![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
sasa
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!!!
![]() Jestem załamana!!! ![]() W niedziele gdy wstałam, poczulam ze cos mi wycieklo.. myslalam ze to uplawy, lecz gdy poszłam do łazienki zobaczyłam majtki... całe w jakimś brązowym plamieniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Przyczajenie
|
Ja88, mam nadzieje, że wszystko się ułoży u Ciebie. Nie przejmuj się, że nie widać zarodka jeszcze. Jeśli dobrze zrozumiałam, to jesteś w 6 tyg licząc od terminu ostatniej miesiączki? Ja miałam usg w 6 czy 7 tyg, juz nie pamiętam dokladnie, ale raczej w 6 i powinno być wtedy widać już zarodek, a u mnie był tylko pusty pęcherzyk. Też się wystraszyłam, że coś jest nie tak, lekarz kazał mi przyjść za tydzień znowu na usg. Denerwowałam się strasznie przez ten czas, bo dodatkowo też miałam plamienia i brałam duphaston na podtrzymanie ciąży. No i na usg za tydz było już widać zarodek i bijące serduszko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, jeśli liczyć od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, to 6 tygodni.. ![]() ![]() ![]() ![]() A w któym już jesteś tygodniu jesli mozna wiedziec?? ![]() Gratuluje, że wszystko z Twoją dzidzią jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Raczkowanie
|
Ojej straszne to ze masz krwiaka skad wogóle obok zarodka sie wziął? Zycze Ci zeby sie wchłonął i zeby dzieciątko dobrze sie rozwijało.
Ja jestem w 8 tyg.ciazy lekaz kazał mi dłuzej poczekac na usg zeby wogóle bylo cos widac pójde tak za okolo 2 tyg. wiec moze faktycznie za wczesnie bylo i dlatego nie bylo widac Twojego zarodka. |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Ja88 do następnego badania możesz sobie zrobić Betę. W odstępach conajmniej 24 godzinnych. Jeżeli przyrost będzie znaczny (musisz oczywiście sprawdzić normy) to ciąża się rozwija.
Leż cały czas. A krew niech pobierze teściowa (żebyś nie musiała chodzić do laboratorium). Krew można oddać już w próbówce. Nie trzeba być osobiście. Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Wtajemniczenie
|
Ja88 to przykre, alemam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze. Skoro krwiak się zmniejsza to jednak jest szansa.
Grupą krwi się nie przejmuj, bo to akurat nic złego. Odpoczywaj i powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do krwiaka, to czytałam gdzieś podobne przypadki dziewczyn, którym krwiak się wchłonął, więc jeśli się zmniejsza, to jest szanasa, że tak będzie. Ja jestem obecnie w 12 tyg ciąży, wczoraj byłam na usg i widzielismy nasze dzieciątko, jak się wierci i rusza rączkami i nóżkami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() To bardzo bym prosila, zeby jak najmocniej kciukole trzymala ![]() ![]() ![]() ---------- Napisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() tylko od czasu do czasu do was zajze, no i oczywiscie po usg za tydzien ![]() ---------- Napisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() Wlasnie moj TZ tez ma rh+ no ale juz az tak sie nie stresuje jak wczesniej ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
kochana ![]() ![]() ![]() wiecie co niewiem co mam myslec o mojej wizycie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#643 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja prosze o wpis na liście Madzialinda 24 lata, termin porodu 02.10.2009 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo mocno trzymam kciuki żebyś za tydzień po usg zjawiła sie z dobrą wiadomoscią ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#645 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Napisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#647 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Ogólnie, to u mnie coś około 8 tygodnia. Badania wyszły spoko, lekarz też nie ma żadnych zastrzeżeń. chyba ogólnie trafiłam do jakiegoś liberała, bo dowiedziałam się, że życia nie muszę zmieniać, "bo nie ma nic gorszego dla kobiety w ciąży niż usiąść", witamin nie mam brać, a jedynie się zdrowo odżywiać: "bo potem się rodzą z tego wszystkiego 5 kg dzieci", no i ogólnie przychodzić raz w miesiącu. ![]() Plusów ciąży widzę jeden - biuścik stał się idealny ![]()
![]() |
#648 |
Zadomowienie
|
Super, super, jest nas tu coraz więcej!!!! :-D
utrapienie też słyszałam o tym, że witaminy powodują że rodzą się duże dzieci, ale nie zawsze się to sprawdza ![]() A teraz coś na temat płci dziecka, czy słyszałyście o chińskim kalendarzu planowania płci dziecka? Oto link, sprawdźcie sobie ![]() http://www.planujemydziecko.pl/index...e-plci-dziecka Życzę miłego dnia
#649 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
kurcze mdli mnie dzisiaj
![]() cofa mi się jedzenie ale naszczęście nie zwymiotowałam. Wiecie co? strasznie smakuje mi coca cola ![]()
#651 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak sie zastanawiam czy dobrego lekarza wybrałam bylam na badaniu w 6 tyg.i zrobil mi cytologie i dał skierowanie na bad.krwi i nic po za tym.Nie wazył mnie nie wyznaczyl daty porodu ani nie załozył karty ciazy moze uznał ze za wczesnie powiedzial ze mam przyjsc za miesiac to zrobi usg.Sama wyliczyłam date porodu mam nadzieje ze sie nie pomyliłam wychodzi mi 1 pazdziernik ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ktory u ciebie tydzien? bo jakos wydaje mi sie ze podobnie jak u mnie- u mnie z okresu 6 tydzien wlasnie slyszalam ze kobietom w ciazy bardzo smakuje cola- ja cale szczescie nie mam takich ciagotow. za to wczoraj jak bylismy w sklepie kupilam sobie mirinde ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
![]() ![]() Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży wydawało mi się, że to musi być 6-7 tc na usg lekarz nic nie widział i stwierdził, że to 3 tc badanie krwi wykazało ze jest to 1-2 albo 2-3 tc ![]() ehhh ja mam tylko nadzieję, że ten poziom beta rośnie a nie maleje......za 2 tyg. kolejne badanie krwi......wtedy wszystko się wyjaśni... A między czasie usycham z niecierpliwości! zauważyłam ,że jeśli za często się schylam i podnoszę do góry to od razu zaczyna mnie mulić i potem ratuje mnie tylko siedzenie w bezruchu kilka minut ![]() a tak to nic poza bolącymi piersiami - szczególnie w nocy kiedy nie mogę spać na brzuchu ![]() Edytowane przez tancerkaGd Czas edycji: 2009-02-20 o 08:39 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie licząc od okresu 7 tydzień bez 2 dni ![]()
![]() |
#655 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Z tym gazowanym coś jest - ja zawsze piłam tylko wodę niegazowaną i soki, a teraz nie mogę patrzeć na wodę niegazowaną, za to gazowaną i inne gazowane napoje mogę pić litrami. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Orzeszku.1 naszczęście nie piję jej dużo, od czasu do czasu 2-3 szklanki
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-02-20 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.