Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-21, 18:55   #1051
klatka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez bubble luve Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to jest bardzo zły jadłospis na R? Proszę, nie krzyczcie, ani nic. Jestem tu nowa i jeszcze dość mało wiem. ;-* Poprostu znalazłam taki jadłospis w internecie i jestem ciekawa, czy od takiego jedzenia schudnę. Pozdrawiam.

http://www.fabrykadiet.pl/Source/Die...IdSelected=134
Powinni zamknąć tą stronę. Straszny jadłospis. Przykro mi, że umiszcza się takie jadłospisy a młode dziewczyny z nich korzystają myśląc, że zaczęły zdrową dietę.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 19:04   #1052
Trooskaffka
Raczkowanie

Rrrr

woda z cytryna

ok 12 Śniadanie: 5 łyzek platkow owsianych, 2 lyzki otrebow owsianych, 1/2 banana, lyzeczka miodu, kawalek pomaranczy ( musze zaczac robic ta owsianke z mniejszej ilosci platkow owsianych bylam pelna az do obiadu i ledwo go zjadalm)

15.00 Obiad: 30 g gotowanego ryzu brazowego, piers z kurczaka pokrojona na kawalki, pol paczki warzyw na patelnie z przyprawa do sałatek Fit up.. wszystko uduszone na patelni..

17.30 Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny z ok 15g orzechow

20.00 bedzie kolacja: 100g twarozku odtłuszczonego z piatnicy z pomidorem chyba

A czy serek homog nat to to samo co twarozek homog nat..?? Bo niestety w realu nie ma nic innego.. i znalazlam tylko firmy TIP..

Zaczely mi sie zajecia i jednego dnia mam od 8.15 az do 16.15 i nie mam kiedy zjesc obiadu..:/ czy moglabym zjesc taki normalny ok 17..?? Nie jesc wtedy ju ww..??

Prosze o ocene..

Trooskaffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 19:12   #1053
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bubble luve Pokaż wiadomość
Czyli lepiej, żebym z tej strony jadłospisów nie brała? ;-)
Zdecydowanie nie, lepiej trzymaj się z daleka od tego typu stron. Jest tyle zdrowych sposobów na zrzucenie niechcianych kg, ot choćby poczytaj watki podwieszone i przykładowe jadłospisy.

Moje UuuuUUuuu:
Z serii podkręcam metabolizm i oczekuje na @, stąd chyba brak warzyw

ś:
4 opieczone kromki grahama, z twarogiem półtłustym (100g) i dżemem porzeczkowym, jabłko, kawa z mlekiem

II:
serek wiejski(150g) z 2 łyżkami zarodków, przyprawą do piernika i kakao, jabłko.

O:
5 średnich naleśników razowych, serek homo waniliowy(150g).

P:
serniczek z Miechowa , kawa z mlekiem

K:
3 kromki razowego posmarowane cienko musztardą i twarogiem, 5 plastrów filetu z indyka, papryka.
pewnie wpadnie jeszcze twaróg z kakao
i już 1900 kcal
Stary 2009-02-21, 19:19   #1054
bubble luve
Raczkowanie

GG do bubble luve

dziękuję dziewczyny Wam bardzo ;-)
jakbyście miały chwilę to może któraś zajrzałaby na założony przeze mnie wątek o moim odchudzaniu i dała mi rady? a jadłospisy będę dawała tu Wam do sprawdzenia zanim użyję!
bubble luve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 19:20   #1055
Jorelia
Rozeznanie

Moje kolejne R, proszę o ocenę

I. Dwie kromki ciemnego chleba z twarożkiem, rzodkiewką i cebulką, jajko na twardo, jabłko.
Kawa z mlekiem i łyżeczką cukru.

II. Talerz krupniku z soczewicą.

III. Sałatka grecka.

IV. Serek homo naturalny z paroma migdałami, łyżeczką kakao prawdziwego i odrobiną słodzika

V. Serek wiejski z wkrojonym ogórkiem kiszonym, marynowaną dynią i czosnkiem.
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 19:20   #1056
women101
Zadomowienie

GG do women101

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie nie, lepiej trzymaj się z daleka od tego typu stron. Jest tyle zdrowych sposobów na zrzucenie niechcianych kg, ot choćby poczytaj watki podwieszone i przykładowe jadłospisy.

Moje UuuuUUuuu:

ś:
4 opieczone kromki grahama, z twarogiem półtłustym (100g) i dżemem porzeczkowym, jabłko, kawa z mlekiem

II:
serek wiejski(150g) z 2 łyżkami zarodków, przyprawą do piernika i kakao, jabłko.

O:

P:

K:
3 kromki razowego posmarowane cienko musztardą i twarogiem, 5 plastrów filetu z indyka, papryka.
i już 1900 kcal
Dlamnie świetnie choć przyznam tych warzywek mi brakuję

Izuś ,croissanty jeszcze ciepłe nabyć można w Piotrze i Pawle pomiędzy godziną 9.00 a 10.00 rano
women101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 19:29   #1057
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trooskaffka Pokaż wiadomość
Rrrr

woda z cytryna

ok 12 Śniadanie: 5 łyzek platkow owsianych, 2 lyzki otrebow owsianych, 1/2 banana, lyzeczka miodu, kawalek pomaranczy ( musze zaczac robic ta owsianke z mniejszej ilosci platkow owsianych bylam pelna az do obiadu i ledwo go zjadalm) - brakuje białka, na śnaidanie przydałoby się dorzucić coś białkwoego do owsianki, a poza tym ok

15.00 Obiad: 30 g gotowanego ryzu brazowego, piers z kurczaka pokrojona na kawalki, pol paczki warzyw na patelnie z przyprawa do sałatek Fit up.. wszystko uduszone na patelni.. - ładnie

17.30 Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny z ok 15g orzechow -super

20.00 bedzie kolacja: 100g twarozku odtłuszczonego z piatnicy z pomidorem chyba- skromna kolacja ale jakosciowo ok

A czy serek homog nat to to samo co twarozek homog nat..?? Bo niestety w realu nie ma nic innego.. i znalazlam tylko firmy TIP.. - tak

Zaczely mi sie zajecia i jednego dnia mam od 8.15 az do 16.15 i nie mam kiedy zjesc obiadu..:/ czy moglabym zjesc taki normalny ok 17..?? Nie jesc wtedy ju ww..??

Prosze o ocene..
Zjedz normalny ciepły obiad nawet o 17 i nie rezygnuj z ww.

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Moje kolejne R, proszę o ocenę

I. Dwie kromki ciemnego chleba z twarożkiem, rzodkiewką i cebulką, jajko na twardo, jabłko. - ok
Kawa z mlekiem i łyżeczką cukru.

II. Talerz krupniku z soczewicą. - tylko zupa??, trochę mało.

III. Sałatka grecka. - ok, btw uwielbiam sałatkę grecką

IV. Serek homo naturalny z paroma migdałami, łyżeczką kakao prawdziwego i odrobiną słodzika - ok

V. Serek wiejski z wkrojonym ogórkiem kiszonym, marynowaną dynią i czosnkiem. - ok
j.w, wszystko ładnie, tylko ten obiad średnio mi się wydaje, sama zupa syci na krótko.

Cytat:
Napisane przez women101 Pokaż wiadomość
Dlamnie świetnie choć przyznam tych warzywek mi brakuję
Dziękuję, mnie tez brakuje warzyw, dopiero teraz uświadomiłam sobie że cały dzień nic nie jadłam takowego, a ja uwielbiam roślinki, Jutro nadrobię, obowiązkowo
Stary 2009-02-21, 19:58   #1058
mavika
Zakorzenienie

u

śniadanie: owsianka jak zwykle jablkowo-gruszkowo-bananowa z migdalami
2 sniadanie: 2 kanapki z chleba razowego z margaryna salata jedna z fileem z indyka druga z poledwica lososiowa, salatka z pomidoro i ogorkow
obiad: szaszlyk ze 100g piersi indyka, 200g mieszanki chinskiej podsmazona na lyzeczce oleju rzepakowego z 2 plastrami ananasa z puszki i zageszczona lyzeczka maki ziemniaczanej, 3 lyzki (przed ugotowaniem) ryzu brazowego, wszystko polane chutneyem mango, surowka zydowska (kupna, z olejem)
kolacja: salatka z kapusty, bialej rzodkwi i mieszanki kukurydza, groszek, marchew z jogurtem naturalnym i musztarda, 2 kanapki z razowego z margaryna i 2 plastrami piersi indyka.
Stary 2009-02-21, 20:08   #1059
klatka
Zakorzenienie

Pora na mnie. Poddaje swoje R Waszej ocenie.
Dzisiaj
1. Owsianka. 5 łyżek płatków, 1 łyżka otrębów żytnich, kostka czekolady gorzkiej, pół kubka mleka 1,5% i pół kubka kleiku z gotowania owsianki, jabłko
2. twaróg półtłusty 3,5% rozgnieciony z wiejskim lekkim (razem ok 200g) garść orzechów, papryka
3. Galareta z golonki, pół puszki tuńczyka wsw, kapusta kiszona.
4. surówka z białej kapusty, jajka, pomidora, selera, kopru z dwoma plastrami szynki. Doprawione czosnkiem. Pokropiona oliwą.
5. serek homo.

Jutro.
1. Owsianka jak dziś ale bez czekolady i mleka (bedą na 2ś), pomarańcza.
2. Ptasie mleczko- serek homo, mleko z rozpuszczoną kostką czekolady i trzema łyżeczkami żelatyny. Wszystko wymieszane i wstawione do lodówki.
3. 100g brązowego ryżu albo makaronu pełnoziarnistego (jeszcze nie wiem), szpinak, całość posypana białym twarogiem
4. surówka jak dziś i makrela wędzona.
5. Twarożek z cebulą i pomidorem.

Dobrze?

Edytowane przez klatka
Czas edycji: 2009-02-21 o 20:11
klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 20:11   #1060
ewelina*
Rozeznanie

Rrrr

Śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych,1/3 twarogu chudego, troszeczkę mleka(2%), średnie jabłko

II śniadanie: około 250g grejpfruta, kromka razowca ze słonecznikiem+2 plasterki polędwicy, plaster pomidora i trochę ogórka

Przez to że obiad mi się opóźnił, zgłodniałam doszła łyżka musli i jabłko(około15 min przed obiadem)
Obiad:3 kawałki filetu z mintaja pieczonego +pół woreczka ryżu brązowego+trochę kapusty kiszonej

Przekąskawyszła późno o 19) serek homo naturalny+cynamon, marchewka,20g orzechów włoskich

Kolacjabędzie skromna bo późno i w małym odstępie) serek wiejski+trochę ogórka, pomidora

Trochę godziny mi się poprzestawiały, jutro mam nadzieje że się wyrobie w normalnych.

PROSZĘ O CENNE UWAGI

Edytowane przez ewelina*
Czas edycji: 2009-02-21 o 21:14
ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 20:15   #1061
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:

Moje UuuuUUuuu:

ś:

II:

O:

P:

K:
i już 1900 kcal
super mam pytanie Do jakiej ilości kcal dążysz? Bo ja jem od dłuższego czasu ok 2100 kcal i zastanawiam się czy jeszcze dodać czy już tak zostawić mam , czy wogole nie zwracać już uwagi ile jem
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 20:22   #1062
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormoon00011 Pokaż wiadomość
super mam pytanie Do jakiej ilości kcal dążysz? Bo ja jem od dłuższego czasu ok 2100 kcal i zastanawiam się czy jeszcze dodać czy już tak zostawić mam , czy wogole nie zwracać już uwagi ile jem
dziękuję, wstępnie do 2000 kcal, teraz jedząc ok 1800-1900 czuję się ok, zdrowo najedzona ale dojdę do 2000 i zobaczę jak będzie zmoim apetytem, najbardziej to chciałabym nauczyć się przestać liczyc kalorie a w zasadzie przestać o nich mysleć zupełnie.
A Ty jedząc 2100kcal czujesz się najedzona ??
Stary 2009-02-21, 20:29   #1063
xxxKitkaxxx
Rozeznanie

Moje R : ( PROSZE O OCENKE )
Ś: pół twarozku chudego z łyzeczka miodu
IIŚ: Jogurt naturalny + crunch
O: 1 gołąbek
P: 1/2 serka wiejskiego z ogórkiem i 1/2 pomidora
K: 2 kromki grahama - jedna posmarowana cienko serkiem danio, 2 z malutkim plasterkiem poledwicy sałata pomidorem + jajko
xxxKitkaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 20:34   #1064
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję, wstępnie do 2000 kcal, teraz jedząc ok 1800-1900 czuję się ok, zdrowo najedzona ale dojdę do 2000 i zobaczę jak będzie zmoim apetytem, najbardziej to chciałabym nauczyć się przestać liczyc kalorie a w zasadzie przestać o nich mysleć zupełnie.
A Ty jedząc 2100kcal czujesz się najedzona ??

Tak , narazie tyle kcal mi wystarcza Jak jadłam 1800-1900 tez byłam najedzona, zwiększyłam raczej z rozsądku Ale teraz byłabym głodna juz Ja też chciałabym wkońcu przestać o tym myśleć , choć i tak już naszczescie podchodzę do tego na luzie
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 20:46   #1065
GummyKammy
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, moglabym prosic o jakas ocene?

tak wiec, p.

sniadanie; parowka wieprzowa z musztarda i majonezem, 3 duze kromki chleba z :
serem zoltym & majonezem, konfitura malinowo waniliowa,metka lososiowa i z salami.

2sniadanie; z 7 kostek bialej czekolady z orzechami i chrupkami, z 10 wafelkow waniliowych,batonik mars. (pozostalosci po imprezie)

obiad; duzy schabowy(smazony na oleju), ziemniaczki ze smietana(puree),salatka z majonezem,ogorki + papryka konserwowa.

podw; platki sniadaniowe poduszeczki (z miodem i orzeszkami,ok50g) zalane jogurtem jogobella pieczone jablko.kubek paluszkow slonych, zelki maoam 80g.

kolacja; 4 spore lyzki salatki jarzynowej z majonezem, kromka chleba (pol z serem zoltym,pomidorkiem i ogorkiem swiezym;drugie pol z serkiem topionym), kromka chleba z konfitura malinowo-waniliowa.

i teraz doszla jeszcze goraca czekolada mietowa

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 21:00   #1066
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Ulalalaaaaa Uuuu:

Iśn- wieeeeelki paluch 3 ziarna-połowa z masełkiem, serem, szyneczką, pomidorem i łyżeczką majonezu, druga połowa z twarogiem, masłem czekoladowym i dżememkakao

2 kiwi

IIśn- grahamka z masłem czekoladowym, wiejski z kawą (słodzony)--mam nowy nałóg

bannnnannnnn

O- talerz krupniku, mięsko z "zupki", frytki z ketchupem i smażoną rybką plus kilka ogórków konserwowych, kubuś

na mieście kawa i ciacho-coś w rodzaju wz-etki

P- 2 kanapki z masełkiem, serem i szynką, danio warzywny z wkrojonym pomidorem, herbata, kilka herbatników w czekoladzie

paluszki z sezamem

K- 2 kajzerki z paprykarzem, herbata, kilka herbatników jw

teraz chyba "podkradnę" drożdżowego i może mleczko z miodem

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 21:12   #1067
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, moglabym prosic o jakas ocene?

tak wiec, p.

sniadanie; parowka wieprzowa z musztarda i majonezem, 3 duze kromki chleba z :
serem zoltym & majonezem, konfitura malinowo waniliowa,metka lososiowa i z salami. ładnie! kocham tą konfiturę, pyyyyszna jest!

2sniadanie; z 7 kostek bialej czekolady z orzechami i chrupkami, z 10 wafelkow waniliowych,batonik mars. (pozostalosci po imprezie) mam nadzieję, że impreza udana i że wyrzutów brak!

obiad; duzy schabowy(smazony na oleju), ziemniaczki ze smietana(puree),salatka z majonezem,ogorki + papryka konserwowa. ładnie, smacznie!

podw; platki sniadaniowe poduszeczki (z miodem i orzeszkami,ok50g) zalane jogurtem jogobella pieczone jablko.kubek paluszkow slonych, zelki maoam 80g. miód, orzeszki i jog. pieczone jabłko=

kolacja; 4 spore lyzki salatki jarzynowej z majonezem, kromka chleba (pol z serem zoltym,pomidorkiem i ogorkiem swiezym;drugie pol z serkiem topionym), kromka chleba z konfitura malinowo-waniliowa. mam nadzieję, że naprawdę spore te łyżki mniam!

i teraz doszla jeszcze goraca czekolada mietowa
chyba Twój najładniejszy jadłospis, byle do przodu!

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Ulalalaaaaa Uuuu:

Iśn- wieeeeelki paluch 3 ziarna-połowa z masełkiem, serem, szyneczką, pomidorem i łyżeczką majonezu, druga połowa z twarogiem, masłem czekoladowym i dżememkakao pierwszy posiłek i już megasmacznie! co to za masło czeko?

2 kiwi

IIśn- grahamka z masłem czekoladowym, wiejski z kawą (słodzony)--mam nowy nałóg nałóg, ale zdrowy!

bannnnannnnn

O- talerz krupniku, mięsko z "zupki", frytki z ketchupem i smażoną rybką plus kilka ogórków konserwowych, kubuś pychotkaaaa!

na mieście kawa i ciacho-coś w rodzaju wz-etki

P- 2 kanapki z masełkiem, serem i szynką, danio warzywny z wkrojonym pomidorem, herbata, kilka herbatników w czekoladzie mniaaam

paluszki z sezamem

K- 2 kajzerki z paprykarzem, herbata, kilka herbatników jw kocham paprykarza

teraz chyba "podkradnę" drożdżowego i może mleczko z miodem
kika, normalnie kocham Cię, no!!
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 21:25   #1068
Papillon
Rozeznanie

R

9.00:
owsianka z dżemem (płaska łyżeczka),cynamonem i proszkiem do kakao :P
11: rosół
14: ryż i warzywa na patelnie z dużą ilością przypraw
16:mała miseczka truskawek
17.30:2 mandarynki
19: omlet z 2 jajek z przyprawami

proszę o ocenę

Edytowane przez Papillon
Czas edycji: 2009-02-21 o 21:27
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 21:39   #1069
GummyKammy
Zakorzenienie

vana- dziękuje ;***;*

co do tej konfitury to musze przyznac ze jak dla mnie to zbyt slodka jest i moim zdaniem bez tej wanilii bylaby o wiele smaczniejsza )
impreza jak najbardziej udana, wyrzuty male byly ale znacznie mniejsze i staralam sie odganiac je jak najszybciej sie dalo

proszeeee wrzucaj czesciej swoje jadlospisy tak jak chyba wszyscy z tego watku uwielbiam je czytac

pozdrowiam goraco

Stary 2009-02-21, 21:46   #1070
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość

proszeeee wrzucaj czesciej swoje jadlospisy tak jak chyba wszyscy z tego watku uwielbiam je czytac

podpisuje sie pod tym

ot. już wiem co będzie podstawą mojego jutrzejszego jadłospisu! tata przywiózł właśnie do domu zgrzewkę /12/ jogobelli 250g ze zbożem XD śliwkowa, winogronowa, truskawkowa i gruszkowo-jabłkowa <3
Stary 2009-02-21, 22:03   #1071
karciocha2
Raczkowanie

Hmm.. znalazłam to forum dzisiaj szukałam właśnie czegoś takiego... sama jestem na diecie od hmm 5 stycznia ? tak od 5 stycznia... w sumie to tak sama sobie układam jadłospis ale widząc wasze to nie wiem czy mój jest najlepszy.. wiec napisze go.. uwagi naprawdę mile widziane

R
Śniadanie: 2 grzanki z dżemem
Obiad: 1,5 Filetu z ryby w panierce + surówka z ogórków kiszonych
podwieczorek: banan, dwie mandarynki
kolacja: ok. 100 g sałatki meksykańskiej + 2 grzanki (sałatka: śledź w sosie słodko kwaśnym)

Po drodze oczywiście hektolitry mojej ulubionej miętki i znacznie mniej czerwonej herbaty zapomniałam dodać, że grzanki oczywiście z ciemnego pieczywa
karciocha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 22:06   #1072
vana
Raczkowanie

GG do vana

GummyKammy, aoii- tak więc wklejam i naprawdę bardzo miło jest mi słyszeć, że lubicie czytać te jadłospisy i mooocno trzymam kciuki za Wasze!!

dzisiejsze Peeeee /wiem, już nudna się robię /:

Iśn: 4 grube plastry chałki maczane w jajku i cukrze cynamonowym smażone na masełku: 2 polane syropem klonowym, 1 z konfiturą wiśniową, 1 z sosem toffie; tost z dwóch kromek pieczywa zapiekany z truskawkowym serkiem homo i paroma plasterkami banana (pyyychota); koktajl (reszta banana, ciepłe mleko, kakao, wiórki kokosowe)

IIśn: serek hommi o smaku sernika z wkruszonymi biszkoptami, bezami, garścią mieszanki studenckiej i rodzynkami w czekoladzie

pączek z budyniem, micha owoców (jabłko, pomarańcz, czerwone winogrona, grejpfrut)

o: tłuściutki rosołek z furą makaronu, marchewy i mięska; kasza gryczana z sosem śmietanowo-grzybowym i pietruszką, 2 zrazy wołowe w sosie; buraczki, sałata ze szczypiorkiem, śmietaną, octem i cukrem; kompot
d: kawał sernika czekoladowego; 2 babeczki kajmakowe, kilka czekoladek z bombonierki; cappucciono daim

p: dwa domowe hot dogi (buła, parówka, keczup, musztarda, surówka z majonezem i prażona cebulka); leon malinowy

k: pół długiej chrupiącej bagietki: połówka z masełkiem, pastą twarogową (biały ser, śmietana, szczypiorek), solą i szynką; pół z masełkiem, żółtym serem i papryką konserwową; herbata z mlekiem 3,2% i cukrem
kII: micha fasolki po bretońsku z sosikiem i boczusiem , 2 kromy chleba; schweppes bitter lemon

iii cała duża paczka 7 days mini (właśnie kończę )
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 22:09   #1073
ewelina*
Rozeznanie

A jak z twoją wagą reaguje jakoś na taką ilość jedzenia?

Stary 2009-02-21, 22:21   #1074
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
GummyKammy, aoii- tak więc wklejam i naprawdę bardzo miło jest mi słyszeć, że lubicie czytać te jadłospisy i mooocno trzymam kciuki za Wasze!!

dzisiejsze Peeeee /wiem, już nudna się robię /:

Iśn: 4 grube plastry chałki maczane w jajku i cukrze cynamonowym smażone na masełku: /o, zawsze tak robiłam ze zwykłym chlebem, z chałką jeszcze nie póbowałam xD /2 polane syropem klonowym, 1 z konfiturą wiśniową, 1 z sosem toffie; tost z dwóch kromek pieczywa zapiekany z truskawkowym serkiem homo i paroma plasterkami banana (pyyychota); koktajl (reszta banana, ciepłe mleko, kakao, wiórki kokosowe)

IIśn: serek hommi o smaku sernika / kocham wszystko co smakuje jak sernik *_* /z wkruszonymi biszkoptami, bezami, garścią mieszanki studenckiej i rodzynkami w czekoladzie

pączek z budyniem, micha owoców (jabłko, pomarańcz, czerwone winogrona, grejpfrut)

o: tłuściutki rosołek z furą makaronu, marchewy i mięska / u mnie standard w sobote i niedziele ;p /; kasza gryczana z sosem śmietanowo-grzybowym i pietruszką, 2 zrazy wołowe w sosie; buraczki, sałata ze szczypiorkiem, śmietaną, octem i cukrem; kompot
d: kawał sernika czekoladowego / sernik <3 /; 2 babeczki kajmakowe, kilka czekoladek z bombonierki; cappucciono daim

p: dwa domowe hot dogi (buła, parówka, keczup, musztarda, surówka z majonezem i prażona cebulka); leon malinowy

k: pół długiej chrupiącej bagietki: połówka z masełkiem, pastą twarogową (biały ser, śmietana, szczypiorek), solą i szynką; pół z masełkiem, żółtym serem i papryką konserwową; herbata z mlekiem 3,2% i cukrem
kII: micha fasolki po bretońsku z sosikiem i boczusiem , 2 kromy chleba; schweppes bitter lemon /tonic też lubie xD/

iii cała duża paczka 7 days mini (właśnie kończę )
Bożesz! jutro pojade do sklepu i zrobie troche zapasów słodyczy xD
mam tylko lody rożki i te ciastka z mieszanki co mi sie już znudziły._.

ale jadłospis. pyszny jak zawsze! podziwiam Cie naprawde
Stary 2009-02-21, 22:40   #1075
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
podpisuje sie pod tym

ot. już wiem co będzie podstawą mojego jutrzejszego jadłospisu! tata przywiózł właśnie do domu zgrzewkę /12/ jogobelli 250g ze zbożem XD śliwkowa, winogronowa, truskawkowa i gruszkowo-jabłkowa <3
jogobella rlzzz smacznego z tymi jogurcikami i czekam jutro na Twoj jadlospisik.

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
GummyKammy, aoii- tak więc wklejam i naprawdę bardzo miło jest mi słyszeć, że lubicie czytać te jadłospisy i mooocno trzymam kciuki za Wasze!! dziękuje,dziękuje!:cmok :

dzisiejsze Peeeee /wiem, już nudna się robię no costy/:

Iśn: 4 grube plastry chałki maczane w jajku i cukrze cynamonowym smażone na masełku: 2 polane syropem klonowym, 1 z konfiturą wiśniową, 1 z sosem toffie(tez posiadam taki sosik); tost z dwóch kromek pieczywa zapiekany z truskawkowym serkiem homo i paroma plasterkami banana (pyyychota); koktajl (reszta banana, ciepłe mleko, kakao, wiórki kokosowe) OMG! ale Ty jestes pomyslowa kobitka,pysznie pysznieeee

IIśn: serek hommi o smaku sernika z wkruszonymi biszkoptami, bezami, garścią mieszanki studenckiej i rodzynkami w czekoladzie

o: tłuściutki rosołek z furą makaronu, marchewy i mięska; kasza gryczana z sosem śmietanowo-grzybowym i pietruszką, 2 zrazy wołowe w sosie; buraczki, sałata ze szczypiorkiem, śmietaną, octem i cukrem; kompot
d: kawał sernika czekoladowego; 2 babeczki kajmakowe, kilka czekoladek z bombonierki; cappucciono daim ()

kII: micha fasolki po bretońsku z sosikiem i boczusiem , 2 kromy chleba; schweppes bitter lemon

iii cała duża paczka 7 days mini (właśnie kończę )mmm..

j.w jestes nie do pokonania!

Stary 2009-02-21, 22:48   #1076
Nasturcja several years
Rozeznanie

Vana Kikunia wymiatacie Gummy Kammi widzę, że jest coraz lepiej-oby tak dalej! Jedzonko jest pycha!
Stary 2009-02-21, 23:17   #1077
ewelina*
Rozeznanie

Cytat:
Rrrr

Śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych,1/3 twarogu chudego, troszeczkę mleka(2%), średnie jabłko

II śniadanie: około 250g grejpfruta, kromka razowca ze słonecznikiem+2 plasterki polędwicy, plaster pomidora i trochę ogórka

Przez to że obiad mi się opóźnił, zgłodniałam doszła łyżka musli i jabłko(około15 min przed obiadem)
Obiad:3 kawałki filetu z mintaja pieczonego +pół woreczka ryżu brązowego+trochę kapusty kiszonej

Przekąska (wyszła późno o 19) serek homo naturalny+cynamon, marchewka,20g orzechów włoskich

Kolacja: (będzie skromna bo późno i w małym odstępie) serek wiejski+trochę ogórka, pomidora

Trochę godziny mi się poprzestawiały, jutro mam nadzieje że się wyrobie w normalnych.

PROSZĘ O CENNE UWAGI
up.

Stary 2009-02-22, 08:25   #1078
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
Pora na mnie. Poddaje swoje R Waszej ocenie.
Dzisiaj
1. Owsianka. 5 łyżek płatków, 1 łyżka otrębów żytnich, kostka czekolady gorzkiej, pół kubka mleka 1,5% i pół kubka kleiku z gotowania owsianki, jabłko- owsianka super, tylko nadal brakuje w niej białka
2. twaróg półtłusty 3,5% rozgnieciony z wiejskim lekkim (razem ok 200g) garść orzechów, papryka - super.
3. Galareta z golonki, pół puszki tuńczyka wsw, kapusta kiszona.-dziwny, a gdzie ww?? na obiad powinno być coś ciepłego, szczególnie gdy na dworze mróz
4. surówka z białej kapusty, jajka, pomidora, selera, kopru z dwoma plastrami szynki. Doprawione czosnkiem. Pokropiona oliwą.- super
5. serek homo. - taki solo, może chociaż sypniesz kakao, cynamonu, imbiru, przyprawy korzenne rozgrzewają i poprawiają krążenie, warto je dodawać, no chyba że za nimi nie przepadasz

Jutro.
1. Owsianka jak dziś ale bez czekolady i mleka (bedą na 2ś), pomarańcza. - białko ??
2. Ptasie mleczko- serek homo, mleko z rozpuszczoną kostką czekolady i trzema łyżeczkami żelatyny. Wszystko wymieszane i wstawione do lodówki. -pomysłowo
3. 100g brązowego ryżu albo makaronu pełnoziarnistego (jeszcze nie wiem), szpinak, całość posypana białym twarogiem - podoba mi się, uwielbiam połączenie makaronu i szpinaku, narobiłaś mi ochoty, już wiem co dziś będe mieć na obiad, tylko skąd ja szpinak wytrzasne
4. surówka jak dziś i makrela wędzona. -super
5. Twarożek z cebulą i pomidorem. - bardzo ładnie

Dobrze?
j.w, Podoba mi się Twój jadłospis, są warzywa, nnkt , rybka, jajka jednym słowem różnorodność. Pamiętaj tylko o tym obiedzie, przynajmniej raz dziennie trzeba zjeść cos ciepłego.

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Rrrr

Śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych,1/3 twarogu chudego, troszeczkę mleka(2%), średnie jabłko -ładnie

II śniadanie: około 250g grejpfruta, kromka razowca ze słonecznikiem+2 plasterki polędwicy, plaster pomidora i trochę ogórka -super

Przez to że obiad mi się opóźnił, zgłodniałam doszła łyżka musli i jabłko(około15 min przed obiadem) -zdarza się
Obiad:3 kawałki filetu z mintaja pieczonego +pół woreczka ryżu brązowego+trochę kapusty kiszonej -super

Przekąskawyszła późno o 19) serek homo naturalny+cynamon, marchewka,20g orzechów włoskich -ok

Kolacjabędzie skromna bo późno i w małym odstępie) serek wiejski+trochę ogórka, pomidora - tu równiez ok

PROSZĘ O CENNE UWAGI
j.w

Cytat:
Napisane przez xxxKitkaxxx Pokaż wiadomość
Moje R : ( PROSZE O OCENKE )
Ś: pół twarozku chudego z łyzeczka miodu - a gdzie ww złożone, najadłaś siś połową twarożku ?? zdecydowanie za mało.
IIŚ: Jogurt naturalny + crunch - 1 crunch ;/ żart?
O: 1 gołąbek- fajnie jabky byłz brązowego ryżu i pokaźnej wielkosci bo obiad skromny
P: 1/2 serka wiejskiego z ogórkiem i 1/2 pomidora - a gdzie jakieś nnkt??
K: 2 kromki grahama - jedna posmarowana cienko serkiem danio, 2 z malutkim plasterkiem poledwicy sałata pomidorem + jajko- kolacja na R powinna być z przewaga białka jeśli an 1-2 h przed snem, chleb zjeść na II śniadanie
j.w poczytaj przykaldowe jadłospisy Redukcyjne , w pierszej części dnia zdecydowanie za mało, nie wiem nawet czy jest tu 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez sailormoon00011 Pokaż wiadomość
Tak , narazie tyle kcal mi wystarcza Jak jadłam 1800-1900 tez byłam najedzona, zwiększyłam raczej z rozsądku Ale teraz byłabym głodna juz Ja też chciałabym wkońcu przestać o tym myśleć , choć i tak już naszczescie podchodzę do tego na luzie
Ja równeiz zwiększam z rozsądku i mam nadzije że kiedyś będziemy jeść na luzie bez ciągłego patrzenia na jedzenie jak na chodzące kalorie

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
R

9.00:
owsianka z dżemem (płaska łyżeczka),cynamonem i proszkiem do kakao :P - nie podajesz proporcji, brakuje białka
11: rosół - taki czysty ? bez makaronu?>
14: ryż i warzywa na patelnie z dużą ilością przypraw - brak białka
16:mała miseczka truskawek - to nie posiłek
17.30:2 mandarynki - i to również
19: omlet z 2 jajek z przyprawami -ok, mogłas dodać jakis warzyw

proszę o ocenę
j.w Duże braki w Towi jadłospisie, białko, nnkt, warzywa, ww złożone. Poczytaj jeszcze przykąłdowe jadłopisy.

Cytat:
Napisane przez karciocha2 Pokaż wiadomość
Hmm.. znalazłam to forum dzisiaj szukałam właśnie czegoś takiego... sama jestem na diecie od hmm 5 stycznia ? tak od 5 stycznia... w sumie to tak sama sobie układam jadłospis ale widząc wasze to nie wiem czy mój jest najlepszy.. wiec napisze go.. uwagi naprawdę mile widziane

R
Śniadanie: 2 grzanki z dżemem
Obiad: 1,5 Filetu z ryby w panierce + surówka z ogórków kiszonych
podwieczorek: banan, dwie mandarynki
kolacja: ok. 100 g sałatki meksykańskiej + 2 grzanki (sałatka: śledź w sosie słodko kwaśnym)

Po drodze oczywiście hektolitry mojej ulubionej miętki i znacznie mniej czerwonej herbaty zapomniałam dodać, że grzanki oczywiście z ciemnego pieczywa
Najpierw proponuje poczytać wątki podwieszone i przykładowe jadłospisy redukcyjne.
Stary 2009-02-22, 08:41   #1079
Ivy1984
Raczkowanie

moje wczorajsze U :

sniadanie : 3 kromki pieczywa chrupkiego posmarowane pasztecikiem pikantym, na to plasterel zoltego sera i plasterek marynowanej cukini, grapefriut.

obiad : torebka ugotowanego ryzu plus potrawka z ok 250gr warzyw na patelnie i wkrojonego fileta z mintaja

kolacja : salatka z pomigora, dwoch ogoreczkow, kawalka papryki i odrobiny zoltego sera, jakies przyprawy do tego na lyzeczce oleju rzepakowego plus miseczka nozek z kuraczka, marchewki, oliwek

poznym wieczorem spore jablko. Ile to moze miec kacal ??

pozdrawiam.
Ivy1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 09:35   #1080
Papillon
Rozeznanie

Cytat:

j.w Duże braki w Towi jadłospisie, białko, nnkt, warzywa, ww złożone. Poczytaj jeszcze przykąłdowe jadłopisy.

Najpierw proponuje poczytać wątki podwieszone i przykładowe jadłospisy redukcyjne.
Przeczytałam,ale naprawdę nie mam pojęcia co mogę jeszcze przygotować...ok,poczytam jadłospisy
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości