Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-21, 14:25   #2791
alca
Przyczajenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktore wybieraja sie dzisiaj do Lidla mam do Was goraca prosbe Czy moglybyscie rzucic okiem na sklad dzieciaczkowego szamponu, ktory ma byc teraz w ofercie promocyjnej? http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...0220.p.Szampon (pisalam o nim w innym watku, ale tutaj toczy sie dyskusja o Lidlu, wiec pozwalam sobie zapytac )
Cien baby shampoo
INCI:
AQUA, SODIUM COCOAMPHOACETATE, DISODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM CHLORIDE, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, COCO-GLUCOSIDE, PHENOXYETHANOL, PARFUM, GLYCERIN, METHYLPARABEN, ALLANTOIN, ETHYLPARABEN, AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT, BUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, LACTIS LIPIDA, BENZYL ALCOHOL, OLEA EUROPAEA LEAF EXTRACT.

żel z pompka ma bardzo podobny sklad. chcialam kupic, ale czy to prawda ze wszystko po parfum jest w ilosciach śladowych?? To juz lepszy bylby sanosan
alca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 15:11   #2792
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część III

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
Rozśmieszył mnie ten artykuł
Przede wszystkim mit o podcinaniu końcówek, a ponadto - pdsumowanie o perukach bo skoro można improwizować, to po co w ogóle się męczyć z zapuszczaniem

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 19:13   #2793
majreg
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki! Mam pytanie do mądrych, owłosionych główek. Czy mogę keratynę i jedwab hydralizowane dodać do liliputza, a jeśli tak to czy muszę to zużyć w ciągu tygodnia czy w liliputzie są jakieś konserwanty i mi się to nie zepsuje jeśli dodam do całej butli. Mam też seboradin niger. Z tego co się zorientowałam to nie spali mi głowy jak dorzucę msm i niacynamid do niego. Bardzo proszę o pomoc. Jestem zielona mimo, że przeczytałam juz ze 3 całe wątki .Dalej mam pełno wątpliwości.:co nfused:
Robię już nawet notatki...Używałam olejku łopianowego, rycyny, amli i mi już dużo pomogło ale czuję,że może być jeszcze lepiej. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 19:33   #2794
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Przede wszystkim mit o podcinaniu końcówek, a ponadto - pdsumowanie o perukach bo skoro można improwizować, to po co w ogóle się męczyć z zapuszczaniem
ja to w ogóle mam wrażenie, że fryzjerzy wiedzą nie grzeszą a przynajmniej Ci, na których trafiłam. Mam wrażenie ze niewiele maja wiedzy na temat pielęgnacji włosów z konkretnymi problemami, ich wiedza ogranicza się do nowości kosmetycznych od dystrybutorów i wciskają je zarzekając się ze to cuda

I love M*A*D minerals
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 19:33   #2795
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
ja to w ogóle mam wrażenie, że fryzjerzy wiedzą nie grzeszą a przynajmniej Ci, na których trafiłam. Mam wrażenie ze niewiele maja wiedzy na temat pielęgnacji włosów z konkretnymi problemami, ich wiedza ogranicza się do nowości kosmetycznych od dystrybutorów i wciskają je zarzekając się ze to cuda

I love M*A*D minerals
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 20:14   #2796
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki! Mam pytanie do mądrych, owłosionych główek. Czy mogę keratynę i jedwab hydralizowane dodać do liliputza, a jeśli tak to czy muszę to zużyć w ciągu tygodnia czy w liliputzie są jakieś konserwanty i mi się to nie zepsuje jeśli dodam do całej butli. Mam też seboradin niger. Z tego co się zorientowałam to nie spali mi głowy jak dorzucę msm i niacynamid do niego. Bardzo proszę o pomoc. Jestem zielona mimo, że przeczytałam juz ze 3 całe wątki .Dalej mam pełno wątpliwości.:co nfused:
Robię już nawet notatki...Używałam olejku łopianowego, rycyny, amli i mi już dużo pomogło ale czuję,że może być jeszcze lepiej. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Wiesz, że o tym samym myślałam dosłownie 2 dni temu! Bo zepsuł mi się mój atomizer i nie mam w czym robić psikadełek . I stwierdziłam, że właśnie przyprawię jakoś liliputza i będę go używać. Zamierzam dodać do niego keratynę, jedwab i pantenol. Myślę, że nic złego się nie powinno stać, a liliputz ma konserwanty więc się nie zepsuje za szybko.
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 20:44   #2797
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kochaneczka Pokaż wiadomość
Julkakulkaa no to bardzo sie cieszę! Tak wiem ze jak się wrzątkiem zaleje to niby ok, sama kiedys piłam ale baaardzo dawno temu. Robiłam też maseczkę z drozdzy na moje krostki - pomagało ale z czasem chyba zaczeła uczulac bo pojawiał sie"burak". A ja miałam chyba kiedyś też tabletki Dromin- to są te drożdzowe? tak cos mi świta.. Mi zaczęły rosnąć włosy po Bellissie- po zjedzeniu całego opakowania czyli po miesiącu. Teraz mam już takie właśnie 4-5 cm ale mnie strasznie wnerwiają szczególnie przy czole, bo nie da sie z nimi kompletnie nic zrobic;/

Co do cieniowania to jak najbardziej jestem za;] wspierajmy sie Ja mam nadzieje ze po kolejnych 2 podcięciach już będę miała wszystkie równe..

Mam odzywke z Fructisa i Mypę Shea Karite- ta na pewno nie ma silikonów. a Jak ta pierwsza to nie wiem... Stosuję je właśnie na codzien. a raz w tygodniu Wax lub maska L'Oreal Proffesional niebieska do kreconych(podobno bardziej nawilza).

Ja niestety uwazam ze moje są okropnie cienkie;/ a Ty masz farbowane? wklej prosze fotkę swoich włosków, może sie podbuduję..- w grupie łatwiej
O nie, ja swoich nie wkleję Mogę Ci je opisać - są do ramion, kolor ciemny blond z wierzchu jasne pasemka od słońca (), nie farbowane No i pocieniowane Za 1,5 miesiąca idę do fryzjera na jako takie wyrównanie Potem będzie już tylko ostatnie Najgłupsze jest to, że te które stopniowo ścinam są zdrowiutkie, bo nie rozjaśnione słoneczkiem, w przeciwieństwie do tych wierzchnich
Jutro zafunduję im miodek z mleczkiem w łaźni parowej Chciałam go nałożyć na noc ale trochę się boję
Co do Fructisa... Nie ma najlepszych opinii, z tego co wiem jest dość nasilikonowany, a to może obciążyć włoski...
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 20:58   #2798
klada
Zakorzenienie

ja zauwazylam dopiero po odstawieniu Fruktisa, jak mi przetluszczal wlosy ;/
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 21:16   #2799
Modraszka
Zadomowienie

Wczoraj, kiedy nakładałam olej kokosowy, mama zainteresowała się co ja znowu wymyśliłam. Dzisiaj sama poprosiła mnie o ten olej Mam nadzieję, że będzie zadowolona z efektów

Modraszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 21:20   #2800
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Ja wlasnie dzis zaopatrzylam sie w olej kokosowy, kupilam w sklepie z organiczna zywnoscia za jedyne 8pln 250 ml... myslalam ze znajde w jakis kostkach czy cos no ale byl tylko taki.
Do tego szampon ziaja plantica i odzywka zaiaja plantica... skrzyp i pokrzywa sie skonczyly, ale zapomnialam o swoich wlosach przez ostatnie 2 tygodnie lecz wracam wracam do ich pielegnacji

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 22:27   #2801
April007
Zadomowienie

GG do April007

Cytat:
Napisane przez WinlyEm Pokaż wiadomość
No i niestety tak jest. Pracuję w salonie fryzjerskim i szlag mnie trafia jak klientka o coś pyta a fryzjerka nie umie doradzić... Głupio mi jest się wtrącać, ale czasami ledwo wytrzymuję. Ostatnio jakaś pani siedziała u mnie na paznokciach i jednocześnie robiła włosy - powiedziała, że czytała ostatnio o tym, że co jakiś czas trzeba oczyszczać włosy z jakichś substancji i czy to prawda, a fryzjerka nawija o szamponach do podrażnionej skóry głowy... Musiałam się wtrącić bo przecież oczywiste było że ta kobieta pytała o oczyszczanie z silikonów.
Ostatnio znów przyszła babeczka której koleżanka ma problem ze skórą głowy - podrażnienie i łupież... Miałam ochotę krzyknąć "babydream"....A fryzjerka, że teraz to stres i w ogóle dużo osób się na to skarży. :/ Nie chce podburzać jej autorytetu ale jak słyszę takie teksty to mi się coś przewraca w środku, mimo że zajmuję się tylko paznokciami
Podobnie jak słyszę, że jakaś klientka kupiła sobie jedwab Biosilk jako odżywkę bo ma zniszczone włosy a fryzjerka nic... Jak mogą nie uczyć takich rzeczy w szkołach fryzjerskich?
Ufff wygadałam się :P
April007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 23:09   #2802
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez April007 Pokaż wiadomość
No i niestety tak jest. Pracuję w salonie fryzjerskim i szlag mnie trafia jak klientka o coś pyta a fryzjerka nie umie doradzić... Głupio mi jest się wtrącać, ale czasami ledwo wytrzymuję. Ostatnio jakaś pani siedziała u mnie na paznokciach i jednocześnie robiła włosy - powiedziała, że czytała ostatnio o tym, że co jakiś czas trzeba oczyszczać włosy z jakichś substancji i czy to prawda, a fryzjerka nawija o szamponach do podrażnionej skóry głowy... Musiałam się wtrącić bo przecież oczywiste było że ta kobieta pytała o oczyszczanie z silikonów.
Ostatnio znów przyszła babeczka której koleżanka ma problem ze skórą głowy - podrażnienie i łupież... Miałam ochotę krzyknąć "babydream"....A fryzjerka, że teraz to stres i w ogóle dużo osób się na to skarży. :/ Nie chce podburzać jej autorytetu ale jak słyszę takie teksty to mi się coś przewraca w środku, mimo że zajmuję się tylko paznokciami
Podobnie jak słyszę, że jakaś klientka kupiła sobie jedwab Biosilk jako odżywkę bo ma zniszczone włosy a fryzjerka nic... Jak mogą nie uczyć takich rzeczy w szkołach fryzjerskich?
Ufff wygadałam się :P
Może po prostu doradź fryzjerce czytanie Wizażu? Wszystkim wyjdzie to na zdrowie
Stary 2009-02-22, 06:49   #2803
Vahina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WinlyEm Pokaż wiadomość

Ale musisz przynac ze jest roznica miedzy kosmetykami naprzyklad Kerastase a szamponem Joanna....nie ma co porownywac nawet jakosci to tak jak porownac obiad ze stolowki a domowy.Po to wymyslili dobre szampony aby pomagy wlosom...a fryzjerka nie ma obowiazku doradzam ni klientowi wrecz to jest nie wskazane dlatego ze nie jest lekarzem i moglaby wyladowac za to w wiezieniu lub w dzie.Porady lekarskie zostawmy specjalistom od medycyny.

Edytowane przez Vahina
Czas edycji: 2009-02-22 o 06:56
Vahina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 10:25   #2804
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Wiesz, że o tym samym myślałam dosłownie 2 dni temu! Bo zepsuł mi się mój atomizer i nie mam w czym robić psikadełek . I stwierdziłam, że właśnie przyprawię jakoś liliputza i będę go używać. Zamierzam dodać do niego keratynę, jedwab i pantenol. Myślę, że nic złego się nie powinno stać, a liliputz ma konserwanty więc się nie zepsuje za szybko.

Dzięki wielkie. Dodałam do liliputza jedwab, keratynkę i pantenol. Obadam co się będzie działo. Jak on ślicznie pachnie!!!!!!
Stary 2009-02-22, 12:43   #2805
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki wielkie. Dodałam do liliputza jedwab, keratynkę i pantenol. Obadam co się będzie działo. Jak on ślicznie pachnie!!!!!!
Też uwielbiam ten zapach, jest obłędny . Kupiłam sobie jeszcze krem lilliputza o zapachu truskawek i chyba zapach jeszcze lepszy niż psikadłowa malinka.
Wymieszało ci się to wszystko ładnie z lilliputzem? Bo ja dziś też to będę bełtać i jeszcze się zastanawiam czy poza keratyną, jedwabiem i pantenolem ciapki NMF nie dodać
Stary 2009-02-22, 14:17   #2806
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Też uwielbiam ten zapach, jest obłędny . Kupiłam sobie jeszcze krem lilliputza o zapachu truskawek i chyba zapach jeszcze lepszy niż psikadłowa malinka.
Wymieszało ci się to wszystko ładnie z lilliputzem? Bo ja dziś też to będę bełtać i jeszcze się zastanawiam czy poza keratyną, jedwabiem i pantenolem ciapki NMF nie dodać

Elegancko się wymieszało. Zero farfocli. NMF mam w planie dopiero. Ale narazie i tak mam tyle tego,że już nie wiem co kłaść.
Stary 2009-02-22, 14:25   #2807
zapaałka
Zakorzenienie

Dziewczynki, macie porownanie zapachu sprayu Liliputza i malinowego szamponu? Mialam ten drugi i o ile na poczatku byl super to pozniej tak zajezdzalo mi chemiczna malina, ze jesli spray mialby pachnac tak samo to chyba sie nie skusze
Stary 2009-02-22, 14:31   #2808
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Elegancko się wymieszało. Zero farfocli. NMF mam w planie dopiero. Ale narazie i tak mam tyle tego,że już nie wiem co kłaść.
To fajnie, dzięki. A z tym co mam nakładać też mam często problem. Bo wszystko chciałabym na raz, a jednocześnie wiem, że nie należy przesadzać i bądź tu babo mądra.

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, macie porownanie zapachu sprayu Liliputza i malinowego szamponu? Mialam ten drugi i o ile na poczatku byl super to pozniej tak zajezdzalo mi chemiczna malina, ze jesli spray mialby pachnac tak samo to chyba sie nie skusze
Ja nie mam porównania, ale zamierzałam kupić ten szampon jak mi się skończy babydream, a teraz mnie tu dołujesz, że chemią zajeżdża i zaczynam mieć wątpliwości. Bo spray naprawdę bosko pachnie.
EDIT:
w ogóle link do tego szamponu na wątku z listą przeanalizowanych kosmetyków mi się nie otwiera i szukam analizy tego szamponu po wszystkich wątkach i nie mogę znaleźć

Edytowane przez aeronauta
Czas edycji: 2009-02-22 o 14:47
Stary 2009-02-22, 14:32   #2809
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alca Pokaż wiadomość
Cien baby shampoo
INCI:
AQUA, SODIUM COCOAMPHOACETATE, DISODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM CHLORIDE, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, COCO-GLUCOSIDE, PHENOXYETHANOL, PARFUM, GLYCERIN, METHYLPARABEN, ALLANTOIN, ETHYLPARABEN, AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT, BUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, LACTIS LIPIDA, BENZYL ALCOHOL, OLEA EUROPAEA LEAF EXTRACT.

żel z pompka ma bardzo podobny sklad. chcialam kupic, ale czy to prawda ze wszystko po parfum jest w ilosciach śladowych?? To juz lepszy bylby sanosan
Dziekuje za skladzik Zaraz go wrzucam do analizy i zobaczymy co dziewczyny o nim powiedza
Stary 2009-02-22, 15:16   #2810
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez Vahina Pokaż wiadomość
Ale musisz przynac ze jest roznica miedzy kosmetykami naprzyklad Kerastase a szamponem Joanna....nie ma co porownywac nawet jakosci to tak jak porownac obiad ze stolowki a domowy.
Hm... nikt niczego nie musi przyznać.
Ja nie zgodzę się z Tobą w 100 a nawet w 110%. Tak się dziwnie składa, że używałam i jednych i drugich kosmetyków i mogę śmiało powiedzieć, że... straciłam 120 zł na "głupie" Kerastase, bo po kosmetykach Joanny mam o niebo lepsze rezultaty, a kosztują grosze

Poza tym wystarczy zerknąć na składy. Mój ulubiony szampon Joanny zawiera glicerynę i allantoninę oraz 5 wyciągów roślinnych, , a Bain de Force- ZERO!!! Cement Anti-Usure, to sama chemia, zero naturalnych składników regenerujących, maska Age Recharge to już w ogóle jakaś składowa porażka, byle odżywka z drogerii ma skład o niebo lepszy [tak, tak... Joanna, Ziaja, Pollena]...
Tak więc, jak sama widzisz, to Kerastase wypada blado... jak obiad ze stołówki
Niestety, w przypadku tego kosmetyku raczej płaci się za markę, a nie za zawartość. Ludzie dają się zwieść stereotypowi: "drogie, to pewnie lepiej działa", ulegają efektowi placebo... do następnego mycia...

To jest właśnie najgorsze, ludzie uprzedzają się do tanich kosmetyków, myśląc, że to pewnie jakiś badziew. Całe szczęście rosnące wciąż grono wizażanek coraz bardziej świadomie wybiera kosmetyki i nie ulega złudnym sloganom

Stary 2009-02-22, 15:47   #2811
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

popieram
mnie osobiście drażnią koleżanki, które myślą, że jak używają tych szamponów, które widzimy w reklamach to mają piękne włosy. Suszą je i prostują, później nawet gdy trochę zapuszczą włosy to ścinają, bo były już bardzo zniszczone i upierają się, że krótkie włosy są fantcastyczne. Ostatnio nawet zostałam zjechana za to, że chciałabym mieć włosy do pasa i zapuszczam. Usłyszałam, że takie włosy są beznadziejne, niewygodne i lecą na twarz i zasłaniają widok
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 15:48   #2812
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

ja postanowiłam, że zacznę pić drożdże

dziś spróbowałam z mlekiem, po kilku łykach powiedziałam sobie : zrób to, to dla włosów
ale wypiłam tylko pół szklanki, jutro spróbuje z kostką rosołową ;D

Edytowane przez CzerwonyKolczyk
Czas edycji: 2009-02-22 o 15:49
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 15:59   #2813
April007
Zadomowienie

GG do April007

Cytat:
Napisane przez CzerwonyKolczyk Pokaż wiadomość
popieram
mnie osobiście drażnią koleżanki, które myślą, że jak używają tych szamponów, które widzimy w reklamach to mają piękne włosy. Suszą je i prostują, później nawet gdy trochę zapuszczą włosy to ścinają, bo były już bardzo zniszczone i upierają się, że krótkie włosy są fantcastyczne. Ostatnio nawet zostałam zjechana za to, że chciałabym mieć włosy do pasa i zapuszczam. Usłyszałam, że takie włosy są beznadziejne, niewygodne i lecą na twarz i zasłaniają widok
E tam... nie ma się co sprzeczać co do długości włosów. Jedne lubią długie inne krótkie. Ja przy pociągłej twarzy w długich wyglądam jak szczur - więc zwyczajnie nie mogę nosić takich włosów Może koleżankom naprawdę nie podobają się włosy do pasa od linijki, mają do tego prawo, tak samo jak Ty masz prawo nie lubić krótkich. A jeśli chcesz mieć długie to to olej i noś się tak jak Ci pasuje Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził
Co do Kerastase - no racja - mnie też za wiele nie pomogły - dużo więcej zdziałała L'biotica i kokos... Na szczęście - dla mojego portfela
April007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 16:03   #2814
'Estelle'

Cytat:
popieram
mnie osobiście drażnią koleżanki, które myślą, że jak używają tych szamponów, które widzimy w reklamach to mają piękne włosy.
Cytat:
Napisane przez April007 Pokaż wiadomość
Co do Kerastase - no racja - mnie też za wiele nie pomogły - dużo więcej zdziałała L'biotica i kokos... Na szczęście - dla mojego portfela
Dodam jeszcze, że te same substancje aktywne mają niektóre kosmetyki Elseve, więc... po co przepłacać? [aczkolwiek składy Elseve też osobiście uważam raczej za badziewne ]

Stary 2009-02-22, 16:09   #2815
ja85gusiek
Zakorzenienie

Ludzie często ulegają magii reklamy- reklamowane= dobre...= drogie. Ale nie zawsze sprawdza się stwierdzenie, że jakość kosztuje, nawet na przykładzie, który podała 'Estelle'. Gdyby ludzie nauczyli się czytać, zanim coś kupią, nie byłoby niezadowolonych klientów, którzy powinni mieć pretensje wyłącznie do siebie.

ja85gusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 16:44   #2816
pat111
Rozeznanie

Cytat:
ja postanowiłam, że zacznę pić drożdże

dziś spróbowałam z mlekiem, po kilku łykach powiedziałam sobie : zrób to, to dla włosów
ale wypiłam tylko pół szklanki, jutro spróbuje z kostką rosołową ;D
Ja najpierw piłam z mlekiem, a teraz piję solo. Na początku było mi trudno, teraz piję już 3 tydzień i jest dobrze, nawet zaczyna mi smakować Tylko, ze ja robię tak, w jednym kubku mam łyżeczkę drożdży zalanych wrzątkiem, a w drugim kubku sok pomarańczowy. Piję drożdże, a kiedy już skończę szybko zaczynam pić sok i już nie czuję smaku
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

pat111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 16:59   #2817
mg78
Zadomowienie

Ajurwedyjski SHIKAKAI szampon po użyciu olejków-czy któraś z Was używała tego szamponu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 551602855.gif (20,2 KB, 16 załadowań)

mg78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 17:24   #2818
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam porównania, ale zamierzałam kupić ten szampon jak mi się skończy babydream, a teraz mnie tu dołujesz, że chemią zajeżdża i zaczynam mieć wątpliwości. Bo spray naprawdę bosko pachnie.
U mnie Babydream spisal sie duzo lepiej niz Liliputz Zgodze sie tez z opiniami na KWC, ze zapach jest instensywny i po jakims czasie moze zaczac draznic (ja nie moglam sie doczekac az skoncze 200 ml buteleczke), mimo ze na poczatku bardzo mi sie podobal
A ten spray to chyba bede musiala osobiscie obwachac
Stary 2009-02-22, 18:13   #2819
Vahina
Raczkowanie

Cytat:
Hm... nikt niczego nie musi przyznać.
Ja nie zgodzę się z Tobą w 100 a nawet w 110%. Tak się dziwnie składa, że używałam i jednych i drugich kosmetyków i mogę śmiało powiedzieć, że... straciłam 120 zł na "głupie" Kerastase, bo po kosmetykach Joanny mam o niebo lepsze rezultaty, a kosztują grosze

Poza tym wystarczy zerknąć na składy. Mój ulubiony szampon Joanny zawiera glicerynę i allantoninę oraz 5 wyciągów roślinnych, , a Bain de Force- ZERO!!! Cement Anti-Usure, to sama chemia, zero naturalnych składników regenerujących, maska Age Recharge to już w ogóle jakaś składowa porażka, byle odżywka z drogerii ma skład o niebo lepszy [tak, tak... Joanna, Ziaja, Pollena]...
Tak więc, jak sama widzisz, to Kerastase wypada blado... jak obiad ze stołówki
Niestety, w przypadku tego kosmetyku raczej płaci się za markę, a nie za zawartość. Ludzie dają się zwieść stereotypowi: "drogie, to pewnie lepiej działa", ulegają efektowi placebo... do następnego mycia...

To jest właśnie najgorsze, ludzie uprzedzają się do tanich kosmetyków, myśląc, że to pewnie jakiś badziew. Całe szczęście rosnące wciąż grono wizażanek coraz bardziej świadomie wybiera kosmetyki i nie ulega złudnym sloganom

Niestety musze sie z toba nie zgodzic,tak sie sklada ze znam kilka fryzjerek,ba nawet jedna mam w rodzinie i kazda szanujaca sie fryzjerka przyna ze kosmetykari Joanna nie sa zbyt wysmienite,szampony jeszcze ujda ale farby Joanna powinny byc usuniete z rynku,znam przypadek w ktorym Farba Joanna dziewczynie zniszczyla wlosy...ale niestety fryzjerki oszczedzaja i farbuja klientkom wlosy wlasnie Joanna a nie naprzyklad profesjonalnym Matrixem.Na koncu dodam ze wcale nie krytykuje polskich produktow (tylko jestem poprostu szczera) gdyz wiele z nich jest bardzo dobrych ale tez wiele lichych.

Edytowane przez Vahina
Czas edycji: 2009-02-22 o 18:15
Vahina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 18:17   #2820
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vahina Pokaż wiadomość
Niestety musze sie z toba nie zgodzic,tak sie sklada ze znam kilka fryzjerek,ba nawet jedna mam w rodzinie i kazda szanujaca sie fryzjerka przyna ze kosmetykari Joanna nie sa zbyt wysmienite,szampony jeszcze ujda ale farby Joanna powinny byc usuniete z rynku,znam przypadek w ktorym Farba Joanna zniszczyla wlosy...ale niestety fryzjerki oszczedzaja i farbuja klientkom wlosy wlasnie Joanna a nie naprzyklad profesjonalnym Matrixem.Na koncu dodam ze wcale nie krytykuje polskich produktow (tylko jestem poprostu szczera) gdyz wiele z nich jest bardzo dobrych ale tez wiele lichych.
Tylko każdy specyfik, czy to szampon, odżywka , czy to farba inaczej działa na każdy organizm, więc nie można niczego ujednolicać

ja85gusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości