|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Aaliyah, Gosiaczek - świetne dzieciaczki! Dziękuje że odpowiedziałyście na moją prośbę!
![]() Olimpia ma super rzęsy i włoski - pewnie za mamusią! A Mateuszek ma piękne wielkie oczka! Czekam na kolejne zdjęcia- zresztą pewnie nie tylko ja ![]() Pozdrawiam z rana! |
|
|
|
#2432 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Witam serdecznie!
W końcu mi się udało znaleźć czas i ze spokojem stworzyć album. A Wasze dzieciaczki drogie koleżanki to cud-miód Zastanawiam się dlaczego samodzielne zasypianie Marysi w łóżeczku powiązało się z dodatkową pobudką w nocy na karmienie, może to nie ma związku, ale już było tak fajnie jak spała po 8h, a teraz śpi po 4h . Pozdrawiam!! |
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
to ja sie wezme za album tez, choc ja i tak laduje zdjecia na fotologu
ale niech wam bedzie![]() moje dziecie samo zasypia od tygodnia. widze ze marudzi, bach do lozeczka, wlaczam jej cos co szumi (czasem nawilzacz, czasem dmuchawe), 10 min max i spi. a jak nie spi to troche mleka, jak dlaje marudzi znaczy ze nie spiaca ![]() tylko w nocy baki ja meczyly. slyszalalm normalnie jak pryka... bidna sie budzila z placzem to ja ide ten album robic |
|
|
|
#2434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
dziewczyny dzieciaczki cudne !! i mają wloski
zazdraszczam![]() tez wkrótce postaram sie albumik zrobić mam pytanie.. moja mala od jakiegoś czasu (chyba od czasu jak zaczela pchac lapy do buzi i sie slinić) ma takie krostki dookoła ust i na brodzie.. posmaruje ja n bepanthenem to schodzą ale wystarczy karmienie lub wytarcie zaslinionej buzi i znowu to samo.. wiecie co to moze byc i jak to zlikwidować?? |
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie załadowałam nowe foty do albumu, wchodzę na wątek i czytam,że akurat nagonka się na to zrobiła
.JaGaaaa, ale się Ciebie boją heheScorpionec, ja pamiętam,że moja starsza córka też miała różne krostki i zaczerwienienia szczególnie na brodzie,bo tam ślinotok zawsze był |
|
|
|
#2437 |
|
Raczkowanie
|
JaGaaaa ale Nas zmobilizowałaś
![]() Scorpionec moja mała też się ostatnio strasznie ślini i też ma takie krostki. Wydaję mi się, że tak jak pisała Xandra są one od nadmiaru śliny. Wydaję mi się, że moja córcia troszkę za mała (3 marca skończy trzy miesiące <kiedy to zleciało >) na zęby, no ale chya nie ma reguły. Znajoma dentystka powiedziała mi wczoraj, że czasami dzieci rodzą się z zębem Współczuję tym matkom, bo sama przeżywałam traumę na początku karmienia, a co mówić jak dziecko ma ząbka![]() Powtórzę jeszcze raz swoje pytanie odnośnie allegro. Nie chcę zaśmiecać wątku głupotami, ale któraś z Was może będzie co nieco na ten temat. Chodzi mi o wstawienie na aukcjii większych zdjęć. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
melduję się po długiej nieobecności
zaraz pooglądam albumy waszych dzieciaczków i obiecuję że w końcu wezmę się za swój album ! |
|
|
|
#2439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tak byc powinno! ![]() zartuję! ale fajnie ze sie zmobilizowałyscie bo juz posucha była... dawniej co rusz jakies zdjecia a teraz nic. obejrze i skomentuje pozniej bo szymon marudzi mi na rekach. jeszcze raz dzieki! narazie! |
|
|
|
|
#2440 |
|
Raczkowanie
|
dzieciaczki sliczne . Ja też dodałam parę zdjęć można oglądać
|
|
|
|
#2441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale od razu mu wyrwali, na pamiatke mam tylko zdjecia ![]() najgorsze jest to ze w takim przypadku nigdy nie wiadomo czy mleczaki w tych miejscach urosna czy bedzie mały szczerbatek
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli tak się zdarzy, ten pojedynczy ząbek przeszkadza w ssaniu piersi lub butelki i zwykle jest usuwany.
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A z tymi krostkami to u mnie to samo jest ale same znikają i to szybko. Ja też postaram się zrobić album jak tylko znajdę chwilkę. |
|
|
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
założyłam już album
Wasze dzieciaczki są cudowne!!!!!!!!!!!!!:cmok :a jakie kudłatki mój to ma malutko włosków! mogłabym tak cały czas te wasze albumy oglądać!!!!! niobe7 gratki dla Karolinki za wszamanie pierwszej marchewki ![]() edyta0131 ja też muszę swojegomalucha w dużej wannie wykąpać nie mogę się doczekać |
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
Paula ale twój Igorek ładnie trzyma główke na brzuszku. Mój nie chce podnosic i troche mnie to martwi
wprawdzie obraca główke na wszystkie strony ale jej nie podnosi.pyanie do mamuś maluszków 3 miesiecznych wasze pociechy trzymaja juz główki leżac na brzuszku????????????????? ? |
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to nie lapie w lapki nic i nadal sie budzi w nocy co 3 godziny. nie ma za dobrze, co?
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
no dalam tez kilka fotek ale ja jestem z reguly leniwa i jak chcecie wiecej to zapraszam na blioga lub na picase w zdjeciu jednym w opisie sa linki,sie rozleniwilam i jak ktoras bedzie chciala to sobie skopiujje
|
|
#2448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ból z okazji ząbkowania by go ominąłCytat:
nie przewraca sie na boki
|
||
|
|
|
#2450 |
|
Raczkowanie
|
Katakumba pociszyłas mnie bo mój przynajmniej chwyta gryzaka i wkłada do buzi
no cos za cosGosiaczek nasze chłopy to poprostu leniwce Scorpioniec twoja Igunia to kawał babeczki i nim sie obejrzysz jak bedzie raczkowac hi hi |
|
|
|
#2451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2452 |
|
Raczkowanie
|
Gosiaczek znalazłam fajne ćwiczenie małemu sie podoba http://porady-poloznej.pl/wp-content/uploads/2009/01/porada1.jpg
Edytowane przez maniche Czas edycji: 2009-02-23 o 20:37 |
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja polka spi dzis jak na zyczenie. az sie zastanawiam czy ja budzic, bo w sumie to powinna sie kapac za niedlugo, a gdzie jescze nasz rytual z koziolkiem matolkiem na macie? zawsze przed kapiel koziolek bodzie ja w poszczegolne czescie ciala, mala sie wybawia, potem kapiel, mleko i lulu a dzis kurcze... chyba ja te zajecie zmeczyly, duzo dzieci, duzo ruchu |
|
|
|
|
#2454 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Trochę mnie nie było. Byłam tydzień u rodziców i tam nie zaglądałam na wizaż. Ale już jestem i nadrobiłam zaległości. Co do podnoszenia główki, to moja już mocno trzyma główkę (w sobotę skończy 3 miesiące). I nauczyła się przewracać z brzuszka na bok. Co do chwytania, to jeszcze nie chwyta. A ostatnio pierwszy raz się śmiała prawie jak na reklamie bebiko (chyba). Cudny widok ![]() W tym tygodniu druga dawka szczepionek i już się boję, ale mam nadzieję, że będzie ok. Ja chcę już wiosnę! Przez ten śnieg nie dało się wyjść na dłuższy spacerek. Mam nadzieję, że to był ostatni opad i teraz już wiosna (w sumie zapowiadają od marca ocieplenie ).
|
|
|
|
#2455 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dluzej wytrzymuje jedynie jak jestesmy na spacerze, bo spi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ide zaraz poogladac albumy i mam nadzieje ,ze masz tam fotke malego zebacza ![]() dziekuje w imienu Karoli ![]() Cytat:
Trzyma ja juz dobre 2 miesiace, a ma teraz 4 no ale widac, ze chlopcy to wieksze leniuszki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a najbardziej lubi to robic w czasie kapieli i wlasnie w czasie takich cwiczen 2 razy kupe wycisnela do wanienki :P Cytat:
na basen tez chodzicie? Olimpia, Marysia, Polka, Emilka, Laura, Szymon, Mateusz, Michałek, Igorek, Gabryś - wszytskie bobaski przecudne ![]() edit: Karola smieje sie w glos np jak ja przykrywam troszke pieluszka, potem odkrywam i robie a kuku czasami to az sie zanosi
Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-02-23 o 21:11 |
||||||||||
|
|
|
#2456 |
|
Zadomowienie
|
no i spi mlody,wymeczony,hehe
i mam dla soebie wieczorek albumow nie ogladalam jeszczo,czasu braknie,ale tak: podnoszenie glowki jak najbardziej,mlody uwielbia wrecz,podnosic i nosimy juz pionowo,inaczej nie da rady,potepiajcie ale mam to gdzies,przynajmniej mam szczesliwe dziecko,fakt ze nosze w pozycji do bekania ![]() na brzuszku mlody uwielbia,zwlaszcza na tatusiu,co widac na fotach ![]() przewracanie tylko na boczek i to tylko jak sie obudzi,laduje piache i oglada tiliwizorniei tak z 10 min łapanie lubi ptaska iwszelkie male gryzaczki,misiaczki,Hugis owy mu bardzo podchodzi choc i tak najlepsza pielunia i to ta ktora mu interes przykrywam jak mu zmieniam pampka,juz nie raz szla do gory a potem zaskoczona mama zostala olana ![]() podnoszenie cialka mlody ostatnio cwiczy siadanie,we wszystkich pozycjach i sie biedny irytuje jak nie moze se posiedziec,oczywiscie nogi razem z glowa,ale silny skubaniec jest,ale niech se cwiczy,jakos sie musi nauczyc smianie mlody od piatku hiha sie jak w reklamie,no dzisiaj jakos slabo ale dopiero sie uczy,na razie woli se popiszczec
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
my dzis pierwszy raz sie razem wykąpalyśmy
super sprawa ta wspólna kapiel kapiel chyba małą zmęczyła bo padla i juz śpi.. czyli na 12h mam dziecko z glowy ![]() jesli chodzi o podnoszenie glowy to mozna coś dziecku postawić przed nosem by powodowane ciekawosci glowe podnosiło moja mala tez jak coś zlapie to pcha do buzi... jutro czeka nas przeswietlenie i wizyta u lekarza.. oby to nie bylo nic poważnego
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
apropos kapieli
jak wy to robicie? myjecie wpierw wanne,siebie itp? czy tylko wanne?
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Zadomowienie
|
o kurcze sporo zachocu ale widze ze warto
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- edyta pytalam kolezanki bo ona obcykana,jak chcesz wieksza fote na allegro to najlepiej wstawic linka z innego miejsca gdzie masz fotki,np fotosik,jest darmowy,no i wtedy nie placisz za wiecej zdjec
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

zazdraszczam
>) na zęby, no ale chya nie ma reguły. Znajoma dentystka powiedziała mi wczoraj, że czasami dzieci rodzą się z zębem

wprawdzie obraca główke na wszystkie strony ale jej nie podnosi.