Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 09:52   #2101
zioła
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no to teraz pasuje!! zobaczymy czy mi sie nie zmieni tez termin......ale lekarz caly czas powtarza 1 sierpnia.....data urodzin lekarza!!! na 1 wizycie juz powiedzial" no to teraz wiem kiedy mnie zrobili"

kurcze tez bym chciala zeby mi wlosy nie wypadaly.....
mam za to bardzo przesuszona cere......normalnie suche skorki na nosie, czole, nigdy tak nie mialam.....nawilzam , nawilzam ale to chyba za malo
uzywam do mycia twarzy żelu ziaji Calma
Kurcze, dziewczyny, może jakaś woda termalna? Mi na suche skórki pomogła Avene. Nie jest najtańsza,ale może warto spróbować? I dużo, dużo picia

Zastanawiam się, czy nie używać znowu przegotowanej wody do mycia twarzy z rumiankiem, czy na razie dać sobie spokój, skoro źle nie jest
Uczulała mnie kiedyś woda, zaraz jak przeprowadziłam się ze wsi do miasta Chyba za dużo w niej chloru było, czy coś. Wtedy przerzuciłam się na przegotowaną i pomogło.
Teraz normalnie się myję, leniuszek jestem i każdą sekundę wykorzystuję na to,żeby leżeć dłużej w łóżku.
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim mamusiom

Słuchajcie dziewczyny, czy wy też za każdym razem na wizycie u gin macie robione usg? bo ja tak i jak mąż wczoraj do domu dzwonił to jego mama go zjechała za to że tego nie pilnuje i na to pozwala, bo podobno to szkodliwe bardzo i tak często nie powinno się robić nie wiem, ale lakarz chyba wie co robi . poza tym jak w inny sposób miałby sprawdzić co u dzidzi się dzieje?? jak jest u was?
Skierko,nie przejmuj się, ja mam na każdej comiesięcznej wizycie a nawet dwa razy miałam robione USG w odstępie kilku dni( mój lekarz przyjmuje mnie prywatnie i bezpłatnie w szpitalu,kiedy czuję się zaniepokojona,lub mam złe wyniki).
Pytałam o to też lekarza,ale wytłumaczył mi,że nie ma przeciwskazań do robienia częstego USG. Przecież to nie są promienie rentgenowskie. Powiedział mi,że zwłaszcza wśród starszych kobiet panuje taki "przesad'/ opinia, ale to w ogóle nie pokrywa się z wynikami badań. Obserwując często maluszka można mu natomiast szybciej pomóc w razie problemów. Ja w każdym razie już jestem spokojna, odkąd mój lekarz spokojnie mi to wyjaśnił

Edytowane przez zioła
Czas edycji: 2009-02-24 o 10:06
zioła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 09:55   #2102
syla39
Wtajemniczenie

Na lewym, to ja sie katowalam na prawym. Wiedzialam ze zamieszam

Ania ja ze swojej strony moge ci tylko doradzic jesli oczywiscie spozywasz to skonczyc ze slodyczami. Jak je jem to zawsze mi cos wyskoczy.
I jeszcze moj maz mial straszne problemy z cera, syfek za syfkiem i zmienilo sie to jak zaczal uzywac "Clean&Clear" tonik gleboko oczyszczajacy do cery wrazliwej. Powiedzial ze jest "zaj***ty" i ze nigdy nie zamieni go na inny.

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 09:56   #2103
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Svinecka, dzięki za instrukcje. jak mąż wróci z pracy to się z tym rozprawi .

Słuchajcie dziewczyny, czy wy też za każdym razem na wizycie u gin macie robione usg? bo ja tak i jak mąż wczoraj do domu dzwonił to jego mama go zjechała za to że tego nie pilnuje i na to pozwala, bo podobno to szkodliwe bardzo i tak często nie powinno się robić nie wiem, ale lakarz chyba wie co robi . poza tym jak w inny sposób miałby sprawdzić co u dzidzi się dzieje?? jak jest u was?

I jeszcze jedna sprawa tak mnie zastanowiła ostatnio. jak się maleństwo rodzi to gdzie się to zgłasza?? usc, czy urząd gminy??
chodzi o to ,że jesteśmy zameldowani 200 km od miejsca zamieszkania i się zastanawiam, czy trzeba będzie lecieć do domu żeby to załatwić. Orientujecie się??
ja mam wizyty co 3 tygodnie i za kazdym razem mam usg, ale tylko na chwilke mi robi....zreszta jakby to bylo takie szkodliwe to chyba by nie robil

a dziecko musisz zaglosic w tym miescie, w ktorym bedziesz rodzic czyli w USC!
do zgloszenia dziecka czyli do wydania aktu urodzenia jest potrzebne zaswiadczenie ze szpitala, dowody osobiste rodzicow i reszta juz zalatwiasz w tym USC

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 09:58   #2104
iwona.sz2403
Raczkowanie

GG do iwona.sz2403

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy biedronkowy zakup W sumie nie ma nic wspólnego z macierzyństwem, ale spodobał mi się tak bardzo, że tż właśnie pobiegł po drugie takie samo
cześć a z czego jest to pudełko? i jaka cena i wielkość?

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

a tak wogóle to się przedstawię
Mam na imię Iwona, termin na 20 sierpnia więc 15 tydzień teraz. Płci nie znamy
iwona.sz2403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 10:02   #2105
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez iwona.sz2403 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

witamy witamy rozgość sie!!! jesli chcesz by Ania wpisala cie na liste podaj jeszcze wiek i skad jestes

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-24, 10:04   #2106
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
kurcze tez przydaly by mi sie jakies cwiczenia!! bo odkad jestem na zwolnieniu tzn.2 mce nic nie robie........doslownie lenia mam!!! tylko siedze i jem - stad to moje tycie pewnie.......tylko nie wiem co mozna cwiczyc?
planuję włączyć muzykę i trochę potańczyć. to zawsze dobrze wpłynie na kondycję. dodatkowo jakieś delikatne ćwiczenia rozciągające. Ja też trzeci tydz na zwolnieniu jestem i zauważyłam że zastana jestem, nawet jak na spacer idę to się zasapię.
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 10:04   #2107
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Svinecka, dzięki za instrukcje. jak mąż wróci z pracy to się z tym rozprawi .

I jeszcze jedna sprawa tak mnie zastanowiła ostatnio. jak się maleństwo rodzi to gdzie się to zgłasza?? usc, czy urząd gminy??
chodzi o to ,że jesteśmy zameldowani 200 km od miejsca zamieszkania i się zastanawiam, czy trzeba będzie lecieć do domu żeby to załatwić. Orientujecie się??
Lekarz wie co robi, nie ma żadnych dowodów na to, że usg jest szkodliwe. Ja miałam 4 wizyty i na 3 miałam robione usg. To trwa chwilę i nie powinno zaszkodzic. A jak któraś ma ciąże z problemami, zagrożoną poronieniem itp to usg robi się bardzo często (często też wizyty z teo względu sa częstsze)
Nie przejmuj się, wszystko jest ok.

Co do zgłaszania dziecka, to Szpital, w którym rodzisz wysyła taka inf. do USC (odpowiedniego dla tego szpitala) i tam po 14 dniach odbiera się akt urodzenia. A jeżeli chodzi o zameldowanie, to dziecko melduje się, tam gdzie matka ma meldunek.
O widzisz Ania napisała, że samemu zanosi się zasiwadczenie ze szpitala o urodzeniu do USC. Czyli zależy od szpitala (bedziesz musiała się dowiedziec jak będzie w tym co będziesz rodziła)

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-02-24 o 10:13
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 10:05   #2108
iwona.sz2403
Raczkowanie

GG do iwona.sz2403
Smile Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
witamy witamy rozgość sie!!! jesli chcesz by Ania wpisala cie na liste podaj jeszcze wiek i skad jestes
mam 26 lat, Tychy
dziękuję za powitanie
Stary 2009-02-24, 10:07   #2109
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
mam 26 lat, Tychy
dziękuję za powitanie
to bedzie twoj 1 dzidzius?????
zapraszamy do czestego udzielania sie na watku!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-24, 10:15   #2110
iwona.sz2403
Raczkowanie

GG do iwona.sz2403

Cytat:
to bedzie twoj 1 dzidzius?????
zapraszamy do czestego udzielania sie na watku!!
tak pierwszy
w miarę możliwości będę tu bywać
Stary 2009-02-24, 10:24   #2111
mariolasl
Zakorzenienie

zioła nie martw się, za dwa tygodnie wszystko wróci do normy i będzie dobrze!

UnholyOne mam nadzieję, że ból głowy szybko minie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a ja mialam isc dzisiaj do dentysty konczyc ta piatke ale wyskoczylo mi mega ogromne zimno
a z zimnem nie mozna robic zebow
A to pech...
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Jeszcze jak ktos moglby mi przypomniec na ktorym to boczku najlepiej spac Bo mi sie myli zawsze prawa z lewa i na odwrot. Zapomnialam z tego wszystkiego
Na lewym.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 10:29   #2112
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
ale lekarz caly czas powtarza 1 sierpnia.....data urodzin lekarza!!! na 1 wizycie juz powiedzial" no to teraz wiem kiedy mnie zrobili"
Jajcarz z tego Twojego doktorka

Cytat:
...
odnosnie alergii i innych..........ja odkad jestem w ciazy mam straszne syfy na plecach!! nigdy nie mialam takiego czegos.......ale lepiej juz na plecach niz na twarzy!!
zreszta z twarza wiekszego problemu nie mam oprocz przebarwien, ktore mam od 2 lat
Wrrr ja też mam na plecach, ale fakt z dwojga złego lepiej na plecach niż twarzy czy dekolcie
Cera zrobiła mi się ładniejsza, nawet moja mama to stwierdziła, za to plecy

Cytat:

Usg mam robione raz w m-cu, choć u lekarza jestem co 2 tygodnie, Jak nie robi usg to tylko bada na fotelu i słucha serca detektorem.
Nikt jeszcze nie udowodnił że usg jest w nadmiarze szkodliwe, choć może jest. Ale z drugiej strony większe są korzyści usg potrafi uratować życie dziecku.

O meldunku masz co nieco tutaj

http://maluchy.pl/artykul/131

http://maluchy.pl/artykul/132

http://maluchy.pl/artykul/129

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 10:35   #2113
skierka1981
BAN stały

Cytat:

witam nową mamusię

dzięki dziewczyny za odpowiedzi. tylko i tak czeka nas kazanie przy najbliższej wizycie u teściowej już wczoraj powiedziała mężowi że jest nieodpowiedzialny i nie pilnuje tego i w ogóle....

eleeri dzięki

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-02-24 o 10:37
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 10:44   #2114
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
za tydzień mam wizytę u doktorka więc podczas niej powinnam się dowiedzieć, ale mimo to 3 marca zapisze się na 3,4D ponieważ chcę mieć pamiątkę.Zdjęcia i film
Ale i tak mam troszkę czasu na to 3,4D bo dziś jestem 18tydz i 4 dzien.

No wlasnie, nie wiem czy na polówkowe zapisac sie na normalne a 3/4 d to pozniej sobie zrobic, jak juz dzidzius bedzie wiekszy?
Jak wy myslicie?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
no właśnie nie używam prawie zadnych kosmetyków ... żel do mycia twarzy z białą herbatą /z avonu/ i podkład antyalergiczny ... krem tylko czasami Nivea na dzień
A moze krem Nivea ci szkodzi, bo on w składzie ma rozne zapychacze. Moze poczytaj sobie wątek na biochemii taki jest o kosmetykach komodogennych, czyli składnikach zapychajacych naszą cerę. Mozna tam podać tez sklad kosmetyków i dziewczyny sprawdzą czy mają w składzie coś niepokojącego.

A ja teraz pije kawe bezkofeinową i zajadam się lodami
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 11:05   #2115
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dziewczyny co myslicie o tym szpitalu?????
http://szpital.raciborz.pl//index.ph...d=73&Itemid=42

z opisu i zdjec wydaje sie byc w miare ludzki!! kilka moich znajomych tam rodzilo i sa zadwolone! tez bede tam rodzila!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-24, 11:10   #2116
skierka1981
BAN stały

Cytat:

z opisu i zdjec wydaje sie byc w miare ludzki!! kilka moich znajomych tam rodzilo i sa zadwolone! tez bede tam rodzila!!

super a najfajniejsza ta wanna - tak bym chciała
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 11:13   #2117
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Już kiedyś oglądałam te zdjęcia
Szpital prezentuje się fajnie i przyjaźnie, ale pamiętaj, najważniejsze jest jak panuje tam atmosfera, podejście lekarzy i położnych do pacjentki, czy służą radą itp. Ze tak to nazwę warunki lokalowe są mniej ważne
Ale jak masz dobrą opinie od znajomych to bardzo dobrze
Stary 2009-02-24, 11:19   #2118
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
super a najfajniejsza ta wanna - tak bym chciała
z opini co slyszalam to oni tam w tym szpitalu rzadko praktykuja porody w wannie i ta wanna sluzy tylko do uśmierzenia bólu ciezarnej.......

zreszta ja i tak nie chcialabym rodzic w wodzie, ale zeby przyjac dogodna do siebie pozycje w trakcie porodu- jestem najbardziej za!!

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Już kiedyś oglądałam te zdjęcia
Szpital prezentuje się fajnie i przyjaźnie, ale pamiętaj, najważniejsze jest jak panuje tam atmosfera, podejście lekarzy i położnych do pacjentki, czy służą radą itp. Ze tak to nazwę warunki lokalowe są mniej ważne
Ale jak masz dobrą opinie od znajomych to bardzo dobrze
kurcze musze podpytac mojego lekarza czy bedzie mial dyzur jak ja bede rodzic....jesli oczywiscie porod bedzie w terminie! bo moj doktorek ma urodziny w ten dzien co ja mam termin porodu! z tego co wiem to wiekszosc jego pacjentek rodzi w wyznaczonym terminie poprostu kaze stawic sie na oddzial i daja na wywolanie!
moja koleznka tak miala.... termin miala na 19 grudnia a kazal jej przyjechac 16 grudnia,bo chcial zeby byla w domu na swieta.........pojechala do szpitala bez zadnych objawow porodu.......podlaczyli ja o 13.00 pod kroplowke , o 17.00 dostala skurczy a 18.20 maly byl juz na swiecie!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-24, 11:51   #2119
frida110
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy

Wymiary pudełka podam jak wrócę do domu. Ono jest chyba kartonowe, ale w środku jest wyłożone cienkim materiałem a na zewnątrz dość grubym (przypomina mi to gruby len, ale to na pewno nie len). Cena 27.99
Pudło jest dość duże najdłuższy bok z tego co pamiętam ma 47 cm, ale resztę musze sprawdzić.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 12:08   #2120
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jeju dziewczyny ale jestem wypompowana, ja juz sie tak szybko mecze, ze masakra, normalnie nie mam sily reka ruszyc
pojechalismy na te badania a potem do centrum handlowego i juz po pol godzinie chodzenia nogi zaczely mi w tylek wlazic i krzyz bolec
dziwne bo w pierwszej ciazy tak duzo przytylam i sie nie meczylam wcale, a teraz prawie nic nie przytylam a mecze sie jak w 9 miesiacu

ale za to Tz kupil mi kosmetyki, koszule na obrone, przesliczny sweterek, slodka pizamke i dwie pray majtek, aha i skarpetki cieplutkie

Cytat:
a ta bejca to jest w różnych kolorach???? czy ma jakis jeden uniwersalny kolor?
i jesli ma jeden kolor czy on zmienia kolor farby nalozonej wczesniej?
wiesz to tez jest dobry pomysl zeby zrobic to z gipsu, dac na to tą farbe a potem bejce.....taniej wyjdzie!!

....
tak ta bejca jest w roznych kolorach - to ona nadaje ten efekt koncowy, my kupilismy wlasnie w takim kolorze jak widzialas na scianach
tylko pod nia trzeba polozyc farbe polmatowa ale mozna kombinowac tez z kolorami, np jak pod ta bejce malinowa co ja mam bys polozyla farbe zolta to by koncowy efekt wyszedl pomaranczowy

Cytat:
ja mam wizyty co 3 tygodnie i za kazdym razem mam usg, ale tylko na chwilke mi robi....zreszta jakby to bylo takie szkodliwe to chyba by nie robil

a dziecko musisz zaglosic w tym miescie, w ktorym bedziesz rodzic czyli w USC!
do zgloszenia dziecka czyli do wydania aktu urodzenia jest potrzebne zaswiadczenie ze szpitala, dowody osobiste rodzicow i reszta juz zalatwiasz w tym USC
eee czyli jak ja jade do innego miasta rodzic to tam musze zalatwiac akt urodzenia? ee nie chce mi sie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 12:38   #2121
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

tak ta bejca jest w roznych kolorach - to ona nadaje ten efekt koncowy, my kupilismy wlasnie w takim kolorze jak widzialas na scianach
tylko pod nia trzeba polozyc farbe polmatowa ale mozna kombinowac tez z kolorami, np jak pod ta bejce malinowa co ja mam bys polozyla farbe zolta to by koncowy efekt wyszedl pomaranczowy

eee czyli jak ja jade do innego miasta rodzic to tam musze zalatwiac akt urodzenia? ee nie chce mi sie
a wydajne sa te farby i bejca z tego beckersa? mi zalezy na dobrej farbie wlasnie, zeby koncowy efekt byl taki ze powloke na scianie mozna tez umyc w razie zabrudzenia.....

no niestety trzeba zalatwic tam gdzie dzidziol sie urodzi! ale to nie musisz byc ty, twoj mąż moze spokojnie za ciebie wszystko zalatwic....... a becikowe to juz w urzedzie gminy i do tego potrzebny jest akt urodzenia i pesel dziecka......

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

a ja sie wybieram dzisiaj do mojej przyjaciolki na pogaduchy, napewno bedzie wesolo bo ona ma 2 letnia coreczke - jest przekochana!!

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

W szpitalu w którym urodziłaś dziecko odbierz zaświadczenie o przyjściu maleństwa na świat. Zaświadczenie to określa do którego Urzędu Stanu Cywilnego musisz się zgłosić i jest niezbędne przy rejestracji noworodka. Jeśli urodziłaś w szpitalu w innej miejscowości niż ta w której mieszkasz to dziecko musisz zarejestrować w mieście w którym odbył się poród. Zaświadczenie lekarskie między innymi powinno zawierać miejsce, datę i godzinę przyjścia na świat dziecka oraz jego płeć. Przed zgłoszeniem się do USC wybierzcie imię dla dziecka. Bobasowi możecie nadać maksymalnie dwa imiona.Opłata skarbowa wynosi 5 zł. Trzy pierwsze odpisy aktu urodzenia wydawane są bez dodatkowych opłat.

Rejestracji noworodka należy dokonać w ciągu 14 dni od narodzin. Następnie USC automatycznie przesyła informację o pojawieniu się nowego obywatela do właściwej delegatury Urzędu Miasta, gdzie od razu dziecku nadawany jest numer PESEL . Po odebraniu aktu urodzenia i numeru ewidencyjnego będziesz już mogła zameldować swoją pociechę.
Urodzenie dziecka zgłasza:
  • ojciec, albo matka dziecka
  • lekarz albo położna obecna przy porodzie
  • zakład opieki zdrowotnej, jeśli urodzenie nastąpiło w takim zakładzie
  • pełnomocnik - pełnomocnictwo musi być dokonane na piśmie i zawierać imię, jakie ma być nadane dziecku. Oprócz wymaganych dokumentów pełnomocnik musi mieć dowód osobisty swój i osoby, której jest pełnomocnikiem.

W zależności od stanu cywilnego matki do rejestracji noworodka wymagane są różne dokumenty.
Jesli dziecko jest z małżenstwa potrzebny jest tez akt małżeństwa!!

Źródło: www.dzidziusiowo.pl

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-24, 12:47   #2122
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czekoladko ja jestem na maksa zadowolona z beckersa, jak bedzie pozniej to nie wiem ale poki co szczerze polecam

chociazby dla tego efektu...jest super
Stary 2009-02-24, 12:56   #2123
Ania0104
Zakorzenienie

ehhhh mam doooość!!!!!

Taki dzisiaj kocioł w pracy, ze ledwie śniadanie zdażyłam zjeść

dziekuje Wam dziewczyny za wszystkie rady i suestie, ale ja już naprawde próbowałam wszystkiego z moja cerą i NIC! Od ponad roku sie tak męczę

Jutro idę do tego dermatolog i nie wyjde dopóki nie dostanę jakiegos skierowania na badania ... nie dam sie już zbyć antybiotykiem i hasłem: jak pani zajdzie w ciaze to wszystko przejdzie i wróci do normy!

witam nową kolezankę

czekoladka fajny ten szpital

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 12:57   #2124
megi b
Wtajemniczenie

Witam brzuszki

ainka11111, skierka1981 GRATULUJĘ córeczek dziewczynki dopiero się rozkręcają
iwona.sz2403 witaj
czekoladka21 szpital wygląda na przyjazny mamie i dziecku i oby w praktyce tak było

W moim szpitalu nie jest tak fajnie nawet piłki nie mają, ogólnie czas się tam chyba zatrzymał no cóż jakoś to będzie...

A i dzisiaj znów nie mogłam się powstrzymać i kupiłam buciki dla dzidziolka

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 12:58   #2125
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

aha czekoldako dziekuje Ci bardzo za info odnosnie usc
Stary 2009-02-24, 13:12   #2126
eleeri
Zakorzenienie

Tak w ogóle to witam nową mamusię

Cytat:
...
ale za to Tz kupil mi kosmetyki, koszule na obrone, przesliczny sweterek, slodka pizamke i dwie pray majtek, aha i skarpetki cieplutkie
Ależ ten Twój TŻ Cię rozpieszcza

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Megi nie wiesz, że trzeba się pochwalić , najlepiej zdjęciem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 13:16   #2127
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hhehe czy rozpieszcza to nie wiem, od dawna nie mamy kasy na zakupy, wszystko mi sie pokonczylo i na nic mnie nie stac

no ale w koncu udalo sie cos wykombinowac
Stary 2009-02-24, 13:18   #2128
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

Ależ ten Twój TŻ Cię rozpieszcza
Co do Tż to właśnie ubawiłam się ze swojego Od wczoraj gadam jak najęta o kupnie suszarki do wieszania prania (pokojowej, rozkładanej). Okazało się że taka jest w Biedronce po 20 zł. Więc zadzwoniłam do Tż żeby poszedł i kupił suszarkę. Po pół godziny oddzwania do mnie i mówi, że nie ma. Za chwilę jednak oddzwania i mówi że jednak jest ale po 30. Ja zdziwiona, że podnieśli cenę , ale mówię, "Jak to taka rozkładana to bierz." A on" A gdzie ja Ci w sklepie suszarkę do włosów rozłożę???) I tak stałabym się posiadaczką kolejnej szuszarki do włosów (Miałabym już 3 w domu)
W końcu załapał o jaką suszarkę mi chodziło i kupił taką jak trzeba

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-02-24 o 13:38
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 13:20   #2129
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
39 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek/Michaś
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - Kubuś
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ???
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ----------- t.p. 06.07.09 - Dawid/Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 11.07.09 - ???
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ---------------- t.p. 19.07.09 - Nina lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - Fabian/Filip
majka versace (Beata, 31l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
mirika (Magda, 28l, Warszawa) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Chłopcy 8 : 4 Dziewczynki

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-24, 13:20   #2130
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
31 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) --------------- t.p. 02.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) -------- t.p. 04.08.09 - Liliana/Maja lub Leo/Max
Syla39(Sylwia, 29 l, Norwegia) -------------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ---------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) --------t.p. 20.08.09 - ??? lub ???
zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Bianka lub Aleksander
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid
aromatyzowana (???, ?? l, ???) ---------- t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon
polkluza (???, 28l, Warszawa) --------------- t.p. 31.08.09 - ??? lub ???

lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------

Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]
Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-02-24 o 13:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości