|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cześć Dziewczynki! Nie mam czasu przeczytać wszystkich wiadomości od niedzieli, bo jestem w pracy. Nadrobię to po południu w domku. Wpadłam przesłać Wam fluidki od mojej fasolki (8,5 mm - 6 tydzień)
![]()
|
#4502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i Gratuluje wielkoluda
|
|
#4503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z jednej strony lepiej mieć wsparcie i opinie innych osób z PCOS ale z drugiej wolałabym, żebyśmy nigdy nie musiały wymieniać informacji na ten niefajny temat. Ja mam zacząć brać Clostilbegyt w czwartek i już w główce mi się uroiła myśl, że dzięki temu powinno się udać w tym cyklu, ale skoro Ty już bierzesz rok to trochę przysiadłam. Muszę być dobrej myśli, ale się też nie nakręcać, chociaż z tym jest trudno.Na przykład myśląc o planach na wakacje widze siebie w ciązy i z brzuszkiem, wieć pewnie nie będę mogła robić tego czy tamtego...czekam aż spadnę na ziemie. |
|
|
|
|
#4504 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikuś! widziałam ten pamiętnik! cudowne, wzruszające zdjęcia, pełne ciepła .. można się rozpłynąć oglądając
) teraz jak będziesz się nie potrzebnie denerwować weź ten album..usiądź wygodnie, najlepiej w bujanym fotelu, i oglądnij ponownie, ukoi nerwy i sprawi że troski znikną sama wiesz, Ty się denerwujesz, dzidziuś to czuje a On pewnie też chętnie obejrzy takie śliczne zdjęcia ![]() ja już jestem po wibracjach, i solarium.. ![]() po 2 kubkach inki, po 2 sucharkach z masłem orzechowym.. ![]() obecnie piję kawę..tym razem z kofeiną, może trochę mnie pobudzi ![]() a Ty Malinko..Tobie też się oberwie! za denerwowanie kobiety z dzidziusiem w brzuszku! ...nie nie mówię o Sobie, aktualnie piszę o Niki i innych naszych Słoneczkach w ciąży..które czekały tutaj na Ciebie jak na szpilkach
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że już jesteś po Buźki
|
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
Pacierp! błagam tylko tak nie myśl, bo potem będziesz taka zdołowana jak My tutaj ..w większości
Pamiętaj kochana! spokojnie róbcie..zaczniecie się martwić jak nie bedzie nic wychodzić, ale dopiero po 6 miesiącach! nie wcześniej ![]() pomyśl lepiej o świętach Bożego narodzenia jak to miło spędzać je z brzuszkiem! ![]() objadać się do woli.. a wakacje..przecież zawsze możecie mieć je tylko dla siebie
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej malinka Wielkie gratki ![]() Dbaj teraz o siebie ![]() A ja biorę sobie jeden ![]() Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#4508 |
|
Wtajemniczenie
|
zostały dwa fluidki, to ja biorę też jednego
![]() kto załapie się na 3?
|
|
|
#4509 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pan mi właśnie położył wykładzinki w sypialniach- suuuuper, mięciutko i przytulnie! ja biorę ...dla okruszka, żeby rósł.
|
|
|
#4511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie juz fluidka zabrakło ale mysle ze mi sie uda , bo w koncu kiedys musi sie udac tylko nie wiem kiedy owulka bedzie ale staranka juz są ![]() miłego dnia życzę |
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
edzia- jesli Ty masz cykle 35dniowe to prawdopodobnie owu jeszcze przed Toba. Raczej obstawialabym 20-22dc niz to ze w 16dc juz byla. oczywscie bez obserwacji nie da sie tego stwierdzic ...
|
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za owocne staranka!
|
|
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikuś! ja też uwielbiam sok, wyciśnięty z pomarańczy! kocham po prostu! w niedziele wypiłam ponad litr..
![]() chcę jeszcze kupić tą sokowirówkę na całe owoce..philips robi taką, ma ktoś już żeby podzielić się uwagami?
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4516 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Początek roku
ja też planuję,ostatnio druga kreska w teście była prawie niewidoczna i nie wiem czy jestem.
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początek roku
Cytat:
Hej! Ja nie biorę żadnych leków, wzięłam sie za siebie sama ostro i poskutkowało( naturalne leczenie-5 miesiace) Efekty: -pękające pęcherzyki -regularne cykle 30-stodniowe (czasem 32)wcześniej 40 dni -normalna owulacja!!! -prawy jajnik nie ma już cech policystyczncyh!!! -brak torbieli!!! -duzo energii! -włosy przestaly migrowac! -cukier w ryzach..dieta, dieta... Wcześniej skok miewałam czasem w 27 dniu cyklu nawet..wiec teraz owulka 17dc to naprawdę normalnie, nie rozumiem czemu uważasz,że to późno?(cykl bylby 32 dniowy). Miałam2 usg-idelanie wstrzelilam sie w ouwlkę więc trzeciego juz nie było potrzeba;-)
Szukam FM Musc Ravageur, L'Artisan Safran Troublant, Edytowane przez Narnijkar Czas edycji: 2009-02-24 o 12:28 |
|
|
|
|
#4518 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
nadal nawał pracy więc wpadam dać znać, że wszsytko oki i zostawić Wam
|
|
#4519 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.Dawno mnie tu nie było ale niestety nie mam jak i kiedy.Zaczelismy ten remiont pracuje calymi dniami.Moja lekarz postanowila ostro za mnie sie zabrac i za moje nieregularne miesiaczki.mam do niej przyjsc jutro i przepisze mi jakis lek na to i jednoczesnie wspomagajacy zajscie w ciaze. Moze teraz sie uda.....A co tu slychac widze ze zafasolkowanych jest sporo....
![]() Czytamo tym PCOS.Ja mialamkiedy torbiela na jajniku.Teraz mamciagle nieregularne miesiaczk,włosy miwypadaja.Moze to byc toczy poprostu ten torbiel takmisiepojawil i tyle.Ażprzestraszylamsie terz.A;lechyba mojalekarz by odrazu wpadlana to jak zobaczylabymyalnieregular ne miesiaczki i tegotorbielau mnie kiedys..\juz zaczynam sobie wbijac.Nopieknie mamcaly dzien z glowy
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
Edytowane przez kobra913 Czas edycji: 2009-02-24 o 12:48 |
|
|
|
#4520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam ciekawy artykuł http://dziecko.interia.pl/bede-mama/...i,1263966,3975
Miłej lektury
|
#4522 |
|
Rozeznanie
|
Narnijkar mogłabyś zdradzić swoje sposoby na walkę z PCOS i wyregulowanie cyklu? Ja byłam 8 lat na hormonach w tym 5 lat na Dianie i efekty są ale mizerne. Jajniki się zmniejszyły, ale pęcherzyki nadal są
jak leżę podczas badania USG i patrzę na monitor to wyć mi się che, bo moje jajniki wyglądają jak ser szwajcarski.
Edytowane przez pacierp Czas edycji: 2009-02-24 o 12:59 |
|
|
|
#4523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4524 |
|
Rozeznanie
|
dzięki Nikuś. Nie poddam się tak łatwo. To co Wy przechodzicie i wiara jaką w sobie macie dodaje mi sił.
|
|
|
|
#4525 |
|
Zadomowienie
|
A ja jade dzis na inseminacje,bo pecherzyk mam juz duzy ponad 20mm
Wczoraj dostalam zastrzyk PREGNYL i on ma mi pomoc.A wczesniej bralam Clostylbegyt i najwidoczniej on zadzialal skoro mi pecherzyk taki duzy urosl. A dzis mnie caly czas jajnik kluje, ale na szczescie juz jestem po pracy takze moge sobie polezec,ale co jak tu tyle do zrobienia.Ale wazne jest zdrowie... Teraz to sie tylko boje,zebys sie wszystko udalo, bo jak nie to bede musiala czekac miesiac i nastepny i nastepny... Oby nie,mam nadzieje ze to dzis bedzie ten dzien Ale jak czytalam wypowiedzi niektorych z was to sie boje ze sie nie uda.Bo jak piszecie to staracie sie ok.pol roku.Ale ja mam juz nadzieje... bo jest duzy pecherzyk...a wczesniej to go wcale nie bylo. To pozdrawiam I gratuluje zafasolkowanym mamusiom. |
|
|
|
#4526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja przez chwilę myślałam,że to do mnie - NIKUŚ -...Mąż tak moje imię zdrabnia ![]() Jesli chodzi o leczenie-mogę napisać, poza wątkiem-coby nie być posądzana o jakąś reklamę czy cuś -bo jest to dieta ale i konkretne produktyLisica trzymam kciuki z IUI!!!
|
|
#4527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez uwielbiam, a jeszcze bardziej mój mężus. Kupił ostatnio wyciskarke do cytrusów i mam na przemian soczki z pomaranczy i soczki wieloowocowe z blendera.Blender tez fajna sprawa, wrzuca się wszystko i taki sok z kawałkami owoców wychodzi mniam...... Byłam dzisiaj u lekarza, coś nienstety w moich oskrzelach usłyszał i dalej mam się kurować. Przyznałam mu się że się staraliśmy o dzidziusia i moge byc w ciąży, żeby mi złych leków nie przepisał. On stwierdził że zrobi mi usg moze cos juz wyjdzie. Troche mnie to teraz zastanawia. Zrobił takie usg z zewnątrz stwierdził ze jest jakis pełcherzyk, ale nie wie czy nie pusty , ale nie zaptrzeczył tez ciąży.Boje się żeby znowu się nie powtórzył ten scenariusz z pustym pełcherzem i z tym że nie do konca sie komórki połączyły ![]() Co się dzieje z tym pęłcherzykiem jak nie doszło do zapłodnienia, i ma być @. Czy lekarz widziałby go przez usg?? Dzisiaj rano czułam się jakbym miała za chwile @ dostać i już odpusciłam, a teraz po tej wizycie juz sama nie wiem co myśleć. Ja chce żeby był juz piątek, nie nawidze czekania w niepewności.
|
|
#4529 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i tego też ![]() Cytat:
to tobrze,ze lekarz wezmie sie za ciebie zobaczymy co ci tam da i nie martw sie na zapas Cytat:
a ja się przyznam,że nawet nie wiem który mam dzień cyklu i nawet nie wiem w których dnaich były staranka,były,ale nie wiem który dzien cyklu eh wole nie myslec i tak czasu brak ![]() kurcze mam dość kursu,chcę się uczyć,ale męczy mnie psycholog,żebym się otworzyła zaczeła mówić wyciąga mnie na środek,a ja się bardziej zamykam kazał dziś scenke przedstawić w głowie miałama,ale niestety nie powiedziałam,bo nagle pustka w głowie przysżła i nic już nie wiedziałam jeszcze grupa dogrzyała mi,ze po co sie wstydze przed nimi i takie tam,tylko ja sie nie wstydze tylko jestem osoba nerwowa i nie lubie fałszywych ludzi taka jaka jest grupa i sie na pewno nie otworze przed nimi,a chca tu mnie istnie zmusić,czuję,że z każdymi zajęciami będzie gorzej,w końcu sie zamkne na dobre i zrezygnuje,bo dziś miałam ochote wyjść
|
|
#4530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety mam za duzo czasu w domu sama. Ty biedna zabiegana, ale przynajmniej nie ma czasu na rozmyślanie i rozczulanie się taki plus. Jeśli chodzi o takie wypowiadanie sie przed wszystkimi na srodku to tez sie zamykam. Normalnie wśród jednej dwóch osób ok a jak przyjdzie jakies wystapienie to masakra......, Choć wydaje mi się że takiej odwagi można się nauczyć i to tez pewnie kwestia czasu. MIałam juz 2 miesiace praktyk w szkole jako nauczycielka i najgorsze według mnie to się przełamać, najgorsze były pierwsze dni jak dzieciaki wchodziły mi na głowe a ja czułam się przytłoczona i bezradna, tez miałam ochote poprostu wyjsc. Pod koniec praktyk było juz lepiej. Dasz rade wierze w Ciebie. JUż tyle przeszłaś to i ten kurs wytrzymasz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

) teraz jak będziesz się nie potrzebnie denerwować weź ten album..usiądź wygodnie, najlepiej w bujanym fotelu, i oglądnij ponownie, ukoi nerwy i sprawi że troski znikną 

ale staranka juz są 
-bo jest to dieta ale i konkretne produkty