|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Rozeznanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
czesc dziewczynki
![]() wracam, bo od kilku dni mnie nie było ![]() musze wątek nadrobic ![]() zaczynam dzis pięć dni proteinek wciskam w siebie jogurcik teraz... i zaczynam nabrabiać braki wątkowe ![]()
#512 |
Raczkowanie
|
dziewczyny,
biore antykoncepcyjne i zostala mi jeszcze jedna pigulka na dzis. wczoraj dostalam okresu czyli 4 dni przed terminem. zaglebiala sie ktoras czy dieta moze spowodowac wczesniejsza miesiaczke? moze ta ilosc bialka czy cus...nie wiem czy sie martwic czy nie a dieta jest jedynym czynnikiem, ktory mogl na to wplynac..jak ktoras wie to niech da znac ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- no i przez ta nieplanowana miesiaczke przytylo mi sie znowu do 55,9 :[ wczoraj nawet bylo 57 ale wysikalam wszystko w ciagu dnia ![]() ![]() czekam na propozycje z tym moim okresem!
#513 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ale się rozpisałyście!!! Po kolei
Sosy ja preferuję wszystkie na jogurcie tzn. - pietruszkowy- sól, pieprz, dużo pietruszki, cytrynki trochę - dobry do rybki, - czosnkowy - sól, pieprz, czosnek, - musztardowy - sól, pieprz, musztarda, odrobina cukru albo słodziku - chrzanowy - z odrobiną cukru. - koperkowy. Witajcie dziewczyny nowo przybyłe ![]() Okres myślę, że to może być coś związanego z dietą, bo u mnie też cuda się dzieją... A tak poza tym to 3 dni proteinek mnie czeka. Waga stoi, ale cóż przeczekam. poniedziałkowe pozdrowienia z topniejącego Wrocławia ![]()
![]() |
#514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#515 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a powiem wam ze u mnie dramat... niby waga znowu spadla o 0.8kg... ale cala noc sie bnudzilam i wymiotowalam na zmiane z kupka :/ taka jestem przemeczona ze nic nie moge zrobic, na nic nie mam sily ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#517 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie proteinki
![]() Jestem nowa na tym wątku, mam ochote spróbować tej dietki, troszkę sobie przeczytałam o fazach diety. Przydałaby mi się bardzo Wasza pomoc, czy któras z Was mogłaby mi napisać jadłospis na tydzień. Z tego co przeczytałam macie ogromne doświadczenie i dobrze wiecie, kiedy co jeść żeby schudnąć. Bardzo proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki długo mnie nie było ... miałam problem bo misie okres spóźniał i nie wiedziałam czy to dieta czy coś innego dlatego na pare dni zaprzestałam ale dzisiaj powracam jadłam ostatnio normalnie nawet ze 3 razy kebaba przed chwileczką się warzyłam jest 73 kg czyli nic nie przytyłam na całe szczęscie oczywiscie jeszcze nie dawno było 75,5 ale to przez okres myślę
![]() ![]()
#519 |
Raczkowanie
|
to ja sie przestaje martwic, ze dostalam o 4 dni za wczesnie skoro czesc z was tez ma w tym miesiacu problemy z regularnoscia. oby za miesiac bylo juz w porzadku..
#520 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tak robilam i sa efekty, a dopiero 6 dni za mna... w czasie ktorych zaliczylam 2 dniowy przestoj... Cytat:
![]() to brawo brawo ![]() AAAAAAAAA jak bede wazyc 73 to ide mierzyc suknie slubne <zakochany> juz si enie moge doczekac, taki sobie postawilam cel, i do niego bede dazyc, jak mi brzuszek pozwoli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Wtajemniczenie
|
a ja dzis bede miala obiad... i jutro tez...
na chudym miesie... ze starta marchewka i kasza manna... wiem ze kaszy mannej nie wolno, ale i tak nic nie jem, a z doswiadczenia wiem ze po tym mi takie perypetie przechodza i tylko po tym nie zwracam pokarmu... mysle ze i tak wyjde na plus!
![]() |
#523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#524 |
Wtajemniczenie
|
tak... tak... w podpisie mam date... a Ty kiedy??;>
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
Witam,
Dzisiaj zaczęłam drugą fazę z warzywkami i chyba będę robić 1/1 bo do zrzucenia zostało mi mniej niż dziesięć kilo a taką zmianę preferują w książce przy nadwadze poniżej 10 kg. Ale czytałam ,że niektóre z was robią 3/3 i ta opcja by mi bardziej odpowiadała a nie jest opisana u Dukana. Może któraś z Was by mi coś doradziła A tak wogóle to dzisiaj rano była uczta warzywna tzn. bez przesady poprostu zjadłam pomidora ...ale jak on smakował. No i w nagrodę ,że byłam taka dzielna w pierwszej fazie zrobiłam sernik na zimno oczywiście z dozwolonych składników mniammm. Polecam mogę podesłać przepis. A tak wogóle to nie czuję tych zgubionych kilogramów ale widać je w centymetrach. Życzę miłego dnia ![]() 78,6-74,6-68 Edytowane przez fertka Czas edycji: 2009-02-23 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Wtajemniczenie
|
fertka brawo
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja poprzosze przepis ![]() ![]() ![]()
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
a ja jak na zlosc glodna nie jestem, brzuch mnie boli z glodu, jak mysle o jedzeniu to mi niedobrze a do tego caly czas latam do kibla... aaaaa mama mi pow ze jezcze raz zwymiotuje i lecimy do lekarza, bo ja sie strasznie odwadniam, wiec bedzie trzeba cos przeciw wymiotom wziac... no nic, buziak wielki ide sie polozyc bo umieram...
![]() |
#529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
4 serki homo (ok. 500-600 gr.) 4 jajka słodzik 3-4 łyżeczki żelatyny kilka kropli aromatu waniliowego Żółtka ucieramy ze słodzikiem (ok. 3 łyżek), białka ubijamy na sztywna pianę, żelatyne rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i studzimy. Miksujemy serki, żółtka i żelatynę. Opcjonalnie dodajemy aromat, na końcu delikatnie mieszamy z pianą i do lodówki ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Znalazłam jeszcze jeden przepis na zupkę Zupa gęsta kurczakowo-porowa Gotujemy kurczaka, do małego garka odlewamy 2 szklanki chudego wywaru ( tam gdzie bulgotało) wrzucamy cieńko pokrojonego pora, a jak będzie miękki to wyjmujemy z kurczaka kawał białego miesa, szarpiemy je na cienkie paski i do zupki, dajemy sól, pieprz i odrobinkę wegety, ale śladową ilość ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Fajnie ,że jest ktoś o moich wymiarach razem raźniej. Ale widzę ,że ty ambitniejsza jesteś bo twój cel to 66 kg. A ty na jakim jesteś etapie diety ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
Witam,
od jutra do Was sie przyłączam, przeczytałam wiekszosc watku, ale prosialbym o linka do ksiazeczki jezeli jeszcze gdzies jest ![]() zaczynam: wzrost - 158cm, waga obecnie - 66kg ![]() ![]() Pozdrawiam i gratuluje zgubinych kg, mam nadzieje ze mi tez sie uda |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zadomowienie
|
w czerwcu tego roku ;D
teraz ide na obiadek pyszna rybka z serkiem wiejskim ;0
#532 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
Życie jest o tyle piękniejsze,gdy dołączam warzywka
![]() xxxxx25-rozpisywać jadłospisu nie chce mje się :P,ale na 7 stronie wątku jest książka do ściągnięcia.Tam są przykładowe przepisy i jadłospis.
"Miałem niepowtarzalny sen, w którym odrzuciłem wszystko, co nie było mi potrzebne..." Edytowane przez Snaefridur Czas edycji: 2009-02-23 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
[quote=mloda_to_glupia;111 19787]a jakiego wzrostu jestes? ja 173
![]() Ja mam 175 cm. Życzę szybkiego powrotu do zdrowiu i diety. ![]() Odnośnie diety znalazłam jeszcze coś takiego może komuś pomoże. Często po pierwszych dniach odchudzania jesteśmy zachwyceni efektami, nie zdając sobie sprawy, że pozbywamy się zapasów wody, a nie tłuszczu. O spalaniu tłuszczu możemy mówić dopiero po 11 dniach diety. A tak wygląda rozkład spalania: Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu Edytowane przez fertka Czas edycji: 2009-02-23 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!!!
Drogie koleżanki!!! Dziś zaczynam!!! Masakra!!! Tak bardzo kocham jeść!!! W sumie to próbowałam już wszystkich diet ale ta bardzo mi się podoba za względu na brak ograniczeń ilościowych i czasowych!!! Zaczynam: 170cm - 70 kg!!! Cel: 18 kwietnia 2008 - 60 kg !!! (wesele siostry) Ciekawe czy dam radę??? Proszę pomóżcie!!! Jak długo stosować Iszą fazę??? 5 czy 10dni??? i blagam dajcie mi jakieś fajne przepisy do niej bo na jajkach i gotowanym mięsie zwariuje do tygodnia. Pozdrawiam i życzę wszystkim "proteinkom" i sobie wytrwałości!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
dziewczynki, zjadlam dzis w sumie nieduzo a jestem taaaaaaaaaaka pelna
![]() ![]()
#537 |
Raczkowanie
|
Kochane a ja dzisiaj zjadłam dopiero jogurcika naturalnego z otrębami i dwa jajka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- [quote=kasssikk19;11117761]w czerwcu tego roku ;D ja jestem 6 miesięcy po ślubie i też się odchudzałam przed ślubem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
Kochana masz teraz motywację, więc schudniesz na pewno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Raczkowanie
|
Często po pierwszych dniach odchudzania jesteśmy zachwyceni efektami, nie zdając sobie sprawy, że pozbywamy się zapasów wody, a nie tłuszczu. O spalaniu tłuszczu możemy mówić dopiero po 11 dniach diety. A tak wygląda rozkład spalania:
Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu[/quote] WITAJCIE ! Dzięki fertka za to info ![]() Daje to konkretny obraz tego ,że trzeba zachować ciągłość diety ~ najbardziej ucieszę się gdy skończę etap 3 bo tam stracę ten okropny tłuszcz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.