwek, jajek, lekkiego wiejskiego, chudego twarogu, ryb, migdałów, szczypiorku, cebuli, czosnku, pekinskiej, jogurtu naturalnego.. Dziś zaszlałam kupiłam pieczarki-przecena była. Nie stac mnie na ogórki i pomidory obecnie - wiem to głupio brzmi, ale jestem biedną studentką przed co miesięczną 'wypłatą od rodziców'. Za 3 zł za ogórka mam pudelko jajek. Po prostu po tych 3 dniach jajka i sery wychodza mi uszami! Jak widze jak moja współlokatorka je bułki czekolade, batony, gofry z dzemem, a nawet mandarynki (które oddałam jej żeby się nie zmarnowały ), aż mnie skręca!! Marze o tym by zjeść owoca. Nie sądziłam że kiedyś to powiem.
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
a powiem Ci, że dawno mi tak nie smakowało jak dziś
mocno cytrynowo, orzeźwiającowstawię przepis na bloga, na kurczaka też, bo wyszedł niezły |
|
|
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wole salatke zjesc niz batona. Jak przejdziesz poprawnie przez jedynke to nie bedziesz miec ochoty na slodkie, zareczam. Ja przed SB moglam zjesc 3 tabliczki bialej czekolady za jednym podejsciem i w ogole nie bylo mi slodko. A teraz mdli mnie jak patrze na ta slodycz w sklepie Nigdy bym nie uwierzyla, ze przestane pochlaniac slodycze hurtem a teraz moge bez nich zyc.
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współlokatorkę chyba bym wyrzuciła za drzwi... Gdyby przy mnie ktoś jadł gofry wymiękłabym na pewno. Oddałabym życie za gofra. ![]() Wypadało by się wreszcie oderwać od tego wizażu i iść spać... ![]() Dobranoc.
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no ja nie zjadłam chyba nawet nigdy jednej czekolady całej
![]() Chodzi o to że mam okropną ochote na cos słodkiego typu owoc (zawsze jak mialam ochote na cos slodkiego jadłam owoce, bo zdrowe), a wiem ze nie moge i to sprawia że czuje się źle kiedy widze ze moja kolezanka zre wszytsko, nawet slodycze. Marze o tym żeby już była druga faza i żebym mogła zjeść jabłko, truskawke wisnie, mandarynke...Boje sie wlasnie że się złamie, ale nie że zjem batona, tylko własnie np jakiegoś owoca albo owocowy jogurt Na szczescie malo mam rzeczy slodkich ktore sa niedozwolone na mieszkaniu(tylko dzemy i jogurty wlasnie), ale jak pojade do rodzicow...![]() Na tym weekendzie pojade do domu. Będe już po 6 dniach diety. Jak się okaże że schudlam mniej niż kilogram to się załamie ![]() Myślicie że mozliwe jest że w pierwszej fazie polecą w dół jakieś cm? Czy tylko waga?
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2009-02-19 o 01:04 |
|
|
|
#2406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm...Gruba nie jestem, ale po to się odchudzam żeby być chudsza,a nie o tak...
![]() Jak zalicze sesje (od przyszlego tyg) zaczne też ćwiczyć, jak stopnieje snieg może biegać...Ale i tak myslałam że przez te 2 tyg schudne coś... Nie no mam nadzieje chociaż na -1 cm w talii i biodrach przez te 2 tyg.... ---------- Napisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ---------- Aha mam jeszcze jedno pytanie...Co ja powinnam robić z jedzeniem w takie 'dni' jak dziś Zasnęlam o 7;30, obudzilam się o 14;30 0 15 zjadlam sałatke z pekinskiej jogurtu i pieczarek, po chwili pol piersi z kurczaka z podduszonymi pieczarkami i cebulka na oliwiwe z oliwek o 18 zjadlam 5 migdałow Kolo 22 pol serka wiejskiego z szczupiorkiem kolo 00 5 migdalow... Dzis nie klade się spać...Nie wiem jak powinnam jeść w ciagu takiego rozwalonego dnia, spac pojde dopiero kolo 22 dziś. Wiec wyplanowac jakos noc, czy jak?
|
|
#2408 |
|
Wtajemniczenie
|
Trudno powiedziec jak to zrobic. Ja przygotowalabym sobie jakies drobne przekaski i orzechy do chrupania
![]() Moja spowiedz: 1. Jajecznica z fasolka szparagowa, mizeria z rzodkiewka i ogorkiem, salata, ogorek korniszon 2. Tort 3. Piers kurczaka z kasza gryczana z grzybami i salata z ogorkiem i rzodkiewka 4. Orzechy macadamia 5. Makaron z pomidorami, feta i czosnkiem z vinegretem 6. Czekolada 60% kakao z orzechami i czarnymi porzeczkami, kilka kostek 7. Salatka zainspirowana kolacja ilonkiP czyli fasolka szparagowa, tunczyk, czarne oliwki, ogorek, cebula czosnkowa i vinegret, do tego jajko na twardo z majonezem i papryczka, ogorek korniszon Teraz herbata zielona z imbirem i juz nic nie wcisne na pewno ![]() Milego poranka
|
|
|
|
#2409 |
|
Raczkowanie
|
paprak
ten tort wyglada zupelne jak "prawdziwy" On jest z cyklu SB? Pyszne te posilki robisz, wygladaja po prostu bosko.
|
#2410 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzisiaj tłusty czwartek
![]() ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() zważyłam się dzisiaj, choć zazwyczaj robię to w piątek lub sobotę - powolutku idzie do przodu, bardzo powolutku nawet bym powiedziała, jeszcze kilogram i osiągnę założone minimum czyli 65/173cm wsiowy_gupek, czemu się nie kładziesz? uczysz się na dziś? abstrahując, ze zarywanie nocy bezpośrednio przed egzaminem to najgłupsza strategia jaka może być, to postaraj się choć jeść regularnie co jakieś 3 godziny, bo rozboli Cię głowa i mózg musi mieć paliwo, a działa na węglowodany jeśli aż Cię skręca za owocem, to go po prostu zjedz, ewentualnie jakąś gorzką czekoladę, ale 2-3 kostki góra... zarzekałam się, że nie będę piec pączków, jednak wczoraj znalazłam fajny przepis i zrobię, głównie dla dzieciaków KLIK
|
|
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
wsiowy_gupek nie zamartwiaj sie tak. Jak pisze Ilona, potrzebujesz paliwa. Jak tak Cie ciagnie zjedz jakis owoc z niskim IG. Ja pierwsza faze nie wytrzymalam bez. Juz na 3 dzien zjadlam, bo mi tak cukier musial spasc, ze fatalnie sie czulam. I od tego czasu praktycznie zawsze grzeszylam, ale schudlam 1-1,5kg. Kiedys tez w miedzy czasie zrobilam sobie kilka dni I, ale wlasnie z owocami. Mozesz tez skrocic I faze i przejsc szybciej, ale stopniowo na II. Na niej mi sie najlepiej chudlo. Systematycznie, bez wyrzeczen. Ja Cie nie chce namawiac, ani do przetrzymania na sile I ani na przejscie na II. Musisz sama dla siebie zdecydowac. Ale jesli mysli kraza ciagle wokol jedzenia, cos bym zmienila. ![]() Ilonko zrobisz je z pelnoziarnistej? Dasz cos do srodka? Zapewne nie optoczysz w cukrze? Chociaz ja ostatnio myslalam, ze w piatek jak zrobie cytrynowe lub pomaranczowe muffinki, to zrobie do tego lukier z fruktozy. Chyba da sie normalnie zmielic jak cukier na puder? Ja napewno w PL kupie kilka roznych, normalnych paczkow, ale to dopiero po poludniu. Nie chce sie im opierac. ![]() Napalilam w piecach, TZ sobie spi po nocce, wypilam kawke i sprobuje troche pocwiczyc pupe. Ale mam wciaz takie zakwasy (najbardziej w udach), ze duzo nie dam rady. Ale zawsze cos, przynajmniej rozruszam. I kurcze lydka nawet w nocy nie dala mi spokoju. A smaruje ja juz ciagle rano zelem z kasztanowca, klade sie w ciagu dnia na pare minut z nogami do gory. Chyba bede musiala isc do doc. Buh! Chce miec w koncu spokoj!
|
#2413 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wogole dzis fotografuje swoje jedzonko juz mam fotki 3 posiłkow wieczorkiem wkleje jak skompletuje wszystko Cytat:
Cytat:
zreszta zobaczycie dzis jak wkleje fotki Cytat:
do pracy zamiast przekąski jest dzis czekoladowa pianka, takie małe szalenstwo ![]() a oto wczorajsze menu
jutro sie nei waze obiecuje wieczorkiem wklejam jedzonko
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-02-19 o 09:08 |
||||
|
|
|
#2414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2415 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
no, wczoraj to faktycznie wiele nie zjadłam, ale sałatki sobie trochę dołożyłam
![]() dzisiaj na śniadanko było "sprzątanie" lodówki czyli: jakieś 100g wieśniaka z rzodkiewką, papryką czerwoną, pestkami słonecznika, resztą grahamki po Oli, bazylią, s&p [sól i pieprz] + 1/4 camemberta light President + jajko na pół-miękko doprawione jak wieśniak = cały kopiasty talerzyk śr.20cm do tego zdążyłam wypić 3/4l herbaty ![]() kurcze, o zdjęciu sobie przypomniałam jak połowy już nie było ![]() fru, jako że to pierwszy raz i dla rebiaty, zrobię dokładnie wg przepisu [co mnie się raczej nie zdarza ] jedyna modyfikacja - fruktozamoja już ma strukturę cukru pudru, a zdarzało mi się wielokrotnie mielić kryształ na puder, również brązowy aha, może jednak powinnaś ćwiczyć po śniadanku telik, przyganiał kocioł garnkowi też nie za wielea, macie all inclusive czy HB, bo jak all to radzę zwiększyć sobie teraz porcje, bo się do nas przyturlasz
Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-02-19 o 09:34 |
|
|
|
#2417 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
bo na czczo(choc sie wiecej spala) nie zdrowo ponoc cwiczyc za duze obciazenie dla organizmu
Ilonka no włąsnie all troche sie boje ale ostatnio jak bylam na HB to 3 kg przytyłam w 2 tygodnie wiec dla mnie nie ma zasady![]() a wczoraj faktycznie nie za wiele choc obiad był mega duzy, ale dzis to bedzie duuuuzo wiecej, same zobaczycie ![]() czerpie radosc z wyniku jaiki pokazala mi waga bo boje sie ze zaraz odbrobie ![]() wiecie co zczynam trche za duzo myslec o wadze i jedzeniu, mam nadzieje ze to doprowadzi do obsesji
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
organizm czerpie energię z glukozy - najłatwiej rozłożyć węglowodany, potem białka a na końcu tłuszcze, więc jeśli przed treningiem nie dostarczysz mu paliwa z zewnątrz sięgnie po najłatwiej dostępne - czyli mięśnie Cytat:
|
||
|
|
|
#2420 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, mi moj znajomy kulturysta powiedzial, ze najlepiej rano po samej kawie. On sam tak robi.
Pogadam jutro z nim na pokerze.
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak po cichu powiem, że kulturyści jakoś dla mnie wzorem do naśladowania nie są, ich tryb życia niewiele ma wspólnego ze zdrowym... sama wiesz |
|
|
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem.
Mi tylko chodzilo o to, ze on rozbudowuje sobie miesnie, wiec chyba wie jak to robi. (Ja sie na tym nie znam) I drugi znajomy, ktory moim zdaniem calkiem zdrowy tryb zycia prowadzi. (codziennie o 5 wstaje, jezdzi rowerem, wczesnie chodzi spac itp) tez powiedzial, ze po kawie na czczo cos tam w organizmie sie dzieje, co jest korzystne dla cwiczen. Ale juz zapomnialam co. Nie wiem tez czy on na czczo jezdzi. Zapytam sie jutro jak nie zapomne.Choc dla mnie cwiczenia wieczorkiem, lub po sniadaniu 2h tez bylyby ok. Moze i nawet lepiej by mi sie trenowalo. Pomysle.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-19 o 10:14 |
|
|
|
#2423 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki ratunku
rozpustny zapach paczka dotarł do mojego biura wszycy zlizuja lukierz ust.. ale sie nie dam Cytat:
ale postaram sie przez ten tydzien wprowadzic troche wegli i zwiekszyc minimalnie posiłki poza tym nie przepadam za arabskim jedzeniem, (zawsze w takich krajach dopada mnie zemsta faraona ) i upatruje szanse na troche ruchu na swiezympowietrzua tak na marginesie ostatnio bratowa rzucila mimochodem ze od kiedy mnie zna (jakies 2 lata) ja zawze jestem na diecie, jakoś głupio bylo to uslyszec choc to prawda
|
|
#2424 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Nie bylo mnie pol doby... a tu tyyyleee zapisane
![]() Ja wczoraj upieklam 30 duzych paczkow i 20 malych z Borysem do przedszkola, bo chcial zabrac. Takich prawidzwych z rozana marmolada, obtoczone w cukrze pudrze i... nie mam pojecia jak smakuja I nie chce sie dowiedziecCytat:
![]() Dzonksik tez uwazam, ze surowe warzywa najbardziej zapychaja - dbam o to, zeby bylo ich jak najwiecej. CHoc ja najpelniej czuje sie po pelnym ziarnie zdecydowanie i glod przychodzi pozno. A moze miesa wiecej by cie ratowalo??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
eh tez wlazlam SPrawdza sie jednak mniejsze II snCytat:
sn: dwie buleczki orkiszowe w tym 1,5 z szynka serem, ogorkiem pomidorem i rzodkiewka i 0.5 z twarogiem i dzemem II sn:kawalek piernika o: bigosik SB p: kefir maly + 17 orzechow laskowych k: 6 srednich pieczarek faszerowanych serem, szynka, papryka, cebulka + pol mozzarelli z polowa pomidora Dzis w ramach tlustego czwartku zjadlam na sniadanie trzy placuszki razowe na zsiadlym mleku (ale u mnie byla maslanka) z twarogiem i dzemem
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj na obiad szykuję:
-pierś z kuciaka z przyprawami-brokułki i szpinak zapiekany i posypany żółtym serkiem i do tego zielona herbata i sałatka z pomidorka-będzie ok?
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa i jeszcze. Paprak ja lubie to uczucie lekkiego ssania w zoladku, kiedy czuje, ze zaczynam robic sie glodna. To dla mnie znak, ze trzeba usiasc i zjesc
A gdzie Agee ![]() Ja mam dzis dzien wzruszen... Moj mlodszy syn konczy rok... jeny nie wiem, kiedy to minelo...
|
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
u mnie z dietką pięknie od poniedziałku tydzień temu - wszystkie jadłospisy na blogu
![]() skusicie się dzisiaj na pączki? ja dostałam w pracy od kolegi i od szefa to wezmę po połowie na II Ś
|
#2428 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja taaaak!
I to nie tylko na jednego. ![]() A ja po sniadaniu z pelnego ziarna po 2h juz glodna jestem. Zjadlam wlasnie II i dalej glodna. Buh! Sprobuje dopchas sie herbata, a jak nie poskutkuje to cos dojem. Ale dzisiaj mam dzien kompletnej rozpusty. ![]() A tak w ogole to Cykada o nas zapomniala czy smiga wciaz na nartach? EDIT: Nie wiem jak dojdziemy do PL, kurcze pada deszcze ze sniegiem, zimno jak nie wiem co. Buh! Akurat dzisiaj tak musi byc. Ja chce znowu autko!
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-19 o 11:21 |
|
|
|
#2429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a jak z reszta posiłków? zjadłam czekoladowe ptasie, z gjgurtu i mleka i kakao - boooskie, paczki nawet nie nie umywają ![]() nie rusze dziada
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo zapiekanymi pieczarkami![]() ostatnio cos pisałyście o ptasim jak to robicie?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

Na pewno zmalpuje
mocno cytrynowo, orzeźwiająco
Wole salatke zjesc niz batona. Jak przejdziesz poprawnie przez jedynke to nie bedziesz miec ochoty na slodkie, zareczam. Ja przed SB moglam zjesc 3 tabliczki bialej czekolady za jednym podejsciem i w ogole nie bylo mi slodko. A teraz mdli mnie jak patrze na ta slodycz w sklepie
Na szczescie malo mam rzeczy slodkich ktore sa niedozwolone na mieszkaniu(tylko dzemy i jogurty wlasnie), ale jak pojade do rodzicow...

) plaster szynki

] jedyna modyfikacja - fruktoza
troche sie boje ale ostatnio jak bylam na HB to 3 kg przytyłam w 2 tygodnie wiec dla mnie nie ma zasady