|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 540
|
Dot.: Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;)
Cytat:
|
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 436
|
czytaj±c ten watek moja lista MUST HAVE znów uleg³a wyd³u¿eniu!
a przecie¿ narazie czekam na nisim ![]() I tu siê rodzi moje pytanie? Czy moge uzywac Kallosa, Mgielki Radical, Liliputza jednocze¶nie z Nisimem? jedna dziewczyna ju¿ zadawa³a to pytanie ale odpwiedzi by³y niepewne, a nie chcia³abym za bardzo katowaæ moich w³osów ! ;p |
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 726
|
Jak drogo
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 436
|
ja u¿ywam ich na zmiane
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 726
|
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 378
|
Hej
![]() Ja te¿ zapuszczam. Mam pytanie, ostatni raz podcina³am koñcówki w pa¼dzierniku, naprawdê, nie s± jeszcze rozdwojone.Ale niestety, koñcówki tak z 2 cm zrobi³y siê takie cienkie, wywijaj± siê. Obci±æ,czy nawil¿yæ mocniej? Wiem,¿e mo¿e to ¶mieszny dylemat, niby tylko dwa cm, ale znaj±c ¿ycie wyjdê z w³osami o 5-6 cm krótszymi i chyba wola³abym unikn±æ takiej wizyty. Co radzicie ?
|
|
|
|
#3427 | |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 388
|
Cytat:
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 618
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 690
|
A s³ysza³y¶cie o takim sposobie, ¿e mokre w³osy dzieli siê na do¶æ cienkie pasma, skrêca siê i te koñcówki które odstaj± siê obcina? ¯e takim sposobem pozbywa siê zniszczonych koñcówek na ca³ej d³ugo¶ci, a nie tylko na samym dole. Bo faktycznie czasem mam takie wra¿enie ¿e mi stercz± takie koñcóweczki na ca³ej g³owie
Wiecie o co mi chodzi czy nie bardzo?
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 851
|
Cytat:
a z do¶wiadczenia wiem ze lepiej sci±æ suche koñc,ówki bo sie potem zaczynaj± rozdwajaæ i zaczyna sie zupe³na masakra robiæ![]() Cytat:
ale to raczej sposób na ¶ci±gniêcie objêto¶ci z w³osów - mi fryzjer tak zrobi³ ale ¶rednio jestem z tego zadowolona bo koñce mam teraz takie "piórkowate" (mam fryzurke "nieca³kiem" do ramion )
|
|
#3431 |
|
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedzia³ Diabe³.
Wiadomo¶ci: 583
|
do³±czam siê
![]() mam w³osy za ³opatki, niestety krêcone. Niestety dlatego, ¿e nie mogê stwierdziæ jakie jest ich tempo wzrostu i w sumie ciê¿ko dostrzec ró¿nicê... Dlatego tez moja motywacja jest ograniczona. Zamierzam zapuszczaæ je do pa¼dziernika, chcia³abym osi±gn±æ min d³ugo¶æ do zapiêcia stanika, na oko brakuje tak mniej wiêcej 8 cm (ale codziennie wydaje mi siê inaczej, bo ka¿dego dnia moje w³osy krêc± siê w inny sposób i przez to trudno stwierdziæ cokolwiek ). Mam nadziejê, ¿e siê uda.Sposoby osiagniêcia celu : maseczka Henna wax treatment (niestety brak systematyczno¶ci ), cze¶ciej - maseczka Pantene intensywna regeneracja. No i ³ykanie tabletek ze skrzypu i pokrzywy. I du¿o warzyw w diecie ![]() Pozdrawiam wszystkie walcz±ce o niewa¿ne czy d³u¿sze, krótsze, poste, krêcone, ale przede wszystkim piekne i zdrowe w³osy.
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
Kurcze zamiast mgie³ki Jantar to ja kupiê Liliputz. Chcê co¶ spróbowac bez alkoholu, mam nadziejê,¿e wytrzymam zapach
Przez was napali³am sie na ten spray
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3434 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 378
|
Cytat:
) wiêc pójdê obci±æ, ¿eby by³y zdrowe, mam nadziejê tylko, ¿e skoñczy siê na góra 4 cm Bojê siê, ¿e bêdê zwlekaæ, zaczn± siê rozdwajaæ i wtedy to tzreba bêdzie z15 cm obci±æ ![]() Ale chyba kupiê sobie nozyczki fryzjerskie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po wyszuszeniu jest taki delikatny, przyjemny nawet.
||||
|
|
|
#3435 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 851
|
Cytat:
A co to Jantaru to u¿ywam tego mojego psikad³a zrobionego z od¿ywki i powiem szczerze ze jest super mocniej nawil¿a ni¿ jakakolwiek inna mige³kaCytat:
![]() ale jak lubiê s³odkie zapachy a po wyschniêciu u mnie wogle nie by³o czuæ tego zapachu je¶li u¿ywa³am na mokre w³osy
|
|
#3436 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 774
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie te¿ ten liliputz siê ulatnia i nie czuæ go na suchych wosach ale dopuki s± mokre to zabija zapach garniera.
|
|
#3437 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 218
|
Pomo¿e która¶ mniej zorientowanej
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2850
|
#3438 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
Cytat:
edit: W zasadzie wydaje mi sie ze nie ma tam az takiej rewelacji, osobiscie wole zwykl± drogerie natura, rossmann albo superpharm(najdrozsza ale czasem mozna znalezc cos ciekawego) ale tam tez nie ma lorysów.
# Per aspera ad astra # Edytowane przez carlo_rossi Czas edycji: 2009-02-23 o 12:18 Powód: dopiska |
|
|
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 289
|
No to ja mogê pomarzyæ o d³ugich w³osach
koncowki nawet nie dotykaj± ramion![]() ale przynajmniej pozby³am siê suchych koñcówek ![]() tylko ze ta fryzura i ja to pomy³ka
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, ja mam dzisiaj taki kryzysik w³osowy. Zauwa¿y³am jak strasznie mi siê pl±cz± koñcówki z pasemkami. Gdybym siê ich pozby³a, mia³abym w³osy "za cyc". A takie ostatnio mia³am mo¿e 3 lata temu. Do tego od wczoraj zaczê³am braæ Izotek, wiêc musia³am odstawiæ Vitapil, wolê nie przeci±¿aæ w±troby. Znowu zaczynam piæ pokrzywê, bo chcê, ¿eby szybciej uros³y (bêdê mog³a szybciej siê pozbyæ tych wstrêtnych koñcówek, albo je¶li zetnê, to szybciej odrosn±) i bojê siê, ¿e zaczn± wypadaæ, bo podobno niektórym zaczynaj± po Izoteku. Tylko nie wiem, czy przy Izoteku mo¿na piæ pokrzywê, dro¿d¿e i siemiê lniane. Mo¿e która¶ z was wie? Je¶li nie, to zapytam dermatolo¿ki przy najbli¿szej wizycie. Teraz nie wiem... czy ¶ci±æ, przez co pozbyæ siê spl±tanych koñcówek i w razie czego nie znajdowaæ 80-centymetrowych w³osów w wannie, a tylko 55-centymetrowe, czy ¶cinaæ na raty...
Parê dni mia³am ograniczon± mo¿liwo¶æ wiza¿owania i nie pochwali³am sukni Domi. A jest wprost boska ), ale nie my¶la³am, ¿e bêdzie boska
|
|
|
|
#3441 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 224
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo rok ju¿ je olejuje no i podcinam, ¿eby z farby zejscpoka¿ê w ca³o¶ci w³osy jak umyjê, bo dzisiaj s± ju¿ nie¶wie¿e ![]() siemiê lniane bardzo dobrze dzia³a na ¿o³±dek, polecane przy wrzodach, dzia³a os³onowo na ¶cianki ¿o³±dka i chyba jelit, co do reszty to nie wiem
20*12*2007 zapuszczam w³osy po pas 01*09*2008 nie farbujê wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy Edytowane przez atenaz Czas edycji: 2009-02-23 o 14:17 |
|||
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Cytat:
prawda, ¿e boska?w³asnie sie utwierdzam w przekonaniu, ¿e w³osomanaczki maja naprawde podobny gust i super gustowny ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 527
|
Cytat:
Mnie te¿ znów dopad³ jaki¶ kryzys. Zastanawiam siê czy jest sens zapuszczaæ w³osy do równej d³ugo¶ci, skoro s± takie cienkie i przyklapniête. Bojê siê, ¿e nie bêdê w nich dobrze wygl±daæ. Ju¿ teraz nie wygl±dam zbyt dobrze... mam wra¿enie, ¿e wygl±dam, jakbym mia³a piêæ w³osów na krzy¿. Echhh... Z drugiej strony marzy mi siê taka b³yszcz±ca tafla w³osów, do po³owy pleców. |
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
Nic Ci sie nie stanie jak zapu¶cisz. Mozesz zawsze obci±c.
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 527
|
|
|
|
|
#3446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chyba rzeczywi¶cie bêdê ¶cinaæ stopniowo, ale tak, ¿e skoro w tym miesi±cu obciê³am 3 cm, to za miesi±c bêdzie 5, potem 7 itd Ale zobaczê, przypomnia³am sobie o fryzjerce, która mnie kiedy¶ czesa³a i mia³a w³osy do pupy (teraz ¶ciê³a bo trenuje boks i by³o jej niewygodnie, wiem, bo to znajoma mojej cioci ). Ona pewnie nie bêdzie chcia³a mnie opitoliæ do ramion Chocia¿ znaj±c ¿ycie i tak stchórzê, bo je¶li chodzi o no¿yczki + w³osy, to siê tego zjawiska bojê prawie tak jak strzykawka + jakakolwiek inna czê¶æ cia³a ![]() Cytat:
![]() Przypomnia³am sobie, ¿e dzi¶ idê do ginekologa, to zapytam od razu o wp³yw hormonów na strukturê w³osa. |
||
|
|
|
#3447 |
|
Przyczajenie
|
hmm, a ja mam pytanie ; D
jak bym wygl±da³a w takiej fryzurze http://i39.tinypic.com/rgyq10.jpg mam rude nie za gêste ani nie za cienkie w³osy, i nie wiem czy dobrze bêdzie to wygl±da³o. dorad¼cie co¶, b³agam! ; > Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-02-23 o 19:04 |
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Cytat:
![]() jellyhusbend, a niby sk±d my mamy wiedzieæ, jak bêdziesz wygl±da³a w takiej fryzurze?
Edytowane przez pani-jesieñ Czas edycji: 2009-02-23 o 18:04 |
|
|
|
|
#3449 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 346
|
Cytat:
![]() W³osy mam ju¿ do ³opatek, ale s± na maxa cienkie
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 690
|
Cytat:
![]() Mówiê co s³ysza³am, pytam czy znacie ten sposób.
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

Tam gdzie s± te wszystkie szampony i oliwki dla maluchów. Cena ok. 4 z³ je¶li dobrze pamiêtam 

Wiecie o co mi chodzi czy nie bardzo?

21.06.2014r.
), cze¶ciej - maseczka Pantene intensywna regeneracja. No i ³ykanie tabletek ze skrzypu i pokrzywy. I du¿o warzyw w diecie 

koncowki nawet nie dotykaj± ramion