|
|
#2521 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Aha...zapomniałam, że suknia jest cała biała, bez tych różowych wstawek....
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kocham białe bukiety i polecam szczególnie ten kolor bo jest trsdycyjny i symboliczny. |
|
|
|
|
#2523 |
|
Przyczajenie
|
Ewaleno, czy mogłabym Cię prosić o pomoc w doborze bukietu ślubnego, pisałam wcześniej - Mój post 2509.
Pozdrawiam! |
|
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem "wolnym strzelcem" - pracuję tylko na indywidualne zlecenia. Tu kilka przykładów kolorystycznych. |
|
|
|
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
Ewaleno, proszę doradź mi jakiś bukiet
wklejam moja suknię, tylko na zdjęciu jest w dość ciemnym kolorze, moja będzie w delikatnym ecru. jestem niska i drobna, włosy ciemny blond. Makijażystka zasugerowała mi bukiet z fioletem, bo ma taka "wizję" na makijaż Podobają mi się bukiety klasyczne, nie lubię zwisających. Ślub będzie w sierpniu
|
|
|
|
#2526 | |||
|
Zadomowienie
|
Bukiety ślubne - cz. II
Cytat:
Jeśli przewidujesz udział torby w tym stylu co na zdjęciu, to dla ocieplenia całości która jest niezwykle wyrafinowana dodała bym na klapie torby uplecione 3 gałązki storczyka dendrobium (powinien być osiągalny w sierpniu) w biało różowym przypudrowanym kolorze lub jeśli torba będzie biała to zapleciona cantadeskię Schwarcwald która jest prawie czarna. Natomiast jeśli nie będzie torby to kulę z białych kwiatów której rączkę będzie stanowiła łodyga cantadeski Schwarcwald, a z dołu kuli będzie wychodził kwiat tej cantadeski. Całość utworzy rodzaj torebki sakiewki. Cytat:
Proponuje formę łuku - nie zasłoni to ozdobnej draperii. Łuk musi mieć jedno ramię dłuższe (trzymany w prawej ręce prawe). Dłuższa część ładnie położy się na sukni z prawej strony i pięknie podkreśli drapowanie i ozdobną tkaninę w pęknięciu. Cytat:
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-02-21 o 12:41 Powód: post pod postem |
|||
|
|
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
Super bukiety wkleiłaś Ewaleno!! Szczegolnie 1 mi sie podoba. A co sadzisz o takim polaczeniu eustomy i Cantadesek? Lub róż i cantadesek? Czy cantadeski w takim kolorze nie bedzie ciezko dostac?
Edytowane przez ladyinred85 Czas edycji: 2009-02-20 o 10:01 |
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będzie torby, czyli biała kula, tak? |
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Napisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Biała kula z czarną (no prawie) cantadeskią. Mogą być także cantadeskie trzymane na przedramieniu, ale przy krótkich sukniach jest problem z długością łodygi. Mnie osobiście nie podobają się bukiety z cantedeski z krótko obciętą łodygą, wydają mi się mało eleganckie. |
|
|
|
|
#2530 |
|
Przyczajenie
|
Ewaleno bardzo Ci dziękuję za radę, sama nigdy bym nie wpadła na taki pomysł.
|
|
|
|
#2531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2532 |
|
Przyczajenie
|
Ewalena,
spójrz proszę do postu 2520 i 2521 i napisz, który bukiet jest odpowiedni, albo nie. Mam juz "kręćka" - za dużo tego wszystkiego i ciężko się zdecydować. |
|
|
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Prosiłabym naszą ekspertke ewalenę o dobranie bukietu do mojej sukni. Z góry dziękuję
|
#2534 |
|
Przyczajenie
|
kolor Cranberry Pink
http://www.flowers.pacificcallas.com...ilyflowers.htm |
|
|
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
Jesteście świetne w dobieraniu bukietów. A mnie ktoś doradzi? Proszę, proszę....
Suknia w załaczniku. Katalogowa jest ecru, ale moja jest biała (zdjęcie góry to moja osobista suknia, jeszcze co prawda przed poprawkami). Tak sobie myślałam, ze w bukiecie mógłby pojawić się motyw perełek, bo sukienka jak widać też jest naszywana koralikami. Mam 164 cm, nie jestem drobna, ale też nie gruga. Taka sobie w miarę normalna, no może troszke więcej niż normalna Gdyby bukiet mnie trochę wyszczuplił, to nie miałabym nic przeciwko
|
|
|
|
#2536 |
|
Raczkowanie
|
kochane a jaki bukiet bedzie pasowal do mojej skromnej sukienki biorę slub cywilny, sukienka ecru, garnitur TŻ ma czarny. bardzo podobaja mi sie tulipany oraz cantedeskie, tylko czy one pasują? slub w kwietniu
|
#2537 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-02-21 o 21:08 |
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie Dziewczyny
![]() mam prosbe, mozecie mi doradzic jaki bukiet bedzie pasowal do tej sukni? myslalam o rozach albo callach, ale jak macie jakies inne sugestie to chetnie poczytam dodam, iz jestem osoba bardzo wysoka, a suknia jest biala dziekuje edit: dodam, iz jestem jasną blondynka, a garnitur TŻ-a bedzie na pewno ciemny w zimnej tonacji ślub zaś w czerwcu
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2009-02-21 o 21:42 |
|
|
|
#2540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, suknia do dodatków jest dobra Też nielubię przeładowanych sukien, które kazdy dodatek czyni jeszcze cięższymi.Bukiety piękne, zwłaszcza pierwszy, choć wolałabym nieco inną kolorystykę. Coś bardziej żywego. Albo czerwień, albo może róż z fioletem? Jak myślisz? I co myślisz o dodatku perełek nanizanych na jakieś cienkie trawki czy na coś innego? |
|
|
|
|
#2541 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam odmiany dubeltowe ze szczególnym uwzględnieniem kwiatów okrągłych np.odmiana 'Angelique" ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
ewalena, a masz moze zdjecia takich bukietow?
pzodrawiam
|
#2543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwaga!!! Oszczędna forma bukietu nie oznacza że możesz wybrać bukiet prosty na przedramienie - nie będzie pasował, jest z innej bajki. Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-02-21 o 22:12 |
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Ewalena, bardzo dziekuje za odpowiedz
prawdą jest, iż myslalam o takich bukietach z roz albo cantadeski, ale chyba mialam troszeczkę inną wizję ich kształtu
|
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze dodam, ze myslalam o rozowym kolorze, ciemnym lub jasnym, ewentualnie jakims wpadajacym w fiolet
cos jak na zdjeciach Ewalena, a co sadzisz o kulach z róż lub z tulipanow? czy pasują one do takiej sukienki i do bardzo wysokiej osoby w rozmiarze 42? ![]() osobiscie nie przepadam z bukietami "zwisającymi" i raczej bym sie z takim dobrze nie czula, wiec pozostaje mi chyba niewielki wybor ![]() a co do sukieneczki, to jednak zdjecie katalogowe nie do konca oddaje jej wyglad niestety nie mam w niej zdjecia, gdyz nie mialam niestety aparatu podczas zamawianiawkleje z przymiarki ![]() Ewalena, moglabys polecic jakas godna zaufania florystkę lub kwiaciarnie w Lublinie? |
|
|
|
#2547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cantadeskia na przedramieniu do takiej sukni da wrażenie przypadku, bo tak jak napisałam to jest bukiet z innej bajki. Ale to jest Twój ślub i Twoje wybory. To Ty musisz być przekonana że chcesz właśnie taki ,a nie inny bukiet. Zdanie innych w tym przypadku ma wartość drugorzędną. Pozdrawiam Polecam Salon AVILLA Adres: ul. Lipowa 1 Budynek ASTORII Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-02-21 o 22:44 |
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako profesjonalistka znasz sie na rzeczy i masz racje![]() jak bede miala zdjecie w sukni to je tu wkleje i jeszcze pewnie bede miala do Ciebie pytania ![]() dziekuje bardzo za adres kwiaciarni |
|
|
|
|
#2549 |
|
Raczkowanie
|
wydaje mi sie, ale jesli sie myle to mnie poprawcie, ze do ecru sukienki biale kwiaty nie beda pasowac, chcialabym jakość ożywić swoj stroj.
i tak bardzo podobaja mi sie bukiety cantadeski, może jakiś krótki bukiet by pasował?
|
#2550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wkleiłam tylko propozycje formy - tulipan którt Ci poleciłam ma kolor różowo(brudny)-zielony. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

)))

Kciuki za Anię