|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2425904
A to link do babeczki od firan. Bardzo miła i uczynna - przesłała mi próbki materiałów (całą torbę) w odcienich, które pasowały mi do wystroju. Jak ktoś coś chce uszyc na okno polecam ![]() To ja idę kroic te piersi...
|
#1532 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Piękny brzusio...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mieszkam u siebie od kilku miesięcy ale jeszcze się nie przemeldowałam...ze slubem sie nie spieszymy...dlatego teraz zacznę się zastanawiać czy się przemeldować teraz...może dostałabym też te dodatkowe pieniądze? Muszę poczytać...z drugiej strony myślałam żeby przed urodzeniem Małej przemeldować się, bo Maleństwo meldowane jest tam gdzie Matka, czyli u moich Rodziców...i nie wiem czy ma to sens...hmmm muszę poczytać...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę Wam powiedzieć że uzależniłam się od programu Mamo to Ja...codziennie o 13.30 siedzę przed Tv
|
|
#1533 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja mam bzika na pkt. zwierząt, zgłebiania ich psychiki, behawiorystyki itp Panuję z resztą opinia iż dla psa czym większy ogród tym większe więzienie. Ale takie samo podejście do zwierząt ma zaledwie20% populacji... ![]() Dzieci pieknie sie chowają mając kontakt ze zwierzaczkiem ![]() Cytat:
kwestia ułozenia i wychowania. Z pudelka można zrobić zabojce, a z cane corso przytulanke. Koty to indywidualisci i trzeba je akceptować za to jakie są, a nie jakie mogłyby być. Kota milości nie kupisz, ani go nie przekupisz , a psa tak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() byłam na zakupach i prztargałam kapuche kwaszona i buraczki z cebulka ![]() niech moc będzie z toba
|
||||||
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam do sklepu 200 metrów a i tak nie chce mi się wychodzić... |
|
|
|
|
#1535 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cebuli do ziemniaka jeszcze nie wkładałam
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj sałatka z tortellini, brokułów, kurczakiem i kukurydzą. A wcześniej do mamusi na kapuśniak.
Tż jak wróci z kursu prawka to dostanie frytki
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasypało nas...ok15cm, a moje nowe kozaki mają obcasy i nie będe w nich chodzić.Poczekają do przyszłego roku.
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
oj dziewczyny ale się uśmiałam z tych moich perypetii obiadowych. Jesteście niesamowite, dzięki. A nad jajkiem sadzonym, ziemniaczkami i cebulką się zastanowię. A teraz uciekam do pracy, i jeszcze Mamo, to ja trwa.
Buziaki, do wieczorka, lub do jutra. |
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1540 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
salatka zrobiona - mozna wizazowac dalej :
obieranie ziemniakow w nastepnej turze Cytat:
Cytat:
ale ja bym chciala z tego wzgledu, ze jak pies o 6 rano zechce siusiu to nie bede sie zrywac i dzieciakow zeby z nim poleciec na spacer tylko go wypuszcze na ogrod, a potem jak bede juz miala czas to wtedy na dlugi spacer poza tym jesli pies poza ogrodem ma spacery to ogrod to raczej wiezieniem nie jest - wrecz przeciwnie, jak jest ladna pogoda i cieplo to psiak moze sobie caly dzien hasac po ogrodku, a to lepsze niz siedzenie w domku nie? ja wiem, ze w tym momencie, w bloku z dwojka dzieci i TZtem ktory wiecznie pracuje posiadanie zwierzatka jest dla mnie nierealne bede meczyc i siebie i to zwierze ---------- Napisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#1541 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja jak będę robic na wymiankę, na pewno do niej skrobnę .
|
|
#1542 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny....powiedzcie mi na jakiej wysokosci powinna byc macica i dzidzius ok 19 tyg?
bo mnie sie wydaje, ze on jest cos za nisko, w pierwszej ciazy byl wyzej maly jest pod pepkiem caly czas, i tam tez mnie kopie, nieraz tak niziutko doslownie nad sama koscia lonowa czy nie powinien byc na wysokosci pepka?? a caly znajduje sie pod nim, czuje go tam wyraznie, nawet jak sie poloze to pod pepkiem jest wybrzuszenie i twardo a nad pepkiem pusto dobra lece po mame do pracy
|
|
#1543 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Strach Was zostawić na chwilę, bo potem nie można nadążyć z czytaniem
. Postanowiłam odpisywać na raty, bo wizaż tylu cytatów nie zdzierży ![]() Cytat:
. Mam nadzieję, że dzisiejsze wyniki będą lepsze, może te poprzednie coś zafałszowało? Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
. Dobrze, że masz pozytywne nastawienie, to połowa sukcesu . I gratuluję synka Dziękuję , mam już wyniki, mocz wygląda dobrze, toxo IgM niereaktywne, tylko RBC, HGB i HCT poniżej normy, czyli niedobór żelaza (o ile dobrze rozumuję). Ale to chyba nie jest jakaś tragedia.Cytat:
Cytat:
Idę czytać resztę , bo na tym skończyłam.
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Blanszuję brokuły i wrzucam do miski z tortellini, kukurydzą z puszki i podsmażoną piersią z kurczaka. Dodaję majonezu , troszkę Maggi, pieprz i papryka łagodna i gotowe. (Jezeli nie mam w domu brokułów to nic się nie dzieje, a zamiast kurczaka można dać szynkę pokrojoną w kostkę). Co ciekawsze uwielbiam tą sałatkę lekko ciepłą
![]() Cytat:
Taka jest pyszna Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-02-20 o 14:12 |
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wczoraj przypomniało żeby zapytać Mamę o przepis na zupę holenderską z baleciami...więc jeśli ktoś miałby ochotę na jakiś inny smak zupy, to...
gotujemy wieprzowinę z warzywami (wszystkie jak na zwykłą zupę: marchew, seler, por, pietruszka, ziemniaki i inne na które macie ochotę ), po ugotowaniu wyciągamy wieprzowinę oraz warzywa i kroimy wszystko w paseczki. W między czasie przygotowujemy mięso mielone z bułką tartą, jajami i odrobiną majeranku. Na końcu dodajemy surowy makaron (mogą być kolanka, muszelki lub inny mały), i wrzucamy małe kuleczki z mielonego (takie na jeden gryz to są tzw. balecie)...gotujemy aż makaron bedzie miękki i balecie ugotowane. Przyprawiamy i gotowe...PYCHA![]() ![]()
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczny!!!!!!!!
Cytat:
dzwonilam do tej ksiegowej zapytac jak to teraz z tym zusem bedzie......i powiedziala ze zus przekazuje pieniadze pracodawcy i ten z kolei mi placi...powiedzialam ze chce to na konto....a ona "to prosze juz sobie ustalic z pracodawca" napewno mi na konto placic nie beda.....bo nikomu nie placa, tylko gotowka......nie wiem po co nam te konta kazali zakladac ![]() ja sobie zadzwonie jeszcze do zusu i zapytam jak to jest....... ja spałaszowalam wlasnie zupę Krupnik!!! a teraz mamusia robi placki ziemniaczane z sosem grzybowym i ja chce jajko sadzone do tego!!
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-02-20 o 14:15 |
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam resztę
![]() Cytat:
, zaczynam się martwić, u mnie 18 tc, a tu nic .Zgrabnioch ![]() Karolina, a gdzie jest ten program, tzn. na jakim kanale?
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
nie martw sie nie jestes sama.....ja czasami tylko czuje jak mi sie cos przelewa w brzuszku, ale konkretnego kopniaka jesio nie bylo!!
|
#1549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... ale jesli chodzi o buty, to czego sie nei robi dla TZ-ta Ja ciagle mam nadzieje ze juz nie będzie sypało, bo tez mam tylko kozaki na obczasie Cytat:
![]() Może to normalne skoro obie tak mamy
|
|||
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Ja narazie mam końcówkę 17 tygodnia i jeszcze nic nie poczułam. Ale narazie się tym nie martwię.
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-02-20 o 14:27 |
|
|
|
#1551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w kuchni mam zazdroski bo jakos nie mam miejsca na karnisz !Cytat:
![]() Cytat:
ale na pewno przecyztam ta strona polecana przez was dziewczynki http://www.becikowe.com/ a tak pozatym hmmmmmmmm w sobote istanieja duze prawdopdobieństwo ze pojedziemy do szczyrku ojjjj taka chcice mam zeby tam jechac Tym bardziej ze kupilam nowe buciki do chodzenia po górkach hihi ale uprzedzam krzyk, chodzic po gorach nie mam zamiaru tylko tak sobie pospacerowac po szczyrku zjesc cos dobrego i do domku
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-02-20 o 14:31 |
||||
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie
|
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Codziennie na TVN Style...To są powtórki najlepszych programów, a raczej tematów, dlatego nazywa się Mamo to Ja- the best of...zawsze jest ginekolog, pediatra i fizjoterapeuta plus wiele ciekawych rad od Mam...
Polecam...na prawdę dużo można się dowiedzieć
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Matko kochana kobiety, dajcie żyć, człowiek dwa dni nie zajrzy, a tu tyyyle stron, że ni emam szans tego nadrobić
![]() Jeżeli chodzi o lokalizację dzidzola to mój tez zdecydowanie poniżej pępka ![]() Czytając o brokułach przypomniała mi sie pyszna i szybka sałatka, może komuś podpasuje. Ugotowane brokuły, pokrojona (lub kupiona w kostkach już) feta, płatki migdałów i sosik czosnkowy (jogurt, majonez i wyciśnięty czonek). Sałatka niebo w gebie
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 1 stycznia 2006 roku dwukrotnie wzrasta wysokość dodatku z tytułu urodzenia dziecka, który przysługuje tym rodzinom, które miały prawo do zasiłku rodzinnego. Jest to tak zwany drugi tysiąc becikowego przysługujący najbiedniejszym rodzinom. Zasiłek rodzinny przysługuje, jeżeli dochód netto rodziny z roku poprzedzającego okres zasiłkowy, w przeliczeniu na osobę, nie przekracza kwoty 504 zł, a w przypadku, gdy członkiem rodziny jest dziecko niepełnosprawne 583 zł. Do ustalenia dochodu rodziny niezbędnym dokumentem jest zaświadczenie z urzędu skarbowego.
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-02-20 o 14:34 |
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to dlatego że akurat idę śmieci wyrzucić, albo listy wyciągnąć, albo planuje gdzieś wyjśc i chcę żeby był załatwiony Kwestia przywyczajenia psa, ale na początku się nabiegaliśmy co chwilę,żeby sie nauczył |
|
|
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
eleeri piękny brzusio
Svinecka, UnholyOne dzięki za odpowiedź ![]() Mam jeszcze pytanie: czy jeśli już będę na chorobowym to pracodawca dalej płaci za mnie ZUS itd?
|
#1558 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dzięki, to my mamy rocznicę w tym samym czasie prawie - my 3 lata 17 kwietnia |
|
|
|
|
#1559 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
, więc Cię nie ma ) Okres zwolnienia chorobowego jest okresem nieskładkowym, co oznacza, że składki Emeryt., Rent., Chorob., Wypad. nie są opłacane za ten okres. Składka zdrowotna (9,00%) jest w całości finansowana przez pracownika, przy czym o x% pomniejsza się zaliczkę na podatek. edit: wpisałam jednak x, bo teraz coś się pozmieniało w stawkach, ale ogólnie tak to wygląda. Przyznam się do zakupu jakis czas temu ![]() Taka czerwoniutka bluzia - uniwersalna dla maleństwa oczywiście
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-20 o 15:15 |
|
|
|
|
#1560 |
|
Wtajemniczenie
|
UnholyOne bardzo dziękuję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

i pokazuję Wam swój brzuchol
(zaczęty 22 tc)
bede za pare lat w sumie nie interesuja nas sluby , jestemsy ze soba ponad 6 lat zdecydowalismy sie na dziecko(to nie była wpadka), ale niby mieszkamy razem z tym ze ja jestem zameldowana dalej u rodziców, i tam tez spedze ostanie tygodnie ciązy i pierwsze tygodnie po porodie. Nie pracuje, i jestem ciekawa czy mi sie bedzie nalezec te drugie tysiac złotych i zasiłek dla matki samotnie wychowującej dziecko?, musze o tym poczytac
Mieszkam u siebie od kilku miesięcy ale jeszcze się nie przemeldowałam...ze slubem sie nie spieszymy...dlatego teraz zacznę się zastanawiać czy się przemeldować teraz...może dostałabym też te dodatkowe pieniądze? Muszę poczytać...z drugiej strony myślałam żeby przed urodzeniem Małej przemeldować się, bo Maleństwo meldowane jest tam gdzie Matka, czyli u moich Rodziców...i nie wiem czy ma to sens...hmmm muszę poczytać...
NIE LUBIĘ TROLLI
ale mam smaka na ogórka! 

, mam już wyniki, mocz wygląda dobrze, toxo IgM niereaktywne, tylko RBC, HGB i HCT poniżej normy, czyli niedobór żelaza (o ile dobrze rozumuję). Ale to chyba nie jest jakaś tragedia.
... noralnie skacze jak na imprezie
, zaczynam się martwić, u mnie 18 tc, a tu nic