Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-23, 19:49   #2881
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III

Cytat:
Napisane przez Hlaskoida przy czystej Pokaż wiadomość
Może to przez te ciągłe mrozy? włosy też na tym cierpią.

Ale to jest dziwne, bo wcześniej częściej prostowałam a były ładniejsze, a teraz RAZ na 2 tygodnie i są brzydsze, jakby od tych poszczególnych się niszczyły niesamowicie:/
Wydaje Ci się jak prostowałaś codziennie to pewnie efektem prostowania była złuda błyszczących włosów... może jakieś silikony pomogłyby Ci polepszyć samopoczucie?
Stary 2009-02-23, 20:00   #2882
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Wydaje Ci się jak prostowałaś codziennie to pewnie efektem prostowania była złuda błyszczących włosów... może jakieś silikony pomogłyby Ci polepszyć samopoczucie?
własnie chlapnęłam na nie olejkiem z keratyną i spontanicznie obcięłam grzywkę którą zapuściłam już do ust... bomba
a właśnie z tym prostowaniem nie o to chodzi, teraz prostuję raz na 2 tyg, wczesniej raz na tydzien i po tym myciu kiedy już nie były wyprostowane, wydawały mi się zdrowsze ;(

świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania.
"Piękni dwudziestoletni"

Fat burning:
start:51,5 kg
brzuch:70 cm.
cel: brzuch 60 cm.
waga?może pozostać

Edytowane przez Hlaskoida przy czystej
Czas edycji: 2009-02-23 o 20:02
Hlaskoida przy czystej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 20:25   #2883
viki1988
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III

Cytat:
własnie chlapnęłam na nie olejkiem z keratyną i spontanicznie obcięłam grzywkę którą zapuściłam już do ust... bomba
a właśnie z tym prostowaniem nie o to chodzi, teraz prostuję raz na 2 tyg, wczesniej raz na tydzien i po tym myciu kiedy już nie były wyprostowane, wydawały mi się zdrowsze ;(
jeśli chodzi o grzywkę to :
A z olejkiem to dobre posunięcie zapodaj sobie jeszcze jakieś zaslikonowane serum i powinno być ok a do prostowania używasz termoochrony?
Stary 2009-02-23, 20:43   #2884
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DagmaraRose2000 Pokaż wiadomość
carlo_rossi i co pomaga ta biotyna cos ? Lykasz ja? Czy stosujesz zewnetrznie? Ja dopiero znalazlam ja na jednym z forum i mnie dosc zainteresowala
Mam taka do ssania 2x dziennie( troche wieksza wieksza dawka niz w innych suplementach) o smaku ananasowym. Mniam czy pomaga to ciezko jednoznacznie stwierdzic bo biore tez vitapil. (vitapil od konca grudnia, biotyne 2 tyg. krócej) dodatkowo od 3 tyg. wcieram neril. W tym połączeniu widze taki efekt, ze wyrosło mi bardzo duzo babyhair i są juz dosyc długie .
Kiedys juz łykalam vitapil ale nigdy nie wyrosło mi tyle nowych włosków co teraz.
aha w Nerilu tez jest biotyna z tego co pamietam i to dosc wysoko w składzie, wiec moze cos w tym jest
Stary 2009-02-23, 20:50   #2885
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o grzywkę to :
A z olejkiem to dobre posunięcie zapodaj sobie jeszcze jakieś zaslikonowane serum i powinno być ok a do prostowania używasz termoochrony?
Wąłśnie ogólnie pomyslałam o olejowaniu tej strzechy, ale sądzę że ten kokosowy moze być za słaby
A do prostowania nie używałam żadnej termoochrony, bo po niej mialam takie bardzo tłuste wlosy i na dodatek (o dziwo) krócej mi się trzymały i ciężej mi je było wyprostować.
obyło się bez silikonów, ale nadal jestem zawiedziona i złaaa
Heelp...

świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania.
"Piękni dwudziestoletni"

Fat burning:
waga?może pozostać

Stary 2009-02-23, 20:51   #2886
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
A do prostowania nie używałam żadnej termoochrony,
wow

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 20:59   #2887
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
wow

wiem wiem, niegrzeczna ja..

"Piękni dwudziestoletni"

Fat burning:
waga?może pozostać

Stary 2009-02-23, 20:59   #2888
Ginella
Raczkowanie

GG do Ginella

Cytat:
A do prostowania nie używałam żadnej termoochrony
Niestety ja też nie były tam jakieś odżywki bez spłukiwania, żadna rewelacja i 0 ochrony... ale następnym razem będę mądrzejsza
3mać kciuki!

Ginella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 21:02   #2889
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ginella Pokaż wiadomość
Niestety ja też nie były tam jakieś odżywki bez spłukiwania, żadna rewelacja i 0 ochrony... ale następnym razem będę mądrzejsza
Na samym początku używałam jakichś "zabiezpieczeń" ale te co działały tyle o ile kosztowały mnie mnóstwo kasy, a te na które mogę sobie pozwolić nie dzialały, wręcz sabotowały prostowanie..;/

"Piękni dwudziestoletni"

Fat burning:
waga?może pozostać

Stary 2009-02-23, 21:42   #2890
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
Mam taka do ssania 2x dziennie( troche wieksza wieksza dawka niz w innych suplementach) o smaku ananasowym. Mniam czy pomaga to ciezko jednoznacznie stwierdzic bo biore tez vitapil. (vitapil od konca grudnia, biotyne 2 tyg. krócej) dodatkowo od 3 tyg. wcieram neril. W tym połączeniu widze taki efekt, ze wyrosło mi bardzo duzo babyhair i są juz dosyc długie .
Kiedys juz łykalam vitapil ale nigdy nie wyrosło mi tyle nowych włosków co teraz.
aha w Nerilu tez jest biotyna z tego co pamietam i to dosc wysoko w składzie, wiec moze cos w tym jest
Ja też ssę tą biotynę. Co prawda bardziej dla smaku i komfortu psychicznego (o jaka dobra jestem dla swoich włosów ), bo te pastylki zawierają mało biotyny i w takiej dawce raczej żadnych rezultatów się nie doczekamy. Chociaż z drugiej strony lepszy rydz niż nic

Cytat:
Wąłśnie ogólnie pomyslałam o olejowaniu tej strzechy, ale sądzę że ten kokosowy moze być za słaby
Kokosowy za słaby ? To jest jeden z olejów, który ma największe powinowactwo do skóry i włosów (czyli najbardziej się w nie wchłania i najlepiej działa). Chyba, że lubisz mieć warstwę ciężkich olejów, które guzik działają, ale czujesz że masz je na głowie..

Cytat:
Na samym początku używałam jakichś "zabiezpieczeń" ale te co działały tyle o ile kosztowały mnie mnóstwo kasy, a te na które mogę sobie pozwolić nie dzialały, wręcz sabotowały prostowanie..;/
Ja ze swej strony mogę polecić hot lissa loreala. Tani (12 zł) i bardzo dobry .
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 21:45   #2891
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Ja też ssę tą biotynę. Co prawda bardziej dla smaku i komfortu psychicznego (o jaka dobra jestem dla swoich włosów ), bo te pastylki zawierają mało biotyny i w takiej dawce raczej żadnych rezultatów się nie doczekamy. Chociaż z drugiej strony lepszy rydz niż nic
Hm.. Ja też je ssę. To może by zwiększyć dawkę? I ssać np. 4 tabletki dziennie? Co o tym myślisz?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 21:49   #2892
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

Cytat:
Kokosowy za słaby ? To jest jeden z olejów, który ma największe powinowactwo do skóry i włosów (czyli najbardziej się w nie wchłania i najlepiej działa). Chyba, że lubisz mieć warstwę ciężkich olejów, które guzik działają, ale czujesz że masz je na głowie..

Ja ze swej strony mogę polecić hot lissa loreala. Tani (12 zł) i bardzo dobry .
Hot lissa napewno wypróbuję.
Z tego co się naczytałam to niektóre wizazanki które miały porównanie to często chwalą też inne oleje mając porownanie, więc wyciągnęłam swoje wnioski, chociaż sama musiałabym sprawdzić co dla mnie jest najlepsze. A czy olejek lawendowy to ten olejek eteryczny?

"Piękni dwudziestoletni"

Fat burning:
waga?może pozostać

Stary 2009-02-23, 22:08   #2893
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Hm.. Ja też je ssę. To może by zwiększyć dawkę? I ssać np. 4 tabletki dziennie? Co o tym myślisz?
Żeby wzmocnić włosy biotyną trzeba jej podobno łykać co najmniej 1 mg dziennie. Te nasze pastylki mają 100 mikrogramów zdaje się, więc trochę mało. Ale ja nie zwiększam dawki, bo dla mnie to taki trochę gadżet. Zresztą w Polsce bardzo trudno dostać biotynę w większych dawkach

Cytat:
Hot lissa napewno wypróbuję.
Z tego co się naczytałam to niektóre wizazanki które miały porównanie to często chwalą też inne oleje mając porownanie, więc wyciągnęłam swoje wnioski, chociaż sama musiałabym sprawdzić co dla mnie jest najlepsze. A czy olejek lawendowy to ten olejek eteryczny?
Ja też mam porównanie. Używałam olejów: kokosowego, jojoba, rycynowego, z pestek winogron, ze słodkich migdałów, oliwy z oliwek, maceratów, hinduskich olejów. I jak dla mnie kokos rządzi (choć jojoba depcze mu po piętach )
Stary 2009-02-23, 22:08   #2894
Ginella
Raczkowanie

GG do Ginella

Cytat:
Jedyne co używałam przed prostowaniem - czasami, podkreślam, czasami - to ten fluid z Joanny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rostujacy.html i wątpię by jakoś chronił włosy przed wysoką temperaturą...

A jakie, tańsze produkty, fluidy, odżywki bez spłukiwania poradziłybyście mi przed prostowaniem, by choć troszkę ochronić włoski?
3mać kciuki!

Ginella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 22:13   #2895
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ginella Pokaż wiadomość
Jedyne co używałam przed prostowaniem - czasami, podkreślam, czasami - to ten fluid z Joanny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rostujacy.html i wątpię by jakoś chronił włosy przed wysoką temperaturą...

A jakie, tańsze produkty, fluidy, odżywki bez spłukiwania poradziłybyście mi przed prostowaniem, by choć troszkę ochronić włoski?
O rany ten fluid to moja zmora.. Ile ja go wylałam do umywalki...
Jeśli masz środki to polecam Alfaparf-nutri seductionKiedyś, kiedyś...dostałam go w prezencie, ale wiem że kosztował coś koło 50 zł.
Aeronauta to długi masz staż olejowy;-)
W moim mieście jest sklep ze zdrową żywnością to może wpadnę tam i zorientuję się, co mogliby mi polecić. Wiem, że mają szerooki wybór

"Piękni dwudziestoletni"

Fat burning:
waga?może pozostać

Stary 2009-02-23, 22:20   #2896
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby wzmocnić włosy biotyną trzeba jej podobno łykać co najmniej 1 mg dziennie. Te nasze pastylki mają 100 mikrogramów zdaje się, więc trochę mało. Ale ja nie zwiększam dawki, bo dla mnie to taki trochę gadżet. Zresztą w Polsce bardzo trudno dostać biotynę w większych dawkach
To ja chyba z niej zrezygnuję... Skoro to nie ma sensu. Skończę opakowanie i kupię coś innego. Dzięki za info.

Stary 2009-02-23, 22:38   #2897
Ines-ka
Zakorzenienie

Ktoś może sprawdzał w sklepach dla kulturystów, bo pamiętam że o biotynie już coś było?
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 22:54   #2898
martii90
Zakorzenienie

Dziewczyny, może któraś z Was ma do polecenia dobrze zmiękczający szampon? Użyłam wyszukiwarki, ale nic, przeglądam KWC i google i na razie interesuje mnie tylko Alfaparf, tyle, że myślalam o czymś sklepowym albo drogeryjnym, bo wybieram się jutro do Rossmanna albo Natury. Pomyślałam, że może coś macie, inaczej będę musiała przewertowywać półki i testować...

Instagram
martii90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 23:52   #2899
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Ktoś może sprawdzał w sklepach dla kulturystów, bo pamiętam że o biotynie już coś było?
W sklepach dla kulturystów? To raczej o taurynę by chodziło (na porost włosków), a nie o biotynę

Stary 2009-02-24, 00:26   #2900
carlo_rossi
Rozeznanie

to jaką biotynę ssiecie? znalazlam w aptekach 2 zdrovitu : jedne co trzeba brac 3razy dziennie, 2-4 tabletek. 1 tabletka 0,10mg. ja mam inna, producent ten sam ale brac 2 razy dziennie po 1tabletce. 1 pastylka 560mg. ( przepisane z opakowania).
Stary 2009-02-24, 10:02   #2901
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Oj ja nie mogłam jak czytałam na wątku wcierkowym o wcieraniu odżywek dla kulturystów w skalp na porost włosów. Ale to jeszcze mogłam sobie wyobrazić i zaakceptować, ale łykanie odżywek dla kulturystów... o my God

Cytat:
W sklepach dla kulturystów? To raczej o taurynę by chodziło (na porost włosków), a nie o biotynę
Biotynę też łykają. Zazwyczaj jest w jakiś takich mieszankach. Na co dokładnie ją biorą nie wiem, bo raczej nie na włosy. No, ale biorąc pod uwagę, że biotyna wpływa na gospodarkę tłuszczową, pewnie coś tam im daje

Cytat:
to jaką biotynę ssiecie? znalazlam w aptekach 2 zdrovitu : jedne co trzeba brac 3razy dziennie, 2-4 tabletek. 1 tabletka 0,10mg. ja mam inna, producent ten sam ale brac 2 razy dziennie po 1tabletce. 1 pastylka 560mg. ( przepisane z opakowania).
Mamy tą http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p15344-Zdro...nasowym_50_szt
I na moim opakowaniu pisze (mimo, że zamawiałam tą z linka) dawkowanie: 1 do 2 tabletek dziennie.
Zdaje się, że ty też masz tą (skoro kupujesz w doz'ie i jest o smaku ananasowym ).
I przeczytaj uważnie, 1 pastylka waży 560 mg, ale biotyny zawiera 100 ug...

Edytowane przez aeronauta
Czas edycji: 2009-02-24 o 10:29
Stary 2009-02-24, 10:08   #2902
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja nie mogłam jak czytałam na wątku wcierkowym o wcieraniu odżywek dla kulturystów w skalp na porost włosów. Ale to jeszcze mogłam sobie wyobrazić i zaakceptować, ale łykanie odżywek dla kulturystów... o my God

Biotynę też łykają. Zazwyczaj jest w jakiś takich mieszankach. Na co dokładnie ją biorą nie wiem, bo raczej nie na włosy. No, ale biorąc pod uwagę, że biotyna wpływa na gospodarkę tłuszczową, pewnie coś tam im daje

Mamy tą http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p15344-Zdro...nasowym_50_szt
Zdaje się, że ty też (skoro kupujesz w doz'ie i jest o smaku ananasowym ).
I przeczytaj uważnie, 1 pastylka waży 560 mg, ale biotyny zawiera 100 ug...
A to nie wiedziałam, że biotyna ma i takie zastosowanie (u kulturystów) O taurynie tylko wiedziałam.

Stary 2009-02-24, 11:21   #2903
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
E tam, odżywki dla kulturystów są dobre taki koktail proteinowy z mleczkiem, mniam mniam
A witaminy dla takich osób to już w ogóle kosmos, np. zestaw Wita-Min z Olimpu... oprócz witamin i minerałów w chelatowej formie zawiera też pokrzywę i jakieś inne ziółka [na pewno saw palmetto]. Po takiej dawce superpower normalnie

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 11:36   #2904
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
E tam, odżywki dla kulturystów są dobre taki koktail proteinowy z mleczkiem, mniam mniam
A witaminy dla takich osób to już w ogóle kosmos, np. zestaw Wita-Min z Olimpu... oprócz witamin i minerałów w chelatowej formie zawiera też pokrzywę i jakieś inne ziółka [na pewno saw palmetto]. Po takiej dawce superpower normalnie
Ale superpower dla ciała czy też dla włosków?
Edit: Haha, znalazłam. Nie źle
http://www.kulturystyka.sklep.pl/pro...oducts_id/1774

Edytowane przez Benek23
Czas edycji: 2009-02-24 o 11:38
Stary 2009-02-24, 16:10   #2905
carlo_rossi
Rozeznanie

po takiej dawce witamin to i włosy będą "napakowane"

a tauryne to łykam czasem przy okazji w 'preparacie mozgowym' w okresie sesyjnym i wiekszej nauki ale szukam takiej solo, bo po tym to niby lepsza koncentracja ale spac pozniej ciezko wiec na dluzsza mete odpada...
Stary 2009-02-24, 17:17   #2906
Vahina
Raczkowanie

Cytat:

Ja też mam porównanie. Używałam olejów: kokosowego, jojoba, rycynowego, z pestek winogron, ze słodkich migdałów, oliwy z oliwek, maceratów, hinduskich olejów. I jak dla mnie kokos rządzi (choć jojoba depcze mu po piętach )

Zeby cos zadzialalo trzeba lykac 3 mg,ja lykam teraz 2.5 mg,biotyna sprowadzana z niemiec,raz dziennie

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez pat111 Pokaż wiadomość
Codzienne prostowanie i suszenie na pewno im nie pomaga
No to moze czas przestac,nie rozumie dlaczego dziewczyny katuja wlosy prostownicami,niszcza wlosy farbawi a pozniej zala sie na forum jakie maja "skatowane" wlosy,i to sczegolnie wlasnie w watku "walka o zdrowe pieknie wlosy".Nie mowie ze jestem idealna bo sama zniszczylam wlosy dieta,ale juz bym w zyciu sie nie odchudzala bo nie chce stracic resztki moich wlosow,ale powiem wam calkiem szczerze ze gdybym tak jeszcze przy odchudzaniu katowala wlosy prostownicami,lokowkami,i farbami to niestety podejrzewam ze bylabym w tej chwili juz lysa,byc moze ton mojej wypowiedzi jest ostry ale nie moglam sie oprzec sprostowaniu tej jak bardzo widoczniej niekonswekwencji w walce o ladne wlososy,jestem otwarta na wszystkie odpowiedzi dotyczace mojego spostrzezenia,gdyz wiem ze za chwile zostane zatatakowana przez namietne fanki farb do wlosow i prostownic,czemy ludzie boja sie tak bardzo ich naturalnego wygladu,do dzis nie moge pojac

O prosze nie wmawiajcie mi ze nie ma innego sposobu na ujarzmienie niesfornych wlosow,oto tak sie sklada ze mieszkam w Stanach,w kraju ktorym co druga ma grube piekne wlosy (serio) i dziewczny aby ujarzmic swoje grube loki stosuja rozne zmiekczajce kremy i nie katuja swoich wlosow prosotownicami.

Jak zawsze nie moglam sie oprzec...

Edytowane przez Vahina
Czas edycji: 2009-02-24 o 17:23
Vahina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 17:26   #2907
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vahina Pokaż wiadomość
Zeby cos zadzialalo trzeba lykac 3 mg,ja lykam teraz 2.5 mg,biotyna sprowadzana z niemiec,raz dziennie
Wiem, skuteczne dawki zaczynają się od 1mg. Zazwyczaj zaleca się 1,5-2 mg. 3 mg to już taka końska dawka jak na mój gust.
Stary 2009-02-24, 17:36   #2908
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
.
Oj tak

Stary 2009-02-24, 18:48   #2909
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
O prosze nie wmawiajcie mi ze nie ma innego sposobu na ujarzmienie niesfornych wlosow,oto tak sie sklada ze mieszkam w Stanach,w kraju ktorym co druga ma grube piekne wlosy (serio) i dziewczny aby ujarzmic swoje grube loki stosuja rozne zmiekczajce kremy i nie katuja swoich wlosow prosotownicami.
Przyczepię się tylko do tej części Twojej wypowiedzi: wiele dziewczyn w Stanach prostuje włosy lub używa lokówek. Prostownice były modne w Stanach wtedy, kiedy w Polsce ciężko było je dostać i są tam popularne do dzisiaj. Oczywiście, kraj ten jest ogromny, więc znajdzie się mnóstwo dziewczyn nie używających prostownicy/lokówki, ale to nie znaczy, że wszystkie a co do tych grubych włosów, to cóż, przy takiej liczbie ludności pochodzenia azjatyckiego, arabskiego, latynoskiego czy Afroamerykanów, to ja się nie dziwię, że "co druga ma grube piękne włosy". To, że się o włosy dba, nie znaczy, że będą one grube, powiem więcej, osobiście znam 2 dziewczyny, które mają piękne, GRUBE włosy, ale jedna jest Arabką. Po prostu większość Polek ma raczej cienkie włosy i nie ma w tym nic złego.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 20:40   #2910
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Ale superpower dla ciała czy też dla włosków?
Edit: Haha, znalazłam. Nie źle
http://www.kulturystyka.sklep.pl/pro...oducts_id/1774
No i dla jednego i dla drugiego włosom na pewno coś się dostanie
Cytat:

Cytat:
a tauryne to łykam czasem przy okazji w 'preparacie mozgowym' w okresie sesyjnym i wiekszej nauki ale szukam takiej solo, bo po tym to niby lepsza koncentracja ale spac pozniej ciezko wiec na dluzsza mete odpada...
Taka tauryna jest w DOZ'ie w dawce 500 mg.

Cytat:
No to moze czas przestac,nie rozumie dlaczego dziewczyny katuja wlosy prostownicami,niszcza wlosy farbawi a pozniej zala sie na forum jakie maja "skatowane" wlosy,i to sczegolnie wlasnie w watku "walka o zdrowe pieknie wlosy".
Robią to z tych samych powodów, dla których Ty się odchudzałaś.
Nie, nie jestem fanką farb i prostownic

Cytat:

Jak zawsze nie moglam sie oprzec...
Jak rozumiem zajrzałaś wszystkim Amerykankom do łazienki, do szafy, szuflad lub w inne miejsca, w których potencjalnie mogą trzymać prostownicę i na podstawie obserwacji wyciągnęłaś takie wnioski ?

Powiedzmy sobie wprost - nie wiesz, co te dziewczyny robią z włosami, kiedy ich nie widzisz. A może najzwyczajniej w świecie nie potrzebują tych włosów ujarzmiać, bo naturalnie są wystarczająco zdyscyplinowane?
Lub też mają na nich tony środków utrwalających, żeli, pianek i nabłyszczaczy, po zmyciu których pozostaje im na głowie zwiędłe siano?
Może gęstość, którą widzisz, wcale nie jest ich naturalną gęstością tylko złudą jaką daje możliwość dopięcia sztucznych pasm?

Nie bierz za pewnik czegoś, co jest tylko gdybaniem, bo taki argument nie trzyma się kupy.

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Przyczepię się tylko do tej części Twojej wypowiedzi: wiele dziewczyn w Stanach prostuje włosy lub używa lokówek. Prostownice były modne w Stanach wtedy, kiedy w Polsce ciężko było je dostać i są tam popularne do dzisiaj. Oczywiście, kraj ten jest ogromny, więc znajdzie się mnóstwo dziewczyn nie używających prostownicy/lokówki, ale to nie znaczy, że wszystkie a co do tych grubych włosów, to cóż, przy takiej liczbie ludności pochodzenia azjatyckiego, arabskiego, latynoskiego czy Afroamerykanów, to ja się nie dziwię, że "co druga ma grube piękne włosy". To, że się o włosy dba, nie znaczy, że będą one grube, powiem więcej, osobiście znam 2 dziewczyny, które mają piękne, GRUBE włosy, ale jedna jest Arabką. Po prostu większość Polek ma raczej cienkie włosy i nie ma w tym nic złego.
Podpisuję się pod tym obiema rękami i o tym samym pomyślałam, czytając o "Amerykankach".

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości