Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-20, 12:41   #2761
KALAI
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja też, tylko ze Jantar to teoretycznie nie jest psikacz (jest w normalnej buteleczce)

No to faktycznie może się ładnie używać ale chyba sie zgodzisz ze używanie samego Jantaru bedzie sie średnio sprawdzać?
Ja już mojego przelałam do atomizera
zgadzam sie, tez mam ochote na psikacz z niego ale musze kupic destylowana do rozcienczenia, z rozcienczonej robisz psikacz?
Stary 2009-02-20, 13:10   #2762
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KALAI Pokaż wiadomość
zgadzam sie, tez mam ochote na psikacz z niego ale musze kupic destylowana do rozcienczenia, z rozcienczonej robisz psikacz?
Nie, ja nie rozcieńczałam przecież i tak można ja używać do włosów wiec w sumie po co rozcieńczać? Własnie przed chwila używałam i teraz jest super
Stary 2009-02-20, 13:16   #2763
Finlora
Zakorzenienie

U mnie tez nie było nic z tej dziecięcej serii - może to za wczesnie, od kiedy ta promocja miała być?
Kupilam olej sezamowy, niestety nie ten, który podawałam w linku, bo oczywiście okazało sie, że w moim zielarskiem go nie ma (tak samo jak kokosowego - będzie dopiero za dwa tygodnie ). Kupilam ten w Lidlu - ostatni był, schowany za olejem arachidowym - mam nadzieję, że będzie dobry
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 13:33   #2764
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja też, tylko ze Jantar to teoretycznie nie jest psikacz (jest w normalnej buteleczce)

No to faktycznie może się ładnie używać ale chyba sie zgodzisz ze używanie samego Jantaru bedzie sie średnio sprawdzać?
Ja już mojego przelałam do atomizera
ja wiem że teoretycznie to nie psikacz. ale ja nawet liliputza nie nakładam bez wczeniejszej odżywki, używam go nie do rozczesywania a poprostu do odżywienia i zabvicia zapachu po wcierce Neril

Cytat:
Nie ma potrzeby rozcięczać go!
Stary 2009-02-20, 14:09   #2765
alexz johnson
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
U mnie tez nie było nic z tej dziecięcej serii - może to za wczesnie, od kiedy ta promocja miała być?
Kupilam olej sezamowy, niestety nie ten, który podawałam w linku, bo oczywiście okazało sie, że w moim zielarskiem go nie ma (tak samo jak kokosowego - będzie dopiero za dwa tygodnie ). Kupilam ten w Lidlu - ostatni był, schowany za olejem arachidowym - mam nadzieję, że będzie dobry
ten olej sezamowy nie tylko jest dobry dla wloskow ale równiez w polaczeniu z olejkiem eteryczym lawendowym i witamina E do ujedrniania biustu :P

Cel: naturalne, zdrowe włosy

alexz johnson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 14:26   #2766
kosmarka
Wtajemniczenie

o proszę

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 14:43   #2767
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Były sezamowy i arachidowy po 9,99 ale jednak nie wzięłam, mam kokosowego duzo i jego tak naparwdę kocham nie skusiłam się na te z lidla , w dodatku, że odebrałam dzić olejek ze słodkich migdałów
Ja widziałam tylko arachidowy (może sezamowy też był tylko gdzieś schowany), ale pisało, że jest rafinowany, więc narazie nie brałam. Musze poczytać, czy rafinowanie nie wpływa negatywnie na jego właściwości Chociaż, może przy włosach to nie ma znaczenia jak w przypadku kokosa.

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
To koniecznie daj znać A co na nim pisze? Też jest rafinowany, pisze np. że jest tłoczony na zimno czy coś?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 14:58   #2768
April007
Zadomowienie

GG do April007

Cytat:
Napisane przez alexz johnson Pokaż wiadomość
ten olej sezamowy nie tylko jest dobry dla wloskow ale równiez w polaczeniu z olejkiem eteryczym lawendowym i witamina E do ujedrniania biustu :P
I dopiero teraz o tym piszesz????? :O Dopisuje do zamowienia....:P Dzieki
April007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 15:04   #2769
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

a u mnie w mieście nigdzie nie mogę znaleźć tych olejków ;/
jak już to tylko eteryczne^ a nie chce mi się zamawiać przez neta, bo to dużo wysyłki chyba wychodzi, nie?
Stary 2009-02-20, 15:06   #2770
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a słyszałyście o prostownicy odżywiającej włosy ? Takiej, która w czasie prostowania "emituje w molekularnej ilości kosmetyk nawilżający i poprawiający kondycję włosów" (nie będę podawać nazwy, żeby nie było, że reklamuję ). Dla mnie jest to lekkim szokiem, ale jestem osobą która też się dziwiła prostownicom z jonizacją i turmalinowym , więc może wam wyda się to normalne...
Gdyby to była prawda to jedno z moich marzeń spełniło by się Mieć proste, gładkie włosy nie niszcząc ich....
Stary 2009-02-20, 15:11   #2771
April007
Zadomowienie

GG do April007

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
a u mnie w mieście nigdzie nie mogę znaleźć tych olejków ;/
jak już to tylko eteryczne^ a nie chce mi się zamawiać przez neta, bo to dużo wysyłki chyba wychodzi, nie?
Zwykle koszta wychodzą pomiędzy 10-15 zł. W Krakowie widziałam te oleje ( w sumie wszystkie prócz kokosowego ) w Almie. Jeśli jest u Ciebie jakaś to możesz zajrzeć.
April007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 15:31   #2772
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez April007 Pokaż wiadomość
Zwykle koszta wychodzą pomiędzy 10-15 zł. W Krakowie widziałam te oleje ( w sumie wszystkie prócz kokosowego ) w Almie. Jeśli jest u Ciebie jakaś to możesz zajrzeć.
właśnie nie mam nic.. ;/
co najwyżej sklep ze zdrową żywnością jakieś 30 km od mojego miasta
Stary 2009-02-20, 15:38   #2773
katttkaa
Zadomowienie

kuźwa!! ze ja też muszę mieszkać na wsi zabitej dechami.. wyobrażacie sobie w 7 sklepach spozywczych w obrębie wioski i chyba w 5 jakis tam marketach pytałam o olej kokosowy i co ekspedientki patrzyły na mnie jakbym wyglądała jak ufo.. oczywiscie nie kupiłam bo nigdzie nie prowadzą sprzedaży z takimi olejami.. ale zobaczyłam na szafce szampon joanny marakuja i jak powachałam to odrazu poszłam z nim ku kasie po barwie pokrzywowej wydaje mi się że głowa mnie swedzi
katttkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 15:51   #2774
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez katttkaa Pokaż wiadomość
kuźwa!! ze ja też muszę mieszkać na wsi zabitej dechami.. wyobrażacie sobie w 7 sklepach spozywczych w obrębie wioski i chyba w 5 jakis tam marketach pytałam o olej kokosowy i co ekspedientki patrzyły na mnie jakbym wyglądała jak ufo.. oczywiscie nie kupiłam bo nigdzie nie prowadzą sprzedaży z takimi olejami.. ale zobaczyłam na szafce szampon joanny marakuja i jak powachałam to odrazu poszłam z nim ku kasie po barwie pokrzywowej wydaje mi się że głowa mnie swedzi
ja niestety mam tak samo- w żadnych sklepie nie mogłam znaleźć olejków.
Stary 2009-02-20, 17:55   #2775
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
z Nano Effect do wypadajacych, ladnie sie łacza i Nano Effect jest gesta a ta wodnista wiec wychodzi konsystencja w sam raz, i włosy sie nie pusza jak po samej masce.Nano Effect mi sie konczy teraz mam zamiar kupic seboradin balsam renegeracyjny i do niego bede dolewac.
Mówisz, że z nano effect się ładnie łączy? To chyba zgapię patent .
A włosy ci się puszą po nano effect?? Ja ją używam trzeci tydzień i stała się ostatnio moją ulubioną odżywką (pasuje mi w niej absolutnie wszystko: kwaskowaty zapach, konsystencja, włosy po niej, nawet myślę, że na wypadanie działa. Cena co prawda trochę mało kusząca, ale tak tragicznie też nie jest).
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:23   #2776
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
ja niestety mam tak samo- w żadnych sklepie nie mogłam znaleźć olejków.
Niestety ja też mam ten problem - na szczęście jest takie coś jak sprzedaż przez internet - inaczej o kokosie mogłabym pomarzyć

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 19:06   #2777
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Hejka wizażanki- włosomaniaczki!
To mój pierwszy post w tym temacie ale ciągle czytam i dowiaduję się czegoś noewgo o włosach, pielęgnacji itp.
Najpierw napisze jaki mam problem- przede wszystkim cienkie włosy.. Nawet bardzo cienkie. W dodatku rozjaśniam, pasemkami co 2 miesiące-odrosty. Parę dni temu byłam u fryzjerki bo miałam juz 3 cm odrosty i zachciało mi się farbować całość na "beżowy blond". Na pasemkach wyszły ok ale na odrostach, grrr ruuude!! Na następny dzień poszłam do niej i mi zrobiła delikatne pasemka na całości rozjaśniaczem. Ale To mi dobiło włosy. Byłam w salonie L'Oreal ale i tak sa zniszczone. Jednak zaraz po tych pasemkach poszłam na zabieg nawilżania włosa więc narazie jako tako wyglądają. Dzisiaj siedziałam godzinę z Wax'em na głowie. Włosy są gładkie jednak naprawdę cienkie

Powiedzcie mi co mogę zrobić aby je wzmocnic? Doszłam do takich wniosków:
1. obecnie nawilżanie przede wszystkim, maski, odżywki itp.+ mycie szamponem Babydream (ciągle go używam i jest ok)
2. Zejscie z cieniowania, obcinanie włosów "na prosto", jeszcze troche brakuje aż wszystkie będą równe..
3. Jem suplement- Bellissa (jadłam miesiąc i po 2 miesiącach mam pełno nowych włosków, takich krótkich więc naprawdę działa)
4. nie używam suszarki ani prostownicy(no bardzo okazjonalnie)
5. Jak chcę mieć ładną fryzurę a mam czas to nakładam grube wałki na rzepy i czekam poł godz. + delikatnie spryskuję lakierem

Co jeszcze mogę zrobić? Poradzcie coś proszę. Zapuszczam włosy, marzę o takich do połowy pleców, prostych, wszystkich równych. Ehh.. marzenie;/

Poniżej zdjęcia- pierwsze zaraz po myciu bez niczego, a drugie i trzecie po fryzjerze- wyprostowane.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy-luty-058.jpg (43,4 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy-luty-038.jpg (46,4 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy-luty-032.jpg (39,3 KB, 93 załadowań)
Stary 2009-02-20, 20:12   #2778
Modraszka
Zadomowienie

Dzisiaj wreszcie wypróbuję olej kokosowy Strasznie się cieszę
Mam olej z BU, bosko pachnie

Kusi mnie jeszcze żeby zrobić własny macerat Muszę nad tym pomyśleć

Modraszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:17   #2779
klada
Zakorzenienie

kochaneczka, boskie wlosy takie blyszczace
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:17   #2780
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochaneczka Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi co mogę zrobić aby je wzmocnic? Doszłam do takich wniosków:
1. obecnie nawilżanie przede wszystkim, maski, odżywki itp.+ mycie szamponem Babydream (ciągle go używam i jest ok)
2. Zejscie z cieniowania, obcinanie włosów "na prosto", jeszcze troche brakuje aż wszystkie będą równe..
3. Jem suplement- Bellissa (jadłam miesiąc i po 2 miesiącach mam pełno nowych włosków, takich krótkich więc naprawdę działa)
4. nie używam suszarki ani prostownicy(no bardzo okazjonalnie)
5. Jak chcę mieć ładną fryzurę a mam czas to nakładam grube wałki na rzepy i czekam poł godz. + delikatnie spryskuję lakierem

Co jeszcze mogę zrobić? Poradzcie coś proszę. Zapuszczam włosy, marzę o takich do połowy pleców, prostych, wszystkich równych. Ehh.. marzenie;/

Poniżej zdjęcia- pierwsze zaraz po myciu bez niczego, a drugie i trzecie po fryzjerze- wyprostowane.
Masz bardzo ładne włosy
Ja ze swojej strony dodałabym jeszcze picie pokrzywy, a do nawilżania możesz spróbować też oleju kokosowego. Do tego warto, żebyś zwracała uwagę na składy kosmetyków, aby nie obciążać ich ciężkimi silikonami. Możesz też spróbować lotionu Seboradinu. O wszystkim możesz sobie poczytać na różnych wątkach - to skarbnica wiedzy.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:17   #2781
pat111
Rozeznanie

Wybaczcie, że mnie nie było tak długo, ale nauka pochłania, szczególnie w trzeciej klasie Byłam u dermatologa i poleciła mi na włosy *szczególnie na porost i na odnowe* PILONYX , używam od 2 dni, więc nie powiem nic o efektach, ale za to mogę powiedzieć o ampułkach Radical , wg mnie jest dobry, ale nie bardzo dobry. Dzięki niemu wyrosły mi nowe włosy, są wg mnie długie, bo mają już z 4-5cm Ale nie widzę efektu w kondycji włosów, ani w poroście tych, które już miałam. Za to musze pochwalić DROżDżE!! Piję je od 2 tygodni * w prawdzie, jeśli chodzi o cerę to nieźle mnie wysypało, ale wiem, że zejdzie i będzie pięknie *, ale widzę , że włosy ruszyły PO DWóCH TYGODNIACH!! Naprawdę są dłuższe. Nie sądze, że to od czegoś innego, bo suplementów nie łykałam, bo nie wiedziałam czy dalej vitapil czy kupić coś nowego, ale miałam wizytę u dermatologa i postanowiłam poczekać. Teraz siedzę sobie z kokoskiem i cieszę się rozpoczętym weekendem
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

pat111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 21:31   #2782
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
kochaneczka, boskie wlosy takie blyszczace
oj to tylko takie złudzenie od lampy błyskowej:/ No i włosy sa 2 dni po farbowaniu (najpierw całości bardzo delikatną farbą z L'Oreala którą sie zmywa po 20 min., a na następny dzień poszłam na pasemka rozjaśniaczem- bo mi się za ciemne wydawały po farbie ehh) Dzisiaj robiłam tez maskę z Waxem i włosy tez po tym się błyszczą- 1 zdjęcie. A tak naprawdę są takie jak na 2 fotce- w dziennym świetle. Ale bardzo dziękuję za komplement! Miło

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Masz bardzo ładne włosy
Ja ze swojej strony dodałabym jeszcze picie pokrzywy, a do nawilżania możesz spróbować też oleju kokosowego. Do tego warto, żebyś zwracała uwagę na składy kosmetyków, aby nie obciążać ich ciężkimi silikonami. Możesz też spróbować lotionu Seboradinu. O wszystkim możesz sobie poczytać na różnych wątkach - to skarbnica wiedzy.
dziękuję również za komplement chociaż takl jak pisałam wyzej to jest efekt po lampie i farbowaniu.. Zwracam uwagę na składy. Obecnie myję babydreamem(juz bardzo dlugo) i odzywiam lekką maseczko-odżywką Fructisa na zmianę z odżywką z Natury "Mypa Shea Karite"(bardzo dobra i pięknie pachnie), używam też Waxa do blondow( konczę ten nie polski ale mam zamiar kupic z L'Biotici bo lepszy- juz probowałam). A na stanie mam tez hmm..: olej kokosowy, maskę z L'oreal Professional niebieska - do kręconych włosów -choc mam proste hehe, Jedwab w płynie Farouk- rzadko uzywam, bo podobno wysusza, no i mleczko Hot Liss z L'Oreal ale tez rzadko, bo rzadko prostuje. Seboradinu nie miałam chyba..
Olej kokosowy, czasem stosuję na suche włosy i po jakims czasie zmywam. A jak Wy dziewczyny, go używacie dokladnie? Na suche czy mokre włosy? Na jak długo?I czy jak zmywacie to pozniej juz nie nakładacie odzywki?

Cytat:
Napisane przez pat111 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że mnie nie było tak długo, ale nauka pochłania, szczególnie w trzeciej klasie Byłam u dermatologa i poleciła mi na włosy *szczególnie na porost i na odnowe* PILONYX , używam od 2 dni, więc nie powiem nic o efektach, ale za to mogę powiedzieć o ampułkach Radical , wg mnie jest dobry, ale nie bardzo dobry. Dzięki niemu wyrosły mi nowe włosy, są wg mnie długie, bo mają już z 4-5cm Ale nie widzę efektu w kondycji włosów, ani w poroście tych, które już miałam. Za to musze pochwalić DROżDżE!! Piję je od 2 tygodni * w prawdzie, jeśli chodzi o cerę to nieźle mnie wysypało, ale wiem, że zejdzie i będzie pięknie *, ale widzę , że włosy ruszyły PO DWóCH TYGODNIACH!! Naprawdę są dłuższe. Nie sądze, że to od czegoś innego, bo suplementów nie łykałam, bo nie wiedziałam czy dalej vitapil czy kupić coś nowego, ale miałam wizytę u dermatologa i postanowiłam poczekać. Teraz siedzę sobie z kokoskiem i cieszę się rozpoczętym weekendem
jestes pewna ze picie drożdzy to dobry pomysł? Ja się naczytałam, że picie drożdzy może powodować uaktywnienie się drozdzycy itp. ale nie chcę wprowadzać w błąd. jesli jestes pewna ze Ci pomaga i krzywdy nie zrobi to ok
Stary 2009-02-20, 21:39   #2783
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Olej kokosowy, czasem stosuję na suche włosy i po jakims czasie zmywam. A jak Wy dziewczyny, go używacie dokladnie? Na suche czy mokre włosy? Na jak długo?I czy jak zmywacie to pozniej juz nie nakładacie odzywki?
Olej kokosowy nakłada się na suche włosy na kilka godzin przed myciem (albo na noc), a potem zmywa się szamponem.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 21:58   #2784
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

dzięki aanika, to tak robiłam ale nie wiem czy to tylko u mnie czy jak, bo nie widzialam jakiejś specjalnej różnicy po tym oleju.. a u Was jak sie sprawdza? Moze po jakims dłuższym stosowaniu widać efekty?
Stary 2009-02-20, 22:04   #2785
Julkakulkaa
Rozeznanie

Kochaneczka, picie drożdży zalanych uprzednio wrzątkiem jest ok - masz tu żywy przykład - piłam trzy miesiące Wyrosło mi mnóstwo nowych włosów, są równej długości więc to z pewnością po drożdżach Jak dla mnie najlepszy sposób na zagęszczenie
Inna sprawa że będziesz musiała poczekać na zagęszczenie aż te nowe włoski urosną troszkę więcej niż 5 cm, ale i tak warto Jeśli brzydzisz spróbuj tabletek drożdżowych.
A jeśli chodzi o cieniowanie to będzie dobrze - ja mam do ramion najdłuższe, najkrótsze mają jakieś 10 cm Możemy się wspierać

Co do pielęgnacji polecam WAXa polskiego do blondu, wydają się po nim gęściejsze
Kokos użyłam na razie raz, ale ponoć dobry wiec też zalecam
Dobrze byłoby gdybyś miała również jakąś lekką odżywkę bez silikonów, coby stosować na przemian z WAXem.

Twoje włosy z grubości przypominają moje A nie uważam że mam aż tak baaarzdzo cienkie, więc nie martw się

Pati - jakos nigdy nie wierzyłam w działanie ampułek, ale chyba w końcu zacznę Gratuluję baby hair
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 22:28   #2786
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Kochaneczka, picie drożdży zalanych uprzednio wrzątkiem jest ok - masz tu żywy przykład - piłam trzy miesiące Wyrosło mi mnóstwo nowych włosów, są równej długości więc to z pewnością po drożdżach Jak dla mnie najlepszy sposób na zagęszczenie
Inna sprawa że będziesz musiała poczekać na zagęszczenie aż te nowe włoski urosną troszkę więcej niż 5 cm, ale i tak warto Jeśli brzydzisz spróbuj tabletek drożdżowych.
A jeśli chodzi o cieniowanie to będzie dobrze - ja mam do ramion najdłuższe, najkrótsze mają jakieś 10 cm Możemy się wspierać

Co do pielęgnacji polecam WAXa polskiego do blondu, wydają się po nim gęściejsze
Kokos użyłam na razie raz, ale ponoć dobry wiec też zalecam
Dobrze byłoby gdybyś miała również jakąś lekką odżywkę bez silikonów, coby stosować na przemian z WAXem.

Twoje włosy z grubości przypominają moje A nie uważam że mam aż tak baaarzdzo cienkie, więc nie martw się
Julkakulkaa no to bardzo sie cieszę! Tak wiem ze jak się wrzątkiem zaleje to niby ok, sama kiedys piłam ale baaardzo dawno temu. Robiłam też maseczkę z drozdzy na moje krostki - pomagało ale z czasem chyba zaczeła uczulac bo pojawiał sie"burak". A ja miałam chyba kiedyś też tabletki Dromin- to są te drożdzowe? tak cos mi świta.. Mi zaczęły rosnąć włosy po Bellissie- po zjedzeniu całego opakowania czyli po miesiącu. Teraz mam już takie właśnie 4-5 cm ale mnie strasznie wnerwiają szczególnie przy czole, bo nie da sie z nimi kompletnie nic zrobic;/

Co do cieniowania to jak najbardziej jestem za;] wspierajmy sie Ja mam nadzieje ze po kolejnych 2 podcięciach już będę miała wszystkie równe..

Mam odzywke z Fructisa i Mypę Shea Karite- ta na pewno nie ma silikonów. a Jak ta pierwsza to nie wiem... Stosuję je właśnie na codzien. a raz w tygodniu Wax lub maska L'Oreal Proffesional niebieska do kreconych(podobno bardziej nawilza).

Ja niestety uwazam ze moje są okropnie cienkie;/ a Ty masz farbowane? wklej prosze fotkę swoich włosków, może sie podbuduję..- w grupie łatwiej
Stary 2009-02-21, 08:06   #2787
pat111
Rozeznanie

Cytat:

jestes pewna ze picie drożdzy to dobry pomysł? Ja się naczytałam, że picie drożdzy może powodować uaktywnienie się drozdzycy itp. ale nie chcę wprowadzać w błąd. jesli jestes pewna ze Ci pomaga i krzywdy nie zrobi to ok
Więc tak, na początku podeszłam do tego z przymknieniem oka, ale byłam strasznie napalona, więc poszłam do dermatologa i zapytałam co z tymi drożdżami, powiedziała, że jest to najlepszy sposób na witaminę B5 *która działa najlepiej na włosy* i jeśli zaleję je wrzątkiem to nic się nie stanie. Ufam jej, bo to dobry lekarz
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

pat111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 12:15   #2788
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

a jak będę brała tabletki z drożdżami to też coś da? i też będę miała wysyp drożdży?^
Stary 2009-02-21, 12:31   #2789
KALAI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Mówisz, że z nano effect się ładnie łączy? To chyba zgapię patent .
A włosy ci się puszą po nano effect?? Ja ją używam trzeci tydzień i stała się ostatnio moją ulubioną odżywką (pasuje mi w niej absolutnie wszystko: kwaskowaty zapach, konsystencja, włosy po niej, nawet myślę, że na wypadanie działa. Cena co prawda trochę mało kusząca, ale tak tragicznie też nie jest).
zapach super, ja mam prawie zawsze spuszone włosy po myciu, jak zmieszam Nano Effect z jantarem to nie mam spuszonych i błyszczące. Mnie Nano nie zachwyciła ale ogranicza wypadanie a to jest jej główne zadanie wiec napewno jeszcze ja kupie i skład ma sliczny.

Jak mowicie nie rozcienczac to spróbuje mam gdzies puste opakowanie po mgiełce
Stary 2009-02-21, 13:42   #2790
Diva069
Raczkowanie

` witam wszystkie wizażanki które podjęły walkę o zdrowe i piękne włosy . Ja chciałabym się przyłączyć do tej akcji ... o ile można . Moje włosy nie dość, że są mega cienkie i słabe to jeszcze wypadają . : ( Nie potrafię sobie z nimi poradzić . Jak na razie odstawiłam prostownice i suszarkę (widać małe efekty ale nie jest dobrze) . Do tego stosuje odżywkę elseve odbudowującą - przeciw łamaniu się włosów. do tego łykam skrzypovite . Efekty są ale marne : ( . Pomyślałam, że przyda mi się grupa wsparcia i oto jestem. mam nadzieje, że nie bd zawadzać : ) pozdrawiam.

dni przelatują przez palce .

photoblog.pl/fornicaras/

Diva069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości