|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
Dziękuję mamusie za miłe przywitanie i ciepłe słowa
![]() Najbardziej żałuję tego, że będę rodzic sama A tak bardzo chciałam żeby TŻ był wtedy przy mnie ![]() Ok, koniec z dołkami.... Na pocieszenie zamówiłam sobie wózek dla Blanki i na dniach powinien przywieźc go kurier, więc będę miała czym się zając ![]() Aaa i melduje, że w Biedronce jest fajna promocja...proszek Lovela 1.8 kg z płynem do płukania za 15,99zł .Mamusie kiedy zaczynacie prac ciuszki dla maluszków?
|
#572 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A synek mam nadzieję że się w porę opanuje i przestanie za dużo przybierać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi mama obiecała sweterek dla małego, a teściowa mojej szwagierki też obiecała sweterek... Zobaczymy czy będą takie cudne. Jak mnie dzisiaj pieką piersi.... wrrr dziwne uczucie... Byłam w Biedronce. Kupiłam jednego pajaca, jeden komplet i jedne śpiochy. Pajac na 74, a komplet i śpiochy na 68. Jakościowo średnie, ale mnie ucieszyło że są z cienkieg materiału, bo chciałam pod spód ubierać. Są fajne wzory. Zresztą za 7 czy 8 złotych nie można wymagać cudów. Aha i są ze 100% bawełny. Zaraz wkleję fotki |
||||
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
Są nieco wymięte, ale ni chciało mi się prasować do zdjęcia....
Specjalnie takie ciemna kupiłam, bo w domu mam same białe i jasne, bardzo pastelowe kolory. |
|
|
|
#574 |
|
Wtajemniczenie
|
A do nas przyszła babcia i posiedziała z Julką a ja sobie pospałam
![]() a teraz zjadłam i czuję się o niebo lepiej blondynka kocyk śliczny ![]() boszenka ojejku to się musieliście strachu najeść nie wyobrażam sobie to troszkę potęsknisz ale masz chociaż nasa jaki wózek w końcu zamówiłaś? oooo fajna promocja z tym proszkiem....ja chyba przez pierwsze 3 miesiące będę prała w Loveli a potem w persilu....z Julką tak zrobiłam i było ok Małgosiu fajne te zakupki w biedronce i jakie tanie |
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Ja dzis znow mialam jakies loty ze mi slabo bylo i zle mi sie oddychalo..ehh i chyba z pol godz musialam polezec zeby dojsc do siebie...A dzidziorek oczywiscie na pocieszenie kopie coraz to mocniej czasem az sie boje ze wyskoczy z tego brzuszka ![]() gosikk nio to u Was rzeczywiscie szuflada niezbedna To zeby ten moj syn nie wazyl z 5 kg ja piernicze wtedy chyba z 5 razy by mnie docinano...po tych wszystkich zelazach mam problemy z zaparciami niestety...Co do zakupow ja po porodzie nie mialabym do nich glowy uwazam ze fajnie jest miec przygotowane wszystko zeby pozniej na spokojne zajac sie bobasem ![]() Wszystkich wkolo interesuje nasza waga wiec ja mowie ze juz waze 100 kg jakby to bylo najwazniejsze...ale oni dlatego tak bo zazdroszcza tego ze kobitki teraz sa madrzejsze i nie tyja po 30-40 kg w ciazy ![]() Kathi tżci maja caly rok jakies przesilenie hehe ale teraz rzeczywiscie jest to bardziej nasilone u nich Dl amojego tżta ciaza to nowosc wiec to wszystko go chyba przerasta i troszke go rozumiem, ale dla mnie to tez nowosc i tez mi trudno wiec powinien byc bardziej wyrozumialy a przede wszystkim czulygabriella sliczne ciuszki a butki jakie slodziutkie Moja tesciowa strasza kobitka i czasem zapomina ze jestem w ciazy hehe...a witamin mam za duzo tak uwazam i tez czasem omijam niektore![]() blondynka sliczny milusi kocyk ..a ten laktator z aventu to reczny czy elektryczny?boszenko witaj z tym samolotem to gratuluje odwagi, ja to bym wogole nie wsiadla milo Cie slyszec Smutno ze tż musial Ci wyjechac ale jestes razem z dzidzia wiec nie sama![]() marika2121 tsymam kciuki za wizyte Mam nadzieje ze z szyjka wszystko ok bedzie..
|
#576 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
Musze nadrobic zaleglosci Oczywiscie nie zmieszcze wszystkiego w jednym poscie za duzo tego.U mnie pada snieg... normalnie masakra. Nawet nie mam ochoty wyjsc po zakupy Cytat:
Wg mnie to twoj ginek przesadza... tyle tabletek... Tak sie zastanawiam po co tyle kwasu foliowego????Cytat:
Cytat:
Uszka do gory.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu super ciuszki
No i oczywiście cena też ![]() Esti zamówiłam taki wózeczek w kolorze Yacht ![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1001 Udało mi się go zamówic na all za 1559zł! Więc jest spora różnica
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-02-23 o 11:28 |
|
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wstawiłam pranie, posprzątałam zwierzakom, wstawiłam obiad (barszczyk czerwony będzie z ziemniaczkami i kiełbaską), ogólnie ogarnęłam chałupkę
Teraz biorę się za prasowanie i inne...Wózek fajny, ale te kolory I tak wybrałaś najmniej oczo***ny.
|
|
|
|
#579 | ||||
|
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo ja nie rozumiem dlaczego jak juz musi to w marcu nie wyjedzie... :con fused:Cytat:
|
||||
|
|
|
#580 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze... z tym wyjazdem to faktycznie nieciekawie.... Akurat przed samym porodem...Cytat:
Jak zaczelam opowiadac tesciowej ile to juz rzeczy mam kupione i ile mam jeszcze zamiar kupic to ona miala taka mine![]() ![]() Ad.2 Boze.... ja bym nie mogla czekac z zakupami az po porodzie.... Podziwiam szwagierke.Ad.3. Moja tesciowa to non stop cos we mnie wpycha jak tam jestesmy... Uwaza ze powinnam jesc za dwoje i, ze skromnie wygladam ![]() 10 kg na plus to skromnie????![]() Cytat:
Cytat:
Porzadki o 3;45![]() ![]() Cytat:
Taka to tylko![]() Cytat:
Wspolczuje przezyc zwiazanych lotem Nie smutaj sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Zdaj relacje jak wrocisz. Napewno wrocisz z dobrymi wiadomosciamiAd.2 Ja tez mam zamiar dzis zaatakowac biedronke W czwartek tez mam zamiar. Beda komodki za 99 zl. Dla dzidziusiowych ubranek i kosmetykow jak znalazl![]() Cytat:
Mam pytanko te komplecik granatowy to w jakim rozmiarze???? Zamierzam taki kupic wlasnie.
|
|
#581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
reczny nie wiem czy Avent ma elektryczne ![]() Kochane ta promocja na Lovele w Biedronce od kiedy jest? |
||
|
|
|
#582 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
boszenka
witaj po przerwie... stresow nie zazdroszcze bo ja bym juz pewnie do samolotu nie wsiadla... jak tylko sa lekkie turbulencje to ja juz caly samolot na nogi stawiam ![]() dzwonilismy dzis i na 8 ogloszen jest juz 5 wynajetych mieszkan... dwie babki nie odbieraja telefonow a na jedno udalo sie umowic na godz 17 tesc nie moze z nami isc ogladac wiec maryla tez nie pojdzie <jupi> powiedzial ze jak bedzie ladne to mamy brac odrazu jestem dobrej mysli..... oby mi sie humor nie popsul :/ a i dzwonila do mnie moja byla szefowa i powiedziala ze ma na zbyciu lozeczko po synku i jak chce to moge je wziac sobie bo chce go wyrzucic fajnie nastepny wydatek z glowy... pewnie bedzie z materacykiem wiec zostanie do kupienia posciel wkoncu cos sie zaczyna dziac w dobrym kierunku tylko moj synus cos dzisiaj nie w humorze i cos sie nie rusza jak narazie :/ ide go potorturowac troszke moze mnie pokopie
|
#584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tam jest w rozmiarah od 56 do 86. Na pewno coś znajdziesz. Oj nie mam pojęcia... Nawet nie wiedziałam że Lovela jest w biedronce ![]() Cytat:
Fajnie że łóżeczko dostaniesz - jeden wydatek mniej. A do mnie doszły koszule w piątek. Są bardzo fajne jestem zadowolona. |
||
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
ja dziś nie w formie, chyba się czymś przytrułam, nawet poszłam do pracy, ale wracałam szybciej niż poszłam na szczęście kolega mnie odwiózł, bo nie wiem, czy dałabym radę (a mam 7 minut piechotą). i też wstałam dziś o 3.30 i z godzinę łaziłam, ale nie wykorzystałam tego pożytecznie jako manolita ![]() za to wczoraj mieliśmy dzień pełen atrakcji, byliśmy na paintballu (ja jako obserwator i fotograf, ale też się dobrze bawiłam) a wieczorem zrobiliśmy grilla ![]() więc mimo moich dzisiejszych "atrakcji" jestem w dobrym humorze ![]() Rozaliontka - moj tz ma podobne myślenie co Twój. czyi generalnie brak kojarzenia faktów :/ na razie jeszcze nie wymyślił nic aż tak głupiego, ale wszystko się może zdarzyć... zapytaj go, jak on sobie to wyobraża - on wyjedzie, a Ty zaczniesz rodzić - i co? pakusia - trzymam kciuki, żeby okazało się ładne ![]() a my za 8 dni zaczynamy szkołę rodzenia, bardzo ciekawa jestem, jak będzie, zwłaszcza, że miesiąc spotkań (około 8) kosztuje 400 zł. |
|
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Probowalam nadrobic zaleglosci. 2 godziny czytalam i sobie darowalam :P Od piatku mnie nie bylo bo tego dnia wieczorem maz dostal hipoglikemii - cukier spadl do 30 a przy 20 dochodzi do smierci. Walczylismy o niego cala noc. Juz jest dobrze, nie chce wiecej tego przezyc Magducha, Kati, Marika, Esti, Kuroikaze, Sashka, Aguska, Seona, Malutka - dziekuje za pochwaly. Ja bym wolala taka szpiczasta kuleczke niz taki rozlazly bebenek Poza tym bardzo zmienilam sie na twarzy - zbrzydlam ![]() Magducha, Gosik - moj maz twierdzi, ze to stopka corci ale dla mnie to wyglada jednoznacznie Kati - ja mam od paru lat uczulenie kontaktowe na nikiel, chrom, kobalt i pallad. Przez przypadek zalozylam bluzke, ktora ma metalowe guziczki i do tej pory mnie swedzi i piecze a mam zakaz uzycia masci sterydowej (jedyny lek, ktory moze mi pomoc bo moja alergia jest bardzo silna). Tez jestem zachwycona tymi butlami - na razie tylko wygladem Sprawdzaja sie przy naprzemiennym karmieniu? Kupilam tez tej firmy smoczki uspokajaczki bo podobno nie deformuja zgryzu Marika - kolejne USG mam juz na poczatku marca, wiec wytrzymam ![]() Gosik - ja nawet nie wiem ile standardowe butle kosztuja wiec nie mialam pojecia, ze te sa drogie. Po prostu dotarlam do rankingu butli i te wygraly przy naprzemiennym karmieniu bo smoki imituja piers kobiety. Jak ja potrzebuje na razie 1 butli i 2 smoczkow (w razie jakiegos wyjscia) to mozna zainwestowac ![]() Kuroikaze - wlosy to wypadek przy pracy Od stycznia 2008 mialam kolor 'miedz', ale postanowilam wrocic do swojego naturalnego koloru - sredniego blondu. Myslalam, ze dekoloryzacja nie bedzie skomplikowana bo caly czas farbowalam wlosy szamponem na 4 mycia! Ale fryzjerce udalo sie uzyskac tylko taki efekt. Jak wrocilam do domu to sie zalamalam moimi pomaranczowo-zoltymi wlosami. Podobno po nastepnej dekoloryzacji powinnam juz uzyskac naturalny kolor ![]() Malgosiu, DIDI - sliczne ubranka Ja jeszcze nie kupilam zadnego ciuszka bo moja mama z babcia wpadly w jakis trans i zaopatrzyly mnie w ubranka dla co najmniej 6-raczkow. Teraz naciskam meza, zeby zrobil nowe polki w szafie bo nie moge sie z niczym zmiescic Aguska - ja jestem po kursie szybkiego czytania ale i to nie pomaga ![]() Berciu - nie doczytalam juz czy Twoj piesek sie znalazl, ale nasz w zeszloroczna wiosne zginal i przyszedl po 20 dniach ![]() Dziewczyny? Jakich pieluch bedziecie uzywac? Ja sie ciagle waham. Czy to prawda, ze przy tetrowych dzieci szybciej siadaja na nocnik? I czy kupujecie ochraniacz na lozeczko? Jedne mamy twierdza, ze jest potrzebny bo dziecko uderza glowka o preciki a inne, ze w ogole sie nie obija
|
|
|
|
#587 | ||||||
|
Rozeznanie
|
No ostania czesc. Ufff
Te starsze posty to tak tylko przelotem. Wybaczcie.Cytat:
Sliczny brzusio Cytat:
![]() ![]() To przykre. Niewiem co powiedziec.... Sama calkiem niedawno przechodzilam cos takiego i wiem co czujesz....Sprobuj sie nie smutac Ladny brzusio Cytat:
Moj syncio to tez potrafi niezle szalec, ale twoja Nikolka to zywiol kobietka ![]() Cytat:
![]() Ale tak na powaznie..... :mdleje :Cytat:
Bedziesz miala dorodnego synka Ale ci fajnie, ze Antos sie obrocil glowka w dol, zeby tak Kubus wzial przyklad z Antosia. Jak narazie caly czas czuje glowke u gory. Oj.... wspolczuje Citego cukru Cytat:
:mdl eje:![]()
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny śliczne macie te ciuszki, ale w bucikach Gabrielli się wprost zakochałam. Cudne
Cytat:
, ja wstałam przed 5 już wyspana i nastawiłam pranie
|
|
|
#589 | |||||
|
Rozeznanie
|
No... teraz to juz jestem na biezaco
![]() Cytat:
Trzymam w takim razie z Kubusiem kciukaski za to mieszakanko :kciuk i: Moze Kubus ma dzien leniuszka??? Nie martw sie Cytat:
Wlasnie.... Lovela jest w biedronce???? Cytat:
moze wybierz sie do lekarza???? Podziwiam Cie normalnie z Ciebie to taka babka dynamit Ja to przy tobie to taka staruszka.... Nic mi sie chceCytat:
![]() ![]() to straszne. Wspolczuje Ci przezycAd.2 Ja mam zamiar uzywac pampersow od samego poczatku. Cytat:
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Rozaliontka nie dziwię Ci się, że się zdenerwowałaś. Ja to bym chyba mojego męża udusiła, gdyby mi coś takiego oznajmił
![]() Blondynko ja byłam w Biedronce w piątek i własnie wtedy udało mi się kupic tą Lovele w promocji Nie wiem czy jeszcze jest Pakusia trzymam kciuki Mam nadzieje, że w końcu uda Wam się znalezc fajne mieszkanko
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
boszenak
dobrze że szczęsliwie dotarłaś oj współczuje rozstania z TŻ wiem co czujesz tylko mojego Tz-a nie będzie w sumie 5 msc ale wróci na ostatnie tygodnie ciąży jak mnie zobaczy tzn mój brzuch to chyba pakusia do trzech razy sztuka pewnie dzis uda Wam się z tym mieszkankiem trzymam ![]() blondynko dobrze wiedzieć ze ten zel można dostać w Tesco w rossmanie nie było kupiłam tam tylko chusteczki i oliwke Hipp ![]() ania oj nawet nie umiem sobie wyobrazic co przeszłaś dobrze że z TŻ-em juz okey
Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-02-23 o 12:47 |
|
|
|
#592 |
|
Zadomowienie
|
ania4891- współczuję Wam przeżyć
całe szczęście, że już dobrze nie mam jeszcze zdania co do pieluch, natomiast nad ochraniaczem właśnie zaczynam się zastanawiać. sashka - może to dlatego, że ja zawsze dużo ważyłam, i te dodatkowe kg nie robią na mnie wrażenia? albo jest to jakieś dziedziczne uwarunkowanie, moja mama miała podobnie ![]() dziś trochę boję się wybrania do lekarza, bo na wszelki wypadek wolę się nie oddalać zbytnio od łazienki jutro i tak mam wizytę u gina, więc muszę wydobrzeć dziś rano byłam nawet na badaniach krwi
|
|
|
|
#593 |
|
Rozeznanie
|
Moj psinka zostala potracona przez samochod.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na szczescie zyje....
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaraz do lekarza uciekam
![]() Trzymajcie za mnie kciuki ![]() Małgosiu fajniusie ubranka, skusiłaś mnie na wyprawę do Biedronki, ale to przy okzji, jak pojadę do siostry. Boszenko - super ,że juz jesteś ![]() Sahka- ale ja się wcakle nie przejmuje tym co powiedziała teściowa, bo to i tak baaardzo fajna kobita ![]() Wstałam z rana, a teraz chętnie połozyłabym się spać, ale nie mogę, bo do lekarza trzeba wyruszać. Aniu współczuje przeżyć z ostatnich dni jeśli chodzi o pileuchy, to przez pierwszy tydzień będą tetrowe, potem pampersy. Nie sadzę żeby dziecko sikające w tetrę szybciej dojrzewało do korzystania z talety. Każdemu dziecku indywidualnie rozwija się zwieracze i każde w swoim czasie zaczyna samodzielnie korzystać z nocnika, wiadomo że anomalią bedzie sikanie w pieluchy w wieku 3-4 lat. Ochraniacz na pewno przyda się w drewnianym łóżeczku, nie tylko po to b y ocghronic bardziej ruchliwe dziecko przed uderzeniem , ale też przed światłem , przewiewem, poza tym wycisza lub też aktywuje wzrok dziecka kolorowymi aplikacjami ![]() Dobra, ja lecę dziewczyny. Zajrzę do Was pod wieczór Aaa... Rozalintka - na pewno jeszcze TŻ zmieni zdanie, już tym Twoja głowa ![]() W końcu to kobieta jest szyją i kręci głową ![]() Pakusia - życze powodzenia w poszukiwaniu mieszkanka ![]() Za oknem paskudnie, snieg ciagle pada Mam już dośc tej zimy!!!!!!!
|
|
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
sashka
![]() ![]() oby to nic poważnego nie było żeby piesio szybko doszedł do siebie manolita wszystko będzie okey
Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-02-23 o 12:57 |
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
Moje nowe zdobycze:
butki i rekawice z piszczalka ![]() Pozniej Was poczytam, ide gotowac obiad |
|
|
|
#598 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znajac mnie to ja bym lezala i umierala![]() Tylko ciekawe czym sie przytrulas??? Zeby to nie bylo cos powaznego. Cytat:
Ad.2 Moja tesciowa to tez super babka, ale jakby cos takiego powiedziala.... oj... nie uszlo by jej to plazem ![]() Ad.3. Ja tez mam dosc tej zimy!!!! Chce wiosne, ciepelko, zielone drzewka Cytat:
Na szczescie to nic powaznego. Zostalo lekko potracona, bo nasz sasiad cale szczescie powoli jechal samochodem. Mam cos w pytke, kuleje i troche popiskuje. Musi pewnie ja to bolec Juz drugi raz zostala potracona.... echh
ur. 30.04.2009 68kg................jest 52kg Edytowane przez sashka20 Czas edycji: 2009-02-23 o 13:13 |
|||
|
|
|
#599 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawno Cię tu nie widziałam A ja mam mieszane uczucia co do szkoły rodzenia. Nie wiem czy iśc czy nie... Musze się zorientować ile kosztuje, i czy jest sens bo mój TŻ pewnie nie bedzie miał czasu chodzić więc musiałabym zazwyczaj sama... Cytat:
Ja raczej pampersy, no niby w tetrze szybciej sie uczą, ale wierz mi zani sie nauczy ty skapitulujesz i kupisz pampersy. Z baldachimu na razie chyba rezygnuję ( mówię chyba bo mi sie zmienia co 3 dni średnio), ale ochraniacz jak dla mnie musi być. Nawet nie chodzi o pręty a o zawiewanie główki. Zawze w jakiś sposoób chroni. Cytat:
Mam nadziee że będzie dobrze. Jedźcie z nią do weterynarza! |
|||
|
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
Gabi Buciki cudne
![]() boszenka dobrze, ze szczesliwie wrocilas ![]() Małgosia tez bylam w biedrince i kupilam Malemu spioszki, pajacyka i taki kpl spodenki z bluzeczka, ale z tego co widze to dziewczyny tez odwiedzily biedronke U mnie w biedronce tez jest ta lovela z plynem, przynajmniej jeszcze byla wczoraj. Przyslali mi dzis juz wozek, ktory zamowilam. Sprzedawca super, przyslal wszystko ladnie zapakowane i bez zadnych niespodzianek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

A tak bardzo chciałam żeby TŻ był wtedy przy mnie 

ale kiedys czytalam tak na necie.Aleco najwazniejsze to zdrowko,wiec co bedzie to bedzie-napewno kofffffaniutkie!!!!!!
nie wyobrażam sobie

. Zdaj relacje jak wrocisz. Napewno wrocisz z dobrymi wiadomosciami

SYNEK