Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-23, 17:41   #151
guga003
Raczkowanie

GG do guga003
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Beda mi wyrywac czworke A dlugo trwa samo znieczulanie? Ze 2 sek, czy z 10?
W sekundach to nie pamiętam, ale raczej z 10. Ja miałam wyrywane 3 szóstki, ale już dawno. Kilkanaście lat temu. Ale nie wspominam tego jako bardzo traumatycznego przeżycia. Jak to przeżyjesz, zależy jeszcze od tego jak Ci się rany goją. U mnie to wszystko ładnie się goi
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 17:46   #152
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ale ja na wyciągi nie narzekam, zwłaszcza, że muszę je nosic zaledwie 12/24h.
Już wiem dlaczego nie narzekasz Nie masz tych malutkich wyciągów
Ja oprócz takich jak Ty masz, miałam jeszcze jedną parę(w sumie 4 szt), inaczej zahaczone i te diabły tak mnie ciągnęły, że ledwo paszczę otwierałam i jeszcze miałam nosić cały czas
Stary 2009-02-23, 17:47   #153
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
To tylko chwila zwątpienia przecież wiemy, że uwielbiasz anglistykę

Wyciągi to już tak bardziej jak zęby są w miarę poukładane w łuku, czyli raczej nie na początku leczenia
aj pewnie ze zwatpienia musze pomarudzic

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
no i egzamin zdaje sie za obecnosci hehe wiem bo mam paru znajomych, sorry...ja to za przeproszeniem sikałam ze strachu jak szłam na egz a tu...szkoda słow.
Teraz jestem Kasiek mna mgr...luz blus naprawde a zaliczenie wygladało teraz tak: kto z Panstwa chce miec 3 prosze zlozyc indeksy i napisac liste. takie cos mi sie podoba hehe...no ale teraz przynajmnije mam prace a po pedagogice chyba gorzej z pracą, nie wiem, ale korków nie udzielisz z takiego przedmiotua tu przynajmniej masz jakies dodatkowe pieniązki

to juz chyba taki nawyk, tez taki mam...

kobito co ty opowiadasz! zaraz wezme pasa i zleje cie masz dopiero 26 lat i spokoooojnie da sie cos zrobic bedzie dobrze, uszy do góry!

no niby tak ;] w sumie gdzie dostane 25zl/h ;] a mialas moze hist lit ang? ja dzis to mialam i juz widze ten pogrom a mam miec tego 3 semestry o ile dotrwam i mialam nie dosc ze zwykla grame to jeszcze w translatoryce omg ;] ale za to tlumaczen ustnych nie bylo ( nie cierpie tej kobiety a raczej sposobu w jaki prowadzi zajecia ) jest tak flegmatyczna

Cytat:
Umowilam sie na wyrwanie zeba... Na za tydzien...
nie boj sie nie bedzie zle

Cytat:
Wlasnie, najgorsze to jest to oczekiwanie.... A znieczulenie boli? Bo mi pokazala igle, to byla taka cieniutka, ze musialam ja zobaczyc pod swiatlem
hm ja mialam tak ze najpierw dziaslo zelem jakims przeciwbolowym i zastrzyk w to sekund 5 i koniec pozniej czujesz tylko jak ciagnie zab ale zero bolu

Cytat:
czworki szybko ida nawet takie jak moje czyli mega ogromne korzenie ;d

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 17:54   #154
klada
Zakorzenienie

Wlasnie gdy ostatnio bylam u dentystki to mowila, ze czworki szybko sie wyrywa, bo maja slabe korzenie
Skoro tak mowicie, to chyba nie bedzie zle A dlugo wam luka po zebie zamknela?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 17:55   #155
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Napisane przez manka1982 Pokaż wiadomość
hej

witam wszystkich w nowym wątku. Jestem nowa i od jakiegos czasu czytam forum, nie mam jeszcze aparatu, ale zrobiłam pierwszy krok - pierwsza konsultacja u ortodonty - 4 marca... Mam 26 lat i mam nadzieje ze z moimi zębiskami da sie jeszcze cos zrobic ))

Trzymajcie kciuki, bo bardzo sie boję, chociaz nie wiem czego nigdy nie bałam sie dentystów , moze obawiam sie tego ze powie "NIC JUZ SIE NIE DA ZROBIC"
pzdr
Witamy.
Ja w zeszłym roku skończyłam 27 lat i nawet przez myśl nie przeszło mi coś takiego
Ale na konsultacji orto do mnie mówi: A ile Pani ma lat, ze tak bezczelnie zapytam Ja mu, że 27. A On, że spoko, że do trzydziestki kości się bardzo ładnie ustawiają.
Więc nie popadać tu w żadne czarnowidztwo, bo potem będziesz mówiła, chciałam iść, ale bałam się co mi powiedzą.
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 18:09   #156
manka1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość
Witamy.
Ja w zeszłym roku skończyłam 27 lat i nawet przez myśl nie przeszło mi coś takiego
Ale na konsultacji orto do mnie mówi: A ile Pani ma lat, ze tak bezczelnie zapytam Ja mu, że 27. A On, że spoko, że do trzydziestki kości się bardzo ładnie ustawiają.
Więc nie popadać tu w żadne czarnowidztwo, bo potem będziesz mówiła, chciałam iść, ale bałam się co mi powiedzą.

hehehe dzięki za wsparcie, jestescie super....mam nadzieje ze dozyjecie zanim ja sciągne aparat <żarcik >
manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 18:19   #157
ariva
Wtajemniczenie

Teraz ja sama nie wiem.
Na zadnym z zamkow nie mam haczykow, a one sa potrzebne do wyciagow, prawdaaa? ;>
Te haczyki ma się od początku do końca, czy zaklada je sie wtedy,kiedy akurat ortodonta uzna,ze powinnam juz nosic wyciągi?
Stary 2009-02-23, 18:22   #158
melodyP
Wtajemniczenie

U mnie przy znieczulaniu czwórek to odczekała tak 3-5 minut, żeby być pewnym, ze dobrze znieczulone. A jak drętwiały to czułam gdzieś tak po 30 sekundach. A samo wyrywanie trwało z 10 minut może trochę więcej. Znieczulenie trzyma do 2 godzin, ale ja nie zauważyłam kiedy się skończyło, bo na to miejsce wszedł jak później się dowiedziałam mój własny ból, który działał na mnie tak samo jak znieczulenie (czyli mnie irytował tylko Najgorsze było to, ze przy drugiej ekstrakcji musiałam czekać na poczekalni 3 godziny, bo jakiś nieumiejętny dentysta się trafił i przetrzymał gościa przede mną tyle czasu na fotelu (on to dopiero musiał być wkurzony ). Przy mnie robił mu wyciski 3 razy w ciągu 10 minut. A najlepszy był tekst jego tak jakby przełożonej ,,ale co pan zrobił, przecież to są dwójki a nie trójki" :P Po tym tekście oczywiście sama mu pokazałam, którego zęba ma wyrwać
Stary 2009-02-23, 18:26   #159
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melodyP Pokaż wiadomość
U mnie przy znieczulaniu czwórek to odczekała tak 3-5 minut, żeby być pewnym, ze dobrze znieczulone. A jak drętwiały to czułam gdzieś tak po 30 sekundach. A samo wyrywanie trwało z 10 minut może trochę więcej. Znieczulenie trzyma do 2 godzin, ale ja nie zauważyłam kiedy się skończyło, bo na to miejsce wszedł jak później się dowiedziałam mój własny ból, który działał na mnie tak samo jak znieczulenie (czyli mnie irytował tylko Najgorsze było to, ze przy drugiej ekstrakcji musiałam czekać na poczekalni 3 godziny, bo jakiś nieumiejętny dentysta się trafił i przetrzymał gościa przede mną tyle czasu na fotelu (on to dopiero musiał być wkurzony ). Przy mnie robił mu wyciski 3 razy w ciągu 10 minut. A najlepszy był tekst jego tak jakby przełożonej ,,ale co pan zrobił, przecież to są dwójki a nie trójki" :P Po tym tekście oczywiście sama mu pokazałam, którego zęba ma wyrwać
o Matko Święta
Takiemu od razu bym zwiala
Chociaz niewiadomo,czy smiać się,czy płakać...
Stary 2009-02-23, 18:27   #160
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie gdy ostatnio bylam u dentystki to mowila, ze czworki szybko sie wyrywa, bo maja slabe korzenie
Nie chcę Cię straszyć ani zniechęcać, ale nie zamierzam też owijać w bawełnę. Ja po wyrwaniu czwórek przeżyłam kilka najgorszych dni w moim życiu. Ból niesamowity(wieczorem, gdy już nie działało znieczulenie), ciemno przed oczami, raz nawet chwilowa "utrata" przytomności. Tak mocno sie zraziłam, że nie będę robić aparatu na dole, gdyż wiem, że musiałabym przejść to samo. Koszmar.

Ale to pewnie zależy od zębów i korzeni Wiec nie martw się, bo większość ma chyba łagodniejsze objawy niż ja
Stary 2009-02-23, 18:29   #161
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
ładne masz już te ząbki
a w nocy wyciągi też sie nosi?
Dzięki
Ale zważając na to jaką miałam wadę, to poprawy nie ma zbyt wielkiej...
Zgryz jest już prosty
Tylko te trójki...
Cytat:
Napisane przez skyman Pokaż wiadomość
wg mnie właśnie w nocy najlepiej
Ja noszę wyciągi w nocy (to jest ok 8h) i w dzień min 4 (jak mogę to noszę więcej czasu).
Nie wyobrażam sobie nosic tych wyciągów na uczelnię czy na ulicę Ale pewnie jakbym musiała to bym nosiła...
W nocy wcale nie jest najlepiej, bo to w dzień najlepiej wyciągi pracują, bo Ty swoim gadaniem jednocześnie zmuszasz je do wyciągania Twoich zębów na proste ścieżki
Cytat:
Już wiem dlaczego nie narzekasz

Cytat:
Napisane przez ariva Pokaż wiadomość
Teraz ja sama nie wiem.
Na zadnym z zamkow nie mam haczykow, a one sa potrzebne do wyciagow, prawdaaa? ;>
Te haczyki ma się od początku do końca, czy zaklada je sie wtedy,kiedy akurat ortodonta uzna,ze powinnam juz nosic wyciągi?
Te haczyki ja miałam od razu na swoich zamkach
Na trójkach i na szóstkach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 18:43   #162
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
Te haczyki ja miałam od razu na swoich zamkach
Na trójkach i na szóstkach.
O. A ja nie mam żadnych haczyków. U mnie prawie wszystkie zamki wyglądają tak samo. Może ortodontka pomyliła się, może to wcale nie o mnie chodziłó.
I może mi się upiecze i nie będę musiała męczyć się z tymi wyciągami...
Stary 2009-02-23, 18:50   #163
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84

Cytat:
Ja wyrywałam dwie górne czwórki za jednym razem. Samo wyrywanie nie bolało, chociaż do przyjemnych przeżyć nie mogę tego zaliczyć.
Jak zaczeło puszczać znieczulenie to troche bolało, ale da się przeżyć. Przykładanie lodu zdecydowanie pomaga.

Dzisiaj byłam na wizycie i mam jasno różowe gumkasy bardzo mi się podobają i teraz do każdego się szczerze hehe
W ogóle orto powiedziała, że ładnie ząbki się prostują

PM 7-5-2011

skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 18:54   #164
rozgwiazda
Rozeznanie

ja nosiłam wyciąg tylko miesiąc.. i tylko na jedną stronę.. ale szczerze to śmieszne doznanie.. czółam jak ciągnie, ale dla mnie było to zawsze nowe doświadczenie z aparatem hih
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 19:02   #165
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
O. A ja nie mam żadnych haczyków. U mnie prawie wszystkie zamki wyglądają tak samo. Może ortodontka pomyliła się, może to wcale nie o mnie chodziłó.
I może mi się upiecze i nie będę musiała męczyć się z tymi wyciągami...
Bardzo prawdopodobne
Stary 2009-02-23, 19:06   #166
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Teraz ja sama nie wiem.
Ja miałam na początku haczyki tylko na trójkach, a ostatnio na wizycie jak orto zdecydowała że czas na wyciągi to zamontowała mi na druciku dodatkowe haczyki (po dwa na górze i na dole)

Blondi2989 ja tam nie wiem co ty chcesz od tych twoich trójek moim zdaniem one wcale nie są takie złe

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 19:17   #167
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
Ja miałam na początku haczyki tylko na trójkach, a ostatnio na wizycie jak orto zdecydowała że czas na wyciągi to zamontowała mi na druciku dodatkowe haczyki (po dwa na górze i na dole)

A czyli i tak można. Więc nie mogę przekreslac sobie tych wyciagow.
No,ale tak czy siak... to takie wyciagi, to nowy etap w zyiu aparatki
Stary 2009-02-23, 19:41   #168
spioch7
BAN stały

A ja od dzis mam separacje do przyszlego poniedzialku poki co jest dobrze
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 19:47   #169
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
A i oto moje zęby:
1. Widok na moje nieszczęsne, krzywe trójki
eee no nie jest wcale tak źle te trójeczki nie rzucają się wcale w oczy, dopiero musiałam się cofnąć do zdjęć i przyjrzeć, żeby zauważyć co i jak

Cytat:
Napisane przez skyman Pokaż wiadomość
Blondi2989....
masz fajnie XD tez bym wolał dolny aparat i gumke ^^ serio
Ja Cie nie wiedziałam, że są aparaty na gumki

Cytat:
Napisane przez manka1982 Pokaż wiadomość
. Mam 26 lat i mam nadzieje ze z moimi zębiskami da sie jeszcze cos zrobic ))
Trzymajcie kciuki, bo bardzo sie boję, chociaz nie wiem czego nigdy nie bałam sie dentystów , moze obawiam sie tego ze powie "NIC JUZ SIE NIE DA ZROBIC"
pzdr
Łeee.. ja mam 26 a w tym roku będę mieć 27 i tylko spróbowaliby mi tak powiedzieć Znaczy się, że co stare próchno, dzieci rodzić, papiloty kręcić i papucie? a potem tylko na złom?! NO HALO!!
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 19:53   #170
kilianna
Zakorzenienie

Donoszę iż wdało mi się zakażenie po tej wyrwanej jedynce, stąd ropa,zaczerwienienie, okropny ból. Dostałam antybiotyk i zaraz łyknę.
A wiecie co, do aparatu już się tak przyzywczaiłam, w ogóle nie czuję że go mam, tylko niektóre miejsca miałam mocno obdtarte i widzę, że tam się robi taka twardsza ta śluzówka, jakby grudki jakieś, coś takiego. Miał ktoś z Was takie cos? To znika, czy tak będzie? Nie żeby mi jakoś to szczególnie przeszkadzało

Z tego wszystkiego, to zapomniałam napisać,że mam gumki przezroczyste. Orto zostały same czarne i przezroczyste i wzięłam je, bo wizytę mam za niecałe 2 tygodnie, więc szybko wymieni jeśli się przebarwią. Na razie nie zaobserwowałam przebarwień, a kawę żłopię, że hej
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 19:57   #171
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Donoszę iż wdało mi się zakażenie po tej wyrwanej jedynce, stąd ropa,zaczerwienienie, okropny ból. Dostałam antybiotyk i zaraz łyknę.
o kurde.. współczuję
ja jak pamiętam wyrwanie swojej 8 w zeszłym roku, to po 2 dniach właściwie nic już nie bolało, tylko uciekałam gryzienia "tyłem", żeby nie urazić czy nie rozkrwawić.. ale nie chciałam nic mówić, bo przód to trudniej.. więc myślałam, że może to normalne i lepiej nie straszyć
Powiedz dostałaś antybiotyki po wyrwaniu, czy dopiero teraz?
Stary 2009-02-23, 20:03   #172
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie co, do aparatu już się tak przyzywczaiłam, w ogóle nie czuję że go mam, tylko niektóre miejsca miałam mocno obdtarte i widzę, że tam się robi taka twardsza ta śluzówka, jakby grudki jakieś, coś takiego. Miał ktoś z Was takie cos? To znika, czy tak będzie? Nie żeby mi jakoś to szczególnie przeszkadzało
Stary 2009-02-23, 20:18   #173
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego wszystkiego, to zapomniałam napisać,że mam gumki przezroczyste. Orto zostały same czarne i przezroczyste i wzięłam je, bo wizytę mam za niecałe 2 tygodnie, więc szybko wymieni jeśli się przebarwią. Na razie nie zaobserwowałam przebarwień, a kawę żłopię, że hej
oj bidulko,dobrze,że poszłaś do tego lekarza mi po ususnięciu czwórki nie przepisał żadnego antybiotyku,ale przy ósemce juz dostałam i miałam brać minimum 6 dni i do tego jeszcze leki oslonowe 2 godz przed.
Życzę Ci dużo zdrówka

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
znieczulenie trwa ze dwie godziny a zaczyna działać po około 10minutach od zrobienia zastrzyku ja miałam usuwaną 1 czwórkę w maju i do tej pory jeszcze mam przerwy,teraz czekam na to aż się ząbki ładnie zejdą

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 20:23   #174
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
o kurde.. współczuję
ja jak pamiętam wyrwanie swojej 8 w zeszłym roku, to po 2 dniach właściwie nic już nie bolało, tylko uciekałam gryzienia "tyłem", żeby nie urazić czy nie rozkrwawić.. ale nie chciałam nic mówić, bo przód to trudniej.. więc myślałam, że może to normalne i lepiej nie straszyć
Powiedz dostałaś antybiotyki po wyrwaniu, czy dopiero teraz?
dopiero teraz dostałam, bo jak mi chciała przepisać od razu, na wszelki wypadek, to ja oczywiście "nie, po co, mialam wyrywane wszystkie ósemki i obylo się bez, teraz też będzie ok", nie chciałam się faszerować tabsami. A jednak dziąsło postanowiło zemścić się za katusze na fotelu dentystycznym
Cytat:

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
oj bidulko,dobrze,że poszłaś do tego lekarza mi po ususnięciu czwórki nie przepisał żadnego antybiotyku,ale przy ósemce juz dostałam i miałam brać minimum 6 dni i do tego jeszcze leki oslonowe 2 godz przed.
Życzę Ci dużo zdrówka

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

znieczulenie trwa ze dwie godziny a zaczyna działać po około 10minutach od zrobienia zastrzyku ja miałam usuwaną 1 czwórkę w maju i do tej pory jeszcze mam przerwy,teraz czekam na to aż się ząbki ładnie zejdą
dziękuję
mnie długo trzymało znieczulenie, faktycznie gdzieś ze 2 godziny.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 20:30   #175
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
Blondi2989 ja tam nie wiem co ty chcesz od tych twoich trójek moim zdaniem one wcale nie są takie złe
Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
eee no nie jest wcale tak źle te trójeczki nie rzucają się wcale w oczy, dopiero musiałam się cofnąć do zdjęć i przyjrzeć, żeby zauważyć co i jak
Eeeech...
No ale nikt nie ma tak wysoko wrośniętych trójek ponad wszystkimi zębami jak ja!
One powinny byc równo z dwójkami i czwórkami jak u normalnych ludzi...
Stary 2009-02-23, 20:36   #176
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Eeeech...
No ale nikt nie ma tak wysoko wrośniętych trójek ponad wszystkimi zębami jak ja!
Ja mam na temat tych trójek swoją teorię, już kiedyś pisałam... Dla mnie to jest problem z wysoko kończącymi się dziąsłami. Wydaje mi się, że tego już aparatem nie da się skorygować. Ale może nie widzę dokładnie, może się mylę, proszę mnie nie łajać...
Stary 2009-02-23, 20:43   #177
spioch7
BAN stały

Czy mając separacje mogę normalnie umyć zęby?
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 20:46   #178
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Eeeech...

aaaa ;( nie jestem normalna, szczerze malo osob widzialam zeby mialy trojki w tej samej linii raczej kazdy ma troche wyzej zawsze mozesz zrobic plastyke dziasel jak ci to tak przeszkadza ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 20:56   #179
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
Czy mając separacje mogę normalnie umyć zęby?

ja myłam normalnie.
Stary 2009-02-23, 21:04   #180
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Eeeech...
One powinny być równo z dwójkami i czwórkami jak u normalnych ludzi...
No są wysoko, ale to wygląda na dziąsło, bo przecież co? niżej ich nie wyciągniesz.. chyba, nie wiem, nie znam się, tak sobie gdybam tylko
Jeśli orto mówi, że zrobi z tym porządek to ja jej wierze
Ale jak wszystkie ząbki będą już równe, to mi by to już nie przeszkadzało

Cytat:
dopiero teraz dostałam, bo jak mi chciała przepisać od razu, na wszelki wypadek, to ja oczywiście "nie, po co, mialam wyrywane wszystkie ósemki i obylo się bez, teraz też będzie ok", nie chciałam się faszerować tabsami. A jednak dziąsło postanowiło zemścić się za katusze na fotelu dentystycznym
Ah widzisz, ja od razu brałam, bo ja jestem tchórz. Rzadko wyrywam zęby (to był chyba drugi raz w życiu po mleczaku), więc raz na ruski rok antybiotyk nie zaszkodzi
Na szczęście teraz już wszystko szybko się zagoi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości