|
|
#4951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
co do tej ropy to hmmm szałwią płukaj...przecież zioła nie zamienią aparatu w kwiatki czy coś...
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
|
#4952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wlaśnie tam się coś zrobiło.orto kiedyś mi powiedziała, że mam sobie kupić miękką szczoteczkę na te odsłonięte szyjki. kupiłam dopiero dzisiaj a mogłam uniknąć tego bólu i dyskomfortu...
|
|
|
#4953 |
|
Przyczajenie
|
Cześć !!!
Mam takie pytanie !!! Mam 13 lat moje górne 2 sa wystajace i tylo one sa krzywe reszta zebow jest w porzadku.Czy moge to wyleczyc apartem ortodontycznym ruchomym górnym i ile to by kosztowało ??? Błagam o odpowiedz |
|
|
|
|
#4954 |
|
Raczkowanie
|
ruchomy zawsze tańszy...ale pełnej odpowiedzi nie znam...jesteś młoda...aparat stały...drowgi wiadomo ale pewny ...bo ruchomy to takie 50 % powodzenia
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
|
#4955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O aparat to ja się nie boję, bo co mi płukanka może zrobić, chodzi o to, że wszyscy przed tym płukaniem przestrzegają Daruniu, i ja muszę używać super miękkich szczoteczek, bardzo Ci polecam curaprox super soft. Mam odsloniete szyjki i ona doskonale dziala na dziąsła. ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- o no właśnie dogrzebałam się do tego ![]() Cytat:
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-02-22 o 00:03 |
||
|
|
|
|
#4956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba bym rozwaliła te schody ze złosci!!
|
|
|
|
|
|
#4958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj nadal opuchnięta jestem, ale widze postęp w sensie, że nic mi już nie leci, tylko zrobił się tam taki czop. Ale opuchnięte mam dziąsła na dole nadal
|
||
|
|
|
|
#4959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4960 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
no to aparat działa
Może u Ciebie tak po prostu wolniej wszystko idzie. Zależy przecież to też od ząbków. Może masz silne, mocne korzenie, słabo podatne na przesuwanie? Hmmm a mi właśnie ten skrzep, co się utworzył w dziurze po zębie, wyleciał teraz jest tam dziura. Boję się, czy w takim razie zęby będą się w tym kierunku przesuwać, czy też nie. Ech, dobrze, że wizyta u orto za 2 tygodnie.
|
|
|
|
|
#4962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a mnie nadal boli po piątkowej wizycie jeszcze nie mogę nic gryźć (tak do 4ek)
|
||
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tam się wydawało, że tył to mam ściśnięty, ale cholera wie, w końcu innym do dzioba nie zaglądałam żeby porównać ![]() no to może w końcu schudnę |
|
|
|
|
|
#4964 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze pare odpowiedzi i będziemy mieli kolejny, nowy, piękny wątek
![]()
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4966 |
|
Raczkowanie
|
Więc ja się także przysłużę do powstania nowego wątku :P
Mam pytanie. czy któraś lub któryś z was miał zakładane pierścienie na odbudowane szóstki?Jakoś tak w trakcie wizyty wyleciało mi z głowy aby zapytać o to orto i mam dylemat teraz. Na dole mam jedną 6 odbudowywaną. Po leczeniu kanałowym pół zęba to była plomba ale niestety zdarzyło się tak, że ów ząb pękł mi wzdłóż, no i teraz jest odbudowany. Natomiast 2 szóstaka była niedawno leczona i plombę mam założoną centranie i na 2 ścianach zęba ![]() Czy na takie 6 można zakładać separację do aparatu? A jeżeli nie to czy da się taką separację na 7 ulokować ?Dodam że 8 nie posiadam. |
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4968 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() . Widocznie z tyłu były zbite Cytat:
![]() ![]() .Cytat:
![]() ![]() .Separacja, jak pewnie wiesz, to gumki 'wtykane' w szpary między 5 i 6 oraz 6 i 7. Więc to raczej nie ma znaczenia jaka jest 6, odbudowana czy tez nie..
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
też na to liczyłam...
![]() Cytat:
bo ja chcę już grubszy łuk
|
|
|
|
|
|
#4971 |
|
Rozeznanie
|
Ja w czwartek dostanę ten ledwo wchodzący w zamek, leży odłożony w karcie
![]() ![]() . Ostatnio orto go nie założyła, bo wizytę miałam w dniu stdn, więc nie chciała mnie 'torturować'. Więc będę mogła Ci ponarzekać na zawołanie ![]() ![]() .
|
|
#4972 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny cierpliwości ;P Przecież przesunąć zęba to nie takie łatwe ;> Niektórym szybciej idzie innym wolniej
Ja ostatnio leżąc na fotelu słyszę pytanie "I co pani na to?" a ja "Na co??", a lekarz "No przecież nie ma tej szpary już!" a ja "O rzeczywiście" :P Więc wy może nie widzicie wszystkich efektów, tak jak ja przeoczyłam :P Poza tym, ja teraz patrzę na swój dół to widzę że nic specjalnego tam się chyba nie dzieje bo nie boli tak bardzo, a faktem jest że jednak się zęby przemieszczają Ja w piątek mam wizytę
|
|
#4973 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=parodia;11099656]też na to liczyłam...
![]() ale namacalnych efektów nie widzę bo ja chcę już grubszy łuk [/QUOTE]Ja też. 7 marca będzie nowy,grubszy łuk i wyciągi. ![]()
|
|
|
|
|
#4974 |
|
Raczkowanie
|
w nocy wypadły mi prawie wszystkie separacje ;/ nie wiem jakim cudem..... zostały tylko 3, a miałem je nosić do 3 marca ;/ Myślicie że jak pojade w koncu tego 3 marca do niej to jeszcze raz mi zalozy separacje ?
I mam jeszcze pytanie do arivy, czy jest jakaś różnica pomiędzy Damonem metalowym a ligaturowym ? bo ja bym wolał mieć ten z gumkami jak na obrazku z reklamy ;p I teraz nie wiem jaki ona będzie chciała mi założyć.
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#4975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4976 |
|
Rozeznanie
|
Nie będzie ich znów zakładać, po prostu troszkę bardziej namęczy się przy pierścieniach i Ty będziesz odczuwał nieco mocniejszy ból. Zadzwoń jutro do orto i podpytaj czy nie powinieneś przyjechać znów na założenie gumek.
|
|
#4977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do wyboru - to przecież Ty miałeś decydować, czyż nie? W sprawie separacji - zadzwoń, być może wypadły dlatego, że jest już wystarczająco dużo miejsca tak w ogóle, to hmm, po co separacja do Damona? Z tego co wiem, on nie posiada pierścieni lecz rurki policzkowe - do których się nie robi separacji
|
|
|
#4978 |
|
Raczkowanie
|
ma ktoś gg tej bueny ?
|
|
|
|
#4979 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko zastanawiam się, czy lekarz, który decyduje się zastosować takie ustrojstwo choć trochę stawia się w sytuacji pacjenta. Bo założyć to pikuś, ale potem z tym funkcjonować to koszmar ![]() Buena nie była na wizażu od 14 lutego, pewnie dlatego nie odpisuje. Ona nie jest częstą bywalczynią, ale może w końcu się pojawi ![]() A ja nosiłam dół niecały rok, górę 26 miesięcy czyli rok z bączkiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
myślałam, że Damony są bezligaturowe ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
już myślałam, że jestem jakaś zacofana z informacjami, ale chyba jednak nie ![]() Chyba nie...
|
|
|
#4980 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomocy
![]() Watek strasznie dlugasny i sie pogubilam Otoz zastanawiam sie nad aparatem - nie mam jakis strasznie krzywych zebow czy cus, ale tez mega proste nie sa. Tylko pare pytan: 1) ile plus/minus wyniesie zalozenie aparatu + koszty dodatkowe? Wiem ze ceny sa zroznicowane, ale tak mniej wiecej? 2) mam jeszcze 2 mleczaki hihi a mam 23 lata, rozumiem, ze bede musiala je wczesniej wyrwac zeby zalozyc aparat? 3) ile moze kosztowac wizyta u ortodonty taka zeby sie zorientowac co i jak? 4) od czego zalezy dlugosc noszenia aparatu?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

Borykam się z tym b. często. Współczuje 

fot0: #

myślałam, że Damony są bezligaturowe