Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-22, 19:33   #1831
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
faceci tak mają! Mój też zawsze coś chlapnie, a mi się robi tak przykro, że od razu w płacz ... ale Oni tego nie rozumieją!
ehhh tacy już sa Ci nasi mężczyźni i chyba musi już to tolerować..nic nam więcej nie pozostaje...tylko szkoda ze czasem nie zdają sobie sprawy że mogą nam sprawić przykrość, zwłaszcza teraz kiedy jesteśmy bardziej wyczulone i emocjonalnie do wszystkiego podchodzimy...dobrze że możemy tutaj się wygadać i znaleźć zrozumienie wśród innym Mam w podobnej sytuacji

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
ALe u mnie wszystko dobrze, dzidziuś siedzi bardziej po lewej stronie i kopie wieczorami tak intensywnie, że mój mąż już czuje ruchy gdy przyłoży dłoń lub ucho do brzucha.
Poza tym mam mało siły i troszkę złapałam doła, że nie jestem w stanie pracować na normalnych obrotach.

W wiecie że słyszałam że chłopaki kopią po lewej stronie a dziewczynki po prawej przynajmniej na początku, warto zapamiętać pierwsze ruchy również z tego powodu

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Przykro mi
Ale faceci tak mają, oczywiście mój też.
Minie mu Wyjścia nie ma.

Skąd ja to znam, on czasem coś palnie, ja to potem pamiętam, on mnie przeprasza, że nie chciał, tak mu się wymsknęło, a mi przykro, on nie rozumie i tak dalej
Ja nie wiem, ale czasem to ich chyba trzeba mocno w odwłok kopnąć, żeby im się wszystko ładnie tam poukładało, bo wiadomo, że głową to oni rzadko ruszają, żeby pomyśleć
Dziękuję, dziękuję za pocieszenie
...ale mocno kopnąć?
Stary 2009-02-22, 19:36   #1832
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Dziękuję, dziękuję za pocieszenie
...ale mocno kopnąć?
No...tak, żeby poczuł
Nie martw się, będzie dobrze

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 19:41   #1833
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
No...tak, żeby poczuł
Nie martw się, będzie dobrze
...musi być
Fajnie że moge tu wejsć obojętnie czy mi dobrze czy źle...druga kobieta zrozumie najlepiej te nasze przypadłości
Stary 2009-02-22, 19:43   #1834
Sweet_21
Zakorzenienie

Pewnie, że tak.Człowiek się wygada i juz mu troszkę lepiej

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 20:45   #1835
musicman
Zadomowienie

Cytat:

W wiecie że słyszałam że chłopaki kopią po lewej stronie a dziewczynki po prawej przynajmniej na początku, warto zapamiętać pierwsze ruchy również z tego powodu

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------
ale ja chcę dziewczynkę

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

aha, miałam o coś Was zapytać,

ostatnio oglądałam jakiś program w Tv, już nie pamiętam co to było ale chyba dzień dobry tvn i tam wypowiadał się lekarz, mówił że pytał swoje pacjentki o to czy kochają swoje dzieci w brzuchu. Okazało się że pacjentki odpowiadały ,że właściwie to chyba nie ,a tylko tak mówią, bo tak wypada, tego oczekuje się od kobiety w ciąży, że będzie kochać już od poczęcia itd.
I tak sobie pomyślałam o sobie, że ja też nie mogę powiedzieć że kocham i tego od siebie nie wymagam. Moje uczucia są takie, że fajnie że jest takie małe w brzuchu, rusza się, rośnie, kopie, gadam do niego czasami itd. ale nie mogę powiedzieć że to uczucie to miłość.
Tak dla jasności, dzidzia jest chciana i planowana, ale ja nie należę chyba do matek polek. Czasami doskwierają mi różne dolegliwości ciążowe i denerwuje to że nie mam wpływu na swoje ciało. Jednym słowem nie jestem uosobieniem miłości i poświęcenia.
A Wy co o tym myślicie?
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 20:55   #1836
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Cass nie przejmuj się zazdrośnikami...najważnie jsze że Wy jesteście zdrowi Dzidzia szaleje i masz pretekst by co dzień się uśmiechać

Patrzcie dziewczyny co znalazłam...zdjęcia z usg 3D i zdjęcia tych dzieciaczków już po porodzie...super to wygląda
http://www.fetalvisionimaging.com/testimonials.html
cudne te zdjęcia! A jakie dzidzie podobne
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczynki.

Wrocilam. Nie mialam internetu. Popsulo sie cos w skrzynce telefonicznej na zewnatrz, a ze spadlo mnostwo sniegu to nie mogli sie albo raczej nie chcialo im sie do niej dokopywac. Znalazl sie jeden dzielny i przekopal 2-metrowa gore lodowa.

U mnie wszystko w porzadeczku, a przynajmniej mam taka nadzieje.

O rany, kiedy ja to wszystko nadrobie
Syla dobrze, że miałaś dobre wytłumaczenie z nieobecności, bo my tu już poszukiwania zrobiłyśmy ... cieszę się, że u Ciebie wszystko ok!!!

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Ja mam numer do Ani, jakby co to będę ją molestować
... a bardzo proszę
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

A wy tak z rańca o seksie Mój Tż się boi, że dzidzi krzywdę zrobi śmieje się, że jeszcze go maluch w wacka ugryzie i będzie

Ja też mam termin podobny do Twojego 29 czerwca/1 lipca Komu mój nr mogę podać ?
powiedziałm o tym dzisaij mojemu TZ-towi i wiecie co ... zastanawaiał się czy to możliwe

to ja poproszę o numery
Cytat:
Oj to Ania miałaby co robić z telefonami 60 brzuchatek

Myślę że może te co na początku rodzą powinny dać tym dziewczynom co później rodzą i na odwrót
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
To Ania będzie miała prze....e jak zaczniemy jej wszystkie pisać i dzwonić po kolei
hahaha no niby nas jest ok 60, ale udziela się duuuużo mniej
może nie będzie tak źle
Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane...
dzisiaj ja bylam u ginka i wysiedzialam sie 2,5 godziny w kolejce

w koncu udalo nam sie wejsc i... jak zobaczylam jak uroslo od ostatniej wizyty to malo nie padlam... byly 3 cm a jest 9 cm nie wiem gdzie to sie chowa...
zmierzona zostala przyziernosc... nie powiedzilam ile bo bylo to blyskawicznie ale powiedzial ze dobrze, zobaczyl serduszko powiedzial ze sa dwie komory i wszystko tak jak trzeba, i glowka tak jak trzeba i kolanka, nozki i raczki... tak to szybko przelecialo ze napatrzyc sie nie zdazylam...
powiedzial ze to juz ostatnie zdjecie calego dziecka... teraz beda tylko kawalki bo juz sie w kadrze nie zmiesci
i co dziwne... schudlam 1kg i dostalam ochrzan... mowi ze mam wiecej jesc chociaz dziecko ma normalne rozmiary to ja mam tyc... przeciez jem
egh... dobra to lecem jesc...

Buziol
super że wszystko jest ok!!!
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
serce samo w sobie nie boli bóle zawałowe są odczuwane jak duszenie, palenie i pieczenie - nie taki typowy ból

ale do rzeczy - zróbcie badanie, bo bóle często traktowane jako bóle odsercowe często okazują się być potem np. wrzodami żołądka

może to rzeczywiście stres, ale lepiej porobic badania i mieć spokój
no właśnie tak sie zastanawiał, czy to nie od żołądka ... powiedziałam że pójdziemy na badania, ale on nigdy nie ma czasu - teraz ciągle jeździ w delegacje ... i nie ma kiedy :confuse:

.....................
nadrobiłam narazie tylko tyle ... jeszcze mam 3 strony!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 21:31   #1837
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety miałam cięzki weekend...wczoraj pokłóciłam się z Tż-tem, dzisiaj rano niby ok...zaczęłam go zaczepiać by ze mną pogadał i znowu awantura...pół dnia zeszło na jego fochach... Przykro mi strasznie...taki miał być fajny weekend a tu lipa...teraz wyjechał, a mi tak źle Dlaczego to faceci mają humory i My musimy ich po główkach głaskać jak to powinno do nich należeć...ehhhh do dupy z tym wszystkim
Karolina , nie przejmuj się, czasem dobrze jest "oczyścić atmosferę" , ja nigdy nie "głaszczę" Małża, jeśli uważam, że mam rację. Ale przyznaję, że kłócimy się bardzo rzadko, a mój TŻ fochy ma od wielkiego dzwonu.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
nie chcę się wyrywać za mocno, ale siedziałam przed kompem i trzymałam ręke na brzuszku i poczułam lekki kopnięcie więc od tygodnia to dzidziuś jednak tam buszuje, nareszcie. zobaczymy co będzie dalej. ale przyznacie ze 19-20 tydz to trochę późno?

uff, ulżyło mi.

napisze jutro po wizycie, buziaki
No widzisz, Twój dzidź daje znaki . Ale przyznaję, że tym pogrubionym zdaniem to mnie trochę dobiłaś .

Cytat:
Ja mojego też dzisiaj zapytałam...kto jest w ciąży..więc stwierdził że on też przeciez...no i jak tu dyskutować
Mój od początku twierdzi, że jesteśmy w ciąży

Cytat:
o ktoś mnie zauważył

WIęc nie odzywam się ale czytam regularnie, po prostu piszecie w takim tempie, że chciałabym na to wszystko odpowiedzieć ale nie umiem cytować kilku postów na raz, a postów przybywa i przybywa. Więc tylko czytam i czytam i jakoś tak mi schodzi.

ALe u mnie wszystko dobrze, dzidziuś siedzi bardziej po lewej stronie i kopie wieczorami tak intensywnie, że mój mąż już czuje ruchy gdy przyłoży dłoń lub ucho do brzucha.
Poza tym mam mało siły i troszkę złapałam doła, że nie jestem w stanie pracować na normalnych obrotach.
musicman nie smuć się, siły wrócą . A żeby zacytować kilka odpowiedzi wciskasz przy każdej, do której chcesz się odnieść znaczek "+ (między cytuj i odp.), a przy ostatniej wciskasz cytuj i już

Cytat:

ostatnio oglądałam jakiś program w Tv, już nie pamiętam co to było ale chyba dzień dobry tvn i tam wypowiadał się lekarz, mówił że pytał swoje pacjentki o to czy kochają swoje dzieci w brzuchu. Okazało się że pacjentki odpowiadały ,że właściwie to chyba nie ,a tylko tak mówią, bo tak wypada, tego oczekuje się od kobiety w ciąży, że będzie kochać już od poczęcia itd.
I tak sobie pomyślałam o sobie, że ja też nie mogę powiedzieć że kocham i tego od siebie nie wymagam. Moje uczucia są takie, że fajnie że jest takie małe w brzuchu, rusza się, rośnie, kopie, gadam do niego czasami itd. ale nie mogę powiedzieć że to uczucie to miłość.
Tak dla jasności, dzidzia jest chciana i planowana, ale ja nie należę chyba do matek polek. Czasami doskwierają mi różne dolegliwości ciążowe i denerwuje to że nie mam wpływu na swoje ciało. Jednym słowem nie jestem uosobieniem miłości i poświęcenia.
A Wy co o tym myślicie?
A ja czuję miłość do mojego dzidziusia i szczerze mówiąc nie wiem, co ma tu do rzeczy bycie "matką Polką"?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-02-22 o 21:32
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-22, 21:32   #1838
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
I jak? zadowolona byłaś z wypieku ?
Do końca przyszłego tygodnia powinnam mieć zamontowany nowy piekarnik, więc wpadne w szał pieczenia Mało tego...dzis zgłębiłam tajniki ciasta drożdżowego, przed którym sie wzbraniałam. Cała rodzina zajadaliśmy się pizza własnej roboty na takim właśnie cieście...4blachy poszły, ale mordek do jedzenia było 9
ooo to może nauczysz mnie jak użwać piekarnika elektrycznego??? Odkąd zmieniliśmy piekarnik, ja nic nie umiem upiec ... wogóle nie wiem jak ustawić te pokrętła zeby ciasto się upiekło
Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Witam w środku wekendu

Jak co tydzień robiłam sobie mini-sesyjke dla porównania rosnącego brzuszka. Oto i on Skończony 18 tydzień
wooow! piękny brzuszek ... i jaka laska!
Cytat:
A moje maleństwo chyba powoli łapie kontakt z tatusiem bo sobie nawzajem odpukują wzruszające są te chwile Już nie mogę się doczekać kiedy z nami będzie
mój Tż dzisaij rano próbował wyczuć kopniaczki, ale jak przyłożył ręke do mojego brzucha, to stwierdził, ze dzidzia poszla spać
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
o matko - kolejne przepisy - miejcie litość dla mojej pupy

wczoraj przez Was zrobiłam sałatkę z tortellini zajadłam faworkami i budyniem, na koniec wypiłam obowiązkowy soczek z marchewki i umarłam... ze skrętu żołądka

ten deser z kiwi wydaje się pyszny...

nie kuście już
ja wczoraj na imprezie też pojadłam: sałatkę - pyyyyszna była, wędlinka, jajka w majonezie, W-zetka a potem jeszcze Pysznotka i oczywiście zjadłam dwa kawałki, taka była pyszna!
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ratunku zaraz pęknę z przejedzenia! zjadlam caly talerz spagetti z sosem pomidorowym i serem........teraz to mi bęzbol wywalilo!!
no i znów mi przypomniałas o spagetti ... jutro zrobię, sama dla siebie, bo Tż znów w delegacje jedzie, a moja mama nie lubi spagetti
Ale to nic nie szkodzi - sama zjem

Cytat:
Napisane przez evamoni Pokaż wiadomość
Majka, to ciazowe spodnie, czy normalne? Ja juz za cholere nie dopinam sie w starych dzinsach. Ciazowe mam takie z materialem na brzuch.
Dzins pod pasem materialu spada mi z tylka, przez co ciagnie material i tylek wisi ma jakbym miala narobione....Pomyslalam sobie, ze moze szelki sobie kupie?
Widzialam w katalogach, ze sa tez spodnie ciazowe, ktore zapina sie pod brzuchem. Jestem dosc plaska na tylku ( ot, taka moja uroda ) pewnie i te beda mi sie zsuwac

Jakie nosicie spodnie?
ja nosze ciążowe rybaczki są super!!! Tez mi się czasem wydaje ze coś mi leci, i przydały by się szelki
A dzisiaj teściowa podarowała mi bluzkę ciążówkę

Lecę spac dziewczynki, bo małż się wkurza! A ja już na pyszczek padam ze zmęczenia
Co za mamroła! Cały dzień siedzi przed komprem i na kanapie, a ja obiad, spacer z psem, potem wizyta u teściów i nawet na wizaż nie mam czasu!
A teraz mi mamra, ze zamiast spać to ja przed komprem

No nic lece! Dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-22, 21:36   #1839
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Lecę spac dziewczynki, bo małż się wkurza! A ja już na pyszczek padam ze zmęczenia
Co za mamroła! Cały dzień siedzi przed komprem i na kanapie, a ja obiad, spacer z psem, potem wizyta u teściów i nawet na wizaż nie mam czasu!
A teraz mi mamra, ze zamiast spać to ja przed komprem

No nic lece! Dobranoc
Urocze określenie , zapamiętam, bo do mojego czasem też będzie pasowało . Ja też uciekam, dobranoc Mamusie

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-22, 22:00   #1840
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
nie chcę się wyrywać za mocno, ale siedziałam przed kompem i trzymałam ręke na brzuszku i poczułam lekki kopnięcie więc od tygodnia to dzidziuś jednak tam buszuje, nareszcie. zobaczymy co będzie dalej. ale przyznacie ze 19-20 tydz to trochę późno?

uff, ulżyło mi.

napisze jutro po wizycie, buziaki
to super
a pozno nie jest bo w pierwszej ciazy ruchy powinno sie czuc ok 20 tyg - oczywiscie reguly nie ma

Cytat:

hmm moze to prawda bo moj synek kopie bardziej po lewej

a TZ sie nie przejmuj, napewno bedzie dobrze
Cytat:

A Wy co o tym myślicie?
ja kocham swoje dziecko od momentu kiedy dowiedzialam sie o ciazy

w ogole to chcialam sie pochwalic
przed chwila wrocilam z mieszkania, "odbieralismy" przedpokoj - jest skonczony i cudnyyyyyyyyyyyy jest tak piekny, ze stalam stalam i napatrzec sie nie moglam i wyjsc z podziwu
nie no szok, jestem zachwycona
TZ tez a jadac do mieszkania mial mieszane uczucia, glownie co do koloru ale jak zobavzyl to wpadl w zachwyt tak samo jak ja
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 22:06   #1841
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
o ktoś mnie zauważył

WIęc nie odzywam się ale czytam regularnie, po prostu piszecie w takim tempie, że chciałabym na to wszystko odpowiedzieć ale nie umiem cytować kilku postów na raz, a postów przybywa i przybywa. Więc tylko czytam i czytam i jakoś tak mi schodzi.

Ja Tobie moge powiedziec jak sie cytuje pare postow na raz a wiec miedzy "cytuj"a "odp" jest taki cudzysłów " " " tzn wielocytat i jak chcesz na jakis post odpowiedziec klikasz na ten " cudzysłow i czytasz dalej, i jak znow chcesz to znow zaznaczasz i nawet przechodzisz na strone dalej i tak samo postepujesz jak juz przebrniesz wsyztskie wątki to wtedy dajesz na Odpowiedz - pod wsyztskimi potami i owtiera sie edytor txtu i soebie odpisujesz na kazdy zacytowany post

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-22, 22:14   #1842
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hmm moze to prawda bo moj synek kopie bardziej po lewej

a TZ sie nie przejmuj, napewno bedzie dobrze
Własnie moja przyjaciółka pierwsze co zapytała to z której strony pierwsze kopniaki poczułam i były z prawej Więc mozliwe że się sprawdza

Tż wyjechał więc ma czas do środy by fochy zniknęły...mam nadzieję, że jak wróci wszystko bedzie już dobrze....
Dziękuję za słowa otuchy

Cytat:
przed chwila wrocilam z mieszkania, "odbieralismy" przedpokoj - jest skonczony i cudnyyyyyyyyyyyy jest tak piekny, ze stalam stalam i napatrzec sie nie moglam i wyjsc z podziwu
TZ tez a jadac do mieszkania mial mieszane uczucia, glownie co do koloru ale jak zobavzyl to wpadl w zachwyt tak samo jak ja

Super, że wyszło lepiej niż Wam się wydawało...zawsze lepsza miła niespodzianka
I jak to się u mnie mówi...poka poka w sensie pokaż
Stary 2009-02-22, 22:18   #1843
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

pokaze pokaze tylko, ze TZ ma aparat w pracy i musi mi przywiezc zebym mogla fotkli zrobic, ale jak tylko zrobie to od razu wrzuce sie pochwalic a jak
Stary 2009-02-22, 22:57   #1844
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evamoni Pokaż wiadomość
Majka, to ciazowe spodnie, czy normalne? Ja juz za cholere nie dopinam sie w starych dzinsach. Ciazowe mam takie z materialem na brzuch.
Dzins pod pasem materialu spada mi z tylka, przez co ciagnie material i tylek wisi ma jakbym miala narobione....Pomyslalam sobie, ze moze szelki sobie kupie?
Widzialam w katalogach, ze sa tez spodnie ciazowe, ktore zapina sie pod brzuchem. Jestem dosc plaska na tylku ( ot, taka moja uroda ) pewnie i te beda mi sie zsuwac

Jakie nosicie spodnie?
Te spodnie na zdjęciu to zwykłe dżinsy które nosiłam jeszcze rok temu przed odchudzaniem. Potem troche zrzuciłam kg ale spodnie zostawiłam na ciąże No i narazie sie przydają, tyle że jeszcze musze pasek wkładać bo mi z tyłka lecą. A spodnie ciążowe nosze tylko do pracy bo dużo się schylam i te zwykłe mnie już powoli uciskały.

Cytat:
Mi brzuchol rośnie już chyba błyskawicznie bo ciocia mnie 2 tygodnie nie widziała, a w szoku była, że mi tak skoczył Mierzyłam sobie centymetrem wkoło na poziomie pępka i mam 93 cm a wy?? przyznawać tu się
Ja dzisiaj własnie się ważyłam i mierzyłam. Przytyłam 2,2kg a w pasie mam 80cm (czyli od początku ciąży 10cm). Ale i tak mi daleko do wagi sprzed odchudzania.

Cytat:
Cześć Mamusie

...a na wizażu jak co weekend troszkę spokojniej...przynajmniej szybciej można nadrobić

Ja niestety miałam cięzki weekend...wczoraj pokłóciłam się z Tż-tem, dzisiaj rano niby ok...zaczęłam go zaczepiać by ze mną pogadał i znowu awantura...pół dnia zeszło na jego fochach... Przykro mi strasznie...taki miał być fajny weekend a tu lipa...teraz wyjechał, a mi tak źle Dlaczego to faceci mają humory i My musimy ich po główkach głaskać jak to powinno do nich należeć...ehhhh do dupy z tym wszystkim

Mój też ma czasem humorki większe od moich... A właściwie to ja nie mam żadnych humorków.

Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
część dziewczyny

gratuluje nowo kopniętym mamą

dziękuje za słowa otuchy- kochane jesteście

jutro najpierw rano do pracy a na 16.00 wizyta u ginekologa. Jak zwykle już jestem cała nerwowa czy nie wynajdzie jakiejś nieprawidłowości czy czegoś tam bo jutro usg połówkowe.

ciekawe co powie na te wyniki z przeciwcial na ospę

a dopiero ciekawe czy poznam płeć bo zazwyczaj jak mi na czymś bardzo zależy i umieram z ciekawości to życie robi mi jakiś figiel i uczy cierpliwości

proszę trzymajcie kciuki ( bo ostatnio to pomogło)żeby wszystko było ok i żeby powiedział że to będzie.......

CAŁUJE I lecę coś zjeść. obiecuje zaraz po wizycie się odezwać

Cytat:
Jak zwykle są różne wersje tej przepowiedni. Dziś spotkałam na różnych stronkach całkowicie sprzeczne wersje więc nie wierze w żadną.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 05:02   #1845
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam poniedziałkowo, tak patrze za okno i co widze nadal padajacy śnieg , no idzie dostac depresji kurdea za 6 dni kalendarzowa wiosna :/

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 06:29   #1846
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry Gizmiątko mnie dzisiaj wyprzedziła z kawą

U mnie odwilż na całego. Wieje na maksa, ciapa na chodnikach jak cholera. Ale może się w końcu era śniegu skończy.

Wczoraj zaczęłam 18 tydzień
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 07:31   #1847
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry
widze, ze ranne ptaszki już są
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Urocze określenie , zapamiętam, bo do mojego czasem też będzie pasowało . Ja też uciekam, dobranoc Mamusie
no ja mojemu tak mówie jak tak ględzi i ględzi że jest mamroła wstrętna
Cytat:
no to super!
Z niecierpliwoscia czekam na zdjecia!
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Gizmiątko mnie dzisiaj wyprzedziła z kawą

U mnie odwilż na całego. Wieje na maksa, ciapa na chodnikach jak cholera. Ale może się w końcu era śniegu skończy.

Wczoraj zaczęłam 18 tydzień
odwilż? u mnie tez wieje, ale robią sie z tego wielkie zaspy ... mróz -3 ... i zero słonca

Zmierzyłam wczoraj mój brzuch ... i wiecie co - na wysokości pępka mam 85 cm i to wszystko zależy od budowy ciała, bo moja siostra jest straszny chudzielec i w pasie też ma 84 cm ... i jest wściekła z tego powodu

..........

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-02-23 o 07:33
Stary 2009-02-23, 07:32   #1848
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

U mnie też chyba zaczyna się odwilż

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
witam poniedziałkowo, tak patrze za okno i co widze nadal padajacy śnieg , no idzie dostac depresji kurdea za 6 dni kalendarzowa wiosna :/
Tak? To kalendarzowa wiosna zaczyna się 1-go marca? Chyba 21-go .

Cytat:
no ja mojemu tak mówie jak tak ględzi i ględzi że jest mamroła wstrętna

Zmierzyłam wczoraj mój brzuch ... i wiecie co - na wysokości pępka mam 85 cm i to wszystko zależy od budowy ciała, bo moja siostra jest straszny chudzielec i w pasie też ma 84 cm ... i jest wściekła z tego powodu
Podoba mi się ta mamroła . Muszę później sprawdzić, ile ja mam w pasie , mierzycie na wysokości pępka, tak?

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-23, 07:34   #1849
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
39 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek/Michaś
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - Kubuś
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ----------- t.p. 06.07.09 - Dawid/Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ---------------- t.p. 19.07.09 - Nina lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - Fabian/Filip
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
mirika (Magda, 28l, Warszawa) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 07:34   #1850
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
30 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) --------------- t.p. 02.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) -------- t.p. 04.08.09 - Liliana/Maja lub Leo/Max
Syla39(Sylwia, 29 l, Norwegia) -------------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ---------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip
zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Bianka lub Aleksander
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid
aromatyzowana (???, ?? l, ???) ---------- t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon
polkluza (???, 28l, Warszawa) --------------- t.p. 31.08.09 - ??? lub ???

lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------

Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]
Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-23, 07:39   #1851
zioła
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie też chlapa na chodnikach Mam nadzieję,że zima już nie wróci

Mam pytanie do Was.
Czy konieczne jest przyniesienie pracodawcy zaświadczenie o ciąży?
Pracuję w dużej instytucji,ale nawet nie mam kogo o to zapytać, bo jesteśmy (kilka osób) trochę wyizolowani (pracujemy w odrębnym budynku).
Mojemu bezpośredniemu przełożonemu-kierownikowi i współpracownikom powiedziałam od razu kiedy tylko się dowiedziałam. On natomiast sam nie wie czy takie zaświadczenie jest potrzebne i gdzie ewentualnie je złożyć...
Oszczędzam się w pracy i ciąża przebiega prawidłowo, nie są to trudne warunki pracy i zawsze z kierownikiem mogę się dogadać...

Jak myślicie...mam prosić lekarza o wydanie tego zaświadczenia, pomimo że właściwie do niczego mi ono teraz nie jest potrzebne?

Aha, i komu dawałyście takie zaświadczenia? Swojemu przełożonemu, zostawiałyście gdzieś w sekretariacie?

Edytowane przez zioła
Czas edycji: 2009-02-23 o 07:41
zioła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 07:40   #1852
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
u mnie od wczoraj odwilz pada deszcz i jest masakra na dworzu

Cytat:
hmm to u Ciebie zaczyna sie jakos inaczej bo u mnie zaczyna sie 21 marca
Stary 2009-02-23, 07:42   #1853
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mam pytanie do Was.
Pracuję w dużej instytucji,ale nawet nie mam kogo o to zapytać, bo jesteśmy (kilka osób) trochę wyizolowani (pracujemy w odrębnym budynku).
Mojemu bezpośredniemu przełożonemu-kierownikowi i współpracownikom powiedziałam od razu kiedy tylko się dowiedziałam. On natomiast sam nie wie czy takie zaświadczenie jest potrzebne i gdzie ewentualnie je złożyć...
Oszczędzam się w pracy i ciąża przebiega prawidłowo, nie są to trudne warunki pracy i zawsze z kierownikiem mogę się dogadać...
jak myślicie...mam prosić lekarza o wydanie tego zaświadczenia, pomimo że właściwie do niczego mi ono teraz nie jest potrzebne?

Aha, i komu dawałyście takie zaświadczenia? Swojemu przełożonemu, zostawiałyście gdzieś w sekretariacie?
Takie zaświadczenie można przedstawic, ale nie trzeba ... moja ginka od razu mi je wypisała razem ze zwolnieniem ... ale też pytała czy jest mi potrzebne

Ja dawałam to zaswiadczenie ksiegowej ... razem ze zwolnieniem.

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-02-23 o 07:44

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 07:44   #1854
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ale mi sie pepsi dzis od rana chcialo - az wracajac z przedszkola kupilam sobie litrowa butelke ale stoi w lodoweczce i czeka az zjem sniadanko porzadne, narazie herbatka
Stary 2009-02-23, 07:47   #1855
zioła
Zakorzenienie

Cytat:
Takie zaświadczenie można przedstawic, ale nie trzeba ... moja ginka od razu mi je wypisała razem ze zwolnieniem ... ale też pytała czy jest mi potrzebne
No właśnie wiem tylko tyle, że kiedy musiałabym iść na L4, to powinnam równocześnie prosić lekarza o wypisanie zaświadczenia o ciąży.

Nie wiedziałam natomiast czy samo zaświadczenie koniecznie zostawia się w pracy, bez względu na to czy idzie się na zwolnienie, czy nie

Stary 2009-02-23, 08:01   #1856
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
pokaze pokaze tylko, ze TZ ma aparat w pracy i musi mi przywiezc zebym mogla fotkli zrobic, ale jak tylko zrobie to od razu wrzuce sie pochwalic a jak
no to czekamy..........moze cos mnie zainspisruje bo tez czeka mnie remont przedpokoju i klatki schodowej

Cytat:
nawet nie mów - ja mam juz dosc tej zimy!!! u nas wczoraj zaczelo sypac i tak cala noc, teraz znowu
Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mam pytanie do Was.

Jak myślicie...mam prosić lekarza o wydanie tego zaświadczenia, pomimo że właściwie do niczego mi ono teraz nie jest potrzebne?

ja w zasadzie takiego zaswiadczenia nie potrzebowalam bo dostalam l4 i powiedzialam ze jestem w ciazy...........ale jesli ty chcesz pracowac to takie zaswiadczenie moze byc dla ciebie przydatne......pracodawca wiedzac ze jestes w ciazy musi wtedy dostosowac warunki i czas pracy do ciebie........a wiemy jak to jest, moga wymagac od ciebie za duzo......niby twoj kierownik wie, ale lepiej daj mu zaswiadczenie w razie jakby chcieli cie wykorzystac w pracy.....masz asa w rekawie!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 08:08   #1857
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

pokaze Wam narazie fotke ze sklepu bo jak wybieralam sciane to zrobilam - nie jest dokladnie to samo ale mniej wiecej cos podobnego jak mam w przedpokoju i ten sam kolor ale fotka slaba bo z telefonu

ale oczywiscie w przedpokoju mam ladniej

aha i ta wystawe w tym sklepie robil tez ten chlopak co mi w domu - to jego pasja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SP_A0048.jpg (125,3 KB, 37 załadowań)
Stary 2009-02-23, 08:14   #1858
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

my tez chcemy na przedpokoj takie sciany!!!! powiedz to jest tynk strukturalny tzn. gipsem robione czy ta specjalna farba strukturalna nakladane????

chcemy taki kolor miedzy brudnym rozem a ciemnym beżem, bo mamy takie kafle na podlodze, sufit chce troche jasniejszy........

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 08:15   #1859
syla39
Wtajemniczenie

Wiem ze ten temat napewno juz sie przewinal, ale za duzo stron i postow zebym to znalazla wiec sie spytam jeszcze raz. Z gory sorki.
Prosze powiedzcie mi jakie bierzecie witaminy bo mi lekarz kazal kupic sobie w polsce bo sa duzo lepsze od tych norweskich. Siostra mi kupila elevit. Zastanawiam sie jakie tabletki zalecaja wam lekarze???

Mialam sie i ja zmierzyc ale oczywiscie wcielo mi gdzies centymetr. Waga dalej stoi. Chyba dostane "opierdy" od lekarza. Jem juz slodycze zeby nadrobic i nic.

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 08:20   #1860
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
my tez chcemy na przedpokoj takie sciany!!!! powiedz to jest tynk strukturalny tzn. gipsem robione czy ta specjalna farba strukturalna nakladane????

chcemy taki kolor miedzy brudnym rozem a ciemnym beżem, bo mamy takie kafle na podlodze, sufit chce troche jasniejszy........
to jest specjalny tynk beckersa do robienia takich scian - na to kladziesz farbe polmatowa jako podklad a na koncu sie kladzie specjalna bejce w kolorze jaki chcesz

ta bejca daje caly efekt bo tam gdzie sa zaglebienia to ona jest ciemniejsza a tam gdzie jest wypukle jest jasniejsza i wyglada jakby bylo cieniowane

farbe pod bejce mozesz klasc w roznym kolorze w zaleznosci jaki chcesz efekt otrzymac - np jesli chcesz taka czerwien bardziej pomaranczowa to pod ta bejce co jest na zdjeciu kladziesz farbe zolta i masz inny odcien

wszystko z beckersa

tylko ten tynk jest bardzo drogi i wazne zeby miec kogos kto naprawde umie to robic zeby nie schrzanil bo szkoda kasy i materialu

aha mozna kombinowac jeszcze, sa do tego rozne brokaty i polyski

my chcielismy dac na koniec srebrna poswiate ale teraz sie waham czy ja dawac czy nie bo bez tego wygladac juz slicznie - mamy 4 dni na decyzje bo tyle czasu musi minac zeby mozna bylo cos na bejce nakladac

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Wiem ze ten temat napewno juz sie przewinal, ale za duzo stron i postow zebym to znalazla wiec sie spytam jeszcze raz. Z gory sorki.
Prosze powiedzcie mi jakie bierzecie witaminy bo mi lekarz kazal kupic sobie w polsce bo sa duzo lepsze od tych norweskich. Siostra mi kupila elevit. Zastanawiam sie jakie tabletki zalecaja wam lekarze???

Mialam sie i ja zmierzyc ale oczywiscie wcielo mi gdzies centymetr. Waga dalej stoi. Chyba dostane "opierdy" od lekarza. Jem juz slodycze zeby nadrobic i nic.
ja biore feminatal
a w pierwszej ciazy bralam materne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości