|
|
#91 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
NIE MA WYJŚCIA
|
|||||
|
|
|
|
#92 | |
|
Kokon pro
|
no ciezko z tego co czytalam
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Również dzielnie melduję się na nowym wątku
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście na naciągacza nie trafiłam, wręcz przeciwnie, bylam już na czterech wizytach a zaplacilam tylko za aparacik 3,600. Ani za wyciski, ani za wizytę jak odkleił mi się zameczek nic od mnie nie wziął, a jest jednym z najlepszych specjalistów w Łodzi. A co do mieszania różnych zamków (ktoś poruszył tą kwestię wcześniej) to mój proponował mi, że jeżeli upieram się przy kryształkach, a chce obciąć koszty, to może mi założyć kryształy na trójki a na resztę mini bez najmniejszego problemu (ale jak już pisałam wcześniej nie polecał mi w ogóle żadnych kosmetycznych i zrezygnowałam). Więc jak ktoś chce to myślę ze można dogadać się w tej kwesti ze swoim orto żeby obnizyć koszty leczenia - o ile oczywiście jest uczciwy ![]() Oj jak mnie boli 5 w żuchwie - mam wrażenie że tak się rusza, że go zaraz zgubię
Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-02-22 o 22:29 |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ogóle mam piękny ten plan: aparat podniebienny,jednocześnie zamki od trójki do trójki na obu łukach, za jakiś czas reszta złomu, wyciągi i leczenie w sumie 3 lata. Mam nadzieję, że pomoże, bo na operację to ja się chyba nie piszę |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
omg, ale się przestraszyłam tych płynów wyciekających z mózgu mam nadzieję, że nic mi jeszcze nie wyciekło chociaż nie powiem, mam wizję, że przy zdejmowaniu, razem z aparatem wypadną mi zęby ![]() w google jak się wpisze hass skutki uboczne to pojawią się artykuł naukowy o tym. z tego, co wyczytałam to komplikacje mogą wystąpić u osób, które mają juz skostaniały ten szew podniebienny (nie wiem od którego roku życia, ok 30-stego ) chociaż nie czytałam o żadnej osobie, u której faktycznie wystąpiły te skutki uboczne..w ogóle byłam ostatnio u ot=rto na drugiej wizycie po założeniu aparatu, wymieniła mi drut i ligaturki, ale nic mnie nie bolało.. byłam zawiedziona :P |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Hej
witam wszystkie aparatki widzę że niektóre z Was już są nieźle zaprawione w boju... ja dopiero raczkuje (choć mam już 22 latka ) wyrwałam 4 zęby brrrr i czekam na separacje (będę miała zakładane w piątek po wylukaniu czy będą jakieś jeszcze zęby do leczenia...) i szczerze powiedziawszy włosy mi się zjeżyły na głowie kiedy przeczytam z poprzedniego wątku relacje z tegoż etapu leczenia (bo troszke śledziłam wypowiedzi wizażanek ).No ale odwrotu nie ma skoro już 4 zębiska out i chciałabym jeszcze poradzić się Was, jakie zapasy żywieniowe musze zrobić na najbliższe tygodnie bo chyba na samych jogurtach nie da się wyżyć??? no i jeszcze mam inny dylemat... w tym roku bronie magazyniera z pedagogiki no a od września czeka mnie raczej już praca i w tym cała rzecz - martwie się czy w szkołach nie będą mieć oporów żeby zatrudnić nauczycielkę z aparatem na zębach... (będę uczyć dzieciaczki w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym)...pozdrawiam gorąco
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyjęto nas do pracy i żadnej z nas nic nie doleciało negatywnego w sprawie aparatu ![]() Aha, na jogurtach bez problemu ;P I jest mnóstwo innego miękkiego jedzenia (np. ryż z jabłkami itp). Poczytaj FAQ
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Herbst jak Herbst ale mówiąc czasami seplenie ^^
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
dobrze wiedzieć że nie jestem jedyna bo w sumie też myśli sie o reakcji dzieci na taki aparat.. i w ogóle różne głupkowate myśli ale lepiej z aparatem niż z krzywym zgryzem... ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- no i z tymi optymistycznymi myślami mówię wszystkim aparaciakom dobranoc
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam zamiar w pracy ogłosić wszem i wobec kiedy przyjdę zadrutowana. Już teraz sporo osób o tym wie. Ale ja na szczęście nie mam nikogo głupiego w pracy. Jedyne czego się trochę obawiam to reakcja petentów, ale nie z takimi rzeczami człowiek sobie radził. |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, będzie "good" ![]() ja tez juz zmykam, dzisiaj mam mnóstwo sprawdzianów, odpowiedzi,itd. mam nadzieje,ze wieczorem pojwię się na wizazu ![]() trzymajacie sie druciarze i druciarki (prawie jak "złomiarze"![]() )
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Heh nie wiedziałam, że na tym forum mogę znaleźć osoby które mają podobne dylematy jak ja fakt jestem młodsza od koleżanki (mam 20 lat) ale również studiuję pedagogikę i mam dokładnie tą samą obawę o pracę, moja specjalizacja ukierunkowuje na służby mundurowe i tu jest moje pytanie czy aparat na zębach nie będzie przeszkadzał w szkółce policyjnej? ewentualnie aktywnej pracy straży granicznej?buziaki
|
|
|
|
|
|
#106 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choć tak sobie myśle że to już nie takie czasy żeby kogoś piętnowano z tego powodu... (no... może jeszcze w gimnazjum... ) - dlatego moje uszanowanie dla gimnazjalistów w aparatach ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
z moich obliczeń wynika że jesteś dopiero na początku studiów więc jeśli zdecydujesz się na założenie aparatu wcześniej to do końca studiów będziesz miała już piękne ząbki ale teraz już niema odwrotu i bardzo się cieszę z tego powodu
|
||
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mowia zebym pokazala jaki kolor mam ![]() Dyrektorka pamietam ze patrzyla na mnie z zaciekawieniem ale nie pytala nigdy o druciaka;] ![]() Łe umowilam sie dopiero na 5 marca do orto;/ tragedia;/ strasznie dlugooo śmiechotko widze ze na jednym wózku jedziemy ![]() Kasiek pamietam jak sie wkurzalas ze mialas szpary to tu to tam heh...szacunek dla ludzi z tymi srubami na podniebieniu..hehe nie wyobrazam sobie siebie z tym moj tz ma łuk i mówi ze ciezko mu tabletke polknąc bo wchodzi wlasnie pod łuk hehe;-)
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2009-02-23 o 09:36 |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
haj creyzole
bony nie bylo mnie 30 h i już 8 str do nadrobienia ale skoro doczytałam to melduje się dumnie wsród aparaciarzy w V wątku mam pytanie dotyczace wyciągów. i kieruję je do osób które ten "uszcześliwiacz" nosiły - czy to się nosi w niedługim czasie przed zdjęciem apartu czy raczej nie ma to znaczenia kiedy? któraś wizażanka kiedyś napomknęła że "(...) w końcowej fazie noszenia(...)" ale jestem ciekawa Waszych odpowiedzi ja miałam taki odstęp między szczekami ze jak zagryzałam zeby to mogłam spokojnie jezyk wysunąc między szczęki góra do przodu mi szła a dół gdzieś w głąb i napisze jeszcze odnośnie nauswania sie zabków na dziury po innych ząbkach - ja też tak jak saula miałam 4 zęby usunięte i z lewej na górze i na dole jest ok a z prawej na górze jest niewielka przestrzeń a na dole to tak że spokojnie jęzor tam mogę wepchnąc czyli mam wrażenie że się niewiele zeszło ale się tym nie martwie bo zrobiłam inne ogromne postępy i ufam mojemu orto i myśle że on wie co robi a niemogę od niego wymagac że naprostuje mi wszystko raz dwa bo wiem ze miałam dużą wadę. orto mi na początku powiedział że bedę dłuo nosiła - max 2,5 roku. jak ostatnio pytałam czy widzi na horyzoncie koniec (tak chociaż "pi razy drzwi" ) to powiedział że może mnie tylko zapewnic że nie bedzie to dłużej niż obiecał... wizyta 3/03 i już odliczam bo mam te głupie pomarańczowe gumki i są fuj ![]() a jeśli chodzi o wiek - ja wczoraj ZNOWU spotakałam panią w wieku ok 40 lat która "świeciła" drutami i nie wyglądała na osobe która by się tym przejmowała także Ty saulo tym bardziej nie powinnaś skoro masz 22 (tyle co ja )
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
co prawda ja nie jestem posiadaczka wyciagów i obym nie była ale chyba to jednak zalezy od poszczegolnego przypadku uzebienia, ale zazwyczaj to nosi sie je jak juz zeby powiedzmy ze stoja w łuku-tak mi sie wydaje ale jak juz wspominalam, nie nosze i nie nosiłam
![]() a co do wstydenia sie to pewnie ze nie ma sie co wstydzic!
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż to pewnie też zależy na jakie dociekliwe dzieciaki się trafi a te w klasach 1-3 potrafią człowieka zagiąć Simpatica - ja mam podobna wade (częśc zębów z prawej strony nie styka się - moja ortodontka mówiła że to przez wadę języka który wypycha zęby :/) i tez nastawiam sie naładnych pare latek z aparatem... i tak się śmieję z moim chłopakiem że obydwoje jesteśmy ostatnio pochłonięci przeglądaniem forów i zdobywaniem informacji o aparatach - tyle że ja artodontycznych a mój chłopak fotograficznych ![]() I jeszcze jedno: zauważyłam że odkąd zainteresował mnie temat aparatów, u wszystkich zauważam jakieś wady zgryzu |
|
|
|
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież wiemy, że uwielbiasz anglistykę ![]() Cytat:
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
hej
witam wszystkich w nowym wątku. Jestem nowa i od jakiegos czasu czytam forum, nie mam jeszcze aparatu, ale zrobiłam pierwszy krok - pierwsza konsultacja u ortodonty - 4 marca... Mam 26 lat i mam nadzieje ze z moimi zębiskami da sie jeszcze cos zrobic ))Papryka85 ortodonta do którego sie zapisałam na pierwszą konsultacje Piotr Moszyński pracuje na Kurdwanowie w Krakowie w CAŁE I BIAŁE ul. Daliowa, moze ktoś juz leczył sie u niego??? Myśle, że jeszcze pojde do dr Motyl skoro wcale nie jest na macierzynskim (dzieki papryczko )) Trzymajcie kciuki, bo bardzo sie boję, chociaz nie wiem czego nigdy nie bałam sie dentystów , moze obawiam sie tego ze powie "NIC JUZ SIE NIE DA ZROBIC" ![]() pzdr |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno: zauważyłam że odkąd zainteresował mnie temat aparatów, u wszystkich zauważam jakieś wady zgryzu
ja też tak mam jak widze u kogoś krzywe to mysle - bony dobrze że ja ze swoimi cos już zrobiłam a jak widze proste - tez będe takie miała ![]() papryka no ja bym się zmartwiła gdyby sie okazało że u mnie to początek leczenia myslałam sobie po cichutku że może któraś napisze że miała wyciągi niedługo przed zdjęciem ![]() manka1982 napewno da sie jeszcze dużo zrobic - bądź dobrej mysli |
|
|
|
|
#114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Motyl jest na urlopie, tylko nie macierzyńskim. I wraca chyba już niedługo ![]() Cytat:
aparaty i dobry orto potrafią zdziałać cuda ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jestem Kasiek mna mgr...luz blus naprawde a zaliczenie wygladało teraz tak: kto z Panstwa chce miec 3 prosze zlozyc indeksy i napisac liste. takie cos mi sie podoba hehe...no ale teraz przynajmnije mam prace a po pedagogice chyba gorzej z pracą, nie wiem, ale korków nie udzielisz z takiego przedmiotua tu przynajmniej masz jakies dodatkowe pieniązkiCytat:
![]() Cytat:
masz dopiero 26 lat i spokoooojnie da sie cos zrobic bedzie dobrze, uszy do góry!
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zachaczam je o dolne trójki i jeden haczyk od hyraxa. Mam nosić ok. 3 godziny dziennie,ze względu na to,że mam też maskę,a że maskę 16godzin no to wyciągi tyle,bo by mi dnia nie starczyło
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wizażanki pisały wcześniej ze nosiły po 2 czy 3 tyg... poprostu każda/ każdy z nas aparaciarzy jest wyjątkowy
|
|
|
|
|
|
#118 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
głowa do góry najważniejsze żeby zrobić pierwszy krok ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
a skoro te wyciągi się zdejmuje do jedzenia to pewnie ciężko też mówić bo pewnie mają za zadanie zbliżyć górną i dolną szczękę???
|
||
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
ja na youtube widzialam filmik jka 3 chlopakow siedzi i graja na wyciagach a pod film podstawiona jest melodyjka;P heh smianie
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Skoro niedługo będę należeć do grona aparatek (o ile mnie przymiecie
) , to chciałam się pochwalić, że już dziś idę na wyciski , tak więc co raz bliżej do pięknego uśmiechu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

NIE MA WYJŚCIA

bo Ci przypomnę jak żeś tu nam chlipała, jak w tamtym roku oblałaś ten jeden egzamin i było po studiach 
emeczka swego czasu nam opowiadała i wklejała fotki. Ale w sumie i tak nie było tak źle. I tak gorzej nosić Herbsta 
3/3/6-22/7/8

mam nadzieję, że nic mi jeszcze nie wyciekło