|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
czesc
![]() mialam do nadrobienia 10 stron ![]() ![]() zrobilabym wam zdjecia mojej lazienki to przestalybyscie narzekac na to co macie... a macie przepiekne lazienki a "fachowcow za spie...enie roboty trzeba scigac gdzies pomiedzy tym wyczytalam o nowo kopnietych - gratuluje ![]() i poogladalm sliczne brzuszki ![]() Cytat:
Mi jest ciezko sobie to wyobrazic ze to bedzie moje dziecko, moja i meza kopia. Zobacze to sie przekonam. To nie zmienia faktu ze dzidzia jest jaknajbardziej chciana i uwielbiana w naszym domu ![]()
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
Zapomnialam dopisać
![]() Wczoraj byłam ponownie u lekarza, pokazać mu powtórzone wyniki badań moczu. Dostałam jakieś globulki, zakaz chodzenia na basen ![]() ![]() Badania mam powtórzyć za 2 tygodnie i jeśli nic się nie zmieni, to zgłosić się do lekarza od razu. Ale miałam jeszcze raz zrobione USG ![]() ![]() Na szczęście jemu nic nie dolega, znów lekarz zmierzył wszystkie jego części i dodatkowo sprawdził przepływ krwi... I wiecie? Jestem bardzo zdziwiona,że maluszek w ciągu 4 dni urósł cały centymetr ![]() Wróciłam rozanielona do domu i po zrobieniu obiadu padłam. W ogóle nie pasuje, nie smakuje mi mięso ![]() ![]() Agata - masz rację ![]() ![]() Planujemy z mężem kupno mieszkania i mamy ciągle nadzieję,że uda nam się to przed narodzinami maluszka. Musimy jednak wcześniej sprzedać kawałek działki,aby zdobyć część gotówki...a z tym podejrzewam - nie będzie łatwo. Na razie musimy więc trochę odpuścić. Przestałam się angażować w poszukiwania mieszkania ![]() ![]() P.S. Też oglądałam brzuszki ![]() ![]() ![]() P.S. 2 (dot. Musicman i Agata R) Rozumiem Was ![]() ![]() Mnie denerwują natomiast moje zmienne nastroje. Z jednej strony myślę,że wszystko jestem w stanie poświęcić dla zdrowia dziecka. Z drugiej zdarza mi się mieć do siebie/ a raczej do swojego ciała pretensje o to, że odmawia mi posłuszeństwa. Teściowa nie może natomiast zrozumieć,dlaczego aż tak bardzo nie interesuję się nowo narodzonymi dziećmi mojego kuzyna czy kuzynki męża, dlaczego cały czas nie dopytuję, nie oglądam na okrągło ich zdjęć..., bo przecież mój instynkt macieżyński powinien teraz działać w 100 % ![]() Ale tak na prawdę, ja zawsze lubiłam patrzeć na dzieci,ale nigdy nie odczuwałam potrzeby aby rozmawiać z nimi, brać je na ręce... Kocham moje dziecko, z nim rozmawiam i z nim czuję się dobrze...wcale nie muszę czuć tego samego do "wszyskich dzieci świata" ![]() Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-02-24 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek
![]() Znowu naskrobałyście... ![]() Ja dzisiaj wstałam z bólem głowy, boli od 4 rano, na razie próbuję przeczekac, jak nie przejdzie będę musiała wziąc paracetamol. Skierka gratuluję zdrowej córeczki, postaraj się umieścic screeny z filmu wg instrukcji świnecki. Ewentualnie możesz zamieścic film na YouTubie (trzeba się zarejestrowac) Dzisiaj mały już w przedszkolu, więc mogę poleżec i wyleczyc ból głowy, a dodatkowo pospac, bo wstałam nieprzytomna z wielkimi worami pod oczami ![]()
#2074 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry laseczki
![]() Cytat:
![]() zioła mam nadzieję że to nic poważnego i po tych dwóch tygodniach wszystko wróci do normy!!! ![]() Zazdroszcze, ze znów mogłaś poogladać swojego wiercipiętka! ![]() Ja dopiero za tydzień .... i normalnie nie mogę sie doczekać ![]() A ja jutro ide do dermatologa ... pojutrze na badania krwi i moczu ... a w piatek do dentysty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja mialam isc dzisiaj do dentysty konczyc ta piatke ale wyskoczylo mi mega ogromne zimno
![]() a z zimnem nie mozna robic zebow ![]()
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pierwsze słyszę ze z zimnem nie można ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no bo to sa bakterie, ktore sie roznosza jade papa
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raz byłam, ale miałam go na brodzie i pozaklejane plasterkiem ![]() papapa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
Anka, po co idziesz do dermatologa? masz jeszcze problem z cera? bo u mnie już się ta sprawa wyciszyła
![]() Śniła mi si,e dziś córeczka.Była bardzo grzeczna, nie płakała...ach A już za tydzień się też dowiem czy noszę pod serduszkiem chłopca czy dziewczynkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() niedługo wkleje .......to bedziecie zdziwione!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i jesli ma jeden kolor czy on zmienia kolor farby nalozonej wczesniej? wiesz to tez jest dobry pomysl zeby zrobic to z gipsu, dac na to tą farbe a potem bejce.....taniej wyjdzie!! Cytat:
![]() a tak wogóle to Witam brzuchatki!!! ale mialyscie wczoraj wene tworczą no.... wlasnie zjadlam sniadanko.......kurcze jak ten czas leci, za tydzien w piatek znowu do gina....
![]() |
#2081 |
Zadomowienie
|
Moja buźka już też wróciła do normy
![]() idę zjeść moje drugie śniadanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja tez sie wybieram za tydzień lub dwa i nie wiem na które usg sie zapisać.... oglądałam zdjecia te 4d i sa bardzo zachecające i ciekawi mnie jak moj maluszek wygląda... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
kurcze tez przydaly by mi sie jakies cwiczenia!! bo odkad jestem na zwolnieniu tzn.2 mce nic nie robie........doslownie lenia mam!!! tylko siedze i jem - stad to moje tycie pewnie.......tylko nie wiem co mozna cwiczyc?
#2084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze trochę przestała sie przetłuszczać ... ale pryszcze jak były, tak są! I te zaskórniki i blizny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny 17tyg i 2 dni liczy sie jako 17ty tydzien czy 18ty?
Wyszlo mi z kalendarza chinskiego ze bedzie chlopak, wszyscy oprocz tesciowej ktora bardzo by chciala wnuczke wroza chlopaka a ja chcialabym dziewczynke ![]() ![]() ![]()
#2086 |
Zakorzenienie
|
mozna zrobic screeny albo ewentulanie spakowac w zip i podzielic w zipie na kilka mniejszych
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz jestem w 17t4d czyli 18tc........przynajmniej tak moj gin to liczy!
![]() |
#2088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak mam troszkę czasu na to 3,4D bo dziś jestem 18tydz i 4 dzien. Cytat:
![]() Puderek czyni cuda, choć rankiem wyglądam ładniej a na wieczór już jakieś przebarwienia itp, a wcześniej tego nie miałam. Ciekawa jestem co zastosuje u ciebie doktorek. Szepnij słówko po wizycie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje. Czyli jest miedzy nami tylko 2 dni roznicy ![]() Jeszcze jak ktos moglby mi przypomniec na ktorym to boczku najlepiej spac ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ja jestem w 19 tyg i 2 dni ... czyli 20 tc ![]() Cytat:
Moze da mi skierowanie na jakis wymaz ... albo na testy alergologiczne ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A za tydzień ja znowu będę Ci zazdrościła ![]() ![]() P.S. 1 Już myslałam że tylko ja takim leniuszkiem się stałam,że śpię kiedy tylko i ile mogę ![]() P.S 2 Powodzenia na badaniach i dermatologa, właśnie...może jakaś alergia Ci się ujawniła? A jakich kosmetyków teraz używasz? Może warto pomęczyć się trochę i zminimalizować ich ilość? Może któryś z nich Cię uczula? Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-02-24 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie mialas cykle? albo kiedy mialas ostatnia @?? ja mialam cykle 28-29 dni ostatania@ 24 października........ chociaz zaraz na ostatniej wizycie mialam niby zaczety 16tc wedlug OM a lekarz powiedzial ze 15t4d takze nie wiem........w kazdy piatek wedlug OM zaczynam nowy tydzien ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- odnosnie alergii i innych..........ja odkad jestem w ciazy mam straszne syfy na plecach!! nigdy nie mialam takiego czegos.......ale lepiej juz na plecach niz na twarzy!! zreszta z twarza wiekszego problemu nie mam oprocz przebarwien, ktore mam od 2 lat ![]() czy wam tez tak szybko rosna paznokcie? normalnie jestem w szoku i nawet sa mocne, nie lamia sie ![]()
![]() |
#2093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasami maseczka z zielonej glinki i tyle! ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() co do paznokci - to moje też strasznie szybko rosną i są mocne i twarde! Jak nigdy! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekoladka termin zmienil mi sie na 4.08 Ania mi juz chyba poprawila ![]() Jeszcze inny ginekolog wyznaczyl mi termin na 2.08 ale w karcie mam 4 ty i juz tak chyba zostanie. Mi niestety paznokcie nie rosna i w dodatku rozdwajaja sie jak nie wiem. Juz nie moge sobie z nimi poradzic. Dostalam tez jakiejs alergii chyba bo wysypalo mnie czyms na szyi i swdzi jak nie wiem ![]() Ania wspolczuje z cera ![]()
![]() |
#2095 | ||||
Zakorzenienie
|
Zioła będzie dobrze, zobaczysz
![]() Chyba każda z ciężarówek chociaż raz miała jekieś globulki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pochłaniam jajecznicę z 3 jajek z kiełbaską i cebulką, mmm pycha idę zjeść poza lapcia bo jeszcze niechcący go nakarmię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a może woda po prostu ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-02-24 o 09:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam za to bardzo przesuszona cere......normalnie suche skorki na nosie, czole, nigdy tak nie mialam.....nawilzam , nawilzam ale to chyba za malo uzywam do mycia twarzy żelu ziaji Calma
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet dekolt czasami mam w krostach.......
![]() |
#2100 |
BAN stały
|
Dzień dobry wszystkim mamusiom
![]() Svinecka, dzięki za instrukcje. jak mąż wróci z pracy to się z tym rozprawi ![]() Słuchajcie dziewczyny, czy wy też za każdym razem na wizycie u gin macie robione usg? bo ja tak i jak mąż wczoraj do domu dzwonił to jego mama go zjechała za to że tego nie pilnuje i na to pozwala, bo podobno to szkodliwe bardzo i tak często nie powinno się robić ![]() I jeszcze jedna sprawa tak mnie zastanowiła ostatnio. jak się maleństwo rodzi to gdzie się to zgłasza?? usc, czy urząd gminy?? ![]() chodzi o to ,że jesteśmy zameldowani 200 km od miejsca zamieszkania i się zastanawiam, czy trzeba będzie lecieć do domu żeby to załatwić. Orientujecie się?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.