|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
wsiowy_gupku
Taka bylam zmeczona po zakupach, ze nie chcialo mi sie nic pisac. Zamierzam dzis to nadrobic jesli nie padne wieczorem. A fotke wkleilam w albumie: South beach diet w wersji flash Wpadne wieczorkiem Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dzisiaj wrzucę mój obiad
tzn.zdjęcie ![]() Zdjęcie przed włożeniem do piekarnika Pierś z kurczaka wcześniej podsmażona z przyprawami, podgotowane brokuły, papryka przyprawione i posypane startym żółtym serem.Szczerze mówiąc to taka zbieranina z lodówki zapomniałam dodać cebulki, byłaby lepsza ![]() EDIT ziewczyny ja nie umiem jeszcze robić tak ładnie wyglądającego jedzonka jak wy
Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-02-20 o 18:54 Powód: dopisek |
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dziewczyny
![]() Udało się, już nadrobiłam zaległości, choć przy mojej Oleńce nie było to łatwe ![]() Gratuluję wszystkim plażowiczkom utraconych kilogramów!!!!!!! Sama też cosik gubię , czy też przez stresik , myślę, ze wkrótce się okaże![]() Żeby nie było też przytrafiają mi się grzeszki, ostatnio miałam ostre parcie na petitki/podobnie jak Ty Effo wolę kruche ciasteczka niż czekoladę-juz taki ze mnie ciasteczkowy potworek / o torcie urodzinowym nie wspomnę, choć nie objadłam się tak jak przypuszczałam, zresztą urodzinki, które miały być wyjątkowe takowe nie były . Myślę, że uda mi się to nadrobić w przyszłości. Tak Teliku zmieniłam cyfrę na liczniku w sumie od niedawna, ale jednak zamiast 2 mam 3 z przodu . A te -żabie doliny- mnie powaliły, nawet nie wiedziałam, że jest coś tak pięknego w sumie niedaleko Wrocławia I nie ma co, zazdroszczę bycia w niedługim czasie tubylcem tam , przemyć do nas troszkę słoneczka.W sumie spóźnione, ale z całą pewnością szczere życzonka dla naszej plazowej mamusi Bambii Współczuję tylko końcówki ciązy w lecie, sama to przechodziłam, nabrałam pod koniec wody i wyglądałam jak HIPCIA z MADAGASKARU, dzięki Bogu wszystko z czasem zeszło.Ilonko jak to mówia po deszczu zawsze wychodzi słońce - humorek zaczyna mi dopisywać, więc i pewnie moje wschodzi![]() Coś mi się wydaje, że Effa też jakoś będzie obchodziła 30 o ile mnie pamięć nie myli ![]() : confused:Fruity powiem krótko dzielna z Ciebie dziewczyna Świetny pomysł z tymi zdjęciami spozywanych potraw - cudowna inspiracja, może i ja się wkręcę w temat. Przybyło sporo mądrych głów do udzielania rad, super!!!!!!!!!!! nie ma to jak surowa ocena fachowca. Niedługo i ja zaczę wklejać moje jadłospisy, a tymczasem znikam i życzę miłej nocki
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
telikowa pokaz fotki do fryzjera!
|
|
|
|
#2495 | |
|
Raczkowanie
|
[quote=dzonksik;11073387]Kubuś. czulam sie nasycona przed zjedzeniem pączka. Wspomnialam o tym bo wczesniej narzekalam ze do obiadu wciaz czuje sie glodna, tym razem tak nie bylo, a paczka zjadlam wieczorem i nie dlatego ze mi brakowalo cukru bo od dluzszego tak nie jest, poza tym w pracy bylo 50 paczkow i nie tknelam zadnego. Paczek zostal wszamany z innych bardziej osobistych wzgledow
![]() tak, wmawiaj sobie , wmawiaj, rozumiem że twój wygłodniały móżdzek /chodzi o cukry/ cie tak zainspirował.... / chodzi ote względy osobiste/. telik precyzuje wypowiedż 6%tł w 2 porcjach- sery zółte, feta, mozzarela,parmezan,ricott a, serek śmietankowy / domyślam się że to topiony/, serek wiejski ---------- Napisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
kurcze jakbym chciała żeby mi ktoś gotował i codziennie nie musiała się zmagać z pytaniem ,, co ja dzisiaj mam sobie zrobić na obiad,, Edytowane przez KUBUŚ Czas edycji: 2009-02-20 o 21:02 |
|
|
|
|
#2496 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, az mi glupio swoje wklejacCytat:
![]() a co do urlopu to mysle ze przwioze troche slonca ![]() a gdzie effa sie podziewasz? wogole cichutko tu dzis a mialam nadzieje z dopłyniemy do połowy watku(2500postów) oki a ja sie spowiadam ...fotkami ![]() jak zwykle czekam na opinie mądrych głów fot1 bułeczki ktore wczoraj upiekłam fot2 sniadanie, bułeczka z ww wypieku 1/2 z twarogiem i smarowidlem sliwkowym bz(bez cukru) 1/2 jako grzanka rukola szynka ser pomidor fot3 przekaska jajo na twardo s sosem chrzanowym(chrzan+jog.nat ) fot4obiad: salatka mix fasolek+seler naciowy+pomidor+papryka+. .. cytrynowy vinegret fot5 przekaska15 migdałów fot6 kolacja szaszłyk z piersi kutaka z warzywami+1,5 ogora kiszonego
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
To ja przepisik na te buleczki poprosze
![]() no i napisz jak bylo u tego bezlusterkowego fryzjera, bom ciekawska
|
|
|
|
#2498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zejdzmy juz laskawie z tego mojego pączka. Jak mowie ze nie bylam glodna do wieczornej przekaski to nie bylam. I przysiegam na moj wielki palec u lewej stopy ze jedzac paczka tez nie umieralam z glodu i nie leciala mi slina na jego widok. Mnie osobiscie ten paczek nie przeszkadza w moim jadlospisie wogole. Nie czuje sie winna i prawde powiedziawszy mam gdzies czy zjadlam go bo bylam glodna, czy moze dlatego ze moj wyglodnialy mozdzek zainspirowal mnie do pochloniecia cukrow, czy tez moze z powodow innych niz wymienione. Tak wiec.. temat nieszczesnego paczka uwazam za zamkniety. Dobrej nocy
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana bardzo milo bylo tego fryzjera, zrobił mi sliczny kolor no i ylko podcial tylko oncowki bo zapuszam na slub - a wogole jak sie czujesz jako narzeczona?
mysle ze jutro wkleje jakas fotke nowego kolorku ![]() dzonksik, a ja Ce rozgrzeszam za tego paczka. dieta jest dla ludzi buleczki sa z przepisu ilonki na chleb maslankowy(tyle ze bez zakwasu, za to ze zwekszoną iloscia maslanki)
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-02-20 o 21:50 |
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem bardzo szcześliwa narzczona
![]() ![]() ![]() Wprawdzie przez cały tydzien w pracy nie moge nosic zadnej bizuterii, ale za to w weekend nadrabian świece pierscionkiem Jutro u mnie dzień wejścia na wage, nie oczekuje jakiegos wielkiego spadku, bo mam @ to raz, a dwa to ze odkad zaczełam dietkowanie systematycznie waga spada, a wiem ze musi sie zatrzymac i wystawic na probe moja silna wole ![]() telik koniecznie wklejaj fotki fryzury i kolejnych smakowtych dań (tak patrze na te zdjęcia, ślicznie wszystko wygląda, ale tak mało tego mi się zdaje) |
|
|
|
#2501 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje ci kochana.
Pokaz kolor koniecznie
|
#2502 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[quote=[B]effa Dzis w ramach tlustego czwartku zjadlam na sniadanie trzy placuszki razowe na zsiadlym mleku (ale u mnie byla maslanka) z twarogiem i dzemem ![]() a przepis na te racuszki jest w watku przepisowym? bo chetnie bym zjadla
>Sztuka życia: móc zaspokoić głód zachowując apetyt.< Edytowane przez martto Czas edycji: 2009-02-20 o 22:43 |
||
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
telik pysznie wyglada to Twoje jedzonko
dobrej nocy pozdrawiam już doczytałam przepis Ilony tak więc powinnam sobie poradzić ze zrobieniem bułeczek,albo może zrobię jednak z tego ciasta chlebek??tylko bez zaczynu i drożdży to raczej nie urośnie..i dodam słonecznik-dodaję go gdzie się tylko da
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-20 o 22:45 |
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
no, wróciłam
![]() o 18.30 zadzwoniła bratowa żebym przyjechała pomóc jej wybrać kolory, bo chałupkę przemalowuje, tak się zagadałyśmy, że nie zauważyłam która godzina ![]() dziś dość dziwny dzień był ś: omlet z twarogiem i dżemem pomarańczowym słodzonym splendą IIś: oponka z łyżką twarogu, latte, mandarynka o: kurczak tandoori z dipem [hummus, jogurt, sos chilli, ketchup], sałata lodowa z pomidorem i oliwkami z winegretem p: brak k: camembert, 2 kostki czekolady teraz lampka wina tak popatrzyłam, to właściwie mój jadłospis prawie III fazowy [przynajmniej pod względem częstotliwości] ale chudnę ![]() niestety zdjęcia tylko śniadania i obiadu |
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
dygotko,
bez drożdży nie urośnie, zaczynu robić nie musisz, wystarczy wymieszać suche drożdże z mąką jeśli dodajesz sporo słonecznika, odejmij trochę mąki a w ogóle to polecam bułeczki śniadaniowe - naprawdę proste telik, zdjęcia!!! |
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś moim natchnieniem Piękne to wasze jedzenie dziewczyny ![]() Rodzice ponoc kupili nowy aparat wiec moze sprezentują mi starą cyfrówke i też sie pobawie w takie foto spowiedzi.. Może będzie mi łatwiej się zmobilizować jak będe wiedziała że pozniej wam wszytsko pokaże.. Zreszta ja i tak jestem z siebie dumna bo nie grzesze i jem chyba przepisowo ![]() Ale...to jeszcze nic..UWAGA UWAGA! Nie wiem jak waga, ale w talii schudłam 0,5 cm, i widocznie w biodrach, lub tyłku coś też bo krótkie spodenki które przywiozłam na weekendzie wchodza mi luźno na tyłek ![]() A taka byłam załamana jak ubrałam w sobote i zobaczyłam że cisnawe są Tzn ubrałam ale trudno mi było zorbic krok boi tak mnie opinały ![]() Nie wiem jak to jest mozliwe w 5 dni, ale nie kłamie [COLOR="Silver"]---------- Napisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- Mój jadłospis: Śmniadanie jajecznica z 2 jaj z pieczarką Przekąska jogurt naturalny obiad omlet z 2 jajek plus chudy serek 5 oliwek i szczypiorek sól i pół pomidorka MNIAM! ![]() PO obiedzie zasnęłam na 6 godzin i obudziłąm się teraz i myśle co zjeść, chyba wsunę do konca ten serek
|
|
|
#2507 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj sie kochana Cytat:
Widze, ze jadasz podobnie jak ja - z naciskiem na warzywa Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tez czekam na fotki z utesknieniem jak moja kotka na miske z jadlem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() IlonkoP juz nie bede sie powtarzac, twoje potrawy zawsze cudnie wygladaja Powiedz mi odnosnie muffinow czekoladowych z bloga. Z jednej porcji wychodzi 45 malych muffinkow. Nie jestem w stanie upiec tylu na raz wiec moje pytanie brzmi: czy ciasto rozrobione (polaczone suche i mokre skladniki) musi byc upieczone od razu czy moze czekac az jedna porcja sie upiecze?wsiowy_gupku (nawiasem mowiac dziwnie mi tak zwracac sie do ciebie ) raz jeszcze dziekuje ![]() Dzis tez caly dzien buszowalam po sklepach. Nie mam sily juz na nic. Wklejam wczorajsze i dzisiejsze jedzonko: 19.02: 1. bulka razowa z salata maslowa, pomidorem, jajkiem, ogorkiem, cebulka, majonezem i oliwa 2. kurczak z grilla, salata z rzodkiewka i ogorkiem, resztka salatki z fasolki szparagowej i tunczyka 3. orzechy macadamia 4. soczewica curry, kurczak z grilla, salata z ogorkiem i rzodkiewka 5. jablko 6. wino, oczywiscie nie jedna lampka ![]() 20.02 1. bulka razowa z salata maslowa, pomidorem, ogorkiem, cebulka, rzodkiewka, papryka, majonezem i oliwa 2. soczewica curry z salata rzymska z ogorkiem i rzodkiewka 3. makarona razowy z serem ricotta, czosnkiem i czarymi oliwkami, sporo oliwy, pol pomidora z vinegretem 4. kromka chleba razowego z oliwa, na sprobowanie bo kupilam na jarmarku z zywnoscia organiczna 5. Pomidory z awokado, cebula czosnkowa i feta obficie polane vinegretem i posypane oregano 6. Pol jablka, drugie pol zjadla moja druga polowka ![]() A teraz zielona herbata z imbirem na rozgrzewke bo bardzo zmarzlam dzis. Milego poranka. P.S. co to sie dzieje, ze effa milczy, ze juz nie wspomne zielonejmorelki vel I faza , cykady i pysiamn ?
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-21 o 06:25 Powód: literowki |
||||||||
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Czekalam na to
![]() teraz moge spokojnie isc sie uczyć
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
migdaly i oliwkiprzegryzam..Tylko to mi zostalo
Po weekendzie zrobie zakupy![]() Pomyslalam sobie ze na weekendzie zrobie Tortille, TŻ dostanie placka takiego ze sklepu, a ja zamiast tego bede miala z jajek omleta a zamiast majonezu dodam jogurt nat..No i oczywiście kurak bez panierki A tak to dodaje salatke zawsze z pomidorem i ogorkiem i cebulką także dozwolone produkty Może jeszcze jakoś wzbogace sklad nadzienia
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
aż się boję uwierzyćale spodnie zjeżdżają mi już z pupy konkretnie... |
|
|
|
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
oj spioszki moje
telik od 7,30 w pracy a wy spicie ![]() papraczku, piekne menu, ale mam wrazenie ze jem najwiecej z was wszystkich. masz racje ze kłade nacisk na warzywa, jest to uwarunkowane tymi moimy jelitkami no i zeby sie najesc nie zwiekszając za bardzo kcal to trza wybioerac warywka powiem Ci słonko ze ten twój pomysł na flash diete jest fenomenalny, mam jakiegos takiego powera do przygotowywania jedzonka i w koncu widze ile jem. a tak wogole to miałam zmniejszac posiłki a wyszło na to ze wprowadzając małe przekaski posiłki główne nie zostały zmniejszone, a co wiecej sniadnie i obiad to sa wieksze![]() effo a gdziez Ty sie podziewasz, nie bedziemy bic jesli sie objadłas paczkami ![]() ![]() dygotko robiłam pokolei z przepisu ilonki. punkt gdzie jest zakwas ominełam, a gdy dodawałam maslanke, dodałam chlust wiecej. mysle ze chlebe by wyszedł fajnieszy, ale jako poczatkujaca Pani Domu nie posiadam ofpowiedniej formy. a i tak takie bułeczki to najlepsze pieczywo jakie jadłam drozdze nie sa drogie, ja uzyłam swiezych bo akurat takie miałam, ale instant wygodniejsze w uzyciua dzis wyruszam na łowy wyprzedazowe(ciekawe czy cos jeszcze dla telika zostało) i wysyłam wam buziolki i moc dobrego humoru (świetne samopoczucie nie opuszcza mnie od kilku dni ![]() ![]() )edit Ilonka a Ty biednej wagi nie uśmieracaj,chuderlaczku jeden. gratuluje
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-02-21 o 09:25 |
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do bułeczek to pewnie kupię zwykłą paczuszkę drożdży i je dodam.później sobie wszytsko policzę co i jak dodać bo ja też jako początkująca Pani Domu nie umiem odmierzać z przepisu mąki itd
|
|
#2514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no co Ty! Ja juz zabraniam sobie ogladac wasze zdjecia, bo mnie doluja, bo takie skape ilosci jecie. Glupio byc samotnym zarlokiem na III fazie. ![]() Wczoraj mialam wieczor bardzo udany na pokerze, caly dzien w kiepskim humorze (nie chcialam Wam znowu marudzic)..podejrzewam, ze zastrzyki tak dzialaja...maja podane jako skutki uboczne nawet mysli samobojcze. ![]() Ale na wieczor usmialam sie za wszystkie czasy, az mnie brzuch bolal. Z jedzeniem kiepsko, bo wczoraj byl tlustego czwartku ciag dalszy, opkupilam sie na pokera (bo nie zdazylam upiec muffinek) w slodkie rzeczy u piekarza i sie objadalam. Za to obiad mialam znowu pyszny i zdrowy..zrobilam sie fanka Tofu. Dzisiaj ladnie z müsli i bran flakesami rozpoczynam dzien. Waga stoi wciaz w tym samym miejscu. Patrzac na to co jadlam przez ostatnie dni, tygodnie to swietnie. ![]() Musze teraz jakos wejsc w tryb pisania pracy..oj ciezko bedzie, ale musze skonczyc do Wielkiej Nocy, zeby moc pojechac do PL na Swieta. Milego dnia wszystkim!
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
a ja miałam na śniadanko serek wiejski (ten większy) ze szczypiorkiem i rzodkiewkami i do tego zielona herbata
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko. W przepisowym Marzeniątko wkleilo taki przepis na czerwono czyli na pierwsza faze :
Śniadaniowe babeczki ptysiowe z parmezanem Składniki: - 1/2 szklanki płynnego substytutu jajka - 1 i 1/4 szklanki mąki z pełnego ziarna - 1 szklanka + 2 łyżki odtłuszczonego mleka - 1 łyżka stopionej margaryny (bez tłuszczów trans) - 3 łyżki utartego parmezanu Zatanawiam sie czy ta maka to jednak nie pomylka Przewertowalam ksiazke i nie widze w zadnym przepisie niestety maki. A w sumie to chyba mam ochote na te babeczki jesli sa dozwolone. Pomozecie przeanalizowac?
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Juz jestem po spotkaniu z waga, ku mojemu zdziwieniu kolejne 1,5kg w dół
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

tzn.zdjęcie 
ziewczyny ja nie umiem jeszcze robić tak ładnie wyglądającego jedzonka jak wy
, czy też przez stresik
/ o torcie urodzinowym nie wspomnę, choć nie objadłam się tak jak przypuszczałam, zresztą urodzinki, które miały być wyjątkowe takowe nie były
w sumie od niedawna, ale jednak zamiast 2 mam 3 z przodu
. A te -żabie doliny- mnie powaliły, nawet nie wiedziałam, że jest coś tak pięknego w sumie niedaleko Wrocławia
, az mi glupio swoje wklejac

,