Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-20, 08:37   #4321
aankaa78
Rozeznanie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cześć Dziewczyny.

Dawno nie pisałam, ale czytam was co dzień.

Przypomnę się:
Cykle mam 45 dniowe po odstawieniu diane i nici z fasolki do 2 miesięcy….Ostatnio dostałam luteinę od gin i mam brać od 16 do 25 dc przez kilka miesięcy…..?????

Nie mam pojęcia kiedy ma być owulacja u mnie i czy jest.... Temperature mierzyłam przez pierwszych 10 dni i była w granicach 36,3 ale się stresowałam za bardzo przez to mierzenie i przestałam. Przedwczoraj zauważyłam śluz i dlatego zmierzyłam temp i od dwóch dni mam 37….Ciągnie mnie lewy jajnik ale…..na wątku próbować do skutku rozmawiałam z dziewczynami i uświadomiły mnie ,że przez ta luteine zablokowałam owulacje…..Może któraś z was przeżyła podobną historię????
Stary 2009-02-20, 08:52   #4322
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

kolejna w ciąży
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 08:53   #4323
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
ja już mam, czyli się łapię na wszystko

Allisanka ja zjadłam 2 pączki a mam koleżankę co zjadła 8
to dorbze
Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Wczoraj taką ładną wypowiedź skleiłam ia teraz patrzę... A jej nie ma

No wiec jeszcze raz...

Dziękuję za kciuki
To wy je trzymajcie bo ja wolę nie myśleć czy się udało... Powinno się udać..Bo idealne dni były: 10dc (przed okresem płodnym) 12dc,13dc...a dziś jest 15dc i mąż wraca więc starania też będą
już wczoraj wieczorem brzuch mnie pobolewał, dziś znowu i uczucie "rozpulchniania".

Jeżeli owulacja byłaby 14dc to byłoby idealnie i powinniśmy się wcisnąć...Jak 15,16 czy 17 to też będzie ekstra bo mąż na caaaały weekend wraca

Ale obawiam się że się nastawie że powinno wyjść bo starania był a karze się za 2 tyg. że nici...tfu tfu..trzeba to wypluć

Ojoj....to poważna sprawa...
Ale NAM z tego wątku to chyba nie grozi ,każda tak chce zobaczyć swoją fasolkę że jużw 5 lub 6 tygodniu pójdzie!

.
tu nie hcodzi o to kiedy pojdzie sie do gina tylko w jakim tygodniu on karte ciazy ząłozy czesto jest tak ze kobiety zgalszaja sie od razy jak sie okres zatrzyma i ide z testem do gina i ten kaze troche odczekac zby sie serce pojawialo i tak sie ciagnie to wsyztsko ze np moze ci kartoteke ząłozyc juz w 11 tydniu i wtedy bedzie po "ptakach"

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 08:54   #4324
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ooo...no i widzę że tylko ja się nie skusiłam
no to macie do zrzucenia..
..Iskierką malutką..

Stary 2009-02-20, 08:55   #4325
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez aankaa78 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

Przypomnę się:
Cykle mam 45 dniowe po odstawieniu diane i nici z fasolki do 2 miesięcy….Ostatnio dostałam luteinę od gin i mam brać od 16 do 25 dc przez kilka miesięcy…..?????

Nie mam pojęcia kiedy ma być owulacja u mnie i czy jest.... Temperature mierzyłam przez pierwszych 10 dni i była w granicach 36,3 ale się stresowałam za bardzo przez to mierzenie i przestałam. Przedwczoraj zauważyłam śluz i dlatego zmierzyłam temp i od dwóch dni mam 37….Ciągnie mnie lewy jajnik ale…..na wątku próbować do skutku rozmawiałam z dziewczynami i uświadomiły mnie ,że przez ta luteine zablokowałam owulacje…..Może któraś z was przeżyła podobną historię????
hmmmm to moze byc ciaza i nie musi , podwzyszona tempka moze byc rowniez przy braniu luteiny ja tak mialam, ale w dniu spodziewanej @ zrob test bedziesz wiedziala czy to ciaza czy nie
ja trzymam kicuki

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 08:58   #4326
aankaa78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
kolejna w ciąży
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
hmmmm to moze byc ciaza i nie musi , podwzyszona tempka moze byc rowniez przy braniu luteiny ja tak mialam, ale w dniu spodziewanej @ zrob test bedziesz wiedziala czy to ciaza czy nie
ja trzymam kicuki
Ciąża raczej nie.....bo cykl mam 45 dniowy a luteina od 16 dnia i prawdopodobnie owulacja zablokowana....
Stary 2009-02-20, 09:00   #4327
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
Araczki a mozesz mi opisac jak to bylo,bo ja mam taki zabieg w poniedzialek i sie bardzo boje... Czy to bardzo boli? I gdzie dokladnie jest robiony ten zastrzyk? Gdzie lekarz bedzie mi go robil, w gabinecie? Chcialabym wiedziec jak najwiecej, prosze Cie opowiedz jak to bylo.
Lisica, ale co masz kochana w poniedzialek? Tylko zastrzyk z pregnylu? Wiec od razu Cie uspokajam, to nic nie boli. Zastrzyk robiony jest w brzuch, na wysokosci pepka, trzeba zlapac pomiedzy palce "faldy brzuszne" i wbic krotka igle (ja siedzialam, wtedy latwiej zlapac).

Pewnie zrobi Ci pielegniarka albo lekarz i trwa to wszystko kilka sekund.
Ja mialam zrobic sobie sama na 36 godzin przed inseminacja ale zrobil mi maz.
Ciach i juz
Dodam, ze ani ja ani maz nie mamy nic wspolnego z medycyna.
Pozniej czuje sie troche to miejsce przy dotykaniu ale zadnego bolu podczas nie ma.
Glowa do gory, jak zrobi Ci lekarz/pielegniarka to nawet sie nie obejrzysz i bedzie po
Jak masz jeszcze pytania to smialo, moze pomoge a jak nie ja to inne dziewczynki

Witam w piatek i milego dnia zycze!

Edit:
Aliisanka, ja nie zjadlam ani jednego paczusia, zrobilam za to faworki i zjadlam 2 malenkie

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2009-02-20 o 09:03
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 09:17   #4328
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Witam na wąteczku - dołączę i ja, bo temat mi bliski... Staramy się "dopiero" od 4 miesięcy, ale na początku tak bez przekonania, bo pani doktor kazała odczekać ok. 2 cykle po odstawieniu tabletek anty. Na razie zbieram się do zrobienia badań na toxo i różyczkę, biorę folik... I staram się podchodzić do tego spokojnie
Pozdrawiam
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 09:18   #4329
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny.

Przypomnę się:

Oba wytłuszczone zdanie sobie przeczą. To raz. A dwa, dziewczyny Ci nie uświadomiły, że zablokowałaś owulację, bo Ty kochana nawet nie wiesz kiedy ją masz przecież i czy w ogóle ją masz.

Gdyby była w dniu 31ym, byłaby zablokowana tym leczeniem, ale równie dobrze może być w dniu 12tym.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 09:25   #4330
aankaa78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Oba wytłuszczone zdanie sobie przeczą. To raz. A dwa, dziewczyny Ci nie uświadomiły, że zablokowałaś owulację, bo Ty kochana nawet nie wiesz kiedy ją masz przecież i czy w ogóle ją masz.

Gdyby była w dniu 31ym, byłaby zablokowana tym leczeniem, ale równie dobrze może być w dniu 12tym.
Ale ja czuję,że macie rację...I jeżeli owulację miałam mieć to w czasie brania luteiny.
Stary 2009-02-20, 09:30   #4331
kees26
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczynki,

Ale dziś u nas pięknie! Zima jak z pocztówki, wszystko zaśnieżone miękkim puchem. Wszystko wygląda jak z bajki

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
hej Pączuszki
jak tam dziś pojadłyście ?
tylko ja byłam taka silna i nie zjadłam żadnego?
ogólnie prawie nic dziś nic nie zjadłam bo bolał mnie brzuch mdliło mnie i głowa bolała
a jak tam Wy? oparłyście się pokusie?
Ja zjadłam....3 pączki. I tak mi było niedobrze później, że do następnego tłustego czwartku nie zjem ani jednego pączka

U mnie dziś 32 dc, @ ciągle brak. Brak też jakichkolwiek objawów zarówno na ciążę jak i na @. Nie wiem co jest grane, w poniedziałek robię test.
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 09:35   #4332
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja czuję,że macie rację...I jeżeli owulację miałam mieć to w czasie brania luteiny.
Nie wiesz kiedy masz ani czy w ogóle masz, więc błagam, zlituj się nad sobą i nie kombinuj, i na Boga nie gdybaj i nie zakładaj, że miała być wtedy i wtedy. To bez sensu jest.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 10:00   #4333
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Wczoraj taką ładną wypowiedź skleiłam ia teraz patrzę... A jej nie ma

No wiec jeszcze raz...

Dziękuję za kciuki
To wy je trzymajcie bo ja wolę nie myśleć czy się udało... Powinno się udać..Bo idealne dni były: 10dc (przed okresem płodnym) 12dc,13dc...a dziś jest 15dc i mąż wraca więc starania też będą
już wczoraj wieczorem brzuch mnie pobolewał, dziś znowu i uczucie "rozpulchniania".

Jeżeli owulacja byłaby 14dc to byłoby idealnie i powinniśmy się wcisnąć...Jak 15,16 czy 17 to też będzie ekstra bo mąż na caaaały weekend wraca

Ale obawiam się że się nastawie że powinno wyjść bo starania był a karze się za 2 tyg. że nici...tfu tfu..trzeba to wypluć

Ojoj....to poważna sprawa...
Ale NAM z tego wątku to chyba nie grozi ,każda tak chce zobaczyć swoją fasolkę że jużw 5 lub 6 tygodniu pójdzie!

.
hmmm..... to chyba nie takie proste jak nam sie wydaje, lepiej nie myslec o tym co sie dzieje w naszych brzuszkach teraz, mniejszy zal i smutek bedzie jak sie okaze ze nic z tego.
Z tymi przepisami to juz sami chyba nie wiedza co wymyslac zeby zaoszczedzic na becikowym.

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki,

Ale dziś u nas pięknie! Zima jak z pocztówki, wszystko zaśnieżone miękkim puchem. Wszystko wygląda jak z bajki

Ja zjadłam....3 pączki. I tak mi było niedobrze później, że do następnego tłustego czwartku nie zjem ani jednego pączka

U mnie dziś 32 dc, @ ciągle brak. Brak też jakichkolwiek objawów zarówno na ciążę jak i na @. Nie wiem co jest grane, w poniedziałek robię test.
Czyzby jednaj to był okruszek trzymam kciuki tak po cichu zeby nie zapeszyc.

To ja Was pobiłam z tymi pączusiami, zjadłam ich 5 - a dziwie sie dlaczego mnie brzuch boli i bierze na wymioty.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-02-20 o 10:03
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 10:12   #4334
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki,

Czesc Kees, faktycznie dziwne bo o ile sie nie myle wczesniej pisalas, ze miewasz regularne cykle. Hymmm, ja zycze Ci ciazy i zaciskam kciuki za test

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Witam na wąteczku - dołączę i ja, bo temat mi bliski... Staramy się "dopiero" od 4 miesięcy, ale na początku tak bez przekonania, bo pani doktor kazała odczekać ok. 2 cykle po odstawieniu tabletek anty. Na razie zbieram się do zrobienia badań na toxo i różyczkę, biorę folik... I staram się podchodzić do tego spokojnie
Pozdrawiam
Witaj DAnia.

körö körö kirkkoon
Stary 2009-02-20, 10:17   #4335
memka87
Raczkowanie

czesc dziewczynki.... ja nie zjadlam ani jednego paczka bo w sklepie juz nie bylo.... wiec sie wprosilam do mamy na faworki a tego to nie zlicze ile zjadlam... i chyba ze 3bezy...... ale od przyszlego tygodnia postanowilam nie jesc slocyczy..... taki moj prywatny post...
a tutaj widze pomalutku sie nowe fasolki niesmialo wykluwaja.... kees powodzenia!!
ja mam dzis 16dc i najprawdopodobniej plodne dni ale jakos nie wierze ze nam sie teraz uda bo dopiero co oboje po grypce to chyba mamy oslabione materialy genetyczne... tzn sprobujemy ale chyba na nic nie licze.....
memka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 10:25   #4336
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez memka87 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki.... ja nie zjadlam ani jednego paczka bo w sklepie juz nie bylo.... wiec sie wprosilam do mamy na faworki a tego to nie zlicze ile zjadlam... i chyba ze 3bezy...... ale od przyszlego tygodnia postanowilam nie jesc slocyczy..... taki moj prywatny post...
a tutaj widze pomalutku sie nowe fasolki niesmialo wykluwaja.... kees powodzenia!!
ja mam dzis 16dc i najprawdopodobniej plodne dni ale jakos nie wierze ze nam sie teraz uda bo dopiero co oboje po grypce to chyba mamy oslabione materialy genetyczne... tzn sprobujemy ale chyba na nic nie licze.....
To u mnie chyba tym bardziej. Na początku cyklu oboje chorowaliśmy, w środku cyklu akurat było ok i dni płodne tez były i od 10dc do 16dc były staranka później znowu ja się rozchorowałam. Teraz 21dc i zostaje tylko czekać. Wydaje mi się ze te chorubska wszystko popsuły , ...ale będzie kolejny miesiąc , a potem kolejny i kolejny...... nie traćmy nadziei kiedyś w końcu się musi udać

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-02-20, 11:07   #4337
kees26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Czyzby jednaj to był okruszek trzymam kciuki tak po cichu zeby nie zapeszyc.
Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Czesc Kees, faktycznie dziwne bo o ile sie nie myle wczesniej pisalas, ze miewasz regularne cykle. Hymmm, ja zycze Ci ciazy i zaciskam kciuki za test
Dziękuję Wam dziewczynki. Ja natomiast nie ma wielkich nadziei albo przynajmniej wmawiam sobie, ze ich nie mam
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 11:15   #4338
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cześć dziewczyny

Ja wczoraj zjadłam 3 pączki a na dziś został mi jeszcze jeden

Byłam wczoraj u lekarza rodzinnego i dostałam skierowanie do laryngologa, bo ona nie wie czemu ja mam problemy z przełykaniem śliny... No nic... W przyszłym tygodniu czeka mnie we wtorek wizyta u laryngologa, w środe wizyta u endokrynologa, a w piątek w końcu moje usg ślinianki...

Ale wiecie co jest najgorsze? Dopiero wczoraj zaszczepiłam się przecież żółtaczce - to była pierwsza dawka, druga dawka za miesiąc a to oznacza że nie będziemy mogli się wtedy starać, czyli jeszcze 2 cykle musimy czekać a ten miał być ostatni... kurcze jestem i zla i smutna z tego powodu...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 11:30   #4339
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Byłam wczoraj u lekarza rodzinnego i dostałam skierowanie do laryngologa, bo ona nie wie czemu ja mam problemy z przełykaniem śliny... No nic... W przyszłym tygodniu czeka mnie we wtorek wizyta u laryngologa, w środe wizyta u endokrynologa, a w piątek w końcu moje usg ślinianki...

Ale wiecie co jest najgorsze? Dopiero wczoraj zaszczepiłam się przecież żółtaczce - to była pierwsza dawka, druga dawka za miesiąc a to oznacza że nie będziemy mogli się wtedy starać, czyli jeszcze 2 cykle musimy czekać a ten miał być ostatni... kurcze jestem i zla i smutna z tego powodu...

biedactwo.

ale to wszysto zebys zdrowa byla.
Mnie ostatnio doktorka opieprzyła ze jak sie staram o dzidziusia to powinnam wszystko wyleczyc u siebie, a choruje i choruje ostatnio.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-02-20, 12:02   #4340
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Patka! ja miałam tak samo, wciąż tylko lekarz od epilepsji mi przekładał, bo bał się.
Bądź dobrej myśli Skarbie
Łakomczuszki z Was! a ja byłam twarda jak kamień
kees, rób test bo zwariuję przez Ciebie
..Iskierką malutką..

Stary 2009-02-20, 12:11   #4341
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

a po szczepieniu nie trzeba odczekac 3 miesiace

U mnie 15dc. Wczoraj staranka byly (i tez test owu chyba na plus- cienka kreska byla - ciii, mialam nie testowac).

celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 12:11   #4342
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

No wiem, wiem... jak trzeba to trzeba, więc przeboleję te 2 cykle, choć ciężko mi się z tym pogodzić.
Z jednej strony kusi mnie, żeby normalnie się starać, bo wyczytałam opinie na necie że taka szczepionka nie zawiera jakiś tam żywych bakterii czy cuś takiego i można normalnie sie starać bo to nie ma wpływu na ciążę.
Ale z drugiej strony przecież nikt nie robił takich badań na ciężarnych kobietach, więc to czysto teoretycznie.
Ale z trzeciej strony to przecież nie jest powiedziane, że akurat w pierwszym cyklu nam się uda...
Ale z czwartej strony to chyba nawet jak byśmy się wtedy zaczeli jednak starać to chyba będę cały czas myślała, czy oby jednak nic się nie stanie ewentualnej ciąży...

Także chyba wychodzi jednak na to, że najlepiej będzie jak te 2 cykle jeszcze będziemy się zabezpieczać...

Celka trzeba czy nie trzeba?? Bo nie zrozumiałam Mi lekarka powiedziała w sumie, że 1 miesiąc trzeba odczekać.

Dominiś - 20.05.2012

Edytowane przez PatkaM84
Czas edycji: 2009-02-20 o 12:13
Stary 2009-02-20, 13:02   #4343
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
a po szczepieniu nie trzeba odczekac 3 miesiace

U mnie 15dc. Wczoraj staranka byly (i tez test owu chyba na plus- cienka kreska byla - ciii, mialam nie testowac).
to ja po cichu

körö körö kirkkoon
Stary 2009-02-20, 13:06   #4344
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Celka trzeba czy nie trzeba?? Bo nie zrozumiałam Mi lekarka powiedziała w sumie, że 1 miesiąc trzeba odczekać.
oj, przepraszam, wyszlo niezrozumiale. To bylo pytanie. Czy nie trzeba odczekac 3 miechy?? Cos mi sie 3 obilo o uszy, ale skoro lekarka mowila 1 miesiac, wiec tego bym sie trzymala, a nie wiecej.

---------- Napisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
to ja po cichu
dzieki Jeszcze dzialania przed nami. Moze dzis uda mi sie meza skusic (tak zeby bylo codziennie to u nas ciezko). A jak nie dzisiaj to jeszcze jutro na pewno. Choc chyba byloby lepiej dzis.... i jutro
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 13:48   #4345
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

o kurcze, 3 miesiace to byłaby przesada, to już chyba wtedy bym się nie szczepila

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-02-20, 17:27   #4346
gooha3
Zadomowienie

ale tu cisza. Wszystkie się gdzieś pochowałyście, a ja tu tylko ciągle zaglądam, byle żeby pracy nie pisać
ech..... jeszcze tylko 3 miesiące i w maju do oddania.

Patrzyłam na prognozy długoterminowe. Wiecie że w marcu zapowiadają już wiosnę, taką po 20 stopni mmmm..... i do tego gorące lato..... ech aż się rozmarzyłam o tym słoneczku

oo.... Nika się pojawiła witamy zpowrotem, opowiadaj jak tam w nowym mieszkanku?

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-02-20, 17:30   #4347
Nika1980
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczynki!!!!!!!!!

Piszę do Was już z nowego cudownego domku! jeszcze zyjemy na pudłach, bo czekamy na wykładziny do sypialni itp itd...

wczoraj widzieliśmy naszego Okruszka!!!! serduszko biło, 0.647 cm - położna mówi, że to około 6 tygodnia, co jest dziwne bo to przecież 7 tydzień, ale ona powiedziała żeby się nie martwić bo to i tak jeszcze ciężko zmierzyć i dzieci różnie rosną...dziś sprawdziłam strony internetowe i każda podaje wymiary dzidzi inaczej: 5mm-13mm, 8mm-10mm.....kolejne USG za 2 i pół tygodnia...wczoraj z tego wszystkiego przebeczałam cały dzień...
położna powiedziała: gratulacje, bardzo ładna ciąża...
od poniedziałku mam mdłości...co ciekawe głównie popołudniu lub wieczorem.

dziś piersi mnie prawie nie bolą....więc też płaczę...

generalnie mam niezłe "Halo" w głowie...zachowywałam spokój przez tyle tygodni a po wczorajszym USG całkowicie się rozpadam na kawałki...

nie wiem ci się ze mną dzieje....

dziewczyny wybaczcie - co u Was? nie doczytam was na pewno...ktoś mi streści?

tęskniłam za Wami..

ktoś mnie jeszcze pamięta ?

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-02-20 o 17:45
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 17:33   #4348
flowerspower
Raczkowanie

Nika nic tylko pogratulować a co do płakania to płacz sobie, chociażby ze szczęścia, należy Ci się A no i dbaj o siebie i o kruszynkę

A no i gratuluje oczywiście przeprowadzki
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:15   #4349
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Lisica, ale co masz kochana w poniedzialek? Tylko zastrzyk z pregnylu? Wiec od razu Cie uspokajam, to nic nie boli. Zastrzyk robiony jest w brzuch, na wysokosci pepka, trzeba zlapac pomiedzy palce "faldy brzuszne" i wbic krotka igle (ja siedzialam, wtedy latwiej zlapac).

Pewnie zrobi Ci pielegniarka albo lekarz i trwa to wszystko kilka sekund.
Ja mialam zrobic sobie sama na 36 godzin przed inseminacja ale zrobil mi maz.
Ciach i juz
Dodam, ze ani ja ani maz nie mamy nic wspolnego z medycyna.
Pozniej czuje sie troche to miejsce przy dotykaniu ale zadnego bolu podczas nie ma.
Glowa do gory, jak zrobi Ci lekarz/pielegniarka to nawet sie nie obejrzysz i bedzie po
Jak masz jeszcze pytania to smialo, moze pomoge a jak nie ja to inne dziewczynki

Witam w piatek i milego dnia zycze!

Edit:
Aliisanka, ja nie zjadlam ani jednego paczusia, zrobilam za to faworki i zjadlam 2 malenkie

Dzieki za odpowiedz.Tak mam sam zastrzyk.A mozesz mi napisac co po tym sie dzieje,czy lekarz bedzie kazal nam sie kochac,bo moj maz uwaza ze zaplodnienie odbedzie sie w gabinecie? I jestem ciekawa jak to bedzie wygladalo.A jak bylo w Twoim przypadku? I czy mialas taki przypadek jak ja,ze nie jajeczkowalas?
Lisica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:15   #4350
eevciaa
Raczkowanie

Wybaczcie że się tutaj Wam wciskam ale chciałam Wam wszystkim życzyć z całego serca szybkiego zafasolkowania, a Tym którym już się udało dużo radosnych chwil przez całe 9 miesięcy i jak najlepszego samopoczucia

Pozdrawiam
04.04.14- praktyka: plac + miasto +

eevciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości