|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cześć
![]() Zdjęcia waszych posiłków jak zwykle cudowne ![]() Paprak mnie natchnęła (wczorajszym jadłospisem) i jutro na śniadanie zrobię grzanki na jajku.Mniam Dziś mijają trzy tygodnie II fazy i w końcu waga pokazuje kilogram mniej ![]() Jakiś czas miałam zastój i mam nadzieję, że minął Idę też dzisiaj na aerobik
|
|
|
|
#2582 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, wracam
to 2 tygodniach obijania się. A wczoraj jeszcze była 50-tka mojej mamy i sie objadało. Teraz czas powrotu na plażę ![]() Mój cel poza zrzuceniem kilogramów to także nauczenie się nie zajadać stresów ;]
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
ojej... ja tez bym chciala sie tego nauczyc...
![]() witaj Beatky!!!!
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja właśnie zajadam przekąskę-jog.nat z orzechami
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Wam za odpowiedzi nie o to chodzi że za mało schudłam , z wagą akurat idzie świetnie, tylko chciałam dowiedzieć się czy w ten I fazowy sposób można odżywiać się dłuższy czas bez uszczerbku na zdrowiu bardziej, źle sformułowałam pytanie:/Dziewczyny: poza tym moje pytanie: ile ćwiczycie? codziennie? czy w ogóle?
|
|
#2586 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero po sniadanku. Chlebek z chudym twarozkiem i powidlami sliwkowymi z fruktoza.
Ilonko zmieniam zdanie, pupa to gorsza jak brzuch jesli chodzi o ten zastrzyk. Musze sie zapytac pielegniarki dzisiaj jak przyjdzie, czy tam dluzej igle musze trzymac w skorze zanim wyciagnie czy co, bo znowu kropla spowrotem wyleciala i pieklo i napuchlo. Ale dzisiaj znowu nie ma sladu. Najchetniej to bym tylko w uda i rece sobie robila. Ale moze tym automatem bedzie w te miejsca lepiej. W ogole wczoraj sie poslizgnelam reka, bo ciezko mi samemu tam w tyleczek jedna trzymac faldke, a druga najpierw kluc a potem zmienic palce zeby wstrzyknac i nagle sam zastrzyk mi wisial w skorze i TZ musial mi pomoc zlapac. ![]()
|
#2587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja np skupiam sie najbardziej na owocach (o niskim IG) ale sporadycznie jest i kasza, i ryz brazowy, i makaron z pelnego ziarna... i waga mi spada mysle ze bardzo prawidlowo bo 1 kg/ tydzien ja cwicze 3 razy w tygdoniu na aerobiku - raz jest kondycja, raz wzmacnianie, raz spalanie
|
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
<próba>
Edytowane przez Origa Czas edycji: 2009-02-23 o 14:57 |
|
|
|
#2590 |
|
Rozeznanie
|
bardzo sporadycznie cos tam skubne na sniadanko
![]() ale nie jest on mi do zycia potrzebny i raczej to on sie upomina o spozycie niz ja a jak juz to jem bulki domowej roboty z maki razowej ![]() te z przepisu SB sa nieziemskie
|
|
|
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
Cześć.
Zaczynam SB dziś, mam nadzieję, że w grupie będzie mi raźniej (i że mnie do niej przyjmiecie). Do zrzucenia mam z 10 kg, motywację dobrą (wakacje nad Morzem Czarnym - trzeba jakoś wyglądać ). Nie mam problemów z niejedzeniem pieczywa, makaronów czy słodyczy, dlatego ta dieta wydała mi się nie dość, że zdrowa, to jeszcze smaczna. Tylko owoców mi będzie brakowało, ale te dwa tygodnie jakoś przeżyję
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj na obiadek brokuły gotowane do tego kurczaczek na ostro i sałatka:pekińska, pomidor, ogórek, szczypiorek, rzodkiew jog.nat. pieprz sól
|
#2593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2 tygodnie naprawde szybko mijaja mi tez najbardzije bylo brak owocow a szczegolnie jablek gdzie wczesniej za nimi nie przepadalam
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanko.Czy glukoza jest dozwolona czy tylko fruktoza do słodzenia?A może wiecie czy płatki z pełnego ziarna NESTLE z jogurtem można na którejś fazie?
|
|
|
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do tych platkow to jogurt osobno czy juz takie smakowe sa? jak nie ma cukru w skladzie to sa ok, no chyba ze jestes na I to nie (sorki nie pamietam)
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Cichutko tu było przez weekend, mama nadzieję, ze w najbliższym czasie uda się to nadrobić ![]() Fruity współczuję, osobiście boję się zastrzyków jak dziecko, owszem dam sobie zrobić pod warunkiem, ze nie widzę osoby, która się zbliża do mnie ze stzykawką i igłą w przeciwnym wypadku daję dyla.Teliczku było się kiedyś młodym i pięknym , a i uważaj na wyjeździe dzisiaj wciąż trąbią o zamachu w Kairze-nie daj się tym zamachowcom-wróć do nas wypoczęta, opalona i uśmiechniętaIlonko, Papraczku piękne zdjęcia i jadłospisy ![]() Agee79 gratuluję spadku wagi, oby tak dalej trzymam kciuki ![]() Witajcie nowe twarzyczki, z miłą chęcią przyjmiemy Was do naszego grona ![]() czytam tak Wasze wpisy i przypominają mi się początki mojego obcowania z dietką nie to zebym była starą wyjadaczką absolutnie, plazuję od końca roku na wizazu, a swoją przygodę z dietą zaczęłam w listopadzie. Wiem, ze potrzeba trochę czasu, aby zrozumieć funkcjonowanie diety SB, choć wolę mówić o niej sposobem na życie, ponieważ słowo dieta, tak jak większości osób kojarz się z ciągłymi wyrzeczeniami i dręczącym uczuciem głodu, a w tym przypadku tak nie jest. Mało tego można zacząc doskonalić się w przyrządzaniu posiłków, które również daje nielada frajdę.Nie ma co się katować, wystarczy odrobinka samodyscypliny, rady doświadczonych koleżanek i kilogramy same uciekają gdzie pieprz rosnie ![]() Życzę wszystkim powodzenia i wytrwałości w dążeniu do wymarzonej sylwetki ![]() A co się dzieje z Effą? Wsiowy_gupku myślę, ze każda z nas była w takiej sytuacji, nie jest to zbyt komfortowa sytuacja zwłaszcza, gdy osoby częstujące zdają się być glusi na nasze odmowy, najlepiej to zignorować lub zostawić przydzielony nam poczęstunek na talerzyku. Często zdarzają sie również kąśliwe uwagi, ze niby po co dieta i takie tam...śmieszne, bo najczęściej mówią to osoby, które same mają z wagą na bakier A teraz moja spowiedź, już troszkę odwykłam od owego rytuału: Ś: 2 jajka na twardo w sosie jogurtowo-musztardowym, spora ilość sałatki z pekinki, prazonych pestek słonecznika, pomidorka, czerwonej i zielonej papryki i oliwek P: grejpfruit O: gotowany flet z kurczaka sałatka z gotowanych brokułów i fety w sosie jogurtowo-czosnkowym P: 15 sztuk migdałków K: spora wędzona makrela Pozdrawiam i zyczę miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- oooooooooooooooooooooo mamo miał być filet z kurczaka-dziewczyny tylko bez skojarzeń ![]() Fruktoza dopiero od II fazy, a płatki fitness są rózne opinie, a my tutaj na wątku trzymamy się wersji, ze równiez odpadają ponieważ mają w skladzie cukier-niestety
|
#2598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie też najbardziej brakowało owoców a na dzień dzisiejszy brak mi bananów i kukurydzy, oraz miodu Cytat:
natomiast płatki - jeśli w składzie zawierają cukier, glukozę, sacharozę, maltozę, miód - to odpadają |
||
|
|
|
#2599 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam jadam Bran Flakesy, ktore maja cukier, ale co tam.
Ale müsli, ktore jadam przynajmniej nie ma cukru.![]() mamooli sliczny avatar! Dzisiaj pierwszy raz od 15.02 jadlam miecho na obiad. Spaghetti sobie zrobilam. A teraz czekam na pielegniarke, szkoda tylko, ze dzisiaj przez to zastrzyk bedzie okolo 18, bo ja lubie przespac ten bol po.
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Raczkowanie
|
mam takie pytanko nieskromne.. jesli jedzie drogie kobiety zolty ser to jaki konkretnie bo o mozzarelli odtluszczonej zoltej to moge sobie tylko pomarzyc
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Hit z Ryk, Mildamer, Holender
Hochland Gouda Fit w plasterkach i Mix Fit w trójkątach |
|
|
|
#2603 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jem do zapiekanek fete light i mozzarelle light,a tak to uwielbiam pelnotluste i nie zrezygnuje z nich nigdy. Jedynie maasdamera znalazlam lighta dobrego, bo nie czuje roznicy do normalnego.
|
#2604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na razie jestem na etapie tylko wyłączania słodyczy i cukru,ale na 1 wskoczę gdy wreszcie pójdę na zakupy...może w sobotę.... ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
|
#2605 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!!!!
Ja dziś zaczęłam I fazę SB i dietę niełączenia - przynajmniej się staram ![]() Mam dużo do zrzucenia, bo aż 30 kg. Ambitne plany, ale cóż... Moje dzisiejsze menu (mam wrażenie, ze coś jest w nim nie tak): 1. jajko ugotowane + strąk papryki - więcej nie dałam rady zjeść. 2. 1/2 makreli + strąk papryki 3. 2 garście pistacji - wiem, ze za dużo poprawię się.4. Sałatka = sałata lodowa + ser feta (Mogę???) + pomidor + ogórek + sosik do sałatki - wiem już, że n=muszę z niego zrezygnować, bo oprócz ziół ma w sobie trochę cukru ![]() i to tyle. zastanawiam się jeszcze nad ostatnim posiłkiem ok. 20: mozzarella light + pomidor + zioła. I jak??? aaaaa.... no i przed dwoma posiłkami (ok. 20 minut przed) wypiłam po szklance wody z łyżką octu jabłkowego. Fin
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
telik a o zdjeciu fryzy to zapomnialam czy ja gdzies niedopatrzyłam
|
|
|
|
#2607 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje
To ile jeszcze do upragnionego celu?Cytat:
Twoje dzieci to troche dzialaja jak ja Wstaje robie sniadanko i mezowi lunch. Razem zjemy chwile pogadamy i ja zerkne do laptopa i spac ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie cwiczycze obecnie choc jak mam naloty to cwicze 8minut a teraz nawet kupilam motylka - agrafke, tzw. thigh-toner Cytat:
Cytat:
Bardzo ladne menu, brzmi smakowicie. Jesli chodzi o diete to ja mam na mysli wylacznie "sposob odzywiania". Piekna kobieta w avatarze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My dzis zaspalismy. Maz bez sniadania i lunchu, ja poszlam spac i dopiero zjadlamsniadanio-lunch. To bedzie kiepski dzien pod wzgledem jedzenia i pewnie wieczorem bedziemy ciagle glodni Ech zycie...Milego wieczoru |
|||||||||
|
|
|
#2608 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Czy mogę się do was dołączyć? Czuje, że ten wątek jest w sam raz dla mnie, bo lubie takie jedzonko, chociaż jem zbyt monotonnie, ale wy macie tyle pomysłów, że inspiracji nie powinno mi zabraknąć Poza tym bardzo podoba mi się podejście niektórych z was do diety, np. Ilony (imiennieczki mojej ). Ja b.często nie stąpam trzeźwo po ziemi, ograniczam, potem "rzucam się" na jedzenie i jest jojo. Czytając was staram się realnie patrzeć na diete, swoje możliwości, czas. Mam prawie 20lat. Odchudzam się już ponad 4lata, zawsze z jojo Chce wkońcu to zmienić, raz na zawsze schudnąć i zamknąć już ten etap. Aha i mam do zrzucenia 17kg, ale z 14 też b.bardzo zadowolona Faze I zamierzam rozpocząć w środę, czyli w 1dzień postu.Pozdrawiam was bardzo serdecznie i lece czytać o SB |
|
|
|
#2609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
EDIT: a czy na 2 mozna miod naturalny w ograniczonych ilosciach oczywiscie?? chcialam dodac do skrzydelek.
Edytowane przez dzonksik Czas edycji: 2009-02-23 o 19:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

Ech zycie...