|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
![]() Widziałyscie co trzeba zrobić zeby spalić kalorie po 1 paczku??? ![]() AKTYWNIE:
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pochłonęłam właśnie trzeciego pączka
, jeszcze jeden czeka . Ale teraz zachciało mi się jakiejś kanapeczki .A tak w ogóle, to mam takiego lenia, że szok ![]() Edit: Dziewczyny, słyszałyście o śmierci Kamili Skolimowskiej?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-02-19 o 14:46 |
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------------------- Pączka nie jadłam i nie będę. Dziś urodziny męża. Idziemy do fantastycznej, romantycznej, włoskiej restauracji. Właśnie się szykuję na bóstwo , a niedługo lecę odebrać tort ![]() Mam nadzieję na miły wieczór spędzony we dwoje (sorki... troje )![]()
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smutne!!!! ![]() Lece do domku! Paaa i do wieczorka Edit. Mariola bawcie się dobrze!!! I złóz życzenia urodzinowe mężowi ... od kolezanek wizazanek
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-02-19 o 15:07 |
|
|
|
|
#1355 |
|
BAN stały
|
brzusio.jpg
wklejam nasze zdjęcie - sama robiłam i telefonem więc takie sobie 20 tc |
|
|
|
#1356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczęściara ![]() Cytat:
![]() mariolasl sto lat dla mężusia i udanego wyjścia ![]() Aż się serce kroi, brak słów na taką tragedię... szkoda dziewczyny...![]() A tak w ogóle to jakaś cisza dzisiaj na wątku czyżby wszystkie pączkami się pozapychały ![]() skierka super brzuszek
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-02-19 o 15:37 |
||
|
|
|
#1357 |
|
BAN stały
|
megi b, chyba zadowolone bo za bardzo go nie czuć - już nie wiem czy to ono czy nie
|
|
|
|
#1358 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Uff co za ciężki dzień. Niby nic nie robiłam ale czuje sie zmeczona
Za oknem pada śnieg ale sie rozpuszcza i robi sie błoto posniegowe. Mam całe nogawki mokre nie wspomne juz o butach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sporo juz tego mam ale nie potrafie sie opanowac przed kupowaniem. Wogóle to jestem zakupocholiczką uwielbiam zakupy (szczególnie jak mam przypływ gotówki). Wydam wszystko i jeszcze się zapozyczę ![]() Ale tłumacze sobie, że dla dziecka mozna. Tak sie usprawiedliwiam ![]() Cytat:
Też mam na nie ochotę Cytat:
Czytałam na necie
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam fotki........wzięłam lustro od Tż, którego uzywa do cateringu hhihi......postawilam na szafce gdzie kiedys bedzie wymarzony tv mojego tż....... a w tle ta nieszczesna kanapa!!
żeby brzuch był bardziej widoczny musialam kleczec hehe i jakies 70cm od lustra!takze bardzo blisko az sie balam ze lustro pęknie! mój brzuchol w 17tc!! ( 6 kg na plusie juz!!!)
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-02-19 o 16:15 Powód: dopisek |
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Nie jestem za bardzo aktywna niestety ale to z powodu nawału pracy ![]() wpadłam napisać co u nas jestem świeżo po wizycie i moje maleństwo liczy już 7,2 cm od główki do pupy ![]() jeszcze 3 tygodnie temu miało zaledwie 1.5 cm a dzisiaj już tyle ![]() Jak 3 tygodnie temu widziałam małą fasolkę tak dzisiaj był to już maleńki człowieczek... tak się wiercił, że lekarz nie mógł mu zdjęcia zrobić, żeby go zmierzyć machał rączkami, nóżkami odbijał się od macicy to było cudowne ![]() a 10 marca idę na szczegółowe USG żeby sprawdzić czy maleństwo nie ma wad wiec dam wam mamuśki znać co i jak po 10 marca ![]() Na razie Was pozdrawiamy |
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to znaczy ze nie bedziesz sie odzywac az do 10 marca?????
|
|
#1362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Laska z Ciebie, wysportowana. Cytat:
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
gdzies te 6 kg musialo wejsc hii w boczki i w dupe!! wklejałam kiedys fotki na wątek "pokaż brzuch" wtedy mialam sie czym chwalic... teraz tez bo dzidzia!!! oto link, tylko nie wiem czemu te zdjęcia się nie chcą otwierać......nowe sie otwieraja a starsze juz nie.... http://www.wizaz.pl/forum/showthread...224955&page=48
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-02-19 o 16:58 |
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
no to ujawnie moje oblicze..........
|
#1365 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niom bardzo, bo synuś już jest ![]() Cytat:
![]() Fajniusi, mniejszy od mojego a starszy ![]() Cytat:
![]() Wow, same miss polonie na wątku
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sliczna z Ciebie dziewczyna
i jaka piekna ciemna karnacja
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
mmm makijaż ślubny robi swoje hehehe
to juz wiesz skąd mój nick hehe.........ale teraz to nie jestem taka czekoladka bo wiadomo zima , sloneczka brakuje! juz nie moge doczekac sie wiosny az troszke promieni załapie!! acha i tak do wiadomosci - jestem przeciwniczką solarium!!- parę lat temu byłam pare razy, ale to nie to samo co naturalne słoneczko!! zawsze na twarzy towarzyszy mi filtr+50!!
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
jestem tu nowa zarejestrowalam sie dzisiaj ciezko mi dojsc jeszcze co do czego... dosc wszystko skomlikowane ale mam nadzieje ze sie oswoje mam na imie asia jestem z lodzi i mam 18 lat chodze do technikum odziezowego... jestem teraz 18 tygodni i 4 dni w ciazy juz 3 marca bede miala usg i bede wiedziala czy to chlopczyk czy dizewczynka nie moge sie doczekac... jak narazie z usg ktore mialam w 13 tyg wynikalo ze na 70 procent to bedzie dziewczynka:P sorki ze moze troche nie w temacie ale chcialam napisac kilka slow o sobie;**
|
|
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
adaikaka cieszę się, że maluszek rośnie zdrowo, oby tak dalej
czekoladka21 no to już wiemy czemu czekoladka laska jesteś, że ho ho w kompleksy przez was wpadnę Mam pytanko: jeśli już się dowiecie kto w brzuszku siedzi to mówicie wszystkim o tym czy trzymacie ten sekret dla siebie? ![]() Witam nową ciężaróweczkę
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-02-19 o 17:48 |
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak tam wasze wyniki? U mnie wykazują spadek hemoglobiny i czerwonych ciałek. Lekarka przepisała żelazo i kazała jeść potrawy bogate w żelazo. Co polecacie oprócz wątróbki, szpinaku, wołowiny, kakao? Brokuły też się nadają?
Miniusia witamy w wątku napisz ile masz lat, jak masz na imię, skąd jesteś, spodziewany termin porodu i planowane imię dzidziusia i Ania wpisze Cię na listę
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-02-19 o 17:52 |
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
juz pisalam mam na imie Asia, jestem z Łodzi, mam 18 lat, a termin porodu mam na 19 lipiec![]() planowane imie dla dziewczynki to Nina, dla chlopca jeszcze nie wiadomo.... poza tym to mi sie cos z oczkami chyba dzieje wlasnie tera...:/ jakos tak niewyraznie widze od 3 dni czuje chyba juz ruchy mojej dzidzi:P a wy kiedy czulyscie pierwsze ruchy?? ja juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie mogl moj narzeczony polozyc reke na moim brzusiu i poczuc jak malutkie kopie![]() ![]() kiedy to bedzie/?
|
|
|
|
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
czekoladka ja też tak sobie myślałam, ale teraz jak tylko na 100% potwierdzimy to chyba okrzyknę to całemu światu
frida z tego co teraz na szybko wyczytałam to prócz wątroby jeszcze chude czerwone mięso jest bogate w żelazo, np polędwica cielęca, wołowa. O brokułach nic nie wiem. miniusia91 dla mnie te chwile, kiedy Tż kładzie rękę na moim brzuchu, czuje ruchy maluszka i sobie z nim rozmawia są najpiękniejsze
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
nom tak... ale... ja czuje narazie tylko jak w srodku sie przekreca... a nie wiem kiedy poczuje dzidzie jak pozloze reke.. a Ty kiedy poczulas pierwszy raz kladac reke?
|
|
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie wyczuwalne pod ręką to w 19 tc a teraz to szaleje na całego
|
#1376 |
|
Raczkowanie
|
ale ty szczupla chyba bylas prawda? ja to grubasek bylam przed ciaza troche...:P mialam 160 wzrostu i wazylam 65 kg
|
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
czy ja wiem
158 cm i ok 50 kg ale sadełko było teraz ważę 54 kg
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
no ja teraz 72 hehehe
kurcze:Pno juz chce zeby byl 3 marca:P niby w ogole teraz w tym trymestrze powinnam byc jakas pelna energii i w ogole, a ja wcale nie... nic mi sie nie chce i bym spala tylko tak jak i wczesniej:P |
|
|
|
#1379 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo teraz to od niedzieli nie gotowałyśmy z mamą obiadu ... hehe oszczędności! ![]() Tato w Irlandii, siostra z bratem na studiach w innym mieście, mój TZ w delegacji ... a my sobie zjemy w pracy /w restauracji/ i już nie gotujemy Cytat:
Cytat:
![]() piękna kobieta z Ciebie! Wiecie co ... w tym roku będą się rodziły same piękne dzidziołki ... po mamusiach! Cytat:
Pisz często i dużo! Cytat:
Ja poczułam pierwsze ruchy 13 lutego w piatek ... i też nie mogę się doczekać kiedy mój TŻ będzie mógł poczuć te ruchy i kopniaki! Mam nadzieję ze już niedługo!
|
||||||
|
|
|
#1380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ja poczulam ruchy pierwsze takie prawdziwe jakos 15 czy 16 luty mowie ze "prawdziwe" bo wczesniej tez mi sie wydawalo ze nie szturcha malenswo ale to jednak nie bylo to:P glupio sie tu troche czuje bo chyba jestem jedyna tak mloda dziewczyna w ciazy na tym forum... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

. Ale teraz zachciało mi się jakiejś kanapeczki
.
, a niedługo lecę odebrać tort 

Teraz jak patrzę to trochę załuję że my nie zrobiliśmy sobie jakiejś sesji tylko w studiu i to mało 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)