Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-23, 14:17   #4261
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
no wlasnie mi tez się wydawało że Kasia pisała kiedyś że jej tż ma pracę jakąś agraną po studiach... więc może Kasiu przejmujesz się na zapas?
ale nie może iść już teraz, co będzie na dupie siedział spał do 10:00 i nic nie robił?! ja jakoś pracuję, wiem, ze zarabiam mało, ale coś robię

źle mi z tym, że tak napisałąm o nim, ale nie umiem się z nim dogadać, jak mu móię, że jest sierotą i siedzi na doopie to się z tego śmieje jak jakiś głupek

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 14:21   #4262
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale nie może iść już teraz, co będzie na dupie siedział spał do 10:00 i nic nie robił?! ja jakoś pracuję, wiem, ze zarabiam mało, ale coś robię

źle mi z tym, że tak napisałąm o nim, ale nie umiem się z nim dogadać, jak mu móię, że jest sierotą i siedzi na doopie to się z tego śmieje jak jakiś głupek

aaaaa to o to chodzi że twój tż nie widzi problemu w tym że nie pracuje i to może być przeszkoda w waszym ślubie... no to rzeczywiście nieciekawie... mój to się garnie do pracy że go trzeba zatrzymywać i pilnować niech pracę najpierw napisze i się obroni i droga wolna... fajnie to mają Lain i Samoa- ich tżci robią kariery w banku i sie nie muszą martwić kto zarobi na dom.. chyba i ja musze jakąś karierę dla tżta znaleźć bo do banku to on sie nie nadaje bo by nie wysiedział na doopie za biurkiem przez tyle godzin dziennie... ja nie wiem co on bedzie robił w przyszłosci

uciekam na uczelnie moje panienki buźka
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 14:22   #4263
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
aaaaa to o to chodzi że twój tż nie widzi problemu w tym że nie pracuje i to może być przeszkoda w waszym ślubie... no to rzeczywiście nieciekawie... mój to się garnie do pracy że go trzeba zatrzymywać i pilnować niech pracę najpierw napisze i się obroni i droga wolna... fajnie to mają Lain i Samoa- ich tżci robią kariery w banku i sie nie muszą martwić kto zarobi na dom.. chyba i ja musze jakąś karierę dla tżta znaleźć bo do banku to on sie nie nadaje bo by nie wysiedział na doopie za biurkiem przez tyle godzin dziennie... ja nie wiem co on bedzie robił w przyszłosci

uciekam na uczelnie moje panienki buźka
mój się garnie, żeby mu rodzice kasę na wszystko dawali
ta jest fajna:
http://www.allegro.pl/item559870884_...o.html#gallery

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-02-23 o 14:32
Stary 2009-02-23, 15:02   #4264
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
czlowiek oddany za butelke wodki?
dla mnie o tyle jest to bezsensowne, ze juz chyba nie zyjemy w czasach kiedy to rodzina za nas decyduje, wydaje nas za maz itd. same wybieramy sobie meza, same decydujemy czy TZ bedzie dobrym partnerem...
dlatego w moich oczach to jest poprostu zwykla szopka
he he mi to się czasami śmiać chce bo nie uważasz, że troszkę za bardzo bierzesz tego typu rzeczy "na poważnie" ja mam ogólnie bardzo duży dystans do siebie i do życia i niegdy bym nie pomyslała, że moja rodzina oddaje mnie za butelkę wódki (jeszcze bym im nagadała, że jak to tak za jedną mnie puścili skandal) to są jakieś tam "zwyczaje" które po prostu jednym pasują a innym nie, ja nie mam nic przeciwko temu, i nie spinam się aż tak, moze ldatego że dla mnie to jest po prostu zabawne, ale jak mówiłam ja mam ogromne poczucie humoru (zawsze przynajmniej tak mi się wydawało) i mi to absolutnie nie przeszkadza, ale tak samo jak i ja Ty również masz prawo do własnej opinii

Cytat:
mój się garnie, żeby mu rodzice kasę na wszystko dawali
ta jest fajna:
http://www.allegro.pl/item559870884_...o.html#gallery
Kasiu a Twój TZ jest jedynakiem czy ma rodzeństwo??

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 15:07   #4265
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
he he mi to się czasami śmiać chce bo nie uważasz, że troszkę za bardzo bierzesz tego typu rzeczy "na poważnie" ja mam ogólnie bardzo duży dystans do siebie i do życia i niegdy bym nie pomyslała, że moja rodzina oddaje mnie za butelkę wódki (jeszcze bym im nagadała, że jak to tak za jedną mnie puścili skandal) to są jakieś tam "zwyczaje" które po prostu jednym pasują a innym nie, ja nie mam nic przeciwko temu, i nie spinam się aż tak, moze ldatego że dla mnie to jest po prostu zabawne, ale jak mówiłam ja mam ogromne poczucie humoru (zawsze przynajmniej tak mi się wydawało) i mi to absolutnie nie przeszkadza, ale tak samo jak i ja Ty również masz prawo do własnej opinii
czy biore zbyt na powaznie? nie wiem... moze...
dla mnie taka 'tradycja' jest poprostu durna ot co z reszta jak wiele rzeczy zwiaznych ze slubem czy weselem. durne zabawy oczepinowe z podtekstami albo wlewaniem w siebie wodki, durne wyciaganie kasy od gosci 'na wozek', nie wspominajac juz co mysle o blogoslawienstwie paprotka (nie urazajac nikogo...)
wiadomo, ze kazdemu podoba sie cos innego... ja tam chyba jednak tradycjonalistka to nie jestem
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 15:07   #4266
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu a Twój TZ jest jedynakiem czy ma rodzeństwo??
ma 2 siostry (30lat ale już dawno z nim nie mieszka a druga 18.)

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-02-23 o 15:09
Stary 2009-02-23, 15:18   #4267
Karlain
Rozeznanie

lain wyluzuj to takie zwyczaje nie zczaiłaś ????

..tak jak sie bramy młodym robi i sie daje wódkę, tak jak się młodą przez próg przenosi, tak jak i mloda musi miec na sobie cos nowego, pozycznowgo tak jak np podczas wesela jest zabawa oczepinowa (nie kazdy musi ją mieć przecież )itd..dla mnie to jest zabawne akurat i nie przeszkadza mi to, ...moze nie widzialas takiej sytuacji na zywo i wydaje Ci sie, że ktos przyjezdza i dobija targu za kobiete
luuuzzz gdyby tak bylo to bysmy tu nie siedzialy bo poprostu pewnego dnia by ktos po nas przyjechal i sobie kupił
równie dobrze można by ogóle wszytsko brać na powaznie i nasze życie stałoby się sztywne i ponure
ja pewnych tradycji nie biorę na poważnie, że głupie czy co...ale obracam w dobrą zabawę

EDIT;
pisalysmy w podobnym czasie posta no wlasnie o to chodzi, ze kazdy ma impreze jaka chce zrobic i czesto zalezy to od regionu z jakiego sie wywodzi....ale czy to az takie głupie... można wogóle spotkac sie w kosciele bez żadnych ceregieli i zadnych oczepin nie robic, zadnych zabw, trzeba to tylko wczesniej ustalic z zespołem i reszta

Edytowane przez Karlain
Czas edycji: 2009-02-23 o 15:22
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 15:18   #4268
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
czy biore zbyt na powaznie? nie wiem... moze...
dla mnie taka 'tradycja' jest poprostu durna ot co z reszta jak wiele rzeczy zwiaznych ze slubem czy weselem. durne zabawy oczepinowe z podtekstami albo wlewaniem w siebie wodki, durne wyciaganie kasy od gosci 'na wozek', nie wspominajac juz co mysle o blogoslawienstwie paprotka (nie urazajac nikogo...)
wiadomo, ze kazdemu podoba sie cos innego... ja tam chyba jednak tradycjonalistka to nie jestem
ilu ludzi tyle opinii wiadomo ja mam inne podejście, ale tez jakoś szczególnie nie zachwycam się tymi róznymi rzeczami związanymi ze ślubem (nie mówie tu akurat o błogosławieństwie, bo dla mnie to jest akurat rzeczą ważną) są to są nie mam to nie bede protestować że akurat u mnie tego nie było i tyle a jeśli chodzi o wózek ja wiem czy to jest wyciaganie pieniędzy, ja sama tanćząc z młodym i dajac im jakieś symboliczne pieniądze na ten przysłowoiowy wózek nigdy nie mysle, że coś wyciagaja ode mnie, albo że zmuszaja mnie żebym brała w tym udział, po prostu dobrze się bawimy i już

Cytat:
ma 2 siostry (30lat ale już dawno z nim nie mieszka a druga 18.)
nie bo myslałam, że moze jest jedynakiem i stad to jego podejście do pracy

Stary 2009-02-23, 15:20   #4269
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość

..tak jak sie bramy młodym robi i sie daje wódkę, tak jak się młodą przez próg przenosi, tak jak i mloda musi miec na sobie cos nowego, pozycznowgo tak jak np podczas wesela jest zabawa oczepinowa (nie kazdy musi ją mieć przecież )itd..dla mnie to jest zabawne akurat i nie przeszkadza mi to, ...moze nie widzialas takiej sytuacji na zywo i wydaje Ci sie, że ktos przyjezdza i dobija targu za kobiete
luuuzzz gdyby tak bylo to bysmy tu nie siedzialy bo poprostu pewnego dnia by ktos po nas przyjechal i sobie kupił
równie dobrze można by ogóle wszytsko brać na powaznie i nasze życie stałoby się sztywne i ponure
ja pewnych tradycji nie biorę na poważnie, że głupie czy co...ale obracam w dobrą zabawę
dzieki Bogu ze u mnie nie ma takich tradycji co kto lubi
kazdego bawia inne rzeczy...

ja przypilnuje mojego zespolu zeby durnych zabaw na moim weselu nie bylo. z TZem wybierzemy takie zeby nikt sie nie czul zazenowany.

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-02-23 o 15:22
Stary 2009-02-23, 15:21   #4270
kaska87
Zakorzenienie

na dodatek własnie naprawił rower i oznajmił mi niby w żartach, że nie idzie do pracy bo musi jeździć na rowerku(swoją drogą rowerek za 10.000)

Lain nie martw się ja też nie cierpię takich rzeczy jak wykupywanie, bramy i błogosławieństwo na szczęście u mnie tego nie bedzie ufff

Stary 2009-02-23, 15:21   #4271
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość

idealnie to podsumowałaś, widze że mamy bardzo podobne myslenie a juz szczególnie jeśli chodzi o to ostatnie zdanie popieram w 100%

Stary 2009-02-23, 15:31   #4272
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Lain nie martw się ja też nie cierpię takich rzeczy jak wykupywanie, bramy i błogosławieństwo na szczęście u mnie tego nie bedzie ufff
uff a myslalam, ze to ja tylko jestem jakims dziwolagiem, ktoremu sie takie rzeczy nie podobaja u mnie tez tego typu 'atrakcji' nie bedzie
Stary 2009-02-23, 15:34   #4273
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
uff a myslalam, ze to ja tylko jestem jakims dziwolagiem, ktoremu sie takie rzeczy nie podobaja u mnie tez tego typu 'atrakcji' nie bedzie
gdybyśmy wszystkie mialy jedno zdanie na każdy temat to myślę, że to forum by szybko zamknęli przynajmniej coś się dzieję

Stary 2009-02-23, 15:36   #4274
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
gdybyśmy wszystkie mialy jedno zdanie na każdy temat to myślę, że to forum by szybko zamknęli przynajmniej coś się dzieję
co racja to racja

Stary 2009-02-23, 15:40   #4275
obca7
Wtajemniczenie

U nas nie ma takiego czegos jak wykupywanie A błogosławieństwo będzie nie wyobrażam sobie bez tego wesela. To jest jakaś część tradycji i akurat ja chce zeby było. ale jak ktos nie chce to spoko, każdy robi tak jak lubi i jemu się podoba
A co do pierwszych tańców to ja chyba chce walca tańczyć. Jest to bardzo eleganckji taniec. A jakies wygibasy to moge sobie na dyskotece ćwiczyć
Nie ma co się spierać każdym sie podoba coś innego Jakby każdy miał to samo to by nudno było na świecie
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 15:42   #4276
lain
Zakorzenienie

no nie wytrzymam... moj TZ to jednak jest niecierpliwek jak moze pamietacie prezenty na Mikolajki wreczylismy sobie miesiac przed Mikolajkami...
wlasnie TZ dzwonil i mnie namawia zebysmy dzis pojechali kupic mu prezenty na urodziny a urodziny ma za 3 tygodnie bez dwoch dni...
Stary 2009-02-23, 15:44   #4277
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wytrzymam... moj TZ to jednak jest niecierpliwek jak moze pamietacie prezenty na Mikolajki wreczylismy sobie miesiac przed Mikolajkami...
wlasnie TZ dzwonil i mnie namawia zebysmy dzis pojechali kupic mu prezenty na urodziny a urodziny ma za 3 tygodnie bez dwoch dni...
e nie! tak już nie będzie fajnie bo prezent to na urodziny powinien dostać a nie tak bo to już nie bedzie na urodziny

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-02-23 o 15:46
Stary 2009-02-23, 15:45   #4278
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe no nie powiem Twój TZ ma bardzo oryginalne pomysły

Stary 2009-02-23, 15:53   #4279
lain
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no nie powiem Twój TZ ma bardzo oryginalne pomysły
on poprostu uwielbia kupowac, przebierac, wybierac, miec nowe rzeczy strasznie go cieszy lazenie po sklepach a jeszcze ostatnio bardzo o siebie zaczal dbac i zwracac uwage na swoj wyglad, wiec tu spineczki do mankietow, nowe koszule, za garniturem nowym tez juz sie rozglada... i tak mu nagle roznego rodzaje potrzeby urosly, ze z pomyslem na prezent nie ma u niego najmniejszego problemu

a moja lazienka jednak zostanie ocalona panowie powiedzieli, ze da sie to zrobic bez kucia ale to bedzie bardziej kosztowne dla spoldzielni, wiec musimy sie kategorycznie sprzeciwic. nio to sie tatus kategorycznie sprzeciwil, spoldzielnia musi to tylko przyjac do wiadomosci i obejdzie sie bez kucia. a ze spoldzielnia wiecej zaplaci... coz, przeciez placimy co miesiac na fundusz remontowy nie bedzie tak, ze ktos nam wlazi i rozpiernicza nowa, elegancka lazienke

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-02-23 o 15:55
Stary 2009-02-23, 15:56   #4280
szana
Zadomowienie

Lusmarujko i Karlain ja też mam takie zdanie jak Wy co do tych obyczajów a Błogosławieństwo dla mnie jest bardzo ważne,nie wyobrażam sobie żeby mogło go nie być
każdy ma swoje zdanie i swoje podejście i jak już same to określiłyście-gdybyśmy miały wszystkie takie samo zdanie to by wątek był może już zamknięty

Lain
ten Twój TŻ jest niezły i co zgodzisz się?

http://www.youtube.com/watch?v=G7wDT...eature=related mnie się ta piosenka też podoba ale chyba już trochę oklepana na ślubach

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-02-23 o 15:58
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 15:59   #4281
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość

Lain
ten Twój TŻ jest niezły i co zgodzisz się?
waham sie jestem w kropce
Stary 2009-02-23, 16:00   #4282
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
on poprostu uwielbia kupowac, przebierac, wybierac, miec nowe rzeczy strasznie go cieszy lazenie po sklepach a jeszcze ostatnio bardzo o siebie zaczal dbac i zwracac uwage na swoj wyglad, wiec tu spineczki do mankietow, nowe koszule, za garniturem nowym tez juz sie rozglada... i tak mu nagle roznego rodzaje potrzeby urosly, ze z pomyslem na prezent nie ma u niego najmniejszego problemu
to chyba dobrze ze masz takiego TZ tylko zeby z tym dbaniem o siebie nie przegonił Ciebie i nie zrobił się wyjątkowo metroseksualny no chyba ze lubisz to u facetów

ja uciekam do lekarza

Stary 2009-02-23, 16:02   #4283
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie daj się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 16:03   #4284
szana
Zadomowienie

Cytat:
to może zgódź się na połowę prezentu

ja chyba oszalałam już;/ cały czas wynajduję coś co związane ze ślubem i jak teraz zaczęłyście o tej piosence na pierwszy taniec to ja znowu tego szukam:P czy ja jestem normalna? a może mi już odbija?

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-02-23 o 16:07
Stary 2009-02-23, 16:06   #4285
lain
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba dobrze ze masz takiego TZ tylko zeby z tym dbaniem o siebie nie przegonił Ciebie i nie zrobił się wyjątkowo metroseksualny no chyba ze lubisz to u facetów
metroseksualny to sie raczej nie zrobi, bo jednak ma tam swoja wizje stylu, ktory raczej idzie w strone eleganckiego maklera z aktowka niz chloptasia w rurkach na codzien z reszta jego ulubiony stroj to zwisajace przy tylku jeansy i kolorowy zwykly t-shirt niz sweterek w serek

moze dzis pojdziemy sie poprostu rozejrzec. albo rozejrzymy sie, kupie jak nie bedzie patrzyl, a prezent dostanie w urodziny

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-02-23 o 16:08
Stary 2009-02-23, 16:13   #4286
szana
Zadomowienie

Cytat:
metroseksualny to sie raczej nie zrobi, bo jednak ma tam swoja wizje stylu, ktory raczej idzie w strone eleganckiego maklera z aktowka niz chloptasia w rurkach na codzien z reszta jego ulubiony stroj to zwisajace przy tylku jeansy i kolorowy zwykly t-shirt niz sweterek w serek

moze dzis pojdziemy sie poprostu rozejrzec. albo rozejrzymy sie, kupie jak nie bedzie patrzyl, a prezent dostanie w urodziny
mnie się taka wizja mojego TŻ podoba-właśnie tak jak Twój TŻ zmierza do eleganckiego mena w aktówką też tak chce!

i dobry pomysł,kup a dostanie w urodziny
Stary 2009-02-23, 16:48   #4287
gosica502
Wtajemniczenie

Po zajęciach jestem laski, co za szczęście

Lain nie zgadzaj się na ten przedwczesny prezent Bo niedługo będziecie sobie kupowac prezenty na gwiazdkę we wrześniu już
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:02   #4288
kaska87
Zakorzenienie

pfff ja tutaj wchodze z nadzieją, że dużo naskrobałyście a tutaj tylko 4 posty spadam bo TZ zaraz będzie, a nie może widzieć, że siedzę przy kompie

Stary 2009-02-23, 17:26   #4289
onaella
Zakorzenienie

ja od południa siedze nad moimi papierkami i moge powiedzieć, że chyba wena wróciła i ogólnie to brakowało mi tego dłubania

mam nadzieję, że do końca tygodnia uda mi się parę ładnych kartek zrobić i zaniose do galerii i oby sie sprzedały

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:38   #4290
tancerka212
Zakorzenienie

a co wy tak skromnie kurcze już myślałam że będę miała co robić popołudniu i sobie was poczytam a tu cisza jak makiem zasiał... wracać mi tu i zabawiać samotną tancerke

dziewczyny chyba jednak nie umiem wytrzymać bez słodyczy bo leżały na stole pieguski no i jak ja mam koło tego przejść obojętnie?? trzeba wymyślić coś innego bo bez slodyczy sie nie da...

Lain heh nie daj sie z tym prezentem- urodzinowy więc musi dostać w urodziny i nie ma innej opcji w ogóle!!!
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości