|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX
Cytat:
Hm co mam, no więc tak: salę, kucharkę (tradycyjne, staropolskie wesele ), fotografa (a właściwie dwóch ), kamerzystów (też dwóch ), zaproszenia wybrane i dzisiaj tż miał zamówić jeszcze tylko musimy znaleźć ładny tekst... etykietki na alkohol robimy sami (w zasadzie skończyliśmy, zostało powiązać wstążeczki ), obrączki zamówione, suknia upatrzona (w przeciągu dwóch tygodni zamierzam zamówić pani z salonu powiedziała mi, że 4 miesiące wcześniej trzeba złożyć zamówienie, a jak jest bardziej strojna to pół roku...czyli do końca marca ) i... byliśmy u księdza datę i godzinkę zaklepać a Ty jak?![]() Cytat:
.Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
ja mam takie jak te ze ściętymi brzegami, tylko białe złoto
i 4 mm szerokości Bardzo mi się podobająBukiety też niczego sobie
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko, ze nie widzi, ze dua czas rzeczy jaka TZ ma zawdziecza wlasnie dzieki mnie.
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dała czadu Twoja tesciowa ![]() ![]() Moja mi w sumie ostatnio zacżeła wyznawac miłość, im dłuzej sie znamy tym lepiej. Raczej nie obgaduje tak ludzi, wiec moze sie nie doczekam takiej akcj jak u Ciebie czy kasiher
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja może nic nie mówi, ale jest między nami bariera, bo mieszkamy z jej matką, która jest jej najlepszą przyjaciółką. No i jej matka, tj babcia TŻta już raz powiedziała, że TŻ nie ma swojego zdania i jest moją chorągiewką, więc tak naprawdę nie wiadomo co między sobą o mnie mówią. Ale tak to jest ok, skróci spodnie jak trzeba, zrobi sok z buraków tak sama z siebie i w ogóle jest ok. Czasem tylko jest problem, że ludzie tutaj gdzie mieszkam lubią robić rzeczy na pokaz i tak bardzo się przejmują tym co inni sobie pomyślą i chyba to nas tak bardzo różni, bo ja mam głęboko gdzieś czyjeś opinie a w obliczu wesela ma to znaczenie, bo ona się przejmuje pierdołami typu, że ktoś pierwszy dostal zaproszenie to ten drugi może się obrazić albo że trzeba kogoś tam zaprosić kogo na oczy w życiu nie widziałam, ale przecież to "bliska" rodzina itd. Najbardziej mnie wkurza, gdy mówi TŻtowi co ma zrobić, chociaż on sam wie o tym, że ma to zrobić i zrobi to prędzej czy później. Moi rodzice dla odmiany w ogóle nie wtrącają się do niczego. Taka jest różnica między naszymi rodzicami. Bo moi żyją swoim życiem, a TŻta rodzice żyją niestety naszym
|
|
|
|
#3366 |
|
Wtajemniczenie
|
no chyba moja również
Rodzice się nie wtrancają raczej jest tak że coś zaczniemy rozmawiać przy nich to nic, mój tata jak krzyczałam na tż żeby już nie pił bo go do domu prowadzić nie będę to tż do mojego taty " widzi Pan jak ona na mnie krzyczy..." a mój ojciec " ja się nie wtrącam" a mama czasami daje dobre rady tzn. nie mówi jak się mamy zachowac tylko mówi np. no kasiu musisz być bardziej wyrozumiała, albo musicie sobie sami na ten tmat porozmawiać i sami to między sobą załatwić , to jest według mnie odpowiednie zachowanie, a nie takie wpadanie do pokoju i mieszanie
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3367 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki wspolczuje wam serio tych tesciowych! Jak najdalej od nich sie trzymajcie i co najwazniejsze nie dajcie sie prowokowac!!!
|
|
#3368 |
|
Wtajemniczenie
|
wlaśnie grunt to spokój
ja się będę napewno trzymac z daleka
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Widze, ze rozmowy o teściowych, hmm... moja jest w porządku, przynajmniej przy mnie
|
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Scio
|
|
|
#3371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja to chcę skromnie na 40-50 osób. Z tego co mam to: salę, foto-video (tylko po jednej osobie i w dodatku małżeństwo), wybraną firmę do druku zaproszeń i prawie tekst, ale z wyglądem gorzej, bo za dużo tego a ja się nie mogę zdecydować, etykietek ie robimy- będą wstążeczki na flaszki, obrączki będziemy zamawiać u złotnika ale wybieramy między dwoma fasonami, suknia dopiero w maju będzie wybierana, zespół, samochód do slubu, transport czyli busy dla gości właśnie dzisiaj mam dzwonić, żeby to dogadać, kwiaciarnię, stelaż pod tort zamówiony i cukiernia w sumie już też zaklepana, i ustalona data i godzina w kościele.A co do teściowej to znam ją od zawsze, bo mieszka w mojej klatce, ale na szczęście rzadko się widzimy, a po ślubie będziemy mieszkać osobno, więc tak jakby jej w moim życiu nie było, wyjątek to jakaś większa impreza rodzinna, ale to też nie zawsze, więc nie mogę się wypowiedzieć czy mam dobrą czy złą bo to wyjdzie w praniu, ale jak słyszę jak się użeracie dziewczyny z nimi to nie zazdroszczę
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-02-23 o 17:15 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Kasiu
![]() Muszę pomyśleć nad zawieszkami na wódkę, ale jeszcze dekorować sale, myślimy (a właściwie ja myśle ) o zieleni i jakmimś jeszcze innym kolorze. Muszę zagadać z moim fotografem, jakie kolory ładnie za zdjęciu by wychodziły
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2009-02-23 o 17:16 |
|
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze ja za ponad trzy miesiące wesele a jeszcze tortu nie mam, ani wiązanek nic po za najwazniejszymi rzeczami które załatwiłam wcześniej, no zaproszenia
Scio a gdzie ty masz wesele bo nie pamiętam?
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png Edytowane przez kasiaher Czas edycji: 2009-02-23 o 17:17 |
|
|
|
#3374 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie wrociłam od kwiciarki ustalić pewne kwestie iii juz wszystko wiem,jaka wiązanka jak samochód. i nawet kwiaciarka powiedziala ze zrobi mi ozdobe na wlosy huraaaaa
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo stamtąd pochodzę
|
|
|
|
|
#3376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja robie uzupelnienie bo teraz jeszcze mi sie chce a kiedys jak bede stara to mi sie niebedzie chcialo a moze byc zrou zmiana zelic niewsytarczy i trzeba bedzie miec mgr... ale to moze kiedys kiedystak jak napisalam teraz dla NOWO zatrudninych wystarczy lic, bo dla pracujacych moze byc sn placa im poprostu mniej ale tylko po samym sn niezatrudniaja. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3377 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja teściówka po jednej wymianie zdań, że się tak delikatnie wyrażę, sama powiedziała, że nie przyjdzie
To taka metoda zastraszenia, tylko że nikt się nie przejął jej histerią
|
|
|
|
#3378 |
|
Wtajemniczenie
|
aha no to nie źle moja powiedziała że nie dopuści do ślubu
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anula a co to za firma z ktorej zamawialas ta spinkę?Bo te zaproszenia sa z dwoch roznych firm...i obie maja pozytywne komentarze...I nie widzialam zeby mieli w ofercie takze spinki... Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-02-23 o 18:22 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
my mamy zaproszenia i w nich piszę że zapraszamy na ślub który odbedzie wtedy i wtedy o tej i o tej godzinie w kościele tym i tym i tyle .
|
|
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
To widzę, że u Was wyższy stopień jazdy
![]() Cytat:
My nie dajemy nikomu na sam ślub, jak ktoś będzie chciał to sobie przyjdzie
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie będę ![]() myślę że to jest zbędne, bynajmniej nie widziałam jeszcze zeby swiadkowa miala bukiet, jedyne co to w Kościele trzyma bukiet PM
|
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba też jednak nie będę. Czytałam trochę o tym na innym wątku i w sumie też doszłam do wniosku, że to zbędne.
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z tego co wiem w niektorych stronach Polski nie wysyla sie zawiadomien w ogole. dzieczyny a jak to jest z tortem? Ile czasu naprzod trzeba zamowic? Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-02-23 o 18:32 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny.Jednak wybrałam na bukiet ślubny delikatnie różowe kalie.Szukam pracy ale cieżko jest.......nawet mi się nie chce wybrać smak tortu.....a ślub tuż tuż
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2009-02-23 o 18:50 |
|
|
|
#3387 | ||
|
Zakorzenienie
|
A Wy kupujecie kotyliony dla gosci?? U nas jest tak ze to świadkowa kupuje, a bukiet dla świadkowej świadek. Ale my z tego rezygnujemy. tzn. my sami kupimy kotyliony, chociaz jeszcze nie wiemy czy ich chcemy i sami kupimy bukiet dla świadkowej. Doszlismy do wniosku z Tż ze nie chcemy kogos narazic na koszta.
Cytat:
Cytat:
No ale jak to?? A zostawiacie swoj bukiet w kościele?? Przeciez zostawia sie świadkowej a swoj zachowuje.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2009-02-23 o 18:51 |
||
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Iza.JUz w Polsce?
|
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co czytałam na innym wątku z tym zostawianiem to jakaś dziwna tradycja i nie wszędzie tak się dzieje.
Edytowane przez popscene Czas edycji: 2009-02-23 o 18:53 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Halo
![]() A propos zaproszeń, zawiadomień... Różnica wiadomo zaproszenie jest raczej na ślub i na wesele a zawiadomienie takie bardziej oficjalne tylko o ślubie w kościele czy urzędzie. U mnie to wygląda tak że zawidomienie o slubie dam chyba tylko do miejsca pracy bo wiem ze tak sie akurat robi tam gdzie pracuje. I delagacja przyjedzie na slub do kosciola. A np. do TZta pracy dajemy zaproszenie dla dwoch osob na wesele bo u niego taka tradycja ze dwie osoby w postaci delegacji przyjezdzaja i na slub i ida na wesele. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

A duże robisz wesele? Pochwal się co masz to zweryfikuję i zobaczę jak daleko jestem w lesie
A może te paski powinny być jeszcze luźniejsze, żeby przy naprężeniach się nie wypinały
), fotografa (a właściwie dwóch
pani z salonu powiedziała mi, że 4 miesiące wcześniej trzeba złożyć zamówienie, a jak jest bardziej strojna to pół roku...czyli do końca marca
a Ty jak?

.....jest 62kg
.....bedzie 58kg

w innych krajach (wymienił kilka, ale nie zwróciłam uwagi jakie...) do poziomu gimnazjum wystarczy licencja, a od szkoły średniej dopiero tytuł magistra no i sama nie wiem...