Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-23, 09:54   #3271
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
nie dziękuje

heh...a co do pracy TZ-ta... no przykro mi bardzo sama wiem jak ciezko znalezc cokolwiek, rok siedzialam w domu i dolowalam sie, ale w koncu trafilam i trzymam kciuki za Twojego TZ-ta.. grunt to sie nie poddawac i ciagle szukac, szukac, szukac

nie dziękuj i pochwal się co zdobyłaś jak wrócisz

On ciągle wysyła cv, ale nikt się od dwóch miesięcy nie odezwał.Widzę po nim jaki ma humorek i staram się ze wszystkich sił , by zapominał o tych problemach jak jesteśmy razem. Trzymaj mocno kciuki

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 09:57   #3272
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
nie dziękuj i pochwal się co zdobyłaś jak wrócisz

On ciągle wysyła cv, ale nikt się od dwóch miesięcy nie odezwał.Widzę po nim jaki ma humorek i staram się ze wszystkich sił , by zapominał o tych problemach jak jesteśmy razem. Trzymaj mocno kciuki
jak bedzie czym to pochwale sie na pewno

heh... oj teraz to w ogole koszmar, kryzys wszedzie zwolnienia...
a moze niech przejdzie sie do Urzedu Pracy na jakies kursy, doszkalania, moze niech sie troszke przekwalifikuje... moze akurat twedy sie cos znajdzie...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 10:17   #3273
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:
jak bedzie czym to pochwale sie na pewno

heh... oj teraz to w ogole koszmar, kryzys wszedzie zwolnienia...
a moze niech przejdzie sie do Urzedu Pracy na jakies kursy, doszkalania, moze niech sie troszke przekwalifikuje... moze akurat twedy sie cos znajdzie...

chyba dzisiaj pójdzie do urzędu pracy się zarejestrować . Musi być dobrze

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 10:50   #3274
ravserge80
Raczkowanie

GG do ravserge80

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Ja też prosze o wiadomośc na priv, dietka musi byc jakas cudowna.
juz wysylam

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
KOCHANE WIZAZANKI!!!!
Bardzo Wam wszystkim dziękuje za rady Na początku spróbuje z tym brokatem. Faktycznie może ukryć te plamy. Jeżeli efekt będzie mizerny, pokombinuję ze wstążką. Boję się że bordowa będzie mniej kontrastować, ale plam napewno nie byłoby widać. Co do białej wstążki naklejanej to chyba w środku zaproszenia mogłaby się "rozchodzić". No nic. Spróbuję wszystkiego. Dziękuję Wam bardzo Cudownie że jest takie miejsce jak to, gdzie można porozmawiać i poradzić się takich cudownych osóbek jak Wy

p.s Rozmawiałam właśnie z TZ. Jest zachwycony pomysłem z brokatem. Dzisiaj jedziemy do papierniczego. Na wszelki wypadek kupimy też brokat bordowy.
ten brokat to suuuuuper pomysl, szczegolni eten bordowy, extra!!! jednak co kilka glow to nie jesdna
Cytat:
dzien dobry wszystkim
ja dzis wyjątkowo o tej porze, bo mam poprawke i dostałam dzien wolny

lece dzis fryzjera zalatwic i poszukac butków, welonu jakiegos i bizuterii
no to trzymamy kciuki za super lowy pochwal sie potem

bylo 76kg.....jest 62kg.....bedzie 58kg

Edytowane przez ravserge80
Czas edycji: 2009-02-23 o 10:52
ravserge80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:09   #3275
Lustereczko
Rozeznanie

Hej dziewczyny
ale sie wkurzylam, zadzwonilam do cukierni ktora nam wszyscy polecali, zeby zamowic ciasto ktore bedzie dla gosci do rozdania i nie maja juz wolnego terminu teraz musze szukac czegos innego to ja nie wiem ile wczesniej trzeba zamawiac ciasto , moze tez 1,5 roku wczesniej tak jak sale...porazka

i jeszcze moj TŻ dzisiaj poszedl do szpitala
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:13   #3276
anuulaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Od kilku dni obiecue wkleic fotki moich zaproszen, dzis w koncu mi sie to udaje.
Oto one :
Śliczne

Cytat:
Napisane przez ravserge80 Pokaż wiadomość
a prosze prosze

a ja mam dzisiaj dzien wyborow i decyzji, wybralam ostatecznie bukiet do mojej sukni i dekoracje samochodu tylko te kalie nie beda biale tylko, rozowe jak w bukiecie no i nasz samochod tez bedzie czarny, juz sie chwale i jak wam sie podoba???moze dodam jeszcze sukienke, zeby wybor kwiatkow latwiej bylo ocenic
Super zestawik, wszytskoe bardzo eleganckie i szykowne Bukiet cudo, tylko szkoda, że tulipany takie mało trwałe są

Cytat:
o wlasnie a propos ponczoch czy takie samonosne sie nie zsuwaja?? ja jakos sie boje ze jak dojde do oltarza to bede je miala przy kostkach
A moze kupic takie z takim pasem co sie zapina??? nawet nie wiem jak to sie nazywa
Jeśli wybierzesz odpowiedni rozmiar pończoch i nie posmarujesz wcześniej nóg balsamem to nie mają prawa się odkleić. Ja ubieram samonośki, ale założę też pas do pończoch, dla lepszego efektu wizualnego dla męża haha

Cytat:
tak tak juz duuuuzo jestem lzejsza juz wysylam moze ci sie spodoba
Ja też poproszę tą dietkę na priv

Cytat:
cześć dziewczyn!!!!
Muszę Wam coś opowiedzieć. Po pierwsze zdarzyło się tak że zdecydowaliśmy się z TZ że zaproszenia zrobimy sami. No i kupiliśmy wszystko, znajomym się pochwaliliśmy, kolega podrukował a my sklejaliśmy... Piękne były...Zrobiliśmy ze 130 i nagle ( niewiem dlaczego do jasnej ciasnej...) wcześniej tego nie zauważyłam ale na wielu z nich na białej przyklejanej wstążce do zaproszenia powstały plamy!!!!!!!!!!!!!!!!!
Klej użyty do zaproszeń odbarwil tekturke...:eek ::eek :
Niewiem co zrobić. Wyrzucić ich nie możemy, bo damy teściom tylko pretekst do powiedzenia: " a nie mówiłam????". Od początku byli sceptyczni. Chyba trzeba będzie to jakoś zaklejać kombinować itp. Już sama nie wiem
Kurcze, szkoda zaproszeń, może rzeczywiście lepiej by było jakimś brokatem jak wcześniej wspomniano. Szkoda by było odklejać te tasiemki

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
zdecydowalismy sie na takie zaproszenia i te drugie jako zawiadomienia:
Piękne zaproszenia, ale Ty je już kupiłaś?? Bo chciałam Cię ostrzec przed tą firmą. Właśnie od nich kupiłam spinkę na grzebyku i teraz zaczynam mieć problem. Jestem załamana, bo 4 lutego kupiłam tą spinkę od tej pani i zapłaciłam za przesyłkę priorytetową. No i dzisiaj mija 19 dni od zakupu a spinki dalej nie ma nie wiem co z tym zrobić. Jak wystawiała na moja prosbe spinke to miala 0 komentarzy, teraz jest 14 pozytywnych od tamtego czasu. W piątek pisałam już kolejny raz z zapytaniem kiedy mi wysłali paczkę to mi odpisali, ze wieczorem otrzymam przebieg transakcji i co? nie odpisali, wczoraj znowu pisałam i zero kontaktu a widzę, że 2 razy dziennie loguje się na allegro Czy jeszcze czekać, czy zgłaszac to do allegro. TŻ już chce napisać do centrum rozstrzygania sporów w alle. ale nie wiem czy jescze nie poczekac. 10 lutego napisała mi, że spinka jest już w drodze do mnie a to możliwe, żeby tak długo szła?? Priorytett min 10 dni roboczych??:con fused:

Co byście mi doradziły??

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2009-02-23 o 11:14
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:15   #3277
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja tez, ale nikomu sie nei podobana tym watku oczywiscie
mi sie suknia podoba
Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Właśnie robię plan na wszystkie tygodniu do ślubu, bo już ich niewiele zostało.
No i zapisałam sobie kwiaciarnię i tak myślę jakie kwiaty gdzie, no i zastanawiam się nad bukietem dla świadkowej. Jak to jest, bo tendencje są chyba takie, że świadkowa nie ma jednak tego bukietu. Jak to będzie u Was wyglądać?
u mnie ostatnio przyjechala swiadkowa ( bo to siostra tz) i sie pyta czy mam jakies wymagania

wiec powiedzialam tylko, ze chcialabym, aby miala bukiet z tych samych roz co moj bukiecik slubny a swiadeczk czyli moj brat bedzie miec butonierke z kwiatuszkiem taka mini miniaturke tego, coPan Młody

my wczorj rozwozilismy reszte zaproszen
zostal tyllko jeden wujek no i poprawiny
Stary 2009-02-23, 11:16   #3278
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć wszystkim

ravserge80 zapomniałam Ci wczoraj odpisać na propozycję tego bukietu z białych tulipanów i dekoracji Nestora No to tak, pani z kwiaciarni stwierdziła, ze nie mogę mieć takiego zbitego, nawet kuli, bo będę wyglądać jak jeszcze większa kula Ale to i tak zależy wszystko jaki będzie krój sukni. Na razie jestem za zwisającym albo za kulą ale z dołem zwisającym. A co do autka to ono jest w sobie tak ładne, że bukiety czy nawet jeden odpada, raczej to będą pojedyncze kwiaty połączone ratanem. Ale dzięki za poszukiwanie zdjęć do moich widzimisię A co do tej Twojej super diety to ja też poproszę na priv z góry dzięki

Co do spotkań w poradni to ja mam trzy, w czym już jedno za sobą. Ale jak ktoś chce to można więcej, albo mniej, czasem robi się 3 w 1.

dekoderka fajne zaproszenia, tylko szkoda, że się tak stało z tym klejem Może ten brokat jak dziewczyny radzą pomoże Albo wziąć bordową szerszą wstążkę na to nakleić tą białą i dopiero to na papier.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Edytowane przez SSR
Czas edycji: 2009-02-23 o 11:19
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:18   #3279
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
ale sie wkurzylam, zadzwonilam do cukierni ktora nam wszyscy polecali, zeby zamowic ciasto ktore bedzie dla gosci do rozdania i nie maja juz wolnego terminu teraz musze szukac czegos innego to ja nie wiem ile wczesniej trzeba zamawiac ciasto , moze tez 1,5 roku wczesniej tak jak sale...porazka

A co się stało TŻtowi?
Stary 2009-02-23, 11:24   #3280
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Hej dziewczyny

No właśnie co się stało? To coś poważnego?

wiesz co mi też jedną cukiernię u nas polecali i przy okazji urodzin mamy zamówiłam tam tort tydzień temu, żeby raz wypróbować, a dwa żeby się rozejrzeć co tam mają itd.
Tak, że oglądałam stelaże pod tort i pani powiedziała, że mogę się już zdecydować, bo niektóre są tylko w jednym egzemplarzu a innych jest np. dużo. To jak się już zdecydowałam, to ten co mi se podobał to jeszcze był wolny,bo ja na 3 października potrzebuję, ale zapisy były już na wrzesień, więc pewnie wszyscy szaleją tak ze ślubami i weselami. A szczegóły mam dogadać, czyli złożyć zamówienie na ile tort i czy ciasto ma być to dopiero w sierpniu.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Edytowane przez SSR
Czas edycji: 2009-02-23 o 11:25
Stary 2009-02-23, 11:29   #3281
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dostałam już kolejne zdjęcia kolczyków, są o wiele ładniejsze i delikatniejsze. Jak zamawiałam to z góry wiedziałam, że nie będą identyczne jak te moje wymarzone, bo umówiłam się z Panią na całkiem inny kształt kryształków - takie sopelki właśnie. Oto te poprawione i myślę, że chyba mogłabym je już kupić. Chyba za bardzo się przejmuję szczegółami. Co o tych myślicie?

Rewelacjaaaaaa!!!! Też chce takie .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:29   #3282
Lustereczko
Rozeznanie

TŻ ma przepukline pachwinową i jutro będzie miał operacje....Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Stary 2009-02-23, 11:31   #3283
kasiaher
Wtajemniczenie

cześć
ale sie rozpisałyście
No my juz pierwsze zaproszenia rozdane, tzn. dalismy kilku znajomym no i rodzinie mojej od strony 0ojca , no i oczywiście moi chrześni.W sobote jedziemy po obrączki i rozdac zaproszenia tż rodzinie.
Teściowa moja przesadziła w sobotę.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:31   #3284
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość

ravserge80 zapomniałam Ci wczoraj odpisać na propozycję tego bukietu z białych tulipanów i dekoracji Nestora No to tak, pani z kwiaciarni stwierdziła, ze nie mogę mieć takiego zbitego, nawet kuli, bo będę wyglądać jak jeszcze większa kula Ale to i tak zależy wszystko jaki będzie krój sukni.
znalazłam kiedyś w necie taką tabelkę odnośnie kształtów bukietów i sukni, może się komuś przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2kb70d6845c6vt7.jpg (49,0 KB, 81 załadowań)

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:37   #3285
ravserge80
Raczkowanie

GG do ravserge80

Cytat:
Hej dziewczyny

hmmm mojej mamie pani w cukierni powiedziala ze wystarczy 2 tygodnie wczesniej moze zalezy od cukierni, popytaj w innych, na pewno znajdziesz jakas super co ma wolny termin

no i zdrowka dla TZ, mam nadzieje ze nic powaznego??? Trzymaj sie dzielnie!!!

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Śliczne

Super zestawik, wszytskoe bardzo eleganckie i szykowne Bukiet cudo, tylko szkoda, że tulipany takie mało trwałe są

Jeśli wybierzesz odpowiedni rozmiar pończoch i nie posmarujesz wcześniej nóg balsamem to nie mają prawa się odkleić. Ja ubieram samonośki, ale założę też pas do pończoch, dla lepszego efektu wizualnego dla męża haha

Ja też poproszę tą dietkę na priv

Kurcze, szkoda zaproszeń, może rzeczywiście lepiej by było jakimś brokatem jak wcześniej wspomniano. Szkoda by było odklejać te tasiemki

Piękne zaproszenia, ale Ty je już kupiłaś?? Bo chciałam Cię ostrzec przed tą firmą. Właśnie od nich kupiłam spinkę na grzebyku i teraz zaczynam mieć problem. Jestem załamana, bo 4 lutego kupiłam tą spinkę od tej pani i zapłaciłam za przesyłkę priorytetową. No i dzisiaj mija 19 dni od zakupu a spinki dalej nie ma nie wiem co z tym zrobić. Jak wystawiała na moja prosbe spinke to miala 0 komentarzy, teraz jest 14 pozytywnych od tamtego czasu. W piątek pisałam już kolejny raz z zapytaniem kiedy mi wysłali paczkę to mi odpisali, ze wieczorem otrzymam przebieg transakcji i co? nie odpisali, wczoraj znowu pisałam i zero kontaktu a widzę, że 2 razy dziennie loguje się na allegro Czy jeszcze czekać, czy zgłaszac to do allegro. TŻ już chce napisać do centrum rozstrzygania sporów w alle. ale nie wiem czy jescze nie poczekac. 10 lutego napisała mi, że spinka jest już w drodze do mnie a to możliwe, żeby tak długo szła?? Priorytett min 10 dni roboczych??:con fused:

Co byście mi doradziły??
dziekuje za komplementy no wlasnie szkoda z tymi tulipanami, bo ja wlasnie zamiast tych roz w tym moim wybranym bukiecie chcialam ecri tulipany, no ale posluchalam rad pani kwiaciarki i beda roze, w sumie to nawet lepiej, bo ja przy sukni mam takiego kwiata, co troche jak roza wyglada

dietke zaraz wysylam

a ponczoszki kupie jedne na probe ale z tym pasem to masz racje sexy to bedzie wygladac wiec tez sie na niego chyba zdecyduje, zrobie to dla mnie zeby sie nie denerwowac, ze a noz sie zsuna i dla TZ a niech sie cieszy

kurcze a z ta spinka to serio dlugo, ja bym ich pomeczyla mailami jeszcze ze 2 dni i jak nie pomoze to zglosila do allegro

Cytat:
Cześć wszystkim

ravserge80 zapomniałam Ci wczoraj odpisać na propozycję tego bukietu z białych tulipanów i dekoracji Nestora No to tak, pani z kwiaciarni stwierdziła, ze nie mogę mieć takiego zbitego, nawet kuli, bo będę wyglądać jak jeszcze większa kula Ale to i tak zależy wszystko jaki będzie krój sukni. Na razie jestem za zwisającym albo za kulą ale z dołem zwisającym. A co do autka to ono jest w sobie tak ładne, że bukiety czy nawet jeden odpada, raczej to będą pojedyncze kwiaty połączone ratanem. Ale dzięki za poszukiwanie zdjęć do moich widzimisię A co do tej Twojej super diety to ja też poproszę na priv z góry dzięki

Co do spotkań w poradni to ja mam trzy, w czym już jedno za sobą. Ale jak ktoś chce to można więcej, albo mniej, czasem robi się 3 w 1.

dekoderka fajne zaproszenia, tylko szkoda, że się tak stało z tym klejem Może ten brokat jak dziewczyny radzą pomoże Albo wziąć bordową szerszą wstążkę na to nakleić tą białą i dopiero to na papier.
hehe tak mi sie znalazlo jeszcze jak ja za tulipanami bylam i nestora chcialam. ALe masz racje ze nestor to nawet bez niczego dostojnie wyglada
A bukiet to rzeczywisice zdecydujesz jak suknie juz wybierzesz, ciekawa jestem jaka wybierzesz, masz juz jakies co bardzo bys chciala? Kiedy bedziesz mierzyla?

Tobie tez dietke juz wysylam

Edytowane przez ravserge80
Czas edycji: 2009-02-23 o 11:39
Stary 2009-02-23, 11:40   #3286
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Wiec juz opowiadam o swojej sukni
Wzorowalam sie na trzech modelach glownie.
koncepcja polegala na tym ze ma byc taki ala koronkowy "fartuszek", na dole ponaszywane koronkowe aplikace i dol bedzie takze wykonczony koronka (jak to panie fachowo nazywaly krajką koronkową ).
Foto nr 1 jest najbardzie zblizone do tego co stworzylysmy z paniami dzis w pracowni. nr 2 tez bardzo podobne
nr 3 - przymierzalam ta suknie w salonie Mystic ale na dole pod fartuszkiem czegos brakuje wiec dodalismytam jeszcze te aplikacje jak w sukniach 1 i 2.
aha suknia bedzie bieluska bo te na zdeciach sa ecru wszystkie.
katunia.... jak możesz napisz mi gdzie masz tą pracownię? widze że jesteś ze śląska tak jak i ja, a nie bardzo moge znalesć na siebie "gotową" suknie.
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:49   #3287
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
TŻ ma przepukline pachwinową i jutro będzie miał operacje....Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Wszystko będzie dobrze Od tego tu jesteśmy, żeby trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Co znowu teściowa wymysliła?

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
znalazłam kiedyś w necie taką tabelkę odnośnie kształtów bukietów i sukni, może się komuś przyda
Bardzo się przyda i bardzo dziękujemy Wow teraz dopiero zauważyłam, że tam są chińskie znaczki

Cytat:

dziekuje za komplementy no wlasnie szkoda z tymi tulipanami, bo ja wlasnie zamiast tych roz w tym moim wybranym bukiecie chcialam ecri tulipany, no ale posluchalam rad pani kwiaciarki i beda roze, w sumie to nawet lepiej, bo ja przy sukni mam takiego kwiata, co troche jak roza wyglada
hehe tak mi sie znalazlo jeszcze jak ja za tulipanami bylam i nestora chcialam. ALe masz racje ze nestor to nawet bez niczego dostojnie wyglada
A bukiet to rzeczywisice zdecydujesz jak suknie juz wybierzesz, ciekawa jestem jaka wybierzesz, masz juz jakies co bardzo bys chciala? Kiedy bedziesz mierzyla?
Jeśli masz kwiat na sukni przypominający różę, to rzeczywiście tulipany odpadają, lepiej róże, eustomy, piwonie, albo teraz modne goździki zwykłe albo te mniejsze zbitę w taką kulę, rewelacyjnie to wygląda.
Co do mojej sukni, to dopiero w maju się wybieram na poszukiwania, mam kilka typów, ale to i tak trzeba przymierzyć. Na pewno musi być bolerko bo to październik, lub koronkowy płaszczyk jak Pani zima w bajce taki ze stojącym kołnierzem
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
katunia.... jak możesz napisz mi gdzie masz tą pracownię? widze że jesteś ze śląska tak jak i ja, a nie bardzo moge znalesć na siebie "gotową" suknie.
Katunia chyba szyje w Opolu, a Ty dlaczego nie możesz znaleźć gotowej? Nic ci się nie podoba? A skąd dokładnie jesteś?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Edytowane przez SSR
Czas edycji: 2009-02-23 o 11:51 Powód: dopisek
Stary 2009-02-23, 11:56   #3288
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno będzie dobrze Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
cześć
ale sie rozpisałyście
No my juz pierwsze zaproszenia rozdane, tzn. dalismy kilku znajomym no i rodzinie mojej od strony 0ojca , no i oczywiście moi chrześni.W sobote jedziemy po obrączki i rozdac zaproszenia tż rodzinie.
My na razie daliśmy tylko jedno zaproszenie, te co pierwsze próbne robiliśmy, resztę będziemy robić w tym tygodniu.

Cytat:
kurcze a z ta spinka to serio dlugo, ja bym ich pomeczyla mailami jeszcze ze 2 dni i jak nie pomoze to zglosila do allegro
Poczekam, może jeszcze poczta przyniesie
Stary 2009-02-23, 11:57   #3289
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażę napewno

Ile trzeba odbyć spotkań w Poradni?
My mielismy 3 spotkania, wczoraj bylo ostatnie

Cytat:
Hej dziewczyny

Mam nadzieje, ze bedzie dobrze z Twoim Tż. Ja sie ciastem nie przejmuje, bo zamowilismy tort w cukierni, a reszte ciasta na stoły i te dla gosci do domu upiecze moja mama. Ona piecze czasami na wesela, komunie itp., wiec mi powiedziala ze dla mnie tez upiecze. A zreszta juz czesc gosci zapowiedziala, że nie moze doczekac sie weselnego ciasta mojej mamy.

A jesli chodzi o zamawianie to jest tak, że jak dobrze ktos piecze to czasami na rok jest zajety termin. Moj tort zamowiony zostal rok przed slubem i nikt nie powiedzial ze to duzo czasu.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:58   #3290
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Napisz jakie to zaproszenia i gdzie kupujesz, bo ja tez szukam własnie, a z tego co mówisz te Twoje to jakas fajna okazja.

Ja też mam, ale takie jasne ecri. Kupujemy dla Tż jasną ecri koszule, bo biała jakoś nie bardzo mi sie widzi, a do tego kamizelka i musznik jasne ecri ze srebrnym nalotem tu i tam, bo w sukni sa srebrne cyrkonie.
http://zaproszenia-kartki.pl/index.p...21&m=34&szcz=0 tak wygląda wzór naszych zaproszeń oczywiście tekst będzie inny a na stronie internetowej nie jest pokazana promocja... trzeba zadzwonić, my byliśmy osobiście, ponieważ mamy niedaleko a jest to w Łodzi.

A i promocje cenowe, nie obejmują wszystkich wzorów.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki melduje sie ze zyje... podczytuje was troche tak szybcko i pobieżnie bo sie uzaleznilam.. ale tak jak ju pisalam rybulce praca mnie pochlonela i spory z pani dyr.. a do tego sesja dzis mam ostatni egzam - najgorszy bo z metodologi... wiec nie mialam czasu zeby pisac... ale od jutra skonczy sie mlyn na uczelni i bede tu na bierzaco
przepraszam za zaniedbanie was

dziekuje za zyczenia..i sama tez zycze pogody dusza i chwilki wytchnienia wszystkim martusiom
Wszystkiego najlepszego! Tobie i innym Martusiom .

Apropo kiedyś już Cię chyba o to pytałam, ale skleroza nie boli... Można pracować w szkole, albo przedszkolu tylko po licencjacie? bo nam na ćwiczeniach, wykładowca powiedział, że w Polsce trzeba mieć mgr... w innych krajach (wymienił kilka, ale nie zwróciłam uwagi jakie...) do poziomu gimnazjum wystarczy licencja, a od szkoły średniej dopiero tytuł magistra no i sama nie wiem...

Cytat:
o wlasnie a propos ponczoch czy takie samonosne sie nie zsuwaja?? ja jakos sie boje ze jak dojde do oltarza to bede je miala przy kostkach
A moze kupic takie z takim pasem co sie zapina??? nawet nie wiem jak to sie nazywa

MisQa ten kotek na zdjatku to twoj? boze jaki slodki uwielbiam kociaki, moja babcia miala takiego kiedyc rudego mmmmm
No i strasznie duzo zalatwiliscie dzisiaj garnitur i obrczki, super! a moze sie pochwalisz obraczkami???
Dziwny przypadek miała MisQa ja na studniówce przehulałam całą noc i nawet nie drgnęły .

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
Mogłabyś wysłać mi ten obrazek bukiety-suknie, bo akurat to co mnie interesuje jest zasłonięte przez napis "wizaż" ...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2009-02-23 o 12:04
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 12:06   #3291
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Wszędzie drożeje, ma zamawialiśmy jakiś miesiąc temu i przy odbiorze Pan powiedział że gdybyśmy dzisiaj zamawiali ( tydzien po zamówieniu) to płacilibyśmy 300 zł wiecej a przed samym slubem nawet o 1000-1500zł wiecej
Kosmos. Całe szczęście, że w sobotę odbieramy swoje. Dobrze, że nie czekaliśmy z tym do czerwca.
Stary 2009-02-23, 12:06   #3292
idzia111
Zakorzenienie

Jesli chodzi o ponczochy, to ja je uwielbiam i chodze dosyc czesto. A na weselach, studniowce, sylwestrach i roznych takich mam je obowiazkowo. wole niz normalne rajstopy. Mnie nigdy sie nie zsunely. Moze to zalezy od firmy ponczoch. Wiem, że nie mozna balsamowac nog przed ich nalozeniem.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2009-02-23 o 12:07
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 12:11   #3293
Lustereczko
Rozeznanie

Ana*** teoretycznie niby można, jeżeli po licencjacie dostaniesz uprawnienia pedagogiczne, i wtedy Cie moga przyjac do pracy ale pod warunkiem ze zadeklarujesz sie ze bedziesz kontynuowac nauke na studiach magisterskich.
Stary 2009-02-23, 12:16   #3294
toyotka1
Raczkowanie

Witam, po długiej nieobecności
Widzę,że pojawiło się trochę nowych PM-serdecznie witam wszystkie
Cytat:
Napisane przez MagdaZb Pokaż wiadomość
dziewczyny doradzcie mi to nie wiem ktora wybrac, jedna jest toszke zamazana siostr ami tak niefortunnie zrobila fotkie, nie bede sugerowac ktora mi sie bardzije podoba bo chce zebyscie to ocenily

oczywiscie moja będzie biała, te są smietanka i ecru

czekam na komentarze

dodałam jeszcze po jednej z obu
Zdecydowanie nr2
toyotka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 12:19   #3295
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana*** teoretycznie niby można, jeżeli po licencjacie dostaniesz uprawnienia pedagogiczne, i wtedy Cie moga przyjac do pracy ale pod warunkiem ze zadeklarujesz sie ze bedziesz kontynuowac nauke na studiach magisterskich.
O to mnie trochę pocieszyłaś, bo już byłam zmartwiona .
Stary 2009-02-23, 12:26   #3296
ravserge80
Raczkowanie

GG do ravserge80

Lustereczko bedzie dobrze, trzymamy kciuki za Twojego TZ
SSR no ja wlasnie baaaardzo dlugo szukalam kwiatkow pasujaczych do mojej sukni, no ale w koncu sie zdecydowalam i beda ecri roze otoczone moimi ulubionymi kaliami rozowymi mmmmmm zakochana jestem w tym bukiecie no i bedzie super pasowalo i do sukni i do tego co sobie wymylilam na samochodzie czyli te pojedyncze rozowe kalie ( taki maly kaliomaniak ze mnie troszke)

A co do ciast, to ja nie wiem juz w sumie sama jak i kiedy trzeba je zamawiac. Ale mimo tego co mowia to ja juz w kwietniu chce miec wszytsko zamowione, zeby potem nie bylo!!!

A tak sie zastanawiam dziewczyny, jak wy robicie z zaproszeniami? Na ile przed slubem je rozdajecie? BO ja mam taki problem ze nie mieszkam w Polsce i bede dopiero na swieta wielkanocne, slub mam pod koniec czerwca. Wystarczy 3 miesiace wczesniej je rozwiesc? Tym bardziej ze juz wszyscy wiedza i znaja date?

Stary 2009-02-23, 12:34   #3297
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Lustereczko bedzie dobrze, trzymamy kciuki za Twojego TZ
SSR no ja wlasnie baaaardzo dlugo szukalam kwiatkow pasujaczych do mojej sukni, no ale w koncu sie zdecydowalam i beda ecri roze otoczone moimi ulubionymi kaliami rozowymi mmmmmm zakochana jestem w tym bukiecie no i bedzie super pasowalo i do sukni i do tego co sobie wymylilam na samochodzie czyli te pojedyncze rozowe kalie ( taki maly kaliomaniak ze mnie troszke)

A co do ciast, to ja nie wiem juz w sumie sama jak i kiedy trzeba je zamawiac. Ale mimo tego co mowia to ja juz w kwietniu chce miec wszytsko zamowione, zeby potem nie bylo!!!

A tak sie zastanawiam dziewczyny, jak wy robicie z zaproszeniami? Na ile przed slubem je rozdajecie? BO ja mam taki problem ze nie mieszkam w Polsce i bede dopiero na swieta wielkanocne, slub mam pod koniec czerwca. Wystarczy 3 miesiace wczesniej je rozwiesc? Tym bardziej ze juz wszyscy wiedza i znaja date?
3 miesiące wystarczą my mamy ślub w październiku i będziemy rozwozić w wakacje

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2009-02-23 o 12:35 Powód: Dopisek
Stary 2009-02-23, 12:35   #3298
motley
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo się przyda i bardzo dziękujemy Wow teraz dopiero zauważyłam, że tam są chińskie znaczki
no na szczęście obrazki są międzynarodowe

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Mogłabyś wysłać mi ten obrazek bukiety-suknie, bo akurat to co mnie interesuje jest zasłonięte przez napis "wizaż" ...

ok, poprawiłam ten obrazek, powinien już być widoczny cały... swoją drogą strasznie mnie te znaczki wizażu doklejane do fotek wkurzają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknie-bukiety.jpg (49,8 KB, 38 załadowań)

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 12:37   #3299
ravserge80
Raczkowanie

GG do ravserge80

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
3 miesiące wystarczą my mamy ślub w październiku i będziemy rozwozić w wakacje
ooo to mnie pocieszylas, bo juz sie balam ze za pozno bedzie

Stary 2009-02-23, 12:37   #3300
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
no ale w koncu sie zdecydowalam i beda ecri roze otoczone moimi ulubionymi kaliami rozowymi mmmmmm zakochana jestem w tym bukiecie no i bedzie super pasowalo i do sukni i do tego co sobie wymylilam na samochodzie czyli te pojedyncze rozowe kalie ( taki maly kaliomaniak ze mnie troszke)
Kaliomaniak Mi się kalie czy też cantendeski podobały wcześniej, ale teraz co druga ma bukiet z kalii i ja jużnie chcę Będę oryginalna i wybiorę coś innego. A poz tym moja kwiaciarka ma to samo zdanie na temat kalii, więc się ucieszyła, ze nie musi robić kolejnego

3 miesiące wcześniej to taki standard, czasem 2 miechy. my też dajemy 3 miesiące przed, a za granicę 4, bo wiadomo te samoloty

Ana*** a my ślubujemy tego samego dnia Skąd Ty jesteś?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Edytowane przez SSR
Czas edycji: 2009-02-23 o 12:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości